Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Nie ważne na kogo trafimy i tak każdy da nam po dupie.

Typowe nastawienie Polaków :twisted: Co prawda nie jesteśmy póki co zbyt dobrzy, brakuje często zgrania, obrona leży, ale jest jeszcze rok. Chociaż i tak wątpię, aby coś przez ten rok się zmieniło.

Boję się myśleć co by było, gdybyśmy trafili na takie ekipy jak Hiszpania, Holandia czy Niemcy. Coś koło 5:0 i kompromitacja na własnym terenie chyba.

Dokładnie rok temu, z Hiszpanią 6:0 przegraliśmy.

Ciekaw jestem nadchodzącego spotkania z Francją. Wczoraj Francuzi grali z Ukrainą i z tego co widziałem, skład był podstawowy, może brakowało kilku piłkarzy z pierwszego składu, ale i tak grajki z Francji świetnie sobie poradzili z Ukrainą i wygrali 1:4.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/62/#findComment-238565

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Powiem wam że ostatni dobry mecz Polaków był z Portugalią , wygrana 2:1

Przydałby się taki napastnik jak Ebi Smolarek z zimną krwią wiedzący gdzie piłka spadnie

Edytowane przez Archi
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/62/#findComment-238586

zydałby się taki napastnij jak Ebi Smolarek z zimną krwią wiedzący gdzie piłka spadnie

Na chwilę obecną w drużynie brakuje takiego lidera. Kuba Błaszczykowski to jednak nie jest taki przywódca... Żurawski, Dudek to było coś.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/62/#findComment-238587

No właśnie na dzień dzisiejszy Kuba , który jednak sam meczu nie wygra ale ma też słabsze dni , do tego grona można zaliczyć także Peszke . Lewandowski mi akurat nie imponuje nie ma tego czegoś co powienien mieć napastnik.

OBRONA to wielka dziura nawet, gdyby grał Arboleda, który formę stracił po dostaniu podwyżki

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/62/#findComment-238588

BRONA to wielka dziura nawet, gdyby grał Arboleda, który formę stracił po dostaniu podwyżki

Nawet gdyby grał Kościelny i Arboleda polskiej obronie przytrafiały by się teraźniejsze błędy. Wydaje mi się że problem leży po stronie Boenisch i defensywnych pomocników (o ile w takich w ogóle mamy).

Wtedy zachwycałem się doskonałą pracą Lewandowskiego w srodkowej czesci boiska. Na dzień dzisiejszy żaden z naszych pomocników nie może go w pełni zastąpić. Smolarek to inna bajka. Dobry instynkt szczelecki i wykonczenie ktore wielokrotnie przynosiły dobre rezultaty. Do tego dochodził Błaszczykowski i spółka. Praca Holenderskiego trenera z tamtą już kadrą przyniosła wielki efekt i premiowała naszą reprezentacje awansem do Euro 2008.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/62/#findComment-238633

A wygrane z Czechami 2:0 i 3:1 z WKS? To były ostatnie udane mecze.

Na chwilę obecną w drużynie brakuje takiego lidera.

Ja widzę lidera w postaci Wojtka Szczęsnego. Mimo młodego wieku jest dojrzałym bramkarzem i nie brakuje mu pewności siebie, co szczególnie u piłkarzy na tej pozycji jest bardzo ważne. Jeżeli w przyszłym sezonie wywalczy bluzę z nr 1 w Arsenalu to może zyskać szacunek w szatni i być liderem naszej kadry na Euro.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/62/#findComment-238654

Ja widzę lidera w postaci Wojtka Szczęsnego. Mimo młodego wieku jest dojrzałym bramkarzem i nie brakuje mu pewności siebie, co szczególnie u piłkarzy na tej pozycji jest bardzo ważne. Jeżeli w przyszłym sezonie wywalczy bluzę z nr 1 w Arsenalu to może zyskać szacunek w szatni i być liderem naszej kadry na Euro.

