Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Manchester United 2-0 Chelsea do przerwy

Bardzo dobra pierwsza połowa gospodarzy. Bardzo cieszę się, że udało się wyjść na dwu bramkową przewagę. Chelsea gra bardzo słabo i będą mieli ciężko aby coś dzisiaj zdziałać. Po przerwie liczę na jeszcze jedną brameczkę albo nawet i dwie żeby zwycięstwo było jeszcze bardziej efektowne.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/50/#findComment-233026

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Glory, Glory Man United and the Reds go marching on!

19 mistrzostwo dla United coraz bliżej. Trzeba tylko postawić jeszcze jeden, mały kroczek.

Nie zdążyłem dobrze usiąść, a nowy Solskjaer strzelił bramkę i cała strategia Ancelottiego wzięła w łeb. Chelsea grała bardzo słabo w pierwszych 45 minutach. David Luiz miał słaby dzień i popełniał sporo błędów, a Ivanovic grał na krawędzi czerwonej kartki. Gdyby przy stanie 2:0 Webb podyktował karnego za rękę Lamparda to do końca grałoby się spokojnie, a tak mieliśmy sporą nerwówkę. Zacząłem się niepokoić, kiedy w tym samym momencie trzech obrońców potrzebowało opieki medycznej. Pod koniec Ferguson był zmuszony grać czterema stoperami w jednej linii. Mimo wszystko udało się dowieźć zwycięstwo do końca i do mistrzostwa wystarczy punkt. Trudno przypuścić, żeby United nie zdobyli go w dwóch meczach z zespołami walczącymi o utrzymanie. Chelsea ma trudniejszy terminarz. W ostatniej kolejce mają wyjazd w Evertonie, który wyeliminował ich już z Pucharu Anglii.

Edytowane przez marcel
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/50/#findComment-233039

Ehh, kolejne mistrzostwo dla MU, zaczyna się to robić nudne, wygrali w prawdzie zasłużenie i chwała im za to. IMO w następnym sezonie w "bitwie o anglię" będzie uczestniczyć Liverpool i ManU. The reds mają forme, i jeśli ją utrzymają to może być ciekawie. Planowane jest sprowadzenie do klubu Aron'a Lenonn'a(nie wiem jak to sie pisze). Pewnie wniesie on sporo do klubu. Skrzydła bardzo mocne i o anglie możemy walczyć. Duet na ataku Suarez - Kuyt spisuje się znakomicie, aż ręce składają się do oklasków;D. Niedługo kilku piłkarzy opuści Anfield, i zostaną zakupieni nowi gracze. W tym okienku Liverpool podobno wyda sporo funduszy na zakup nowych piłkarzy. W obecnej chwili tylko The Reds jest w stanie zatrzymać MU:)

Piszę to jako fan LFC:D

Edit: Chętnie zobaczyłbym taką jedenastkę w lfc w przyszłym sezonie : http://www.footballuser.com/Formations/2011/05/109623_Liverpool.jpg

Edytowane przez Eriksen
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/50/#findComment-233045

FC Barcelona - Espanyol Barcelona

Mecz właśnie się zakończył, a Ja w końcu jest zadowolony z gry Blaugrany. Piłkarze Dumy Katalonii zagrali bardzo spokojnie i w swoim stylu, a dwie bramki same przyszły. Wynik 2:0 z całą pewnością wystarcza, ponieważ nie ma sensu szukać bramek na siłę. Bardzo dobre spotkanie rozegrał Iniesta. Nie tylko zdobył gola, ale i świetnie grał w środku pola. Najważniejsze jest to, że zawodnicy cieszyli się z gry, było to wyraźnie widać. Cóż sezon 2010/2011 powoli dobiega końca, były lepsze i gorsze momenty, ale najważniejsze jest to, że udało się wygrać ligę hiszpańską już trzeci raz z rzędu. Oczywiście są jeszcze szanse matematyczne dla Realu, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że Barca przegra trzy ostatnie mecze ligowe.

Martwi mnie sytuacja Eintrachtu Frankfurt w Bundeslidze, aktualnie są na 17 pozycji, a jeżeli chcą się utrzymać to muszą wygrać z Borussią w ostatniej kolejce i liczyć na niekorzystne wyniki Wolfsburgu itd.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/50/#findComment-233060

• Urządzenie:  Windows

Martwi mnie sytuacja Eintrachtu Frankfurt w Bundeslidze, aktualnie są na 17 pozycji, a jeżeli chcą się utrzymać to muszą wygrać z Borussią w ostatniej kolejce i liczyć na niekorzystne wyniki Wolfsburgu itd.

