Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Skonto Ryga 0-1 Wisła Kraków !

Mecz może nie był na jakimś fascynującym poziomie, ale ważne, że Wisła wygrała. Była drużyną zdecydowanie lepszą, częściej przy piłce, miała więcej akcji, ogólnie była lepsza. Szkoda, że gola nie strzelił żaden Wiślak, ale ważne, że wygrana :) W rewanżu Wisła wygra 2-0 i będzie dobrze :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/70/#findComment-244922

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Stewart Downing w liverpoolu, nie wiem co myśleć o tym transferze, ale według mnie to słaby grajek, chociaż ogladalem go tylko na yt

Skonto Ryga 0 - 1 Wisła Kraków

Liczyłem na troche więcej goli ze strony wiślaków, ale i tak grali bardzo dobrze, ciągle przeważali i atakowali, mam nadzieje ze w krakowie strzelą z 3 bramki i nie bedzie pośmiewiska tak jak z jagi-.-

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/70/#findComment-244934

Skonto Ryga 0-1 Wisła Kraków !

Mecz może nie był na jakimś fascynującym poziomie, ale ważne, że Wisła wygrała. Była drużyną zdecydowanie lepszą, częściej przy piłce, miała więcej akcji, ogólnie była lepsza. Szkoda, że gola nie strzelił żaden Wiślak, ale ważne, że wygrana :) W rewanżu Wisła wygra 2-0 i będzie dobrze :D

Wisła w tym meczu próbowała grać w piłkę, natomiast ciężko grać przeciwko drużynie, która postawiła na 20 metrze autobus i czeka na kontry, mimo, że wyprowadzanie ich wychodzi im, jak Strasbourgerowi żarty. Pomimo, że Wisła przeważała i miała większe posiadanie piłki, to Skonto miało więcej akcji, a już błąd Jaliensa w końcówce mógł się skończyć nieprzyjemnie. Mecz potwierdził, że Wisła nie złapała jeszcze odpowiedniej formy (zdziwiłbym się, gdyby w tej chwili ją mieli, drużynę należy przygotowywać na trudy całej rundy, nie na jeden dwumecz), ale mimo słabej dyspozycji Małeckiego, czy Genkowa liczę na spokojne pyknięcie Łotyszy w Krakowie i na kolejną rundę, której losowanie już jutro.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/70/#findComment-244968

Stewart Downing w liverpoolu, nie wiem co myśleć o tym transferze, ale według mnie to słaby grajek, chociaż ogladalem go tylko na yt

Kiedyś gość zapowiadał się na naprawdę świetnego skrzydłowego, który potrafił robić lewą nogą magiczne rzeczy. Aktualnie na miejscu kibiców Liverpoolu nie cieszyłbym się z tego transferu no chyba, że Downing będzie traktowany jako uzupełnienie składu.

Jeżeli chodzi o nasze ekipy w pucharach to o Jagiellonii wszystko zostało powiedziane i nie chce mi się już nawet do tego wracać(chociaż warto wspomnieć jaki transparent pojawił się na treningu Jagi: "tysiące złotych zarabiacie, jak cioty przegrywacie", smutne ale prawdziwe). Wisła natomiast zagrała bardzo słabe spotkanie na tle pół profesjonalistów z Łotwy i nie ma tu sensu tłumaczyć, że Skonto postawiło autobus, bo po prostu Wisła tak czy siak nie miała żadnego pomysłu na grę i groźniejsze akcje i tak zrobiła ekipa z Rygi. Boje się, że dzisiaj będzie jeszcze nudniej, bo znany ze swojego defensywnego stylu Śląsk może skutecznie uśpić kibiców... :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/70/#findComment-244971

Boje się, że dzisiaj będzie jeszcze nudniej, bo znany ze swojego defensywnego stylu Śląsk może skutecznie uśpić kibiców...

Nie jestem zwolennikiem defensywnego stylu gry, jednak jezeli Slask ma grac wlasnie w takim stylu, a wygrywac, to niech sobie gra jak chce. Mam nadzieje, ze w rewanzowym meczu klubowi z Wroclawia uda sie nie przegrac, a zarazem awansowac do dalszej rundy.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/70/#findComment-245007

Kiedyś gość zapowiadał się na naprawdę świetnego skrzydłowego, który potrafił robić lewą nogą magiczne rzeczy. Aktualnie na miejscu kibiców Liverpoolu nie cieszyłbym się z tego transferu no chyba, że Downing będzie traktowany jako uzupełnienie składu.

