Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Wybacz, mały619, ale pierdolisz okrutnie. ;)

Valencia, Atletico, Sevilla, Villareal, teraz zapewne Malaga - jest co i kogo oglądać.

I moje pytanie: czy jest jeszcze na sali ktoś, kto uważa, że La Liga to nie tylko Real i Barcelona? Że nie jest ona, poza dwoma GD, nudna jak flaki z olejem? Aż strach pomyśleć, że po finale na Wembley popularne były głosy (i wśród niektórych nadal są), że "liga hiszpańska jest lepsza od angielskiej, bo przecież w tej pierwszej gra wielka Barcelona, z którą mistrz tej drugiej nawet nie potrafi prowadzić wyrównanego meczu". Hah!

Real wygrał 6-0, Barcelona 5-0. Jednak oba spotkania nie były nudne, obfitowały w mnóstwo pięknych akcji, sytuacji podbramkowych itp.

Zależy, o jakim aspekcie nudności mówimy - dla Ciebie nudne będą każde zawody, gdzie dwóch hegemonów będzie się cięło między sobą, a reszta bardzo wyrównanej stawki walczyć będzie o 3.,4. miejsce. Mnie bardziej znudzi liga, gdzie teoretycznie dobry może przegrać ze słabeuszem w każdym meczu. Dlaczego? Poziom takich widowisk zazwyczaj nie zachwyca.

Przykład z lekkiej (całkiem na czasie). Co byś wolał obejrzeć? Mistrzostwa Polski w biegu na 100m, gdzie może wygrać Kuć, Kryński, Masztak, Stempel, itp. No rewelacja po prostu, skład cholernie wyrównany, są emocje, nie wiadomo, kto wygra. A że czas zwycięzcy to 10.5 sekundy? Co tam, były emocje ;)

Czy może wolisz Bolta i Gaya w formie, a za ich plecami resztę stawki walczącą o brąz? Bo ja chyba jednak to drugie.

PS: Oczywiście nie mogę być obiektywny, bo Bundesligi nigdy zbytnio nie ceniłem, a jeśli teraz zdarzy mi się oglądać, to wyłącznie ze względu na Piszczka, czy Kubę.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/86/#findComment-254060

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Przed chwilą gadałem o tym z kumplem i ja zgadzam się, wysokie zwycięstwa drużyn, którym się kibicuje na pewno cieszą, ale na dłuższą metę? Mnie by to znudziło. Właśnie dlatego tak cenię Bundesligę, bo w każdym sezonie znajdę coś innego. Raz wygra sezon Bayern i wtedy się cieszę, ale w następnym sezonie emocjonuję się, że wyskoczyło takie BVB, czy inna drużyna i mój Bayern musi z nimi walczyć.

Zresztą, jeśli mówimy o obiektywizmie, to ja też nigdy nie będę obiektywny, bo Bundesligą jestem zarażony od dziecka przez ojca i mam do niej bardzo łatwy dostęp. Inne ligi ciężej mi oglądać na żywo, więc rzadko po nie sięgam.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/86/#findComment-254063

O Bundeslidze się nie wypowiadam, bo najnormalniej w świecie mało meczy z niej oglądam (tutaj mógłby maly podyskutować). Ja tam jestem fanem Premiership. I akurat z miejsca tutaj Twój argument upada. United/Chelsea/Liverpool/City i do niedawna jeszcze Arsenal nie są wcale wiele gorsze poziomem od Barcy(teraz może tak, ale jeszcze kilka lat temu absolutnie)/Realu. Jasne, cenię gigantów i ich bardzo dobrą i przyjemną dla oka grę, ale niech przy tym istnieje przynajmniej jakakolwiek rywalizacja. Niech te drużyny nie walczą tylko między sobą, a prowadzą wyrównane boje również z innymi ekipami (teraz dla nich każdy rywal - po tym co zobaczyłem w wykonaniu Villareal - to praktycznie chłopcy do bicia). Poza dwoma meczami GD nie ma - dla postronnego kibica takiej ligi, który nie jara się zdemolowaniem rywala 15-0 - w Hiszpanii nic do oglądania, po prostu. I chyba teraz temu nie zaprzeczysz. No chyba, że ktoś emocjonuje się tym, kto zdobędzie trzecie miejsce w lidze, które nie jest (może poza grą w europejskich pucharach) nic warte tak naprawdę.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/86/#findComment-254064

