Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/orange-ekstraklasa/2010-2011/ekstraklasa-w-22-krajach_sto2787758/story.shtml

A jednak, nasza Ekstraklasa będzie dostępna w 22 krajach :o

[ Dodano: 2011-05-12, 21:07 ]

I jeszcze jedna strona, tym razem artykuł na temat kondycji finansowej 10 największych klubów Europy w związku ze zbliżającym się wprowadzenie zasady Financial Fair Play.

http://www.bayern.munchen.pl/artykul,jak-10-najwiekszych-europejskich-klubow-poradzi-sobie-z-financial-fair-play,8228

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/52/#findComment-233668

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

W pewnej gazecie przeczytałem w od Chelsea Londyn jest zainteresowana Grześkiem Sandomierskim z Jagielloni a dokladnie to pisalo to w Bravo Sport .
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/52/#findComment-233867

Dziś zakończył się sezon w Bundeslidze, a więc pokuszę się o małe podsumowanie.

Jak wiemy już od jakiegoś czasu mistrzem została Borussia Dortmund, która dziś wygrała mecz z Eintrachtem 3-1, a asysty zaliczyli Piszczek i Lewandowski. Ogólnie według mnie tytuł BVB zasłużony, bo grali fajnie, wygrywali ważne mecze (w tym te z Bayernem), no i po prostu wykonali w tym sezonie świetną robotę.

Swoje mecze wygrały też drużyny z drugiego i trzeciego miejsca, czyli Bayer Leverkusen i Bayern Monachium.

Bayer zagwarantował sobie dzięki temu fazę grupową LM, a Bayern zagra w kwalifikacjach.

W Lidze Europejskiej zobaczymy (i to też już było przesądzone) Mainz i Hannover, czyli największe zaskoczenia tego sezonu (obok BVB).

Na koniec spadkowicze:

Już tydzień temu St. Pauli "zapewniło" sobie spadek, a dziś dołączył do nich Eintracht. Dzięki wygranej Wolfsburg zapewnił sobie pozostanie w Bundeslidze, a ich wygrana spowodowała, że Gladbach zagra w barażach.

Podsumowując sezon bardzo dziwny i zaskakujący, bo drużyny, które z reguły były w czołówce musiały walczyć o utrzymanie, bądź sezon dla nich był bardzo rozczarowujący. Ja uważam, że dzięki temu ten sezon był bardzo ciekawy, bo nigdy nie było wiadomo co może się stać. Patrząc jednak na przyszły sezon, nie widzę tego aż tak kolorowo. Jak wiadomo, Bundesliga zapewniła sobie awans w rankingu UEFA i od nowego sezonu będzie mieć 4 miejsca w LM. Niestety w przyszłych rozgrywkach o punkty w tym rankingu będą walczyć drużyny nie mające zbyt dużego doświadczenia w rozgrywkach europejskich i nie mające dużo punktów w tym rankingu, przez co mogą trafiać do ciężkich koszyków i bardzo szybko Bundesliga może stracić to trzecie miejsce.

Najbardziej martwią mnie drużyny Hannoveru i Mainz, które nie ma co mówić, ale są tylko jedno sezonowym wyskokiem, zaraz sprzedadzą najlepszych zawodników i wrócą na swoje miejsce, czyli środek tabeli.

O drużyny, które będą grać w LM raczej się nie martwię, a bynajmniej nie o Bayern, który już wzmacnia drużynę co bardzo mnie cieszy.

Leverkusen ma duże doświadczenie, bo ostatnio praktycznie co sezon grało w LE, więc myślę, że dadzą sobie radę.

Najgorzej może być z Dortmundem. Niestety wszyscy wiemy jak wyglądali oni w tym sezonie w LE, dodatkowo sprzedali swój mózg, czyli Sahina i jeśli nie wzmocnią się paroma zawodnikami, oraz zdołają utrzymać tych, którzy już u nich grają, to myślę, że może być dobrze.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/52/#findComment-234004

a dokladnie to pisalo to w Bravo Sport .

Bardzo wiarygodne źródło :lol:

Manchester United mistrzem Anglii po raz 19!

