Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

"If not now, when ?" - tak brzmi tytuł jednej z płyt zespołu Incubus. Takie pytanie można też postawić przed piłkarzami Legii w sprawie Ligi Mistrzów. Po wynikach jakie w trzeciej rundzie osiągnęły Olimpkiakos Pireus (przegrana w rewanżu i odpadnięcie) i Bate Borysów (taka sama sytuacja, jak z greckim zespołem), warszawski zespół będzie rozstawiony w czwartej rundzie eliminacji i realnie może myśleć o grze w Elicie.

"Jeśli mówisz do Boga, jesteś osobą religijną. Jeśli Bóg ci odpowiada, jesteś chory psychicznie"

House M.D. S02E19

211015597452e3a27e841d5.jpg

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

"If not now, when ?" - tak brzmi tytuł jednej z płyt zespołu Incubus. Takie pytanie można też postawić przed piłkarzami Legii w sprawie Ligi Mistrzów. Po wynikach jakie w trzeciej rundzie osiągnęły Olimpkiakos Pireus (przegrana w rewanżu i odpadnięcie) i Bate Borysów (taka sama sytuacja, jak z greckim zespołem), warszawski zespół będzie rozstawiony w czwartej rundzie eliminacji i realnie może myśleć o grze w Elicie.

Inna sprawa, że u tych NIErozstawionych, próżno szukać zespołu wyraźnie słabszego od obecnej Legii. Szansę na wyrównany mecz są duże. Walka jak nigdy w ostatnich latach. Ale jak tak dalej będize wyglądała gra, to przyjedzie jakieś Dundalk i nas złoi :wink:

Najlepsze info jest takie, że Mourinho pogonił z Manchesteru Schweinsteigera. Wreszcie koniec podań do tyłu i zwalniania gry

50608915156a3743c1fa34.jpg

Najlepsze info jest takie, że Mourinho pogonił z Manchesteru Schweinsteigera. Wreszcie koniec podań do tyłu i zwalniania gry

To teraz już może zająć się swoją śliczną żoną. Ona jeszcze jakieś przebłyski może mieć, u niego na fajerwerki raczej już nie ma co liczyć :P

[ Dodano: 2016-08-04, 11:21 ]

Ale jak tak dalej będize wyglądała gra, to przyjedzie jakieś Dundalk i nas złoi :wink:

Zgoda. Pierwszy mecz z Tencinem to jakaś marna kopanina była :P Szanse są jednak spore :)

"Jeśli mówisz do Boga, jesteś osobą religijną. Jeśli Bóg ci odpowiada, jesteś chory psychicznie"

House M.D. S02E19

211015597452e3a27e841d5.jpg

Inna sprawa, że u tych NIErozstawionych, próżno szukać zespołu wyraźnie słabszego od obecnej Legii.

Dokładnie tak. Jestem zdania, że obie grupy są bardzo wyrównane, jeśli nawet nie lepsza jest ta "unseeded". No bo porównajmy...w naszej grupie mamy Celtic, APOEL i Viktoria, czyli kluby chyba do ogrania, przy dużym szczęściu. A druga grupa? Można coś powalczyć z Hapoelem i Dundalkiem, bo reszta wydaje mi się, że jest w oddali. Tak czy inaczej, z taką grą jak dotychczas, boję się, że znów trzeba będzie poczekać rok.

• Reputacja:   827

Legia vs. Dundalk, czyli najlepsze losowanie z możliwych. Już się bałem, że trafią na Dinamo Zagrzeb, ale los był łaskawy. Nie wiem czy będzie lepsza okazja na awans. Oby tylko z formą było lepiej.

Ej CzaQ, widać po mnie???:D

sr.jpg.c870ab4188908c3d6d06c5f5101bfd2b.jpg

Legia vs. Dundalk, czyli najlepsze losowanie z możliwych. Już się bałem, że trafią na Dinamo Zagrzeb, ale los był łaskawy. Nie wiem czy będzie lepsza okazja na awans. Oby tylko z formą było lepiej.

