Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

No niestety, przez 16 minut byliśmy w Champions League i na tym się niestety skończyło. Szkoda, bo Wisła to obecnie najlepsza polska drużyna i moim zdaniem zasługują na grę w Lidze Mistrzów. Po obejrzeniu początku spotkania, niezłych atakach i nawet dobrej obronie byłem w 80 % pewien, że to Biała Gwiazda awansuje do fazy grupowej LM. Niestety, błąd Małeckiego (bardziej błąd trenera, który postawił najmniejszego przy słupku) a później Pareiki spowodował bramkę. Później było gorzej. Bramka na 2-0 i wejście Ilieva, po którym APOEL się cofnął. Bramka Wilka na 2-1 dawała nam upragniony awans. Wisła przez jakieś 5 minut próbowała grać wyżej, ale nic z tego nie wynikło. Cypryjczycy cofnęli nasz zespół do defensywy, po czym padła 3 bramka. Kiepski mecz rozegrał Maor Melikson, który nie pokazał nic efektownego w tym meczu. Małecki, którego po pierwszym meczu kochała Polska, nie dograł praktycznie żadnej dobrej piłki. Lamey nie nadążał za przeciwnikami, podobnie jak Nunez. Wiślacy byli wczoraj słabsi technicznie, taktycznie i niestety przegraliśmy awans. Wisła może być o wiele lepsza, ale potrzebne są wzmocnienia. Miejmy nadzieję, że w przyszłym roku zdobędziemy ten awans. A Wiśle życzę, żeby jak najdalej zaszła w Lidze Europejskiej.

11850980234cc18113816b0.jpg

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Komentarza skrok00 nawet nie komentuję, ale miło się pośmiać z początku dnia.

A ja się pokuszę. Sam polskiej Ekstraklasy nie oglądam, nie kibicuję żadnej drużynie, ale kurwa.. jeżeli polski klub walczy o Ligę Mistrzów, to nie kibicowanie mu jest debilizmem, szczególnie, kiedy nie udało się tam awansować od kilkunastu lat. Skoro Legia Warszawa to drużyna tak wielka, która poradziłaby sobie z Apoelem gładziutko (ta.. już to widzę), dlaczego nie została w ubiegłym sezonie mistrzem? Dlaczego nie wyprzedziła tych leszcy z Krakowa? Trochę obiektywizmu :roll:

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Dobra, Wisła "grała" źle, prawie każdy to widział. Ja jednak stwierdzam, że Wisła by lepiej zagrała, gdyby nie.....ludzie. Wszyscy (no może prawie) byli pewni, że w końcu zobaczymy polski klub w Champions League, że spokojnie dadzą radę na Cyprze, a wyszło co?

Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd. Przejdźmy teraz do Ligi Europejskiej:

Rapid Bukareszt - WKS Śląsk Wrocław

(poprzedni mecz - 1:3 dla Rapidu).

Śląsk zapewne nie wejdzie do LE ze względu na zaliczkę z poprzedniego meczu. W dodatku bez Sebastiana Mili. Szkoda, bo we Wrocławiu, na nowiutkim stadionie nie spotkamy jakiś dobrych zespołów z Europy. Wrocławianie powinni postawić wszystko na jedną kartę, bo co mają do stracenia, a każdy chcę zobaczyć Lenczyka robiącego fikołka :lol:. A takie jeszcze pytanie:

Czemu WKS każdą rundę zaczynał na własnym stadionie?

Spartak Moskwa - Legia Warszawa

(poprzedni mecz - 2:2)

Tutaj niestety jestem za rosyjskim zespołem. Mają lepszych zawodników, trenera, a Legia może się jedynie pochwalić Ljuboją oraz Pepsi Areną. Niestety gramy u nich, więc kolejny gwóźdź do trumny Legii.

