Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Macintosh

cytując

Praca jaką tu wykonuje, jego filozofia gry- on dał Arsenalowi wielu nietuzinkowych piłkarzy. Dba też o finanse klubu. Ludzie jednak o tym zapominają. Żyjemy w cynicznym świecie, gdzie kilka porażek, jest dla niektórych wyznacznikiem twojej pracy.
Szef wszystkich szefów.

140584860950408dc238d96.jpg

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

No o finanse rzeczywiscie potrafi zadbac. Arsenal ladnie bez długów.

Ale nie mów mi że oceniam Arsene przez pryzmat kilku porażek. Kanonierzy są na downhillu od kilku lat. Klub który jest - nie ma się co oszukiwać - jednym z największych w Anglii pozostaje bez trofeów przez 6 lat. 6 lat to dość długo, nie da sie tego nie zauwazyć. Rozstanie z Wengerem zrobi Arsenalowi dobrze.

Kto wie, czy wczorajszy mecz z Udinese nie był jednym z najważniejszych w kontekście poprawy morałów w drużynie Arsenalu.

Bullshit :twisted: Kilka dni po meczu z Udine Kanonierzy zostali rozstrzelani, rozbici, zmieceni w pył. Takiego pogromu się nikt nie spodziewał, nie na tym poziomie. Grały przecież drużyny z czołówki, a zawodnicy Arsenalu wyglądali jak zagubione owieczki. Jeszcze przy stanie 1:0 coś tam grali i mieli karnego. Później Diabły urządziły sobie rzeź niewiniątek. Wspaniały mecz i jedna bramka piękniejsza od drugiej. Szkoda w tym wszystkim Szczęsnego, bo był bezradny (może przy dwóch bramkach mógł zachować się lepiej to jednak zbyt dużo do powiedzenia nie miał). Co dalej z Wengerem? Jego koncepcja z opieraniem drużyny na młodziakach dawno przestała przynosić rezultaty, a on się dalej tego twardo trzyma i nie chce odejść, zasłaniając się przy tym nieobecnością 8 zawodników. Ta drużyna potrzebuje wzmocnień, ale na dni przed końcem okienka nie będą desperacko szukać piłkarzy. W następnej kolejce mają mecz ze słabiutkim beniaminkiem Swansea i mają okazję się odgryźć. Łatwo powiedzieć, trudniej zrobić.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Jeszcze do mnie nie dotarło. Najwyższa porażka od 115(!) lat. Brak słów... Jeśli MU będzie w takiej to żadna Barcelona ani Real nie są ich w stanie powstrzymać w LM. 8-2... 6 lat... Wenger kupże kogoś, a nie kradnij jakiś Koreańczyków Lille... i o Hazardzie można pomarzyć.

Oh, you're so perfect

Oh, you're so perfect

Oh, you're so much better than me

So much better than me

You SUCK!

sygna by Filipoo666

13494269854c0cd6a271952.gif

Jeszcze do mnie nie dotarło. Najwyższa porażka od 115(!) lat. Brak słów... Jeśli MU będzie w takiej to żadna Barcelona ani Real nie są ich w stanie powstrzymać w LM. 8-2... 6 lat... Wenger kupże kogoś, a nie kradnij jakiś Koreańczyków Lille... i o Hazardzie można pomarzyć.

Oj, ja jednak uważam że Barca i Real są ''ponad'' wszystkich w tym momencie.

1.Barca. 2. Real 3.United 4. City

Ale to tylko moje zdanie :>

Osobiście chciałbym żeby w LM były półfinały United vs Real i Barca vs City :)

I hear voices in my head

They council me

They understand

They talk to me

291490854c7c1467c308c.gif

Jest nadzieja, że Mały wydorośleje i posłucha dobrych rad. Oby pod skrzydłami Maaskanta rzeczywiście tak się stało. Nawet w tym wywiadzie dla WP niejako to potwierdza. Jeszcze półtora roku temu zachęcony takim popem od publiczności mógłby walnąć tekst, który by Smudzie w pięty poszedł.

