Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

REAL vs BARCELONA 0:2

Pierwszą połowę to obierałem pieczarki do łazanek bo mecz był toczony pod dyktando Barcy z lekkimi przebłyskami Realu. Kompletnie nie szło dziś CR7, wszystkie rzuty wolne lądowały na murze lub za wysoko. Drugą połowę zaczęli lepiej piłkarze Realu ale po 2-5 minutach już barca znowu kontrolowała mecz. Pepe znów czerwień. 2 gole znów jak wy to powiecie fenomena messiego. Mecz bez historii, albo nie z historią, bo to wkońcu półfinał. Dla mnie mecz średni.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/44/#findComment-230695

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Jak dla mnie takie mecze powinni pakować i sprzedawać w sklepie jako suchary. Generalnie Messi to jest geniusz, Villa do zmiany od razu. Co do Realu to są debile Pepe to kretyn, asfalt odbiera piłkę rękoma palce do oczu wsadza no debile.

A najbardziej to mi się śmiać chciało jak puyol zabrał chorągiewkę i od razu przypomniał mi się tekst z reklamy " Uwaga gazele biorę dzidę i idę" TikTAK

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/44/#findComment-230699

• Urządzenie:  Windows

Niewątpliwie kluczowym momentem meczu byłą czerwona kartka dla Pepe, która moim zdaniem trochę przesadzona. Żółta tak, ale nie czerwona.

Bez Pepe Real już nie dawał sobie rady, a co najważniejsze, nie była właśnie tego plastra na Messim jakim był Pepe (to jak Pepe w pierwszej połowie niwelował każdą akcję Messiego była imponujące!). Messi potem zadał tylko dwa ciosy i po Realu.

Ogólnie myślę, że wszystko wyjaśnione, finał Barca - Manchester.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/44/#findComment-230700

Mecz ten dal mi jedno do zrozumienia - w przyszly wtorek, o godzinie 20.45, moge sobie smialo obejrzec jakis film i napisac jego recenzje. Nie dlatego, ze 0-2, jest wynikiem nie do odrobienia, ale dlatego, ze nie chce mi sie juz na to patrzec. Spotkanie bylo cholernie nudne, i jedyne co moglo ciekawic, to druga bramka Messiego, i liczne przepychanki. Na nSport ich troche chyba ponioslo, co do wielkosci tego spotkania (wychwalali, ze zobaczyli dobre zawody). Jedna ekipa grala, a druga nerwowo kopala do przodu, liczac na cud. Pierwsza polowa nadaje sie tylko do przewiniecia, i tylko prawdziwi futbolowi koneserzy, beda starali sie tam dopatrzec jakichs szachow. Po czerwonej kartce dla Pepe (ja bym dal zolta), Katalonia bramke strzelic musiala. Posiadanie pilki 71-29, to cos nie spotykanego na tym poziomie rozgrywek. Szkoda, bo chcialem zobaczyc mecz ManUtd - Real, ale jest on tak samo mozliwy, jak awans Schalke do Finalu
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/44/#findComment-230702

No i mam nadzieję na rewanż ManUtd za 2:0 w finele przed 2 laty,.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/44/#findComment-230703

Generalnie Messi to jest geniusz, Villa do zmiany od razu. Co do Realu to są debile Pepe to kretyn, asfalt odbiera piłkę rękoma palce do oczu wsadza no debile.

Tak, tak Barca najlepsza, a cała reszta to idioci... Pepe zagrał bardzo dobry mecz i został niesłusznie ukarany czerwoną kartką, co oczywiście nie zmienia faktu, że Barca grała lepiej. Dobrze, że ten Wasz Alves gra czysto i jest bardzoo miły dla rywali. :roll:. Z meczu zapamiętam najbardziej "Well done" Mourinho do sędziego (chyba technicznego), po kartce dla Pepe. Nigdy, nie można skreślać The Special One'a i Realu, ale brak takich obrońców jak Ramos i Pepe, pozbawi Realu gry w finale.

Lower Midcarder HellYeah!

Edytowane przez Mad-Man
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/44/#findComment-230722

Ten mecz był tak słaby, że mało co pamiętam, więc nie będę się rozpisywał. Już przed samym spotkaniem fani Barcelony zaczęli wmawiać wszystkim, że Real przygotował sobie na nich specjalną murawę i tak dalej, normalka, w razie przegranej trzeba się zabezpieczyć. Co zapamiętałem z meczu? A to, że do kartki dla Pepe, Real grał z Barcą jak równy z równym, zaryzykuje stwierdzenie, że pod koniec pierwszej połowy - przeważali królewscy. Ale najwyraźniej, sędzia chce już drugi raz ułatwić Barcelonie awans do finału (pierwszy przypadek, półfinał z Chelsea w 2009, drugi mecz), dając czerwoną kartę za nakładkę (szczyt totalnego debilizmu, ale to w UEFA normalne). Pepe był jednym z najważniejszych piłkarzy Realu (dlatego też Stark wybrał jego) i po jego stracie, kwestią czasu była bramka dla Barcelony. Ładna akcja Messiego (który swoją drogą powinien dostać karkę w drugiej połowie, ale przecież jest idolem sędziego, ten nie mógł pozwolić sobie na taki czyn), nie wiem już nawet czy była to pierwsza czy druga bramka :roll: .

