Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Mi również bardzo się podobała gra Polski, mimo, że jako wielki patriota byłem w tym meczu jak zwykle za Australią :twisted:

Było widać zdecydowaną poprawę od meczu z sąsiadami ze wschodniej granicy. Boenish zaimponował mi jeszcze bardziej niż w swoim poprzednim meczu i śmiało mogę stwierdzić, że obok Kuby był najlepszym piłkarzem na boisku.

Co do innych meczy to bardzo cieszy mnie porażka Portugalii z Norwegią. Najpierw remis z Cyprem, a teraz taka wtopa? nie zapowiada się to dobrze dla Krystyny i jej kolegów.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-200855

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Jak zawsze w soboty wczoraj także urządziłem sobie meczowy maraton.

Najpierw Everton - MU, bardzo fajny mecz no i emocjonująca końcówka. Moyes musi myśleć nad napastnikiem, bo wczoraj nawet takiego na boisku nie miał... A Diabły po raz kolejny lekceważą rywala.

No i Real zwycięstwo zasłużone, mogło być wyżej, ale Higuain znowu zepsuł kilka dobrych sytuacji. Poza tym w dobrej formie bramkarz Osasuny, który obronił chyba z 5 groźnych strzałów. Ronaldo widoczny tylko przy swoich efektownych dryblingach. Nic innego drużynie nie dał. Można to zrozumieć, bo wraca po kontuzji. Ozil znowu bardzo dobrze, jako jeden z niewielu szukał gry. Duży plus. Benzema starał się, ale za nic nie mógł się zrozumieć z Kryskiem. Tak na oko, to żadne podanie między nimi nie doszło do adresata.

Środek obrony bardzo pewny, sporo razy wybijali groźne wrzutki. Podoba mi się czyszczenie przez Carvalho. On się nie bawi w jakieś wyprowadzanie piłki, tylko wykopuje za linię kiedy jest w niebezpiecznej sytuacji. Dużo lepsze rozwiązanie niż zabawy na przedpolu własnej szesnastki.

Pepe też bardzo dobry powrót

Khedirze trochę się piłka ślizga po głowie, miał jedna dogodną sytuację i strzelił daleko, a niedługo potem piłka niebezpiecznie omsknęła mu się po włosach :roll: .

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-201375

Ligi wróciły :D .Niestety Barca przegrała z Alicante.Hercules pakazał bardzo dobry futbol.Wielka brawa dla bramkarza dumy Katalonii.Gdyby nie VV mogło by być jeszcze więcej.Wierzę,że Barca się podniesie i wygra w pierwszym meczy faz grupowe LM.

United vs Everton.

Za to kocham ligę angielską.Szalony mecz.Walka do końca.Brawa dla gospodarzy.Wspaniała końcówka w ich wykonaniu..

City znów zawiodło.Tylko zremisowało u siebie z Blackburn.Pieniądze nie grają.Tottenham również tylko zremisował.Bardzo mnie zawiódł.

AS Roma przegrała 5:1.Coś niesamowitego.Drużyna,która w poprzednim sezonie walczyła o mistrza teraz kompromituje się.Milan poległ z beniaminkiem.Nieźle grał Pato.Zrobił kilka fajnych akcji,strzelił gola,który nie został uznany.Moim zdaniem nie słusznie.Ibra zawiódł-nie wykorzystał karnego.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-201379

Co za kolejka.... Punkty tracą m.in Barca, Milan, w efektowny sposób także Roma. W Premiership, Blackpool ogrywa na wyjeździe Sroki i trafia na 4 miejsce w tabeli. W mojej ulubionej Ligue 1 przegrywa lider Toulousa, po raz kolejny remisuje słaby Lyon, a MHSC traci pierwsze gole. Żadnego meczu wczoraj niestety obejrzeć mi się nie udało ale im więcej niespodzianek tym lepiej. Więcej takich kolejek proszę!
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-201381

Więcej takich kolejek proszę!

