Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Twoje zdanie to ja już znam i wiesz co o nim myślę(pisałem wcześniej na temat Twoich wypocin o połamaniu Messiego...) ale widzę że nie wyciągnąłeś z tego żadnych wniosków na podstawie dziecinnych tekstów : ''aktorzyny'' czy '' Far$ie''. Ale czego ja wymagam...

Za wypowiedź dotyczącą Messiego już dawno przeprosiłem i napisałem, że popełniłem błąd, więc nie wiem za bardzo do czego pijesz (czyt. prawdopodobnie szukałeś jakichś argumentów). Czy gdyby nie 'aktorzyli', nazywałbym ich tak? No oczywiście, że nie, nie miałbym do tego najmniejszych podstaw (chyba, że byłbym kibicem Realu, ale tak nie jest, więc...). Nieuczciwie awansowali do finału dwa lata temu, tak samo jak nieuczciwie piłkarz Arsenalu dostał czerwoną kartkę za to, że nie usłyszał gwizdka przy gwizdach prawie stu tysięcy kibiców. I gówno mnie obchodzi to, że jakiejś drużynie również się to zdarzyło. To dziwne, że to właśnie Barcelona posądza jest o to od jakiegoś czasu, a nie FC Porto, które wygrało z Manchesterem przez błąd sędziego (i nie mam pojęcia, co miał wspólnego z tym niejaki Mourinho :roll: ).

Co do Twojego obrazka -> Co chciałeś przez to przekazać? Bo nie rozumiem powiązania między Barcą a Man Utd na tych fotkach. Wytłumacz mi proszę bo widocznie jestem za tępy.

Widocznie jesteś za tępy. Hadaszyszek ładnie wytłumaczył, potrzebował do tego trzech godzin rozmyślania.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/55/#findComment-236198

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Hadaszyszek ładnie wytłumaczył, potrzebował do tego trzech godzin rozmyślania.

Wydaje mi się, że jednak troszkę mniej. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/55/#findComment-236202

Wydaje mi się, że jednak troszkę mniej.

A mi się wydaje, że miała to być ironia :D.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/55/#findComment-236203

Za wypowiedź dotyczącą Messiego już dawno przeprosiłem i napisałem, że popełniłem błąd, więc nie wiem za bardzo do czego pijesz (czyt. prawdopodobnie szukałeś jakichś argumentów). .

Tak przeprosiłeś ale czy wyciągnąłeś z tego jakieś wnioski? :) Nie.

Czy gdyby nie 'aktorzyli', nazywałbym ich tak? No oczywiście, że nie, nie miałbym do tego najmniejszych podstaw (chyba, że byłbym kibicem Realu, ale tak nie jest, więc...). Nieuczciwie awansowali do finału dwa lata temu, tak samo jak nieuczciwie piłkarz Arsenalu dostał czerwoną kartkę za to, że nie usłyszał gwizdka przy gwizdach prawie stu tysięcy kibiców. .

Czy nie uważasz że słowo ''aktorzyna'' w mniejszym lub większym stopniu jest obraźliwe dla piłkarzy Barcelony? Tak samo jak nieuczciwie przegrali rok temu półfinał z Interem. o tym nie wspomniałeś. Dlaczego? Bo potrafisz patrzeć tylko w jedną stronę,a mama nie uczyła że każdy kij ma dwa końce? Najlepiej napisać że Barca to , Barca tamto ale wszyscy inni są cacy i trzeba im dać lizaka. No proszę Cię...

Widocznie jesteś za tępy. Hadaszyszek ładnie wytłumaczył, potrzebował do tego trzech godzin rozmyślania.

Wybacz, nie każdy rodzi się takim geniuszem jak Ty.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/55/#findComment-236209

Tak przeprosiłeś ale czy wyciągnąłeś z tego jakieś wnioski? Nie.

Prosiłem gdzieś o połamanie Messiego? ;)

Czy nie uważasz że słowo ''aktorzyna'' w mniejszym lub większym stopniu jest obraźliwe dla piłkarzy Barcelony? Tak samo jak nieuczciwie przegrali rok temu półfinał z Interem. o tym nie wspomniałeś. Dlaczego? Bo potrafisz patrzeć tylko w jedną stronę,a mama nie uczyła że każdy kij ma dwa końce? Najlepiej napisać że Barca to , Barca tamto ale wszyscy inni są cacy i trzeba im dać lizaka. No proszę Cię...

