Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

. Wygrali jednym golem, z grającym w dziesiątkę Bayernem, którego połowa składu jest kontuzjowana.

W City też pół drużyny jest kontuzjowana, w tym dwaj z trzech najważniejszych piłkarzy Obywateli - Silva i Toure. Ich gra jest żałosna i tego nie neguje, ale to trochę hipokryzja.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/377/#findComment-368899

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

ale to trochę hipokryzja

Ne hipokryzja, a po prostu niewiedza. Nie interesuję się aż tak tym co się dzieje w składach rywali, zwłaszcza gdy awans jest już w kieszeni ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/377/#findComment-368907

Avia Świdnik- Wisłoka Dębica

Mecz kończył jesienna kolejke 4 ligi czy jak ktoś woli 3 w grupie podkarpacko-lubelskiej.

Na stadionie srednia liczba widzow, wiekszosc stanowili szalikowcy i dziadki-loza szydercow.

Co do meczu, jednostronne widowisko, Avia co chwile marnowala sytuacje, Wisloka probowala kontrowac, ale tylko 2razy w ciagu calego meczu zagrozila bramce rywali.

Avia szybko strzela bramke, ale w 1polowie meczy sie, nie majac pozniej pomyslu na akcje, w 2 nie jest lepiej i mimo przewagi, moglby wynik sie utrzymac, ale Wisloka popelnia bledy co jakis czas w obronie i srednio co 15min padaja bramki dla lotniczych, 4:0 to jednak byl najmniejszy wymiar kary, kibice gosci bluzgaja swoich pilkarzy a okolo 100os mlyn gospodarzy przybija piatki.

3liga podk-lub

Avia Świdnik 4-0 Wisłoka Dębica 22 listopada, 13:00 200os

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/377/#findComment-369310

• Urządzenie:  Android

Dzisiaj rozlosowano grupy Pucharu Narodów Afryki 2015.

Grupa A: Gwinea Równikowa, Burkina Faso, Gabon, Kongo

Grupa B: Zambia, Tunezja, Republika Zielonego Przylądka, DR Konga

Grupa C: Ghana, Algieria, Republika Południowej Afryki, Senegal

Grupa D: Wybrzeże Kości Słoniowej, Mali, Kamerun, Gwinea

Dwie grupy śmierci: C i D. Nieco więcej o swoich przewidywaniach napiszę jutro :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/377/#findComment-369324

Dzisiaj rozlosowano grupy Pucharu Narodów Afryki 2015.

Grupa A: Gwinea Równikowa, Burkina Faso, Gabon, Kongo

Grupa B: Zambia, Tunezja, Republika Zielonego Przylądka, DR Konga

Grupa C: Ghana, Algieria, Republika Południowej Afryki, Senegal

Grupa D: Wybrzeże Kości Słoniowej, Mali, Kamerun, Gwinea

Nie wiem jak oni losują te grupy, czy na podstawie ostatnich 5 lat jak to robi UEFA/FIFA, bo raczej na to nie wygląda...

Grupy A i B są słabiuteńkie, natomiast C i przede wszystkim D piekielnie mocne.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/377/#findComment-369326

Nie wiem jak oni losują te grupy, czy na podstawie ostatnich 5 lat jak to robi UEFA/FIFA, bo raczej na to nie wygląda...

Głównie na podstawie poprzednich Pucharów i eliminacji do nich oraz kwalifikacji do ostatniego mundialu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/377/#findComment-369327

Grupy A i B są słabiuteńkie, natomiast C i przede wszystkim D piekielnie mocne.

Nie skreślałbym grupy B. Owszem, oprócz nie ma tam tak znanych ekip jak Kamerun, Ghana czy WKS, ale walka o drugie miejsce w grupie będzie zaciekła. RZP w swoim debiucie w 2013, doszło do ćwierćfinału, Zambia, która może wystrzelić jak w 2012 roku, ale także może odpaść jak rok później. I zostaje DR Kongo, które według mnie może okazać się czarnym koniem tej imprezy.

Grupa A jest słabiutka. Gwinea Równikowa, która od kilku miesięcy grała mecze o nic, bo odpadli z eliminacji już w przedbiegach, bodaj po walkowerze za nieuprawnionego gracza. Burkina Faso, która jest faworytem tej grupy i obok nich powinien wyjść Gabon. Ciekaw jestem postawy Kongo, które wróci po najdłuższej absencji spośród wszystkich finalistów.

Grupa C to jedna z dwójki najmocniejszych w przyszłomiesięcznym czempionacie. Algieria to dla mnie murowany faworyt do wygrania tej grupy, a może i całego turnieju. Co do drugiej drużyny, która wyjdzie z tej grupy to nie podejmę się wskazania. Ghana to od kilku lat, potentat na boiskach Afryki. RPA i Senegal to drużyny, które ostatnimi latami nie były zagrożeniem dla pozostałych, ale kto wie czy w teraz karta się nie odwróci.

