Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

W LM final marzen, nie spodziewalem sie, ze do tego dojdzie a jednak:)

Licze na piekny mecz i oczywiscie wygrana Man utd:)

W LE przedwczesnym finalem bylo imo rywalizacja Porto vs Villarreal i Porto pokazalo kto jest lepszy co niezbyt mnie ucieszylo;/

Rossi i Nilmar to na chwile obecna moj ulubiony duet napastnikow, ale trzeba uwaznie przygladac sie dwojce Hulk & Falcao

Braga w finale wtf?!

Tak krytykowalismy Lecha a na dobra sprawe do wyeliminowania Bragi nie braklo wiele, probuje sobie wyobrazic Lecha w finale LE:>

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/49/#findComment-232486

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Z chęcią zobaczył bym nie których graczy Barcelony w WWE. Aktorami są nie przeciętnymi, więc wystarczy paru chwytów ich nauczyć i jazda. Dostali by gimmicki heelowatych cipek które po jednym ciosie zwijają się z bólu i z żalem zwracają się do sędziów aby coś z tym zrobili

Nie boję się przereklamowanej przez media "wielkiej" Barcelony. Nie uważam, że są faworytami w tym meczu. Szanse rozkładam na 50%-50%. Manchester United ma czysto piłkarskie argumenty na to żeby zwyciężyć. Nasza drużyna nie składa się z samych wielkich gwiazd, ale tworzymy kolektyw, mamy mentalność mistrzów. Obrona United może zneutralizować prostopadłe podania z których słyną gracze Barcelony. Najważniejszy w tym meczu może się okazać środek pola którego zabrakło dwa lata temu. Mam nadzieję, że dużą rolę odegra Fletcher którego zabrakło w finale w 2009. Carrick ostanio przeżywa zwyżkę formy mam nadzieję, że też spiszę się na medal. Nani, Giggs, Valencia, Rooney, Chicharito nie trzeba komentować. Wszystko może się wydarzyć. Odpowiednia taktyka którą mam nadzieję obierze Manchester może sprawić, że po raz kolejny Czerwone Diabły zostaną mistrzami. Warto pamiętać, że mecz odbywa się na Wembley. Wiemy wszyscy że ostatnimi czasami Barcelona dupy nie urywała grając w Anglii. Nie mogę się doczekać tej piłkarskiej wojny światów

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/49/#findComment-232503

Obrona United

No i ta obrona mimo, że jest świetna to może być też problemem. Grają oni bardzo twardo, a piłkarze Barcelony symulować potrafią doskonale i sędzia napewno kilka razy nabierze się na popisy Busqetsa, Alvesa czy też Pedro. Napewno będą oni prowokować graczy United i obrońcy Anglików powinni zachować zimną krew. Mam nadzieję, że Ferguson nie popełni tego błędu co 2 lata temu i nie zagra tak jak wtedy mocno defensywnie. Dużo będzie zależeć od formy pomocników United, jeśli będą w dobrej dyspozycji to mają dość spore szanse na wyeliminowanie Barcelony.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/49/#findComment-232539

Nie lubię obu klubów, ale gwiazdy Hollywood czyt. piłkarze Barcy doprowadzają mnie do szału. Liczę na dobrą obronę Manu i skuteczność w ataku. Jest Nani, Hernandez, Rooney no i Giggs, którzy potrafią dobrze uderzyć, a Valdes ostatnio formą nie błysczy.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/49/#findComment-232547

Grają oni bardzo twardo, a piłkarze Barcelony symulować potrafią doskonale i sędzia napewno kilka razy nabierze się na popisy Busqetsa, Alvesa czy też Pedro

Gdyby do tego doszło, są osoby, które potrafią temu zapobiec:

Problem w tym, że piłkarz Newcastle przyzna się do błędu, wstanie, przeprosi, a farselończycy obejdą sędziego i pewnie za takie coś wlepi czerwona :-x .