Nie pamiętam dokładnie meczu z Interem (za którym również nie przepadam), sytuacji kontrowersyjnych nie pozwalających awansować Barcy tym bardziej.

Gdzie odpowiedź na post hadaszyszka? :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/55/#findComment-236212

Gdzie odpowiedź na post hadaszyszka

Wyczuwam w tym poscie ironie, nie zasłaniaj się kolegą który bardzo dobrze orientuje się w temacie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/55/#findComment-236215

hadaszyszek

Kilka stron wcześniej dosyć obszernie prowadziliśmy dyskusje na temat meczów Barcy z Realem i tam wszystko było przeze mnie napisane.

Dlaczego uważasz że jestem stronniczy? Jeżeli kibicuje Barcelonie tzn że nie dostrzegam tego co się dzieje? Nawet sobie nie wyobrażasz jak zachowanie Busquetsa mnie frustruje. Widzę ze często stara się wymuszać faule i przewraca się w dość ''dziwny'' sposób.

Wkurza mnie jedynie ta nagonka z każdej strony. Modne teraz stało się ''1001 sposobów jak ubliżyć Barcelonie'' a na to jako jej kibic nie mogę pozwolić. Wy piszecie że Barca ''aktorzyła'' ok- ja piszę że zapominacie o tym że piłkarze Realu świętymi w tym meczu nie byli. Ale zamiast mi na to odpowiedzieć to wynajdujecie tysiac kolejnych oskarżeń. No ludzie...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/55/#findComment-236216

Wyczuwam w tym poscie ironie, nie zasłaniaj się kolegą który bardzo dobrze orientuje się w temacie.

W żadnym stopniu nie próbuję zasłaniać się 'kolegą' (dobrze wiedzieć, że awansowałem na kolegę). Czekam na to, aż 10kilan poda argumenty obalające tezę hadaszyszka, z którą zgadzam się w stu procentach.

Proszę - podał, ale obalić jej nie zdołał :D.

Chciałbym zakończyć to tak - Barcelona wygra w niekontrowersyjny sposób w finale (choć z całego serca życzę im porażki), pogratuluję. Niestety, prawdopodobieństwo wynosi zero. Nie róbcie z siebie i z Barcy już ofiar, które robią wszystko jak należy a ludzie czepiają się ich bo taka już moda.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/55/#findComment-236218

Nie pamiętam dokładnie meczu z Interem (za którym również nie przepadam), sytuacji kontrowersyjnych nie pozwalających awansować Barcy tym bardziej.

I o tym właśnie piszę :) Pamiętasz te mecze w których było jakieś ''ale'' do postawy Barcy. Nie pamiętasz natomiast meczów w których to Barca niesłusznie dostała po dupie. To samo było z meczem z Chelsea. Rewanż pamiętałeś doskonale,ale jak już wyliczyłem błędy na niekorzyśc Barcy w 1 meczu to stwierdziłeś że też nie pamiętasz. Czy nie jest to dziwne?

Chciałbym zakończyć to tak - Barcelona wygra w niekontrowersyjny sposób w finale (choć z całego serca życzę im porażki), pogratuluję. Niestety, prawdopodobieństwo wynosi zero. Nie róbcie z siebie i z Barcy już ofiar, które robią wszystko jak należy a ludzie czepiają się ich bo taka już moda.

Nie będziemy jeżeli np. Ty nie będziesz po kazdym meczu się czepiał Barcelony , jak to ma niestety teraz miejsce ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/55/#findComment-236219

Modne teraz stało się ''1001 sposobów jak ubliżyć Barcelonie'' a na to jako jej kibic nie mogę pozwolić. Wy piszecie że Barca ''aktorzyła'' ok- ja piszę że zapominacie o tym że piłkarze Realu świętymi w tym meczu nie byli.

Ja rozumiem, że jako kibic jakiegoś klubu chcesz go bronić. Ale ja te bronienie widzę na każdym kroku, na każdej Waszej stronie. I wiesz co mnie w tym irytuje? Że zawsze wygląda ono tak samo. Zbagatelizowanie sprawy podając inny przykład. Rozumowanie w stylu "Mogę sobie zajebać komuś auto, bo dwa dni wcześniej mój kolega ukradł ze sklepu batonika".