Zgadza się.Bardzo ciekawy piłkarsko weekend.Wiele niespodzianek,tylko jedna mi nie pasuje-porażka Barcelona.Jestem kibicem FCB,więc mi przykro.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-201383

• Urządzenie:  Windows

No tak, niespodzianek dużo, ale ja chciałbym skupić się na Bundeslidze.

Pierwsze co trzeba powiedzieć, to bardzo zaskakująca postawa takich drużyn jak Schalke, Stuttgart, czy Wolfsburg. Składy mają ciekawe, a mimo to coś nie idzie i mimo 3 kolejki dalej mają 0 pkt.

W przypadku Schalke, którego mecz z Hoffenheim'em oglądałem, to myślę, że Magath przesadził z transferami. Na początku uważałem, że fajne robi transfery, bo paru młodych, Raul, Huntelaar, a jednak ta gra im nie idzie. Chyba zrobił za dużo zmian, teraz czeka ich LM, zobaczymy jak sobie poradzą.

Mnie oczywiście najbardziej interesuje Bayern, który wczoraj zremisował z Werderem 0-0. Trzeba powiedzieć, że brak Robbena to bardzo duża strata. Nie idzie im ta gra, starają się robić jakieś ataki pozycyjne, ale właśnie brakuje kogoś takiego jak Robben, który zrobi coś szybkiego i zaskakującego (Ribery się stara, ale zawsze ma dobre krycie i też rzadko coś mu wychodzi).

Może jeszcze parę słów o Dortmundzie. Wczoraj wygrali 2-0, Błaszczykowski grał, Piszczek wszedł na końcówkę, Lewandowski ławka. Powiem szczerze, że nie dziwi mnie to, że nasz Lewandowski siedzi na ławce, skoro w ataku jest Barrios, a Dortmund gra tylko jednym napastnikiem. Zresztą dopóki Klopp nie zmieni taktyki, to Lewandowski raczej nie pogra, a jak już, to nie na napad, ale na lekko cofniętego zawodnika. Fani Dortmundu mogą być jednak bardzo zadowoleni, bo grają fajnie, bardzo udanym (i tanim) transferem okazał się Kagawa, no i ogólnie fajnie to wszystko wygląda.

Ogólnie jak na razie tabela wygląda dość dziwnie i pełno jest niespodzianek, ale to jest po prostu Bundesliga, tutaj jest dużo niespodzianek z początku, faworyci grają słabo, a potem i tak wszystko wraca do normy i mam nadzieję (w przypadku Bayernu :P), że tak będzie ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-201384

Ogląda ktoś z Was NSport? Bardzo ciekawy program dla sympatyków futbolu ( dla mnie numer uno - może dla tego, że nie mam Canal + i ligi włoskiej co tydzień). Świetni fachowcy, wspaniali komentatorzy ( oj jak jeden pocieszał w końcówce półfinału LM kibiców Lyonu, że przynajmniej żeńska drużyna gra w finale tych rozgrywek) i profesjonalne podejście.

Do tego kwestia, iż studio przedmeczowe na NS trwa 45 minut, a na Polsatach - kwadrans.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-201791

Dzisiaj odbyły się już mecze LM. :-)

FC Twente Enschede 2 - 2 Inter Milan

J est to dla mnie duże zaskoczenie.Twente to przeciętna drużyna,a Inter to obrońcy tytułu,więc teoretycznie Włosi powinni sobie poradzić.Duża niespodzianka.

Manchester U. 0 - 0 Rangers

Kolejna niespodzianka,spodziewałem się pewnego zwycięstwa Czerwonych Diabłow a tu proszę,strata punktów.Szkoci dali radę.

Barcelona 5 - 1 Panathinaikos

Świetny mecz Dumy Katalonii,mimo,że stracili bramkę.Cały czas kontrolowali grę.Mogło być więcej niż 5.Tworzyli piękne akcje.Szkoda,że Messi karnego nie wykorzystał.Miałby hat-tricka.Blaugrana rozegrała bardzo dobre spotkanie.