Eintracht to najgorzej grająca drużyna w rundzie wiosennej i mówiąc szczerze, zasługują na spadek przez to co pokazują. Na pewno zasługują na to bardziej niż wspomniany przez ciebie Wolfsburg, który ma fajnych zawodników, gra dobrze, ale często nie dają rady psychicznie i przegrywają końcówki meczy.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/50/#findComment-233072

No tak jak się spodziewałem Chelsea znowu nie staje na wysokości zadania i przegrywa....

Już nie wiem co można zmienić by ten klub odżył , gdyby nie potknięcia Manchersteru już dawno mogliby zapomnieć o tytule teraz na własną rękę go przegrali.

A czemu tu tak cicho jeśli chodzi o Ekstraklase ??/? Według was Wisła zdobędzie majstra ???

Mnie cieszy oczywiście że Widzewek gra bardzo dobrze ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/50/#findComment-233079

Byłem zaskoczony tak słabą postawą The Blues ale cieszę się, że MU wygrał. Terry w polu karnym zagrał ręką. W tym momencie powinien być karny i 3:0 dla MU a przy takim stanie to mógłby być później pogrom. Ale nie ma co wybrzydzać.

A czemu tu tak cicho jeśli chodzi o Ekstraklase ??/? Według was Wisła zdobędzie majstra ??? Mnie cieszy oczywiście że Widzewek gra bardzo dobrze ;)

Wisła ma moim zdaniem mistrzostwo w kieszeni. Bardziej emocjonuje mnie czy Lech Poznań załapie się do czołówki czy nie. Pokonał teraz Górnika i wskoczył na 5. Ale następny mecz grają z Wisełką w Krakowie... Przy tych wahaniach formy Leszek może zakończyć sezon poza czołówką. Zdziwiłbym się, gdyby ustabilizowali formę i zaczęli teraz wszystko wygrywać. Nie mogę przeboleć, że tak dali dupy z Pucharem Polski. Nie jestem jakimś kibicem Leszka ale (po sukcesach w europejskich pucharach) - chciałbym, żeby znowu reprezentował Polskę w Europie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/50/#findComment-233099

OFICJALNIE

Jagiellonie Białystok bez trenera. Po przegranym meczu jagi z czarnymi koszulami 0:2, manager Michał Probierz podał się do dymisji. Chodzą plotki że od nowego sezonu były już manager drużyny z Białegostoku usiądzie na ławce trenerskiej obecnego mistrza Polski Lecha Poznań.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/50/#findComment-233387

To jest właśnie zajebista polityka polskich klubów ! Wywalić trenera, który się nie sprawdza, po to by ściągnąć innego trenera który nie sprawdzał się w innym klubie i został z niego usunięty, dawać mu miesiąc i liczyć na wielkie sukcesy, po czym być zaszokowanym ich brakiem i zwalniając go szuka się następnego "geniusza" polskich boisk ... Paranoja !
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/50/#findComment-233390

Luzak ale o co Ci chodzi ?
manager Michał Probierz podał się do dymisji
nie wiem czy rozumiesz co jest napisane, ale chodzi o to, że sam zrezygnował.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/50/#findComment-233393

A zamiana w Lechu Zielińskiego na Bakero? Toż to było dopiero posunięcie... Edytowane przez Ghostwriter
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/50/#findComment-233394

A zamiana w Lechu Zielińskiego na Bakero? Toż to było posunięcie dopiero posunięcie...

To było najgłupsze co można było zrobić i widać co się dzieje teraz z Lechem. W przyszłym sezonie w europejskich pucharach nie zagra, a zatrzymać Stillicia czy Rudnevsa będzie bardzo ciężko.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/50/#findComment-233396

A zamiana w Lechu Zielińskiego na Bakero? Toż to było posunięcie dopiero posunięcie...

To było najgłupsze co można było zrobić i widać co się dzieje teraz z Lechem. W przyszłym sezonie w europejskich pucharach nie zagra, a zatrzymać Stillicia czy Rudnevsa będzie bardzo ciężko.

Jeżeli rzeczywiście nie zagra bo szansa nadal jest. A wspomnianą dwójkę piłkarzy rzeczywiście trudno będzie zatrzymać. Gdy Lech się nie załapie to w ogóle nie ma szans. Jedyne pocieszenie jest takie, że Lech na Rudnevsie zarobi porządną kasę. Wypada mieć nadzieję, że spożytkuje ją równie dobrze jak wtedy, gdy odszedł Lewandowski i kupiono nie gorszego a może nawet lepszego Rudnevsa (chociaż trochę za późno - bo powinien był grać już od el. LM). Szkoda by było gdyby Pyry dały dupy w lidze. Lech w midcardzie to nieporozumienie w kontekście sukcesów tej drużyny w LE. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/50/#findComment-233398

Luzak ale o co Ci chodzi ?
manager Michał Probierz podał się do dymisji
nie wiem czy rozumiesz co jest napisane, ale chodzi o to, że sam zrezygnował.

