Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

On w ogóle jest klasę wyżej od pozostałych kadrowiczów. Za nim jest jeszcze Piszczek (abstrahując od kłopotów związanych z zawieszeniem), może Lewandowski

Nie nie Piszczek to jest 2 poziomy od innych kadrowiczów.Jego nawet nie porównujmy-został wybrany do jedenastki bundesligi.Obecnie utrzymuję jeszcze lepszą formę w 2 pierwszych meczach ligi niemieckiej a Kuba jest stałym rezerwowym

Spokojnie, spokojnie... Piszczek miał fenomenalny sezon ale to jeszcze nie oznacza, że przeskoczył Kubę. Błaszczykowski od kilu lat gra świetnie, klasę potwierdzał w meczach kadry, w Wiśle, w Borussi... ale wyskoczył mu w tym sezonie Mario Gotze i tutaj miał chłop pecha. Zresztą Niemcy w stosunku do Polaków szukali dziury w całym. Lewandowski był be bo nie strzelał goli (chociaż w sumie to strzelał ale tabloidowcy niemieccy i tak uważali, że transfer nietrafiony), Błaszczykowski zrypał z dwie sytuacje i już zrobili z niego pajaca (a wiadomo, że jak pojawił się taki Gotze, nowa nadzieja Niemiec - to jakiś tam Polak może co najwyżej ławę grzać) a do Piszczka po prostu nie mieli się o co przyjebać i musieli uznać jego klasę. Zobaczymy czy Łukasz potwierdzi dobrą dyspozycję w następnym sezonie. Bo zanim Piszczek błysnął w Dortmundzie - to Kuba wymiatał już od kilku dobrych lat. I po prostu należy o tym pamiętać.

14453752125651e0a536c69.jpg

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Oj, tutaj Ghostwriter, nie mogę się zgodzić. To polskie media robią z naszych zawodników w Bundeslidze poszkodowanych, a prawda jest taka, że Robert to było najsłabsze ogniwo BVB i w pełni zasłużenie dostawał najgorsze noty. Teraz jego gra się poprawia i mam nadzieję, ze wykorzysta swoją szansę, gdy kontuzjowany jest Barrios.

Co do Kuby, to tak, pojawił się Gotze, ale Kuba już od początku sezonu był sadzany na ławce i już wtedy stracił miejsce w składzie, a nie dopiero po tym pudle. Też nie przesadzałbym z tym, że Niemcy aż tak robili z niego pajaca, po prostu normalnie się z tego śmiali, jak z każdej takiej sytuacji (pod koniec sezonu Klose nie strzelił z paru metrów i także śmiano się z niego).

A Piszczek? Został w pełni doceniony przez Niemieckich specjalistów i nie szukano na niego haka, tak jak to opisałeś (i tak by nie znaleźli). A powiem nawet więcej, Łukasz ma pełne poparcie ze strony klubu, ale i mediów. Wiesz, jak mocno jest piętnowane kupowanie, czy sprzedawanie spotkań w Niemczech? A Łukasza wszyscy bronią.

Więc nie mówmy już, że Niemcy są dla naszych w jakiś stopniu źle, czy niesprawiedliwi. Prawdą jest, że kluby w Bundeslidze lepiej traktują rodaków, ale obcokrajowiec, niezależnie od tego, czy to Polak, Serb, czy jeszcze inny, to jest traktowany tak samo (ale jeśli pokazuje klasę, to zostaje to mocno docenione)

PS: I od razu mówię, proszę mi tu nie podawać Magatha, który rzekomo zepsuł karierę Krzynówka, bo ten po prostu nie dawał rady na ostrych treningach i przez to nie grał. A po czasie zdobyte mistrzostwo Niemiec z tym klubem potwierdza, że Magath wiedział co robi.

No i wygląda na to, że pożegnaliśmy dziś dwie drużyny w europejskich pucharach. Śląsk co najmniej o klasę słabszy od Rapidu, ale ciężko cokolwiek zdziałać, jeśli na najważniejszą,w taktyce trenera, pozycję sprowadza się nieodszłego "pasiastego" spadkowicza - Wasiluka. Z takim stoperem Europy sie nie podbije.

