Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jeżeli przegrywasz na wyjeździe z jakąkolwiek ekipą do przerwy 2-0 po dwóch karnych, a potem na pół godziny do końca meczu strzelasz cztery bramki to jednak o czymś to świadczy. Chodzi o ten potencjał, a nie o samą klasę West Hamu, które spadło z ligi.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/60/#findComment-236897

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Moje przemyślenia o finale LM i nie tylko .

FC Barcelona wygrała zasłużenie gdyż zdominowała całe pole gry , około 70 % czasu utrzymywali się przy piłce , zawodnicy Man Utd musieli za nią biegać i stracili dużo sił . Sędzia nie podyktował ręki Villi we własnym polu karnym , ale to samo zrobił Evra więc wychodzi na zer0. Bramka Rooney'a też nie powinna zostać uznana gdyż na pozycji spalonej był Hernandez . Wspaniały gest Puyola , który oddał opaskę kapitana dla Abidala by ten mógł wznieść Puchar Champions League .

Wicemistrzostwo kraju dla Śląska Wrocław i tu należa sie wielkie brawa dla Oresta Lenczyka za to , że wyciągnął drużyne z pozycji spadkowych i wprowadził ją na 2 miejsce , ma najlepszą średnią zdobytych pkt - 1,95 .

Górnik Zabrze może zostać zdegradowany do 1 ligi za problemy finansowe wobec swoich pracowników - przeczytałem to w gazecie . W miejsce Górnika ma grać Arka Gdynia , która piłkarsko spadła do 1. ligi

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/60/#findComment-237111

Finał baraży o Premiership - Reading vs Swansea

Drużyna Swansea dołączyła do QPR oraz Norwich i w przyszłym sezonie zagra w Premiership. Zdominowali pierwszą połowę i na przerwę schodzili prowadząc 3:0. Miny kibiców Reading mówiły wszystko, ale ich pupile podjęli walkę. Dwie wrzutki z rożnych i piłkarze w pasiastych strojach nawiązali kontakt z rywalem. The Royals wyczuli swoją szansę i w pewnym momencie mieli rywali na widelcu. Piłkarze Swansea zachowywali się jak zabłąkane owieczki na pastwisku. Od razu przypomniał mi się finał LM Milan - Liverpool, gdzie widzieliśmy podobny scenariusz. Powinien być już remis, ale strzał Karacana trafił w słupek, a dobitkę Hunta zablokował obrońca. Royals zostali dobici w 80 minucie. Z karnego na 2:4 trafił Sinclair kompletując w ten sposób hat-tricka. Gracze Reading mają czego żałować, bo gdyby nie przespali pierwszej połowy to świętowaliby awans. Żal ich kibiców, którzy w drugiej połowie tworzyli wspaniały doping, przy każdym rożnym szaleli, a w ich oczach widać było nadzieję na odrobienie strat. Zawiódł Shane Long. Od strzelca 25 goli wymaga się więcej. Mecz wspaniały, toczony w szybkim tempie, tym bardziej z utęsknieniem będę wyczekiwał sezonu 2011/2012.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/60/#findComment-237259

Polska vs Argentyna

O ile pierwsza połowa w wykonaniu Polaków była mocno średnia, a gol strzelony dość szczęśliwie, tak w drugiej zagrali bardzo dobrze i zasłużyli na końcowy sukces. Dzisiaj rano obejrzałem Cafe Futbol, w którym krytykowany był Adrian Mierzejewski, a tutaj proszę - wykorzystał błąd i strzelił bramkę. Na plus jak zwykle Błaszczykowski, choć zmarnował kilka okazji (jak w końcówce meczu, gdzie mógł podawać praktycznie na sam na sam, a szedł z piłką dalej i ją stracił). Trzeba pochwalić też Brożka mającego kilka dogodnych sytuacji (mógł strzelić na 3:1, ale był ciut za wolny i nie zdążył do piłki) i Dudkę, który wyprowadzał prawą stroną groźne ataki. Nie błyszczał za to Lewandowski i jedyny moment zapamiętany przeze mnie, z nim w roli głównej, to wtedy kiedy prawie pobił się piłkarzem Argentyny. Przy golu dla Argentyńczyków Szczęsny nie miał raczej szans, zawaliła (jak zwykle zresztą) obrona. Ogólnie jeden z lepszych meczów za kadencji Smudy.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/60/#findComment-238148

