Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Z tego co pamiętam to miejsce przepada. Tylko zwycięzcy mają miejsce w LM, spot nie przechodzi na inne drużyny.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/390/#findComment-384382

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Okej, dziękuję za informację.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/390/#findComment-384385

Farmacja - Coco Jumbo

wielkie derby klasa B

Mecz sezonu to i odpowiednia godzina, 20:15 ( mecz opóźnił się z powodu, złamanego rożnego kijka), przy stucznym oświetleniu, ( takim że piłki nie było widać , jak leciała w powietrzu) i przy pełnych trybunach ( które były na 200 os).

Tym razem nie było rac, doping obu grup rwany, na trybunach głównie szaliki Coco z przesłaniem religijnym ( Bóg Honor Coco jumbo).

Pierwszy mecz zakończył się wynikiem 8:4 dla Coco, tym razem, też spodziewałem się bramek, duzo padło ich ale piłkarze glownie strzelali na boczne bramki, które byly ustawione obok boiska, przy bramkach głównych i to często.

Sytuacje był takie że zawodnik sam na sam z bramkarzem, strzela i idealnie w okno, ale małej bramki treningowej, ulokowanej 3 metry od bramki głównej.

Wiec kibice na trybunach zaczeli liczyć gole na małe bramki, gdzie wygrali piłkarze Farmacji.

Ogólnie Farmacja zrobiła lekkie przemeblowanie w składzie, już nie wychodzi ich mało, mieli 4 nowych piłkarzyy, to zaowocowało pierwszymi punktami na rundzie wiosennej, 8punktów, tyle samo co Coco, walka była o to żeby nie zająć ostatniego miejsca w lidze ( choć jeszcze jest ostatnia kolejka, a tam coco gra z rezerwami Hutnika, może sie jeszcze zmienić).

Mecz sie zaczoł i na wejscie pilkarzy, poszczono z trybun hymn ligi mistrzow, mozna bylo poczuc wage spotkania.

Pierwsze minuty to byla przewaga coco Jumbo, atakowali sporo, al nie potrafili wykończyć akcji, w końcu byli blisko, ale jeden ze strzałów trafił w słupek.

Do przerwy bez bramek, druga połowa, wreście Farmacja zaczela grać , próbowala kontrataki, ale lepsze okazje miało Coco , po jednym rajdzie, obrońca Farmacji ostro fauluje i dostaje czerwień.

Farmacja w 10, to dla nich norma, ale tym razem mieli nawet ławke rezerwowych.

Coco przeważało, ale nic z tego nie wynikało, po jakimś czasie, kolejna czerwień dla Farmacji, za przekleństwo do śedziego ( drugie w meczu tego piłkarza) i UWAGa, od tego czasu Farmacja zaczeła grać rewelacyjnie.

W 9 zepchneli Coco do obrony, robili rajdy, pod bramke, po jednej akcji, blisko byli bramki ale dwie poprzeczki uratowały Coco.

Coco próbowało, ale piłkarze odpadli z sił i 9 Farmacji nadal lepiej się prezentowała.

Sędzia przedlużył spotkanie o 5min ( wyszlo nawet 7).

Coco rzuciło się do ataku, ale zabójcza kontra Farmacji, piłkarz tej drużyny dostaje dobrą piłke, sam na sam z bramkarzem i wreście goooollll.

Po bramce Coco jeszcze próbuje się zrewanżować, ale obrona Farmacji wybija, szok Coco przegrywa z Farmacją mając dużą przewagę, wtedy kiedy ta gra w 9.

Farmacja rewanżuje się za runde jesienna i wychodzi z ostatniego miejsca w 8 lidze.