Moje typy:

Rapid 1-2 WKS (niestety)

Spartak 2-0 Legia

Chyba dlatego, że byli nierozstawieni.

http://pl.20dollars2surf.com/?ref=303312

zarejestruj się ;P

kasa za oglądanie reklam

19213031354f4d28073fb12.jpg

Sebu, po prostu ja nienawidzę Wisły i jej NIGDY nie będę kibicować. Fakt, LEgia miała tamten sezon słaby, ale to jest przeszłość. W Polsce liczą się dwa kluby Wisła i Legia. Kiedy Legia gra źle to Wiślacy to wykorzystują i zdobywają mistrza. Żeby nie pisaliście że liczy się też Lech, Śląsk, Polonia W. to powiem że zawsze coś tam namieszają, może powalczą o Wygranie T-Mobile Ekstraklasy ale ich szanse są na ten "sukces" (dla takich drużyn to sukces) ok 45%. Legia przegra ze Spartakiem, ale porównajcie Spartak Moskwa, a APOEL. Sukcesy tych drużyn, skład i ligę w jakiej grają. Legia grała ze Spartakiem bardzo dobrze. Porównajcie grę Legii z pierwszego meczu ze Spartakiem Moskwa, do gry Wisły z Apoelem.

Chyba dlatego, że byli nierozstawieni.

Nie, tak po prostu wychodziło w losowaniach

Kiedy Legia gra źle to Wiślacy to wykorzystują i zdobywają mistrza.

To coś ostatnimi czasy często ta Legia gra źle, bo to Wisła jest hegemonem w Ekstraklasie od dobrych kilkunastu lat. :) Ale to TYLKO wynik słabej gry Legii, ja to rozumiem. :twisted:

Skoro po 10 minutach gry "nasi" przestali biegać i pozwolili się zdominować przez Cypryjczyków - nie widzę przyszłości naszych drużyn w Lidze Mistrzów. Zagraliśmy słabo, a to, co wyczyniał nasz bramkarz było tragiczne (prawie każda piłka mu się wyślizgiwała).

Legia ze Spartakiem raczej nie wygra, o Śląsku już nie ma co mówić... kolejny rok bez LM, ba, rok bez jakichkolwiek rozgrywek europejskich.

Even though you can't afford

The sky is over,

I don't want to see you go,

The sky is over.

11451308644e35975636c51.jpg

rok bez jakichkolwiek rozgrywek europejskich.

A Wisła? Przypominam, że Wisła ma zapewnioną faze grupową LE

• Reputacja:   302
  • Urządzenie:  Android

ba, rok bez jakichkolwiek rozgrywek europejskich.

Wisła zagra w fazie grupowej ligi europejskiej.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

Zauważ, że losowanie było szczęśliwe tylko na papierze i media tylko wyolbrzymiły ten rzekomo słaby poziom drużyny z Cypru. Tak naprawdę od początku polscy zawodnicy, którzy mieli okazję grać na Cyprze przestrzegały przed zlekceważeniem Apoelu, bo takie drużyny, jak Omonia, Anorthosis, czy właśnie Apoel już dawno prześcignęły poziom naszych najlepszych drużyn. Cypr wyciągnął wnioski z wcześniejszych porażek i zaczął ściągąć zawodników z Portugalii, czy Brazylii za większą kasę. Z drugiej strony nie generalizowałbym tak bardzo z tym poziomem polskiej piłki. Akurat wszystko idzie już w coraz lepszym kierunku, należy tylko sięgnąć jeszcze głębiej do portfela i dać pracować FACHOWCOM (!).

Luk... ja zauważyłem to zanim media się zesrały (chociaż tutaj można polemizować - w wielu komentarzach przestrzegano Wisłę) i co niektórzy kibice też. Prawda jest natomiast taka, że trafić lepiej nie mogliśmy. Inne zespoły były teoretycznie silniejsze od APOELU (jeżeli mnie pamięć nie myli), a że Wisła była jeszcze gorsza to druga sprawa.

Nie wiem dlaczego pisanie, że polska piłka jest słaba jest dla ciebie generalizowaniem. Oczywiście - słyszałem głosy, że jest coraz lepiej, bo Lech ładnie wypadł w LE w poprzednim sezonie, a summma summarum nasze zespoły też jakoś szczególnie dupy nie dały w tym roku i kilka zespołów nawet przeszły. Ja bym powiedział jednak, że w tym przypadku jaskółka wiosny nie czyni. Reprezentacja jest cienka (jest gorzej niż za Engela, Janasa i początkowego Leo), Lech miał dwa zrywy w europejskich pucharach ale ja bym z tego powodu szampana jeszcze nie otwierał. Nie mamy więcej utalentowanych piłkarzy niż chociażby 5 czy 10 lat temu. Sukces Lecha z poprzedniego sezonu robi wrażenie. Ale kilka lat temu zajebisty wynik zrobiła także Wisła w pucharze UEFA. Pamiętam, że wtedy się wszyscy osrywali, że coś drgnęło a później wszystko wróciło do normy - tzn. była kicha. Jakieś tam drobne sukcesiki w Lidze Europejskiej nie zmieniają faktu, że polska piłka nożna jest słaba - że musimy bać się dzisiaj zespołów z Cypru, Kazachstanu czy Gruzji. Jedno tylko mamy dzisiaj lepsze - stadiony. Dobre i to. Ale piłkarsko jesteśmy drugą ligą.

