Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Co mają kartki do charakteru i zachowania ? Jakaś symbioza jest z góry narzucona?

Nie no, jeżeli wg Ciebie nie mają nic, to ok. W takim razie mówimy o samym zachowaniu poza boiskiem, tak? No więc ja mam w dupie, co dany zawodnik robi poza boiskiem, jeżeli podczas meczu daje z siebie sto procent, potrafi pociągnąć drużynę w trudnym momencie i jedną akcją przechylić szalę zwycięstwa na swoją korzyść. I tutaj zdecydowanie w tej chwili Małecki > Peszko. Do wyżej wspomnianych argumentów mogę jeszcze dodać o wiele lepszą grę lewą nogą Patryka w stosunku do Peszki, co pokazał już nie raz.

Jest nadzieja, że Mały wydorośleje i posłucha dobrych rad. Oby pod skrzydłami Maaskanta rzeczywiście tak się stało. Nawet w tym wywiadzie dla WP niejako to potwierdza. Jeszcze półtora roku temu zachęcony takim popem od publiczności mógłby walnąć tekst, który by Smudzie w pięty poszedł.

Dokładnie, wystarczył rok, by Małemu co nieco weszło do głowy z dobrych manier przekazywanych przez Roberto. :-) Lekko ponad rok temu, Silny potrafił postawić się trenerowi (Kasperczakowi wówczas) i odmówić wejścia na boisku w czasu sparingu. Teraz takiej sytuacji nawet nie mógłbym sobie wyobrazić.

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Real - Barca

Napiszę bardzo krótko,Gran Derbi zaczęły mnie nudzić i jestem od nich wyleczony na dłuższy czas. Męczą mnie ciągłe medialne wojenki, internetowe dyskusje dookoła meczu Realu z Barceloną. Wczorajszy mecz, zwłaszcza w pierwszej połowie mógł się podobać. Na pewno te dwa mecze były ciekawsze niż te poprzednie, gdyż Real pokazał się z lepszej strony w ofensywie. Wszystko jednak zepsuło się, gdy Marcelo musiał dać wyraz swojej nieodpowiedzialności i głupoty. Zachowania Pepe nie chce się komentować. Piłkarz z niego dobry, ale mentalnie jest chyba pięciolatkiem. To nie pierwszy jego mecz, kiedy gra brutalnie. Jestem ciekawy, kiedy dorośnie. Chyba, wtedy kiedy stanie się komuś naprawdę krzywda.

Odnośnie Gran Derbi to ja czekam na to, aż piłkarze Barcy zaczną grać normalnie. Piłka nożna to nie szachy, fakt Pepe z Marcelo przegięli ale to nie usprawiedliwia zachowania Villi i tego, że uderzył Ozila. Prowokacje Barcelony, prowokacje Realu. Do tego włączył się Mou i będzie coraz ciekawiej. Barca chciała wojny to będzie ją mieć :)

Ooo kurde teraz mamy wojnę bo Real nie potrafi przegrać.Co ty w ogóle piszesz jakiej wojny chciała Barca-Pepe i Marcelo są "nieszczepieni".Marcelo mógł urwać nogę Cescowi.Co ty piszesz?

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Co ta Legia grała przez pierwsze 20 minut :shock: Odważnie, agresywnie, z pomysłem na grę. Dawno nie widziałem takiego występu polskiej drużyny w pucharach. Widać, że ten mocny początek sporo ich kosztował sił, szczególnie Radovica, który później oddychał rękawami. Zasłużone prowadzenie i oby tak dalej po przerwie.
"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Piszę o gwiazdach z Hollywoodu :) To chyba nietrudne. To co mówił Mou to prawda, każdy to widział, że Barca symuluje, że pomagają im sędziowie. Co do tych ostatnich GD to tego nie dotyczy. Niesmak pozostał, Real zawsze grał z nimi twardo i z pewnością będzie grać. Nie dziwię się, że tak brutalnie grają przeciwko Barcelonie i to już nie tylko Real.

Kto widział Real ten wie że nie umie on przegrywać i ma "nieszczepionych" zawodników.Nie ma co pisać z tobą bo to ten sam typ kibica realu który nie potrafi docenić gry Barcy i w każdym aspekcie gry "królewskich"(słoma z butów im wystaję) dostrzegają plusy nawet w brutalności. :roll: tłumacząc ze inaczej z Barcą się nie da grać.Żeby te słowa miały jakiś sens na przykładzie ostatnich 2 meczów ale powodzenia w wymyślaniu sobie wyimaginowanych symulacji.

