Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Juve - Bayern 2-2

Nie będę ukrywać że bałem się tego spotkania. Bayern znów dotknęły urazu (i to w newralgicznych miejscach gdzie jest marne zastępstwo czyli w obronie), a forma nie była optymalna. Gdyby ktoś spytał się mnie przed mecze, to remis bramkowy brałbym w ciemno i mimo tego jak ten mecz wyglądał to zdanie podtrzymuję. Może i Bayern przez 50 minut miażdżył i Juve niewiele miało do gadania. Jednak gdy się odbudowali było naprawdę źle i mogło być naprawdę różnie. Wynik 2-2 jak i sama gra Bawarczyków (jedno z najlepszych spotkań drużyny od dawna) napawa mnie dużym optymizmem. W rewanżu powinien być już dostępny w pełni gotowy Benatia (tutaj wszedł na chwilę, ale dopiero co się wyleczył), może uda się Martinezowi (choć to mocno wątpliwe), Robben po golu powinien wrócić do klasowej gry, coraz lepiej gra Ribery. Ja nie widzę powodów do zmartwień. Na Allianz powtórzyć taką grę jak przez te 50 minut, trochę uważniej grać w obronie i awans powinien być nasz ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/402/#findComment-399244

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

maly619, Bayern tak niszczył Włochów, że ten remis to porażka bo mogli już zapewnić sobie pewną wygraną. Powinni zejść do szatni prowadzać 2,3-0. W rewanżu może być już różnie i obawiam się, że będzie to koniec przygody Niemców w LM.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/402/#findComment-399245

Widzisz mały, obyś się nie zdziwił. Juve to jednak mocna ekipa, w Serie A ma więcej mocnych rywali niż Bayern w Bundeslidze, a także dominuje wygrywając z większością. Pogba dzisiaj odmienił turyńczyków swoim wejściem, od drugiej połowy zagrali całkowicie inaczej. Jeżeli zostaną odpowiednio poustawiani przed rewanżem to może być równie. Wiem, że Bayern to mocarze, ale rywali trzeba respektować ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/402/#findComment-399246

maly619, Bayern tak niszczył Włochów, że ten remis to porażka bo mogli już zapewnić sobie pewną wygraną. Powinni zejść do szatni prowadzać 2,3-0. W rewanżu może być już różnie i obawiam się, że będzie to koniec przygody Niemców w LM.

Pewnie miałbym takie samo zdanie jak Ty, gdyby nie to jak wyglądała gra Bawarczyków w ostatnim czasie. Naprawdę, mimo wygranych w lidze wyglądało to bardzo nieciekawie i to z o wiele słabszymi rywalami. Do tego Juve było w niesamowitym gazie i osobiście bardzo realnie się ich obawiałem. Dlatego też tak bardzo cieszę się z wyniku jaki udało się uzyskać. Przed meczem nic nie wskazywało że uda się zdobyć nawet ten remis

ale rywali trzeba respektować

A czy ich nie respektuję? Oczywiście, że do rewanżu trzeba podejść co najmniej tak samo skoncentrowanym i zaangażowanym jak do dzisiejszego meczu. Ja tylko stwierdzam zadowolenie z tego co zobaczyłem i uważam że jest to dobry prognostyk przed rewanżem.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/402/#findComment-399249

Oglądałem pierwszą połowę Juve-Bayern i nie sądziłem, że będzie to tak jednostronne oblężenie. Nie mam pojęcia jakim cudem Juve wyszło z tego z remisem; Bayern musiał straszliwie spieprzyć drugą połowę.

Drugą połowę spędziłem na stadionie Arsenalu i to spotkanie było dużo ciekawsze i przyjemniejsze do oglądania. Kontra za kontrą, przy czym zwycięzca do przewodzenia. Szkoda mi Arsenalu. Przylepiła się do nich łatka wiecznie czwartej drużyny, a tymczasem grają oni najprzyjemniejszą dla oka piłkę w Anglii (zaraz obok Leicesteru). Znowu trafili na Barcę, na którą po prostu nie ma mocnych (choć z całego serca życzę im porażki, gdyż nie chcę, aby to Barca była pierwszą drużyną, która obroni LM) :).

