Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

A ja mam Mały do Ciebie inne pytanie. Jako oglądający bundesligę powiedz mi co się dzieje z Diego. Jak przechodził do Juve(a Juve to mój 2 ulubiony klub) był dużą gwiazdą. Pamiętam jego wystepy w LE jak pięknie jeździł obrońców potem transfer do Juve za bodajże 30mln a tam grał piach i wrócił do Wolfsburga i słuch po nim zaginął. Jak mu idzie,gra coś chłopak czy jest cieniem tamtego starego,dobrego Diego? ;)

Diego jest w sumie wyróżniającą się postacią w Wolfsburgu, ale jak możesz zobaczyć po tabeli, samej drużynie idzie bardzo słabo i ledwo uratowali się od spadku. Wszystko w sumie przez odejście Dzeko, który mimo iż w Man City się nie sprawdza, w Bundeslidze był wielką gwiazdą i radził sobie świetnie.

Jeden zawodnik sam nie zdziała cudów, nawet taki jak Diego (choć na początku też trochę gwizdorzył, a nawet został zawieszony przez klub, gdy mimo, iż trener kazał strzelać karne, bodajże Helmesowi, Diego się uparł, zabrał mu piłkę i nie trafił. Wolfsburg przegrał ten mecz, zaraz po tym zwolnili trenera).

Prawie tak jak ja ale i tak zajebiście to zrobił.Pamiętam jak kiedyś przychodził KP Boateng do BVB i grając w Pucharze Niemiec występował jako rezerwowy Kuby Błaszczykowskiego...

Echh gdzie jest teraz Kuba a gdzie on :(

Niemiecka szkółka piłkarska zrobiła swoje i wyrósł talent ;)

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

W zasadzie to zawodnika z niego zrobiła Premier League konkretnie Portsmouth no i jeszcze MŚ w RPA 2010

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

W sumie to mogę się z tym zgodzić, choć dla mnie Boateng, to trochę zdrajca. Od młodości w Niemieckich młodzieżówkach, a potem nagle skok do reprezentacji Ghany. Piłkarz dobry, ale takich rzeczy się nie robi.

PS: A w Niemczech jest chyba jeszcze bardziej znienawidzony, za kontuzjowanie Ballack'a tuż przed MŚ, choć ja uważam, że wyszło to na dobre Niemcom (i Realowi ;) ), bo dzięki temu straszliwie rozwinął się i został odkryciem tych Mistrzostw Khedira.

Szkoda że został tylko jednorazowym odkryciem bo już w jego miejsce ściągnięto Sahina.

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Rotacja w składzie jest potrzebna, a Sahin rozgrywał sezon życia, więc nie dziwię się temu transferowi jakoś wielce. Czy jest to transfer w zastępstwo Khediry? Ciężko mi ocenić, bo nie oglądam ligi hiszpańskiej, ale po meczach które widziałem jestem bliższy teorii, że Sahin może wygryźć ze składu Xabiego Alonso, a nie Khedirę.

Xabiego Alonso na pewno nie.Wystarczy teraz spojrzeć kto grał w meczach z Barcą z dwójki Niemiec-Hiszpan.Dla Khediry utrudnieniem jeszcze będzie fakt ze do Realu wraca z panaty Mateo z wypożyczenia oraz prawdopodobnie Altintop zostanie kupiony który również może grać jak DPŚ.Czyżby turecka linia pomocy? :grin:

Tak jak mówiłem, nie oglądam ligi hiszpańskiej, a też automatycznie jakoś lepiej patrzę na zawodników którzy grali w Bundeslidze, więc nie będę oceniać.

Co do Altintopa (bo to w końcu zawodnik mojego ulubionego klubu), to zdziwiło mnie to, że chce odejść do Realu. Z Bayernem nie chciał przedłużyć kontraktu, bo nie chce roli rezerwowego, a w Realu raczej będzie właśnie taką rolę spełniać. Na DPŚ może i grał, ale było to dość dawno temu. Teraz o wiele lepszy pożytek byłby z niego na skrzydle, choć ogólnie mówiąc Hamit może grać chyba wszędzie, dlatego jako zmiennik nada się ;)

Tym bardziej ze w Realu jest Deficyt na bokach po za Marcelo i Sergio Ramosem.

NIestety z Realu pewnie odejdzie Lass :sad: Przyszedł Sahin i raczej Altintop. Według mnie Lass jest nawet lepszy od Khediry. Najgorzej gdy pójdzie do np. MU i tam zostanie gwiazdą.

1161423919541b3db89050d.jpg

Porto z pucharem Ligi Europejskiej. Cieszę się, że ofensywny futbol wygrał z defensywną taktyką. Meczu nie oglądało się przyjemnie. Zbyt dużo szachów, mało sytuacji podbramkowych i w rezultacie słabe widowisko. Znowu błysnął ten niesamowity Falcao. Chciałbym żeby Porto po świetnym sezonie nie wyprzedało drużyny, jak to zrobiło 6 lat temu i utrzymało trzon zespołu (Falcao, Hulk, Guarin, Moutinho). Trudne to będzie zadanie, ale chciałbym zobaczyć, na co będzie ich stać w Lidze Mistrzów. Gratulacje również dla 33-letniego Villasa Boasa, który już jest porównywany do Mourinho.
"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Ciesze się, że Porto wygrało. Mecz sam w sobie nie był ciekawy. Jeśli FC Porto taki team utrzyma bez większych wyprzedaży, to według mnie jest to solidna drużyna na ćwierćfinal LM.