Klasa B ( 8liga) grupa 1 Warszawa

Farmacja - Coco Jumbo 1:0 ( 90minuta)

widzów około 200

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/390/#findComment-384687

Tak dla przypomnienia:

LM: Sarajevo - Lech

LE: Legia - Botoșani/Cchinwali

LE: Kruoja - Jagiellonia

LE: Celje - Śląsk

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/390/#findComment-385205

• Reputacja:   605
  • Urządzenie:  Windows

Tegoroczne Copa America wchodzi w decydującą fazę i wielkimi krokami zbliżają się już półfinały. Muszę jednak przyznać, iż poziom turnieju jest słabiutki. Naprawdę nie wiem czy za dzieciaka bardziej jarało się takimi turniejami, ale w tym roku wygląda to kiepsko. Zawsze padało sporo bramek, gra była widowiskowa, a teraz co mecz to nic ciekawego. Wystarczy zobaczyć skrót lub ewentualnie tylko karne. Na półfinały jakoś nie czekam, raczej zapodam sobie jakieś skróty po pracy i to tyle. Bardziej czekam na mecz kobiet Niemcy vs. USA niż na mecze Copa America. Mimo wszystko faworytem wydaje się być Argentyna, która grała całkiem nieźle z Kolumbią i tylko dzięki Ospinie był taki, a nie inny rezultat. Poza tym wygrana kogoś innego będzie niespodzianką, choć fajnie byłoby gdyby wygrali gospodarze. Największym zawodem turnieju nie jest Brazylia, a Kolumbia. Nie wiem co w rok stało się z tą ekipą, ale na mundialu grali kapitalnie. Obecnie to niestety zlepek gwiazd i to chyba jest problemem. Może trzeba zrezygnować z jakiś graczy, bo przecież w kadrze nie muszą znajdować się wszyscy najlepsi. Oczywiście nie można też iść drogą Dungi i brać na turniej jakieś wynalazki o których przeciętny kibic nigdy nie słyszał. Tak czy inaczej smutne te Copa America i niestety nic już tego obrazu nie zmieni.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/390/#findComment-385607

• 2 tygodnie później...

Fetyszyści PL - dziś do gry wraca Fantasy Premier League tym razem na sezon 2015/2016

Oczywiście stworzyłem ligę - Kod do gry 40675-11948

Zapisywać się !

http://fantasy.premierleague.com/

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/390/#findComment-386321

Widać nowinki, których nie było rok temu bądź ich nie pamiętam. Ale są to chyba "bonusy" jednorazowego wykorzystania. Skład teraz byle jaki, trzeba czekać na wyklarowanie się ekip.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/390/#findComment-386322

Dziś wielki smutek, bo z Bayernu odchodzi jej legenda i ikona, czyli Bastian Schweinsteiger :(. Potwierdziły się plotki pojawiające się już od jakiegoś czasu i przechodzi do Anglii, do Manchesteru United. Życzę mu jak najlepiej i rozumiem tą decyzję, bo jak sam powiedział chce jakiś nowych wyzwań. Z nami zdobył wszystko co się dało i mam nadzieję, że po zakończeniu kariery pójdzie drogą innych legend klubu i stanie się członkiem jej sztabu. #DankeBasti

PS: Jak kibice United odbierają ten transfer ;)?

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/390/#findComment-386393

PS: Jak kibice United odbierają ten transfer ;)?

Poprzedniego sezonu nie miał udanego z powodu urazów. Jeżeli kontuzje będą go omijały, to może się okazać solidnym wzmocnieniem. Mówimy w końcu o zawodniku, który osiągnął już niemal wszystko, a wciąż ma przed sobą jeszcze kilka lat grania. Ponoć ma kosztować 28mln. Nie wiem, ile jest w tym prawdy, ale jeśli cena się potwierdzi, to żal byłoby z takiej okazji nie skorzystać. Dzisiaj kluby więcej wydają na piłkarski szrot i taka cena za mistrza świata jest jak los na loterii. LvG będzie miał kłopot bogactwa w ofensywie:

------------Schweinsteriger/Blind-------Herrera/Carrick

Di Maria/Valencia----------------Mata/Fellaini---------------Depay/Young

--------------------------------------Rooney--------------------

Jeszcze klasowy środkowy obrońca (ci obecni zbyt często się sypią), napastnik (w miejsce odchodzącego RvP), zatrzymanie w klubie De Gei i okienko będę mógł uznać za udane.