No tośmy ładnie wykrakali. Krnąbrny Patryk znów błysnął, wyganiając kibiców piknikowych na Cracovie. Ech.. :)

http://wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=25736

Oj, ja jednak uważam że Barca i Real są ''ponad'' wszystkich w tym momencie.

Rosłoń (komentator na Canal+) powiedział, że Manchesteru w takiej niesamowitej dyspozycji jak w tamtym meczu nie mógłby chyba pokonać ŻADEN klub na świecie. Zgadzam się z nim. To co wyrabiało United było niesamowite i kto wie czy i Barcelona (w obecnej dyspozycji "przedsezonowej" jeszcze tak naprawdę) dałaby sobie radę (choć wygrała dzisiaj 5-0 z Villareal co prawda, no ale klasa przeciwnika zupełnie inna). A Real? Powątpiewam jeszcze bardziej.

Przyznaję jednak bez bicia, że w tej chwili Barca jest ponad wszystkimi, zresztą udowodniła to samemu Manchesterowi. Z jakiej tylko paki stwierdzasz, że Real również? Bo prowadzi wyrównane boje z Barcą? Podejście do rywala, trener i TAKTYKA są zupełnie inne, bardziej niewygodne w tym wypadku dla Katalończyków (kto tak notabene narzeka na zbyt agresywną grę?), ale czy lepsze? Nie byłbym taki pewien. Jedynym sposobem byłoby spotkanie się w końcu Realu z Manchesterem (na które czekam odkąd Czerwonym Diabłom kibicuję, czyli już może ok. 8 lat... ostatni pojedynek był chyba dopiero w 2002 roku w Lidze Mistrzów - zresztą ten dwumecz był klasykiem). Biorąc więc pod uwagę to, co napisałem wyżej:

1.Barca. 2. Real 3.United 4. City

1.Barca 2.United/Real 3.Real/United 4.City .

Ale to tylko moje zdanie :>

Spoko. To moje wyżej też :wink: .

Osobiście chciałbym żeby w LM były półfinały United vs Real i Barca vs City

Oj, półfinał marzeń. Ja również z przyjemnością bym coś takiego obejrzał (zwłaszcza ze względu na tak wyczekiwany przeze mnie pojedynek Królewskich z Diabłami, o którym naprawdę już marzę parę dobrych lat).

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

Jest nadzieja, że Mały wydorośleje i posłucha dobrych rad. Oby pod skrzydłami Maaskanta rzeczywiście tak się stało. Nawet w tym wywiadzie dla WP niejako to potwierdza. Jeszcze półtora roku temu zachęcony takim popem od publiczności mógłby walnąć tekst, który by Smudzie w pięty poszedł.

No tośmy ładnie wykrakali. Krnąbrny Patryk znów błysnął, wyganiając kibiców piknikowych na Cracovie. Ech.. :)

http://wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=25736

Tyle dobrze, że nie kibice ustalają skład. :) Ale tak poza tym to Małecki mógłby już nie zgrywać obrażonej primadonny.

14453752125651e0a536c69.jpg

Wyjęliście mi to z klawiatury, panowie. Półfinały marzeń: ManUtd vs. Real i Barca vs. xxx (City?). Zakładając, że Barca dostałaby się do finału, grałaby z tym 'numerem 2' światowej piłki i to bez żadnych wątpliwości.

FC Barcelona 5 - 0 Villarreal

Spodziewałem się wyniku 2:0 lub 2:1, a tu manita... nic tylko się cieszyć. :) Blaugrana pokazała, że formacja 3-4-3 jak najbardziej sprzyja grze takiemu zespołowi. Walczący o swoje pozycje w wyjściowym składzie napastnicy angażują się w grze defensywnej, dzięki czemu osłabieni obrońcy mogą być spokojniejsi.

Dobra współpraca na linii Cesc - Messi jak najbardziej cieszy oko, lecz cierpi na tym Sanchez, który w tym meczu dostawał mało podań od Leona. Moim zdaniem Argentyńczyk powinien bardziej zaufać Alexisowi, lecz na to na pewno przyjdzie czas. Chilijczyka podbudowała zapewne zdobyta bramka (nareszcie ;)).