Na prawdę to się staję żenujące co kilka dni ten sam temat o tym jaka liga hiszpańska jest słaba :roll: .I tu nie ma nawet sensu dyskutować bo i tak do ściany lepiej przetłumaczysz.Ja myślę ze najlepiej będzie jak postawicie lige hiszpańska za niemiecką i ustalmy raz na zawsze ze w hiszpańskiej poza meczem Barca-Real nie ma emocji :lol: (Polecam mecz Valencia vs Racing-kurde nigdy sie tak nie wynudziłem ! co z tego ze 7 bramkek? jak i tak wiem ze Barcelona i Real wygrają swoje mecze!!! To psuje widowisko.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/86/#findComment-254068

Real wygrał 6-0, Barcelona 5-0. Jednak oba spotkania nie były nudne, obfitowały w mnóstwo pięknych akcji, sytuacji podbramkowych itp.

Zależy, o jakim aspekcie nudności mówimy - dla Ciebie nudne będą każde zawody, gdzie dwóch hegemonów będzie się cięło między sobą, a reszta bardzo wyrównanej stawki walczyć będzie o 3.,4. miejsce. Mnie bardziej znudzi liga, gdzie teoretycznie dobry może przegrać ze słabeuszem w każdym meczu. Dlaczego? Poziom takich widowisk zazwyczaj nie zachwyca.

Grim, uważaj, co piszesz. Słowo "hegemonia" jest tutaj niemile widziane. Zaraz dostaniesz wykład o hegemonii, albo ktoś po jednej porażce Realu, bądź Barcy zacznie na słabiutkim poziomie ironizować o ich hegemonii. :)

Poza dwoma meczami GD nie ma - dla postronnego kibica takiej ligi, który nie jara się zdemolowaniem rywala 15-0 - w Hiszpanii nic do oglądania, po prostu.

Ale jeśli, jak już wspomniał Grim, ktoś jara się futbolem na najwyższym poziomie, składnymi akcjami, udanymi dryblingami to na pewno znajdzie w meczach Realu, czy Barcelony coś dla siebie. Osobiście lubię oglądać głównie Premiership (prócz T-Mobile E oczywiscie :D ), ale gdy jest okazja, chętnie zarzucam jakiś mecz Realu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/86/#findComment-254073

Na prawdę to się staję żenujące co kilka dni ten sam temat o tym jaka liga hiszpańska jest słaba

Nie słaba, tutaj nikt tak nie powiedział. Nudna.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/86/#findComment-254074

Jak mocna liga może być nudna? Oksymoron?
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/86/#findComment-254075

Liga hiszpańska jest mocna tylko dzięki Barcelonie i Realowi, które są aktualnie najsilniejszymi klubami na świecie. Reszta drużyn nawet nie ma szans się do nich zbliżyć. I przez to też te słabsze kluby zaczną tracić swoich najlepszych zawodników, bo kto będzie chciał zostać w klubie, który nie ma kasy i nie ma czym zapłacić?

Może aktualnie nie jest jeszcze tak źle z klubami z Hiszpanii (choć jak ostatnio się o to kłóciliśmy, powiedziałeś, że taka Sevilla pokonałaby większość drużyn w Bundeslidze, a potem dostała do Hannoveru w LE :P), ale jeśli dalej tak będzie, to cała ta sytuacja będzie się jeszcze mocniej pogłębiać i będzie jeszcze gorzej.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/86/#findComment-254076

Roma dostałą ze Slovanem Who Cares?.Wiesz jak ja powiedziałem ze pokonałaby większość drużyn to chodziło mi o cały sezon czyli końcową pozycje a nie pojedyncze mecze.Wiadomo ze coś by tam przegrała.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/86/#findComment-254078