Radość moja nie zna granic. Diabły mecz zaczęły od ataków, Nani trafił w poprzeczkę, ale to Blackburn schodziło na przerwę prowadząc. W składzie pojawił się nieoczekiwanie Kuszczak (vd Sar dostał wolne) i na pewno nie zaliczy tego meczu do udanych. Przy bramce niepewny i sprokurował kilka innych akcji, przy których jego błędy naprawiali obrońcy. Stawka meczu wyraźnie go przerosła i po takim występie Ferguson na pewno nie zacznie mu ufać. Polak miał też szczęście przy strzale Olssona w słupek. Ostatecznie Rooneyowi udało się strzelić bramkę z karnego na wagę mistrzostwa, ale styl w jakim tego dokonali na pewno nie powala. Najważniejsze, że mistrzostwo zaklepane i można przygotowywać się do meczu z Barceloną. Glory Glory Man United!

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/52/#findComment-234005

W pewnej gazecie przeczytałem w od Chelsea Londyn jest zainteresowana Grześkiem Sandomierskim z Jagielloni a dokladnie to pisalo to w Bravo Sport .

No może Sandomierski jest młody ale wyobrażacie sobie by wygrał rywalizacje z Cechem ??

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/52/#findComment-234102

No może Sandomierski jest młody ale wyobrażacie sobie by wygrał rywalizacje z Cechem ??

Kto powiedział że mieliby rywalizować? Kupiliby go jako bramkarza nr 2 czy 3 i tyle :)

A co do transferów Polaków to ciekawy jestem gdzie odejdzie Błaszczu. W Borussi chyba nie ma już dla niego miejsca , chyba że satysfakcjonuje go bycie rezerwowym.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/52/#findComment-234125

A co do transferów Polaków to ciekawy jestem gdzie odejdzie Błaszczu. W Borussi chyba nie ma już dla niego miejsca , chyba że satysfakcjonuje go bycie rezerwowym.

A czemu miałby odchodzić? Nie słyszałem, ani plotek, żeby ktoś go chciał, ani sam Kuba nigdy nie mówił, że chce odejść. Zresztą po co? W przyszłym sezonie czeka go LM, więc raczej nie ma sensu, by odchodzić.

Ja za to słyszałem, że Peszko może zmienić barwy klubowe. Kończy mu się kontrakt z Kolonią i miał go przedłużyć, jako, że Koln pozostało w Bundeslidze. Jednak pojawiły się informacje, że chcą go dwa większe kluby, a mówi się o HSV lub Werderze Bremen.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/52/#findComment-234130

No Błaszczykowski nie ma już takiej formy i według mnie zmiana klubu wyszła by na +

A Peszko wszędzie da rade zawsze narobi się na boisku za dwóch

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/52/#findComment-234137

Zmiana klubu przez Błaszczykowskiego byłaby w tym momencie głupotą. Jego zespół został właśnie mistrzem i zagra w Lidze Mistrzów. Kto by chciał w tym momencie odchodzić? Borussia w przyszłym sezonie zagra na trzech frontach, będzie stosowana rotacja i Kuba częściej będzie grać w pierwszym składzie. Kuba w słabej formie? Polemizowałbym. Gra w każdym meczu, strzelił bardzo ważnego gola na 1:1 w meczu z HSV. W drugiej połowie sezonu stracił miejsce w składzie, bo Niemcom objawił się talent klasy światowej i trzeba go promować.

Co do Peszki to niech lepiej skorzysta z opcji przedłużenie umowy z Kolonią. Nie ma co szaleć, on zagrał dopiero jedną rundę w Niemczech. Zaliczył wprawdzie kilka asyst, ale powinien się ogrywać. Taki klub jak Koeln jest do tego w sam raz. Jeśli w następnym sezonie dalej będzie tak grał to jakiś klub na pewno go zauważy i złoży ofertę.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/52/#findComment-234142

A czemu miałby odchodzić? Nie słyszałem, ani plotek, żeby ktoś go chciał, ani sam Kuba nigdy nie mówił, że chce odejść. Zresztą po co? W przyszłym sezonie czeka go LM, więc raczej nie ma sensu, by odchodzić.

