Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Argentyna i Brazylia będą faworytami, jak każdej edycji tej imprezy. Albicelestes w odniesieniu sukcesu może pomóc własna publiczność, a Canarinhos zamiast przereklamowanych i wypalonych zawodników powołali wiele młodych, wschodzących gwiazd jak Neymar, Pato (w zasadzie już można go zaliczyć do grona gwiazd) czy Ganso. O podium zawalczą jeszcze na pewno Urugwaj (świetny tercet napastników Suarez-Cavani-Forlan) i Chile (z takimi gwiazdami jak Sanchez czy Vidal). Zwycięzców Golden Cup nie widzę wśród faworytów z uwagi na inny skład w porównaniu do tamtego turnieju, który na dodatek został osłabiony przez aferę bunga bunga. Szkoda, że mecze są tak późno, bo przez to pewnie skuszę się tylko na finał.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/66/#findComment-242552

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Dzisiaj odbyły się mecze eliminacyjne do LE. Wystąpiła nasza drużyna Jagiellonia Białystok. Wygrała u siebie 1-0 z Irtyszem Pawłodar. Pierwsza połowa nic ciekawego. 38 minuta czerwona kartka dla obrońcy Irtysza. Po tej kartce Jaga ożyła. Druga połowa już ładnie wyglądała. Ładne akcje, lecz brakowało wykończenia. Bardzo ładna akcja drużynowa i podanie na pustą bramkę do Frankowskiego. Jagiellonia miała jeszcze swoje szanse, takie jak trafienie w słupek, ale brakowało szczęścia. Miejmy nadzieję, że w rewanżu w Kazachstanie Białostoczanie strzelą golą i awansują do 2 rundy ! :)
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/66/#findComment-242679

Co do Copa America to ja bym jeszcze do "czarnego konia" turnieju zaliczył zwycięzce sprzed 10 lat...Kolumbie.Na prawdę nie wiem czemu większość stawia bardziej na ostatnimi czasy przereklamowanych Urusów i na Chile(tutaj przede wszystkim przez Sancheza pewnie) a nikt nie docenia Kolumbii która w kadrze ma takie nazwiska jak :Guarin,Rodallega,Cuadrado,Zuniga czy Falcao-tych nazwisk nie trzeba nikomu przedstawiać.Dodatkowo mają oni dość łatwą grupę bo poza Argentyną będą grać z "rezerwową" Kostaryką i Boliwią która poza meczami na swoich górach nic nie potrafi osiągnąć.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/66/#findComment-242684

Absolutnie nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że jest to przereklamowana drużyna. Przecież ich kadra ma olbrzymi potencjał ofensywny (Forlan, Hernandez, Cavani, Suarez, Rodriguez). Ich wynik na World Cup 2010 wcale nie był dziełem przypadku i jestem pewien, że w Copa America to udowodnią. Niezbyt chce mi się wierzyć w ich zwycięstwo, ale będzie to wielka sensacja, jeśli nie znajdą się w gronie pięciu najlepszych drużyn. Przyznam szczerze, że zacieram rączki powoli na mecz Urugwaju z Argentyną/Brazylią, o ile La Celeste nie ustawi się na te spotkania nieco bardziej z tyłu.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/66/#findComment-242685

Wiesz co mi bardziej chodzi o to że na ślepo Urugwaj stawia się w gronie faworytów bo patrzy się przez pryzmat MŚ 2010.A teraz ich reprezentacja nie gra już tak efektownie,zalicza wpadki.A jej główny trzon Cavani-Forlan-Suarez też jest bez formy.Końcówka Edisona w SSC Napoli-fatalna,Forlan w zasadzie cały sezon fatalny,Suarez-OK,nie jest żle ale też to nie jest Luis z Ajaxu.Oczywiście nie odbieram im tego ze są bardzo dobrą reprezentacją ale nie na tą chwile.Tak jak napisałem wyżej- stawiam bardziej już na Kolumbie.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/66/#findComment-242686

Suarez-OK,nie jest żle ale też to nie jest Luis z Ajaxu.

