Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Arsenal 1-0 MU !

Pięknie ! Wygrana Arsenalu i Chelsea zmniejsza stratę do 3 punktów. Jest szansa na mistrzostwo ! Ogólnie cały mecz to przewaga Arsenalu, Manchester był dzisiaj słabszy. Słaba gra napastników, brak Giggs'a no i mamy taki wynik ! :) Brawo dla Ramsey'a za gola i piękną asystę (akcję) van Persiego ! Wielkie brawa ! Mistrzostwo jeszcze nie rozstrzygnięte !

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/47/#findComment-231502

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Tak wstępnie - Vidic pomylił dyscypliny sportowe i na kilka sekund zamienił się w zawodnika siatkówki. Sędziowie pewnie w tym momencie podziwiali piękny stadion Kanonierów. A sam sędzia główny niech się przygotuje na to, że któryś klub mu zaoferuje kontrakt na pozycji obrońcy, bo dzisiaj nie przepuszczał żadnej piłki, która leciała w jego stronę. Zresztą, zawodników Arsenalu też nie przepuszczał. Mimo co błędy, licząc karnego dla Arsenalu i w końcówce nie zauważonego faulu na Owenie. Tak czy siak 1:0 całkowicie zaspokaja moje wymagania.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/47/#findComment-231504

To już trzecie głupie zagranie ręką Vidicia w ostatnim czasie. Poprzednio na mundialu i chyba w Lidze Mistrzów. Serb musi w wolnych chwilach grać w siatkówkę i dyscypliny mu się mylą. Tym razem sędzia nie zauważył ręki, ale mylił się w obydwie strony. W końcówce obrońca nastąpił na nogę Owena i powinna być jedenastka. Mimo to zwycięstwo Kanonierów jak najbardziej zasłużone. Wydawało się, że United już będą mogli skupić się tylko na Lidze Mistrzów, a tak za tydzień Chelsea stanie przed szansą zrównania się z nimi punktami. Mecz wprawdzie na Old Trafford, ale Chelsea będzie dodatkowo zmobilizowana. Przegrali wszystko, United wyeliminowali ich z Ligi Mistrzów. Trzeba rozplanować przyszły weekend tak, żeby bez przeszkód obejrzeć ten mecz.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/47/#findComment-231514

Arsenal 1 ManU 0

Jestem zadowolony może uda się jeszcze Arsenalowi zdobyć mistrzostwo, chodź bliżej tego jest Chelsea. Mecz dobry ale szału nie robił . Szczęsny zaliczył dobre spotkanie teraz tylko czekać na mecz ManU vs Chelsea

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/47/#findComment-231516

Arsenal - chciałbym, żeby w końcu zdobyli mistrzostwo. Zwłaszcza, że gra tam Szczęsny. Ale będzie baaardzo trudno. To Chelsea jest na 2 i ma 3 punkty przewagi nad Arsenalem. A Chelsea nie dzierżę i ta zadyszka Man-U mnie niepokoi. Dzisiaj grali po prostu źle. Gdyby o mistrzostwo walczyli Arsenal i Man-U a po piętach deptali im tylko Man City, The Reds i Tottenham to byłbym zadowolony. Jeszcze niedawno wydawało się, że Chelsea nie będzie się liczyć w walce o mistrzostwo a tutaj zrobiło się bardzo nerwowo. Jak Man-U zagra teraz z Chelsea tak jak z Arsenalem to przegra i droga do mistrzostwa dla The Blues stanie otworem. Zresztą wieszczę, że tak się właśnie stanie.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/47/#findComment-231591

Już myślałem, że mistrz zrobił pa pa, a tu nadzieje odżyły. Arsenal zgniótł Man U. W końcu Ramsey trafia (15 miesięcy bez gola), co tu dużo mówić, Go Go Gunners!
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/47/#findComment-231602

• Urządzenie:  Windows

Barca - Real

Przynajmniej teraz nie mialem takie poczucia straconego czasu, jaki mi towarzyszyl tydzien temu. Real zagral o wiele lepiej, choc wcale nie barykadowal bramki. Nie bylo zadnego kopania przed siebie, w nadziej, ze Cristiano cos tam strzeli. Szkoda, ze podopieczni Mourinho jako pierwsi nie strzelili bramki, bo te pare minut, z ich prowadzeniem 1-0, byloby pewnie bardzo przyjemne dla oka. Manchester United zaprasza na Wembley