:-)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-201826

• Urządzenie:  Windows

Do tego kwestia, iż studio przedmeczowe na NS trwa 45 minut, a na Polsatach - kwadrans

Na Polsacie Sport trwa godzinę, a dopiero potem przenoszą siędo otwartego Polsatu i wydaje się tylko, że trwa to 15 minut :P

A więc jesteśmy po pierwszej kolejce LM. Jako, że chce mi się spać, to wypowiem się tylko o jednym meczu: oczywiście Bayern - Roma.

Widać było, że Roma gra na remis, albo na jakąś bramkę z kontry (może chcieli zagrać tą samą taktyką co Inter w finale ;)? ). Przez to też Bayernu musiał grać atakiem pozycyjnym. Niestety gra w ten sposób wychodziła im tak jak w lidze, czyli marnie. Znów brak Robbena, a teraz też brak Riberiego dawał się we znaki, nie było zaskoczenia, wszystko za czytelne. Tak minęła pierwsza połowa. W drugiej połowie stronami zmienili się Muller i Altintop, a gra zaczęła nabierać tempa. Parę fajnych strzałów wykonał Kroos, który zagrał bardzo fajny mecz. W końcu gola strzelił Muller (który praktycznie nic nie grał, a przez tą, co by nie mówić fantastyczną bramkę, stanie się bohaterem). Potem w końcówce Romę dobił jeszcze Klose, który miał dość wysoko wysuniętą nogę, ale protestów nie było, sędzia też nie gwizdnął.

Ogólnie podobała mi się druga połowa, bo Bayern grał o wiele lepiej, szybciej, no i w końcu wpadły bramki. Roma nie pokazała praktycznie nic. Parę akcji, które nic nie przynosiły, a tak ciągłe zamknięcie dostępu do bramki. Nawet po stracie goli nie ruszyli jakoś wielce do ataku.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-201991

Wyniki dziś były bardzo przewidywalne, nie chodzi mi o wyniki bramkowe ale ogólne rezultaty. Bardzo szkoda mi, że zawiodło Auxerre, a Irek nie miał tak naprawdę szansy na pokazanie swojej klasy strzeleckiej. Z drugiej strony jednak cieszy mnie postawa Milanu. Nie pamiętam już kiedy Ronaldinho zagrał tak zajebisty ze swojej strony meczyk. Klasę oczywiście pokazał dziś też drugi z Barcelonistów - Ibra, który strzelił 2 bramki - DAMN GOOD. Mam nadzieję, że ACM i jakimś cudem Ajax wyjdą z grupy i pozbawią królewskich złudzeń.

Co do reszty spotkań to bardzo mi szkoda Bragi, że dostała takie sromotne lańsko od Arsenalu. Mimo to jednak ciągle wierzę, że uda im się awansować do 1/8 ...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-201992

Milan przeturlał Auxerre. Piszę "przeturlał", bo piłkarze zespołu z Francji mieli swoje okazje i mogli strzelić na 1:0 w paru momentach, a wtedy mecz mógł potoczyć się zupełnie inaczej (np. Milan grający all in attack i tracący coś z kontry). Generalnie piłkarze z Mediolanu byli lepsi, było wyraźnie widać przepaść techniczną dzielącą oba zespoły (ale piętka Le Tallecka była ładna), jednak mecz był raczej wyrównany. Mieliśmy parę uroczych dajwów, Jelenia na 600 spalonych i Ronaldinho czarującego sztuczkami (szkoda, że sam sobie część kariery lekko nadpsuł, bo gdyby nie pewne zachowania etc. byłby jeszcze lepszy)... To znaczy było wszystko, co powinno być w futbolu. Spotkanie nie było zbyt piękne, ale oglądało się przyjemnie. I Włosi poza dajwami jakoś szczególnie nie próbowali obrzydzać gry (oglądałem mecz Werder - Sampa, w którym piłkarze z Włoch nie ominęli żadnej okazji by przebiec się po rywalu, mimo że mieli czas i miejsce, by go przeskoczyć), co cieszy, bo nie lubię chamstwa boiskowego. Ibra ładnie "szczelił" oba gole

