Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Bo nie rozumiesz prostej rzeczy: Kroos grał w Bayernie fatalnie. Totalnie nie pasował do taktyki Guardioli i widać było, że ta gra go męczy. Zresztą nawet przed Guardiolą pojawiały się tego pierwsze symptomy. Wszystkiemu winny był tutaj... Schweinsteiger. Gdy Kroos i Bastian byli stawiani obok siebie, jako dwaj defensywni pomocnicy gra totalnie się nie kleiła. I co najlepsze teraz jest to samo. Alonso grał super sezon i byłem w stanie określić go najlepszym transferem sezonu. Tak było gdy Schweinsteiger był kontuzjowany. potem wrócił, Pep ustawił ich obu na środku pola i dupa totalna. Xabi gra teraz tak fatalnie, że mam nadzieję, że się go pozbędą. Już nawet Rode jest lepszy (bez urazy dla niego, bo gość jest dużym zaskoczeniem in plus).

Bo Kroos powinien grać wyżej, nawet na "10", jak w kadrze. Dopiero Ancelotti przemienił go w typową szóstkę i teraz Toni jak najbardziej daje radę. Alonso już w Realu powoli zaczynał obniżać loty. Coraz więcej niedokładnych podań/głupich strat.

Co do wczorajszego meczu to jestem zadowolony. Padło 5 bramek, Bayern wszedł mi na kuponie po kursie 2.62, Lewy strzelił. Czego chcieć więcej? No może trochę bardziej skutecznego Roberta. :)

Jeszcze raz wracając do Kroosa. Jeden z najbardziej trafionych transferów w ostatnich latach. Tanio, jak na mistrza Świata i klubowego mistrza Europy, to raz. Po drugie wciąż jest mega młody, a niektóre jego zagrania porównałbym do przechodzącego z Liverpoolu do Realu Alonso kilka lat temu. Jakaś rekompensata za Illarre.

Edytowane przez NalepRKO
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/387/#findComment-382172

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Ok można mówić o kontuzjach, ale podobno każdy je ma

nie w takiej ilości ;) chociaż nie chciałbym zwalać w pełni tych przegranych na kontuzje. Na pewno miały one wpływ, bo już z takim Robbenem gra w ataku wyglądałaby 1000 razy lepiej niż teraz. Kontuzje i tak duża ich ilość jednak z czegoś wynikają. Nad tym powinien zastanowić się klub i trener.

Powiedz mi, że żartujesz, bo nie wierzę w to, co czytam. Ribbery, Robben, Alaba. To jest TAKA ILOŚĆ kontuzjowanych? Chłopie, Arszpital co sezon od zarania dziejów jedzie na kadrze stale uszczuplonej o 7-9 kluczowych i półkluczowych zawodników, a jakoś potrafią swoje cele osiągać. Serio, dyskutowane co by było gdyby? Bayern to klub w którym hajsem można palić w piecu żeby oszczędzić na ogrzewanie stadionu, i jakąkolwiek wymówką ma być brak dwóch ofensywnych zawodników? To nie jest Arka Gdynia, żeby braki kadrowe były wytłumaczeniem na wszystko. To jest klub, który może ściągnąć kogo chce, za ile chce i kiedy chce. Jakoś np. my nie tłumaczymy spieprzonego sezonu kontuzją Sturridge'a, tylko bierzemy na klatę, że zjebaliśmy konkretnie i gramy dalej. Przerwa R&R nie jest żadnym wytłumaczeniem, Bayern jako hegemon ma być na takie ewentualności przygotowany i już. Sprawę zjebał Pep, który podszedł do dwumeczu na zasadzie "nie skompromitować się, a jak Messi da dupy to może i wygrać". Bez jaj nic się w piłce nie ugra, choćby kierować zespołem złożonych z jedenastu Pele.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/387/#findComment-382174

Powiedz mi, że żartujesz, bo nie wierzę w to, co czytam. Ribbery, Robben, Alaba. To jest TAKA ILOŚĆ kontuzjowanych? Chłopie, Arszpital co sezon od zarania dziejów jedzie na kadrze stale uszczuplonej o 7-9 kluczowych i półkluczowych zawodników, a jakoś potrafią swoje cele osiągać.

Jak się ma ambicje na coroczne 4 miejsce, to... :twisted:

Sprawę zjebał Pep, który podszedł do dwumeczu na zasadzie "nie skompromitować się, a jak Messi da dupy to może i wygrać". Bez jaj nic się w piłce nie ugra, choćby kierować zespołem złożonych z jedenastu Pele.