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/49/#findComment-232552

Aktorzy z Barcelony :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/49/#findComment-232555

Sebu akurat na tym filmiku jest Cahill z Evertonu nie Newcastle, ale masz rację, taka jest liga angielska, gra się ostro, ale piłkarze potrafią się przyznać do błędu i przeprosić. Ja generalnie za MU nie przepadam, ale wolę, żeby oni wygrali, bo nie mogę już z cierpieć aktorów z Barsy.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/49/#findComment-232581

Co prawda gracze Barcy to świetni aktorzy i często pomagają im arbitrzy (patrz obrazek od Sebu)., ale Manchesterowi to niby nie pomagają? Ostatni mecz w lidze chociażby. Vidić powinien wylecieć z boiska, a Arsenal dostać karnego. Manchester grałby w 10-tkę gorzej i nie wiadomo ile wygralibyśmy. Podsumowując, finał tegorocznej LM, będzie meczem między drużynami, którym najbardziej pomagają sędziowie. Bezpodstawne więc jest narzekanie fanów Man U, o to, że Barcie pomagają sędziowie...

Nie boję się przereklamowanej przez media "wielkiej" Barcelony.

A Manchester to niby nie jest przereklamowany? Manchester Utd ma najgorszych kibiców (nie wszystkich oczywiście, niektórzy są w porządku). Mam takie doświadczenia z różnych stron i forów piłkarskich. Wywyższają się nad inne kluby i już w styczniu mistrz był rozstrzygnięty :lol: .

Natomiast kibice Barcy, to najbardziej uparci ludzie jakich posty czytałem. Mówi im się coś, a oni i tak znajdą jakieś bezsensowne kontrargumenty. Oczywiście są wyjątki potwierdzające regułę.

Ciekawiej zapowiadający się od finału LM, będzie mecz o mistrza Holandii.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/49/#findComment-232582

Mad-Man ale nie zapomnij, że w ostatnich minutach (mecz z Arsenalem) Manchester powinien dostać karnego (faulowany był Owen). No ale muszę się zgodzić, że zdarza się, że pomagają im sędziowie, ale to jest normalne, że sędziowie mylą na korzyść jednej z drużyn. Najgorszy jest i tak Fergie Time. A co do kibiców obu drużyn to prawda, ale jednak dla mnie gorsi są fani barsy, uparci, zawsze musi być na ich korzyść, zawsze mają rację.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/49/#findComment-232589

Sebu akurat na tym filmiku jest Cahill z Evertonu nie Newcastle

Oczywiście, mój błąd ;).

Nie ma co wyżalać się na temat fanów Barcelony, są jacy są i nigdy nie zgodzą się z Twoim zdaniem (choć są wyjątki), szczególnie w pamięć zapadły mi ich wypowiedzi po przegranej z Realem w Pucharze Króla (czyt. to tylko szczęście), gdzie najzwyczajniej nie potrafili pogodzić się z porażką (no niech mi ktoś powie, że sędzia pomagał Realowi). Jednak po finale LM, kiedy to Manchster skopie im tyłki (mam nadzieję, że nie tylko w przenośni :D), chętnie poczytam sobie ich wyżalenia, będzie się z czego śmiać :twisted: .

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/49/#findComment-232602

Jak już mówimy o pomaganiu przez sędziów

http://www.youtube.com/watch?v=U-8dOjeVC80

to jest mistrzostwo ;)

Ja liczę na świetny , ofensywny mecz. Nie będę płakać jak ManU wygra ale stawiam na Barce.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/49/#findComment-232604

• Urządzenie:  Windows

Bo Ty patrzysz swoim bawarskim okiem xd

No i dziś, moje bawarskie oko zobaczyło kolejny fantastyczny mecz, zakończony rekordową wygraną na wyjeździe, 8-1 z St. Pauli. Co mogę powiedzieć, wynik chyba mówi za siebie, Bawarczycy przejechali się po nich, pokazując przy tym, że St. Pauli zasłużenie spada do 2. Bundesligi.

Oprócz tego, dziś swój mecz przegrała Borussia, ale też potwierdziło się, że Sahin odchodzi do Realu Madryt. Sahin jest według mnie faworytem do nagrody najlepszego zawodnika Bundesligi i będzie to ogromna strata BVB (co też pokazały ostatnie mecze, gdy Sahin był kontuzjowany) i jeśli nie kupią kogoś, kto godnie go zastąpi, to mogą pomarzyć o powtórzeniu tegorocznego sukcesu, nie mówiąc już o osiągnięciu czegoś w LM.