I na koniec "Polska" grupa. Zobaczymy jak poradzi sobie Henryk Kasperczak w starciu z Wybrzeżem Kości Słoniowej i Kamerunem. Gwinea nie powinna być wielkim problemem dla pozostałej trójki i chyba skończy rywalizację na ostatnim miejscu w grupie. Prawdziwa grupa śmierci z którą pożegna się w moim odczuciu Kamerun. Mali to drużyna, która często dochodzi do półfinału, ale tam następuje wypalenie. Jestem ciekaw jak poradzi sobie WKS, z jednym najlepszych trenerów pracujących w Afryce - Herve Renardem. Eliminacje poszły słabo, ale turniej rządzi się swoimi prawami. Z tej grupy może wyjść dosłownie każdy, nawet i Gwinea, ale nie daje im na to wielkich szans.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/377/#findComment-369351

Copa Sudamericana Final

Atletico Nacional Medellin-River Plate 1-1 za tydzien rewanz

skrot z meczu

atmosfera na trybunach

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/377/#findComment-369432

Mało bramek padło w sobotę na angielskich boiskach, ale i tak działo się sporo. Przewaga Chelsea stopniała do 3pkt i wyścig po mistrzostwo zaczyna się od nowa. The Blues prezentowali się lepiej od Newcastle, ale to Sroki wyprowadzały zabójcze kontry i pierwsza porażka Chelsea w sezonie stała się faktem. Okazuje się, że mimo sporej liczby kontuzji i niechęci kibiców do menadżera, w drużynie Pardewa znajdują się jeszcze spore rezerwy. Papis Cisse przypomniał sobie, że jeszcze dwa sezony temu był z niego kawał napastnika. Manchester City nie bez pomocy sędziego wygrali u siebie z Evertonem. Karny z kapelusza, brak czerwonych kartek dla Mangali oraz Fernando za wejścia w stylu karate. Można teraz gdybać, co by było. Szkoda Aguero. Zdrowy Argentyńczyk jest w czołówce piłkarzy na świecie. Teraz, kiedy osiągnął rewelacyjną formę, czeka go kolejna przerwa w grze. W Boxing Day to Chelsea będzie miała trudniejszy terminarz zatem walka między tymi zespołami będzie zacięta.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/377/#findComment-369640

Premier League to jednak potrafi człowieka zaskoczyć zawsze, chociażby myślał, że zna ją już na wylot. Ważne dla mnie jest to, że Manchester w przypadku ogrania jutro Southampton, które w meczach z rywalami z wyższej półki nie potrafi potwierdzić swoich aspiracji związanych z miejsce w tabeli, wskoczy na 3 miejsce w lidze i biorąc pod uwagę brak Aguero prawie do końca sezonu całkiem możliwe staje się dogonienie City i zdobycie wicemistrzostwa. Manchester United ma niespotykaną liczbę kontuzji, trener co mecz musi kombinować, przecież od kilku meczów na bokach obrony grają Valencia i Young, czyli rezerwowi skrzydłowi, a w meczu z Arsenalem o defensywę musiało dbać dwóch juniorów. Doszła kontuzja Di Marii, ale wrócił za to Rooney, Falcao również powrócił do zdrowia, ale za to niedawno poleciał dobrze spisujący się Blind, na Old Trafford liczba kontuzji nie schodzi poniżej liczby około siedmiu, także co ktoś wróci, to ktoś inny się łamie; strach pomyśleć co by było, gdyby van Gaal mógł co mecz, jak Chelsea, wystawiać tę samą, najsilniejszą jedenastkę. Wciąż wierzę w mistrzostwo, a Ligi Mistrzów jestem praktycznie pewny.

Co do zaskoczeń tego sezonu, to dla mnie nie jest to Southampton tylko Everton. W tamtym sezonie rewelacja, nowy trener, który w sumie zgodnie z przewidywaniami zbudował ciekawy zespół walczący do końca o Ligę Mistrzów. Wykupili Lukaku, zrobili kilka ciekawych transferów, jak ściągnięcie Eto, praktycznie nie osłabili kadry (nie przychodzi mi do głowy kompletnie żaden transfer wyjściowy z Evertonu) a balansują ciągle między pierwszą i drugą połówką tabeli, sytuacja naprawdę dziwna.

Liverpool mnie kompletnie nie zaskoczył, bo byłem pewny, że robiąc ten sam błąd co Tottenham rok temu podzielą ich los i tak też się dzieję, mnie to tam cieszy, wrócili tam gdzie ich miejsce :twisted:

Jeszcze jedna sprawa związana z brytyjskim futbolem ale nie ligą angielską. Na samym początku lutego odbędą się pierwsze od chyba 4 lat Old Firm Derby Glasgow, drużyny trafiły na siebie w półfinale pucharu krajowego, ja nie mogę się doczekać i aż serce zaczyna mi szybciej bić, tak dawno nie czułem tych emocji; a w przyszłym sezonie mogą już zagościć z powrotem do najwyższej klasy rozgrywkowej, czego im życzę oczywiście i potem wiecznie niech będą na drugim miejscu w tabeli, za Celticiem :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/377/#findComment-369666

Borussia Dortmund - TSG Hoffenheim 1:0

Wszyscy doskonale wiemy w jakim kryzysie jest aktualnie BVB. Każdy zdobyty przez nich punkt jest na wagę złota, a już zwłaszcza z takimi rywalami jak Hoffenheim, a więc potencjalnymi rywalami o europejskie puchary.