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/402/#findComment-399265

• 4 tygodnie później...

• Reputacja:   601

Trzeba rozruszać nieco ten temat, a nie ma chyba do tego lepszej okazji niż losowania europejskich pucharów.

Pary w LM:

VFL Wolfsburg – Real Madryt

Bayern Monachium – Benfica Lizbona

FC Barcelona – Atletico Madryt

Paris Saint-Germain – Manchester City

Pary w LE:

Sporting Braga - Szachtar Donieck

Villarreal CF - Sparta Praga

Athletic Bilbao - Sevilla FC

Borussia Dortmund - Liverpool FC

Półfinaliści Ligi Mistrzów niby łatwi do wytypowania poza parą PSG/City, ale liczę na jakieś niespodzianki z naciskiem na Atletico. Wolfsburg czy Benfica raczej pewnego poziomu nie przeskoczą, tak więc Bayern i Real jeśli zagrają na swoim poziomie problemów mieć nie będą. Najbardziej wyrównana wydaje się para PSG/City, gdzie dla każdej z tych drużyn półfinał będzie wielkim sukcesem. Typ: Real, Bayern, Barca i PSG w półfinałach.

Jeśli chodzi o LE to obejrzę pewnie oba mecze z pary BVB/Liverpool i jedną z tych drużyn widzę w finale. Faworytem jest Borussia, która nie ma co ukrywać w tym momencie wygląda lepiej, ale kto lepiej zna BVB niż Klopp. To jest największy atut Anglików. Poza tym fajnie będzie zobaczyć powrót Kloppa na stare śmieci.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/402/#findComment-400688

Chciałem City dla Bayernu i Benfikę dla Wolfsburga, ale i tak jestem zadowolony. Benfika (z całym szacunkiem), to dla mnie najsłabsza ekipa z dostępnych więc ciężko się nie cieszyć z takiego losowania ;)

Wilki wylosowały dużo gorzej. Awansu nie będzie, ale liczę na ciekawe mecze i chociaż próbę walki. Pozostałe pary cięższe do wytypowania, ale stawiam na Barce i PSG. Myślę też, że Bayern, Real, Barca i PSG to aktualnie 4 najmocniejsze drużyny w stawce, więc dobrze że (prawdopodobnie) między nimi rozstrzygnie się walka o finał.

W LE interesowało mnie na kogo trafi BVB i trafiło bardzo fajnie :) Nie będzie łatwo, ale powrót Kloppa do Dortmundu na pewno wyjdzie wyjątkowo.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/402/#findComment-400690

"Jak to mawia młodzież: masakracja"- tak podsumowałbym dzisiejsze losowania.

VFL Wolfsburg – Real Madryt

Wilki mogą trochę postraszyć Królewskich, ale jakich szczególnie wielkich szans na awans im nie daję. To już nie jest ten sam Wolfsburg, co przed rokiem i tak na prawdę jeśli Real ma tu odpaść, to musi wyeliminować się sam.

Bayern Monachium – Benfica Lizbona

W sumie mógłbym przepisać to samo, co napisałem przy poprzedniej parze i chyba nikt by się nie obraził. Jeśli Bayern nie zlekceważy portugalskiego zespołu, powinni zapewnić sobie awans już w pierwszym meczu. Z całym szacunkiem dla piłkarzy Benfiki.

FC Barcelona – Atletico Madryt

Jak zobaczyłem karteczkę z napisem "FC Barcelona" powtarzałem "tylko nie Atleti. Tylko nie Atleti. Tylko nie Atleti", więc wynik tego losowania to trochę moja wina :? . Mój wymarzony finał tej edycji ma miejsce dużo za dużo za wcześnie. Jeśli ktoś ma zatrzymać Barcę, to jest to ekipa Diego Simeone. Faworytem oczywiście jest ekipa z Katalonii, ale będę bardzo mocno trzymał kciuki za Griezmanna, Koke i spółkę. Nie może być tak, że ktoś sobie wygra Ligę Mistrzów dwa lata z rzędu... Jak galaktycznego futbolu by nie prezentował. (Zbieżność drużyn i galaktyczności nie jest przypadkowa :P)

Paris Saint-Germain – Manchester City

Kojarzycie te obrazki, gdzie herby klubów obrzucają się pieniędzmi? Tak tylko. Obrona City bez Kompanego to jakiś żart. W pomocy Toure gra jak mu się chce. Wydaje mi się, że jedyną nadzieją Obywateli jest ewentualny powrót Kevina de Bruyne, choć nawet z nim nie dawałbym im specjalnie wielkich szans. Jeśli PSG będzie mieć tutaj jakieś większe problemy z awansem, to będę szczerze zaskoczony.