Lech - Legia

Najpierw dominowal Lech, potem Legia. Calkiem emocjonujacy final, jesli wziac pod uwage status tych rozgrywek. Oba zespoly mialy swiadomosc, ze to moze byc ich jedyna przepustka do europejskich pucharow. Dwie ladne bramki i karne na koniec. Trudno oczekiwac o cos wiecej. Niestety (wole Lecha), Bosacki strzelil bardzo slabo, i juz po pierwszej kolejce jedenastek, w konkursie prowadzila Warszawa. Utrzymali to do ostatniej, i mamy znamy pierwszy zespol w eliminacjach LE. "Pyry" moga sie obejsc ze smakiem, i nie walczyc w Europie w przyszlym sezonie. Sprzedadza Rudnevsa. Sprzedadza Stilica. Juz tak koloro nie bedzie

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/47/#findComment-232057

Mistrzem Polski jest Legia,

Legia najlepsza jest,

Legia to jest potęga,

Legia CWKS! :)

Powiem tak-choć jeden powód do radości w tym jakże skrajnym emocjonalnie sezonie. Najpierw bardzo słaby początek,później bardzo dobra końcówka rundy i nadzieje na mistrza odżyły,potem porażka goniła porażkę i teraz patrząc na tabelę to wystarczyłoby wygrać 2 mecze więcej i nadal mistrzostwo byłoby na wyciągnięcie ręki,a tak pozostaje już chyba tylko walka o wice. Niestety zwycięstwo okupione kontuzjami Astiza i Choto więc niezbyt kolorowo.

Mimo że jestem kibicem Legii to szkoda mi trochę Lecha bo chciałbym żeby jak najwięcej polskich druzyn grało w pucharach,a jak Lech do nich nie awansuje to odejdą zarówno Rudvens jak i Stilić ,a oprócz Lecha to tylko Wisła i Legia mogą o coś powalczyć(Legia z kilkoma innymi zawodnikami i chyba trenerem też).

Barca-Real

No cóż-czekamy na Wembley :) Real dokończył w 11 więc progres jest hehe No ale niestety znów fala krytyki i narzekań ze strony kibiców Realu którzy uważają że gol Higuaina powinien zostać uznany i przez to ich okradli heh CO do samej sytuacji to wszyscy ''fachowcy'' z tv twierdzą że faul na Mascherano był więc ja się nie będę wypowiadał żeby nie było że jestem stronniczy :) Mam jeden argument żeby uciąć wszelkie dywagacje - 1 celny strzał Realu w całym meczu. VeB!

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/47/#findComment-232077

Brawo Real. W końcu zagrali bardziej ofensywnie przeciwko Barcelonie. Zakończyło się na remisie. Bez czerwonych, chociaż sędzi spokojnie mógł taką kartkę pokazać. Zawiodłem się na postawie Katalończyków, zwłaszcza w kocówce meczu. Grali na czas, bawili się, oczywiście zmiany na czas. Kiedyś Barcelona tak nie grała. Jeszcze kilka takich akcji z udawaniem, wymuszaniem, i grą na szukanie kartek, MU wskoczy na miejsce Blaugrany. Co prawda Królewskich zawsze lubiłem oglądać, ale z najlepszym trenerem świata ta drużna gra słabo. Wylać JM, postawić na atak i RM powróci w chwale. Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie do tego dojdzie. Życzyłbym sobie (i fanom Diabłów), aby FCB zagrała piękny, czysty futbol, bez udawania i wymuszania kartek.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/47/#findComment-232086

Mistrzem Polski jest Legia,

Legia najlepsza jest,

Legia to jest potęga,

Legia CWKS! :)

Dobrze, ze na końcu dodałeś emota, bo jeszcze byłbym w stanie pomyśleć, że w to wierzysz.. :-) Bardziej pasuje tu 'Cała żyleta płacze..' :twisted:

Dobrze się stało, z dwojga złego wolałem, by wygrała Legia, jeszcze tylko potknięcie w Amiki w lidze i pomachanie na do widzenia europucharom. To, co ta bandytka, ludzie nazywający siebie 'najlepszymi kibicami w Polsce' zrobili wczoraj ze stadionem w Bydgoszczy napawa mnie przerażeniem. Niesamowita żenada, reklama polskiego kibolstwa dla obserwatora UEFA'y, będącego na meczu, w czystej postaci. Życzę im niezakwalifikowania się do pucharów z całego serca.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/47/#findComment-232112

Dla mnie Lech grał lepiej chociarz po wyrównaniu Legia złapała rytm. No zobaczymy co zrobi w Europejskich z taką grą nie ma co szukać. Wynik to loteria tak można jedynie nazwać rzuty karne.Na koniec oczywiście kibice pokazali klase ....
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/47/#findComment-232123

Barca-Real

Nie można było tak w pierwszym meczu? Mimo, że Real odpadł to pokazał się z dobrej strony i szkoda, że stracił pierwszy bramkę bo gdyby objęli prowadzenie to zrobiłoby się ciekawiej i Real miałby spore szanse na awans. Było minęło nieudało się w tym to jeśli Mourinho zostanie to Real w następnym sezonie będzie mocniejszy od Barcelonie. Śmiem twierdzić, że Barca z Manchesterem sobie spokojnie poradzi i zdobędzie lige mistrzów. Nie życzę tego Manchesterowi, ale boję się, że straci też tytuł ligowy na rzecz Chelsea czego bym nie chciał. W finale będe za Manchesterem, ale mają małe szanse.

Dla Realu sezon się skończył, ale udało się zdobyć Puchar Hiszpanii i awansować do półfinału ligi mistrzów. Następny sezon będzie należał do Królewskich.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/47/#findComment-232128

Zdaję sobie sprawę że obecna Legia ma małe szanse na awans do fazy grupowej LE,nie wspominając już o wyjściu z niej. Potrzeba zmian. Nie wiem czy kolejna rewolucja nie doprowadzi do kolejnego straconego sezonu,ale myślę że trzeba spróbować. Z obecną ekipą jak i trenerem różowej przyszłości nie widzę.

Przede wszystkim chciałbym jakiegoś trenera zza granicy. Kogoś kto będzie miał świeże i przede wszystkim obiektywne spojrzenie. Legia ma pieniądze i stać ją na solidnego fachowca więc mam nadzieje że do tego dojdzie.

Skład: Trzeba pozbyć się kilku zawodników: Antalović, Kneżewić, Szałach, Ogbuke, Manu, Mezenga,Chinyama tak na szybko.

Potrzebny dobry bramkarz od zaraz! Być może wróci Mucha co byłoby świetną wiadomością bo nie dostalibyśmy kolejnego kota w worku(patrz Antalović) a pewnego,b.dobrego bramkarza. Jak nie on to ktoś inny-to powinien być priorytet.

Kolejna newralgiczna pozycja- środkowy obrońca. Jakby Żewłakowa ściągnęli to bym się nie obraził bo facet ma doświadczenie i (jak na naszą ligę)duże umiejętności. Jedyny minus to wiek,bo podpisałby roczny,góra 2letni kontrakt. A więc jeszcze do tego inny obrońca 23-27 lat. Choto cały czas kontuzje więc można by było też już się z nim pożegnać bo pensja leci a gry nie ma.

Boki są w miarę ok. Wawrzyniak i Rzeźnik spisują się całkiem nieźle.

Skrzydłowy & rozgrywający. Manu-wielki niewypał. Tylko to że jest szybki. SŁaby drybling,słaby strzał,słabe wykończenie,słabe dosrodkowania ;/

Rozgrywający...takiego to ja już dawno przy Łazienkowskiej nie widziałem. Cabral przeplata dobre mecze ze słabymi i nie wiadomo czy go wykupią a taki prawdziwy playmaker byłby jak gwiazdka z nieba. Jak się chce to można(przykład Stilicia).

Napastnik. Gdzie te czasy jak grał Kucharski,Svitlica. Chinyama,Mezenga na odstrzał. Hubnik może zostać ale spodziewałem się po nim dużo więcej. Najlepiej byłoby kupić 2 napastników i grać 4-4-2 bo 4-2-3-1 jest totalną pomyłką.