Prawda.

Edytowane przez NalepRKO
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/387/#findComment-382175

Eh. Szkoda, po prostu szkoda. Była ogromna szansa, niewykorzystana głównie przez Bale'a. Real nie zagrał złego meczu, ale Juve cierpliwie czekało na tą jedną szansę i ją wykorzystało. Morata nowym Morientesem ? Kto wie. W każdym razie w finale na Juve czeka blitzkrieg i nie mam żadnych złudzeń, że odwieczny rywal mojego Realu zmierza po potrójną koronę. Gratulacje dla fanów Juventusu :roll: Będę za was trzymał kciuki w finale.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/387/#findComment-382216

• Reputacja:   605
  • Urządzenie:  Windows

Real ostatnio mocno nieskuteczny. Mnóstwo sytuacji, a zawsze czegoś brakuje. Sezon się już skończył i czas na mocne odświeżenie. Carlo dzięki za Decime, ale teraz out. Kompletnie zajechał zespół, Kroosa nie ma na boisku. Ciągłe wrzutki ala Manchester za Moyesa. Zero rotacji, zmian i teraz to wychodzi. Przede wszystkim Khediry, Ilarry i te inne wynalazki do domu. Wzmocnić wkońcu ławke, bo ta to jakiś żart. Na koniec jeden pozytyw - po takim czymś Perez na pewno będzie chciał wzmocnić skład. Mam jedną propozycję: KLOPP. :-) Juve w finale z małymi szansami, niestety. Edytowane przez MattDevitto
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/387/#findComment-382217

BBC mega nieskuteczne. Ronaldo to co podawał powinien strzelić, Benzema też powinien spisać się lepiej, a Bale? Byłby bohaterem, gdyby strzelił chociaż jedną. Tak jest anty... Szkoda, no bardzo szkoda. Było tak blisko, nie tyle obrony LM, co finału. Gratulacje dla Juve. Co do Ancelottiego to na gorąco sam nie wiem, co pisać. Faktycznie ten brak rotacji teraz odbija się czkawką, krótka ławka rezerwowych także. Klopp? Widziałbym go w Realu, ale na spokojnie.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/387/#findComment-382218

Morata ładnie pogrążył Realik :). Powiem szczerze, że przed dwumeczem nie dawałem żadnych szans Juve. No, ale piłka jest nieprzewidywalna i po raz kolejny faworyt ulega.

Swoją drogą kto przewidywał, że Juventus dojdzie do finału LM, skoro ledwo przeszli fazę grupową? :) O jeden punkt lepsi od Olympiakosu, o jedną bramkę lepsi od Realu...

Trudno stwierdzić, jak wyglądać będzie finał... Zmierzą się ze sobą dwa różne style, dwie różne szkoły trenerskie... Faworytem rzecz jasna Barca, ale Juventus nie będzie bez szans.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/387/#findComment-382219

Smutno mi...Może nie dlatego, że Real odpadł, a dlatego, że dzisiaj zagrał bardzo dobry mecz. Dynamika akcji, praktycznie wszystko im wychodziło za wyjątkiem umieszczenia piłki w siatce...To dziwne, bo za Realem trzymałem sztamę od najmłodszych lat, ale dopiero teraz poczułem prawdziwy zawód. To jest właśnie sygnał prawdziwej miłości do klubu. Zmiany potrzebne, nowe, lepsze transfery przede wszystkim :)
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/387/#findComment-382220

Bo Kroos powinien grać wyżej, nawet na "10", jak w kadrze. Dopiero Ancelotti przemienił go w typową szóstkę i teraz Toni jak najbardziej daje radę. Alonso już w Realu powoli zaczynał obniżać loty. Coraz więcej niedokładnych podań/głupich strat.

Tak, jako 10'tka grał naprawdę dobrze. Czy tak dobra gra jako szóstka to zasługa Ancelottiego? Może trochę, ale na pewno nie w pełni. Kross od dawna miał "dryg" do tej pozycji. W Bayernie jednak kompletnie nie potrafił się odnaleźć grając na niej (+ wspomniane wcześniejszej problemy ze współpracą z Schweinsteigerem).

Powiedz mi, że żartujesz, bo nie wierzę w to, co czytam. Ribbery, Robben, Alaba. To jest TAKA ILOŚĆ kontuzjowanych?

