Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Bayern - Porto

Przyznam, że bałem się tego meczu, choć oczywiście wierzyłem w awans Bawarczyków, bo są oni taką drużyną, że mogą osiągnąć każdy wynik. No i wynik padł fantastyczny. Pierwsza połowa to popis, świetna gra i dowód na to, że Bayern zmotywowany i rozdrażniony jest nie do pokonania. W drugiej było o wiele gorzej i nawet zdarzyło mi się przysnąć, ale rozumiem to. Przy tak wielkich problemach kadrowych, tylu kontuzjach i meczach co 3 dni głupota byłoby granie na maxa 90 minut.

Co do zawodników, to ciężko wyróżnić kogoś w szczególności, bo cała drużyna zagrała super mecz - nawet taki Alonso, który ostatnio grał fatalnie. Świetny mecz rozegrał Lewy. Zachwyca mnie w nim to, jak w ważnych meczach nie zawodzi i a wręcz gra jeszcze lepiej. Spokój przy jego drugiej bramce był mega imponujący.

Standardowo już (i to od lat) punkciki w klasyfikacji kanadyjskiej nabija Muller ;) Dziś dwie asysty i gol (w sumie we wszystkich rozgrywkach 20 goli, 19 asyst).

Niesamowicie dobrze gra w tym sezonie Boateng, który wyrasta mi na najlepszego obrońcę świata. Co ciekawe, gość w LM ma niesamowite statystyki - 3 gole, 3 asysty - a jest stoperem.

Na koniec Thiago, który powoli staje się kluczową postacią drużyny. Mega ofensywny rozgrywający.

Aż strach pomyśleć co to będzie jak tylko wszyscy będą zdrowi.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/385/#findComment-380538

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

SEMIFINAL:

Real Madryt - Bayern Monachium

FC Barcelona - Juventus Turyn

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/385/#findComment-380599

• Urządzenie:  Android

Liga Europy:

Napoli vs. Dnipro

Sevilla vs. Fiorentina

Liga Mistrzów:

Barcelona vs. Bayern

Juventus vs. Real

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/385/#findComment-380686

Liczę na włoski finał Napoli - Fiorentina. Co prawda nie śledzę LE, ale przez wzgląd na sympatię do drużyn włoskich chciałbym, aby któraś w końcu rozpoczęła na nowo odbudowywać dobre imię Serie A na europejskich boiskach :)

Czego nie życzę Juventusowi, który trafił na klub, któremu kibicuję :twisted: Real trafił najlepiej jak mógł, z drugiej strony to samo może powiedzieć Stara Dama. To dobrze, bo oba półfinały zapowiadają się ciekawie i w finale na pewno znajdzie się drużyna, której kibicuję mniej lub bardziej (Real zdecydowanie jest na pierwszym miejscu, ale do Juve nic nie mam, więc jeśli to on awansuje, to z całą pewnością będę za niego trzymał kciuki - Barca i Bayern w obecnej chwili to kluby, których zdecydowanie nie trawię) :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/385/#findComment-380689

Swietne losowanie dla mnie jako fana Realu! No i cały czas to o czym marzę jest może sie spełnić czyli Gran Derbi w finale LM :D Mimo iz uważam że Real tutaj powinien przejść nie skreślam starej damy, która może zrobić ogromną niespodzianką i przejść do finału. Drugi półfinał LM mnie bardzo nie interesuje, chociaż zapowiada sie bardzo dobrze bo Bayern w dobrej formie gra swietnie a Barcelona ma świetny sezon po ostatnich nie udanych edycjach LM. (odpadniecie z Chelsea w półfinale, ogromna porażka z Bayernem i odpadnięcie w ćwierćfinale) Zresztą to bedzie rewanż jak wspomniałem za pogrom sprzed dwóch lat, gdzie Bayern pogromił Barcelone w półfinale :D. Zresztą stawiam na Barcelone tylko ze względu na to ze jak wspomniałem chciałbym ujrzeć Gran Derbi w finale LM ;) Edytowane przez merfik16
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/385/#findComment-380690

Zresztą to bedzie rewanż jak wspomniałem za pogrom sprzed dwóch lat, gdzie Bayern pogromił Barcelone w półfinale

Osobiście wolałbym dostać rewanż za zeszły rok, czyli dwumecz z Realem ;) No, ale co się odwlecze to nie uciecze... dokopiemy im w finale :D

Tak przy okazji to jestem ciekaw jak będą wyglądać mecze z Barcą. Patrząc na statystyki, obie drużyny grają bardzo podobnie i przeważają w - oczywiście - posiadaniu piłki i ilości podań. Taki styl gry raczej będzie możliwy tylko przez jeden team, dlatego jestem niesamowicie ciekaw kto przejmie inicjatywę i przepcha swoją "tiki takę", a kto dostosuje się do rywala i będzie grać inaczej.

