Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Po tym meczu stwierdzam że Barcelona będzie pierwszą drużyną która obroni LM , nie ma na nich mocnych

Dwa słowa - Real Madryt. Jose nie pozwoli na to, by FC UEFA Barcelona obroniła tytuł zwycięzcy LM. Jedynie wspomniana UEFA może na to pozwolić, ale nie wybiegajmy aż tak daleko w przyszłość.. Dajmy nacieszyć się fanom piłki rodem z Czarnego Łabędzia. :-)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/58/#findComment-236667

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Ja może nie odniosę się do finału a do tego wypominania na każdym kroku ' symulowania ' piłkarzy Barcy. Co prawda symulowali wtedy z Realem lecz pokażcie mi inne mecze co tak symulowali, największym aktorem Barcelony jest Busquets, on symuluje, taki typ piłkarza, taki charakter, ok. Ale pokażcie mi drużyne w której nikt nigdy nie symulował hmmm no nie ma takiej . Symulowanie to też część piłki nożnej więc nie wiem czego ludzie się tak czepiają akurat Barcy, może dlatego, że pałają do niej nienawiścią bo drużyny których są fanami nie dają rady wygrać z Blaugraną? Dlatego też wypominają to cały czas? Np. kibice Realu, oni jakieś stare brudy typu symulowanie oraz 11:1 umią wyciągać na wierzch, nie wspominając o tym, że gdyby Barca nie dała Realowi wygrać tamtego meczu to zostali by rozstrzelani, ale jak to jakiś fan Barcelony wspomni o 5:0 to od razu są teksty typu ' dawno i nie prawda ', ' zobaczymy za rok', ' 11:1 ' . Do czego dążę? Do tego, że pogódźcie się z tym Barca jest obecnie najlepszą drużyną co udowodniła, bo rozumiem w jednym meczu można posymulować i go wygrać ale wygrać LM miażdżąc w finale ManUtd? Nie no prosze.. Pewnie gdyby Barca przegrała ten mecz i to przez ten gol uznany a którego nie powinno być dla United nikt by nie napisał, że ManUtd pomogli sędziowie, tylko każdy by się śmiał z Barcelony. Ale gdyby to Barca strzeliła takiego gola ze spalonego i potem by wygrali wszyscy by od razu pisali, że Barcelonie pomogli sędziowie, kupiony finał, Barca cioty, pojawiłby się znowu dzieci ' Farsy ' itp., itd.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/58/#findComment-236669

Cóż... Barca zagrała w finale znacznie lepiej pod każdym względem. MU zaś, pomijawszy te 10 minut gdzie to oni przeważali, nie istnieli.

Początkowo sądziłem że brak Puyola w wyjściowej kadrze osłabi znacznie defensywę Barcy a co za tym idzie osłabiając ją całą. Zmuszony jestem stwierdzić że wygrali że zasłużenie. Niemożliwe było tego powiedzenie w przypadku ostatnich dwóch Gran Derbi gdzie faktycznie pozbawiono Real finału, tutaj zaś brak było prób oszukiwania. Spodziewałem się o wiele bardziej wyrównanego meczu, gdzie dość trudno będzie obu stronom się pokonać. I znacznie lepszej gry United. Słabym pomysłem było umieszczenie Chicharito w pierwszej 11. Głupotą było nie umieszczenie w całej kadrze Berbatova gdzie jest on piłkarzem o wiele bardziej doświadczonym od Hernandeza. Podobnie MU osłabił Naniego. Jedynym dobrym piłkarzem United Zrozumiale był Rooney.

Fergusonowi zaś w przeciwieństwie do Mourinho nie udało się znaleźć sposobu na grę Barcy mimo rzekomych konsultacji tego pierwszego z drugim.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/58/#findComment-236670