Jeszcze jedną ważne dla mnie informacją jest strata punktów przez Leverkusen, bo przez to Bayern, jeśli wygra za tydzień, a Leverkusen przegra wskoczy na drugie miejsce i będzie vice-mistrzem Niemiec.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/49/#findComment-232849

Sahin odchodzi do Realu Madryt.

Nie oglądam Bundesligi, ale jeśli ma zostać najlepszym graczem Bundesligi to będzie to świetny transfer Realu. Dobrze, że on przechodzi do Realu bo jest to młody zawodnik i będzie grał przez długie lata.

Sevilla-Real Madryt 2:6

Mecz o nic dla Realu, ale pokazał on w tym meczu swoją ofensywną siłę. Real zagrał najmocniejszym składem i świetny mecz rozegrał Ronaldo który zdobył 4 bramki i walczy o tytuł króla strzelców. Po 1 bramce dołożyli Kaka i Ramos, ale szkoda tych 2 straconych goli. Świetny mecz zaliczył również Mesut Ozil i zanotował on 4 asysty. Wracając do Ronaldo to strzelił on już w tym sezonie 47 goli! W swoim najlepszym sezonie w Manchesterze zdobył 42 gole, ale też zdobył mistrzostwo i lige mistrzów, więc to tamten sezon był dla niego najlepszy. Śmieszą mnie kibice Barcy, gdy Messi prowadził w tej klasyfikacji mówili, że to będzie dla niego ważna nagroda, ale teraz kiedy prowadzi Ronaldo to uważają to za niewiele wartą nagrodę. Po tym meczu cały czas mam nadzieję, że mistrzostwo Hiszpanii nie jest jeszcze stracone.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/49/#findComment-232932

• Urządzenie:  Windows

Nie oglądam Bundesligi, ale jeśli ma zostać najlepszym graczem Bundesligi to będzie to świetny transfer Realu. Dobrze, że on przechodzi do Realu bo jest to młody zawodnik i będzie grał przez długie lata.

Dużo osób będzie pewnie psioczyć na ten transfer, bo to nie jest żadne wielkie nazwisko, ale czy tak samo nie było z Ozilem i Khedirą? Wystarczy popatrzeć jak się oni rozwinęli w Realu i jeśli tak samo rozwinie się Sahin, to Real będzie mógł mówić o środku pola na miarę środka pola Barcy.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/49/#findComment-232933

MU 2-0 Chelsea (1 połowa)

Aż się boję pomyśleć jaki będzie wynik dalej z taką grą "The Blues", aż się odechciewa oglądać. Zero pomysłu na grę, beznadzieja. Bramka stracona w 1 minucie, no porażka. Na razie w drużynie Chelsea dobrze gra tylko Cech i Cole a reszta żenua.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/49/#findComment-233024