Edytowane przez marcel
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/390/#findComment-386395

Ja się transferem Bastiana niesamowicie jaram, to klasowy zawodnik, a pod okiem van Gaala powinien zyskać nowe siły i motywacje. W poprzednim sezonie jak sypał się Carrick to było kiepsko na jego pozycji; Niemiec moim zdaniem jest zawodnikiem nawet nieco lepszym, także bardzo optymistycznie na to patrzę.

Ofensywa faktycznie wygląda okazale. Marcel, ja stawiam, że Manchester zostanie przy 4-3-3, szczególnie, że ostatnio van Gaal dał sygnał, że Depay może być u niego napastnikiem. W środku pola jest aż 5 naprawdę dobrych zawodników (Carrick, Bastian, Herrera, Fellaini, Blind) a do pierwszej drużyny odważnie puka młody Brazylijczyk Pereira. Valencia raczej na pewno na stałe zostanie na prawej obronie, szczególnie, że z klubem żegna się Rafael, co prawda przychodzi Darmian, ale to raczej Ekwadorczyk będzie na początku pierwszym wyborem. Na skrzydłach zapomniałeś dodać Januzaja, myślę, że się nie podda tak łatwo, bo otwarcie mówi, że nie chce iść na wypożyczenie :)

Pozostaje sprowadzić klasowego stopera i killera na atak, bo w obecnej chwili takowego w klubie nie ma, Rooney zawsze lubił się cofnąć, a Depay to jednak niewiadoma, jeśli chce się walczyć o najwyższe cele i to na kilku frontach to taki typowy napastnik jest moim zdaniem niezbędny.

No i kwestia Davida, wydaje się, że Manchester w końcu pokazał jaja i woli oddać go za rok za darmo, niż teraz puścić za pół darmo. Bardzo mi się takie zachowanie podoba, trzeba się szanować.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/390/#findComment-386396

• Reputacja:   41

A co z Darmianem nie wyszło? Nie żeby był to jakiś super obrońca, ale potencjalnie lepszy od np: Rojo.

28 mln? Słyszałem , że 22 a to i tak dużo jak na zawodnika mającego (musiałem się upewnić) 31 lat!

Gdzie pochowali się fani Calcio? Było tu takich sporo. To co do tej pory robi serie a, no dobra Inter i Milan to się w głowie nie mieści. Ostatnie lata nie dawały transferów takiego kalibru. Zdążyłem się przyzwyczaić do pozyskiwania zawodników, których inne kluby z topowych lig wypychały nie co na siłe.

Oby powrót Ibry okazał się prawdą, dla niego z chęcią wróciłbym do śledzenia meczy na włoskich boiskach...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/390/#findComment-386397

Dziś wielki smutek, bo z Bayernu odchodzi jej legenda i ikona, czyli Bastian Schweinsteiger :(.

Dla mnie jest to koniec pewnej epoki w Bayernie. Zupełnie nie rozumiem jak mogli sprzedać prawdziwego lidera tego zespołu. Już zeszłoroczne odejście Kroosa to był trochę strzał w stopę. Nie wiem czy oni mają naprawdę tak dobrą pomoc, żeby sobie na to pozwolić? Dziurawy Man U na pewno dużo zyska na tym transferze i top 3 dla niech w następnym sezonie jest wg mnie pewne. Ciekawe kto go teraz zastąpi w Bayernie. Michael Ballack odchodząc z Bayernu do ligi angielskiej zrobił zły ruch, ale myślę, że Bastian sobie spokojnie poradzi. Ogólnie liga niemiecka w przyszłym sezonie może wyglądać ciekawie, ale myślę, że walka o tytuł rozegra się wyłącznie pomiędzy Bayernem i Wolfsburgiem o ile Ci drudzy zatrzymają najlepszych zawodników. Stawiam na tych pierwszych.