Ferguson znów popełnił taki sam błąd jak 2 lata temu i po pierwszych 10 minutach i wyrównującej bramce Manchester nic nie pokazał. W finale z Barceloną kibicowałbym nawet Legii Warszawa, ale trzeba przyznać, że była lepsza. Mimo wszystko karny za ręke Villi się należał w końcówce meczu i wtedy mogło być jeszcze ciekawie. Hernandez, którego widziałem chyba pierwszy raz jest dla mnie przeceniany i może jest świetny, ale w łapaniu spalonych. Nierozumiem kibiców Barcelony, którym wydaje się, że obronią Lige Mistrzów za rok. Mourinho ma dużą władzę w klubie, a jego główny przeciwnik Valdano został zdymisjowany, więc teraz to Jose sam decyduje jakich zawodników kupować. Jeśli Real nie kupi jakiegoś przereklamowanego napastnika(Tevez, Aguero), a wykupi Adebayora, który zgodzi się na bycie rezerwomym to w przyszłym sezonie Real będzie rządził. Mówienie o tym, że obecna Barca to najlepsza drużyna w historii jest niepoważne. Real Madryt w latach 60 wygrał Puchar Mistrzów 5 razy z rzędu, a jakoś ekspercii tego nie pamiętają. Już pod koniec sierpnia w Superpucharze Hiszpanii zobaczymy czy Barca będzie taka mocna w dwumeczu z Realem.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/58/#findComment-236675

• Urządzenie:  Android

Mimo wszystko karny za ręke Villi się należał w końcówce meczu i wtedy mogło być jeszcze ciekawie.

Mogłoby być też ciekawie, gdyby sędzia odgwizdał ewidentnego spalonego przy golu Czerwonych Diabłów ;)

Real Madryt w latach 60 wygrał Puchar Mistrzów 5 razy z rzędu, a jakoś ekspercii tego nie pamiętają.

Eksperci mówią o tym, że Ligi Mistrzów nigdy nie wygrał dwukrotnie pod rząd. Natomiast Puchar Europy wygrywał i Real 5 razy pod rząd, Bayern - 3 razy, Ajax - 3 razy. Ale tutaj chodzi o Ligę Mistrzów, a nie Puchar Europy (różnica w nazewnictwie ;) )

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/58/#findComment-236676

Mogłoby być też ciekawie, gdyby sędzia odgwizdał ewidentnego spalonego przy golu Czerwonych Diabłów ;)

Sędzia mógłby też odgwizdać rzut karny po ręce Evry :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/58/#findComment-236677

• Urządzenie:  Windows

Akurat sędziego nie ma się co czepiać w tym meczu, bo sędziował bardzo dobrze.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/58/#findComment-236678

Akurat sędziego nie ma się co czepiać w tym meczu, bo sędziował bardzo dobrze.

Dokładnie, widać było, że sędzia pozwalał grać i nie gwizdał jakichś tam "małych" fauli. Sędzia spisał się na medal i tyle, a takie pisanie:

Mimo wszystko karny za ręke Villi się należał w końcówce meczu

Jest bez sensowne, bo jak już pisałem wcześniej, sędzia równie dobrze mógłby zagwizdać rękę Evry.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/58/#findComment-236679

Jest bez sensowne, bo jak już pisałem wcześniej, sędzia równie dobrze mógłby zagwizdać rękę Evry.

Co nie zmienia faktu, że się należał. Ja nie mam co pisać, bo akurat przy tych rękach odwróciłem wzrok od telewizora, ale skoro była ręka to powinien gwizdnąć w dwóch przypadkach ;).

Eksperci mówią o tym, że Ligi Mistrzów nigdy nie wygrał dwukrotnie pod rząd. Natomiast Puchar Europy wygrywał i Real 5 razy pod rząd, Bayern - 3 razy, Ajax - 3 razy. Ale tutaj chodzi o Ligę Mistrzów, a nie Puchar Europy (różnica w nazewnictwie )

Chyba nie do końca mu o to chodziło. Wszyscy mówią, że Barca to najlepsza drużyna w historii, a przecież Real wygrał Puchar Europy pięć lat z rzędu ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/58/#findComment-236687

Eksperci mówią o tym, że Ligi Mistrzów nigdy nie wygrał dwukrotnie pod rząd. Natomiast Puchar Europy wygrywał i Real 5 razy pod rząd, Bayern - 3 razy, Ajax - 3 razy. Ale tutaj chodzi o Ligę Mistrzów, a nie Puchar Europy (różnica w nazewnictwie )

Chyba nie do końca mu o to chodziło. Wszyscy mówią, że Barca to najlepsza drużyna w historii, a przecież Real wygrał Puchar Europy pięć lat z rzędu

No właśnie o to mi chodziło. Przecież Puchar Mistrzów i Liga Mistrzów róźnią się tylko nazwą, a ranga tego trofeum jest taka sama.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/58/#findComment-236697

• Urządzenie:  Android

Z tym, że Puchar Europy był inaczej rozgrywany niż Liga Mistrzów. W LM jest faza eliminacyjna, potem grupowa i kolejne fazy aż do finału. Z kolei przed 1991 w Pucharze Europy rozgrywane były tylko dwumecze, aż do finału (finał tak jak teraz). Nie było fazy grupowej. Inaczej w związku z tym wyglądała droga do Pucharu. Jest to znacząca różnica.

