Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

To spotkanie utwierdziło mnie w jednym - nasze drużyny nie potrafią grać w końcówce. To już się powoli staje tradycją, bo nie pierwszy raz tracimy gola w doliczonym czasie. Mimo dwukrotnego wyjścia na prowadzenie przyjąłem to bez euforii. Wiedziałem, że Wojtek w końcu wyjmie piłkę z siatki, bo to aż niemożliwe, żeby mieć tyle szczęścia. Wojtek, dziękujemy Ci, że uchroniłeś nas od pogromu już w pierwszej połowie. Po przerwie było już ciut lepiej. Graliśmy śmielej, ale nasi kopacze nie mają pojęcia, co to jest atak pozycyjny. Peszkę powinni wysłać do juniorów, żeby nauczył się piłkarskiego rzemiosła od postaw. Trzy setki zmarnowane, przy każdej powinien zachować się inaczej (trzecia z fatalnym przyjęciem to już śmiech na sali). Niech on już nigdy nie strzela, tylko zbiera sobie te asysty w Bundeslidze. W sumie to i lepiej, że nie wygraliśmy tego spotkania. Przynajmniej przez następne kilka dekad nie będą wspominać tego meczu, jak dotychczas Wembley i tacy słabi piłkarze nie będą wsławieni pokonaniem Niemców, co nie udało się, np. Orłom Górskiego. Prawdziwe buractwo pokazali też ludzie na trybunach gwiżdżąc na Lahma. Ja rozumiem, że u nas ma się wyrobioną opinię o tym narodzie, ale jeśli kapitanowie mają do odczytania ważny komunikat to można na chwilę się przymknąć i wysłuchać apelu. Dobrze, że Lahm olał sprawę i przestał czytać.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/91/#findComment-254944

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Na dzień dzisiejszy wg mnie skład na Euro jest tak: Szczęsny - Piszczek, Perquis , ??? , ??? - Murawski, ??? , Kuba, Obraniak, ??? - Lewandowski.

To ja wstawię w te twoje znaki zapytania zawodników, bo ogólnie zgadzam się z tymi typami (tylko Murawski mi nie pasuje, bo uważam, że jest przeciętny ;) )

Na środku obok Perquisa, prawdopodobnie będzie Głowacki. Nawet jeśli ten mecz mu nie wyszedł. W spotkaniu z Meksykiem, na tle Jodłowca, Głowacki wyszedł bardzo dobrze. Myślę, po prostu, że to były takie nieporozumienia, przez to, że pierwszy raz grali ze sobą Perquis i Głowacki. Zresztą, niestety nie widzę nikogo innego. Glik, Sadlok, Jodłowiec? Dla mnie wszyscy są na równym, słabym poziomie. Może któryś wyskoczy z formą jeszcze, ale aktualnie uważam, że lepszego duetu niż tego z Niemcami nie znajdziemy.

Lewa obrona, to oczywiście Sebastian Boenisch. Musimy się modlić, żeby się wyleczył i odzyskał formę do Euro, bo inaczej będzie bardzo ciężko. Na lewej stronie mógłby też grac Dudka, bo z tego co kojarzę, to chyba na tej pozycji gra w klubie. Szkoda mi też trochę Wojtkowiaka, bo nie jest on słabym zawodnikiem, a przez ten jeden poślizg, zostanie teraz zniszczony (wystarczy popatrzeć jakie strony tworzą się na FB, czy jakie obrazki trafiają na kwejka).

Środek pomocy: no i tutaj zastanawiam się, dlaczego dałeś znaki zapytania, bo jak dla mnie, to jest to nasza najlepiej obsadzona pozycja. Murawski mnie nie przekonuje i nie widzę go w kadrze, ale Smuda ma do niego słabośc, więc pewnie będzie grac. Ja wolałbym duet Polański-Matuszczyk, ale o tym już pisałem kiedyś w tym temacie. Dodatkowo jest jeszcze Dudka, który coraz bardziej mi się podoba.

No i na koniec gracz ofensywny i tutaj wstawiłbym Pawła Brożka. Tak jak pisałem, Robert świetnie spisał się, jako zawodnik od przetrzymania piłki i szukania innych, tak więc w duecie z Pawłem Brożkiem, mogliby naprawdę namieszać.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/91/#findComment-254974

Stało się. Od dzisiaj Juventus ma oficjalnie nowy(stary) stadion. On sam prezentuje się znakomicie, baaardzo ładny no i na styl angielski gdzie trybuny są blisko boiska,a nie jak to było oddzielone bieżnią.