Czy ja wiem.... Moim zdaniem on gra lepiej w liverpoolu niż w ajaxie, może te 2 ostatnie spotkania były słabe ale w reszcie grał znakomicie, jest jednym z najlepszych graczy The Reds(jeśli nie najlepszym, po kontuzji Gerrarda), a to o czymś świadczy, więc co do formy suareza nie mam zastrzeżeń, ale sam nic nie ugra i liczę na przebudzenie forlana, o którym jakoś w tym sezonie nie było tak głośno jak w tamtym, Cavani też jakimś wybitnym zawodnikiem nie jest, więc licze na Suareza i jego rajdy jak w premier league :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/66/#findComment-242710

Wiesz co mi bardziej chodzi o to że na ślepo Urugwaj stawia się w gronie faworytów bo patrzy się przez pryzmat MŚ 2010

Absoultnie nie. Suarez, o którym powiem zaraz, sam przyznał że Urugwaj nie zamierza stawiać się w gronie faworytów, bo to zupełnie inny turniej, w którym wszystko może się zdarzyć.

Suarez-OK,nie jest żle ale też to nie jest Luis z Ajaxu

Bez kitu, przecież Luis po przyjściu do Liverpoolu stał się natychmiast jednym z najważniejszych graczy w zespole. Jechał rajdami odkąd tam przybył (do dzisiaj nie zapomnę meczu z Manchesterem) i nie raz dał LFC zwycięstwo. Nie zgadzam się z tym, że to nie Luis z Ajaxu bo piłkę gra jeszcze lepszą.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/66/#findComment-242713

No to raczej nie jesteście panowie obiektywni. Widziałem kilkanaście meczów Liverpoolu w tym sezonie i owszem Suarez to jeden z jaśniejszych punktów zespołu, ale nie śmiałbym mówić, że gra lepszy futbol niż za czasów Ajaxu. Po pierwsze jest ustawiany w ekipie The Reds trochę inaczej niż miało to miejsce w Holandii, po drugie Premier League to zdecydowanie wyższa półka i bilans bramkowy to pokazuje. Zresztą najlepiej oddaje to bilans, bo jak na zawodnika z takiej pozycji, który kosztował prawie 30 mln euro strzelenie zaledwie 4 bramek w 13 meczach ligowych to bilans o wiele za słaby. No i niestety Suarez ma też przypadłość jaka dotyka wielu innych zawodników tzn. często zawodzi w ważnych meczach i jeden z nielicznych meczów jaki mu wyszedł z rywalami z najwyższej półki to wspominane wcześniej spotkanie z Manchesterem.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/66/#findComment-242722

Suarez-OK,nie jest żle ale też to nie jest Luis z Ajaxu.

Czy ja wiem.... Moim zdaniem on gra lepiej w liverpoolu niż w ajaxie

Oglądam Eredivisie regularnie, szczególnie mecze Ajaxu i uwierz mi, Suarez nie pokazał w Liverpoolu jeszcze nawet połowy tego, co w Holandii. W wielu meczach prezentował się świetnie, kiwał obrońców jak tyczki (niezapomniana asysta przy bramce Kuyta z Man Utd), ale on wciąż był na etapie aklimatyzacji. Dopiero teraz pokaże, co potrafi i sezon 2011/2012 będzie należał do niego.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/66/#findComment-242724

kosztował prawie 30 mln euro

Kosztował 22, 8 mln funtów :P

A tak wogóle to jak sie aquiliani spisywał w juve? :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/66/#findComment-242894

Bonkol napisał/a:

kosztował prawie 30 mln euro

Kosztował 22, 8 mln funtów :P

Nie wiem jaki dokładnie był wtedy kurs euro i funta, ale to będzie różnica kilku milionów polskich złotych, więc niewiele.

Boliwia - Argentyna 1:1 ;]

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/66/#findComment-242902

• Reputacja:   607
  • Urządzenie:  Windows

Argentyna zawiodła na całej linii. Aguero tylko trochę podratował sytuacje i uratował remis. Na początek od razu spora niespodzianka. Boliwia zagrała bardzo dobrze jako zespół. Gdyby Marcelo wykorzystał tą sytuację 1 na 1 w drugiej połowie pewnie byłoby po meczu. Argentyna musi wiele zmienić bo z taką grą w grupie pewnie spokojnie wygrają, jednak dalej z lepszymi drużynami może być już gorzej. Z całego zespołu należy pochwalić na pewno Di Marie oraz Kuna, którzy swoimi wejściami zmienili obraz gry. Reszta zagrała albo średnio ( Zanetti, Tevez ) albo słabo ( Lavezzi czy Banega ). Argentyna z taką grą może mieć spore problemy. Mecz całkiem dobry i liczę na kolejne niespodzianki.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/66/#findComment-242927