Tak BTW to cieszę się, że drugi mecz będzie w Monachium. Dwa poprzednie dwumecze odbywały się w taki sam sposób i w obu Bayern na Allianz gromił rywali. Oby teraz było podobnie ;)

Co do drugiego półfinału, to kompletnie nie wierzę w Juve. Są w półfinale, ale ich gra nie imponuje, a po drodze dostawali jednak dość słabe ekipy. Real powinien spokojnie ich przejść i będę w szoku jeśli stanie się inaczej.

Edytowane przez maly619
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/385/#findComment-380692

Pary 1/2 CL świetne. Wiadomo - para Real - Juve będzie nudna jak flaki z olejem, ale dobrze, bo w końcu może być finał LM Real - Barca. Juventusowi nie daję większych szans, ich gra jest co najmniej bardzo przeciętna, natomiast Realowi wystarczą przebłyski, by ograć Włochów.

Drugi półfinał = gorące kibicowanie Barcelonie. Szczerze mówiąc nie lubię Barcy, ale Bayernu to nienawidzę. Nie dość, że pokonali moje ulubione Porto, to jeszcze ten Guardiola.... Swoją drogą - powrót Pepa na Nou Camp. Ciekawe jaką dostanie reakcję.

Mam nadzieję, że po tym wszystkim powiem: Bayern tą taktyką Guardioli Ligi Mistrzów nigdy nie wygra.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/385/#findComment-380693

dokopiemy im w finale

Czy w tej bajce były smoki? :twisted:

jestem niesamowicie ciekaw kto przejmie inicjatywę i przepcha swoją "tiki takę", a kto dostosuje się do rywala i będzie grać inaczej.

Nie wiem jak tam prezentują się kontry Bayernu, ale jestem pewien, że to właśnie Niemcy będą więcej klepać. Barca bez Guardioli znacznie poprawiła szybką grę z wyprowadzaniem ataku spod własnej bramki :)

Akurat tamten półfinał jest złożony z drużyn, których nie lubię, więc na dobrą sprawę interesuje mnie tylko na kogo trafi Real :D

Wiadomo - para Real - Juve będzie nudna jak flaki z olejem

Na przeciw siebie stają dwie niemal równe drużyny (a nawet równe), więc to nie musi być nudny półfinał. Juve nie muruje bramki jak Atletico, ani nie klepie długo piłki przed polem karnym, więc podejrzewam, że właśnie ten półfinał będzie dużo bardziej dynamiczny :P

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/385/#findComment-380700

Mam nadzieje ze dojdzie do finalu Real-Barca. Mimo iz 2tych klubow nie lubie, to jednak ich starcia zawsze elektryzuja caly swiat pilkarski i sa zazwyczaj ciekawe.

Jesli chodzi o puchar uefa, to licze na druzyny wloskie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/385/#findComment-380701

• Reputacja:   1

Czuję po kościach że aktualnego Bayernu nie da się pokonać w dwumeczu. Nie jest ich sympatykiem jednak patrząc na wszystkie cztery zespoły to mi do zespołu z Monachium sercem jest najbliżej. Prawda jest taka że po przejściu Barcelony trafią oni na Real. A tego nie było od wielu lat. Tak więc będzie to chyba ciekawsze niż 45 spotkanie między Realem a Barceloną w jednym roku.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/385/#findComment-380702

• Reputacja:   605

Prawda jest taka że po przejściu Barcelony trafią oni na Real. A tego nie było od wielu lat. Tak więc będzie to chyba ciekawsze niż 45 spotkanie między Realem a Barceloną w jednym roku.

Bayern grał z Realem choćby rok temu i bodajże w 2012r. jeszcze za czasów Mou. Prawda jest jednak taka, że finał i tak będzie wydarzeniem niezależnie od tego czy Real zagra z Barcą czy Bayernem. Mimo wszystko stawiam na Niemców, którzy mają asa w rękawie, czyli Pepa, który zna Barcelonę od a do z. ;-)

Edytowane przez MattDevitto
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/385/#findComment-380705

Co prawda Real jeszcze nie jest w finale, wszyscy mamy w pamięci Porto i ich niespodziewane zwycięstwo z Bayernem, jednak....

Porównajcie potencjał ofensywny i taktyczny Juve i Porto. Porto gra ofensywniej, odważniej, z każdym prowadzi grę, natomiast Juventus na 99,9% będzie nawet u siebie grał z kontry, przyczajony. I wg mnie zabraknie Juventusu tych sytuacji, bramek, tego polotu, tej fantazji...