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Kibicuję Realowi 12 lat. Od kiedy pamiętam zawsze w Gran Derbi była brutalność. Gdy bezczelnie faulowali piłkarze Barcelony to było to samo i łaskawie proszę Cię nie wyjeżdżaj z tekstami typu, że pochwalam to co zrobili piłkarze Realu, ale to piłka. Był faul, czerwona kartka. Marcelo schodził do szatni a co zrobiła ławka Barcy? Z resztą nieważne. Odkąd Mou został trenerem to będziemy musieli się do takiego "spektaklu" przyzwyczaić.

Co do nieobiektywności to Real nie był gorszy na boisku mimo wyniku i trzeba przyznać, że Barca nie ma takiej przewagi nad Realem jak kiedyś. EOT z mojej strony;]

Kto widział Real ten wie że nie umie on przegrywać i ma "nieszczepionych" zawodników.

Oczywiście.

Nie ma co pisać z tobą bo to ten sam typ kibica realu który nie potrafi docenić gry Barcy i w każdym aspekcie gry "królewskich"(słoma z butów im wystaję) dostrzegają plusy nawet w brutalności.

A wiesz co mnie śmieszy najbardziej? Że fan Barcelony wmawia wszystkim, że Mou niszczy hiszpańską piłkę i taktyka Realu polega na tym, by podawać na własnej połowie piłkę i grać defensywnie. Tymczasem, gdy Barcelona robiła to samo - był to plus, bo w końcu posiadanie piłki się liczy. Zresztą, co ja się będą kłócił. Piłka nożna to najwyraźniej brutalny sport. :roll:

tłumacząc ze inaczej z Barcą się nie da grać

Z Barceloną da się inaczej grać, ale co z tego, skoro nie przynosi to żadnych zysków? Real grał defensywnie - niszczenie hiszpańskiej piłki, Real gra ostro - niszczenie hiszpańskiej piłki. Kiedy pykali Barce tydzień temu (a byli po prostu strasznie nieskuteczni), też niszczyli hiszpańską piłkę? :? Nie namawiam nikogo do faulowania, ale kurwa.. Real po prostu gra agresywną piłkę, staraja się grać na granicy faulu, zaraz się tutaj dowiem, że Mourinho wymyślił ten styl.

Edytowane przez Sebu

A wiesz co mnie śmieszy najbardziej? Że fan Barcelony wmawia wszystkim, że Mou niszczy hiszpańską piłkę i taktyka Realu polega na tym, by podawać na własnej połowie piłkę i grać defensywnie. Tymczasem, gdy Barcelona robiła to samo - był to plus, bo w końcu posiadanie piłki się liczy. Zresztą, co ja się będą kłócił.

To że podkreślam brutalność to nie znaczy ze nie doceniam realu.Tak swoją drogą to ja lubię brutalność w grze,lubię jak są czerwone kartki ale jak ktoś pisze ze Barca to Hollywood i symulanci( co miejsca nie miało w Superpucharze) to ja odpieram to argumentami że real gra bruatalnie i takie zaczepki nie mają bytu...zresztą

• Urządzenie:  Windows

co miejsca nie miało w Superpucharze

Miało. Mniej niż wcześniej ale był Messi łapiący się za rękę i wiecznie leżące Pedro i Sanchez(?)

http://pl.20dollars2surf.com/?ref=303312

zarejestruj się ;P

kasa za oglądanie reklam

19213031354f4d28073fb12.jpg

Czy niektórzy nadal nie potrafią zrozumieć że to początek sezonu? Barca grała na 70-80% swoich umiejętności. Wszystko wyjaśni się podczas następnego Gran Derbi w lidze kiedy zespoły będą w trakcie sezonu, dobrze przygotowane do meczu. Wg mnie faworytem tego dwumeczu był mimo wszystko Real gdyż on zaczął wcześniej przygotowania i dobrze spisywał się w sparingach.