Podał się do dymisji bo nie idzie, jak by sam się nie podał pewnie za chwilę by poleciał więc nie za duża różnica mój drogi kolego ;)

Wiecie dlaczego nigdy polskie drużyny niczego nie osiągnął ? Ferguson gdy przejął Manchester dostał 4 sezony, w których dużo przegrywał i był ciągle na wylocie, ale dali mu ten czas i teraz jest efekt. Zieliński był by dalej w Lechu, jestem pewny ze walczył by teraz z powodzeniem o puchary i może był by daleko w Lidze Europejskiej, a jeżeli nawet w tym sezonie nie osiągnął by nic, za sezon Lech był by już zapewne najlepszą drużyną Polski. Teraz sami rzucili sobie kłody pod nogi i tratwy z niej nie zrobią, są w ... domyślcie się ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/50/#findComment-233400

Ja może kilka słów na temat mojej ulubionej drużyny, Liverpoolu - czemu? Czemu? Czemu Hodgson został trenerem Liverpoolu na początku sezonu? Czemu Dalglish nie został wybrany wcześniej? Jestem przekonany, że gdyby nie ten głupi błąd - Liverpool liczylby się w walce o mistrzostwo (i mam nadzieję, że Szkot pozostanie na stanowisku trenera, rezygnacja z niego byłaby totalną głupotą, next sezon jest nasz). Pojechali po Fulham jak po czwartoligowej drużynie, zawodnicy z Londynu przez pierwszą połowę nie wiedzieli gdzie się znajdują i po 15 minutach przegrywali już 3:0 (bez kitu, to co na tej bramce odwalał Schwarzer...strzał Kuyta sam bym obronił). Teraz niech zdrajca żałuje, że mu się chciało kluby zmieniać - the blues zmarnowali mnóstwo kasy, a Liverpool jedynie na tym skorzystał.

Tak prezentuje się tabela ligowa, od czasu przejęcia przez Dalglisha stanowiska trenera:

http://lfc.pl/images/posts/occasion/tabela.jpg

Wszystko jasne...

btw. chodzą ploty, jakoby do Liverpoolu miał wrócić John Arne Riise, ciekawe, czy to prawda.

Wiecie dlaczego nigdy polskie drużyny niczego nie osiągnął ? Ferguson gdy przejął Manchester dostał 4 sezony, w których dużo przegrywał i był ciągle na wylocie, ale dali mu ten czas i teraz jest efekt. Zieliński był by dalej w Lechu, jestem pewny ze walczył by teraz z powodzeniem o puchary i może był by daleko w Lidze Europejskiej, a jeżeli nawet w tym sezonie nie osiągnął by nic, za sezon Lech był by już zapewne najlepszą drużyną Polski. Teraz sami rzucili sobie kłody pod nogi i tratwy z niej nie zrobią, są w ... domyślcie się

Bo w polskiej piłce to jest tak, że jak jeden sezon trenerowi nie wyjdzie to jest na wylocie, nic z tym nie zrobisz ;).