Polska 2 Argentyna 1

Wow Polska zagrała świetny mecze w porównaniu do po przednich klepali piłeczką nie było wielu błędów cały mecz na duży +. Zobaczymy czy z Francją damy rade ;P

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/60/#findComment-238152

Wow Polska zagrała świetny mecze w porównaniu do po przednich klepali piłeczką nie było wielu błędów cały mecz na duży +.

Nie napisałbym, że był to świetny mecz w wykonaniu Polaków. Po pierwsze było bardzo dużo błędów w obronie i nie dokładnych zagrać w ataku, a po drugie sam rywal nie był wymagający.

Pierwsza połowa w naszym wykonaniu była nudna, dopiero jak strzeliliśmy gola, coś się ożywiło. Druga część gry była już całkiem inna, bardzo szybko Argentyńczycy zdobyli gola dającego remis i tak na dobrą sprawę, to obie ekipy przez kolejne etapy gry starały się zdobyć bramkę dającą wygraną. Ta sztuka udała się naszym piłkarzom i po bardzo dobrym podaniu Błaszczykowskiego do Brożka udało się nam zdobyć gola. Dobrze, że wygraliśmy mecz, bo z całą pewnością ta wygrana poprawi atmosferę panującą w Reprezentacji. Mam nadzieję, że Francuzi przyjadą ze swoim pierwszym składem, a wtedy My będziemy mogli pokazać na co tak naprawdę nas stać.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/60/#findComment-238156

• Urządzenie:  Windows

Apeluje o hamowanie sie z werbalna euforia dotyczaca tego meczu, bo zaraz zaczniemy pisac o tym, jak mozemy zwojowac Euro. To, ze Smuda gra ofensywnie i tam tez mamy wykonawcow (jako takich, ale zawsze), bylo wiadome juz dawno. Ogranie "Argentyny D" nie powinno byc traktowane jako narodowy sukces, zwazywszy na fakt, ze obrona dalej jest drewniana jak i byla. To jest nasz najwiekszy mankament, i dopoki sie to nie poprawi (a nic sie na to nie zanosi, bo i Arboleda obnizyl mocno loty. Chyba wraz z naszym paszportem przychodzi pilkarska nieudolnosc) nie mamy sie co radowac. Cieszy mnie osobiscie postawa Mierzejewskiego, bo licze na jego podania na mistrzostwach, i Szczesnego, ktory z kazdym wystepem jest jeszcze lepszy, wiec powinien juz byc przyzwyczajany do nr.1 w Polskiej bramce.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/60/#findComment-238168

Pierwszy mecz reprezentacji od listopada ubiegłego roku (3:1 z WKS), na którym nie bluźniłem i nie męczyłem się oglądaniem. Pierwsza połowa stała jeszcze na niskim poziomie, ale drugą oglądało mi się z przyjemnością. Graliśmy fajnie z przodu, ale obronę jak zwykle mamy drewnianą i na tą pozycję dalej jest potrzebna selekcja. Mnie najbardziej cieszy nasza gra z przodu. Było dzisiaj wprawdzie kilka niewykorzystanych okazji, ale pomoc mamy bardzo silną. Kuba zagrał wreszcie na swojej prawej stronie, a nie w środku i pokazał się zdobrej strony. Pozostaje życzyć Kubie zdrowia, bo ta prawa strona z nim i Piszczkiem może być naszą najsilniejszą bronią na Euro. Zobaczymy jak się spiszą w czwartek z Francją. Oglądając mecze reprezentacji widzę ten sam, wciąż powtarzający się problem - przesypiamy początek i koniec mecz. Dzisiaj ponownie dał o sobie znać brak koncentracji i Argentyna wyrównała na początku 2 połowy, a pod koniec meczu mieli świetną szansę na wyrównanie. Przyjąłem to zwycięstwo z satysfakcją, ale skakał z radości nie będę, bo to były rezerwy Argentyny. Najważniejsze, że wynik pójdzie w świat i może podskoczymy trochę w rankingu, który jest bardzo ważny w kontekście układu koszyków na MŚ 2014.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/60/#findComment-238171