Legia zagrała dziś tak, jak każdy by chciał, by zagrała wczoraj Wisła. Ofensywnie, kombinacyjnie, szkoda tylko, że dla takiego radosnego futbolu potrzebne jest odpowiednie zabezpieczenie tyłów. W przeciwieństwie do eLki, Biała Gwiazda grała typowo na zero z tyłu, licząc, że coś wpadnie z przodu i taktyka Maaskanta na to spotkanie okazała się doskonała. Myślę, że to taki świetny pstryczek w nos dla tych, którzy oczekują od polskich zespołów pięknej gry w pucharach. Nie ten poziom, nie ci piłkarze. Trzeba najpierw zbudować silną defensywę, by przy mocnych tyłach zacząc budować atak. Legia zagrała wesołą piłkę, ładną dla oka przez pierwsze 20 minut i wszystko się posypało. Totalna klęska "polskiej myśli szkoleniowej".

To że Legia i Śląsk odpadną było do przewidzenia. Śląsk i tak nieźle wypadł w pucharach. Można było mieć nadzieję, że Legia przejdzie dalej ale wylosowała Spartaka - i generalnie można było z góry założyć, że jest po zabawie. Oczywiście - pozostały jeszcze rewanże, ale jakoś nie wierzę w korzystne wyniki. Realną szansę ma już tylko Wisła - chociaż i tutaj mam spore obawy.

14453752125651e0a536c69.jpg

Piszesz że inne kluby grają równie agresywnie- to przypomnij mi w którym meczu Barcy z innym zespołem niż Real była jakaś bójka czy takie kontrowersje.

Kontrowersje? Może... hmmm... o mam! W meczu z Arsenalem. Kartka dla RvP, brak kartki dla Messiego za takie samo zagranie... :-)

Mi się zdaje, że Legia ma realne szanse przejść Spartak, lecz bez Radovicia będzie cholernie ciężko, ale wierzę, że się uda. Co do Śląska to nie raczej wątpliwości, w Bukareszcie musieliby strzelić 3 bramki, nie tracąc ani jednej.

Oh, you're so perfect

Oh, you're so perfect

Oh, you're so much better than me

So much better than me

You SUCK!

sygna by Filipoo666

13494269854c0cd6a271952.gif

Mi się zdaje, że Legia ma realne szanse przejść Spartak, lecz bez Radovicia będzie cholernie ciężko, ale wierzę, że się uda. Co do Śląska to nie raczej wątpliwości, w Bukareszcie musieliby strzelić 3 bramki, nie tracąc ani jednej.

Chodziło mi o brutalne faule, przepychanki, bójki...

I hear voices in my head

They council me

They understand

They talk to me

291490854c7c1467c308c.gif

@maly619 - ale momentu wcześniej, kiedy wielki Mou wkłada palec do oka rywalowi to już nie pokazali? :)

Mam nadzieję, że Wisła wykorzysta swoją szansę i przejdzie do fazy grupowej LM. Jedną nogą już tam są, a ja tylko czekam na otwarcie MOUtain Dew o 20.45 w środę patrząc na polski klub. 8)

Meczu Śląska nie oglądałem, więc się nie wypowiem. Legia natomiast będzie musiała zagrać jak najlepiej potrafi, by pokonać Rosjan w tym meczu (w co akurat nie wierzę).

Tak btw., 10kilan, chyba Ci się cytaty pomyliły. ;D

Even though you can't afford

The sky is over,

I don't want to see you go,

The sky is over.

11451308644e35975636c51.jpg

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

@maly619 - ale momentu wcześniej, kiedy wielki Mou wkłada palec do oka rywalowi to już nie pokazali? :)

A po co mieli pokazywać? Mi chodzi o sam fakt, że po meczach Realu i Barcy, zawsze z Barcy robi się tych świętych, którzy tylko się bronią, bo ten zły Real chce ich zabić. A ten filmik, czy też inne sprawy ( http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/superpuchar-hiszpanii/2011-2012/pep-obrazil-jose_sto2913896/story.shtml ) pokazują, że Barca też prowokuje i robi praktycznie to samo co Real.