Dla mnie nie zmienia to faktu, że oprócz Realu i Barcy, liga hiszpańska zaczyna nie mieć już drużyn, które mogą o coś powalczyć. Chciałbym, żeby było inaczej, ale niestety tak nie ma i jeśli nic się tam nie zmieni, to będzie jeszcze gorzej.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/86/#findComment-254079

Tutaj nie chodzi o poziom meczów, a o walkę o mistrza. W PL jest United, City, L'pool, Chelsea (Arsenalu póki co nie liczę). W Hiszpanii Real, Barca, długo, długo nic i dopiero pozostałe drużyny. Myślę, że walka o mistrzostwo między czterema drużynami jest dużo bardziej interesująca, niż między dwoma (tym bardziej, że w całym sezonie spotkają się tyko dwa razy, nie wliczając pucharu i ew. LM).
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/86/#findComment-254086

Nigdy nie zrozumiem dlaczego największe kluby tak lubią robić transfery 1 h przed końcem okienka.Może Arsenal po 8-2 pójdzie po rozum i jak United się zaopatrzy w nowych grajków już na sparingi.

Mertesacker,Andre Santos,Benayoun,Mikel Arteta,Park do Arsenalu.Wygląda to znakomicie na każdą pozycje są wartościowi gracze teraz i zawodnicy pokroju Jenkinsona posiedzą sobie na trybunach.

Inne transfery to Raul Meireles do Chelsea,Joe Cole do Lille,Drenthe do Evertonu czy Crouch do Stoke.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/86/#findComment-254115

Mertesacker,Andre Santos,Benayoun,Mikel Arteta,Park do Arsenalu.Wygląda to znakomicie na każdą pozycje są wartościowi gracze teraz i zawodnicy pokroju Jenkinsona posiedzą sobie na trybunach.

Inne transfery to Raul Meireles do Chelsea,Joe Cole do Lille,Drenthe do Evertonu czy Crouch do Stoke.

Mi tam się wydaje, że to wcale nie będą takie dobre wzmocnienia;) Nasriego i Fabregasa zastąpić Benayounem i Artetą :lol: . Wkurzył mnie Meireles swoim transferem do Chelsea. Miał formę w Liverpoolu i życzę mu, aby potoczyła sie jego kariera tak jak niejakiego Toplessa, który odszedł za 50 milionów :lol: .

PS. Golfista w Liverpoolu(Bellamy)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/86/#findComment-254117

Transfery, transfery i jeszcze raz, transfery...

Joe Cole do Lille - cieszy to, że nie będzie się u nas kisił, a większość kosztów pokryją Francuzi. Nie imał formy, kontuzja.

Pouslsen OUT - Totalne drewno. Życzę powodzenia w innych klubach.

Ngog do Boltonu - W Liverpoolu był nie potrzebny. Przecież Carroll musi grać ławę, to co dopiero on.

Coates IN - Transfer cieszący oczy, uszy i wszystko inne. Szczególnie jeżeli dodamy do tego transfer Poulsena.

Bellamy - Kurde, mam nadzieje, że zdobędzie jeszcze sporo bramek jak z tego zdjęcia

http://assets.liverpoolfc.tv/uploads/73386046.jpg

Camp Nou na kolanach. To były czasy ;)

Meireles w Chelsea - Nie powiem, jestem nie mile zaskoczony. Myślałem, że się dogaduję z drużyną, a on prosi o transfer, i to do CHELSEA! CHELSEA! Odwieczny wróg, a on w ostatni dzień idzie do Chelsea. Myślałem, że nikt nie pobiję Torresa. Ale nie ma co płakać, bluzgać, życzyć nie udanej kariery. Wypada podziękować za udany poprzedni sezon i połamania nóg... Cholera to raczej nie pasuję... Dalszych sukcesów na nowej drodze kariery ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/86/#findComment-254120