Boli jednak to że Juve rok w rok niszczone jest od wewnątrz przez nieudolnych i niekompetentnych ludzi. Klub z ogromną tradycją tak bliski mojemu sercu, jeden z najbardziej utytułowanych na świecie teraz poniewiera się w od kilku sezonów w środku tabeli.

Miało być wielkie mercato. Mieli zostać sprowadzeni ''mistrzowie''. Były negocjacje z Aguero, Tevezem, Rossim...dostaliśmy Vucinicia. Wykupili Mottę który poziomem nie przewyższa naszych kopaczy z ekstraklasy. Jedyne transfery z których jestem zadowolony to Vidal , Pirlo i Lichststeiner. Dostaliśmy niedoświadczonego trenera- Conte. Oczywiście to wielki symbol Juve jako piłkarz, ale osiągnięcia trenerskie nie powalają i boję się że skończy się tak jak z poprzednikami. Gra przedsezonowa nie powalała. Juventus gra nieskładnie,niedokładnie, nie potrafi narzucić własnego stylu i robi koszmarnie głupie błędy w defensywie.

Na otwarcie sezonu wynik 1:1 z ... Notts County heh Serce się kraje. Pozostaje wierzyć że przyjdą lepsze dni...

Mały:

To był mój typ na 1 jedenastkę w 1 meczu grupowym. Lewy obrońca fakt że Boenisch przerasta poziomem konkurentów,ale niestety problemy zdrowotne nie pozwalają stwiedzić czy będzie gotowy.

Środek obrony - Głowacki zawiódł na całej linii. Oczywiście Meksyk nie jest na poziomie Niemców ale tam tyle błędów nie popełnił żaden ze stoperów w porównaniu z Głowackim. Uważam że nie nadaje się do 1 składu tylko że problem w tym jak zauważyłeś nie ma specjalnie z czego wybierać ;/

Murawskiego lubię bo to walczak. Obrona, rozgrywanie, niezły strzał z dystansu. Na DP może być. Co do partnera jest kilka osób. Matuszczyk, Polański, Dudka, zagra pewnie ten co będzie grał w klubie i będzie w lepszej formie.

Skrzydłowy/ofensywny pomocnik/napastnik- Brożek? Smuda na to nie pójdzie. Jedynie że ustawienie z Borussi że Lewy za Brożkiem. Mimo to Smuda jednak woli na tej pozycji bardziej kreatywnego(Mierzejewski). Niestety Mierzejewski nic wielkiego nie pokazał, więc jak dla mnie pewniakiem jest Obraniak który moze zagrać i na skrzydle i za napastnikiem + Kuba na 2 skrzydle. Co do 3 miejsca poczekamy, ale chyba lepszy Mierzejewski niż Peszek.

Ps. Cytując demotywatora - 'mieliśmy szczęście na bramce i peszka w ataku.' :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/91/#findComment-255196

Brożek? Smuda na to nie pójdzie.

Właśnie w Cafe Futbol mówili po meczu z meksykiem o tej opcji i chyba nawet Borek spytał Smudę o to, a ten obiecał, że sprawdzi taki wariant. Choc wiadomo jak to jest z obietnicami Franza ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/91/#findComment-255197

Brożek? Smuda na to nie pójdzie.

Właśnie w Cafe Futbol mówili po meczu z meksykiem o tej opcji i chyba nawet Borek spytał Smudę o to, a ten obiecał, że sprawdzi taki wariant. Choc wiadomo jak to jest z obietnicami Franza ;)

Sprawdzi w meczu towarzyskim. Na Euro będzie się bał wyjść typowymi 2 napastnikami. No ale w 3 meczu o honor myślę że obaj wyjdą :P

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/91/#findComment-255212

Zgadzam sie ze Glowacki absolutnie nie nadaje sie na mecze z dobrymi druzynami... w meczach ze slabiakami i rywalami sredniej klasy potrafi zagrac jak profesor ale jezeli gramy z jakas czolowa druzyna to gosc automatycznie sie spala:(

W ogole tak sobie myslalem i wymyslilem moja kadre na Euro, w sumie to pewnie bedzie zblizona do tej prawdziwej:)

Bramkarze:

Szczesny- przekonal mnie w 100% ze zasluguje na bycie nr 1

a 2 rezerwowych powinno byc bramkarze ktorzy graja w klubach czyli prawdopodobnie Sandomierski i Tyton za ktorym nie przepadam bo Fabiasnki pewnie bedzie grzal lawe.