A że fachowcy są potrzebni to oczywiście się zgadzam.

14453752125651e0a536c69.jpg

Luk... ja zauważyłem to zanim media się zesrały (chociaż tutaj można polemizować - w wielu komentarzach przestrzegano Wisłę) i co niektórzy kibice też. Prawda jest natomiast taka, że trafić lepiej nie mogliśmy. Inne zespoły były teoretycznie silniejsze od APOELU (jeżeli mnie pamięć nie myli), a że Wisła była jeszcze gorsza to druga sprawa.

No właśnie, teoretycznie. Każdy miał nogi z galarety na myśl o wylosowaniu Kopenhagi, która gładko pykneła Vitoria Pilzno na wyjeździe. Także różnie mogło być w tym losowaniu i niekoniecznie drużyna lepsza na papierze musiała być silniejsza na boisku od takiego Apoelu.

Nie wiem dlaczego pisanie, że polska piłka jest słaba jest dla ciebie generalizowaniem. Oczywiście - słyszałem głosy, że jest coraz lepiej, bo Lech ładnie wypadł w LE w poprzednim sezonie, a summma summarum nasze zespoły też jakoś szczególnie dupy nie dały w tym roku i kilka zespołów nawet przeszły. Ja bym powiedział jednak, że w tym przypadku jaskółka wiosny nie czyni. Reprezentacja jest cienka (jest gorzej niż za Engela, Janasa i początkowego Leo), Lech miał dwa zrywy w europejskich pucharach ale ja bym z tego powodu szampana jeszcze nie otwierał. Nie mamy więcej utalentowanych piłkarzy niż chociażby 5 czy 10 lat temu. Sukces Lecha z poprzedniego sezonu robi wrażenie. Ale kilka lat temu zajebisty wynik zrobiła także Wisła w pucharze UEFA. Pamiętam, że wtedy się wszyscy osrywali, że coś drgnęło a później wszystko wróciło do normy - tzn. była kicha. Jakieś tam drobne sukcesiki w Lidze Europejskiej nie zmieniają faktu, że polska piłka nożna jest słaba - że musimy bać się dzisiaj zespołów z Cypru, Kazachstanu czy Gruzji. Jedno tylko mamy dzisiaj lepsze - stadiony. Dobre i to. Ale piłkarsko jesteśmy drugą ligą.

A że fachowcy są potrzebni to oczywiście się zgadzam.

Zgadza się, stadiony to już jeden duży krok do poprawienia jakości polskiej piłki. Kolejny krok to konieczna baza treningowa i szkółka młodzieżowa obowiązkowe od bodajże sezonu 2012/2013. Żeby zapełnić te wielkie stadiony potrzeba będzie odpowiedniej promocji, a najlepszą promocją będzie po prostu dobra dla oka piłka, więc chcąc nie chcąc prezesi będą musieli sięgać głebiej do portfela i zatrudniać odpowiednich ludzi, na tą chwilę według mnie powinni być to ludzie niezarażeni "polską myślą szkoleniową". Lepsi, a co za tym idzie drożsi piłkarze z wyżej notowanych lig to podstawa. Jak na razie niezłą, w pewnym sensie, robotę wykonuje Józek Wojciechowski. Szkoda tylko, że winduje ceny za polskich przeciętnych zawodników, zamiast ściagać klasę lepszych zawodników z zagranicy za podobne pieniądze. Dobry krok zrobiła też Legia sprowadzając Ljuboję. Takie zachowanie automatycznie napędza koniunkturę, prezes jeden z drugim zaczynają myśleć 'skoro X robi takie transfery i na złe im to nie wychodzi, to dlaczego my, Y, nie możemy zagrać podobnie?'. Bierzmy przykład od tych, którzy już nas wyprzedzili, a jeszcze niedawno klepaliśmy ich jak trzeba. Turcy zaczęli od sprowadzania podstarzałych, doświadczonych zawodników, którzy pomogą w osiągnięciu sukcesu 'na teraz'. Tylko pytanie, czy właściciele polskich klubów są skłonni do wydania więcej, niż milion euro na transfery zawodników.