Btw Jeszcze lepiej wygląda sytuacja w Serie A. Milan i Inter zrobiły przemyślane transfery i chyba od dawna nie wydały tak dużo pieniędzy. Do tego dochodzi faworyt - Juventus oraz Roma i Napoli. Lazio chyba nie włączy się do walki.

Edit: Co sądzicie o lidze hiszpańskiej? Barcelona ma raczej zagwarantowany tytuł skoro Real ma na ławce niszczyciela najlepszych zespołów - Beniteza. Atletico może się włączyć do walki, ale nie wierzę , że będzie ich stać na tytuł. Sevilli i Valencii dużo brakuje do walki o mistrzostwo.

Edytowane przez Captain Jerry
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/390/#findComment-386398

Co do Darmiana - wszystko wyszło, chodzą tylko plotki, że z potwierdzeniem czekają, bo chcą ogłosić 3 na raz - Darmiana, Bastiana i Schneiderlena. Chodziło mi tylko o to, że tak jak było w przypadku Shawa tak i mam przeczucie, że Darmian będzie musiał powalczyć o ten pierwszy skład, bo Valencia grał po prostu naprawdę solidnie.

Inter rozwala system, mnie najbardziej zaskoczył transfer Mirandy, bo ani tam jakaś wielka kasa nie poszła, jedyne co mi tutaj pasuje to to, że Simeone chce mieć urugwajski środek obrony (genialny bądź co bądź, uwielbiam tego Gimeneza, najlepszy obrońca młodego pokolenia jak dla mnie; Godin to klasa sama w sobie). Pytanie jak Mancini poradzi sobie z ogarnięciem połowy nowego składu? Ciekawa sprawa też z Shaqirim, który miał być wielką gwiazdą, a po zaledwie pół roku leci do Shalke. Sezon we Włoszech zapowiada sie pasjonująco, ale obawiam się, że klubom z Mediolanu nie wystarczy na odrodzenie rok i Juve znów będzie poza wszelkim zasięgiem.

Hiszpania to trochę wielka niewiadoma, poprzedni sezon pokazał, że nawet w połowie sezonu nic nie można wnioskować, aczkolwiek w tego Beniteza nie wierzę za cholerę. Atletico zrobiło bardzo fajne transfery, widać, że Simeone wie dokładnie co robi; myślę, że będą mieli 3 miejsce będąc poza zasięgiem drużyn za nimi, a z ich sercem do walki może pokuszą się nawet o coś więcej (jak Benitez ambitnie popracuje :D). Atletico wydaje się budować silniejszy skład niż miało w poprzedniej kampanii, także kto wie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/390/#findComment-386401

Dla mnie jest to koniec pewnej epoki w Bayernie. Zupełnie nie rozumiem jak mogli sprzedać prawdziwego lidera tego zespołu. Już zeszłoroczne odejście Kroosa to był trochę strzał w stopę

W obu przypadkach ten sam powód: zawodnik sam chciał odejść, a klub nie miał zamiaru robić im problemu.

Nie wiem czy oni mają naprawdę tak dobrą pomoc, żeby sobie na to pozwolić?

Bastian w formie to na pewno mega gracz. Problem w tym, że ostatnio formę miał rzadko. Przez jego odejście więcej szans na grę dostaną tacy gracze jak Rode, albo nowy nabytek Kimmich. Nie wiadomo też gdzie Pep widzi Martineza, ale w razie czego na środku też może grać. Generalnie nazwiska nie powodują szybszego bicia serca, ale ja np. bardzo się ciesze na więcej szans Rode. No chyba, że będą jeszcze jakieś transfery, a zarząd mówił że będą. Pytanie tylko czy akurat na tą pozycję.