20 mln za rezerwowego? Trochę dużo, ale L'pool lubi przepłacać za piłkarzy (patrz Caroll). Jeśli za Downinga trzeba było zapłacić 20 mln, za Pastore 50, to za Ceska Wenger powinien żądać ok. 65.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/70/#findComment-245314

20 mln za rezerwowego?

Za rezerwowego? Zobacz jakich liverpool ma magików na skrzydle: Maxi Rodriguez, Kuyt, Joe Cole, Jovanović, i myślisz, że downing jest od nich wszystkich słabszy?. Nie po to starał sie o niego dalglish cały czas i wolał jego niż younga, żeby posadzić go na ławce. Swoją drogą to w tamtym sezonie na jego spadało ciągnięcie gry w AV, po obejrzeniu jego meczów stwierdzam, że myliłem się co do niego i wywnioskowałem, że skoro za younga płaci sie 15 mln a za 2x lepszego w tym sezonie downinga, to nie jest on przepłacony;) Twój arsenal też się o niego starał:]

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/70/#findComment-245324

Nie no...nie miałem pojęcia, że Downing będzie kosztować aż tyle. Zdecydowanie przepłacili za niego tym bardziej, że gość nie radzi sobie z presją zupełnie. Wydaje mi się, że Manchester kupując Younga za 18 mln zrobił o wiele lepszy interes. To co jednak najbardziej mnie szokuje to fakt, że City kupiło Clichy'ego za jedyne 8 mln(coś koło tego) i to chyba jak na razie najlepszy transfer w Premier League.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/70/#findComment-245332

Czy ja wiem czy ten clichy to taki dobry piłkarz... Cissokho jest do wzięcia za 8mln a moim zdaniem gorzej od clichy'ego nie gra, n'zogbia jest do wzięcia za 9 mln;)

Edit: Adam został kupiony też coś koło 8 mln i według mnie jest dużo lepszym graczem od clichy'ego

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/70/#findComment-245348

• Reputacja:   607
  • Urządzenie:  Windows

Argentyna - Urugwaj

Przedwczesny finał. Świetny mecz, który był emocjonujący do końca. Urugwaj już na początku prowadził 1-0, więc Argentyna na czele z Messim rzuciła się do ataków. Do przerwy jednak stać ją było tylko na wyrównanie. Bardzo dobre dogranie Messiego wykorzystał Higuain. Druga połowa zapowiadała się jeszcze lepiej z tego względu, że Urugwaj grał w '10', a Argentyna w końcu mogła atakować tak jak lubi. Mecz zrobił się bardziej otwarty, jednak gospodarze nie mogli pokonać fenomenalnego Muslery. Końcówka drugiej połowy to świetne sytuacje Forlana oraz Higuaina, ale tego dnia bramkarze grali bardzo dobrze. W dogrywce obie drużyny musiały grać w osłabieniu, gdyż Mascherano dostał czerwoną kartkę. Pół godziny gry, niczego nie zmieniło i zobaczyliśmy rzuty karne. Zawiódł Tevez, który jako jedyny z wszystkich strzelców nie strzelił karnego. Sensacja stała się faktem i to teraz Urugwaj powinien być faworytem do wygranej, bo Brazylia również jak na razie zawodzi. Ciekawe co teraz stanie się z trenerem Argentyny, który zawiódł niemiłosiernie. Drużyna wyglądała bardzo słabo. Z takim składem gospodarze powinni być w finale, jednak sami są sobie winni. Brawo Urugwaj. :-)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/70/#findComment-245509

• Urządzenie:  Windows

Oglądałem tylko karne, ale niezmiernie się cieszę, że Argentyna odpadła. Dużo ludzi już mówi, że to wina trenera i że szykuje mu się zwolnienie. Moim zdaniem problemem w tej drużynie jest zbyt duża liczba gwiazd na boisku.