[ Dodano: 2010-09-17, 15:00 ]

Grę Juve można skomentować tylko w jeden sposób: nic się nie zmieniło od żałosnego poprzedniego sezonu. Włoskie media twierdzą, że Juve wyglądało już lepiej niż w meczu z Sampdorią - to ja wolę nie myśleć jak tamten mecz wyglądał i jakim cudem był remis... Jedyne dobre rzeczy można powiedzieć o rewelacyjnym Krasicu, klasycznie ładującym piękne bramki Del Piero, bardzo dobrym rezerwowym Mottcie i skuteczności Chielliniego (ale na pewno nie skuteczności w obronie). Reszta to smutny żart. No ale jeśli kilka dni temu czytałem wypowiedź, bodaj trenera, że "liderem Juventusu jest Melo", to czego można się spodziewać? Najgłupszy zawodnik w historii klubu, który potrafi głównie strzelać samobóje i dostawać bezsensowne czerwone kartki, ma być liderem Juve?! To jak opaska kapitana reprezentacji dla Żurawskiego.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-201998

Dobrze że Lech zremisował warto było czekać do ostatniej sekundy szkoda że tych głupich błędów w obronie ale w Juve też z tym nie było najlepiej........Dobry ten remis bo spodziewałem się lania.Brawo Rudnevs!
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-202154

Moją uwage szczególnie przykuły mecze :

Lech - Juventus

AEK - Hajduk Split

Dynamo Kijów - BATE Borysów

Levski Sofia - KAA Gent

Aris Saloniki - Atletico Madryt

PSV Eindhoven - Sampdoria Genua

Karpaty Lwów - Borussia Dortmund

Sevilla - PSG

Wszystkie mecze Ligi Europejskiej są transmitowane na kanale : Posat Futbol.

Polecam.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-202363

Manchester United - Liverpool 3:2

A już się zapowiadał trzeci mecz w tym sezonie, w którym Diabły oddałyby wygrany mecz! Jedyna diagnoza jaka mi się nasuwa - podopieczni Sir Alexa nie mogą prowadzić. Ci zawodnicy byli specjalistami od odrabiania strat i wyrywania zwycięstw w ostatnich minutach, kiedy wygrywają to najzwyczajniej się gubią i popełniają idiotyczne błędy. Grając przeciw Torresowi obrońcy powinni wiedzieć, że każde dotknięcie Hiszpana będzie skutkowało rzutem karnym/wolnym. Na szczęście to w koszulce Manchesteru grał zdecydowany bohater dzisiejszego meczu... Berbatov! Bułgar od początku pracował na to by zamazać złe wrażenie po poprzednim sezonie i swoim dzisiejszym występem zasłużył na moje brawa. Hattrick w meczu z odwiecznym rywalem, rajdy (to u niego rzadkość), walka (wielka rzadkość) i naprawdę cudowna druga bramka. Najbardziej irytującym kopaczem był natomiast Nani. Znów zapomniał, że trzeba mierzyć siły na zamiary i kiwał lub strzelał, zamiast podać do lepiej ustawionych partnerów. Portugalczyk poczuł się chyba zbyt pewnie po kontuzji Valencii... Wolałbym go jednak zobaczyć na początku następnego meczu siedzącego na ławce, powinien chyba poobserwować w spokoju Giggsa (jak grać z głową).

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-202566

Ogladalem ten mecz mianowicie Manu - Liverpool, co moge powiedziec to nie ten sam Liverpool, dlaczego? Nie wiem moze nigdy nie byl dobry ale wtedy gdy zdobywal Lige Mistrzow byl lepszy, Manu zawsze bedzie w dobrej formie ale ostatnio cos traci bramki grając w przewadze zobaczymy teraz jak Arka - Jaga, ciekawe czy Jagiellonia zdola utrzymac sie na topie
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-202568

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...