Ostatnio oglądałem jakiś wywiad z Kubą i coś tam wspominał, że interesuje go odejście do innego klubu, bo chciałby się spróbować gdzieś indziej, lecz dodał, iż chciałby zagrać jeszcze jeden sezon w Dortmundzie, aby móc zagrać w Lidze Mistrzów z największymi klubami w historii futbolu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/52/#findComment-234143

Ja za to słyszałem, że Peszko może zmienić barwy klubowe. Kończy mu się kontrakt z Kolonią i miał go przedłużyć, jako, że Koln pozostało w Bundeslidze. Jednak pojawiły się informacje, że chcą go dwa większe kluby, a mówi się o HSV lub Werderze Bremen.

No właśnie czytałem gdzieś wywiad z nim i mówił że niczego nie wyklucza(jeżeli chodzi o odejście). Sami zobaczcie że zawodnikiem pierwszego składu to on nie jest. Jest Gotze,jest GroSkreutz(jakoś tak xd),wróci Kagawa i pewnie jeszcze ktoś przyjdzie więc tak jak pisałem wcześniej Kuba będzie grał ogony albo w ogóle nie będzie grał. Oglądałem sporo meczów BVB w tym sezonie i Kuba nie zachwycał niestety swoją postawą. Owszem może zostać dla LM ale czy on coś w niej będzie grał? Ze 2-3 razy wejdzie na końcówkę i tyle będzie jego przygody z LM.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/52/#findComment-234181

Lepsza taka przygoda niż żadna, bo chyba nie myślisz, że Błaszczykowskim zainteresuję się jakiś klub tam grający, zwłaszcza jak sam mówisz, nie zachwycał.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/52/#findComment-234197

Lepsza taka przygoda niż żadna, bo chyba nie myślisz, że Błaszczykowskim zainteresuję się jakiś klub tam grający, zwłaszcza jak sam mówisz, nie zachwycał.

No jak nie? Levadia Tallin albo Karabach coś tam xd To już jego decyzja ;)

A ja mam Mały do Ciebie inne pytanie. Jako oglądający bundesligę powiedz mi co się dzieje z Diego. Jak przechodził do Juve(a Juve to mój 2 ulubiony klub) był dużą gwiazdą. Pamiętam jego wystepy w LE jak pięknie jeździł obrońców potem transfer do Juve za bodajże 30mln a tam grał piach i wrócił do Wolfsburga i słuch po nim zaginął. Jak mu idzie,gra coś chłopak czy jest cieniem tamtego starego,dobrego Diego? ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/52/#findComment-234289

• Reputacja:   29
  • Urządzenie:  iPhone

A mnie cieszy to, że Cristiano Ronaldo już wyrównał rekord. Nawet katalońskie sterydy dla argentyńskiego karła nie pomogły. Sorry panowie, Real>Barca (pomimo tego, że specjalnym fanem ligi Hiszpańskiej to ja bynajmniej nie jestem). Katalończycy sami zapracowali sobie na tę nienawiść którą są obecnie obdarowywani. Gdyby nie sędziowie, to ich przygoda z LM skończyłaby się na 1/8 finału i fanbase uszczuplałby pewnie o 70 %. Mam nadzieję, że United spokojnie wypunktuje ich w finale i bedę mógł oglądać smutne mordy kibiców Barcelońskiej maszyny komercyjnej.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/52/#findComment-234293

http://www.youtube.com/watch?v=lR3yKWZZGKc&feature=related

Prawie tak jak ja ale i tak zajebiście to zrobił.Pamiętam jak kiedyś przychodził KP Boateng do BVB i grając w Pucharze Niemiec występował jako rezerwowy Kuby Błaszczykowskiego...