NalepRKO - dla mnie to też zabrzmiało jakbyś popierał to co się wydarzyło w końcówce. Piszesz że zawsze w meczach Barcy z Realem była butalność, Tak? Bo przed przyjściem Mourinho jakoś trudno przypomnieć mi sobie jakąkolwiek bójkę czy tyle kontrowersji. Jeszcze kilka lat temu były to świetne mecze gdzie grało się w piłkę, nie widzisz że od przyjścia Mourinho w każdym praktycznie meczu z Barcą Real dostaje duzo kartek,jest wiele wrogości(ba nienawiści) tak kiedyś nie było i to mnie boli.

Real jest dla Mourinho czy Mourinho dla Realu? Real mając taką renomę w świecie nie powinien sobie pozwalać na takie hańbienie swojej nazwy.Mourinho wkładający palec do oka, udawający że mu coś śmierdzi - no bez jaj. Tak się nawet w naszej lidze nie zachowują heh. No cóż wstyd.

Piszesz że inne kluby grają równie agresywnie- to przypomnij mi w którym meczu Barcy z innym zespołem niż Real była jakaś bójka czy takie kontrowersje.

I hear voices in my head

They council me

They understand

They talk to me

291490854c7c1467c308c.gif

Prawda jest taka, że żeby wygrać z Barcą trzeba grać agresywnie, bo inaczej cię zniszczą.

Prawda jest taka, że żeby wygrać z Barcą trzeba grać agresywnie, bo inaczej cię zniszczą.

Gra agresywna - grą agresywną. Ale tu mowa o chamskich, brutalnych wejściach które wychodzą daleko poza ''agresywną grę''.

I hear voices in my head

They council me

They understand

They talk to me

291490854c7c1467c308c.gif

Takie rzeczy pozostawiam sędziemu, jeśli on oceni, że było to wejście zbyt agresywne, to da czerwoną, jeśli nie, to nie. My nie jesteśmy od oceny, czy to było za ostro, a sędzia. A to, że zawodnik zwija się na murawie, jakby stracił nogę, nie oznacza, że tak jest.

EDIT: Co za zaskoczenie, Hannover wygrał z Sevillą 2-1 :D Szkoda, że nie oglądałem spotkania.

[ Dodano: 2011-08-18, 22:40 ]

Zobaczcie na co trafiłem ;) Ale to Real zawsze jest ten zły, który zaczyna zadymy.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 042 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Caribbean Cool
      Jezu jakie to raw bylo kijowe
    • Giero
      Za nami kolejny odcinek WWE Monday Night Raw – pierwszy po Backlash 2025. Na sam początek wypowiedział się CM Punk, wyrażając swoje emocje i nazywając Paula Heymana „grubym wężem” za zdradę podczas WrestleManii 41. Konfrontacja z Heymanem przerodziła się w atak Setha Rollinsa i Brona Breakkera na Punku, jednak na pomoc mu ruszyli Sami Zayn i Jey Uso. To z kolei doprowadziło do ogłoszenia tag team matchu na nadchodzącej gali Saturday Night’s Main Event: Punk i Zayn vs. Rollins i Breakker. Penta odniósł zwycięstwo nad Chadem Gable’em. Na zapleczu Jey Uso został zaatakowany przez Brona Breakkera na polecenie Setha Rollinsa. Brutus i Julius Creed pokonali The War Raiders, korzystając z ingerencji The New Day. AJ Styles pokonał Finna Balora, dzięki interwencji Penty w odwecie za ataki The Judgment Day. Becky Lynch odniosła się do wydarzeń z Backlash i do zachowania fanów. W main evencie Rhea Ripley i IYO SKY pokonały Giulię i Roxanne Perez. Zachowanie Rhei sugerowało, że ponownie chce się skupić na odzyskaniu pasa mistrzowskiego. Skrót Raw:
    • MattDevitto
      Też nie sądzę, że jakoś ich to dotknie na dłuższą metę. Chociaż jakiekolwiek oświadczenie na pewno by nie zaszkodziło...Fighful podaje coś takiego:
    • Mr_Hardy
      Niestety, ale zapewne GCW nic się nie stanie choć mam nadzieję, że przynajmniej trochę po dupie dostaną. Za całokształt co się z nimi stało w ostatnich latach i kogo buty liżą.   
    • KyRenLo
      AEW Dynamite Beach Break: Wow. Fajniutko się zapowiada. Będę musiał zerknąć. Inne walki:
  • Dodaj nową pozycję...