Brak takich zawodników, to tak jakby z Barcy odjąć Messiego, Neymara i Albę. Nie powiesz mi, że to nie jest duży brak ;)

Zresztą ja nie mówiłem tu tylko o brakach bezpośrednich, ale też o osobach które dopiero co wróciły po urazach. A tutaj lista tez jest spora, bo mamy Lahma, Schweinsteigera, Thiago, Martineza. Z kontuzją grał Lewy. To wszystko miało swoje konsekwencje w postawie Bawarczyków.

Przerwa R&R nie jest żadnym wytłumaczeniem, Bayern jako hegemon ma być na takie ewentualności przygotowany i już

Ale ja nie tłumaczę tych wyników kontuzjami. Miały one swój wpływ i trudne o tym nie mówić. Zgadzam się jednak, że Bayern powinien sobie z tym poradzić. Zresztą o Bawarczykach zawsze mówiono, że mają bardzo mocną ławkę. Sezon pokazał, że jednak nie tka mocną jak się wydawało ;P

Sprawę zjebał Pep, który podszedł do dwumeczu na zasadzie "nie skompromitować się, a jak Messi da dupy to może i wygrać". Bez jaj nic się w piłce nie ugra, choćby kierować zespołem złożonych z jedenastu Pele.

Ale ja się z tym zgadzam. Sam napisałem, że

chciałbym zwalać w pełni tych przegranych na kontuzje. Na pewno miały one wpływ, bo już z takim Robbenem gra w ataku wyglądałaby 1000 razy lepiej niż teraz. Kontuzje i tak duża ich ilość jednak z czegoś wynikają. Nad tym powinien zastanowić się klub i trener.

Dziś awans Juve i bardzo się z tego cieszę. Nie jestem fanem Serie A, to lekko powiedziane ;P jednak mimo wszystko jak ktoś dokopuje Realowi albo Barcy, to ja im kibicuję.

Juve raczej nie ma szans w finale, ale i tak gratulacje.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/387/#findComment-382221

Juve raczej nie ma szans w finale, ale i tak gratulacje.

Juventus to jedyna ekipa z całej fazy pucharowej, która może wygrać z Barcą. Cała reszta kombinuje "na chaos" i "jakoś im nakopać", Juve wychodzi na boisko, parkuje przegubowy autobus o prędkości diabła tasmańskiego gdy tworzy się kontra i dokładności rzutu igłą. Barcelona parkować nie potrafi, Juventus może zjeść ich kontrą. Faule na 20 metrze też będą bardzo częste, bo to dobra metoda na wyłączenie M'nS, a zagrożenia morderczym strzałem (Ronaldo) nie ma. Brzmi to jak fantazja, ale zastanówcie się nad tym - Juve to profesorowie. Mają jaja, charakter, ambicje, siły, pełno pewności siebie, determinację. Nie ma takiej opcji, żeby poddali mecz lub nie mieli na niego pomysłu. No i mają Buffona.

Chcę zobaczyć dźwigającego Gianluigiego, jeden z moich ulubionych zawodników, należy mu się :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/387/#findComment-382253

Nie mówię, że nie chciałbym wygranej Juve :P Będę w nich wierzyć, a w dzisiejszej piłce wszystko jest możliwe. Z Realem też mieli zostać zgnieceni, a dali radę. Problem jest taki, że po drugiej stornie jest zdecydowanie najmocniejsza ekipa tego sezonu.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/387/#findComment-382256

Faule na 20 metrze też będą bardzo częste, bo to dobra metoda na wyłączenie M'nS, a zagrożenia morderczym strzałem (Ronaldo) nie ma.

Mordercze strzały Ronaldo z wolnych :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/387/#findComment-382285

Widzę, że mało osób widzi szanse Juventusu w finale, ale czy nie było tak też przed dwumeczem z Realem? 90% "ekspertów" i fanów piłki mówiło, że Real spokojnie ogra Juve. Oczywiście bardzo się z tego cieszę z dwóch powodów: w końcu jakiś włoski klub gra w finale LM, a po drugie nie chciałem Realu i El Clasico w finale.

