Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Nie śledzisz Igrzysk ? W sobotę konkurs skoków na dużej skoczni z szansami na polski medal.

Hitow jest pelno w weekend ale na pierwszym jest zawsze Ekstraklasa.

Dobrze. Skoro hitów jest pełno, to wskaż mi na Eleven przynajmniej jeden weekendowy mecz, który mogę obejrzeć i się nie zawiodę.

"Jeśli mówisz do Boga, jesteś osobą religijną. Jeśli Bóg ci odpowiada, jesteś chory psychicznie"

House M.D. S02E19

211015597452e3a27e841d5.jpg

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Polecam obejrzec w niedziele mecz na kanale Eleven AC Milan vs Sampdoria.

Bedzie ciekawy mecz , po za tym jak Polacy sie zaprezentuja na San Siro w Mediolanie ( Kownacki, Bereszynski, Linetty). Warto popatrzec.

Z polskiej Ekstraklasy polecam kolejny hit ktory bedzie w piatek Legia Slask. Obstawiam Legionistow ze wygraja.To bedzie rewanz za porazke na jesieni.

Igrzyska ogladam ale tylko niektore konkurencje ( np. Biathlon, narciarstwo alpejskie, kombinacja norweska). Skoki tez ogladam ale tylko koncowke 2 serii bo wtedy jest najciekawiej. Ogladanie wszystkich skokow to bylaby meczarnia.

Bayern rozbil Besiktas w meczu Ligi Mistrzow. Lewy jest niesamowity - wyjscie z grupy na mistrzostwach jest pewne. Teraz trzeba sie skupic na 1\8 finalu na kogo trafimy.

Wracajac do Ligi Mistrzow - w cwiercfinale chcialbym zeby doszlo do pojedynku Barcelony ( poradzi sobie z Chelsea Londyn ) z Bayernem Monachium. To bylby wielki hit. Jeden z wiekszych hitow jaki moze byc teraz w Europie. Drugim takim hitem bylby dla mnie pojedynek Manchesteru United z Realem Madryt( PSG nie poradzi sobie z Realem ). Real nie ma szans na mistrzostwo,z Pucharu Hiszpanii odpadl, wiec zostala Liga Mistrzow do wygrania.

Lewy jest niesamowity - wyjscie z grupy na mistrzostwach jest pewne. Teraz trzeba sie skupic na 1\8 finalu na kogo trafimy.

Nie wiem ile masz lat, ale do Korei jechaliśmy po medal a wróciliśmy po blamażu w fazie grupowej, także nie pisz tak od razu hop. Po drugie, sam Lewy nie da rady, a na razie to z częścią drużyny jest tak sobie.

"Jeśli mówisz do Boga, jesteś osobą religijną. Jeśli Bóg ci odpowiada, jesteś chory psychicznie"

House M.D. S02E19

Co do MS w Korei :

1. Mamy teraz doświadczenie z przed dwóch lat (odpadliśmy w ćwierćfinale ME ) a wtedy awansowaliśmy na MS po długiej nieobecności na dużych imprezach.

2. Mamy jednego z najlepszych napastników na swiecie Lewandowskiego, a wtedy grali w ataku Zurawski, Olisadebe i Kryszałowicz.

Lewy jest niesamowity, strzela bardzo dużo bramek.

Owszem, mamy doświadczenie z ostatniego Euro, tylko że:

1. Skład pewnie będzie już inny (W obecnej chwili ani Grosicki, ani Krychowiak nie są w takiej formie jak wtedy, a u Nawałki nie gra się za zasługi);

2. Raczej mamy skromne doświadczenie z drużynami spoza Europy i to też poniekąd działa na naszą niekorzyść.

Jestem w tej grupie, która uważa że wyjście z grupy to plan minimum, ale jeżeli będzie powtórka z Mundialu w Korei czy Niemczech, to wcale mnie to nie zdziwi.

House M.D. S02E19

a u Nawałki nie gra się za zasługi

No nie wiem. Krąży wiele opinii, że Nawałka woli stawiać na swoich pupilów, niż chociaż raz z któregoś zrezygnować i powołać kogoś, kto ostatnio dobrze się spisuje. Weźmy przykład właśnie Krychowiaka - w PSG nic nie grał, a i tak dostawał cały czas powołania i tylko raz Zawałka go odsunął. Gdy tylko zaczął grać w WBA, znów dostał powołanie i pierwszy skład. To samo Mączyński - powoływany z Wisły, która w swoim czasie pałętała się na końcu tabeli, a i tak trener potrafił dać mu miejsce w wyjściowej jedenastce.