Szczesny mnie zachwyca wiec przestane w koncu marudzic o braku Boruca:)

Obroncy:

prawa: Piszczek i Wasyl i tu chyba nie ma innej opcji, 1 z lepiej obsadzonych pozycji:)

lewa: Boenisch i Wawrzyniak, tu juz jest gorzej, o ile obaj sa na prawde wysokiej klasy graczami w ofensywie to w obronie bywa roznie...

gorzej jak Boenish sie nie wykuruje, moze Smuda sprobuje w koncu Piotrka Brozka, bo Sadloka na euro widziec nie chce;[

srodek: wielka tragedia, o Glowackim juz sie wypowiedzialem, Glik ewentualnie moze byc na lawke ale nic wiecej, Wojtkowiak to samo.

Jodlowiec 1szy do wywalenia... zobaczymy co bedzie z Perquisem bo mnie w sumie nie zawchwycil ale widzialem tylko 1 jego mecz.

Na chwile obecna jedyne rozwiazanie jakie widze to przeproszenie sie z Zewlakiem;[

Pomoc:

prawa: Kuba/Grosicki - nasz kapitan na pewno bedzie motorem napedowym naszych akcji + Gorsicki w formie ze swoja szybkoscia zawsze mile widziany na jakies zmiany

def:

tutaj tez mysle ze mamy duzo dobrych graczy:

Muras i Dudka na prawde sa w formie i jak nigdy podoba mi sie ich gra, szczegolnie Dudki, do tego mlody Matuszczyk, w obwodzie jeszcze mlodszy Borysiuk i Czarek Wilk, Polanski mnie nie przekonuje ale na rezerwe tez sie nada wiec tu mamy klopot bogactwa:)

lewa: Mierzej i Peszko, byleby Peszko poprawil skutecznosc a Adrian nie wykonywal stalych fragmentow to bedzie super:)

w obwodzie mlodzi Rybus, Kucharczyk i Pawlowski ale wolalbym zeby zostali w domu bo jednak chce zebysmy cos ugrali, na chwile obecna sa lepsi:)

of: Lewandowski ustawiony tuz za wysunietym napastnikiem,walczacy z obroncami- zdecydowanie sprawdzil bym ten wariant, jako zmiennik Obraniak chociaz w sumie Ludo moze tez grac na lewej i kto wie czy to nie lepsza opcja zamiast Mierzeje/Peszki

atak: Jelen/Brozek - szybki skuteczny napastnik, ktorego zadaniem nie bylalby walka z obroncami a czychanie na blad i wykorzystywanie sytuacji stwarzanych przez kolegow:)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/91/#findComment-255218

atak: Jelen/Brozek - szybki skuteczny napastnik, ktorego zadaniem nie bylalby walka z obroncami a czychanie na blad i wykorzystywanie sytuacji stwarzanych przez kolegow:)

Obawiam się , że Jeleń nie zagra w najbliższym czasie w reprezentacji,a to główka,a to nóżka, wielki poszkodowany jak zawsze...ciekawe ile meczy rozegra Lille dopóki nie złapie kontuzji... a szkoda bo byłby dobry ;/

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/91/#findComment-255226

W Polsce liczą się dwa kluby Wisła i Legia

To drużyna taka jak Lech nie istnieje ma sie rozumieć?

Wczoraj nie istniała. :twisted:

A skoro już tak chamsko odkopałem, to trzeba powtórzyć, że to nie Lech, a Amica. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/91/#findComment-255416

Bayern - Freiburg

7-0! To mówi za siebie. Po przegranej w pierwszej kolejce, forma Bayernu poszła niesamowicie do góry i jak na razie jest tak jak rok temu z BVB, czyli pierwsza przegrana, a potem mega gra i rekordy spotkań bez porażki. Oczywiście, to dopiero 5 kolejka, ale jednak bilans bramkowy 16-1, pierwsze miejsce w tabeli, to musi robić wrażenie.

Nie oglądałem całego spotkania, tylko gole i mam parę przemyśleń.

- wraca stary Ribery! To cieszy mnie najbardziej, bo uważam, że Ribery w optymalnej formie może zrobić więcej niż Robben (który tak BTW w tym meczu nie grał).