Owszem - Real nie gra wybitnie i kontry Włochom mogą się przydarzyć, ale ja w nich nie wierzę. Z Monaco udowodnili, że są w półfinale tylko dzięki losowaniu.

Warto też dodać, iż średnia wieku "11" Juve to okolice 29-30 lat.

Edytowane przez PLKData12
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/385/#findComment-380715

Czuję po kościach że aktualnego Bayernu nie da się pokonać w dwumeczu

o to to. Słowo klucz - dwumecz. Dlatego tez chciałem teraz Real. Mając ich w finale będzie o wiele ciężej wygrać niż w dwumeczu.

Nie wiem jak tam prezentują się kontry Bayernu, ale jestem pewien, że to właśnie Niemcy będą więcej klepać. Barca bez Guardioli znacznie poprawiła szybką grę z wyprowadzaniem ataku spod własnej bramki

tak właśnie typowałem ;) Pytanie komu wyjdzie to na dobre. Bayern ma problemy przy szybkich atakach. Z drugiej strony, na półfinały - jeśli nie przytrafi się nic po drodze ma wrócić praktycznie cała drużyna, a środek obrony Benatia - Boateng to kompletnie inna klasa niż Badstuber - Dante :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/385/#findComment-380721

Wbijać w glebę rywala przez 75minut i na koniec i tak wdupić... tak potrafi tylko Bayern. Nawet nie chce mi się więcej pisać o tym meczu... masakra jakaś
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/385/#findComment-381107

Gregory Mertens, 24 letni zawodnik Lokeren, który zasłabł w poniedziałek w meczu rezerw Lokeren i Genku zmarł dziś w szpitalu z powodu niewydolności serca.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/385/#findComment-381224

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Mr_Hardy
      Kouki Amarei wypada z akcji na długi czas 😞 z powodu zerwania więzadła krzyżowego przedniego.        
    • Attitude
      Śmiało można mówić, iż premierowe Raw na Netflixie to spory sukces, przynajmniej pod względem zainteresowania. Netflix przekazał, że epizod z 6 stycznia międzynarodowo zebrał 4,9 miliona widzów. W samych Stanach Zjednoczonych show oglądało 2,6 miliona osób. Te statystyki robią wrażenie, bowiem to wzrost aż o 116% względem najchętniej oglądanego odcinka Raw z 2024 roku. Trzeba jednak mieć na uwadze, że ostatni epizod poniedziałkowej tygodniówki był mocno promowany. I sporo osób było zainteresowanych tym, jak będzie to teraz wyglądać na Netflixie. Wkrótce przekonamy się, czy te liczby to będzie mniej więcej stały trend. Eric Bischoff w najnowszej odsłonie swojej audycji "83 Weeks" odniósł się do reakcji publiczności podczas wspomnianego Raw na pojawienie się Hulka Hogana. Rzuciło się w uszy, to jak ikona została wybuczana w Intuit Dome. Bischoff próbował wyjaśnić tę sytuację. Zwrócił uwagę, że wiele osób, których nie było do tej pory w Kalifornii nie jest świadome, jak politycznie nastawiony jest ten stan. A po ostatnich wyborach prezydenckich w USA, Hogan i Donald Trump są jakby "zrośnięci" ze sobą w oczach wielu. Bischoff przyznał, iż Hulk może być rozczarowany. Ale nie powinien być zaskoczony czy zszokowany taką, a nie inną reakcją publiczności na jego osobę. Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Spadek w jakości kart niestety już był zauważalny w poprzednich miesiącach - szkoda, że z ciekawej, trochę innej federacji od reszty powstaje kolejny identyczny produkt.
    • Grins
      Co ten Lauderdale odpierdala... Może do Allie nic nie mam ale Effy to dno a nie zawodnik, nie chciałem tego widzieć może i dobrze że nie ma już tyle czasu tego śledzić, teraz gdy Gage odszedł z GCW raczej już nie będę tak zerkał na ten produkt tym bardziej jeśli ktoś taki jak Effy jest brany pod uwagę jako Main Eventer gali, pojebało totalnie Brett'a że stawia na ten odpad.   
    • Mr_Hardy
      Private Party te panie do świętowania mogli wybrać ładniejsze... Haha, fajny trolling z wejściem Stricklanda. Te zawiedzione miny 🤣. Genialny motyw z przerzucaniem Ricocheta między Archerem i Hobbsem. 🤣 Harley nie dość, że bardzo ładna, to jeszcze przezabawna. Śmiechłem ja Dax Harwood poślizgnął się i wywinął orła. Przewijałem kilkukrotnie. Bardzo fajne Dynamite, pełne dynamicznej akcji. Te niecałe dwie godziny minęły mi bardzo szybko. Super się to oglądało!
  • Dodaj nową pozycję...