Ogólnie ten mecz był średni, cieszy wygrana Polaków, szkoda że grają tak w kratkę, raz wygrywają z WKS, remisy z Ukrainą, Finlandia, porażka z Australią, teraz znowu zwycięstwo. Zwycięstwo z Argentyną na pewno cieszy, bo mimo że nie był to pierwszy skład, to zawodnicy też byli z górnej półki np. Musachio i Ruben z Villarealu, Fazio z Sevilli (który popełnił jednak karygodny błąd :twisted: ) czy Piatti z Almerii. Za postawę w meczu trzeba pochwalić jak zwykle Błaszczykowskiego i Piszczka, którzy prawą stroną przeprowadzili sporo akcji, także na lewej Wawrzyniak z Grosickim, a później z Mierzejewskim dobrze rozgrywali piłkę. Dobry mecz Dudki, dużo przejęć dzięki twardej grze jaką preferuję, i warunkom fizycznym, bo Argentyńczycy mają lepszą technikę, ale nasi zawodnicy łatwo mogli zastawiać piłkę przed mniejszymi rywalami. Dobrze też zagrał Lewandowski, który jak był widoczny to dobrze rozgrywał, czy też robił indywidualne akcje, a także zmiennik Grosickiego - Paweł Brożek, który po powrocie strzelił gola. Dobrze, że wszedł, fajnie odnalazł się w Turcji (Trabzonspor jest wicemistrzem, trzeba jakieś umiejętności posiadać :P) i zasługiwał na tą szansę. Dobrze w bramce Szczęsny, wydaje mi się, ze przy bramce mógł tą piłkę obronić. Najsłabszymi ogniwami w tym meczu wg mnie byli środkowi obrońcy czyli Wojtkowiak i Jodłowiec. Mieli dobre zagrania, ale brakowało im pewności w akcjach, Argentyńczycy łatwo ich kiwali, podawali między nimi. Trzeba teraz czekać na mecz z Francją. Ich priorytetem w tym tygodniu był mecz w el do Euro z Białorusią, więc nie wiadomo jaki skład wystawią na nas. Pora na grę w piłkę też będzie zdecydowanie lepsza, kibiców powinno być więcej, a co za tym idzie lepsza atmosfera.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/60/#findComment-238180

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Mi tam mecz się podobał, pierwszy podobnie jak tam u kogoś wyżej, na którym nie przeklinałem, nie męczyłem się oglądając naszą kadrę. Cieszy mnie gra Szczęsnego, któremu zacząłem mówiąc po wrestlingowemu markować. Fajny jest, oglądałem Wojewódzkiego, gdy był gościem i wydaje się być w porządku. Moim zdaniem najsłabiej wypadła defensywa i gdyby do Euro byłaby co najmniej poprawna to może udałoby się coś zdziałać. Podobały mi się kontrataki, gra Błaszczykowskiego i innych. Dobrze, że wygraliśmy. Może wybiorę się na mecz z Francją.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/60/#findComment-238183

Ogranie "Argentyny D

Tak kurde rano była B na portalach,przed meczem czytam na Eurosporcie czytam że C a teraz N!KO mówi ze D to ja już nie wiem.Może jutro się okaże ze graliśmy z Brazylią.To była po prostu Reprezentacja B! A jeśli się nie zgadzacie to wymieńcie tych z lepszych poza pierwszą reprezentacją.

Co do meczu to ja jestem usatysfakcjonowany przede wszystkim z tego ze widać było żaangazowanie jako takie o co ostatnio trudno.Nie przeceniałbym Mierzejewskiego bo ta bramka nic nie zmienia w jego historii występów w reprezentacji które były bardzo marne.Nie rozumiem tego że Murawski dalej gra w pierwszej 11 mając w zanadrzu Majewskiego i Każmierczaka(Wiem ze drugi ma kontuzje ale Radek jest zdrów jak ryba)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/60/#findComment-238187

To była po prostu Reprezentacja B!