W końcu można powiedzieć, że Guardiola może wystawić rezerwowych do gry, a dużej różnicy nie będzie. Barca świetnie poradziła sobie w tym spotkaniu nawet bez Pique, Puyola, Alvesa i Xaviego (w pierwszej połowie). Dodatkowo komentarze o słabszej formie VV chyba ucichną po jego interwencji w tym meczu, gdy wyciągnął piłkę z linii bramkowej. :lol:

5:0 na początku sezonu z trudnym rywalem to bardzo optymistyczna zapowiedź nadchodzących spotkań. Jedziemy na mistrza, Vamos Barca! :twisted:

Even though you can't afford

The sky is over,

I don't want to see you go,

The sky is over.

11451308644e35975636c51.jpg

Real 6-0, Barca 5-0 i to nie z jakimiś cieniasami. Dalej uważacie, że liga hiszpańska, to nie jest liga dwóch drużyn? Bo dla mnie, to zaczyna tu byc gorzej niż nawet w lidze szkockiej.

No to chyba po raz kolejny zobaczymy walkę o mistrzostwo pomiędzy Realem i Farsą i znowu pewnie będzie gdzieś 20 pkt przewagi nad drużyną trzecią. Tylko mnie jeszcze ciekawi jak poradzi sobie Malaga(pewnie będzie tak samo jak z $hity na początku mega zakupów), i czy Valencia obroni tytuł "II ligi" Hiszpańskiej.

9895452751c9c9c847774.jpg

Jak widzę tę balladę o Barcelonie i Realu ciągnącej się od lat, to mi żal dupę ściska. BBVA jest tak przewidywalną ligę że masakra. Mistrz: Real lub Barca, Puchar: Real lub Barca. Cieszę się że nie muszę tego oglądać, chciałbym zobaczyć na tronie BBVA Valencię bądź inny klub, a nie te 2, które przynudzają ta ligę na maxa. Polecam oglądać Bundesligę, tam to jest ciężko przewidzieć mecze :D . Bayern na dzień dobry przegrał z Borussią M`gladbach, która w zeszłym sezonie ledwo co uratowała się przed spadkiem. Cóż, a mój ukochany Manchester niszczy jak zwykle :twisted:

I hate this idea, that you are the best.

Because you not.

I'm the best.

Best in the world.

I'm CM Punk and you're not.

Malaga grała i przegrała z Seviilą 1:2. Oglądałem ok 30 minut tego meczu i muszę przyznać że nie ma szans na to żeby Malaga choć trochę zbliżyła się do Barcy i Realu. Uważam że w tym momencie po tych wszystkich transferach osiągnęła jedynie poziom(albo jeszcze nie) Valencii, Villareal czy Sevilli. Może za rok po większych transferach.

Co do gry Barcy 3-4-3 wyszło bardzo dobrze. Miałem pewne obawy jak sobie poradzą w grze defensywnej ale tak naprawdę odpowiedzi nie otrzymałem bo Villareal nawet nie atakował. Myślę że Pep powinien stosować 3-4-3 w meczach na Camp Nou a w LM czy z Realem powrót do 4-3-3. No cóż tu dużo pisać, po transferach Cesca i Sancheza oraz przesunieciu Thiago do 1 drużyny potencjał ofensywny Barcy jest niebotyczny :) Alexis ewidentnie dostawał mniej piłek ale jak słusznie zauważyliście to jest jeszcze raczej brak zaufania i z czasem będzie lepiej :) VeB!

hadaszyszek- wiesz przemyślałem to sobie i muszę się z Tobą zgodzić. Kolejność powinna być 1. Barca 2.United i Real 3. City.