I ja nikogo nie bronię, bo najchętniej oba te kluby bym zawiesił na jakiś czas. Może byłoby spokojniej.

I ja nikogo nie bronię, bo najchętniej oba te kluby bym zawiesił na jakiś czas. Może byłoby spokojniej.

Bez przesady już, po co zawieszać dwa tak wielkie kluby jak Barcelona i Real? Może i są praktycznie na każdym Gran Derbi bójki, ale bez przesady...

I tak, do czegoś takiego nigdy by nie doszło, bo UEFA i FIFA, a także sponsorzy, mają za duże zyski z tych spotkań.

Może z zawieszaniem przesadziłem, ale na pewno coś trzeba z tym zrobić, bo dopóki media będą tak bardzo nakręcać Gran Derbi, to zawsze będą na nich zadymy.

PS: No i może nie byłoby już takich zadym na internecie, bo dla mnie paranoją jest, że dwa zagraniczne kluby wywołują większe zadymy niż wrogie kluby krajowe.

Arsenal - Liverpool

Nie ma się co oszukiwać - nie byl to porywający mecz, szczegolnie w pierwszej polowie, gdzie sytuacje podbramkowe można bylo policzyć na palcach jednej ręki. Na sczęście, w drugiej części jakoś już to wyglądalo. Cieszy wygrana Liverpoolu i to dwubramkowa, ale kto wie co byloby, gdyby Frimpong nie zostal poczęstowany czerwoną kartką (bo gral bardzo dobrze). Nie wiem co Henderson robil w pierwszym skladzie, IMO najslabszy punkt drużyny i jak na razie najgorszy transfer, to on powinien zostać ściągnięty zamiast Kuyta. Suarez wszedl, zaliczyl "aystyę", a kilka miut poźniej strzelil gola (stream zaciąl mi się w 83 minucie, i znalazlem nowego akurat na drugą bramkę :)), nie mogę doczekać się powrotu Gerrarda i wspolpracy pomiędzy tą dwojką. Cztery punkty są, a z Arsenalem nie jest najlepiej...

a z Arsenalem nie jest najlepiej...

Co prawda to prawda... Co do meczu, może w końcu Wenger otworzy oczy i sprowadzi jakiegoś klasowego playmakera. Najlepszym ofensywnym graczem był... Kto? Samir Nasri. Nie chce mi się nawet pisać o tym meczu, bo przez samo jego wspomnienie dostaje białej gorączki. Boję się, że Arsenal skończy jak Leeds.

Oh, you're so perfect

Oh, you're so perfect

Oh, you're so much better than me

So much better than me

You SUCK!

sygna by Filipoo666

13494269854c0cd6a271952.gif

Za mną właśnie drugi mecz londyńskiej Chelsea w tym sezonie i wciąż nie jest najlepiej. Lecz w odróżnieniu od zeszłego tygodnia, w tym udało się zainkasować trzy punkty, choć prawdę mówiąc, wygrana rodziła się w bólach. Zaczęło się od katastrofalnego błędu Alexa, co zmusiło AVB do zmienienia tragicznego Kalou już w pierwszej połowie. Po zmianie stron widocznie CFC ruszyła do przodu i aż dziw bierze, że zobaczyłem tak różnie grającą drużynę - po zmianie stron czułem, jakby pojawił się inny klub. Na 1-1 strzelił Anelka, lecz sporo było tam szczęścia, zaś wynik na 2-1 ustalił Malouda po pięknej akcji Jose Bosingwy, który wręcz ośmieszył dwóch obrońców WBA i idealnie wrzucił w pole karne. Skuteczność wciąż martwi, ale ważne jest to, że udało się zdobyć pierwszy komplet punktów za kadencji AVB i oby podobnie było w trzeciej kolejce.

