Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

W sumie mi to zwisa. Ja jednak w fife gram głównie w tradycyjny sposób z trybem managera wiec aktualizacje mi wystarcza.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/412/#findComment-427770

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Czas ożywić temat o najpopularniejszej dyscyplinie na świecie, bo za nami losowanie największej imprezy. :D

Grupa A

1. Rosja

2. Arabia Saudyjska

3. Egipt

4. Urugwaj

Ruskim jak to gospodarzom się poszczęściło, bo mogli trafić gorzej niż Arabia i Egipt. W końcu mają naprawdę szansę wyjść z grupy i lepiej dla nich żeby w takim momencie Putina nie rozczarowali. :twisted: Miło zobaczyć Egipt, którego na turnieju będziemy podziwiać pierwszy raz od 1990 r. Czy mają szansę? Na pewno łatwiejsza grupa niż 27 lat temu, gdzie mieli Holandię i Anglię, ale wiadomo... Inne drużyny, czasy, styl gry itd. Życzył bym powodzenia, choć moim zdaniem tutaj zarówno Rosja jak i zwłaszcza Urugwaj są poza zasięgiem. Arabia Saudyjska wydaje się najsłabsza. Zawsze w finałowym turnieju odstawała od stawki i choć przegonili Australię w kwalifikacjach to na mundialu będzie dużo ciężej.

Mój typ:

1. Urugwaj

2. Rosja

3. Egipt

4. Arabia Saudyjska

Grupa B

1. Portugalia

2. Hiszpania

3. Maroko

4. Iran

Podoba mi się ta grupa. Ma wyraźnych faworytów i tu niespodzianki raczej nie będzie, ale na papierze wygląda atrakcyjnie. Jedno z moich małych życzeń spełnione, czyli właśnie pojedynek sąsiadów z Półwyspu Iberyjskiego, a do tego afrykańska drużyna, która powraca po latach. W 1986 r. mierzyła się z już Portugalią i mamy jeszcze Iran, który również Portugalię poznał w 2006 r. Maroko wygląda na papierze teoretycznie lepiej od Iranu mimo, że to Persowie są bliżej czołówki w rankingu FIFA. Mimo wszystko to raczej będzie taka "Algeria 2010" tego mundialu. Może i czasem postraszą, ale ostatecznie polegną. Bardziej mnie ciekawi kto tą grupę wygra. Hiszpanie nie pozwolą sobie na kolejny wstyd, Portugalia po wygraniu Euro będzie głodna sprawienia niespodzianki i wygrania z rywalem, od którego z reguły w historii odstawała. To będzie jedno z najciekawszych spotkań fazy grupowej i osobiście postawiłbym na Hiszpanię, choć wybór jest trudny.

Mój typ:

1. Hiszpania

2. Portugalia

3. Maroko

4. Iran

Grupa C

1. Francja

2. Australia

3. Peru

4. Dania

Mamy powtórkę z 2002 r. Francja i Dania wtedy również kończyły rozgrywki grupowe meczem przeciwko sobie tylko, że wtedy Dania była niemal pewna awansu, a "Trójkolorowi" niemal poza burtą. Tutaj wszystko wskazuje, że mecz zadecyduje o pierwszym i drugim miejscu w grupie. Życzyłbym powodzenia Peru, bo również to ekipa wracająca na salony, lecz europejskie drużyny wyglądają znacznie solidnej. Australia nie popisała się zbytnio w eliminacjach i mimo, że gra systematycznie na mundialu ostatnio to na grupie przygodę kończą.

Mój typ:

1. Francja

2. Dania

3. Peru

4. Australia

Grupa D

1. Argentyna

2. Chorwacja

3. Islandia

4. Nigeria

Argentyna zawsze trafia na Nigerię. :roll: To już będzie trzeci raz pod rząd i czwarty w ostatnich 5 mundialach. Jakby tego było mało to na jedynym turnieju, gdzie ojczyzna Maradony minęła się z Nigerią i tak trafili na ekipy z Afryki i byłej Jugosławii (WKS i Serbia), lol. :lol: Przeciętny Nigeryjczyk musi teraz mieć taką samą minę jak Polak, gdy to trafialiśmy na Niemcy raz za razem. I tutaj również nie wróżę im niestety powodzenia, bo grupa jest bardzo mocna. Chorwaci - zawsze solidna drużyna i ta nieobliczalna Islandia, która zrobiła furorę na Euro. Grają ze sobą w ostatniej kolejce, co jeszcze podgrzewa emocje. Faworytem zdecydowanie Chorwacja i choć "każdy turniej ma czarnego konia" to Islandia już swój moment miała na Mistrzostwach Europy.