Podsumowując-pomarzyć każdy może. Na takie transfery(dobrych graczy,a nie jakiś szrot) potrzeba 3-5mln e . Dużo jak na Polskę,ale bez tego kolejne sezony i marzenia o LM pozostaną tylko marzeniami. WIęcej odwagi ITI i będzie dobrze.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/47/#findComment-232205

Nie będę rozpisywał się na temat całego meczu, gdyż stream zawodził przez prawie całe spotkanie i jedyne rzeczy jakie udało mi się zauważyć, to nieuznany gol (i nie, kolejny raz powtarzam - nie jestem fanboyem Realu, tak było) i wyrównującą bramkę Marcelo.

Możecie się ze mną nie zgadzać, możecie się zgadzać, ale moim zdaniem Barcelona przechodzi do finału dzięki sędziemu i to nie jest pierwszy przypadek. Natknąłem się na bardzo ciekawy obrazek, który niejako potwierdza moje słowa:

http://www.kiepy.pl/img/2574

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/47/#findComment-232207

Natknąłem się na bardzo ciekawy obrazek, który niejako potwierdza moje słowa: http://www.kiepy.pl/img/2573

Ten obrazek z całą pewnością potwierdza twoje słowa. :twisted:

Jeżeli chodzi o mecz, to nie można tak jednoznacznie stwierdzić, że Barcelona przechodzi do finału dzięki sędziemu. Przecież dwie bramki na Santiago Bernabeu nie wzięły się znikąd, a szczególnie ta pierwsza. Jakoś nie wierzę, że gdyby Pepe był na boisku i nie dostał czerwonej, to powstrzymałby Messiego i Affelay'a, którzy przeprowadzili bardzo dobrą akcję. Nawet jeśli wczoraj sędzia uznałby bramkę Pipity, to co z tego? Skąd masz pewność, że udałoby się Realowi strzelić kolejną bramkę? Barcelona z całą pewnością grałaby wtedy bardziej uważnie. Piłka Nożna to okrutny sport i nawet z jakiejś bez sensownie zapowiadającej się akcji może paść gol(działa to w dwie strony oczywiście). Zespół, który przez cały mecz gra gorzej może wygrać i tyle. Sam jednak uważam, że w tym sezonie Barcelona przewyższa Real pod względem gry w piłkę.

Słowa Alvesa:

"Powinno być im wstyd, nie potrafią przegrywać z honorem. Kiedy Barça przegrała Puchar Króla, gratulowaliśmy Realowi zwycięstwa. Wczoraj, oni tego nie zrobili. To właśnie pokazało, jak bardzo się różnimy. FC Barcelona to więcej niż klub."

Można się w sumie po części z tym zgodzić. Tak samo jest z wszystkimi kibicami Realu oraz Antyfanami Barcelony.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/47/#findComment-232216