Za nami pierwszy dzień turnieju i od razu niespodzianka. Argentyńczycy zremisowali z Boliwią na własne życzenie. Będąc zespołem lepszym potrafili tylko raz pokonać niepewnego bramkarza rywali, który kilkakrotnie wypluwał piłkę i miał przy niektórych sytuacjach dużo szczęścia. Trochę zaskoczony byłem obecnością Gabriela Milito w podstawowym składzie. Ma za sobą ciężką kontuzję kolana, a w Barcelonie Guardiola przy absencjach wolał na środku obrony ustawiać pomocników niż Argentyńczyka. Di Maria i Kun Aguero (piękna bramka) powinni następny mecz zacząć w pierwszym składzie, bo w drugiej połowie wnieśli sporo ożywienia do gry ofensywnej Albicelestes. Boliwia, oprócz sytuacji sam na sam, w której Romero świetnie sobie poradził, nie była poważnym zagrożeniem. Bramkę zawdzięczają Banedze. Po to ustawia się zawodnika przy słupku, żeby takie piłki wybijał, a on nie wiedząc czemu chciał ją sobie przyjmować i sam wbił do bramki. Do Romero nie można mieć pretensji i to Banega powinien od Batisty zebrać burę.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/66/#findComment-242940

Co za kompromitacja Argentyny-1:1 z Boliwią are you serious bro!? I to nie jest tak że Boliwia szczęśliwie strzeliła bramkę w końcówce meczu tylko Boliwia strzeliła bramkę a następnie kontrolując cały środek boiska miała okazje na 2-0 Marcelo Moreno Really!? Ja się już nie dziwie że Szahktar go wypożycza na lewo i prawo-chłopak ma instynkt ale zawodzi w najważniejszych momentach podobnie było w eliminacjach do mistrzostw świata w RPA 2010.Wracając do Argentyny to nie rozumiem tego "fenomenu bezsilności" zarówno za panowania Diego Maradony jak i Batisty.Mieć taki skład i wymęczyć remis z outsiderem turnieju?.Początek spotkania był nawet OK w wykonaniu Albicelestes ale brakowało tego czegoś-wykończenia? Następnie gdzieś tak od 20 minuty dostaliśmy mozolne,nudne próby walki o dostanie się na bramkę przeciwnika i tak już było do 45 minuty.Oczywiście najgorszy w tej połowie był Ezequiel Lavezzi-nie mówię tego złośliwie bo sam kibicuje SSC Napoli a on jest czołowa postacią tej drużyny ale to co on robił to masakra.Jak można tak słabo technicznie operować piłką na tym poziomie,sam nie wiem czym ta jego niemoc jest spowodowana ale już raczej z Kolumbią nie zagra...I dobrze!

Druga połowa i szok :shock: Samobójcza bramka nawet dobrze radzącego sobie Banegi-no normalnie jak przysypiałem przy początku drugiej połowy to po wrzasku Iwańśkiego(swoją drogą małe głupoty pierdolił,nie służy mu noc,Wołek OK) to do końca meczu oglądałem go z takimi gałami :shock: Wiadomo jak mecz wyglądał od 50 minuty.Argentyna atakowała nieporadnie i bez jakiegoś pomysłu.Messi nie istniał(który to już raz się nie sprawdza?).Nie pamiętam która minuta ale wreszcie dostajemy zmianę gdzie wchodzi ktoś za Lavezziego.Kun zagrał rewelacyjnie razem z resztą z wprowadzonym wcześniej Di Marią(Nie zdziwię sie jak zagrają obaj od początku w środke),znakomita bramka i remis.Ogólnie nie spodziewałem się takich emocji w meczu otwarcia.Sam sobie pluje w brodę że nie chciałem ruszyć dupska do Bukmacherki którą mam 5 minut drogi i postawić na Boliwią lub remis w co pewnie i tam mi nie uwierzycie brałem na poważnie. :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/66/#findComment-243016

Jak narazie turniej jest nudny i chyba każdy się ze mną zgodzi. Znacznie bardziej podobają mi się mecze typu: Ekwador vs Paragwaj niż Argentyna vs Boliwia czy Brazylia vs Wenezuela. Chyba wiadomo dlaczego, obie drużyny atakują i nie ma jakiejś większej dominacji. Szkoda jednak, ze widzimy tak mało bramek, póki co najwięcej goli zostało zdobytych w meczu otwarcia, bo aż dwie bramki padły. Wczoraj czekałem szczególnie na Neymara, który to miał tak błyszczeć, ale nic specjalnego nie zrobił, dużo razy zagrał na sępa, miał parę akcji praktycznie sam na sam, ale do bramki trafić nie potrafił. Porównywanie go na chwile obecną do Ronaldo czy Messiego nie ma sensu. Cóż, mam nadzieje, ze piłkarze się jeszcze rozpędza i zaczną strzelać więcej goli, bo z taka skutecznością będzie nudno.