Real ma CR i Mourinho, United Rooneya i Fergusona. Jednoznacznie nie da się określić kto jest lepszy dopóki nie trafią na siebie w LM i mam ogromną nadzieję że do tego dojdzie :>

I hear voices in my head

They council me

They understand

They talk to me

• Urządzenie:  Windows

No to chyba po raz kolejny zobaczymy walkę o mistrzostwo pomiędzy Realem i Farsą

Z tego typu tekstami zapraszam na polskie forum Realu Madryt, tam znajdziesz podobnych sobie frustratów z gimnazjum. Kibicujesz Realowi - spoko. Nie daje Ci to jednak prawa wyzywać Barcelony. (żeby nie było - zarówno "Farsa", "Far$elona", jak i "$real", "kurewscy" nie są mile widziane - dyskutujesz - rób to w miarę kulturalnie).

Jak widzę tę balladę o Barcelonie i Realu ciągnącej się od lat, to mi żal dupę ściska. BBVA jest tak przewidywalną ligę że masakra. Mistrz: Real lub Barca, Puchar: Real lub Barca.

Puchar w ostatnich latach rzadko zdobywała Barca i Real :)

I hear voices in my head

They council me

They understand

They talk to me

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 042 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #785 Data: 13.05.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • PpW
      Już w ten piątek widzimy się w Pleneum Space w Gdańsku na Tequila Mezcal Festival 🍹🔥 Na Lucha Libre Extravaganza zobaczycie występy zawodników takich jak: Esteban Lucha, Czacha, El Señor Cerveza, Electrico czy Martinez Grabollo 🤩 Show rozpoczniemy o godzinie 18:30, ale wbijajcie na Festiwal od kiedy tylko możecie bo czeka tam na was ogrom stoisk, warsztatów i atrakcji 🔥🔥🔥 Widzimy się już w ten piątek w Gdańsku 👊 Przeczytaj na fanpage.
    • ManiacZone
      Maniacy ❗️ Podczas MZW Green Madness odbędzie się turniej, w którym weźmie udział ośmiu zawodników. Każdy zwycięzca swojej walki automatycznie zakwalifikuje się do finałowego starcia, które stanie się walką wieczoru. Do wygrania: Walizka z Kontraktem, który upoważnia do wyzywania na pojedynek Mistrza MZW lub PpW ‼️ Walizkę będzie można zakontraktować w dowolnym momencie! Oprócz wspomnianego turnieju czekają Was inne starcia i atrakcje, ale o tym już niebawem. Bądźcie czujni! 👊🏻 *Stypulacja walki wieczoru zostanie ogłoszona już wkrótce. A tymczasem zapraszamy do linku poniżej, gdzie znajdziecie wejściówki na show: https://stage24.pl/events/mzw-4692 Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage Maniac Zone
    • Caribbean Cool
      Jezu jakie to raw bylo kijowe
    • Giero
      Za nami kolejny odcinek WWE Monday Night Raw – pierwszy po Backlash 2025. Na sam początek wypowiedział się CM Punk, wyrażając swoje emocje i nazywając Paula Heymana „grubym wężem” za zdradę podczas WrestleManii 41. Konfrontacja z Heymanem przerodziła się w atak Setha Rollinsa i Brona Breakkera na Punku, jednak na pomoc mu ruszyli Sami Zayn i Jey Uso. To z kolei doprowadziło do ogłoszenia tag team matchu na nadchodzącej gali Saturday Night’s Main Event: Punk i Zayn vs. Rollins i Breakker. Penta odniósł zwycięstwo nad Chadem Gable’em. Na zapleczu Jey Uso został zaatakowany przez Brona Breakkera na polecenie Setha Rollinsa. Brutus i Julius Creed pokonali The War Raiders, korzystając z ingerencji The New Day. AJ Styles pokonał Finna Balora, dzięki interwencji Penty w odwecie za ataki The Judgment Day. Becky Lynch odniosła się do wydarzeń z Backlash i do zachowania fanów. W main evencie Rhea Ripley i IYO SKY pokonały Giulię i Roxanne Perez. Zachowanie Rhei sugerowało, że ponownie chce się skupić na odzyskaniu pasa mistrzowskiego. Skrót Raw:
  • Dodaj nową pozycję...