Kibice Blaugrany NIE POTRAFILI w znacznej większości przyznać, że w meczu z Realem ich ulubieńcy symulowali i to bardzo chamsko, a jednym z ich głównych celów było wymuszenie kilku kartek. Plus dla Ciebie, że tego nie negujesz.

ja piszę że zapominacie o tym że piłkarze Realu świętymi w tym meczu nie byli. Ale zamiast mi na to odpowiedzieć to wynajdujecie tysiac kolejnych oskarżeń. No ludzie...

Napisałem to wcześniej, odpowiedziałem Ci na to. Nikt nie neguje tego, że piłkarze Realu w tym meczu święci nie byli (rzadko jakakolwiek drużyna w jakimkolwiek meczu jest). Ja nie wynajduję tysiąca kolejncyh oskarżeń, ja jedynie mówię o tych, które (jak najbardziej słusznie) były już wymienione.

Napisałem w moim poprzednim poście - to, że nie mówi się o piłkarzach Realu i ich grzeszkach jest podyktowane faktem, że przegrali pófinałowy dwumecz. I najważniejsze zdanie. Te grzeszki, ani żadna inna symulacja czy wypaczane wyniki również na niekorzyć Blaugrany NIE WYBIELAJĄ TEGO CO W TYM MECZU ONI POKAZALI. Inne kluby również nie grały do końca fair i również często nie zasługiwały na niektóre rzeczy, ale mówimy tutaj o Barcelonie, a nie o innych klubach. Zasłanianie się nimi nie zmieni w najmniejszym stopniu faktu, że Katalończycy zachowali się najzwyczajniej w świecie żałośnie. I TO właśnie wszystkich wkurza i DLATEGO wszyscy prowadzą taką nagonkę (chyba trochę podświadomie za media, bo te zauroczone wielkim 'nadklubem' tego nie robią, wręcz dalej się rozpływają nad nimi). Nie odbierając oczywiście piłkarzom Guardioli talentu piłkarskiego i tego, że potrafią wygrać z każdym.

Chodzi mi jedynie o to, by nie zasłaniać się innymi sytuacjami próbując jednocześnie usprawiedliwiać w ten sposób symulowanie Barcy.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/55/#findComment-236222

Cytat:

UEFA

Komitet Wykonawczy

Platini, przewodniczący

Şenes Erzik, 1. wiceprzewodniczący

Villar, 3. wiceprzewodniczący

Komitet Sędziowski

Villar, przewodniczący

Şenes Erzik, 1. wiceprzewodniczący

Komitet Prawny i Dyscyplinarny

Villar, zastępca przewodniczącego

García Silvero, członek

Vilaseca Guasch, były przewodniczący i stały doradca

Komitet Medyczny

Helena Herrero, członek

Komitet Rozgrywek

Joan Gaspart, członek

Komitet Odpowiedzialności Społecznej i Czystej Gry

Şenes Erzik, przewodniczący

Komitet Licencji dla Klubów

Şenes Erzik, przewodniczący

Rada Strategii Futbolu Zawodowego

Villar

Şenes Erzik

Joan Laporta

Wszystko ładnie i pięknie, niektórych znamy bardzo dobrze, ale kto jest kim? Zobaczmy:

– Michel Platini – prezes UEFA, który jest bardzo niezadowolony z Realu, że to głównie on przewodzi G14, a także z całej Hiszpanii ogólnie, Francuz mówił o tym głośno kilka razy

– Angel María Villar Llona – prezes Hiszpańskiej Federacji Piłkarskiej wybrany po tym, jak Barcelona zdradziła dyscyplinę głosowania w LFP; znany z pojęcia „Villarato” – (spisek arbitrów i władz ligowych przeciwko Realowi Madryt – dop. red.)

– Şenes Erzik – dyrektor projektów UNICEF-u, sponsora Barcelony

– Emilio García Silvero – dyrektor doradców prawnych Hiszpańskiej Federacji Piłkarskiej

– Josep Lluís Vilaseca Guasch – były dyrektor Barcelony

– Helena Herrero – szef Sztabu Medycznego dla Hiszpańskich Piłkarzy związanego z Hiszpańską Federacją Piłkarską

– Joan Laporta – były prezes Barcelony

– Joan Gaspart – były prezes Barcelony

Cytat:

Powiązania, te nie świadczą o tym, że hiszpański klub „kupuje” mecze, ale, że władze europejskiego footballu patrzą na niego przychylniejszym okiem już na pewno.

