Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Krotko. Pierwsza polowe zdominowal Real, a druga Barcelona, i na dobra sprawe, to drugie 45min ogladalo sie o niebo lepiej. Mam nadzieje, ze Krolewscy przejda Katalonie w polfinale Ligi Mistrzow, i w finale zagraja z ManUtd (gdzie naturalnie polegna). Messi pokazal swoja wyzszaosc nad Ronaldo, choc Kryśka się odblokowal po bramce. Szkoda tylko, ze padla ona w dogrywce. Strzal byl do wyjecia, choc ciezko jest isc w jedna strone, a pozniej poszybowac w druga. Grunt, ze nie bylo karnych, bo mi sie oczy zamykaly
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/43/#findComment-229734

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Puchar dla Realu bardzo mnie to cieszy bo atmosfera przed półfinałem ligi mistrzów jest bardzo napięta. Cały mecz stał na jednym bardzo wysokim poziomie ,zawodnicy dali z siebie 100%. Jak było widać Mourinho zdołał przygotować taktyke która wyłączyła z gry Xaviego Inieste a bez nich Messi nie był już sobą.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/43/#findComment-229754

macie moze jakis link do pełnego spotkania w TVP ?
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/43/#findComment-229756

Real - Barca 1-0

Mecz był dobry ale porywającym widowiskiem nie był. Strasznie dużo fauli i chamskiej gry. Dobrze ,że sędzia był opanowany bo Real mógłby kończyć mecz nawet w 9 czy 8 (chodzi mi o sytuację w której Arbeloa przewrócił , potem "zdeptał" a na koniec podnosił za szyję Ville oraz oczywiście grę Pepe który zapewne mógłby drugie żółtko dostać.).

Najbardziej wkurzał mnie komentarz Trzeciaka i Szpakowskiego, a w szczególności gadanie o tym jak to Ronaldo nie sprawdza się w wielkich meczach, może sporo prawdy w tym jest ale do dziś mam w pamięci jak C.Ronaldo strzelił bramkę w finale Ligi Mistrzów... Zresztą bramka tak jak ta wczorajsza ,strzelona głową.

Co do samej bramki to moim zdaniem Pinto zabrakło po prostu centymetrów ;).

Liczę na to ,że zaspana ostatnimi czasy Barca wreszcie się obudzi i zagra tak jak potrafi.

btw. widzieliście co Ramos z pucharem zrobił ?

http://video.eurosport.pl/pilka-nozna/ramos-upuscil-puchar_vid175968/

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/43/#findComment-229794

W końcu Real coś pokazał. Zagrał tak jak powinien. Dziwi mnie fakt, że jedyny prawdziwy bohater, czyli Iker nie został nawet wspomniany, w końcu to on uratował RM, i to dwa razy. CR zagrał słabo, jako napastnik zachowuje się samolubnie, i takie piłki, takie szanse zmarnować to dla takiej klasy napastnika wstyd. Co do geniuszu Mourinho - dalej będę się upierał, że jest tylko bardzo dobrym trenerem. Mając takich graczy, nadludzko szybkich napastników, grając przeciwko wysoko ustawionemu przeciwnikowi nie mogło się to skończyć inaczej. Autobus był, i tylko oczekiwali na dalekie podania do CR, który wyprzedzał jak chciał obrońców Barcelony. Wygrał lepszy, i mam nadzieję, że w LM zobaczymy co najmniej takie samo widowisko.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/43/#findComment-229841

Valencia vs Real Madryt 3:6

Real grał bez Pepego, Ronaldo, Ozila i Di Marii, a poradził sobie bez problemów z jedną z najmocniejszych drużyn ligi. 2 gole strzelił Kaka, hat trick zaliczył Higuain, a jedną bramke dołożył Benzema. Trzech takich rezerwowych zawodników to skarb i mam nadzieję, że żaden z nich po tym sezonie nie odejdzie z Realu. Szkoda 3 straconych goli bo wynikały one raczej z braku koncentracji i błędów obrony niż jakiejś wspaniałej gry, a 6:0 wygląda dużo lepiej niż 6:3. Przed meczem z Barceloną Królewscy pokazali jak szeroką i silną mają ławkę rezerwowych. Widać, że piłkarze Realu po zwycięstwie Pucharu Hiszpanii uwierzyli w siebie i w to, że mogą pokonać Barcelonę w półfinale Ligi Mistrzów. Mam nadzieję, że w tych meczach ofensywa będzie tak samo skuteczna, a obrona dużo bardziej skoncentrowana niż dzisiaj.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/43/#findComment-230073

Uwielbiam Bundesligę, za to, że jest tak emocjonująca do samego końca, ale czy musi tak być teraz, gdy Bayern walczy o LM?

