Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Barca to Barca,gdzie 5-6 zawodników może samemu przesądzić o wyniku, bo w Realu mimo wszystko takich wielkich indywidualności nie ma,a co Ronaldo robi w ważnych meczach wszyscy wiemy.

Rzeczywiście Real nie ma takich piłkarzy Ozil Di Maria Benzema Kaka Higuain i skąd wiesz, że Ronaldo zagra słabo z Barceloną? Może w tych 4 meczach poprowadzi Real do 4 zwycięstw? Tego mu życzę.

Pierwsze Gran Derbi już jutro i będzie ważne z psychologicznego punktu widzenia bo jeśli jeden z zespołów wygra różnicą przynajmniej 2 goli to będzie miał przewagę psychiczną przed finałem pucharu Hiszpanii.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/41/#findComment-229059

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Takie pytanko - skąd wnioskujesz, że jestem fanem Realu Madryt? Nigdy nie byłem i nigdy nie zamierzam nim być, więc nie wiem do czego pijesz. Po prostu będę kibicował im w meczu z farsą, to nie robi ze mnie chyba ich fana, nieprawdaż?

a co Ronaldo robi w ważnych meczach wszyscy wiemy.

Tutaj można się z Tobą zgodzić, ale królewscy to nie sam Ronaldo, który raz na jakiś czas może coś ugrać.

Po przeczytaniu wypowiedzi Sebu i chudninho od razu spojrzałem na wiek...no i sam sobie odpowiedziałem na pytanie dlaczego tak napisali.

Jeżeli po wieku chcesz poznać jaki jest człowiek, nic nie mam do napisania prócz...gratuluję. Sam przyznałem się do tego, że głupio napisałem, a Ty mimo to chcesz ciągnąć tą dyskusję.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/41/#findComment-229061

Barca to Barca,gdzie 5-6 zawodników może samemu przesądzić o wyniku, bo w Realu mimo wszystko takich wielkich indywidualności nie ma,a co Ronaldo robi w ważnych meczach wszyscy wiemy.

Rzeczywiście Real nie ma takich piłkarzy Ozil Di Maria Benzema Kaka Higuain i skąd wiesz, że Ronaldo zagra słabo z Barceloną? Może w tych 4 meczach poprowadzi Real do 4 zwycięstw? Tego mu życzę.

Pierwsze Gran Derbi już jutro i będzie ważne z psychologicznego punktu widzenia bo jeśli jeden z zespołów wygra różnicą przynajmniej 2 goli to będzie miał przewagę psychiczną przed finałem pucharu Hiszpanii.

Tak,mają niezłych grajków,nie mówię że nie. Mówię tylko o tym że w Barcelonie jest więcej graczy mogących przesądzić wynik meczu. Ozil ok,dobrze sobie radzi w Realu,tylko że w 1 meczu nie istniał,tak samo Di Maria. Barca to nie Almeria czy jakiś inny średni klub. Kaka i Higuain są po kontuzji więc z formą może być różnie, a Benzema owszem ostatnio się odblokował,ale też jest po kontuzji. Wszystko zweryfikuje boisko.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/41/#findComment-229062

A dla mnie w Barcelonie sam w pojedynke mecz może wygrać tylko Messi choć zamiast skupić się na kryciu jego powinno się odciąć od piłek Xaviego i Inieste i to jest stara i wielokrotnie powtarzana metoda na Barcelonę. Villa też jest piłkarzem, który robi różnice, ale od 26 lutego nie strzelił gola, lecz może się odblokować z Realem. Xavi i Iniesta sami meczu też nie wygrają jeśli nikt nie będzie umiał skorzystać z ich piłek.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/41/#findComment-229063

Takie pytanko - skąd wnioskujesz, że jestem fanem Realu Madryt? Nigdy nie byłem i nigdy nie zamierzam nim być, więc nie wiem do czego pijesz. Po prostu będę kibicował im w meczu z farsą, to nie robi ze mnie chyba ich fana, nieprawdaż?

a co Ronaldo robi w ważnych meczach wszyscy wiemy.