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• HeymanGuy
      TNA iMPACT! 09.01.2025 The System vs. Eric Young & Steve Maclin & Jonathan Gresham: Dobry opener, dynamiczny i z przyjemnym tempem, jak na 6-Man.  Maclin wypadł tu jak totalny killer, a KIA to zawsze świetne zakończenie. Natomiast powiem szczerze, że ten atak po walce z krzesłami i Greshamem wyglądał dość dobrze, brutalność i dobrze bo Systemu cała federacja nienawidzi, musiało się tak skończyć. Joe Hendry Promo: Hendry umie opowiadać historie, nie ma co. Hendry naprawdę fajnie sprzedaje swoją drogę na szczyt – od judo po bycie muzykiem do bycia jednym z najbardziej over workerów w 2024 roku. Plus, te jego wspomnienia o Kurt Angle vs. Samoa Joe na Genesis idealnie budują hype na jego walkę o pas, która jest na Genesis, 16 lat później. Ten segment był stonowany, ale przy okazji motywujący, mam nadzieję że wygra ten pas bo Nemeth nie jest takim mistrzem jakiego oczekiwałem od zawodnika takiej klasy i doświadczenia.  Léi Yǐng Lee vs. Savannah Evans: Trochę zaskoczenie, że Savannah już przegrała, zwłaszcza że wróciła niedawno. Lee ma ciekawy styl i Thunderstruck to świetne wykończenie, ale walka jakoś szczególnie mnie nie porwała. Spoko na rozgrzewkę, ale bez szału. Mike Santana i gauntlet z The Northern Armory: Santana to totalny badass. Widać, że fani złapali klimat z tym „bald ass head” Alexandera, co jest hitem. Segment z DQ trochę zamieszany, ale działa – buduje dalsze starcie na Genesis. C4 Spike od Josha wyglądał, jakby połamał Santanę, siadło im to. The Rascalz vs. The Good Hands: Rascalz robią robotę. Miguel i Wentz mają świetną chemię w ringu, a to "Feed Him to the Lions" to naprawdę solidne zakończenie. Dużo akcji, dobra energia. Warto było obejrzeć. X-Division Championship Match: Moose (c) vs. Andrew Everett: Fajnie było zobaczyć Everetta znowu w TNA, ale umówmy się – wynik był pewny od początku. Moose to bestia i ten Powerbomb na krawędzi ringu wyglądał niepokojąco że tak powiem. Walka solidna, ale bardziej jako pokaz siły Moose’a niż realne zagrożenie jego pozycji na piedestale X-Div. Joe Hendry & Rhino vs. The Nemeth Brothers: Zaskakujące, jak bardzo skupili się na Hendrym, a nie na Nicu, który przecież jest mistrzem świata. Hendry wyglądał świetnie – Standing Ovation to sympatyczny finisher. Rhino też swoje zrobił, ale można było lepiej wyeksponować World Champa. TNA stawia wszystko na Joe Hendry'ego, co ma sens przed Genesis, ale trochę szkoda Nica Nemetha, który wyglądał jak mid-carder, czyli rola od której w WWE za bardzo nie odchodzil i chyba znamy tego przyczynę. Jordynne Grace vs. Tessa Blanchard to dla mnie zdecydowanie najgorętszy feud, ale smutno, że Jordynne najpewniej odejdzie do WWE, choć może tam pokaże więcej. Genesis budują dość solidnie – ciekaw jestem, co dalej z Moose’em i jego „najbrzydszym pasem świata”, jak nazwał pas przed walką, może zmiana designu? Może totalnie zmiana koncepcji pasa? Przydałaby się bo dywizja X-D w TNA istnieje tylko we wspomnieniach, więc w tej roli teraz bardziej sprawdziłby się pas Global albo Television jak kiedyś.
    • MattDevitto
      Szkoda, bo to moja jedna z ulubionych zawodniczek w Marigold
    • Mr_Hardy
      Kouki Amarei wypada z akcji na długi czas 😞 z powodu zerwania więzadła krzyżowego przedniego.        
    • Attitude
      Śmiało można mówić, iż premierowe Raw na Netflixie to spory sukces, przynajmniej pod względem zainteresowania. Netflix przekazał, że epizod z 6 stycznia międzynarodowo zebrał 4,9 miliona widzów. W samych Stanach Zjednoczonych show oglądało 2,6 miliona osób. Te statystyki robią wrażenie, bowiem to wzrost aż o 116% względem najchętniej oglądanego odcinka Raw z 2024 roku. Trzeba jednak mieć na uwadze, że ostatni epizod poniedziałkowej tygodniówki był mocno promowany. I sporo osób było zainteresowanych tym, jak będzie to teraz wyglądać na Netflixie. Wkrótce przekonamy się, czy te liczby to będzie mniej więcej stały trend. Eric Bischoff w najnowszej odsłonie swojej audycji "83 Weeks" odniósł się do reakcji publiczności podczas wspomnianego Raw na pojawienie się Hulka Hogana. Rzuciło się w uszy, to jak ikona została wybuczana w Intuit Dome. Bischoff próbował wyjaśnić tę sytuację. Zwrócił uwagę, że wiele osób, których nie było do tej pory w Kalifornii nie jest świadome, jak politycznie nastawiony jest ten stan. A po ostatnich wyborach prezydenckich w USA, Hogan i Donald Trump są jakby "zrośnięci" ze sobą w oczach wielu. Bischoff przyznał, iż Hulk może być rozczarowany. Ale nie powinien być zaskoczony czy zszokowany taką, a nie inną reakcją publiczności na jego osobę. Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Spadek w jakości kart niestety już był zauważalny w poprzednich miesiącach - szkoda, że z ciekawej, trochę innej federacji od reszty powstaje kolejny identyczny produkt.
  • Dodaj nową pozycję...