Wtedy przegrywając 2 mecze odpadało się na obojętnie którym poziomie. Natomiast teraz przegrywając 2 mecze w fazie grupowej można jeszcze awansować.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/58/#findComment-236701

Hernandez, którego widziałem chyba pierwszy raz jest dla mnie przeceniany i może jest świetny, ale w łapaniu spalonych.

Nie ma co oceniać piłkarza przez pryzmat jednego meczu, tym bardziej, że sam napisałeś, że widziałeś go w akcji po raz pierwszy. Jak na debiutancki sezon w Anglii i Lidze Mistrzów Chicharito spisywał się wybornie. Ferguson na pewno kupował go w kontekście zmiennika dla Rooneya i Berbatova, a on strzelił ponad 20 goli, z czego 13 w lidze. Mecz z Barcą mu nie wyszedł, to fakt, ale swoją postawą w całym sezonie zasłużył na miano nowego Solskjaera. W końcu nie bez powodów król strzelców Premiership jest tylko rezerwowym w tej drużynie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/58/#findComment-236709

No i stało się :) Campeones! Visca el Barca! :)

Świetny mecz Barcy. Jednak wolne jakie dostali od Pepa podziałało i prezentowali się znakomicie. Dominacja totalna poza pierwszymi i ostatnimi 10 minutami. Jestem dumny z tego że taka świetna druzyna jak Manchester(aktualnie 2 najlepsza na świecie) nie była w stanie zrobić nic by powstrzymać Messiego i spółkę. Cóż tu dużo pisać. Wszyscy widzieli i chyba nikt nie ośmieli się podważyć wielkości obecnej Barcelony :)

Miłe uczucie utrzeć nosa 75% ludzi wypowiadających się w tym temacie. Większość obstawiała 2:1 , 3:1 dla United a jednak... tak jak pisałem czuliście się zbyt pewnie. A temat o ''aktorstwie'' który jest już nudny myślę że wypadałoby by zakończyć :) Chyba że ktoś ma nadal jakieś ''ale''.

A oto kilka ciekawych tekstów:

Następne 20 minut - nuda. Antyfutbol i tyle, podawanie piłki na swojej połowie, od czasu do czasu zagrożenie dla bramki ManU.

Używając takich zwrotów radziłbym się najpierw zastanowić nad ich sensem. Bo jeżeli antyfutbolem jak to nazwałeś jest oddanie 16 strzałów z czego 12 celnych to boję się pomyśleć jak nazwiesz oddanie 1 strzału celnego. :roll:

p.s. nieźle podgrzewa się atmosfera przed finałem muszę przyznać :D przekonamy się kto wygra w finale delikatne panienki z barcelony czy twardzi anglicy z Old Trafford :D

''Delikatne panienki'' rozbiły Twoich twardych Anglików z Old Trafford. Boli? :)

ale na ten jeden mecz będę kibicował czerwonym diabłom i mam wielką nadzieję, że zniszczą aktorzyny z Katalonii.

Może za rok CI się poszczęści i jakiś inny klub zdoła ''zniszczyć aktorzyny z Katalonii''

hadaszyszek starałem się dostrzec tą pomoc UEFY , FIFY, Papieża i Donalda Tuska ale jakoś jej nie widziałem :roll: Te wasze teorie spiskowe....

Jeszcze chciałbym się odnieść do fantastycznej postawy Manchesteru United. Zarówno Ferguson jak i piłkarze pokazali wielką klasę w swoich wypowiedziach pomeczowych przez co mam do nich jeszcze większy szacunek. Tak powinno być zawsze. Niestety niektóre osoby nigdy nie potrafiły i zapewne nie nauczą się przegrywać z honorem,a szkoda bo sir Alex dał znakomity przykład jak powinno się postepować w takich sytuacjach. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/58/#findComment-236721

Używając takich zwrotów radziłbym się najpierw zastanowić nad ich sensem. Bo jeżeli antyfutbolem jak to nazwałeś jest oddanie 16 strzałów z czego 12 celnych to boję się pomyśleć jak nazwiesz oddanie 1 strzału celnego.