Szczęsny jeżeli już nie jest,to będzie bramkarzem europejskiej klasy i wg mnie to on powinien stać w bramce na EURO. Ale co nam po jednym Szczęsnym? Na EURO 2008 też mieliśmy 1 gwiazdę - Artura Boruca. Gdyby nie on przegralibyśmy wszystkie 3 mecze po 3:0. Nie mamy obrony,nie mamy ataku...Jedynie Piszczek na prawej stronie i być może Boenisch na lewej jak w końcu wyzdrowieje. Tak więc boki byłyby jeszcze jako takie,ale środek to wielka czarna dziura hehe. W ataku Lewandowski i kto? Grosicki, może Brożek. Jeleń za rok pewnie znowu będzie się leczył. Jedynie pomoc wygląda jako tako. Obraniak,Matuszczyk, Mierzejewski,może Kuba wróci do formy...

Podsumowując: bramka-najlepsza formacja Polaków(od ilu już lat)i tutaj będzie spoko. Obrona-boki przyzwoite,środek katastrofalny(wątpię żebysmy jakiś mecz w grupie zakończyli bez straconej bramki). Pomoc-średnia. Jest kilku niezłych kopaczy w tej formacji. Atak-powalać nie bedzie. Myślę że Euro skończymy z jedną wygraną,być może tylko remisem(jak zawsze na otarcie łez w 3 meczu) a nasz bilans bramkowy będzie 2-7.

Euro to nie MŚ. Tutaj nie będzie krajów arabskich, z antypodów czy z Azji z którymi moglibyśmy powalczyć. Będą znakomite,bardzo dobre i dobre zespoły. My niestety nie zliczamy się do żadnych z nich..

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/62/#findComment-238661

Słyszeliście pierwszą piosenką poświęconą Mistrzostwom Europy 2012?

Dla mnie dzicz :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/62/#findComment-238682

• Urządzenie:  Windows

Widzę, że wywołała się dyskusja na temat potencjalnego składu kadry na Euro, to się przyłączę ;)

Jak wiemy, Smuda powiedział, że skład jaki grał z Argentyną i jaki będzie grać z Francją, to 75% zawodników, których chce na Euro i którzy mają tworzyć trzon kadry.

Bramkarz: Niestety, nie możemy liczyć na powołania Boruca, bo to nasz najlepszy bramkarz. Jednak na tej pozycji mamy bogactwo, więc nie powinno być źle. To, kto będzie naszym bramkarzem numer 1 rozstrzygnie się prawdopodobnie w... Arsenalu, bo to od tego, czy Szczęsny, czy Fabiański, będzie bramkarzem numer 1 będzie zależeć który z nich pojedzie na Euro. Kuszczak zawalił sobie karierę zostając na tak długo w Manchesterze, a takie eksperymenty jak Sandomierski, czy Tytoń, to tylko na ławę.

Prawa obrona: Tutaj, nie ma wątpliwości, Piszczek i dłuuugo, dłuuuugo nic. Chyba nasz najlepszy zawodnik, choć nie zachwyca tak jak w BVB, ale uważam, że to wina złego ustawienia taktycznego, bo Łukasz wyraźnie nie obiega Kuby, a staje przed polem karnym i tam dośrodkowuje. Większość jego asyst w Borussi to właśnie akcje przez obiegnięcie i dośrodkowania z linii końcowej, a nie pola karnego.

Lewa obrona: Musimy się modlić, żeby Boenisch jak najszybciej wyzdrowiał, bo to klasowy zawodnik, co pokazał w swoich pierwszych meczach kadry. Nie widzę alternatywy na tą pozycję, a na pewno nie tak silną. A siłę Boenischa nad naszymi zawodnikami pokazuje też to, że w Werderze nie był on nigdy podstawowym zawodnikiem, więc niby nie ma ogrania (jak to tłumaczą nasi zawodnicy często grający za granicą :P ), a mimo to bije ich na głowę.