- Gomez strzela 4 gole, z czego 2 do pustej, jedna odbitka od jego nogi i karny, a więc Gomez bez zmian ;) No, ale nie narzekam, bo taki "dobijacz" też jest potrzebny w klubie, zwłaszcza jeśli się nie myli.

- No i to o czym już pisałem, czyli nie jesteśmy już FC Robben i nawet bez niego potrafimy gromić.

Mam nadzieję, że ta forma długo się utrzyma, a najbliższy mecz w LM z Villareal nie zepsuje mi humoru.

-----------------------------------

BVB - Herta

A tu sensacja kolejki, bo Dortmund przegrywa na swoim stadionie z beniaminkiem 2-1 i nie była to fuksiarska porażka, bo Herta była zespołem lepszym. Niestety, ale w Dortmundzie widac brak Sahina, a Gundogan to nie to samo, zwłaszcza, że w tym meczu był najgorszym zawodnikiem i opuścił boisko po 45 minutach. Ogólnie Borussia zawodzi i to bardzo, a to nie jest dobry prognostyk przed meczem LM z Arsenalem.

PS: Gola dla BVB strzelił Robert Lewandowski, ale tak to słabo, Piszczek średnio, tak jak całe BVB, a Kuba niestety bardzo słabo (a mógł wykorzystac to, że Gotze nie zagra dwóch spotkan przez czerwoną kartkę)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/91/#findComment-255482

20 championship is coming! :twisted: 5:0, znowu hat-trick Ronneya, Chicharito 2 :> Świetna gra Diabełków. A Liverpool traci :twisted: .
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/91/#findComment-255590

Fakt świetna gra diabłów ale też i City. Idą łeb w łeb. Aguero świetnie się prezentuje , podobnie jak Dzeko i Silva który moim zdaniem poczynił olbrzymie postępy przez ostatni rok i teraz należy go uznawać za jednego z top 5 rozgrywających bo jego gra to poezja.

Barca niestety tylko remisuje. Pep chyba za bardzo (zresztą jak i większość kibiców) uwierzył w możliwosci ''rezerwowych''. Fajna 1 połowa,ale druga była grana na stojąco, brak zaangażowania,oszczędzanie się na LM i katastrofalny błąd Villi( co się z nim dzieje? ;//) i z 2:0 zrobiło się 2:2. Trudno. Rok temu była wpadka z Herculesem, teraz wpadka z Sociedad, więc musi byc tylko lepiej. No i kontuzja Sancheza ;/ 6-8 tygodni.

Juventus- Parma 4:1. Muszę przyznać że byłem pełen obaw przed tym meczem. Przeciętne wyniki w sparingach, transfery też takie sobie, ale to co zobaczyłem podobało mi się! Zaangażowanie, wola walki koncentracja, skuteczność. Obrona(poza De Ceglie ale to standard...) bardzo pewna, Pirlo rządził w środku pola niczym Xavi i niezła postawa Pepe, Alexa czy Vidala po wejściu. Brawo Juve! Takie chcę CIę oglądać :) Forza!

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/91/#findComment-255603

APOEL Nicosia 2 - 1 Zenit St. Petersburg

Pozdrowienia dla tych, którzy tak szydzili z Wisły, jak to się nie skompromitowała z Apoelem. Jeżeli do Nikozji przyjeżdża taki Zenit, zdobywca Pucharu UEFA sprzed 3 lat i dostaje bęcki (chodzi mi o wynik, nie znam przebiegu meczu, bo go po prostu nie oglądałem) od "zwykłego", "cypryjskiego" APOELu to jednak coś musi znaczyć. I wygląda na to, że remisy z Chelsea i Atletico też nie były dziełem przypadku. Ale przecież Wisła "trafiła najłatwiej, jak mogła i powinna powieźć ich jak chciała"..