Nie wiem skąd taki entuzjazm transferami Arsenalu. Andre Santos owszem może być wzmocnieniem i zapewne gracz 1 składu. Mertesacker hmm ciężko mi tutaj prorokować. Jeżeli w pierwszych meczach będzie grał pewnie to utrzyma 1 skład,ale na jego pozycję są jeszcze Koscielny i Djouru. Zawodnik może i dobry ale nie powala. Arteta, Benayoun, Koreańczyk... to transfery średniego Boltonu czy Blackburn? A nie to transfery jednego z najlepszych klubów w Anglii.. hehe Wengerowi tyłek się palił i niestety(albo stety) ewidentnie zrobił te transfery na ''siłę'' żeby coś było i nie mówili że nie zrobił transferów. Według mnie dużymi wzmocnieniami to oni nie są i nadal uważam że Arsenal czeka środek tabeli choć teraz już ten górny.

Jeszcze apropo transferu Meirelesa. Szok! W Porto taki przeciętny(pamiętam czasy jak walczył o skład z nim Każmierczak), lecz po transferze do Liverpoolu jeden z najlepszych pomocników ligi i zapewne najlepszy pomocnik w Live. Strzelał, asystował , biegał, walczył iii? W nowym sezonie został rezerwowym bo trener chce chyba ''zangielszczyć'' zespół :P Bardzo dobry transfer Chelsea, duża strata wg mnie Liverpoolu. Świetnie rozumiał się z Suarezem ale było minęło :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/86/#findComment-254128

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• IIL
      @StuPH jak chcesz, to podaj linki do PJC i thebottomline Bottomline to głównie kolekcja kaset FH, jego felietony, newsy, itd. Głównie to jednak kopia pisanego przez FH kontentu z WrestleFans. Pamiętam, że PJC od @ KL  miało taki chat u góry strony i był bardzo aktywny swego czasu.  Było bardzo dużo efedow opartych na forach. Niektóre z nich funkcjonowały bardzo prężnie, ale nie znam niestety linków do nich.  @HeymanGuy złapałem admina RingSkill właśnie, ale niestety nic się nie zachowało...  
    • HeymanGuy
      Nie mam kontaktu z nikim z RS niestety  
    • StuPH
      Jesienią 2007 roku powstał blog, który w swoim czasie był mocno odwiedzany, a sam lubiłem poczytać raporty, które pisał tam KL. Mowa o Przyjacielu Johna Ceny (uwielbiam tę nazwę ). Niestety w archiwum jest tylko wersja od 2011, a więc po tym jak KL oddał bloga jakimś typkom.  Druga strona, która od razu przyszła mi na myśl, a nie została wskazana przez @ IIL  to The Bottom Line autorstwa FH. Najwcześniejsza wersja z archiwum pochodzi z 2003 r., więc to jakaś moja pierwsza klasa podstbazy xD Ja rzecz jasna trafiłem na stronę później, myślę że jakoś w okresie 2008 r. przez buszowanie na WF.  Na BGZ konto założyłem jakoś w czerwcu 2009 r., ale w sumie się nie udzielałem. Pamiętam, bo to okres wakacji przed gimnazjum kiedy spędzałem masę czasu na graniu w SAMP i...  a na pierwszy zaprosił mnie użytkownik attitude o nicku Hrystek.  Matko, ale nostalgłem! Dzięki adminie 
    • IIL
      To ciekawe...  Generalnie wszystkie konta z BGZ zostały połączone z bazą Attitude, także jeżeli pamiętasz swój nick, to mogę je scalić z Twoim obecnym kontem. Wiesz może ktoś był właścicielem RingSkill? Też miałem tam konto i pamiętam, że udzialałem się tam sporo w tematach odnośnie puroresu z m.in. @ Yao . Pisałem kiedyś na ich fanpage na FB, ale chyba nikt z autorów z tego nie korzysta. Fajnie byłoby moc przywrócić te forum do archiwum jeżeli zachowała się kopia bazy danych. Chętnie przejrzałbym swoje stare posty.
    • Kaczy316
      Podczas main eventu Jacob powiedział w pewnym momencie "I love you Solo" Więc w sumie może dalej jest z Solo, ale ciężko stwierdzić, może za tydzień się dowiemy. 
  • Dodaj nową pozycję...