Ze spraw transferowych - do końca tego tygodnia ma zostać ogłoszone przejście Juana Maty, co cieszy, ponieważ potrzebni są Chelsea piłkarze nieszablonowi. Eksperci piłkarscy (ci sami, co jako pierwsi podali informacje o przejściu "El Nino" do The Blues) informują również, że po bardzo prawdopodobnym przejściu Lassany Diarry do Tottenhamu, prezes klubu w końcu się ugnie i pozwoli odejść Luce Modriciowi na Stamford Bridge. Nie pozostaje zatem nic innego, jak czekać na rozwój wydarzeń.

a z Arsenalem nie jest najlepiej

I nie ma się co dziwić, kiedy Boss obiecywał transfery za zyski z Cesca, a na razie drużyna ma strasznie kruche linie obrony i pomocy. Widać było straszny brak ogrania Frimponga (grał jeszcze agresywniej niż Alex Song i Felipe Melo razem wzięci, give me a break) i musiał w końcu zejść z boiska. Nie cieszy forma Arshavina i Robina, słaba współpraca pomocników z napastnikami i brak płynności w grze.

Strasznie boli kiedy widzi się ulubiony klub w rozsypce, tym bardziej że jeszcze w poprzednim sezonie byli najbliżej utarcia nosa wielkiej barcie (tak nawiasem mówiąc, Guardiola i asystenci stworzyli takykę idealną, nie sądzicie?). Może planowane transfery Cahilla, De Rossiego czy Lucho Gonzaleza wypalą i stan trochę się poprawi.

Za to The Reds całkiem solidnie zaczęli sezon, myślę że powalczą blisko Chelsea i City. Świetny transfer Adama, zaisty kosiarz i przecinak, brakowało kogoś takiego odkąd odszedł Mascherano. Daglish zaliczył najlepsze okienko Liverpoolu od kilku ładnych lat.

108940769154394f4e4b6a0.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 042 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Caribbean Cool
      Jezu jakie to raw bylo kijowe
    • Giero
      Za nami kolejny odcinek WWE Monday Night Raw – pierwszy po Backlash 2025. Na sam początek wypowiedział się CM Punk, wyrażając swoje emocje i nazywając Paula Heymana „grubym wężem” za zdradę podczas WrestleManii 41. Konfrontacja z Heymanem przerodziła się w atak Setha Rollinsa i Brona Breakkera na Punku, jednak na pomoc mu ruszyli Sami Zayn i Jey Uso. To z kolei doprowadziło do ogłoszenia tag team matchu na nadchodzącej gali Saturday Night’s Main Event: Punk i Zayn vs. Rollins i Breakker. Penta odniósł zwycięstwo nad Chadem Gable’em. Na zapleczu Jey Uso został zaatakowany przez Brona Breakkera na polecenie Setha Rollinsa. Brutus i Julius Creed pokonali The War Raiders, korzystając z ingerencji The New Day. AJ Styles pokonał Finna Balora, dzięki interwencji Penty w odwecie za ataki The Judgment Day. Becky Lynch odniosła się do wydarzeń z Backlash i do zachowania fanów. W main evencie Rhea Ripley i IYO SKY pokonały Giulię i Roxanne Perez. Zachowanie Rhei sugerowało, że ponownie chce się skupić na odzyskaniu pasa mistrzowskiego. Skrót Raw:
    • MattDevitto
      Też nie sądzę, że jakoś ich to dotknie na dłuższą metę. Chociaż jakiekolwiek oświadczenie na pewno by nie zaszkodziło...Fighful podaje coś takiego:
    • Mr_Hardy
      Niestety, ale zapewne GCW nic się nie stanie choć mam nadzieję, że przynajmniej trochę po dupie dostaną. Za całokształt co się z nimi stało w ostatnich latach i kogo buty liżą.   
    • KyRenLo
      AEW Dynamite Beach Break: Wow. Fajniutko się zapowiada. Będę musiał zerknąć. Inne walki:
  • Dodaj nową pozycję...