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/50/#findComment-233401

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Grins
      Zapomniałem że gala jest u Turbiniarzy, no to obstawiam że Punk wygra w tym roku Royal Rumble już nie będzie lepszej okazji, w zeszłym roku miał wygrać, w tym roku już tego dokona. 
    • HeymanGuy
      TNA iMPACT! 09.01.2025 The System vs. Eric Young & Steve Maclin & Jonathan Gresham: Dobry opener, dynamiczny i z przyjemnym tempem, jak na 6-Man.  Maclin wypadł tu jak totalny killer, a KIA to zawsze świetne zakończenie. Natomiast powiem szczerze, że ten atak po walce z krzesłami i Greshamem wyglądał dość dobrze, brutalność i dobrze bo Systemu cała federacja nienawidzi, musiało się tak skończyć. Joe Hendry Promo: Hendry umie opowiadać historie, nie ma co. Hendry naprawdę fajnie sprzedaje swoją drogę na szczyt – od judo po bycie muzykiem do bycia jednym z najbardziej over workerów w 2024 roku. Plus, te jego wspomnienia o Kurt Angle vs. Samoa Joe na Genesis idealnie budują hype na jego walkę o pas, która jest na Genesis, 16 lat później. Ten segment był stonowany, ale przy okazji motywujący, mam nadzieję że wygra ten pas bo Nemeth nie jest takim mistrzem jakiego oczekiwałem od zawodnika takiej klasy i doświadczenia.  Léi Yǐng Lee vs. Savannah Evans: Trochę zaskoczenie, że Savannah już przegrała, zwłaszcza że wróciła niedawno. Lee ma ciekawy styl i Thunderstruck to świetne wykończenie, ale walka jakoś szczególnie mnie nie porwała. Spoko na rozgrzewkę, ale bez szału. Mike Santana i gauntlet z The Northern Armory: Santana to totalny badass. Widać, że fani złapali klimat z tym „bald ass head” Alexandera, co jest hitem. Segment z DQ trochę zamieszany, ale działa – buduje dalsze starcie na Genesis. C4 Spike od Josha wyglądał, jakby połamał Santanę, siadło im to. The Rascalz vs. The Good Hands: Rascalz robią robotę. Miguel i Wentz mają świetną chemię w ringu, a to "Feed Him to the Lions" to naprawdę solidne zakończenie. Dużo akcji, dobra energia. Warto było obejrzeć. X-Division Championship Match: Moose (c) vs. Andrew Everett: Fajnie było zobaczyć Everetta znowu w TNA, ale umówmy się – wynik był pewny od początku. Moose to bestia i ten Powerbomb na krawędzi ringu wyglądał niepokojąco że tak powiem. Walka solidna, ale bardziej jako pokaz siły Moose’a niż realne zagrożenie jego pozycji na piedestale X-Div. Joe Hendry & Rhino vs. The Nemeth Brothers: Zaskakujące, jak bardzo skupili się na Hendrym, a nie na Nicu, który przecież jest mistrzem świata. Hendry wyglądał świetnie – Standing Ovation to sympatyczny finisher. Rhino też swoje zrobił, ale można było lepiej wyeksponować World Champa. TNA stawia wszystko na Joe Hendry'ego, co ma sens przed Genesis, ale trochę szkoda Nica Nemetha, który wyglądał jak mid-carder, czyli rola od której w WWE za bardzo nie odchodzil i chyba znamy tego przyczynę. Jordynne Grace vs. Tessa Blanchard to dla mnie zdecydowanie najgorętszy feud, ale smutno, że Jordynne najpewniej odejdzie do WWE, choć może tam pokaże więcej. Genesis budują dość solidnie – ciekaw jestem, co dalej z Moose’em i jego „najbrzydszym pasem świata”, jak nazwał pas przed walką, może zmiana designu? Może totalnie zmiana koncepcji pasa? Przydałaby się bo dywizja X-D w TNA istnieje tylko we wspomnieniach, więc w tej roli teraz bardziej sprawdziłby się pas Global albo Television jak kiedyś.
    • MattDevitto
      Szkoda, bo to moja jedna z ulubionych zawodniczek w Marigold
    • Mr_Hardy
      Kouki Amarei wypada z akcji na długi czas 😞 z powodu zerwania więzadła krzyżowego przedniego.        
    • Attitude
      Śmiało można mówić, iż premierowe Raw na Netflixie to spory sukces, przynajmniej pod względem zainteresowania. Netflix przekazał, że epizod z 6 stycznia międzynarodowo zebrał 4,9 miliona widzów. W samych Stanach Zjednoczonych show oglądało 2,6 miliona osób. Te statystyki robią wrażenie, bowiem to wzrost aż o 116% względem najchętniej oglądanego odcinka Raw z 2024 roku. Trzeba jednak mieć na uwadze, że ostatni epizod poniedziałkowej tygodniówki był mocno promowany. I sporo osób było zainteresowanych tym, jak będzie to teraz wyglądać na Netflixie. Wkrótce przekonamy się, czy te liczby to będzie mniej więcej stały trend. Eric Bischoff w najnowszej odsłonie swojej audycji "83 Weeks" odniósł się do reakcji publiczności podczas wspomnianego Raw na pojawienie się Hulka Hogana. Rzuciło się w uszy, to jak ikona została wybuczana w Intuit Dome. Bischoff próbował wyjaśnić tę sytuację. Zwrócił uwagę, że wiele osób, których nie było do tej pory w Kalifornii nie jest świadome, jak politycznie nastawiony jest ten stan. A po ostatnich wyborach prezydenckich w USA, Hogan i Donald Trump są jakby "zrośnięci" ze sobą w oczach wielu. Bischoff przyznał, iż Hulk może być rozczarowany. Ale nie powinien być zaskoczony czy zszokowany taką, a nie inną reakcją publiczności na jego osobę. Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
  • Dodaj nową pozycję...