Podam świetny przykład na potwierdzenie wykazu UEFA.

Jakiś tydzień temu UEFA zgodnie z przewidywaniami zezwoliła Barcy na wyzwiska rasistowskie. Marcelo musi się pogodzić z tym, że jest "małpą". Ktoś jeszcze wątpi, że UNICEF z Villarem mocno pociągają za sznurki na korzyść swojego klubu? Apelacja odrzucona, po prostu roześmiali się w twarz Realowi uniewinniając tego rasistę. Z pewnością Busquets zakrywałby usta mówiąc do rywala "masz tupet"... :? Tak właśnie wyjaśniali całą sprawę wspomożyciele Barcelony z UEFA, co jest doskonałym przykładem na potwierdzenie twoich słów. Według mnie cała sprawa powinna trafić do sądu, Busquets dostałby pewnie małą karę grzywny ale przynajmniej utarliby mu nosa.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/55/#findComment-236224

Z małym poślizgiem obejrzałem pożegnalny mecz Gary'ego Neville'a. Juventus potraktował spotkanie bardzo poważnie i przyjechał z podstawowym składem. Ferguson rzecz jasna oszczędził kilku zawodników na finał LM, ale za to zjawiło się kilku dawnych graczy i Phil Neville. Zobaczyć jeszcze raz legendarną linię pomocy (Giggs-Scholes-Butt-Beckham) bezcenne. Mecz czysto towarzyski, ale kilka fajnych akcji było. Beckham nie zapomniał, jak się centruje w pole karne i wykonuje pasówki na przeciwległe skrzydło z dokładnością co do centymetra. W 18 minucie Rooney wykończył akcję Giggsa i United prowadzili. Po pół godzinie Ferguson zaczął zdejmować najważniejszych zawodników w perspektywie sobotniego finału i do głosu zaczęli dochodzić Włosi. Wyrównał Simone Pepe, a w drugiej połowie, która stała na słabym poziomie ślicznego gola z wolnego dołożył Giandonato. Diabły przegrały, ale nie o wynik chodziło w tym meczu. Liczyła się dobra zabawa, pożegnanie wielkiego piłkarza i zobaczenie jeszcze raz "Dzieciaków Fergusona" razem na boisku. Szkoda, że Beckhamowi nie wpadło z wolnego, było blisko. Obok bohatera dnia został najcieplej przyjęty przez publiczność.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/55/#findComment-236246

Nie pojęta jest dla mnie ta informacja o zdradzie Giggsa taka postać w światowym futbolu żywa legenda ManUtd zdradzał małżonkę po kim jak po kim ale po nim bym się tego nie spodziewał to teraz przed samym finałem LM może mieć jakieś konsekwencje i rozbić drużyne United myślę że Barca jest w tym meczu duuużym faworytem i powinna pewnie sięgnąć po puchar czego jej osobiście życzę.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/55/#findComment-236255

ale widzę że nie wyciągnąłeś z tego żadnych wniosków na podstawie dziecinnych tekstów : ''aktorzyny'' czy '' Far$ie''. Ale czego ja wymagam...

ale spójrzmy prawdzie w oczy, gracze Barcy to nic innego jak młodziany o posturze patyczaka i gdy mają przeciwnika godnego sobie to robią z siebie pośmiewisko, tj. wymuszają w każdej natrafiającej się okazji faul, a gracze nie tylko z Manchesteru, ale również innych klubów angielskich to głównie umięśnieni mężczyźni, którzy nie robią z siebie (przepraszam że tak to określe ale nie mam innych słów) ciot. grają twardo i skutecznie, jak przystało na dobrą piłkę angielską.

p.s. nieźle podgrzewa się atmosfera przed finałem muszę przyznać :D przekonamy się kto wygra w finale delikatne panienki z barcelony czy twardzi anglicy z Old Trafford :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/55/#findComment-236291

• Urządzenie:  Windows

Widzę, że tu już ostra dyskusja na temat finału LM, to się dołączę, choć nie mam zamiaru rzucać jakiś oskarżeń, bo uważam, że to nie ma sensu ;)

Co do finału, to niewątpliwie faworytem jest Barca. Wcześniej pisałem, że nie przepadam, za żadną z tych drużyn, jednak jeśli miałbym wybierać, to wybrałbym wygraną Manchesteru, choć tak naprawdę, to najbardziej zależy mi na zobaczeniu porządnego, ciekawego meczu, z dużą ilością akcji i bramek.