1161423919541b3db89050d.jpg

A co się stanie z Alberto Aqulanim? Wróci do liverpoolu, czy Juventus go wykupi:)

Ostatnio czytałem, że The Reds chcą za niego 16 mln euro i przez to negocjacje mogą zostać utrudnione. Myślę, jednak że się dogadają, bo Aquilani kompletnie się nie sprawdził na wyspach. Poza tym The Reds mają środek pola bardzo dobrze obsadzony - Gerrard, Meireles, Lucas, do tego dochodzą młodzi Shelvey i Spearing. Nie powinni utrudniać mu przejścia na stałe do Juve.
"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Genialny komentarz jednego z userów mufc.pl, no nie mogę go nie zacytować (news o Stoiczkowie, który powiedział, że Barcelona gładko pojedzie MU w finale):

Ja właściwie nie wiem czy jest sens wychodzenia na ten mecz, może oddajemy puchar Barcelonie już w szatni i od razu ustawy się w kolejkę żeby piłkarze Barcy dali każdemu z naszych po autografię. Przecież to więcej niz klub, to więcej niż piłkarze, zastanawiam się czy to czasem nie Bogowie. Gdzie tam naszemu skromnemu sir Rayanowi do barcelońskich tytanów, co on właściwie w footbalu dokonał w porównaniu do gwiazd Blaugrany.

A nasi obrońcy przecież oni się chowają przy twardych jak skała Piqe i Masherano. Piqe zdecydowanie najlepszy obrońca na ziemi, który w każdym dotychczasowym klubie, w którym występował miażdzł konkurentów do gry w pierwszej jedenastce.

Valdes wielki bramkarz, niszczy wszystkich golkiperów nie mając sobie równych zarówno w klubach jak i w kadrze.

A Xavi, Iniesta i Messi oni są tak zajebiści, że po prostu nie ma słów żeby opisać tą zajebistość.....Nasze diabły to przecież jedynie dodatek w tym meczu, cos na poziomie murawy i band reklamowych, tło na którym mają zabłysnąć piłkarze i aktorzy z Katalonii. Bo grę piłkarzy barcelony zarówno piłką jak i bez niej można wystawiać na deskach teatrów całego świata.

A na koniec trener = reżyser, Wielki Pep siedzący prawie jak Zeus na Olimpie. Gdzie tam nasz niedoświadczony zakompleksiony Szkot. Pep ma zarówno piłkarzy jak i doświadczenie trenerskie po swojej stronie.Dlatego mam apel do stacji transmitujących mecz aby z korzyścią dla widowiska nie pokazywały zawodników Manchesteru, gdy są przy piłce, gdyż popsuje to magiczne przedstawienie zaplanowane przez boską barcelone.

P.S mam nadzieje, że Stoiczkov się zamknie kupi kapcie, zrobi sobie napar z ziółek i będzie spuszczał się nad nieziemską wymianą piłek między Xavim, Iniestą, a aktorem w środku boiska. A i niech weźmie coś na serce bo jak uda się jego pupilkom strzelić bramkę to może mu serducho nie wytrzymać.

:lol:

Szkoda tylko, że 90% dziennikarzy świata w dokładnie taki sposób kreuje 'boską' Blaugranę i po głębszym zastanowieniu nie wiem czy się z tego śmiać czy może jednak gorzko zapłakać.

To jest swoją drogą ciekawe. Guardiola taki skromny w swoich wypowiedziach, Messi w sumie też, wiele piłkarzy Barcy również. Za to dziennikarze, chociażby na Nce, się nad ich grą spuszczają jak nie wiadomo nad czym (nie zapomnę wypowiedzi jakiegoś eksperta w studio, który powiedział bodajże przed rewanżem na Camp Nou w półfinale z Realem, że jeżeli Barca wygra to właściwie już ma Ligę Mistrzów, bo Manchester będzie z pewnością o wiele słabszym przeciwnikiem dla nich od drużyny Mourinho...).

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

Sam jestem ciekaw, jak skończy się to tarło z Aquilanim. Co jak co, myślę ze w przypadku sprzedania LFC tym razem się nie sfrajerzy, póki co obydwa kluby zajmują twarde stanowiska.

Myślę, że to jednak Włochom Alberto jest bardziej potrzebny i to oni będą działać, żeby za jak najmniejsze koszta został u nich. W przypadku powrotu do Anglii........ Życzę dobrze, ale wątpię że The Reds będą w przyszłym sezonie ' poświęcać ' czas na jego ogranie, przyzwyczajenie i opykanie się na angielskich boiskach.

Póki co - 65% Juve - 35% Liverpool. Jak dla mnie ;))))))))

--------------------

Co do finału... Też, jako kibic Liverpoolu obawiam się że już po 20 minutach meczu po prostu wyjdę z baru :D -> Sergio zagra dobre scenki, do tego sędziowie, rozgrywka UEFA, finał no i przede wszystkim BARCELONA....... Obstawiam ten finał, jako mecz bardziej kontrowersyjny od pojedynków Barca-Real w 1/2. Oby nie :D

GG: 2290774