Tutaj można się z Tobą zgodzić, ale królewscy to nie sam Ronaldo, który raz na jakiś czas może coś ugrać.

Po przeczytaniu wypowiedzi Sebu i chudninho od razu spojrzałem na wiek...no i sam sobie odpowiedziałem na pytanie dlaczego tak napisali.

Jeżeli po wieku chcesz poznać jaki jest człowiek, nic nie mam do napisania prócz...gratuluję. Sam przyznałem się do tego, że głupio napisałem, a Ty mimo to chcesz ciągnąć tą dyskusję.

Skoro mnie tak cytujesz to szkoda że zabrakło ostatniej mojej wypowiedzi odnośnie CIebie. ''Mam nadzieję że piszesz to szczerze i że po przeczytaniu Twojego posta wyżej jeszcze raz zrobiło Ci się głupio. ''

Nie przepadam za królewskimi odkąd przeszedł tam Ronaldo.

To Twoje zdanie chyba dowodzi że ich kiedyś lubiłeś,a jeżeli lubi się jakiś klub to znaczy że też się mu kibicuje w mniejszym czy większym znaczeniu. No chyba że się starzeje i panuje teraz nowa moda ''1001 drużyny którą lubię''

[ Dodano: 2011-04-15, 23:28 ]

A dla mnie w Barcelonie sam w pojedynke mecz może wygrać tylko Messi choć zamiast skupić się na kryciu jego powinno się odciąć od piłek Xaviego i Inieste i to jest stara i wielokrotnie powtarzana metoda na Barcelonę. Villa też jest piłkarzem, który robi różnice, ale od 26 lutego nie strzelił gola, lecz może się odblokować z Realem. Xavi i Iniesta sami meczu też nie wygrają jeśli nikt nie będzie umiał skorzystać z ich piłek.

Zapominasz że Messi gola w 1 meczu nie strzelił,a mimo to Barca strzeliła ich aż 5. Do wspomnianych przez Ciebie: Messiego,Iniesty i Xaviego dodać należy również Pedro(który już Realowi strzelał i świetnie sobie radzi o stawkę) i Dani Alves który jest ostatnio w świetnej formie i szaleje na prawej stronie strzelając i asystując przy golach :) Villa fakt formy nie ma. Nie ma sie co oszukiwać. Można mieć tylko nadzieję że odnajdzie ją w meczu z Realem.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/41/#findComment-229064

To Twoje zdanie chyba dowodzi że ich kiedyś lubiłeś,a jeżeli lubi się jakiś klub to znaczy że też się mu kibicuje w mniejszym czy większym znaczeniu. No chyba że się starzeje i panuje teraz nowa moda ''1001 drużyny którą lubię''

Po części masz rację, ale nigdy nie byłem ich wielkim fanem(po prostu mi nie wadzili, dopóki go nie kupili), a z Twojego postu można wywnioskować, że jestem fanboyem, który zrobi wszystko, żeby ich obronić(niczym niektóre osoby w dyskusjach o wrs.). Chodzi mi szczególnie o moich kolegów, którzy niby mają śmiać się z tego, że Messi pokonuje mój Real :roll: .

Skoro mnie tak cytujesz to szkoda że zabrakło ostatniej mojej wypowiedzi odnośnie CIebie. ''Mam nadzieję że piszesz to szczerze i że po przeczytaniu Twojego posta wyżej jeszcze raz zrobiło Ci się głupio. ''

Fragment z wiekiem rzucił mi się jakoś pierwszy w oczy, dlatego chciałem na niego odpisać.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/41/#findComment-229067

Wyluzujmy i chodźmy na bronki. Ja stawiam
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/41/#findComment-229122

• Urządzenie:  Windows

Co do tego łamania nogi Messiemu, to też z kumplem, który tak BTW jest fanem Realu, śmialiśmy się, że najlepszą taktyką Realu w pierwszym meczu będzie kontuzjować Messiego, tak, żeby nie mógł zagrać w następnych trzech meczach. Oczywiście nie życzę mu tego, ale nie ma co ukrywać, to Messi robi najwięcej w Barcelonie i mim zdanie jego brak byłby większym ciosem dla Barcy niż brak Cristiano Ronaldo dla Realu (choć też byłby to brak).