Dochodzę do wniosku, że ta edycja Ligi Mistrzów jest bardziej ustawiona niż wrestling i nie mówię tego dlatego, że Real przegrał (bo w sumie jak pisałem, nie jestem ich wielkim fanem). Gratulacje Stark, mam nadzieję, że od dziś będziesz znany na świecie nie jako Wolfgang Stark, a jako Wolfgang S :twisted: . No i pozostaje mieć nadzieje, że Manchester brzydko mówiąc rozkurwi farse w finale.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/44/#findComment-230725

Jedyne co zapamiętałem z tego meczu to czerwona kartka dla Pepe i miliony podań miedzy obrońcami Barcy - antyfutbol. Jednym słowem - sleeper.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/44/#findComment-230727

Schalke vs Manchester United

Nie spodziewałem się tak jednostronnego meczu na tym etapie rozgrywek. Czerwone Diabły dominowały przez pełne 90 minut i tylko dzięki Neuer'owi nie skończyło się pogromem. Sir Alex Ferguson widzi w nim następcę van der Sara i Niemiec zrobił sobie dobrą reklamę. Podobno Bayern jest już po słowie z Schalke, ale Ferguson po takim meczu na pewno postara się przebić ofertę Bawarczyków. Raul tym razem kompletnie niewidoczny. Zepchani do defensywy koledzy nie potrafili wypracować mu żadnej okazji strzeleckiej. Raul bije rekordy, ale po drugiej stronie też jest weteran, który dorobił się kilku osiągnięć. Ryan Giggs jest najstarszym strzelcem gola w LM i trzecim z największą liczą meczów. Wszystko w tej parze jest już jasne i Manchester United zagra na Wembley.

Real vs Barcelona

Jarałem się czterema Gran Derby w krótkim odstępie czasu, ale teraz czuję już przesyt i rewanżu raczej nie zobaczę. Mecz można zaliczyć do grona tych, których nie dało się oglądać. Defensywna taktyka Realu, dużo złośliwości, kartek, czyli wszystko to, co widzieliśmy w poprzednich spotkaniach tych drużyn. Dopiero po czerwonej kartce dla Pepe zaczęło się coś dziać. IMO czerwo jak najbardziej zasłużone. Niby za nakładki nie wyrzuca się z boiska, ale siła tego zderzenia była potężna, aż Alvesa obróciło w powietrzu. Pepe zaatakował tą nogę, którą Alves się zamachnął i mogło się to skończyć nawet otwartym złamaniem. Zrobiło się więcej miejsca na boisku i Barca to wykorzystała. Dzięki Ci Messi, że rozstrzygnąłeś ten dwumecz i nie muszę męczyć oczu przy rewanżu. Druga bramka to kolejny dowód geniuszu Argentyńczyka. Dziwię się, że Mourinho w ogóle nie zareagował po tych wydarzeniach i nie wpuścił dodatkowego napastnika. Higuain w meczu z Valencią ustrzelił hat-tricka i mógłby przedłużyć nadzieje Królewskich. Podobnie jak w drugiej parze wszystko jest już jasne. Wykartkowany Real odrabiający straty na Camp Nou? Mało realne.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/44/#findComment-230747

Real Barcelona

Uefa powinna zacząć chodzić w koszulkach Barcelony i nieukrywać, że im kibicuje, a dając to takiego meczu najgorszego sędziego Bundesligi, który dla Messiego dał by sobie jaja uciąć pokazała po której jest stronie. Pepe może i dotknął Alvesa, ale na czerwoną kartkę nie zasłużył. Alves wywieziony na noszach, a po minucie hula jak nowo narodzony! Ta nakładka strasznie go bolała. Kolejnym, które może zrobić karierę w Hollywood jest Busguets. Marcelo zasłania piłkę, a ten aktor sam szuka jego ręki, żeby się o nią uderzyć. Alves kartkę dostał po 6 faulu, a Ramos i Pepe już po pierwszym. Gdzie tu sprawiedliwość? Gdyby nie czerwona kartka to mecz zakończyłby się wynikiem 0:0 lub 1:0 dla którejś z drużyn. Sam rajd Messiego nie był genialny. Obrońcy Realu chyba wstydzili się mu zabrać piłkę. Szkoda tych 2 bramek bo przy pierwszej zawalił Marcelo, a przy 2 cała obrona. Barca grając w przewadze nie pokazała żadnego pięknego futbolu tylko wykorzystała 2 głupie błędy.