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/91/#findComment-255890

Z tego co zaobserwowałem, to u siebie całkiem niezłe wyniki Apoel uzyskuje :shock:
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/91/#findComment-255895

Zenit wyszedł na ten mecz...5 obrońcami i kończył w 10. No ale nie odbieram zasług Apoelowi bo zagrali dobrze. Rosyjskie kluby nie są wcale takie mocne jakby się mogło wydawać, jedynie żal że brak polskiej druzyny...
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/91/#findComment-255983

Śmiali sie ze mnie jak na kuponie obstawiłem wygraną APOELu. Teraz ja bym mógł się pośmiać, ale nie wypada bo Valencia nie weszła:/
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/91/#findComment-255984

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• IIL
      @StuPH moje konto też wtedy poleciało...   @ SinMaker  od niedawna też jest z nami tutaj na forum. Pamiętam te forum PWZ. Nawet jakiegoś wywiadu odnośnie śmierci Misawy tam udzielałem i potem jechano mnie tam za jego treść. Trzeba by wykminić jaki tam był link i poszukać na IWM. W tamtym czasie istniało też forum Evo Wrestling na prywatnym hostingu. Nie pamiętam jednak linka do niego.    
    • StuPH
      Nie pamiętam jak inni, wiem że ja wtedy wyleciałem właśnie za to xD i to był syn Andrzeja a nie Pawła! Wtedy też powstał mój nick, który w oryginale brzmiał Stupron Hart (czy Stu Pron Hart). Na taki zmienił mi go właśnie wspomniany SinMaker, który z admina zleciał na moderatora (ale bana się ustrzegł). Tak było! 
    • HeymanGuy
      A te bany od Boryssa były za wyśmiewanie się z sympatii jego syna do Reya Mysterio?
    • StuPH
      Ale tylko jako cmentarzysko  Będąc przy temacie forum WF, przypomniał mi się fakt, że na wiosnę 2009 r. sporo użytkowników wyłapała bany (chyba nawet od samego Boryssa) i w tamtym okresie wygnani założyli własne forum, którego nazwy w stu procentach nie jestem w stanie sobie przypomnieć, ale coś mi świta, że mogło to być Polish Wrestling Zone. Przez jakiś pierwszy miesiąc (lub dwa tygodnie?) było na darmowym serwerze, później już bardziej profeska. Oczywiście forum nie przetrwało zbyt długo, bo w gruncie rzeczy jedynymi użytkownikami byli ex-WFowcy (SinMaker był adminem na nowym forum i WF - ten to się umiał ustawić ). Ciekawostka - na wspominanym przeze mnie forum pojawił się Wee Man Pawłowski, który nawet dostał moderatora i promował jako swoje jakieś przedsięwzięcie wrestlingowe. Później okazało się, że nie miał z tym nic wspólnego, lecz brnął, że "został wyrzucony z własnego projektu". Ot historia krótko żyjącego forum. 
    • HeymanGuy
      Liczby, choć na pierwszy rzut oka mogą wyglądać spoko, to nie są takie super mega spektakularne, zwłaszcza jeśli chodzi o Stany. 2,6 miliona widzów w US to w sumie niemało, ale trzeba wziać pod uwagę, że USA to gigantyczny rynek, a WWE to marka z ogromnym zasięgiem. Kiedy patrzy się na takie globalne wydarzenia jak Super Bowl, tam leci po 100 milionów widzów. Dla porównania – 2,6 miliona to jakby tylko czubek góry lodowej. No, to tak, jakby się miało Ferrari, ale jeździło się tylko po osiedlu – niby fajnie, ale jest gdzieś z tyłu głowy świadomość, że można więcej. I teraz, serio, rozumiem tych, którzy mówią, że te liczby nie robią wrażenia. To jest Netflix, który ma miliony subskrybentów, a WWE to marka, która ma swoje stałe, mocne grono fanów na całym świecie. Więc na pewno można było liczyć na więcej. Jasne, debiut, trzeba się przyzwyczaić do tej całej zmiany, ale patrząc na potencjał tej współpracy, to spodziewałem się czegoś, co by naprawdę wstrząsnęło rynkiem. Netflix to nie tylko platforma streamingowa, to globalna potęga, więc te wyniki powinny być mocniejsze, nawet jeśli weźmiemy pod uwagę, że WWE to nie jest sport, a rozrywka – coś, co nie zawsze przyciąga aż takie masy ludzi. Ale żeby nie było – ja bym na ich miejscu nie tracił nadziei. To dopiero początek i na pewno te liczby jeszcze będą rosnąć, bo jak na razie to Netflix trochę jakby testuje wodę. Może będą wprowadzać zmiany w sposobie promocji, godzinach emisji, może jakiś dodatek w postaci nowych treści z WWE? Więc w sumie nie ma co skreślać, ale z drugiej strony – jakieś większe emocje i oczekiwania to chyba nie do końca zostały spełnione.
  • Dodaj nową pozycję...