Sporting Braga - Szachtar Donieck

Para ta wydaje się być na swoim poziomie. Jak się wylosowali, to lekko się zaśmiałem. Każdy ich chciał, a ktoś z Nich awansuje sobie dalej. Pewnie Szachtar.

Villarreal CF - Sparta Praga

Czesi zaskakująco(?) wyeliminowali włoskie Lazio, choć dla osób zainteresowanych Serie A wynik podobno nie był aż taki zaskoczeniem ze względu na formę Rzymian. W każdym razie na Villarreal ich zabawa w europejski futbol najprawdopodobniej się zakończy. Druga najlepsza defensywa ligi po Atletico powinna zapewnić w miarę spokojny awans do dalszej fazy rozgrywek.

Athletic Club - Sevilla FC

Komentarz do tego meczu najlepiej byłoby zostawić ludziom bliżej zainteresowanym La Ligą. Niespodziewanie(?) dobrze grający w tym sezonie zawodnicy z Bilbao vs Sevilla. W sumie ekipa Krychowiaka wygrywa LE po dwa razy, więc w tym roku pewnie ktoś inny, ale kasę stawiałbym mimo wszystko na Nich.

Borussia Dortmund - Liverpool FC

Jako kibic LFC liczyłem, że przynajmniej na razie uda się tego uniknąć, a najlepiej jak BVB wpadnie na Villarreal i któryś z głównych faworytów do trofeum odpadnie, no ale jakoś tak nie siadło. Sam nie wiem co myśleć o tym losowaniu. Jak popatrzę na grę Liverpoolu, a potem na to, co robi ekipa z Signal Iduna Park, czy choćby na ten gwałt na londyńskich Kogutach (Najlepsza defensywa ligi! Kandydat do tytułu!) to ogarnia mnie lekkie przerażenie. Z drugiej strony mamy Kloppa na ławce, a mecze między oboma klubami są gwarancją dobrej atmosfery i emocji. Nie pozostaje mi nic innego, jak tylko czekać i cieszyć się widowiskiem. A może akurat nam się poszczęści.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/402/#findComment-400691

choćby na ten gwałt na londyńskich Kogutach (Najlepsza defensywa ligi! Kandydat do tytułu!)

Nie zapominaj jednak, że Tottenham grał lekko rezerwowym składem.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/402/#findComment-400692

Dokładnie. Anglicy i Włosi mają zazwyczaj gdzieś Ligę Europy i rzadko zmieniają podejście. Taki Liverpool, to jeszcze ma motywacje, bo to może być przepustka do Ligi Mistrzów, ale Tottenham zbroi się na Premier League. Zakładając, że Leicester w końcu zwolni tempo, to oni im siedzą na ogonie. Kiedy ostatnio mieli tak realne szanse na mistrzostwo? Nie dziwie im się, że olewają wszystko inne - a i Champions League będzie za rok.

Pary Ligi Mistrzów bez historii. Bayern, Barca, Real i PSG dalej. Zdziwie się, jak będzie inaczej.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/402/#findComment-400695

Dokładnie. Anglicy i Włosi mają zazwyczaj gdzieś Ligę Europy i rzadko zmieniają podejście. Taki Liverpool, to jeszcze ma motywacje, bo to może być przepustka do Ligi Mistrzów, ale Tottenham zbroi się na Premier League. Zakładając, że Leicester w końcu zwolni tempo, to oni im siedzą na ogonie. Kiedy ostatnio mieli tak realne szanse na mistrzostwo? Nie dziwie im się, że olewają wszystko inne - a i Champions League będzie za rok.

Pary Ligi Mistrzów bez historii. Bayern, Barca, Real i PSG dalej. Zdziwie się, jak będzie inaczej.