Środek obrony: Czyli największy problem. Oczywiście, wszyscy czekają na Perquisa i Arboledę, którzy mają wzmocnić tą formację. Osobiście jestem tylko za pierwszym zawodnikiem, Arboleda jest bez formy, no i byłby to pewnego rodzaju najemnik na jeden turniej. To już chyba wolę Wojtkowiaka, Jodłowca, Glika czy Sadloka, którzy są młodzi i mogą jeszcze się rozwinąć. Myślę, że to właśnie z tej ostatniej czwórki trener powinien wybrać najlepszego i to on powinien być naszym drugim środkowym obrońcą.

Prawe skrzydło: Błaszczykowski i Peszko - to chyba wystarczy ;)? Jedyne co, to mam nadzieję, że Smudzie przeszła już taktyka z Kubą wchodzącym do środka, bo się po prostu do tego nie nadaje.

Lewe skrzydło: Wiele osób powie Obraniak, choć ja o wiele bardziej wolałbym widzieć go jako środkowego ofensywnego pomocnika, a na lewej zostawić Grosickiego, lub powołać w końcu Małeckiego.

Środek pomocy defensywnej: Tutaj irytuje mnie jedno, a mianowicie Murawski. Smuda ma chyba słabość do niego, bo nawet jak gra słabo, to go wystawia i z Francją również ma zagrać, mimo, że Matuszczyk grający o wiele mniej zagrał lepiej. Co do Dudki, to nie mam zastrzeżeń, gra solidnie.

Środek pomocy ofensywnej: Niby jest Mierzejewski, ale mnie jakoś nie przekonuje, nawet mimo gola z Argentyną. Tak jak pisałem wcześniej, wolałbym tutaj Obraniaka, choć tak naprawdę uważam, że brakuje nam porządnego rozgrywającego i to od wielu lat. Na tej pozycji może też grać któryś z napastników, np. Lewandowski, który przecież na takiej pozycji występuje w BVB. Nie mniej jednak tak jak pisałem, moim zdaniem największy problem naszej kardy w ataku, to brak klasowego rozgrywającego.

Napastnik: Lewandowski, Brożek, Jeleń i to w takiej kolejności ;) Niestety, ale Jeleń zawodzi w kadrze od dawna i jak dla mnie, to trzeci napastnik kadry. Mi osobiście bardzo imponuje Brożek, bo jest to zawodnik, który bardzo dobrze wykorzystuje stwarzane sytuacje, a dodatkowo potrafi je sobie stworzyć, a nie liczy tylko na podania kolegów.

Czy jest aż tak źle z naszą kadrą? Według mnie nie, bo przecież popatrzmy: mamy 3 mistrzów Niemiec, mistrza i zdobywcę pucharu Francji, jeśli wliczyć obu braci Brożków + Głowackiego, to kolejna trójka, vice mistrzów Turcji.

Jak dla mnie, to potencjał jest, tylko trzeba to dobrze ustawić i zgrać do porządku, a jak na razie, to jest jeden wielki chaos w naszej grze.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/62/#findComment-238749

To była po prostu Reprezentacja B! A jeśli się nie zgadzacie to wymieńcie tych z lepszych poza pierwszą reprezentacją.

Aguero, Bracia Milito, Tevez chcesz więcej ?

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/62/#findComment-238765

Prawa obrona: Tutaj, nie ma wątpliwości, Piszczek i dłuuugo, dłuuuugo nic. Chyba nasz najlepszy zawodnik, choć nie zachwyca tak jak w BVB, ale uważam, że to wina złego ustawienia taktycznego, bo Łukasz wyraźnie nie obiega Kuby, a staje przed polem karnym i tam dośrodkowuje. Większość jego asyst w Borussi to właśnie akcje przez obiegnięcie i dośrodkowania z linii końcowej, a nie pola karnego.