Zresztą mnie jakoś ten cały szał z powodu tego meczu nie jara, zwłaszcza mecz w lidze, bo tak jak już wiele razy mówiłem, dla mnie liga w której dwa mecze sezonu mają przesądzać o mistrzostwach, to nie liga.

O wiele bardziej interesuje mnie spotkanie tych drużyn w LM, ale to dopiero za jakiś czas.

Jutro za to bardzo ciekawy i bardzo ważny mecz w Bundeslidze: Bayern vs Bayer.

Leverkusen, które walczy o mistrz i goni Dortmund, vs Bayern, który goni Hannover i walczy o 3 miejsce i awans do LM. Niewątpliwie będzie to mecz, na który będzie czekać Dortmund, który gra z Freiburgiem i jeśli wygra, a Leverkusen przegra, to przewaga BVB wróci do 8 punktów i już na pewno nie stracą oni mistrza.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/41/#findComment-229124

Jeżeli Borussia nie zdobędzie mistrzostwa,to będzie to chyba najbardziej frajersko przegrana w historii piłki nożnej :P Aż strach pomyśleć co by było gdyby nie mieli tak wspaniałej jesieni. Oczywiście chcę żeby Dortmund został mistrzem bo grają tam Polacy,ale Bayer depcze im już po piętach. Niestety widać brak Kagawy no i czytałem coś o tym że Barrios ma kontuzję więc nie ciekawie. Mimo wszystko uważam jednak,że Bayer nie dogoni Borussi. Bayern zepnie się na ten mecz i wygra lub przynajmniej zremisuje. Wiem dlaczego ten mecz tak bardzo Cię interesuje Mały i życzę Ci żeby Bayern awansował do LM. Wolę ich,niż taki Hannover z którego kojarzę tylko jakiegoś murzynka w ataku a w LM będzie chłopcem do bicia :)

Mecz owszem ciekawy ale ja zamierzam obejrzeć 3 inne: Lech-Legia, City-Utd no i rzecz jasna Real-Barca. Wszystko dzisiaj xd

PS. Mały mi pisaliśmy Barca-Real w kontekście LM , a nie ligi :) Bo w lidze już chyba pozamiatane ;]

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/41/#findComment-229129

Dzisiaj o 22 Real vs Barca wie ktoś może czy jest transmisja na cyfrowym polsacie ?

Według mnie u siebie Real wygra chodź wole Barcelone ponieważ na dzień dzisiejszy grają najładniejszą dla oka piłkę. No nie wspominam już o CR7 który dla mnie jest zwykłym płaczkiem jak Marmolada

Oczywiście dzisiaj oglądam Widzew vs Ruch - mecz przyjaźni ;] i Ległą z Leszkiem

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/41/#findComment-229135

Kurczę i nie zdążyłem na Kaiserslautern.. :mad: Oglądałem tylko skróty, po których niewiele widać, poza bramkami. Szkoda, mogliśmy wygrać, zwłaszcza, że Norymberga to nie rywal z górnej półki. Wynik 0:2. Po świetnym meczu w Stuttgarcie spodziewałem się wygranej. Oglądał ktoś ten mecz?