Tak, dla mnie podawanie na swojej połowie przez 30 minut jest antyfutbolem. Odnosiłem się tylko i wyłącznie do pierwszej połowy.

Może za rok CI się poszczęści i jakiś inny klub zdoła ''zniszczyć aktorzyny z Katalonii''

Mam nadzieję.

hadaszyszek starałem się dostrzec tą pomoc UEFY , FIFY, Papieża i Donalda Tuska ale jakoś jej nie widziałem Te wasze teorie spiskowe....

Gdzie hadaszyszek napisał coś podobnego po tym CZYSTYM meczu?

Daruj sobie te marne prowokowanie, bo każdy przyznał, że Barcelona w drugiej połowie zagrała zajebiście, a takie pisanie 'eh, ah, uh, wygrali, gdzie te wasze Uefa', jest żałosne.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/58/#findComment-236724

Dokładnie, popieram zdanie Sebu, odnoście antyfutbolu. Co w tym pięknego, gdy drużyna na połowie boiska klepie ?
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/58/#findComment-236728

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• MattDevitto
      Na razie na SD w karcie jest tylko jeden match + ma pojawić się Tiffany
    • KL
    • Attitude
    • MattDevitto
    • HeymanGuy
      Mówicie o @ KL ? That makes us two... ROH on Honor Club 09.01.2025 Trish Adora vs. Harley Cameron: No dobra, Trish Adora jest w dobrej formie. Już samo jej wejście z STP w narożniku robiło wrażenie. Harley Cameron próbowała, nie powiem, że nie. Pokazała zwinność i niezły timing, ale kiedy Trish odpaliła swój Lariat Hubman, to było jak... bum, end of story. To jeden z tych finisherów, które robią wrażenie i sprawiają, że czujesz moc przez ekran. Mam wrażenie, że Trish powoli zmierza w stronę czegoś większego – może tytułu? Byłoby przyzwoicie, bo to jedna z tych osób, które naprawdę zasługują na spotlight. Blake Christian vs. Serpentico: Blake Christian jest jak błyskawica w ringu – szybki, techniczny, po prostu niesamowity, od zawsze robił na mnie wrażenie. Serpentico, wiadomo, zawsze daje dobre show, ale tu nie miał większych szans. Ta Meteora na koniec? Coś pięknego. W sumie spodziewałem się szybkiego zakończenia, ale mimo to walka była widowiskowa. Dla fanów lucha libre myślę, że jak najbardziej do polecenia. Boulder vs. Griff Garrison: Powiem tak: jak tylko zobaczyłem Bouldera w akcji, to wiedziałem, że Griff będzie miał ciężki wieczór, przypomina mi trochę Mastiffa z brytyjskiej sceny indy, ale trochę mu do niego brakuje. Griff próbował walczyć sprytem, ale kiedy masz przed sobą człowieka tak dużego jak Boulder, to wiesz, że to się nie skończy dobrze. Boulder Dash to absolutna demolka – oglądając to, miałem wrażenie, że Griff dosłownie wbił się w matę. Z jednej strony szkoda mi Griffa, bo ma potencjał, ale Boulder? On jest po prostu maszyną, którą można lepiej wykreować niż się to robi teraz. Billie Starkz vs. Brittany Jade: Billie Starkz to dla mnie taki powiew świeżości, mimo że trochę już występuje w Tonylandzie (AEW) i Tonylandzie v2 (ROH). Oglądam jej karierę od jakiegoś czasu i za każdym razem mnie czymś zaskakuje. Brittany Jade dała radę, ale Billie... lubię bardzo jej styl. Gładkie, perfekcyjne wykonanie, aż chce się oglądać więcej. Mam nadzieję, że Billie dostanie niedługo większy program, bo dziewczyna ma w sobie to coś, co sprawia, że chce się jej kibicować. Queen Aminata vs. Rachael Ellering: Queen Aminata to ma fajny gimmick, ma spory potencjał – i to widać. Rachael próbowała, ale Aminata od początku wyglądała, jakby miała plan na tę walkę. . Aminata ma ten vibe dominatorki, która może zamieszać w każdej dywizji. Myślę, że to tylko kwestia czasu, aż zacznie walczyć o główne tytuły, czy to w ROH czy AEW. Throwback: Sumie Sakai vs. Hazuki (2018): Nie zwykłem komentować