Lewa obrona: Musimy się modlić, żeby Boenisch jak najszybciej wyzdrowiał, bo to klasowy zawodnik, co pokazał w swoich pierwszych meczach kadry. Nie widzę alternatywy na tą pozycję, a na pewno nie tak silną. A siłę Boenischa nad naszymi zawodnikami pokazuje też to, że w Werderze nie był on nigdy podstawowym zawodnikiem, więc niby nie ma ogrania (jak to tłumaczą nasi zawodnicy często grający za granicą :P ), a mimo to bije ich na głowę.

Środek obrony: Czyli największy problem. Oczywiście, wszyscy czekają na Perquisa i Arboledę, którzy mają wzmocnić tą formację. Osobiście jestem tylko za pierwszym zawodnikiem, Arboleda jest bez formy, no i byłby to pewnego rodzaju najemnik na jeden turniej. To już chyba wolę Wojtkowiaka, Jodłowca, Glika czy Sadloka, którzy są młodzi i mogą jeszcze się rozwinąć. Myślę, że to właśnie z tej ostatniej czwórki trener powinien wybrać najlepszego i to on powinien być naszym drugim środkowym obrońcą.

Prawe skrzydło: Błaszczykowski i Peszko - to chyba wystarczy ;)? Jedyne co, to mam nadzieję, że Smudzie przeszła już taktyka z Kubą wchodzącym do środka, bo się po prostu do tego nie nadaje.

Lewe skrzydło: Wiele osób powie Obraniak, choć ja o wiele bardziej wolałbym widzieć go jako środkowego ofensywnego pomocnika, a na lewej zostawić Grosickiego, lub powołać w końcu Małeckiego.

Środek pomocy defensywnej: Tutaj irytuje mnie jedno, a mianowicie Murawski. Smuda ma chyba słabość do niego, bo nawet jak gra słabo, to go wystawia i z Francją również ma zagrać, mimo, że Matuszczyk grający o wiele mniej zagrał lepiej. Co do Dudki, to nie mam zastrzeżeń, gra solidnie.

Środek pomocy ofensywnej: Niby jest Mierzejewski, ale mnie jakoś nie przekonuje, nawet mimo gola z Argentyną. Tak jak pisałem wcześniej, wolałbym tutaj Obraniaka, choć tak naprawdę uważam, że brakuje nam porządnego rozgrywającego i to od wielu lat. Na tej pozycji może też grać któryś z napastników, np. Lewandowski, który przecież na takiej pozycji występuje w BVB. Nie mniej jednak tak jak pisałem, moim zdaniem największy problem naszej kardy w ataku, to brak klasowego rozgrywającego.

Napastnik: Lewandowski, Brożek, Jeleń i to w takiej kolejności ;) Niestety, ale Jeleń zawodzi w kadrze od dawna i jak dla mnie, to trzeci napastnik kadry. Mi osobiście bardzo imponuje Brożek, bo jest to zawodnik, który bardzo dobrze wykorzystuje stwarzane sytuacje, a dodatkowo potrafi je sobie stworzyć, a nie liczy tylko na podania kolegów.

Jak dla mnie na prawą obronę dublerem Piszczka spokojnie może być Wasilewski. Mam nadzieję, że pozytywnie zakończą się jego transferowe wiraże i będzie mógł odpowiednio przygotować się w nadchodzącym sezonie do Euro. Martwi mnie tylko fakt, ze Smuda go nie powołuje. Kolejny charakterny gracz z charyzmą przeszkadzający nadtrenerowi?

Alternatywą dla Boenischa wg mnie powinien być Piotrek Brożek. Ostatnio po nadrobieniu braków kondycyjnych z początku rundy zaczął grywać w Trabzonie i zbiera niezłe opinie. Zdecydowanie wolę jego, niż Wawrzyniaka, który moim zdaniem niczego wielkiego nie pokazuje.