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• HeymanGuy
      TNA iMPACT! 09.01.2025 The System vs. Eric Young & Steve Maclin & Jonathan Gresham: Dobry opener, dynamiczny i z przyjemnym tempem, jak na 6-Man.  Maclin wypadł tu jak totalny killer, a KIA to zawsze świetne zakończenie. Natomiast powiem szczerze, że ten atak po walce z krzesłami i Greshamem wyglądał dość dobrze, brutalność i dobrze bo Systemu cała federacja nienawidzi, musiało się tak skończyć. Joe Hendry Promo: Hendry umie opowiadać historie, nie ma co. Hendry naprawdę fajnie sprzedaje swoją drogę na szczyt – od judo po bycie muzykiem do bycia jednym z najbardziej over workerów w 2024 roku. Plus, te jego wspomnienia o Kurt Angle vs. Samoa Joe na Genesis idealnie budują hype na jego walkę o pas, która jest na Genesis, 16 lat później. Ten segment był stonowany, ale przy okazji motywujący, mam nadzieję że wygra ten pas bo Nemeth nie jest takim mistrzem jakiego oczekiwałem od zawodnika takiej klasy i doświadczenia.  Léi Yǐng Lee vs. Savannah Evans: Trochę zaskoczenie, że Savannah już przegrała, zwłaszcza że wróciła niedawno. Lee ma ciekawy styl i Thunderstruck to świetne wykończenie, ale walka jakoś szczególnie mnie nie porwała. Spoko na rozgrzewkę, ale bez szału. Mike Santana i gauntlet z The Northern Armory: Santana to totalny badass. Widać, że fani złapali klimat z tym „bald ass head” Alexandera, co jest hitem. Segment z DQ trochę zamieszany, ale działa – buduje dalsze starcie na Genesis. C4 Spike od Josha wyglądał, jakby połamał Santanę, siadło im to. The Rascalz vs. The Good Hands: Rascalz robią robotę. Miguel i Wentz mają świetną chemię w ringu, a to "Feed Him to the Lions" to naprawdę solidne zakończenie. Dużo akcji, dobra energia. Warto było obejrzeć. X-Division Championship Match: Moose (c) vs. Andrew Everett: Fajnie było zobaczyć Everetta znowu w TNA, ale umówmy się – wynik był pewny od początku. Moose to bestia i ten Powerbomb na krawędzi ringu wyglądał niepokojąco że tak powiem. Walka solidna, ale bardziej jako pokaz siły Moose’a niż realne zagrożenie jego pozycji na piedestale X-Div. Joe Hendry & Rhino vs. The Nemeth Brothers: Zaskakujące, jak bardzo skupili się na Hendrym, a nie na Nicu, który przecież jest mistrzem świata. Hendry wyglądał świetnie – Standing Ovation to sympatyczny finisher. Rhino też swoje zrobił, ale można było lepiej wyeksponować World Champa. TNA stawia wszystko na Joe Hendry'ego, co ma sens przed Genesis, ale trochę szkoda Nica Nemetha, który wyglądał jak mid-carder, czyli rola od której w WWE za bardzo nie odchodzil i chyba znamy tego przyczynę. Jordynne Grace vs. Tessa Blanchard to dla mnie zdecydowanie najgorętszy feud, ale smutno, że Jordynne najpewniej odejdzie do WWE, choć może tam pokaże więcej. Genesis budują dość solidnie – ciekaw jestem, co dalej z Moose’em i jego „najbrzydszym pasem świata”, jak nazwał pas przed walką, może zmiana designu? Może totalnie zmiana koncepcji pasa? Przydałaby się bo dywizja X-D w TNA istnieje tylko we wspomnieniach, więc w tej roli teraz bardziej sprawdziłby się pas Global albo Television jak kiedyś.
    • MattDevitto
      Szkoda, bo to moja jedna z ulubionych zawodniczek w Marigold
    • Mr_Hardy
      Kouki Amarei wypada z akcji na długi czas 😞 z powodu zerwania więzadła krzyżowego przedniego.        
    • Attitude
      Śmiało można mówić, iż premierowe Raw na Netflixie to spory sukces, przynajmniej pod względem zainteresowania. Netflix przekazał, że epizod z 6 stycznia międzynarodowo zebrał 4,9 miliona widzów. W samych Stanach Zjednoczonych show oglądało 2,6 miliona osób. Te statystyki robią wrażenie, bowiem to wzrost aż o 116% względem najchętniej oglądanego odcinka Raw z 2024 roku. Trzeba jednak mieć na uwadze, że ostatni epizod poniedziałkowej tygodniówki był mocno promowany. I sporo osób było zainteresowanych tym, jak będzie to teraz wyglądać na Netflixie. Wkrótce przekonamy się, czy te liczby to będzie mniej więcej stały trend. Eric Bischoff w najnowszej odsłonie swojej audycji "83 Weeks" odniósł się do reakcji publiczności podczas wspomnianego Raw na pojawienie się Hulka Hogana. Rzuciło się w uszy, to jak ikona została wybuczana w Intuit Dome. Bischoff próbował wyjaśnić tę sytuację. Zwrócił uwagę, że wiele osób, których nie było do tej pory w Kalifornii nie jest świadome, jak politycznie nastawiony jest ten stan. A po ostatnich wyborach prezydenckich w USA, Hogan i Donald Trump są jakby "zrośnięci" ze sobą w oczach wielu. Bischoff przyznał, iż Hulk może być rozczarowany. Ale nie powinien być zaskoczony czy zszokowany taką, a nie inną reakcją publiczności na jego osobę. Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Spadek w jakości kart niestety już był zauważalny w poprzednich miesiącach - szkoda, że z ciekawej, trochę innej federacji od reszty powstaje kolejny identyczny produkt.
  • Dodaj nową pozycję...