Ten wstęp powinien chyba odpowiedzieć wszystkim o jaki mecz chodzi, a mianowicie Eintracht Frankfurt - Bayern. Mecz skończył się wynikiem 1-1, a Bayern wyrównał w końcówce po karym Gomeza. Ogólnie od razu powiem, że karny lekko kontrowersyjny, ale sprawiedliwości stało się zadość, bo wcześniej sędzie nie gwizdnął ewidentnej ręki w polu karnym.

Nie mniej jednak nie ma się z czego cieszyć, bo remis powoduje, że Hannover utrzymuje 3 miejsce (bo czwartkowej wygranej). Bayernowi brakuje tylko 1 pkt do przyjścia H96, ale to teraz Hannover ma wszystko w swoich rękach + my gramy następny mecz z silniejszym rywalem, bo z Schalke.

Borussia Moenchengladbach - BVB

Tutaj również zaskoczenie, bo to ostatnia drużyna w tabeli zbiera 3 punkty i wygrywa 1-0. Świetny mecz rozegrał młody bramkarz Gladbach, który był pewnym punktem drużyny, a to Dortmund więcej atakował i miał więcej okazji.

Niestety słaby mecz Polaków. Piszczek jeszcze dobrze, bo na stałym poziomie, ale Błaszczykowski praktycznie niewidoczny, a Lewandowski kompletnie nieskuteczny. Znów będą dla naszych najgorsze noty z całej drużyny.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/43/#findComment-230077

Chelsea 3-0 WHU !

Niestety nie mogłem obejrzeć meczu. Obejrzałem tylko gole i jestem bardzo szczęśliwy bo po 730 minutach TORRES zdobył gola dla Chelsea ! :D Wszystkie trzy gole bardzo ładne ale Maloudy i tak chyba najładniejszy :) Pierwszy gol Torresa i mam nadzieję, że nie ostatni ! Szansa na mistrzostwo jeszcze jest !

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/43/#findComment-230096

FERNANDO!

Najważniejsze wydarzenie świąt wielkanocnych - Fernando Torres strzela bramkę! I na dodatek zalicza asystę! Grał 15 minut i naprawdę dawał z siebie wszystko, a jego gra była jeszcze lepsza po strzelonym golu, walczył, odbierał, nieźle podawał, na dodatek te dryblingi. Zapewne po strzelonym golu Hiszpan uwierzył w siebie i teraz otworzy się worek z bramkami, szkoda, że tak późno, ale lepiej późno niż wcale, a w następnym sezonie zamknie usta wszystkim krytykom. Zawsze w niego wierzyłem i ani przez sekundę nie wątpiłem, że jest czołowym snajperem świata.

Sam wynik świetny, 3-0 z West Hamem bardzo mnie satysfakcjonuje, Młoty to niewygodny rywal, a derby rządzą się swoimi prawami, przez długi czas utrzymywało się 1-0, Luiz pięknie uderzał z dystansu, szkoda, że skończyło się na poprzeczce. Były oczywiście nerwy w końcówce (nie wiem jak Robbie Keane nie wykorzystał swoich okazji), ale na szczęście TORRES (!) uspokoił wynik swoją grą.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/43/#findComment-230210

Mistrz odlatuje już na 99% (Arsenal), ale za to utrzymanie jest coraz bardziej pewne(Kaiserslautern). FCK miało szczęście, że Shalke odpuściło ten mecz. W końcu Lakić strzela ważnego gola. A mówiłem, że wygramy :D . O Arsenalu się nie będę rozpisywał. Szkoda siódmego sezonu bez trofeum.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/43/#findComment-230233

Neuer vs Manchester United - tak chyba można opisać ten mecz, a na pewno pierwszą połowę. Patrząc na to co wyprawiał Manuel, zaczynam się modlić, by Bayernowi udało się go ściągnąć, bo to aktualnie najlepszy bramkarz na świecie.

Co do meczu, to liczyłem, że Schalke, które jest niepokonane w tej edycji LM u siebie pokaże coś ciekawego, a tu praktycznie poziom trzymał tylko Neuer. W ataku lipa, w obronie jeszcze gorzej.

Manchester może tylko żałować, że nie strzelili więcej bramek, bo przy takiej grze obronnej to spotkanie mogłoby równie dobrze skończyć się 0-5 i nikt nie miałby prawa narzekać.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/43/#findComment-230562

Świnskim truchtem (OM, Schalke) ManUtd dojdzie do finalu. Widzialem, ze Niemcy nie maja polotu, by walczyc z druzyna czerwonych diablow, a cale 90min (!) jest na to najlepszym dowodem. Neuer sie dwoil i troil, zeby nie bylo kompromitacji, i trzeba przyznac, ze pokazal klase. Niestety, jesli bramkarz jest najlepszym zawodnikiem zespolu, to nie jest przyjemnie. Popularne "04" praktycznie nie istnialo, i na Old Trafford bedzie juz tylko formalnosc. Cieszy bramka Giggsa, bo zasluzyl na to.