Jestem za naturalizowaniem zawodników, którzy mają polskie korzenie i w jakiś sposób się z krajem utożsamiają. Zatem po otrzymaniu obywatelstwa przez Perquisa powinien on wskoczyć na środek obrony. Dla mnie pierwszym partnerem dla niego jest Arek Głowacki. Szkoda tylko, że powróciły jego problemy z kontuzjami, niestety, Arka w Turcji nie traktują tak indywidualnie, jak w Wiśle i widać tego skutki. Zdecydowanie jestem na 'nie' z grą Arboledy w reprezentacji.

Murawski w reprezentacji to w tej chwili nieporozumienie. Matuszczyk po wejściu na boisko w meczu z Argentyną miał chyba więcej przechwytów, niż Muraś przez cały mecz. W tej chwili za Matuszczyka na zmianę widzę Czarka Wilka. Chłopak zostawia serce na boisku, brakuje mu tylko czasami odpowiednich decyzji po odzyskaniu piłki, ale to da się nadrobić, mimo, że nie jest jakoś tragicznie.

Z resztą się zgadzam, Brożek widać nie zatracił instynktu strzeleckiego, do tego dochodzi dobre zrozumienie z Kubą, jeszcze z czasów Wisły (akcja bramkowa z Argentyną przypomniała mi bramki Brożka z Pucharu UEFA 2006/2007) i na tą chwilę jest poważnym konkurentem Lewandowskiego w ataku.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/62/#findComment-238831

Aguero, Bracia Milito, Tevez chcesz więcej ?

Oni dla ciebie nie są kadra A? Brawo! :???:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/62/#findComment-238846

Oni dla ciebie nie są kadra A? Brawo! :???:

Temu typowi chodziło pewnie o aktualną, podstawową jedenastkę Argentyny. Tevez u Maradony grał pierwsze skrzypce, a u Batisty jest inaczej.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/62/#findComment-238849

No wiadomo że taki Tevez ma konflikt z Batistą ale to nie oznacza ze nie jest graczem I kadry
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/62/#findComment-238858

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Mr_Hardy
      Bardzo mi się podoba to, że TNA na początku przypomina co się działo w poprzednim tygodniu. Często bywa, że nie pamiętam co było w poprzednim tygodniu.. Moose na Genesis będzie miał swoją wersję pasa X-Division czyli TNA zaspoilerowało nam wynik walki. Tak mi się wydaję. Ogólnie bardzo dobry iMPACT dużo dużo lepszy odcinek niż z tamtego tygodnia. Genesis zapowiada się świetnie. Nie mogę się doczekać.   
    • MattDevitto
      Na razie na SD w karcie jest tylko jeden match + ma pojawić się Tiffany
    • KPWrestling
      Ten pojedynek to szansa na rehabilitację przed gdyńską publicznością po nieudanym starcie w turnieju. Zarówno Leon Lato, jak i Eryk Lesak, przegrali swoje walki ćwierćfinałowe w boju o tytuł pretendenta do mistrzostwa KPW. Nie zmienia to jednak faktu, że obaj pozostają w dobrej dyspozycji. Eryk toczył bardzo wyrównany bój z Filipem Fuxem i momentami wydawało się, że przechyli szalę zwycięstwa na swoją stronę. Leon Lato po listopadowej porażce zaliczył z kolei wygraną na włoskiej ziemi, pokonując Lello Boy Jonesa na gali Wrestling Megastars Main Event. Czy Eryk Lesak jako ten większy i silniejszy zdominuje przeciwnika i nie pozwoli mu na rozwinięcie skrzydeł, trzymając go w walce na swoich warunkach? Czy też Leon Lato wykorzysta szybkość, spryt i fantazję, zaskakując Lesaka i dopisując kolejne zwycięstwo do swoich statystyk? Jedno jest pewne - dla obu liczy się tylko zwycięstwo i zrobią w ringu wszystko, by je odnieść. Eryk Lesak vs. Leon Lato Instagram: heelesak leon.lato Gala Wrestlingu: KPW Arena 27 24 stycznia 2025 Nowy Harem Gdynia Ostatnia pula biletów: https://kpw.kupbilecik.pl/ Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
    • KL
    • Attitude
  • Dodaj nową pozycję...