No ja miałbym największy dylemat przy City - PSG. Nie skreślałbym jednak tak od razu Manchesteru. Ale oczywiście mogą podzielić los innych angielskich drużyn ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/402/#findComment-400698

• Reputacja:   41
  • Urządzenie:  Android

Kolejna piłkarska legenda przechodzi na drugą, lepszą stronę... Żal ogromny, bo był to ulubieniec mojego dziadka , dzięki temu miałem okazję zobaczyć co swego czasu wyczyniał Johan Cruyff. Zawsze jest szkoda, każdego człowieka. Jednak gdy w jakiś sposób jest się z kimś przywiązanym, nawet w abstrakcyjnym ujęciu, taka strata boli bardziej. No cóż napad raju jest niesamowity. Garincha, Best , Eusebio, Johan.Niby kolej rzeczy, ale...
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/402/#findComment-400973

• 3 tygodnie później...

• Reputacja:   601

Półfinały LM:

Manchester City – Real Madryt

Atletico Madryt – Bayern Monachium

W pierwszej parze minimalnym faworytem wydaje się być Real, szczególnie jeśli chodzi o doświadczenie w tej fazie pucharów, ale daleki jestem od lekceważenia City. Z PSG też Anglicy nie byli faworytami, a sprawili całkiem sporą niespodziankę. Mimo wszystko stawiam na Real, bo Królewscy mają jedną osobę, która może wygrać im dwumecz, czyli Ronaldo. Wątpię by poprzestał na 16 golach w tej edycji i na pewno zrobi wszystko by pobić swój rekord. Druga para natomiast jest bardzo wyrównana i szanse obstawiam 50/50. Może zadecydować dyspozycja danego dnia. Znowu minimalnym faworytem jest Bayern, ale Hiszpanie w ostatnich latach skutecznie wybijali Niemcom finał LM. Powtórka z 2014 roku i derby Madrytu w finale? Czemu nie. Na pewno byłby to dodatkowy smaczek, ale tak jak mówię finał City vs. Bayern też jest bardzo realny. W tym zestawieniu każdego stać na finał.

Półfinały LE:

Szachtar Donieck - Sevilla

Villarreal - Liverpool

Krótko - wymarzony finał Sevilla vs. Liverpool. Sevilla w ostatnich latach ma monopol w tych rozgrywkach i myślę, że pokona Szachtar, natomiast Liverpool pokazał już na co go stać w starciach z BVB. Wcale bym się nie zdziwił gdyby to Anglicy sięgnęli po puchar, czego zresztą ekipie Kloppa życzę :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/402/#findComment-402523

• 4 tygodnie później...

W dniu dzisiejszym Adam Nawałka podał szeroką kadrę Polski na zbliżające się wielkimi krokami Euro 2016.

Bramkarze: Artur Boruc (AFC Bournemouth, Anglia), Łukasz Fabiański (Swansea City AFC, Walia), Wojciech Szczęsny (AS Roma, Włochy), Przemysław Tytoń (VfB Stuttgart 1893, Niemcy).

Obrońcy: Thiago Cionek (US Città di Palermo, Włochy), Paweł Dawidowicz (SL e Benfica, Portugalia), Kamil Glik (Torino FC, Włochy), Artur Jędrzejczyk (Legia Warszawa), Michał Pazdan (Legia Warszawa), Łukasz Piszczek (BV Borussia 1909, Niemcy), Bartosz Salamon (Cagliari Calcio, Włochy), Jakub Wawrzyniak (Lechia Gdańsk).

Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski (ACF Fiorentina, Włochy), Kamil Grosicki (Stade Rennais FC, Francja), Tomasz Jodłowiec (Legia Warszawa), Bartosz Kapustka (Cracovia), Grzegorz Krychowiak (Sevilla FC, Hiszpania), Karol Linetty (Lech Poznań), Krzysztof Mączyński (Wisła Kraków), Sławomir Peszko (Lechia Gdańsk), Maciej Rybus (Tieriek Grozny, Rosja), Filip Starzyński (Zagłębie Lubin), Paweł Wszołek (Hellas Verona FC, Włochy), Piotr Zieliński (Empoli FC, Włochy).