To nie zmienia tego, że chciałbym, by wygrała Barca w finale, ale mecz będzie piekielnie trudny. Nie zdziwię się jeżeli Hiszpanie będą mieli inicjatywę, ale da o sobie znać catenaccio...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/387/#findComment-382286

• Urządzenie:  Android

Właśnie. Wszyscy piszą tylko o tym, że Juve zostanie rozjechane. Więcej wiary, przypomnijcie sobie półfinały i finał w 2012 roku ;) Również nie jestem fanem Juventusu, ale jak to zwykle bywa, w pojedynczych meczach kibicuje tym, którzy grają przeciwko Realowi i Barcelonie.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/387/#findComment-382289

Przykład Leicester City pokazuje, że właścicielom klubów przydałoby się więcej cierpliwości (szczególnie tym z naszego podwórka). Na kolejkę przed końcem Lisy zapewniły sobie utrzymanie z tym samym trenerem, który w okresie noworocznym był już zwalniany przez wszystkich. Wygrzebał jednak zespół z dna tabeli i nie licząc porażki ze świeżo upieczonym mistrzem, punktował ostatnio regularnie. Odrodzili się jak Sunderland w zeszłym sezonie.

Ciepło się człowiekowi robi na sercu wiedząc, że swój duży udział w utrzymaniu miał Wasilewski. Pewniak w obronie, przydatny w ofensywie (gol + 2 asysty). Patrząc na jego formę i biorąc pod uwagę duże ubytki w formacji obronnej na mecz z Gruzją, powinien zostać odświeżony w kadrze. Skoro wciąż daje radę w czołowej lidze, trzeba się łapać wszystkich możliwych opcji. Bez Glika zabraknie lidera defensywy. Wasyl te cechy przywódcze ma.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/387/#findComment-382463

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Attitude
      Śmiało można mówić, iż premierowe Raw na Netflixie to spory sukces, przynajmniej pod względem zainteresowania. Netflix przekazał, że epizod z 6 stycznia międzynarodowo zebrał 4,9 miliona widzów. W samych Stanach Zjednoczonych show oglądało 2,6 miliona osób. Te statystyki robią wrażenie, bowiem to wzrost aż o 116% względem najchętniej oglądanego odcinka Raw z 2024 roku. Trzeba jednak mieć na uwadze, że ostatni epizod poniedziałkowej tygodniówki był mocno promowany. I sporo osób było zainteresowanych tym, jak będzie to teraz wyglądać na Netflixie. Wkrótce przekonamy się, czy te liczby to będzie mniej więcej stały trend. Eric Bischoff w najnowszej odsłonie swojej audycji "83 Weeks" odniósł się do reakcji publiczności podczas wspomnianego Raw na pojawienie się Hulka Hogana. Rzuciło się w uszy, to jak ikona została wybuczana w Intuit Dome. Bischoff próbował wyjaśnić tę sytuację. Zwrócił uwagę, że wiele osób, których nie było do tej pory w Kalifornii nie jest świadome, jak politycznie nastawiony jest ten stan. A po ostatnich wyborach prezydenckich w USA, Hogan i Donald Trump są jakby "zrośnięci" ze sobą w oczach wielu. Bischoff przyznał, iż Hulk może być rozczarowany. Ale nie powinien być zaskoczony czy zszokowany taką, a nie inną reakcją publiczności na jego osobę. Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Spadek w jakości kart niestety już był zauważalny w poprzednich miesiącach - szkoda, że z ciekawej, trochę innej federacji od reszty powstaje kolejny identyczny produkt.
    • Grins
      Co ten Lauderdale odpierdala... Może do Allie nic nie mam ale Effy to dno a nie zawodnik, nie chciałem tego widzieć może i dobrze że nie ma już tyle czasu tego śledzić, teraz gdy Gage odszedł z GCW raczej już nie będę tak zerkał na ten produkt tym bardziej jeśli ktoś taki jak Effy jest brany pod uwagę jako Main Eventer gali, pojebało totalnie Brett'a że stawia na ten odpad.   
    • Mr_Hardy
      Private Party te panie do świętowania mogli wybrać ładniejsze... Haha, fajny trolling z wejściem Stricklanda. Te zawiedzione miny 🤣. Genialny motyw z przerzucaniem Ricocheta między Archerem i Hobbsem. 🤣 Harley nie dość, że bardzo ładna, to jeszcze przezabawna. Śmiechłem ja Dax Harwood poślizgnął się i wywinął orła. Przewijałem kilkukrotnie. Bardzo fajne Dynamite, pełne dynamicznej akcji. Te niecałe dwie godziny minęły mi bardzo szybko. Super się to oglądało!
    • Mr_Hardy
      EDIT: Oj nie w tym temacie. Proszę skasować.
  • Dodaj nową pozycję...