[ Dodano: 2015-07-11, 17:35 ]

a po zaledwie pół roku leci do Shalke

To jeszcze nie jest potwierdzone ;) Podobno w Gelsenkirchen uznali, że za drogi.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/390/#findComment-386402

• Reputacja:   41

Nie wiem właśnie o co chodzi z fenomenem...nie z brakiem fenomenu Shaqiriego, to nie jest tak , że Szwajcar nie dawał rady w Interze, zdarzały się przecież mecze gdzie był zaraz po Icardim, Medelu najbardziej wyróżniającym się graczem Interu. Czemu od chłopaka wymaga się aż tak wiele, nikt nie mówił, że będzie to nie wiadomo jak dobry piłkarz, który będzie wstanie ruszyć sam całą drużynę. W bayernie to słyszałem, wiem po statystykach, że nie dostawał aż tak dużo szans a Inter według mnie robi po raz kolejny ten sam błąd-Coutinho. Edytowane przez Caribbean Cool
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/390/#findComment-386405

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Attitude
      Śmiało można mówić, iż premierowe Raw na Netflixie to spory sukces, przynajmniej pod względem zainteresowania. Netflix przekazał, że epizod z 6 stycznia międzynarodowo zebrał 4,9 miliona widzów. W samych Stanach Zjednoczonych show oglądało 2,6 miliona osób. Te statystyki robią wrażenie, bowiem to wzrost aż o 116% względem najchętniej oglądanego odcinka Raw z 2024 roku. Trzeba jednak mieć na uwadze, że ostatni epizod poniedziałkowej tygodniówki był mocno promowany. I sporo osób było zainteresowanych tym, jak będzie to teraz wyglądać na Netflixie. Wkrótce przekonamy się, czy te liczby to będzie mniej więcej stały trend. Eric Bischoff w najnowszej odsłonie swojej audycji "83 Weeks" odniósł się do reakcji publiczności podczas wspomnianego Raw na pojawienie się Hulka Hogana. Rzuciło się w uszy, to jak ikona została wybuczana w Intuit Dome. Bischoff próbował wyjaśnić tę sytuację. Zwrócił uwagę, że wiele osób, których nie było do tej pory w Kalifornii nie jest świadome, jak politycznie nastawiony jest ten stan. A po ostatnich wyborach prezydenckich w USA, Hogan i Donald Trump są jakby "zrośnięci" ze sobą w oczach wielu. Bischoff przyznał, iż Hulk może być rozczarowany. Ale nie powinien być zaskoczony czy zszokowany taką, a nie inną reakcją publiczności na jego osobę. Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Spadek w jakości kart niestety już był zauważalny w poprzednich miesiącach - szkoda, że z ciekawej, trochę innej federacji od reszty powstaje kolejny identyczny produkt.
    • Grins
      Co ten Lauderdale odpierdala... Może do Allie nic nie mam ale Effy to dno a nie zawodnik, nie chciałem tego widzieć może i dobrze że nie ma już tyle czasu tego śledzić, teraz gdy Gage odszedł z GCW raczej już nie będę tak zerkał na ten produkt tym bardziej jeśli ktoś taki jak Effy jest brany pod uwagę jako Main Eventer gali, pojebało totalnie Brett'a że stawia na ten odpad.   
    • Mr_Hardy
      Private Party te panie do świętowania mogli wybrać ładniejsze... Haha, fajny trolling z wejściem Stricklanda. Te zawiedzione miny 🤣. Genialny motyw z przerzucaniem Ricocheta między Archerem i Hobbsem. 🤣 Harley nie dość, że bardzo ładna, to jeszcze przezabawna. Śmiechłem ja Dax Harwood poślizgnął się i wywinął orła. Przewijałem kilkukrotnie. Bardzo fajne Dynamite, pełne dynamicznej akcji. Te niecałe dwie godziny minęły mi bardzo szybko. Super się to oglądało!
    • Mr_Hardy
      EDIT: Oj nie w tym temacie. Proszę skasować.
  • Dodaj nową pozycję...