Niestety, ale każdy chce tam błysnąć, chce pokazać, że jest lepszy od Messiego, a na Messim ciąży zbyt duża presja + ja uważam, że Messi bez Xaviego i Iniesty to połowę gorszy zawodnik.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/70/#findComment-245513

Nie oglądałem jedynie karnych, zasnąłem. :D

Sam mecz wyśmenity, wiele sytuacji podbramkowych (szczególnie Argentyńczyków, ale to co wyprawiał Muslera.. brawo. Nie raz uratował Urugwaj przed straą bramki) i emocji mimo wielu żółtych kartek. Jak już jesteśmy przy Urugwaju - zagrali bardzo ładny mecz, mimo, iż skupili się na defensywie i grze z kontry. W pierwszej połowie nie błyszczał ani Forlan, ani Suarez, za to w drugiej już jak najbardziej (szczególnie ten pierwszy), ale gola nie udało im się strzelić (a mieli znakomite okazje). Brawa też dla Messiego i Higuaina, którzy robili wszystko by strzelić drugą bramkę, a koledzy z zespołu jedynie to utrudniali. Nie oszukujmy się, słaba ta Argentyna jak cholera jest, a Messi bez przydupasów z katalonii sam wiele nie zdziała (choć podanie do Higuaina genialne). Brawo Urugwaj, teraz niby łatwiejszy rywal, miejmy nadzieję na finał z Brazylią. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/70/#findComment-245519

Wydaje mi się, że w Argentynie największy problem to linia pomocy. Po prostu nie ma kto dogrywać piłek, a kolejni selekcjonerzy zamiast szukać jakichś konkretnych rozwiązań w tej formacji wolą powoływać 10 napastników. Na Copa America Batista powołał tylko jednego konkretnego ofensywnego pomocnika którym jest Di Maria, a reszta albo nie nadaje się jeszcze do gry w kadrze albo po prostu jest nastawiona na odbiór piłki jak Cambiasso, Mascherano, Banega czy Gago(ten w ogóle nie powinien zostać powołany...). Za to zawodników którzy mogą grać w ataku było 7! Nie lepiej było zrezygnować z będącego bez formy Milito i powołać kogoś kreatywnego do pomocy? Ciesze się, że Urugwaj dobrze sobie radzi, bo nie wróżyłem im sukcesu przed turniejem, ale widać, że ciągle tworzą drużynę i ambicją nadrabiają brak gwiazd.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/70/#findComment-245520

Wczorajsze spotkanie pomiedzy Argentyna, a Urugwajem bylo bardzo dobre. Obie druzyny zagraly dobrze i az dziwie sie, ze padly tylko dwie bramki. Jak ktos tam juz wczesniej napisal, wczoraj z Argentyny grali tylko Higuain i Messi, cala reszta nie zrobila nic. No moze Pastore po wejsciu troche odswiezyl gre. Urugwaj postawil na defensywe i kontry, nie wychodzily one za dobrze mimo wszystko. Bardzo denerwowal mnie Suarez, ktory jak nie doskoczyl do pilki, to sie przewracal i szukal kartek. Karne wygral Urugwaj, a szkoda. Mam nadzieje, ze jeszcze kiedys Argentyna wygra Copa America. Jezeli chodzi o Messiego, to pokazal sie z dobrej strony, ale musial rozgrywac, bo w Argentynie nikt tego nie robi.

Ciekaw jestem dzisiejszego spotkania Brazylii i Urugwaju, jesli Brazylia by odpadla, to moze turniej byc bardzo ciekawy i tak naprawde nie bedzie jakiegos wiekszego faworyta. Pozostaje mi teraz trzymac kciuki za Chile i Paragwaj.

a na Messim ciąży zbyt duża presja + ja uważam, że Messi bez Xaviego i Iniesty to połowę gorszy zawodnik.

Dobrze, ze wykorzystal przynajmniej karnego. :twisted: A jezeli chodzi o tego Inieste i Xaviego, to Ja bym powiedzal, ze Messi bez rozgrywajacego nie jest tym samym pilkarzem. Duzo osob twierdzi, ze Xavi i Iniesta = Messi. Jednak w poprzednim sezonie Xavi asystowal tylko trzykrotnie przy golach Messiego, a Iniesta szesciokrotnie. Wiecej asyst zaliczyl Alves oraz Pedro(przy golach Messiego).