Raczej mamy skromne doświadczenie z drużynami spoza Europy i to też poniekąd działa na naszą niekorzyść.

Tu niestety prawda. Wolimy grać towarzyskie mecze z jakimiś Litwami (seriously, średnio co rok/dwa z nimi gramy...) czy innymi ogórami z Europy, zamiast zmierzyć się z jakimś egzotycznym krajem i dopiero taka, a nie inna grupa na MŚ sprawiła, że zarząd ustalił mecze towarzyskie z Koreą i Nigerią. Zawsze mi się marzyło, żebyśmy grali sparingi z kimś nowym, a nie z oklepanymi drużynami, które widzimy co chwilę, a i tak średnio nam z nimi idzie.

Ogólnie na tę chwilę jestem dobrej myśli. Wg mnie mamy najlepszą reprezentację od lat i wyjście z grupy powinno być formalnością, a schody zaczną się dopiero w następnej rundzie (podobno możemy bardzo wcześnie trafić na Niemców). Wiadomo, trzeba studzić zapał, bo ambicje zawsze były spore, a turniej nas zawsze weryfikował, ale jestem zdania, że teraz jest dobry moment, żeby coś ugrać. Bo kiedy indziej?

Tu niestety prawda. Wolimy grać towarzyskie mecze z jakimiś Litwami (seriously, średnio co rok/dwa z nimi gramy...) czy innymi ogórami z Europy,

To jest właśnie strategia, dzięki której jesteśmy tak wysoko w rankingach i byliśmy w pierwszym koszyku. Mecze towarzyskie ze słabymi rywalami (i do tego głownie u siebie), żeby w statystykach dobrze wyglądało plus bardzo dobra gra w grupie i jesteśmy na 6 miejscu na świecie. Ostatnio przyszły mecze z nieco trudniejszymi rywalami i już tak dobrze nie było.

Natomiast co do samego turnieju to dużo zależy od zdrowia, bo jednak obecnie są z tym spore problemy, a zmiennicy raczej nie gwarantują wysokiej formy. Nawałka przywykł raczej do swoich wybrańców i niestety omija np bardzo dobrze spisującego się Mierzejewskiego.

I was angry with my friend;

I told my wrath, my wrath did end.

I was angry with my foe:

I told it not, my wrath did grow.

Natomiast co do samego turnieju to dużo zależy od zdrowia, bo jednak obecnie są z tym spore problemy, a zmiennicy raczej nie gwarantują wysokiej formy. Nawałka przywykł raczej do swoich wybrańców i niestety omija np bardzo dobrze spisującego się Mierzejewskiego.

Co do Mierzejewskiego, to jestem w stanie przyjąć argumenty, że gdyby zmienił ligę na mocniejszą to już takich dobrych statystyk by nie miał.

House M.D. S02E19

Ale chociaż szansę w jakimś sparingu mógłby Mierzej dostać.

• Reputacja:   2

Ale chociaż szansę w jakimś sparingu mógłby Mierzej dostać.

I właśnie powinien, bo można mówić że gra w słabej lidze, ale jeśli reprezentant wykręca takie liczby to nie powinno się tego ignorować i dać mu szansę w meczu towarzyskim, aby sprawdzić czy jest gotowy na grę dla naszej reprezentacji :)

Co do Mierzejewskiego, to jestem w stanie przyjąć argumenty, że gdyby zmienił ligę na mocniejszą to już takich dobrych statystyk by nie miał.

Raczej na pewno tak by było, ale skoro Nawałka ciągle powołuje bardzo słabych w Legii Pazdana czy Mączyńskiego i kilku innych graczy z ekstraklasy, a myślę, że ta liga australijska wcale gorsza od naszej nie jest.

Grosicki jest rezerwowym albo kontuzjowanym w broniącym się przed spadkiem do 3 ligi, Kapustka rzadko grywa w Bundeslidze, Błaszczykowski, Makuszewski czy Milik są kontuzjowani, to mamy poważne problemy szczególnie na skrzydłach.

Niestety Nawałka ma jakiś problem z Adrianem i raczej wątpię aby dostał szanse w marcowych sparingach.

I was angry with my friend;

I told my wrath, my wrath did end.

I was angry with my foe:

I told it not, my wrath did grow.

Raczej na pewno tak by było, ale skoro Nawałka ciągle powołuje bardzo słabych w Legii Pazdana czy Mączyńskiego i kilku innych graczy z ekstraklasy, a myślę, że ta liga australijska wcale gorsza od naszej nie jest.