W rewanżu wraca Carvalho, ale Ramos i Pepe nie zagrają, a Mourinho usiądzie na trybunach(prawdopodobnie). Nawet jeśli Real wyjdzie na prowadzenie to jeśli nie Barcelona to Uefa nie pozwoli im awansować. Szkoda bo finał z Manchesterem byłby dla Realu łatwą przeprawą. Można już powiedzieć, że Uefa i Barcelona zwyciężyły. Powiem jeszcze tylko jedno o "ekspertach" Polsatu: żenada.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/44/#findComment-230761

Powiem jeszcze tylko jedno o "ekspertach" Polsatu: żenada.

Właśnie, zapomniałem o tym powiedzieć. Chciałbym, żeby TVP w przyszłym roku transmitowało ligę mistrzów, bo oni próbują zachować tam jakikolwiek obiektywizm (Szpakowski bardzo fajne komentował ostatni mecz). To co działo się wczoraj, to była żenada - Kowalczyk, Kołtoń i wszystko wyjaśnione. Te komentarze w studiu, że zwycięstwo w pucharze króla się tak naprawdę nie liczy, że Real zamiast grać pięknie, gra agresywnie (a ja znów zadam pytanie - co pięknego jest w posiadaniu piłki przez 3/4 meczu i wymienianiu podań bez celu?). Najlepszy był jednak komentarz Iwanowa zaraz po meczu, cytuje z pamięci, mogę przekręcić, ale sens zostanie zachowany - 'futbol wygrywa nad antyfutbolem'. Dziękuję za taką transmisję, następnym razem poszukam na necie.

Edytowane przez Sebu
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/44/#findComment-230763

Szkoda bo finał z Manchesterem byłby dla Realu łatwą przeprawą.

No fakt, nie wiem skąd ten twój wniosek. Naśmiewając się z "ekspertów" polsatu, mi właśnie pokazałeś że sam mógł byś z nimi snuć filozofie. Pytam, skąd ten twój genialny wniosek ? To jest tak samo jak bez podstaw na polsacie mówią że "Barcelona najlepsza w historii", to samo jest u cb. Oglądałem dwa półfinały i mogę powiedzieć że Manchester co prawda na tle słabszego rywala, ale zaprezentował się dużo lepiej niż Real. Oglądam regularnie każdy mecz Diabłów i to co napisałeś jest dla mnie śmieszne, prezentują dużo lepszy poziom niż królewscy ... Śmiem wręcz powiedzieć, że taki finał był by całkowitą przeciwnością tego co napisałeś ;)

Co do wyników dwóch półfinałów, szkoda że rewanże są już nie potrzebne, ogólnie ta edycja LM była bez niespodzianek, praktycznie od początku do końca przewidywalna ... Finał Manchester - Barcelona i moje wielkie nadzieje na rewanż za ostatni ich mecz. Wszystko tak naprawdę zależy od sędziego, jeżeli będzie to sędzia z twardszej ligi, Manchester będzie miał dużą przewagę w grze fizycznej, jeżeli dostaniemy jakiegoś Hiszpana, lub podobnego sędziego mecz będzie ustawiony, Diabły nie będą mogły skorzystać ze swoich warunków ...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/44/#findComment-230765

Co do transmisji, to ani Polsat, ani TVP nie zachowają obiektywizmu, bo tak jak na Polsacie większość jest fanami Barcy, tak na TVP większość kibicuje Manchesterowi United.

A oglądając mecz Pucharu Króla na TVP, też nie powiedziałbym wielu ciepłych słów, zwłaszcza o komentatorach meczu. Najbardziej zapamiętałem, gdy powiedzieli oni, że Cristiano Ronaldo w Realu nie daje sobie rady z presją meczu i że w ManU było inaczej, co jest totalnym bull shitem, bo CR nigdy nie radził sobie w meczach wysokiej stawiki, nawet w Anglii.