Throwbacków z gal, ale tu zrobię wyjątek, do ROH z tamtych m.in. lat mam spory sentyment, w sumie głównie z tego sentymentu powstaje ten komentarz, dość pozytywny, bo nie potrafię patrzeć na tą perełkę jaką jest ogół Ring of Honor złym okiem, nawet jak Tony Khan robi sobie z tego Velocity, Heat, Main Event, Superstars, nazywajcie to jak chcecie, pewnie rdzennym fanom się nawet nie chce na to patrzeć, bo szkoda sobie psuć pogląd i wspomnienia. Wspomnienia, wspomnienia... jak tylko zobaczyłem, że dostaniemy ten klasyk z 2018 roku, od razu się uśmiechnąłem. Hazuki z Kagetsu i Haną Kimurą w narożniku – to był ten czas, kiedy Women of Honor naprawdę rozkwitało i się dobrze zapowiadało. Walka była świetna, Sumie Sakai to absolutna legenda, szanuję za uśmiech w stronę starszych (choć są starsi) fanów. MxM Collection vs. The Dawsons: MxM Collection jest kolejnym świetnym duetem, który WWE puściło bez żalu. Mansoor i Mason Madden mają w sobie coś świeżego, co od razu przyciąga moją uwagę. The Dawsons to takie trochę noname'y, ale szczerze? Cieszę się, że MxM wygrali.  Mam nadzieję, że zobaczymy ich w większym programie w tej dywizji w bliższej przyszłości, pewnie skończą w AEW. Red Velvet vs. Jazmyne Hao: Red Velvet to całkiem przyzwoita mistrzyni ROH TV. Jazmyne Hao miała swoje momenty, ale Velvet to zupełnie inny poziom. Jej Right Jab to cios, który wygląda na równie groźny, co skuteczny, choć czy w tej walce nie pomyliła jej się ręka i czy nie użyła przypadkiem Left Jab? Walka była dobra, choć przewidywalna – mam nadzieję, że Red Velvet wkrótce dostanie bardziej wymagającą rywalkę o swój pas, bo obijać placki to każdy może. Shane Taylor Promotions vs. Gates of Agony: Uwielbiam Shane Taylor Promotions, ta ekipa to definicja dobrej chemii w ringu, a zwłaszcza Lee Moriarty. Gates of Agony próbowali zdominować siłą, ale Shane i Lee pokazali, że technika i strategia zawsze wygrywają. O'Connor Roll Bridge? Klasyk, ale działa, i to jak! Mam nadzieję, że Shane Taylor Promotions dostaną większe wyzwania, bo potencjał mają ogromny, a już za długo stoją w miejscu. Jericho/Rock'n'Roll Express: Na koniec – prawdziwa uczta dla fanów nostalgii. Chris Jericho jako część „The Learning Tree”? No powiedzmy, że w ROH nie wygląda to tak źle jak w AEW, mniejsza konkurencja może xD Z pasem ROH wygląda na większy deal w ROH, niż w AEW, niby proste ale Tony chyba tego nie ogarnia. Jego promo było idealnym balansowaniem między arogancją, a czystą rozrywką - typowy Y2J. Kiedy Rock N Roll Express weszli na ring publika nawet się ożywiła, dla odmiany. Ich atak na Jericho i Keitha to ukłon w stronę starej szkoły wrestlingu, który zawsze działa, przynajmniej na mnie. Widok Mortona i Gibsona triumfujących na koniec gali całkiem przyjemny, ale nie ma się co przyzwyczajać. Chris musi zacząć występować w ROH TV jeśli ma być choć trochę wiarygodnym ROH Champem. Co mogę powiedzieć? ROH dało nam wszystko, czego można oczekiwać od takiego formatu gali jaki od nich dostajemy: nie takie złe walki, rozwój jakichś tam historii i trochę nostalgii dla starszych fanów. Każda walka miała coś tam do zaoferowania, a momenty takie jak atak Rock N Roll Express czy nawet ten throwback z '18 roku sprawiły, że to nie był zwykły odcinek tygodniówki typu squashe i wywiady bez celu. Czekam na przyszły tydzień w sumie, bo QT Marshall vs. Komander o bodajże pas ROH TV zapowiada się nawet dobrze. Jeśli ROH dalej będzie trzymać taki poziom i konsekwentnie go podnosić, to może wreszcie coś zacznie się dziać. Sypnę klasykiem w takim razie od kolegi, którego wyżej oznaczyłem. OGLĄDAJCIE RING OF HONOR!
  • Dodaj nową pozycję...