Nie, nie bedzie lepszej. Nigdy. To jest DUNDALK! DUNDALK! Jak nie teraz, to polecam oficjalnie wycofac się z europejskich pucharów, bo to nie ma sensu.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Nie, nie bedzie lepszej. Nigdy. To jest DUNDALK! DUNDALK! Jak nie teraz, to polecam oficjalnie wycofac się z europejskich pucharów, bo to nie ma sensu.

Podbijam. Mistrz Polski powinien ogrywać mistrza Irlandii z rękoma w dupie i nie ma co się spinać, czy pisać, że Legia może być zbyt pewna siebie. ONA MA BYĆ PEWNA SIEBIE, bo inaczej przy odpadnięciu stracę kompletnie jakąkolwiek nadzieję w naszą klubową piłkę...

#Pogback

Myślałem, że Juve i Higuaina w tym okienku już nic nie przebije, a jednak transfer Pogby do Manchesteru stanie się prawdopodobnie faktem. Potwierdza już to zresztą sam klub. Cena jest jak na razie różna zależnie od źródła, ale mówi się o ponad 100 milionach euro. Taka kwota robi wrażenie, szczególnie, że Pogba to nie jest Messi czy Ronaldo. Jeśli w tej chwili płaci się za takich piłkarzy takie kwoty to strach pomyśleć co będzie dalej. Ciekawe co będzie jak Pogba znowu nie odnajdzie się w Anglii :D Dla mnie żaden piłkarz na świecie nie jest wart takiej ceny, bo za tyle kasy można zbudować całkiem niezły kręgosłup drużyny. Kto jednak bogatemu zabroni. Co myślicie o tym transferze?

Higuain nie jest wart 90 mln, Pogba nie jest wart 100 mln, chociaż jeśli za Gonzalo dali 90 to za Pogbę powinni płacić po 150 mln, a Messi/Ronaldo/Neymar po 200 mln+

W każdym razie Juve zrobiło niezły biznes, kupili od MU za niecałego melona a sprzedają ponad 100x drożej.

Pogba absolutnie nie jest wart tych pieniędzy, ale cóż, skoro Juventus sam zapłacił chwilę wcześniej 90 mln za Higuaina, to to oczywiste było, że Francuz musi być jeszcze droższy, bo jest po prostu bardziej wartościowym piłkarzem (marketingowo, wiekowo etc). Szkoda, że to wszystko zmierza w taką stronę, bo chociaż jestem daleki od zaglądania komuś w portfel, niemniej ma to swoje bezpośrednie przełożenie na cały rynek transferowy. Już obecnie sumy te są chore, a będzie jeszcze gorzej i coraz mniej dziwię się niektórym szkoleniowcom, którzy dość głośno manifestują swoje niezadowolenie z tego, w jaką stronę to wszystko zmierza (Klopp, Tuchel).

Z innej beczki, choć pozostając w temacie United - Manchester wygrał swój pierwszy oficjalny mecz pod rządami Jose Mourinho, pokonując 2-1 Leicester w spotkaniu o Tarczę Wspólnoty. O ile obie drużyny są mi wyjątkowo obojętne, tak początku zmagań w najatrakcyjniejszej - w moim odczuciu - do oglądania lidze nie mogłem sobie odpuścić i byłem ciekaw przede wszystkim, co pokażą Lisy. I muszę przyznać, że jestem zbudowany ich grą - dzisiaj przegrali, ale mieli swoje okazje, pokazali, że i w tym sezonie mogą być konkurencyjni i zameldować się w górnej części tabeli. Warto odnotować też kilka rzeczy:

a) naprawdę błyskotliwą akcję Lingarda na 1-0, gdzie objechał obronę Lisów w dość przykry sposób;

b) znów nie popisał się Podsiadło, na którego jest wiecznie dużo narzekań, dzisiaj też sprezentował gola rywalom, wystawiając piłkę Vardy'emu sam na sam;

c) pierwsze trafienie Zlatana dla United, ale pytanie, bo akcję widziałem tylko raz: czy tam nie było minimalnego spalonego?