Teraz tylko licze, ze Real da rade wygrac z Barca.

[ Dodano: 2011-04-27, 13:58 ]

Świnskim truchtem (OM, Schalke) ManUtd dojdzie do finalu. Widzialem, ze Niemcy nie maja polotu, by walczyc z druzyna czerwonych diablow, a cale 90min (!) jest na to najlepszym dowodem. Neuer sie dwoil i troil, zeby nie bylo kompromitacji, i trzeba przyznac, ze pokazal klase. Niestety, jesli bramkarz jest najlepszym zawodnikiem zespolu, to nie jest przyjemnie. Popularne "04" praktycznie nie istnialo, i na Old Trafford bedzie juz tylko formalnosc. Cieszy bramka Giggsa, bo zasluzyl na to.

Teraz tylko licze, ze Real da rade wygrac z Barca.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/43/#findComment-230595

No mecz w wykonaniu MU dobry wiele sytuacji i ładne akcje. Ostatnimi czasy są chyba królami przerzutów i krosów. Wynik mógł byś 2 razy większy jak by Ćicza wykańczał sytuacje. Szalke jakieś takie zagubione ale cóż to w sumie mecz z Diabłami.

Teraz tylko Barca i mamy genialny finał gdzie liczne na MU :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/43/#findComment-230600

Schalke kompletnie nic nie grało. Nawet nie można powiedzieć, że się bohatersko bronili. Po prostu biegali w tą i z powrotem, a Man Utd dochodziło do łatwych okazji... Oddali mecz bez walki, a na OT chyba będzie pogromik. Wyszła chyba teraz ich słaba postawa w lidze. Może do tej pory jechali na świeżości zyskanej w przerwie zimowej, a teraz się ona skończyła?

Liczę na finał Man Utd - Barca :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/43/#findComment-230604

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• MattDevitto
      Szkoda, bo to moja jedna z ulubionych zawodniczek w Marigold
    • Mr_Hardy
      Kouki Amarei wypada z akcji na długi czas 😞 z powodu zerwania więzadła krzyżowego przedniego.        
    • Attitude
      Śmiało można mówić, iż premierowe Raw na Netflixie to spory sukces, przynajmniej pod względem zainteresowania. Netflix przekazał, że epizod z 6 stycznia międzynarodowo zebrał 4,9 miliona widzów. W samych Stanach Zjednoczonych show oglądało 2,6 miliona osób. Te statystyki robią wrażenie, bowiem to wzrost aż o 116% względem najchętniej oglądanego odcinka Raw z 2024 roku. Trzeba jednak mieć na uwadze, że ostatni epizod poniedziałkowej tygodniówki był mocno promowany. I sporo osób było zainteresowanych tym, jak będzie to teraz wyglądać na Netflixie. Wkrótce przekonamy się, czy te liczby to będzie mniej więcej stały trend. Eric Bischoff w najnowszej odsłonie swojej audycji "83 Weeks" odniósł się do reakcji publiczności podczas wspomnianego Raw na pojawienie się Hulka Hogana. Rzuciło się w uszy, to jak ikona została wybuczana w Intuit Dome. Bischoff próbował wyjaśnić tę sytuację. Zwrócił uwagę, że wiele osób, których nie było do tej pory w Kalifornii nie jest świadome, jak politycznie nastawiony jest ten stan. A po ostatnich wyborach prezydenckich w USA, Hogan i Donald Trump są jakby "zrośnięci" ze sobą w oczach wielu. Bischoff przyznał, iż Hulk może być rozczarowany. Ale nie powinien być zaskoczony czy zszokowany taką, a nie inną reakcją publiczności na jego osobę. Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Spadek w jakości kart niestety już był zauważalny w poprzednich miesiącach - szkoda, że z ciekawej, trochę innej federacji od reszty powstaje kolejny identyczny produkt.
    • Grins
      Co ten Lauderdale odpierdala... Może do Allie nic nie mam ale Effy to dno a nie zawodnik, nie chciałem tego widzieć może i dobrze że nie ma już tyle czasu tego śledzić, teraz gdy Gage odszedł z GCW raczej już nie będę tak zerkał na ten produkt tym bardziej jeśli ktoś taki jak Effy jest brany pod uwagę jako Main Eventer gali, pojebało totalnie Brett'a że stawia na ten odpad.   
  • Dodaj nową pozycję...