Co do LM, po 1\8przestało mi zależeć, ale teraz chciałbym finału Real Shalke i hat-tricka Raula.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/41/#findComment-229187

No nie wspominam już o CR7 który dla mnie jest zwykłym płaczkiem jak Marmolada

Taa zwykły płaczek. CR zasuwa na każdym treningu, przez cały sezon jest profesjonalistą w każdym calu, strzela dużo bramek, jest aktywny na boisku, ale dla hejterów zawsze pozostanie płaczkiem, bo lubi zanurkować i wymusić karnego, bo przecież nikt inny na świecie tak nie robi tylko on.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/41/#findComment-229206

Manchester United - Manchester City 0:1

Wembley jest błękitne. Mam pretensje właściwie do wszystkich, gdyż porażka była bardzo wielopłaszczyznowa. Sami piłkarze grali od niechcenia, Ferguson ustawił skład na 4-5-1 i spóźnił się ze zmianami, federacja bzdurnie zawiesiła Rooneya, czerwonych kibiców na Wembley w ogóle nie było słychać, Scholes powinien powstrzymać emocje, Berbatov nie wykorzystał dwóch stuprocentowych sytuacji, Nani w drugiej połowie zniknął, a Carrick... Mówię stanowcze nie, wychwalaniu piłkarzów po dwóch udanych spotkaniach. Dziś Berbatov wraz z Carrickiem pokazali, skąd biorą się wszelkie nieprzychylne im komentarze. Szansa na drugą w historii potrójną koronę została idiotycznie stracona. Jestem zawiedziony.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/41/#findComment-229219

Real Madryt vs Barcelona 1:1

1 Gran Derbi już za nami i mam po nim mieszane uczucia bo było źle skończyło się dobrze, a mogło być lepiej. W pierwszej połowie oba zespoły były świetnie zorganizowane i mimo kilku okazji bramki nie padły. Warto wspomnieć, że atmosfera była gorąca Bernabeu każde dojście graczy Barcy do piłki kwitowało gwizdami, a między piłkarzami iskrzyło i sędzia pokazał kilka żółtych kartek. W 52 minucie Raul Albiol zachował się fatalnie i pociągnął za koszulkę wychodzącego sam na sam Villę i otrzymał czerwoną kartkę, a Barcelona miała rzut karny, który wykorzystał Messi. Mourinho wprowadził na boisko Ozila i Adebayora niemal natychmiast. Barca poczuła się pewnie i początkowo Real sobie nie radził. W końcu nadeszła jednak 82 minuta w, której w polu karnym i rzut karny dla Realu.

Do piłki podszedł Ronaldo i pokonał Valdesa strzelając swoją pierwszą bramkę w meczach z Barceloną. Świetnie grał Pepe, który był wszędzie, a dobrą zmianę dał Ozil jedynie Adebayor sobie nie radził i zamiast niego na boisku powinien pojawić się Higuain.

Do końca meczu wynik się już nie zmienił i pierwsze z 4 Gran Derbi kończy się remisem. Jeśli ktoś może czuć się silniejszy psychicznie to jest to Real, który grając w 10 wyrównał i szkoda, że Mourinho ustawił na początku meczu defensywnie zespół. Przed finałem Pucharu Hiszpanii jestem spokojniejszy, gdyż dziś Real pokazał, że nie jest wcale gorszy od Barcy i jest szansa na zwycięstwa w tych 3 pozostałych meczach.

Mam nadzieję, że w środę Adebayor już się nie pojawi na boisku, bo zdecydowanie sobie nie radzi.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/41/#findComment-229236

Gran Derbi:

Taki Real chce oglądać. Tzn. taki jak w ostatnich 30 minutach kiedy na boisku zameldował się genialny Mesut Ozil. Ten zawodnik jest przyszłym zdobywcą Złotej Piłki. Barcelona miała rzecz jasna przewagę w posiadaniu piłki, ale Real za to miał więcej sytuacji. Bodajże dwa słupki (CR i Pepe) no i do tego ogólnie gra Królewskich w ost. dwóch kwadransach gry bardzo mi się podobała. Najlepszy na boisku zdecydowanie Pepe, który był trzecim obrońcą a w zasadzie defensywnym pomocnikiem. Barcelona nie zagrała tak jak miała zagrać, Real rozegrał moim zdaniem lepsze zawody i to na dodatek w osłabieniu. Co do czerwonej kartki dla Albiola to mogę się zgodzić, ale ja dałbym żółtą. Za to Alves nie został ukarany kartonikiem, a gdyby tak się stało to nie zagrałby w finale Copa del Rey. No nic, pierwsze GD za nami. Były emocje, wola walki jak to w Derbach. Taki Real chce oglądać. Mimo, że liga jest już raczej stracona to LM i CdR są do wygrania z Barcą i mam nadzieję, że tak się stanie. Barca jest do ogrania - Barca jest do wyeliminowania. Jak się okazało nie tak diabeł straszny jak go malują. Vamos! Hala Madrid!

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/41/#findComment-229242

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Mr_Hardy
      Kouki Amarei wypada z akcji na długi czas 😞 z powodu zerwania więzadła krzyżowego przedniego.        
    • Attitude
      Śmiało można mówić, iż premierowe Raw na Netflixie to spory sukces, przynajmniej pod względem zainteresowania. Netflix przekazał, że epizod z 6 stycznia międzynarodowo zebrał 4,9 miliona widzów. W samych Stanach Zjednoczonych show oglądało 2,6 miliona osób. Te statystyki robią wrażenie, bowiem to wzrost aż o 116% względem najchętniej oglądanego odcinka Raw z 2024 roku. Trzeba jednak mieć na uwadze, że ostatni epizod poniedziałkowej tygodniówki był mocno promowany. I sporo osób było zainteresowanych tym, jak będzie to teraz wyglądać na Netflixie. Wkrótce przekonamy się, czy te liczby to będzie mniej więcej stały trend. Eric Bischoff w najnowszej odsłonie swojej audycji "83 Weeks" odniósł się do reakcji publiczności podczas wspomnianego Raw na pojawienie się Hulka Hogana. Rzuciło się w uszy, to jak ikona została wybuczana w Intuit Dome. Bischoff próbował wyjaśnić tę sytuację. Zwrócił uwagę, że wiele osób, których nie było do tej pory w Kalifornii nie jest świadome, jak politycznie nastawiony jest ten stan. A po ostatnich wyborach prezydenckich w USA, Hogan i Donald Trump są jakby "zrośnięci" ze sobą w oczach wielu. Bischoff przyznał, iż Hulk może być rozczarowany. Ale nie powinien być zaskoczony czy zszokowany taką, a nie inną reakcją publiczności na jego osobę. Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Spadek w jakości kart niestety już był zauważalny w poprzednich miesiącach - szkoda, że z ciekawej, trochę innej federacji od reszty powstaje kolejny identyczny produkt.
    • Grins
      Co ten Lauderdale odpierdala... Może do Allie nic nie mam ale Effy to dno a nie zawodnik, nie chciałem tego widzieć może i dobrze że nie ma już tyle czasu tego śledzić, teraz gdy Gage odszedł z GCW raczej już nie będę tak zerkał na ten produkt tym bardziej jeśli ktoś taki jak Effy jest brany pod uwagę jako Main Eventer gali, pojebało totalnie Brett'a że stawia na ten odpad.   
    • Mr_Hardy
      Private Party te panie do świętowania mogli wybrać ładniejsze... Haha, fajny trolling z wejściem Stricklanda. Te zawiedzione miny 🤣. Genialny motyw z przerzucaniem Ricocheta między Archerem i Hobbsem. 🤣 Harley nie dość, że bardzo ładna, to jeszcze przezabawna. Śmiechłem ja Dax Harwood poślizgnął się i wywinął orła. Przewijałem kilkukrotnie. Bardzo fajne Dynamite, pełne dynamicznej akcji. Te niecałe dwie godziny minęły mi bardzo szybko. Super się to oglądało!
  • Dodaj nową pozycję...