Jest tylko jedna rzecz, na którą liczę, a jest to kompletnie nieudany mecz Messiego. Po prostu nie lubię gościa i tyle, a jeśli zawiedzie w finale, to jest szansa, że nie dostanie za ten rok żadnej nagrody (choć teraz należy mu się ona bardziej niż rok temu).

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/55/#findComment-236337

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• KL
    • Attitude
    • MattDevitto
    • HeymanGuy
      Mówicie o @ KL ? That makes us two... ROH on Honor Club 09.01.2025 Trish Adora vs. Harley Cameron: No dobra, Trish Adora jest w dobrej formie. Już samo jej wejście z STP w narożniku robiło wrażenie. Harley Cameron próbowała, nie powiem, że nie. Pokazała zwinność i niezły timing, ale kiedy Trish odpaliła swój Lariat Hubman, to było jak... bum, end of story. To jeden z tych finisherów, które robią wrażenie i sprawiają, że czujesz moc przez ekran. Mam wrażenie, że Trish powoli zmierza w stronę czegoś większego – może tytułu? Byłoby przyzwoicie, bo to jedna z tych osób, które naprawdę zasługują na spotlight. Blake Christian vs. Serpentico: Blake Christian jest jak błyskawica w ringu – szybki, techniczny, po prostu niesamowity, od zawsze robił na mnie wrażenie. Serpentico, wiadomo, zawsze daje dobre show, ale tu nie miał większych szans. Ta Meteora na koniec? Coś pięknego. W sumie spodziewałem się szybkiego zakończenia, ale mimo to walka była widowiskowa. Dla fanów lucha libre myślę, że jak najbardziej do polecenia. Boulder vs. Griff Garrison: Powiem tak: jak tylko zobaczyłem Bouldera w akcji, to wiedziałem, że Griff będzie miał ciężki wieczór, przypomina mi trochę Mastiffa z brytyjskiej sceny indy, ale trochę mu do niego brakuje. Griff próbował walczyć sprytem, ale kiedy masz przed sobą człowieka tak dużego jak Boulder, to wiesz, że to się nie skończy dobrze. Boulder Dash to absolutna demolka – oglądając to, miałem wrażenie, że Griff dosłownie wbił się w matę. Z jednej strony szkoda mi Griffa, bo ma potencjał, ale Boulder? On jest po prostu maszyną, którą można lepiej wykreować niż się to robi teraz. Billie Starkz vs. Brittany Jade: Billie Starkz to dla mnie taki powiew świeżości, mimo że trochę już występuje w Tonylandzie (AEW) i Tonylandzie v2 (ROH). Oglądam jej karierę od jakiegoś czasu i za każdym razem mnie czymś zaskakuje. Brittany Jade dała radę, ale Billie... lubię bardzo jej styl. Gładkie, perfekcyjne wykonanie, aż chce się oglądać więcej. Mam nadzieję, że Billie dostanie niedługo większy program, bo dziewczyna ma w sobie to coś, co sprawia, że chce się jej kibicować. Queen Aminata vs. Rachael Ellering: Queen Aminata to ma fajny gimmick, ma spory potencjał – i to widać. Rachael próbowała, ale Aminata od początku wyglądała, jakby miała plan na tę walkę. . Aminata ma ten vibe dominatorki, która może zamieszać w każdej dywizji. Myślę, że to tylko kwestia czasu, aż zacznie walczyć o główne tytuły, czy to w ROH czy AEW. Throwback: Sumie Sakai vs. Hazuki (2018): Nie zwykłem komentować Throwbacków z gal, ale tu zrobię wyjątek, do ROH z tamtych m.in. lat mam spory sentyment, w sumie głównie z tego sentymentu powstaje ten komentarz, dość pozytywny, bo nie potrafię patrzeć na tą perełkę jaką jest ogół Ring of Honor złym okiem, nawet jak Tony Khan robi sobie z tego Velocity, Heat, Main Event, Superstars, nazywajcie to jak chcecie, pewnie rdzennym fanom się nawet nie chce na to patrzeć, bo szkoda sobie