Grosicki jest rezerwowym albo kontuzjowanym w broniącym się przed spadkiem do 3 ligi, Kapustka rzadko grywa w Bundeslidze, Błaszczykowski, Makuszewski czy Milik są kontuzjowani, to mamy poważne problemy szczególnie na skrzydłach.

Niestety Nawałka ma jakiś problem z Adrianem i raczej wątpię aby dostał szanse w marcowych sparingach.

Właśnie taka jest sprawa, że o ile kadra na Euro jakoś wyglądała, to im bliżej Mundialu, tym bardziej się sypie. Z tych którzy teraz regularnie grają, pewniakami są Szczęsny, Fabiański, Glik, Zieliński i Lewandowski. Sytuacja reszty (tak jak piszesz) jest co najmniej nie pewna.

Grosicki (o ile gra) ma tylko przebłyski dobrej formy. Podobnie (o ile nie gorzej) jest z Krychowiakiem. Kapustka to w ogóle Kadry jeszcze długo nie powącha. Piszczek i Błaszczykowski myślę, że wrócą na właściwe tory po kontuzjach. Z Milikiem nie wiadomo co będzie, a z Panami z Legii to w ogóle nie wiem co się dzieje. Tak czy inaczej, na razie jest to umiarkowany optymizm.

Mierzejewski, to chyba ma podobną sytuację do Jelenia, czy Frankowskiego. Ludzie widzieli ich w kadrze, ale Selekcjonerzy mieli inne zdanie.

House M.D. S02E19

Przed nami hit w ekstraklasie : Legia - Lech. Zachęcam do oglądania w canal plus.

Będą emocje - u mnie już są emocje. To jest hit Polskiej Ekstraklasy.

To dopiero początek hitów. Teraz będzie się naprawdę działo w Ekstraklasie.

W najbliższym czasie będą kolejne hity tak stopniowo :

Lechia - Legia

Wisła - Śląsk

Legia - Wisła

Lech - Lechia

Wisła - Lech

Naprawdę będzie się dużo działo.

Co do Michała Pazdania i Krzysia Mączyńskiego - to są naprawde bardzo dobrzy piłkarze i mają prawo mieć słabsze mecze. To są gwiazdy naszej ligi którzy zarabiają dobre pieniadzę w Warszawskiej Legii. Pan Nawałka napewno będzie oglądał hity naszej Ekstarklasy i może jakiś zawodników powoła do kadry.

Przed nami hit w ekstraklasie : Legia - Lech. Zachęcam do oglądania w canal plus.

Będą emocje - u mnie już są emocje. To jest hit Polskiej Ekstraklasy.

To dopiero początek hitów. Teraz będzie się naprawdę działo w Ekstraklasie.

W najbliższym czasie będą kolejne hity tak stopniowo :

Lechia - Legia

Wisła - Śląsk

Legia - Wisła

Lech - Lechia

Wisła - Lech

Naprawdę będzie się dużo działo.

No ok. Lech jest w czołówce, to rozumiem, ale Śląsk, Wisła, czy broniąca się (na chwilę obecną) przed spadkiem Lechia ? Taki mecz Legia - Wisła, może być rozpatrywany jako klasyk, ale w zasadzie tylko ten pierwszy zespół o coś walczy. Poza tym, gdzie jest Jagiellonia ? Nie kibicuję im, ale nie grają już żadnego hitowego spotkania do końca sezonu ?

Co do Michała Pazdania i Krzysia Mączyńskiego - to są naprawde bardzo dobrzy piłkarze i mają prawo mieć słabsze mecze. To są gwiazdy naszej ligi którzy zarabiają dobre pieniadzę w Warszawskiej Legii. Pan Nawałka napewno będzie oglądał hity naszej Ekstarklasy i może jakiś zawodników powoła do kadry.

...a to nie jest tak, że Pazdan ma w głowie bardziej grę za granicą, niż w Legii ? :P Co do piłkarzy z Ekstraklasy w ogóle, to może Sztab ma jakiś na oku, ale nawet jeżeli dostaną powołanie, to raczej będzie to drugi, lub trzeci wybór...