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/70/#findComment-245534

Bardzo denerwowal mnie Suarez, ktory jak nie doskoczyl do pilki, to sie przewracal i szukal kartek

Przecież Milito kilka razy go sfaulował, kiedy Suarez miał piłkę (raz kopnął mu z całej siły w kolano i już się bałem, czy Luisowi czasem się coś nie stało). Właśnie on i Messi cały czas leżeli, ale ani razu nie zauważyłem, żeby któryś z nich symulował.

Ciekaw jestem dzisiejszego spotkania Brazylii i Urugwaju

Paragwaju. :)

Ja chciałbym finału Urugwaj/Brazylia. Obie reprezentacje lubię, i tam i tam gra jeden z piłkarzy Liverpoolu (Suarez i Lucas, choć nie wiem czy ten drugi coś gra bo rozgrywki OGLĄDAM dopiero od wczorajszego meczu), ale mimo wszystko wolałbym zwycięstwa Urugwaju, bo jak to ładnie napisał Bonkol:

ciągle tworzą drużynę i ambicją nadrabiają brak gwiazd.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/70/#findComment-245535

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• GGGGG9707
      Czyli tak w skrócie żeby całości nie tłumaczyć Fightful podało w zeszłym roku chyba że WWE planuje PLE w Belgii i we Włoszech i że mają robić testy w postaci gal w 2025. Pewne źródła w WWE odpowiadające za organizację gal w Europie potwierdzają tą informację i podają że WWE jest na ten moment bardzo zadowolone ze sprzedaży biletów w Bxl. Do gali zostały 2 miesiące a już praktycznie sprzedano liczbę biletów jakiej WWE oczekiwało.  No i ponoć omawiana była kwestia Elimination Chamber 2026 w Brukseli. Także teraz tylko trzeba dać z siebie wszystko na trybunach i jest szansa na duże PLE 😁
    • Mr_Hardy
      Bardzo mi się podoba to, że TNA na początku przypomina co się działo w poprzednim tygodniu. Często bywa, że nie pamiętam co było w poprzednim tygodniu.. Moose na Genesis będzie miał swoją wersję pasa X-Division czyli TNA zaspoilerowało nam wynik walki. Tak mi się wydaję. Ogólnie bardzo dobry iMPACT dużo dużo lepszy odcinek niż z tamtego tygodnia. Genesis zapowiada się świetnie. Nie mogę się doczekać.   
    • MattDevitto
      Na razie na SD w karcie jest tylko jeden match + ma pojawić się Tiffany
    • KPWrestling
      Ten pojedynek to szansa na rehabilitację przed gdyńską publicznością po nieudanym starcie w turnieju. Zarówno Leon Lato, jak i Eryk Lesak, przegrali swoje walki ćwierćfinałowe w boju o tytuł pretendenta do mistrzostwa KPW. Nie zmienia to jednak faktu, że obaj pozostają w dobrej dyspozycji. Eryk toczył bardzo wyrównany bój z Filipem Fuxem i momentami wydawało się, że przechyli szalę zwycięstwa na swoją stronę. Leon Lato po listopadowej porażce zaliczył z kolei wygraną na włoskiej ziemi, pokonując Lello Boy Jonesa na gali Wrestling Megastars Main Event. Czy Eryk Lesak jako ten większy i silniejszy zdominuje przeciwnika i nie pozwoli mu na rozwinięcie skrzydeł, trzymając go w walce na swoich warunkach? Czy też Leon Lato wykorzysta szybkość, spryt i fantazję, zaskakując Lesaka i dopisując kolejne zwycięstwo do swoich statystyk? Jedno jest pewne - dla obu liczy się tylko zwycięstwo i zrobią w ringu wszystko, by je odnieść. Eryk Lesak vs. Leon Lato Instagram: heelesak leon.lato Gala Wrestlingu: KPW Arena 27 24 stycznia 2025 Nowy Harem Gdynia Ostatnia pula biletów: https://kpw.kupbilecik.pl/ Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
    • KL
  • Dodaj nową pozycję...