Mój typ:

1. Argentyna

2. Chorwacja

3. Islandia

4. Nigeria

Grupa E

1. Brazylia

2. Szwajcaria

3. Kostaryka

4. Serbia

To powinna być formalność dla Brazylii. Reszta zespołów powinna się bić o drugie miejsce i tutaj mamy trzy mocne zespoły. Szwajcarzy ulegli jedynie Portugalii w eliminacjach, Serbowie wygrali grupę, choć łatwiejszą i Kostaryka, która już z Canarinhos na mundialu grała. Bardzo bym życzył reprezentacji z Ameryki Środkowej o powtórzenie sukcesu z przed 4 lat kiedy to grali naprawdę ładną piłkę i dokonali mega sensacji. Byłby to pstryczek w nos Helwetów, których ekipy nie darzę sympatią. Zlepek naturalizowanych gości o wybujałym ego, którzy dali tego dowód między innymi na Euro. Niestety tutaj nie zapowiada się już na taki przebieg wydarzeń. Szwajcarzy wydają się faworytami do drugiej pozycji. Była Republika Jugosławii niby też wygląda nieźle, ale nawet jak trafi im się dobry mecz to spartolą resztę.

Mój typ:

1. Brazylia

2. Szwajcaria

3. Kostaryka

4. Serbia

Grupa F

1. Niemcy

2. Meksyk

3. Szwecja

4. Korea Południowa

Fajna grupa z 3 solidnymi ekipami. Niemcy są faworytem zawsze, lecz teraz bardziej niż kiedykolwiek. Obrońcy tytuły, którzy zagrali kapitalne eliminacje nawet jak na siebie. Wątpię, że ktoś ich zatrzyma. O drugie miejsce powalczą "Aztekowie" i Szwedzi. Ciekawią mnie zwłaszcza ci drudzy, którzy wyeliminowali zarówno Holandię jak i Włochy. Ich mecz w ostatniej kolejce zatem tam się pewno wszystko rozstrzygnie.

mój typ:

1. Niemcy

2. Meksyk

3. Szwecja

4. Korea Południowa

Grupa G

1. Belgia

2. Panama

3. Tunezja

4. Anglia

Belgia wychodzi na faworyta. Nie wiadomo jak z tą nieszczęsną Anglią, co jej się ostatnio nie wiedzie. Aż byłoby mi przykro gdyby znowu wyspiarze trafili na kolejnego "czarnego konia" gdyby takim okazał się debiutant z Panamy i ponownie pożegnali z rozgrywkami po fazie grupowej. :D Uważam mimo wszystko Angole nie ośmieszą się aż tak. Wyżej od Panamy stawiałbym już Tunezję.

Mój typ:

1. Belgia

2. Anglia

3. Tunezja

4. Panama

Grupa H

1. Polska

2. Kolumbia

3. Japonia

4. Senegal

I najważniejsze. Trudna grupa aczkolwiek mogło być gorzej. Minęła nas Chorwacja, Meksyk, Hiszpania czy Anglia, więc nie jest źle. Dostaliśmy Kolumbię, na którą wszelkie znaki wskazywały już dawno i nie mówię tu byle o spotkaniu Bońka z Kolumbijczykiem przed losowaniem, a tysiącami opinii. Bardzo dużo ludzi trafiło typując kraj z Ameryki Łacińskiej. Trzeba się liczyć z Kolumbią, która wydaje się być faworytem grupy. Japonia także będzie problemem. Najbardziej szkoda mi Senegalu i tego, że na niego trafiliśmy. Przed losowaniem chciałem żeby ta ekipa znowu zwróciła na siebie nadzieje Afryki. Pod nieobecność Ghany to ich stawiałem na cichutką niespodziankę. Trochę z sympatii, ponieważ pamiętam 2002 r. kiedy to doszli do ćwierćfinału. W przyszłym roku tak prawdopodobnie nie będzie i troszkę smutno, że o to, aby tak nie było musi się postarać Polska. Gramy z najłatwiejszym rywalem pierwszy mecz i trzeba koniecznie go wygrać, bo jak mówiłem wcześniej banda Rodrigueza oraz "samurajowie" nie dadzą nam odetchnąć. Egzotyczna grupa po jednej reprezentacji z czterech kontynentów. Starcie różnych stylów z odległych regionów globu nigdy nie jest łatwe do wytypowania.