Dobrze, że ten mecz już był. Teraz tylko tydzień i w końcu rusza Premier League, a ten sezon ma wiele argumentów, by naprawdę być wyjątkowym! :wink:

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

c) pierwsze trafienie Zlatana dla United, ale pytanie, bo akcję widziałem tylko raz: czy tam nie było minimalnego spalonego?

Bodajże lewa noga Ibry była na spalonym. Jak dla mnie prawidłowa bramka. Jeśli sędziowie mają promować ofensywną piłkę, to takie bramki powinni być uznawane. Z drugiej strony, poszkodowani pewnie sądzą o takich bramkach co innego.

Edytowane przez NalepRKO

Nie wiem czy to przez pogodę w Trondheim, ale ten Superpuchar Europy momentami wyglądał jak sparing. Niemniej mecz oglądało się całkiem dobrze, szczególnie, że niektóre bramki pierwsza klasa. Oczywiście jak to Real ma już chyba w zwyczaju gonił wynik i gdy wydawało się, iż jest po zabawie jak zawsze pojawił się Ramos. Nie wiem jak on to robi, ale piłka go po prostu szuka w polu karnym. W dogrywce Real dominował już całkowicie, dobrą okazję zmarnował m.in Lucas, ale w końcówce genialną akcję przeprowadził Carvajal. Sevilla miała pecha w tym meczu, bo tak naprawdę najpierw straciła wygraną w 93 minucie, a później w dogrywce gdy już czekała na karne bramkę na minutę przed końcem. Puchar mało ważny, ale Zidane znowu górą :wink:

Pierwsza kolejka. Leicester, mistrz Anglii przegrywa nie tylko z beniaminkiem, ale z zespołem, który ma problemy złożyć przyzwoitą kadrę meczową i jest w trakcie konfliktu kibiców z właścicielem (ten jest w trakcie zmiany). Do tego Hull jedną z bramek zdobyło... po podwójnej przewrotce.

Jednym słowem - Premier League powraca i naprawdę szykuje się jeden z najbardziej ekscytujących sezonów w historii :)

Hull City 2-1 Leicester

Ruszyła najbardziej nieprzewidywalna liga europejska i już na starcie doszło do odpowiedzi na to, co w tym sezonie pokaże Leicester. Mistrzowie Anglii zagrali na wyjeździe z beniaminkiem, drużyną, która od stycznia nie przeprowadziła żadnego transferu gotówkowego (ostatni - Dusan Kuciak z Legii), zespołem, który cały mecz grał bez zmian, bo... mają trzynastu zdrowych zawodników-seniorów (z czego dwóch bramkarzy) i finalnie drużyną, która ma problemy na linii kibice-właściciel.

Tyle przeciwności losu jednak nie przeszkodziło Hull w zaliczeniu udanego powrotu do najlepszych drużyn w Anglii. Leicester właściwie przez cały mecz nic nie pokazało, a ich jedyna bramka padła... po błędzie sędziego, który błędnie ocenił sytuację i zamiast rzut wolny, przyznał Lisom jedenastkę. Generalnie, nie był to najlepszy mecz Mike'a Deana, gdyż błędów tych parę popełnił. W drużynie gości ciężko było przez cały mecz zlokalizować Vardy'ego czy Mahreza, Andy King nie jest na poziomie N'Golo Kante, a Kasper Schmeichel chyba dał do zrozumienia, że ubiegły sezon to był jednorazowy wybryk, bo przyczynił się do utraty drugiego gola. Polaków na boisku nie było, chociaż rzuciła mi się w oczy mina Kapustki na ławce w stylu "co ja tutaj właściwie robię?"

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

• Reputacja:   1

Przez te kilka miesięcy zapomnialem o złotej zasadzie. Nie typowac ligi angielskiej :/. Spora niespodzianka i ciekawe jak pojdzie Leicester w tym sezonie. Zaczęli słabo, ale różnie to się może skończyć.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Lubię to
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 048 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Haha
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 600 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 896 odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...