A jeszcze co do studia Polsatu, to po co się tym przejmujecie? Ja totalnie na to leję, a jak drużyna, której oni nie kibicują wygra, to z miłą chęcią oglądam studio, by posłuchać co ciekawego wymyślą, żeby nie było, że och team przegrał ;)

Oczywiście mał0o ma to związku z profesjonalizmem, ale co zrobimy.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/44/#findComment-230767

o fakt, nie wiem skąd ten twój wniosek. Naśmiewając się z "ekspertów" polsatu, mi właśnie pokazałeś że sam mógł byś z nimi snuć filozofie. Pytam, skąd ten twój genialny wniosek ? To jest tak samo jak bez podstaw na polsacie mówią że "Barcelona najlepsza w historii", to samo jest u cb. Oglądałem dwa półfinały i mogę powiedzieć że Manchester co prawda na tle słabszego rywala, ale zaprezentował się dużo lepiej niż Real. Oglądam regularnie każdy mecz Diabłów i to co napisałeś jest dla mnie śmieszne, prezentują dużo lepszy poziom niż królewscy ... Śmiem wręcz powiedzieć, że taki finał był by całkowitą przeciwnością tego co napisałeś

Co do wyników dwóch półfinałów, szkoda że rewanże są już nie potrzebne, ogólnie ta edycja LM była bez niespodzianek, praktycznie od początku do końca przewidywalna ... Finał Manchester - Barcelona i moje wielkie nadzieje na rewanż za ostatni ich mecz. Wszystko tak naprawdę zależy od sędziego, jeżeli będzie to sędzia z twardszej ligi, Manchester będzie miał dużą przewagę w grze fizycznej, jeżeli dostaniemy jakiegoś Hiszpana, lub podobnego sędziego mecz będzie ustawiony, Diabły nie będą mogły skorzystać ze swoich warunków ...

Życze Manchesterowi zwycięstwa w finale z Barceloną, ale niestety mają zbyt słaby środek pola i brak im klasowych środkowych pomocników. Nie sądze aby Manchester poradził sobie z Barceloną lub Realem na neutralnym terenie. Z tą łatwą przeprawą może przesadziłem, ale dla Realu byłby to mecz łatwiejszy niż spotkania z Barceloną.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/44/#findComment-230771

Mecz jest na Wembley, więc Manchester będzie prawie jak u siebie :P

Ja osobiście mam tylko jedno życzenie, aby ten mecz nie wyszedł Messiemu. Nie ukrywam, że za nim nie przepadam i po prostu, chcę, żeby choć raz stał się tym antybohaterem meczu.

Z drużyn, to jest mi to obojętne, bo za oboma nie przepadam.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/44/#findComment-230773

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• MattDevitto
      Szkoda, bo to moja jedna z ulubionych zawodniczek w Marigold
    • Mr_Hardy
      Kouki Amarei wypada z akcji na długi czas 😞 z powodu zerwania więzadła krzyżowego przedniego.        
    • Attitude
      Śmiało można mówić, iż premierowe Raw na Netflixie to spory sukces, przynajmniej pod względem zainteresowania. Netflix przekazał, że epizod z 6 stycznia międzynarodowo zebrał 4,9 miliona widzów. W samych Stanach Zjednoczonych show oglądało 2,6 miliona osób. Te statystyki robią wrażenie, bowiem to wzrost aż o 116% względem najchętniej oglądanego odcinka Raw z 2024 roku. Trzeba jednak mieć na uwadze, że ostatni epizod poniedziałkowej tygodniówki był mocno promowany. I sporo osób było zainteresowanych tym, jak będzie to teraz wyglądać na Netflixie. Wkrótce przekonamy się, czy te liczby to będzie mniej więcej stały trend. Eric Bischoff w najnowszej odsłonie swojej audycji "83 Weeks" odniósł się do reakcji publiczności podczas wspomnianego Raw na pojawienie się Hulka Hogana. Rzuciło się w uszy, to jak ikona została wybuczana w Intuit Dome. Bischoff próbował wyjaśnić tę sytuację. Zwrócił uwagę, że wiele osób, których nie było do tej pory w Kalifornii nie jest świadome, jak politycznie nastawiony jest ten stan. A po ostatnich wyborach prezydenckich w USA, Hogan i Donald Trump są jakby "zrośnięci" ze sobą w oczach wielu. Bischoff przyznał, iż Hulk może być rozczarowany. Ale nie powinien być zaskoczony czy zszokowany taką, a nie inną reakcją publiczności na jego osobę. Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Spadek w jakości kart niestety już był zauważalny w poprzednich miesiącach - szkoda, że z ciekawej, trochę innej federacji od reszty powstaje kolejny identyczny produkt.
    • Grins
      Co ten Lauderdale odpierdala... Może do Allie nic nie mam ale Effy to dno a nie zawodnik, nie chciałem tego widzieć może i dobrze że nie ma już tyle czasu tego śledzić, teraz gdy Gage odszedł z GCW raczej już nie będę tak zerkał na ten produkt tym bardziej jeśli ktoś taki jak Effy jest brany pod uwagę jako Main Eventer gali, pojebało totalnie Brett'a że stawia na ten odpad.   
  • Dodaj nową pozycję...