Messi nie istniał(który to już raz się nie sprawdza?).Nie pamiętam która minuta ale wreszcie dostajemy zmianę gdzie wchodzi ktoś za Lavezziego.Kun zagrał rewelacyjnie razem z resztą z wprowadzonym wcześniej Di Marią(Nie zdziwię sie jak zagrają obaj od początku w środke),znakomita bramka i remis.

Messi grał cały czas swoje, kiwał, podawał, ale nie miał po prostu z kim grac w tej drużynie, chodzi mi o środek pomocy. Cały czas Messi grał na środku, a pozostali środkowi nie robili nic. Również mam nadzieje, ze w środowym meczu Argentyna rozpocznie starcie z Di Maria i Aguero, a tym samym i Messi, i cala reszta pokaże futbol na poziomie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/66/#findComment-243255

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• GGGGG9707
      Czyli tak w skrócie żeby całości nie tłumaczyć Fightful podało w zeszłym roku chyba że WWE planuje PLE w Belgii i we Włoszech i że mają robić testy w postaci gal w 2025. Pewne źródła w WWE odpowiadające za organizację gal w Europie potwierdzają tą informację i podają że WWE jest na ten moment bardzo zadowolone ze sprzedaży biletów w Bxl. Do gali zostały 2 miesiące a już praktycznie sprzedano liczbę biletów jakiej WWE oczekiwało.  No i ponoć omawiana była kwestia Elimination Chamber 2026 w Brukseli. Także teraz tylko trzeba dać z siebie wszystko na trybunach i jest szansa na duże PLE 😁
    • Mr_Hardy
      Bardzo mi się podoba to, że TNA na początku przypomina co się działo w poprzednim tygodniu. Często bywa, że nie pamiętam co było w poprzednim tygodniu.. Moose na Genesis będzie miał swoją wersję pasa X-Division czyli TNA zaspoilerowało nam wynik walki. Tak mi się wydaję. Ogólnie bardzo dobry iMPACT dużo dużo lepszy odcinek niż z tamtego tygodnia. Genesis zapowiada się świetnie. Nie mogę się doczekać.   
    • MattDevitto
      Na razie na SD w karcie jest tylko jeden match + ma pojawić się Tiffany
    • KPWrestling
      Ten pojedynek to szansa na rehabilitację przed gdyńską publicznością po nieudanym starcie w turnieju. Zarówno Leon Lato, jak i Eryk Lesak, przegrali swoje walki ćwierćfinałowe w boju o tytuł pretendenta do mistrzostwa KPW. Nie zmienia to jednak faktu, że obaj pozostają w dobrej dyspozycji. Eryk toczył bardzo wyrównany bój z Filipem Fuxem i momentami wydawało się, że przechyli szalę zwycięstwa na swoją stronę. Leon Lato po listopadowej porażce zaliczył z kolei wygraną na włoskiej ziemi, pokonując Lello Boy Jonesa na gali Wrestling Megastars Main Event. Czy Eryk Lesak jako ten większy i silniejszy zdominuje przeciwnika i nie pozwoli mu na rozwinięcie skrzydeł, trzymając go w walce na swoich warunkach? Czy też Leon Lato wykorzysta szybkość, spryt i fantazję, zaskakując Lesaka i dopisując kolejne zwycięstwo do swoich statystyk? Jedno jest pewne - dla obu liczy się tylko zwycięstwo i zrobią w ringu wszystko, by je odnieść. Eryk Lesak vs. Leon Lato Instagram: heelesak leon.lato Gala Wrestlingu: KPW Arena 27 24 stycznia 2025 Nowy Harem Gdynia Ostatnia pula biletów: https://kpw.kupbilecik.pl/ Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
    • KL
  • Dodaj nową pozycję...