Mój typ:

1. Kolumbia

2. Polska

3. Japonia

4. Senegal

Ogólnikowo mundial zapowiada się ciekawie, choć wydaje mi się, że klimatu z Brazylii nie uraczymy. Nie ma stałych bywalców jak USA, Holandia czy Włochy nad czym ubolewam jako sympatyk Italii. Zamiast tego mamy kilka pomniejszych zespołów powracających po latach. Z jednej strony miła odmiana, a z drugiej... Patrząc na rozstawienie za dużo nie wniosą.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/412/#findComment-428342

• Reputacja:   0

Najciekawsza grupa to zdecydowanie grupa D z Argentyna, Chorwacja, Islandia oraz Nigeria i kazdy mecz w tej grupie bedzie ciekawy.

Najmniej ciekawa grupa to grupa z Polska - Polska bez problemow awansuje do fazy pucharowej i obstawiam Kolumbie. Lewy nam zapewni wyjscie z grupy.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/412/#findComment-428401

Najciekawsza grupa to zdecydowanie grupa D z Argentyna, Chorwacja, Islandia oraz Nigeria i kazdy mecz w tej grupie bedzie ciekawy.

Na papierze (póki co) możemy stwierdzić, że jeżeli Argentyna nie weźmie się za porządną grę na Mistrzostwach, to Messiemu i spółce możemy zrobić papa, już po fazie grupowej.

Najmniej ciekawa grupa to grupa z Polska - Polska bez problemow awansuje do fazy pucharowej i obstawiam Kolumbie. Lewy nam zapewni wyjscie z grupy.

Czy najmniej ciekawa ? Można by się spierać. Cztery różne kontynenty, cztery różne style gry. Na dzień dobry gramy z Senegalem i nie można tego przegrać. Najtrudniej powinno być z Kolumbią, a najłatwiej z Japonią

Wyjście z grupy, to plan minimum. Jednak biorąc pod uwagę, to co działo się na imprezach mistrzowskich od 2002 (z wyłączeniem ostatniego Euro), nigdy nie aż tak dobrze, żeby nie móc tego spieprzyć. Ja (na razie) patrzę na to z umiarkowanym optymizmem.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/412/#findComment-428439

Robert Lewandowski kolejna bramka. Lewy jest fenomenalny a tutaj taka cisza na forum.

Nie wiem czy dobrze pamietam ale chyba kiedys byl na testach w Legii i nie przeszedl pozytywnie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/412/#findComment-428479

Robert Lewandowski kolejna bramka. Lewy jest fenomenalny a tutaj taka cisza na forum.

Tylko CR7 :P

Nie wiem czy dobrze pamietam ale chyba kiedys byl na testach w Legii i nie przeszedl pozytywnie.

Legia się nie popisała. Nie pierwszy i nie ostatni raz.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/412/#findComment-428483

• Reputacja:   41
  • Urządzenie:  Android

Ciiii, zaburzasz ciszę!!!

Kiedyś Słowacki wielkim poetą był, dziś Lewy jest fenomenalny. Mijają kolejne lata a nic się nie zmienia.

[ Dodano: 2017-12-06, 15:44 ]

A no i coś na temat wypadałoby...

Uśmiechnę się jak wszyscy przejedziemy się na Senegalu. Mają porównywalnie medialnie piłkarzy, ale co to gdzie to , panie, to Afryka przecież. Tam się kopie w piłę, by o głodzie zapomnieć.

Mane, Balde, Sow- nie pogardziłbym takim atakiem po naszej stronie. To Wyłącznie nazwiska bardziej znane ,które w jakiejś tam formie(lepszej czy gorszej ale) są.

Edytowane przez Caribbean Cool
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/412/#findComment-428485

Uśmiechnę się jak wszyscy przejedziemy się na Senegalu.

To już nie jest taki śmieszny zespół jak za czasów Engela czy Janasa, który jechał na Mundial z mniej lub bardziej buńczucznymi wypowiedziami, jacy to my nie jesteśmy...ale żebyś cholera nie wykrakał :P

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/412/#findComment-428550

Tyle sie dzieje w pilce ostatnio :

1.W LM najciekawsze pary to Juventus z Totenhamem i Realu z PSG.

2. Niezla seria Legii w Ekstraklasie na wlasnym boisku - bez porazki u siebie w tym sezonie i tylko

jeden remis z Korona. Ostatnia porazki Legii na Lazienkowskiej to byla z Ruchem Chorzow ale nie wiem

kiedy to bylo.