psuć pogląd i wspomnienia. Wspomnienia, wspomnienia... jak tylko zobaczyłem, że dostaniemy ten klasyk z 2018 roku, od razu się uśmiechnąłem. Hazuki z Kagetsu i Haną Kimurą w narożniku – to był ten czas, kiedy Women of Honor naprawdę rozkwitało i się dobrze zapowiadało. Walka była świetna, Sumie Sakai to absolutna legenda, szanuję za uśmiech w stronę starszych (choć są starsi) fanów. MxM Collection vs. The Dawsons: MxM Collection jest kolejnym świetnym duetem, który WWE puściło bez żalu. Mansoor i Mason Madden mają w sobie coś świeżego, co od razu przyciąga moją uwagę. The Dawsons to takie trochę noname'y, ale szczerze? Cieszę się, że MxM wygrali.  Mam nadzieję, że zobaczymy ich w większym programie w tej dywizji w bliższej przyszłości, pewnie skończą w AEW. Red Velvet vs. Jazmyne Hao: Red Velvet to całkiem przyzwoita mistrzyni ROH TV. Jazmyne Hao miała swoje momenty, ale Velvet to zupełnie inny poziom. Jej Right Jab to cios, który wygląda na równie groźny, co skuteczny, choć czy w tej walce nie pomyliła jej się ręka i czy nie użyła przypadkiem Left Jab? Walka była dobra, choć przewidywalna – mam nadzieję, że Red Velvet wkrótce dostanie bardziej wymagającą rywalkę o swój pas, bo obijać placki to każdy może. Shane Taylor Promotions vs. Gates of Agony: Uwielbiam Shane Taylor Promotions, ta ekipa to definicja dobrej chemii w ringu, a zwłaszcza Lee Moriarty. Gates of Agony próbowali zdominować siłą, ale Shane i Lee pokazali, że technika i strategia zawsze wygrywają. O'Connor Roll Bridge? Klasyk, ale działa, i to jak! Mam nadzieję, że Shane Taylor Promotions dostaną większe wyzwania, bo potencjał mają ogromny, a już za długo stoją w miejscu. Jericho/Rock'n'Roll Express: Na koniec – prawdziwa uczta dla fanów nostalgii. Chris Jericho jako część „The Learning Tree”? No powiedzmy, że w ROH nie wygląda to tak źle jak w AEW, mniejsza konkurencja może xD Z pasem ROH wygląda na większy deal w ROH, niż w AEW, niby proste ale Tony chyba tego nie ogarnia. Jego promo było idealnym balansowaniem między arogancją, a czystą rozrywką - typowy Y2J. Kiedy Rock N Roll Express weszli na ring publika nawet się ożywiła, dla odmiany. Ich atak na Jericho i Keitha to ukłon w stronę starej szkoły wrestlingu, który zawsze działa, przynajmniej na mnie. Widok Mortona i Gibsona triumfujących na koniec gali całkiem przyjemny, ale nie ma się co przyzwyczajać. Chris musi zacząć występować w ROH TV jeśli ma być choć trochę wiarygodnym ROH Champem. Co mogę powiedzieć? ROH dało nam wszystko, czego można oczekiwać od takiego formatu gali jaki od nich dostajemy: nie takie złe walki, rozwój jakichś tam historii i trochę nostalgii dla starszych fanów. Każda walka miała coś tam do zaoferowania, a momenty takie jak atak Rock N Roll Express czy nawet ten throwback z '18 roku sprawiły, że to nie był zwykły odcinek tygodniówki typu squashe i wywiady bez celu. Czekam na przyszły tydzień w sumie, bo QT Marshall vs. Komander o bodajże pas ROH TV zapowiada się nawet dobrze. Jeśli ROH dalej będzie trzymać taki poziom i konsekwentnie go podnosić, to może wreszcie coś zacznie się dziać. Sypnę klasykiem w takim razie od kolegi, którego wyżej oznaczyłem. OGLĄDAJCIE RING OF HONOR!
    • Grins
      Zapomniałem że gala jest u Turbiniarzy, no to obstawiam że Punk wygra w tym roku Royal Rumble już nie będzie lepszej okazji, w zeszłym roku miał wygrać, w tym roku już tego dokona. 
  • Dodaj nową pozycję...