Echh gdzie jest teraz Kuba a gdzie on :(

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/52/#findComment-234296

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Grins
      Zapomniałem że gala jest u Turbiniarzy, no to obstawiam że Punk wygra w tym roku Royal Rumble już nie będzie lepszej okazji, w zeszłym roku miał wygrać, w tym roku już tego dokona. 
    • HeymanGuy
      TNA iMPACT! 09.01.2025 The System vs. Eric Young & Steve Maclin & Jonathan Gresham: Dobry opener, dynamiczny i z przyjemnym tempem, jak na 6-Man.  Maclin wypadł tu jak totalny killer, a KIA to zawsze świetne zakończenie. Natomiast powiem szczerze, że ten atak po walce z krzesłami i Greshamem wyglądał dość dobrze, brutalność i dobrze bo Systemu cała federacja nienawidzi, musiało się tak skończyć. Joe Hendry Promo: Hendry umie opowiadać historie, nie ma co. Hendry naprawdę fajnie sprzedaje swoją drogę na szczyt – od judo po bycie muzykiem do bycia jednym z najbardziej over workerów w 2024 roku. Plus, te jego wspomnienia o Kurt Angle vs. Samoa Joe na Genesis idealnie budują hype na jego walkę o pas, która jest na Genesis, 16 lat później. Ten segment był stonowany, ale przy okazji motywujący, mam nadzieję że wygra ten pas bo Nemeth nie jest takim mistrzem jakiego oczekiwałem od zawodnika takiej klasy i doświadczenia.  Léi Yǐng Lee vs. Savannah Evans: Trochę zaskoczenie, że Savannah już przegrała, zwłaszcza że wróciła niedawno. Lee ma ciekawy styl i Thunderstruck to świetne wykończenie, ale walka jakoś szczególnie mnie nie porwała. Spoko na rozgrzewkę, ale bez szału. Mike Santana i gauntlet z The Northern Armory: Santana to totalny badass. Widać, że fani złapali klimat z tym „bald ass head” Alexandera, co jest hitem. Segment z DQ trochę zamieszany, ale działa – buduje dalsze starcie na Genesis. C4 Spike od Josha wyglądał, jakby połamał Santanę, siadło im to. The Rascalz vs. The Good Hands: Rascalz robią robotę. Miguel i Wentz mają świetną chemię w ringu, a to "Feed Him to the Lions" to naprawdę solidne zakończenie. Dużo akcji, dobra energia. Warto było obejrzeć. X-Division Championship Match: Moose (c) vs. Andrew Everett: Fajnie było zobaczyć Everetta znowu w TNA, ale umówmy się – wynik był pewny od początku. Moose to bestia i ten Powerbomb na krawędzi ringu wyglądał niepokojąco że tak powiem. Walka solidna, ale bardziej jako pokaz siły Moose’a niż realne zagrożenie jego pozycji na piedestale X-Div. Joe Hendry & Rhino vs. The Nemeth Brothers: Zaskakujące, jak bardzo skupili się na Hendrym, a nie na Nicu, który przecież jest mistrzem świata. Hendry wyglądał świetnie – Standing Ovation to sympatyczny finisher. Rhino też swoje zrobił, ale można było lepiej wyeksponować World Champa. TNA stawia wszystko na Joe Hendry'ego, co ma sens przed Genesis, ale trochę szkoda Nica Nemetha, który wyglądał jak mid-carder, czyli rola od której w WWE za bardzo nie odchodzil i chyba znamy tego przyczynę. Jordynne Grace vs. Tessa Blanchard to dla mnie zdecydowanie najgorętszy feud, ale smutno, że Jordynne najpewniej odejdzie do WWE, choć może tam pokaże więcej. Genesis budują dość solidnie – ciekaw jestem, co dalej z Moose’em i jego „najbrzydszym pasem świata”, jak nazwał pas przed walką, może zmiana designu? Może totalnie zmiana koncepcji pasa? Przydałaby się bo dywizja X-D w TNA istnieje tylko we wspomnieniach, więc w tej roli teraz bardziej sprawdziłby się pas Global albo Television jak kiedyś.
    • KPWrestling
      Rozpoczynamy sprzedaż ostatniej puli biletów na galę Gala Wrestlingu: KPW Arena 27 Gala Wrestlingu: KPW Arena 27 (Gdynia) w dn. 24 stycznia 2025 o godz. 18:00. KPW Arena 27. KPW Arena 27Najlepsi polscy zawodnicy, goście z zagranicy, wielkie emocje, duż...Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
    • PTW
      Współczesny arystokrata nie ma ogłoszonej walki na jutrzejszą galę, ale mało parlamentarnymi słowami wymusił na naszym grafiku zrobienie ogłoszenia zapowiadającego jego obecność na wydarzeniu. Co chodzi po głowie Vincentowi? Istnieje spora szansa, że dowiemy się już jutro! :) Pod wieczór będziemy mieć dla Was jeszcze jedno ogłoszenie - takie, na które wszyscy czekaliście :) Bądźcie więc z nami i tutaj na socialach i jutro na gali! Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
    • MattDevitto
      Szkoda, bo to moja jedna z ulubionych zawodniczek w Marigold
  • Dodaj nową pozycję...