3. Jeszcze dwie kolejki beda do rozegrania w tygodniu i w weekend - duzo meczy do ogladania.

Ekstraklasa jest super.

4. Zmiana trenera w Wisle Krakow z Hiszpana na Hiszpana. Dzieje sie w Krakowie.

W trzech ostatnich meczach tylko jeden punkt zdobyty a teraz sa derby.

5. W ekstraklasie negatywna niespodzianka to jest pozycja Lechii Gdansk w tabeli.

Z takim skladem to powinni walczyc spokojnie o mistrzostwo, moim zdaniem sa na drugim miejscu pod wzgledem kadrowym w Polsce.

6. Na pierwszym miescu jest Legia pod wzgledem kadrowym .

7. Trzeba brac pod uwage tez Gornika ktory ogral dwukrotnie wisle, wygral z Legia i chyba wygral z Lechem u siebie ale nie jestem pewien.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/412/#findComment-428599

No i seria Legii zakonczona na wlasnym boisku - porazka z Wisla P. 0 : 2 - to jest szokujacy wynik.

Absolutnie sie tego nie spodziewalem.

Nasza liga jest nieprzewidywalna.

Nadal rekord srubuje Manchester City - dalej jest bez porazki w lidze Angielskiej.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/412/#findComment-428805

• 2 tygodnie później...

Polska ma chyba łatwiejszą grupę niż w 2006r. Nie mamy takiego mocarza jak Niemcy, a Kolumbia mimo wszystko stoi na podobnym poziomie co my. To nie jest już tak zgrana maszyna co 4 lata temu, gdy to w pewnym momencie wyglądali jak realny kandydat nawet do mistrzostwa. Senegal i Japonia to fajnie grające zespoły, ale jeżeli chcemy faktycznie być uważani za czołówke to musimy ich pokonywać. Jeżeli wyjdziemy z grupy już bedzie sukces, a dobrze wiadomo, że Polacy lubią grać z mocniejszymi od siebie.

Cholernie mocna jest grupy Argentyny, gdzie to każdy może liczyć na wyjście. Islandia-Chorwacja-Nigeria to trzy bardzo mocne zespoły. Podobnie sprawa sie ma z Brazylią, która musi uporać się z rewelacyjną kilka lat temu Kostaryką, solidna Serbią i nadal będącą w czołówce europejskiej Szwajcaria. Fajnie trafiły takie zespoły jak Francja, Hiszpania, Urugwaj i Belgia/Anglia.

Według mnie mundial wygra ktoś z trójki Brazylia-Francja-Niemcy.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/412/#findComment-429031

• 3 tygodnie później...

Seria Manchesteru City przerwana - przyszla w konbcu porazka.

Jedyna druzyna niepokonana ( z tych silniejszych lig ) pozostala tylko Barcelona.

Ja juz sie nie moge doczekac startu Ekstraklasy - jeszcze tylko miesiac i sie zacznie. Beda emocje.

Tutaj na forum nikt sie nie ekscytuje nasza liga - tylko ja.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/412/#findComment-429684

• 3 tygodnie później...

W piatek rusza Ekstraklasa. Beda emocje, bedzie co ogladac, bedzie sie duzo dzialo.

Na poczatek hit Zaglebie Legia.

Juz sie nie moge doczekac Ekstraklasy i walki o mistrzostwo Polski.

Mistrzem bedzie Legia lub Lech - tak obstawiam i zachecam fanow wrestlingu do ogladania meczow Ekstraklasy bo warto na to patrzec.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/412/#findComment-430803

• Urządzenie:  Windows

Jako, że wróciła Ekstraklasa to...

Ustaw Ligę - 826386682

Fantasy Ekstraklasa - 6c841359

Zapraszam do gry :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/412/#findComment-430950

Dzisiaj rusza Liga Europejska. Ja obstawiam na zwyciestwo w tych rozgrywkach Borusia Dortmund lub wloskie Napoli. Napewno taki final bylby bardzo ciekawy.

W weekendy jest tyle meczow pilkarskich ze ciezko jest wyjsc z domu. Nie dosc ze jest Ekstraklasa w canal plus, do tego Liga angielska, a na kanalach Eleven sa jescze mecze Ligi hiszpanskiej i wloskiej.

Hitow jest pelno w weekend ale na pierwszym jest zawsze Ekstraklasa.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/412/#findComment-431067

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...