Jakby byli bracia Milito, którzy grają w drużynie B(drużyna rezerw), mecz wyglądałby inaczej ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/60/#findComment-238191

Ogranie "Argentyny D".

N!KO, wg Smudy jesteś nienormalny, że piszesz tak o tym składzie Albicelestes. :twisted:

W sumie ja się też do końca nie mogę z tym zgodzić, ponieważ jak pisałem wcześniej, było kilku zawodników z górnej półki. Podczas meczu mówili, że dwóch chyba zostało powołanych na Copa America (jak źle mówię, to poprawcie)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/60/#findComment-238193

Ale był znakomity Mateo Musacchio i jeszcze lepszy Fazio.Milito w tym sezonie Primera Division pokazał przy nich jedno wielkie nic.O formie brata z Interu nie wspominam :roll:

Podczas meczu mówili, że dwóch chyba zostało powołanych na Copa America (jak źle mówię, to poprawcie)

Tak.Nie wiem kto był tym drugim ale Zabaleta jest pewny.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/60/#findComment-238194

Ale był znakomity Mateo Musacchio i jeszcze lepszy Fazio.Milito w tym sezonie Primera Division pokazał przy nich jedno wielkie nic.O formie brata z Interu nie wspominam :roll:

O ile Mateo był pewnym punktem w obronie, to Fazio ze zbyt dobrej strony się nie pokazał :P Jeżeli mamy wymieniać tych zawodników z poza pierwszej reprezentacji to nie można zapomnieć o Rubenie, Belluschim, Zabalecie czy Insui.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/60/#findComment-238195

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Mr_Hardy
      Bardzo mi się podoba to, że TNA na początku przypomina co się działo w poprzednim tygodniu. Często bywa, że nie pamiętam co było w poprzednim tygodniu.. Moose na Genesis będzie miał swoją wersję pasa X-Division czyli TNA zaspoilerowało nam wynik walki. Tak mi się wydaję. Ogólnie bardzo dobry iMPACT dużo dużo lepszy odcinek niż z tamtego tygodnia. Genesis zapowiada się świetnie. Nie mogę się doczekać.   
    • MattDevitto
      Na razie na SD w karcie jest tylko jeden match + ma pojawić się Tiffany
    • KPWrestling
      Ten pojedynek to szansa na rehabilitację przed gdyńską publicznością po nieudanym starcie w turnieju. Zarówno Leon Lato, jak i Eryk Lesak, przegrali swoje walki ćwierćfinałowe w boju o tytuł pretendenta do mistrzostwa KPW. Nie zmienia to jednak faktu, że obaj pozostają w dobrej dyspozycji. Eryk toczył bardzo wyrównany bój z Filipem Fuxem i momentami wydawało się, że przechyli szalę zwycięstwa na swoją stronę. Leon Lato po listopadowej porażce zaliczył z kolei wygraną na włoskiej ziemi, pokonując Lello Boy Jonesa na gali Wrestling Megastars Main Event. Czy Eryk Lesak jako ten większy i silniejszy zdominuje przeciwnika i nie pozwoli mu na rozwinięcie skrzydeł, trzymając go w walce na swoich warunkach? Czy też Leon Lato wykorzysta szybkość, spryt i fantazję, zaskakując Lesaka i dopisując kolejne zwycięstwo do swoich statystyk? Jedno jest pewne - dla obu liczy się tylko zwycięstwo i zrobią w ringu wszystko, by je odnieść. Eryk Lesak vs. Leon Lato Instagram: heelesak leon.lato Gala Wrestlingu: KPW Arena 27 24 stycznia 2025 Nowy Harem Gdynia Ostatnia pula biletów: https://kpw.kupbilecik.pl/ Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
    • KL
    • Attitude
  • Dodaj nową pozycję...