Edytowane przez filomatrix

House M.D. S02E19

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 048 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 894 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Giero
      Za nami kolejny epizod AEW Dynamite w drodze do Double or Nothing 2025. Mina Shirakawa wyszła zwycięsko z Fatal 4-Way Matchu, który był eliminatorem o title shota do AEW Women’s World Championship. W pojedynku brały udział jeszcze Toni Storm, AZM i powracająca Skye Blue. Wydaje się, że MJF wreszcie zyskał poparcie całego Hurt Syndicate, bowiem Bobby Lashley zaakceptował dołączenie Maxwella do grupy. Walką wieczoru było starcie o AEW World Championship. Jon Moxley pokonał Samoa Joe w Steel Cage Matchu. Jak można było się spodziewać, nie zabrakło wielu interwencji i zamieszania. A kluczowa była ta Gabe’a Kidda, który pomógł mistrzowi zachować tytuł. Po pojedynku trwała bójka, w którą włączyli się The Elite i Kenny Omega. Swerve Strickland pomógł face’om, wchodząc na szczyt klatki i atakując zarówno Elite, jak i Death Riders. Na koniec były mistrz AEW zażądał walki Anarchy in the Arena. Prawdopodobnie dojdzie do niej na Double or Nothing, choć tego jeszcze nie potwierdzono. Skrót AEW Dynamite 14.05.2025 Aktualna karta Double or Nothing 2025, które odbędzie się 25 maja * AEW Women’s Championship Match: Toni Storm vs. Mina Shirakawa * Men’s Owen Hart Foundation Tournament Finals: Will Ospreay vs. Hangman Page * Women’s Owen Hart Foundation Tournament Finals: Mercedes Mone vs. Jamie Hayter * AEW World Tag Team Championship Match: The Hurt Syndicate vs. CRU or The Sons of Texas Fot. allelitewrestling.com
    • Bastian
      Myles Borne jeńców nie bierze. Tydzień temu wygrał Battle Royal, teraz wygrana z Pagem. A jeszcze wieść gminna niesie, że dobrał się do tyłka mistrza NXT, i nie chodzi o Oba Femiego.  Na niego przyjdzie czas na Battleground.  Borne chwycił nawet za mikrofon, ale z tą wadą wymowy Randy' ego Ortona nie przyćmi, choćby nie wiem jak był do niego podobny. Ale bycie w parze z Vaquer może mu na dłuższą metę korzyści. Jego szef coś wie o tym, że warto obracać się w towarzystwie wpływowych kobiet.  Co do Vaquer... W Main Evencie zabrakło tego, na co wszyscy czekali... 
    • Nialler
      I świetnie. Na początku dość jej nie znosiłem, ale im dłużej się ją oglądało tym bardziej można się zsympatyzować. Mogłaby ponosić chociaż ze 100 dni główne mistrzostwo kobiet.
    • Kaczy316
      I ta zasada powinna się tyczyć ogólnie zawodników w NXT, ja od początku istnienia tej rozwojówki nie widziałem sensu w dawaniu głównych tytułów kilkukrotnie jednej osobie i zgadzam się, że wszystko przerobione w NXT, nagle wbijamy do MR i brak pomysłów, ale to jest połączone z tym, że wielu zawodników jak przechodzi z NXT do MR jest traktowane totalnie od 0, jakby w NXT nic nie osiągnęli totalnie i nie mieli żadnego star poweru dlatego jedynie obijają jobberów, a wystarczy pójść za przykładem Brona, który fakt na początku obijał jobberów, ale potem pociągnęli za sznurek, poleciał na IC Title, teraz Heyman Guy i dobrze jest, albo teraz Roxanne i Giulia, które w NXT to top topów i w MR też grubo idą z nimi, może nie wygrywają, ale kręcą się mega wysoko jak na dopiero co wejście do MR, Ilja tak samo był traktowany do czasu kontuzji w miarę dobrze, w sensie nie miał większych feudów, ale jak dostawał walki to sztos totalny, do tej pory pamiętam jego walki z Breakkerem w okolicach lata zeszłego roku, świetne starcia i z Ricochetem też chyba miał, a Melo? Dostał chyba na początku starcie z Codym potem z Ortonem, niby coś chcieli, ale nie do końca i tak sami nie wiedzą co robić, a moim zdaniem zasługuję co najmniej na solidny mid card-upper mid card, ale po co, lepiej robić z niego kolejnego cipo heela, bo przecież mało takich mamy w rosterze, ale no jest jak jest.
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW Best Of The Super Junior 32 - Dzień 4 Data: 15.05.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: TV-Show Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Korakuen Hall Publiczność: 1.365 Format: Live Platforma: Samurai! TV Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
  • Dodaj nową pozycję...