To coś ostatnimi czasy często ta Legia gra źle, bo to Wisła jest hegemonem w Ekstraklasie od dobrych kilkunastu lat. :) Ale to TYLKO wynik słabej gry Legii, ja to rozumiem. :twisted:

Ty tak na poważnie z tą hegemonią czy po prostu nie złapałem ironii? :shock:

W Polsce liczą się dwa kluby Wisła i Legia

To drużyna taka jak Lech nie istnieje ma sie rozumieć?

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

Ty tak na poważnie z tą hegemonią czy po prostu nie złapałem ironii? :shock:

Na poważnie.

Wierzyłem w to, że Wisłą awansuje do champions league, może gdyby nie ten gol Pareiki, :cry:

ale nie ma co gdybać stało się i tyle teraz trzeba myśleć o lidze europejskiej

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 042 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #785 Data: 13.05.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • PpW
      Już w ten piątek widzimy się w Pleneum Space w Gdańsku na Tequila Mezcal Festival 🍹🔥 Na Lucha Libre Extravaganza zobaczycie występy zawodników takich jak: Esteban Lucha, Czacha, El Señor Cerveza, Electrico czy Martinez Grabollo 🤩 Show rozpoczniemy o godzinie 18:30, ale wbijajcie na Festiwal od kiedy tylko możecie bo czeka tam na was ogrom stoisk, warsztatów i atrakcji 🔥🔥🔥 Widzimy się już w ten piątek w Gdańsku 👊 Przeczytaj na fanpage.
    • ManiacZone
      Maniacy ❗️ Podczas MZW Green Madness odbędzie się turniej, w którym weźmie udział ośmiu zawodników. Każdy zwycięzca swojej walki automatycznie zakwalifikuje się do finałowego starcia, które stanie się walką wieczoru. Do wygrania: Walizka z Kontraktem, który upoważnia do wyzywania na pojedynek Mistrza MZW lub PpW ‼️ Walizkę będzie można zakontraktować w dowolnym momencie! Oprócz wspomnianego turnieju czekają Was inne starcia i atrakcje, ale o tym już niebawem. Bądźcie czujni! 👊🏻 *Stypulacja walki wieczoru zostanie ogłoszona już wkrótce. A tymczasem zapraszamy do linku poniżej, gdzie znajdziecie wejściówki na show: https://stage24.pl/events/mzw-4692 Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage Maniac Zone
    • Caribbean Cool
      Jezu jakie to raw bylo kijowe
    • Giero
      Za nami kolejny odcinek WWE Monday Night Raw – pierwszy po Backlash 2025. Na sam początek wypowiedział się CM Punk, wyrażając swoje emocje i nazywając Paula Heymana „grubym wężem” za zdradę podczas WrestleManii 41. Konfrontacja z Heymanem przerodziła się w atak Setha Rollinsa i Brona Breakkera na Punku, jednak na pomoc mu ruszyli Sami Zayn i Jey Uso. To z kolei doprowadziło do ogłoszenia tag team matchu na nadchodzącej gali Saturday Night’s Main Event: Punk i Zayn vs. Rollins i Breakker. Penta odniósł zwycięstwo nad Chadem Gable’em. Na zapleczu Jey Uso został zaatakowany przez Brona Breakkera na polecenie Setha Rollinsa. Brutus i Julius Creed pokonali The War Raiders, korzystając z ingerencji The New Day. AJ Styles pokonał Finna Balora, dzięki interwencji Penty w odwecie za ataki The Judgment Day. Becky Lynch odniosła się do wydarzeń z Backlash i do zachowania fanów. W main evencie Rhea Ripley i IYO SKY pokonały Giulię i Roxanne Perez. Zachowanie Rhei sugerowało, że ponownie chce się skupić na odzyskaniu pasa mistrzowskiego. Skrót Raw:
  • Dodaj nową pozycję...