Napastnicy: Robert Lewandowski (FC Bayern München, Niemcy), Arkadiusz Milik (AFC Ajax, Holandia), Artur Sobiech (Hannover 96, Niemcy), Mariusz Stępiński (Ruch Chorzów).

Ostateczny skład zostanie podany 30 maja. Wiem, że temat pojawił się w SB, ale te wydarzenie jest ważne, więc postanowiłem przenieść go tutaj. Wasze opinie? Kto wyleci z tego składu? Czy jest to na tę chwilę najlepsze możliwe zestawienie Polaków na Euro? Zapraszam do dyskusji. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/402/#findComment-404063

Myślę, że (chociaż wiele się może wydarzyć na treningach na rozpoczynającym się pod koniec miesiąca zgrupowaniu) dość łatwo wytypować kto odpadnie z tej 30stki. Jak dla mnie z bramkarzy wypadnie Przemysław Tytoń. Z obrony drugoligowy Paweł Dawidowicz. Z pomocy Peszko i Starzyński. Z ataku, i tu się zastanawiam, ktoś z dwójki Sobiech / Stępiński. Stawiam na tego drugiego, bo końcówkę sezonu Artur Sobiech jakąś miał - może bramek nie strzelał jak na zawołanie ale przynajmniej grał w Bundeslidze.

To takie moje typy na teraz.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/402/#findComment-404086

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• HeymanGuy
      Jakieś przecieki mówiły że Rocky’ego wyrzuci. Tylko to by było spoko kilkanaście lat temu, nie teraz
    • IIL
      Raczej wiadomo, że John Cena ugra w tym roku RR match, także zastanawia mnie kogo jako ostatniego wyrzuciłby z ringu? Powinien być to ktoś z kim stoczy program/walkę po Manii i stawiam, że będzie to CM Punk albo Randy Orton.  Punk zresztą też powinien dobić do main eventu sobotniej nocy WMki i walczyć o World Heavyweight Championship. Nie wygra jednak Rumble i zdobędzie shota w inny sposób. 
    • CzaQ
      To akurat chyba łatwo wyjaśnić - The Rock niczym Cena jest ofiarą własnego sukcesu. Gość jest tak popularny i rozchwytywany (nie tak dawno był najbardziej opłacanym aktorem na świecie), że po prostu studia naciskają żeby był facem, bo obawiają się, że heelowy Dwayne by się tak nie sprzedał. Przykład - mamy kolejny film w kinie czy na netflixie gdzie gwiazdą jest Rockualdo i ma on kategorię wiekową PG - czyli dostępną dla wszystkich. I zapewne dzieci dla których wrestling jest wciąż prawdziwy    ...pewnie nie chciałyby oglądać go 'bo tak naprawdę w TV jest złym człowiekiem!" i nie pójdą/nie obejrzą filmu czy serialu, w którym on występuję i jest ważną postacią. Czysty markieting.   
    • Attitude
      Rob Van Dam zdradził, iż choć jest związany kontraktem legend z WWE, to nie blokuje mu to kolejnych występów dla All Elite Wrestling. Przynajmniej tak wynika z jego wiedzy. Nie jest co prawda przekonany, że to obecnie najlepsza dla jego opcja. Ale odpowiednia oferta finansowa może go skusić. Link do filmu Dzisiaj w nocy przed nami kolejny odcinek AEW Dynamite. Aktualna zapowiedź: * Casino Gauntlet o World Title Shot * Bobby Lashley vs. Mark Briscoe * Will Ospreay vs. Buddy Matthews * Powróci Kenny Omega * Wystąpi MJF * Wystąpi Jeff JarrettPrzeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Czas odświeżyć temat Coś z ostatnich dni - powroty The Rocka nie robią na mnie żadnego wrażenia. Po prostu w ostatnich latach widzę go ,,co chwilę'' i chłopina nie daje mi się za nim stęsknić. W dodatku nigdy jakimś wielkim fanem nie byłem i tak to jest, że raczej bliżej mi do przewijania jego gadki niż wypieków na twarzy. Wczorajszy epizod NXT utwierdził mnie jedynie w tym przekonaniu. Mógłby na jakiś dłuższy czas udać się ponownie do Hollywood
  • Dodaj nową pozycję...