W tym spotkaniu W KOŃCU Klopp dokonał drastycznych zmian i nie bał się wrzucić na ławkę zawodzących gwiazd. W związku z tym na ławie siedli Kagawa i Weidenfeller. Śmiałem się trochę z komentatorów, którzy byli zaskoczeni brakiem Romka w składzie i typowali jakąś kontuzję... serio? Przecież gość zawala co drugiego straconego gola przez Dortmund. On już od dawna powinien zasiąść na ławie.

Na ławie powinien też siąść Mhkitarian. Zresztą takie były przewidywania, że 3 gwiazdy siądą na ławce. W końcu siadły tylko dwie, choć Miki też mógłby siąść, bo zagrał tak jak zawsze ostatnio, czyli słabo...

Gwiazdą drużyny był jednak Aubemeyang. To on asystował przy golu Gundogana (który zagrał na ofensywnej pomocy i mimo gola raczej zawiódł) i generalnie był siłą napędową drużyny.

BVB dowiozło wynik do końca i dzięki rezultatom innych drużyn wskoczyli już na 14 pozycję. Do miejsc pucharowych brakuje im 9 pkt. Nie jest to dużo, więc jeszcze wszystko jest możliwe.

Nie wspomniałem jeszcze o jednej rzeczy. Sędziowanie. Ostatnio w Bundeslidze sędziowanie stoi na coraz gorszym poziomie. Tutaj sędzia popełnił dwa błędy: nie uznał prawidłowego gola dla BVB i nie dał ewidentnego karnego dla Hoffe. Mam nadzieję, że niemiecka federacja coś z tym zrobi, bo naprawdę zaczyna się robić nieciekawie. Nie ma kolejki, żeby sędziowie nie popełnili jakiegoś karygodnego błędu.

Hannover 96 - Wolfsburg 1:3

Mecz zapowiadał się super, bo spotkały się dwie mocne i będące wysoko w tabeli ekipy. Oczywiście faworytem były Wilki, które pewnie osiadły na drugiej pozycji w tabeli. No i spotkanie tak też się zaczęło - od dominacji faworyta i szybko strzelonej bramki. Problem w tym, że po niej obudził się Hannover, który atakował coraz mocniej, co w końcu skończyło się golem (strzelonym praktycznie sekundy przed przerwą). Pierwsza połowa stała na naprawdę fajnym poziomie. Obie drużyny sporo atakowały, a akcje były ciekawe.

Druga połowa była pod tym względem gorsza - zwłaszcza w wykonaniu Hannoveru. Wolfsburg nie potrafił jednak się wstrzelić w bramkę. Przeczytałem gdzieś komentarz, że Wilki marnują potencjał pomocników przez brak klasowego napastnika. Trudno się z tym nie zgodzić. Olic ma przebłyski, ale to już nie ten wiek, Dost totalnie zawodzi, a Bendtner? Lorda nie będę poddawać ocenie :D

Niemniej jednak. Ten komentarz przeczytałem przez golem na 2:1, którego strzelił dosłownie chwilę wcześniej zmieniony Dost. Oczywiście to dalej nie zmienia mojej opinii, że Wilki potrzebują napastnika. Jednak w tym meczu rezerwowy pokazał klasę.

Hecking miał nosa w ten dzień, bo kilkanaście minut po golu na 2:1 dokonał kolejnej zmiany i znów wchodzący rezerwowy strzelił gola ;)

Trzeci rezerwowy już gola nie strzelił. Wiem chyba jednak czemu. Bo zmienił Perisica, który asystował przy wszystkich golach. Świetny mecz i jak na razie świetna forma Chorwata. W BVB tak nie grał ;)

Bayern - Bayer 1:0

No i na koniec hit kolejki, który - już od razu napiszę - zawiódł. Nie ukrywam, że bardzo liczyłem na fajny mecz. Z jednej strony Bayern będący w gazie, który zawsze bardzo dobrze radził sobie przeciwko Aptekarzom. Z drugiej strony mocno odmieniony w tym sezonie Bayer, który dzięki napływowi nowej krwi - zawodniczej i trenerskiej - gra świetną i ciekawą piłkę. Niestety był to typowy, mało ciekawy dla oka mecz walki. Bayern oczywiście przeważał, bo taki ma styl gry. Problem w tym, że niewiele z tego wynikało. Strzelili jednak gola (100 gol w Bayernie dla Riberiego), potem dociągnęli to do końca i spokojnie można dopisać 3 pkt do tabeli.

Chciałbym jeszcze wspomnieć o paru sprawach, a raczej dwóch zawodnikach ;)

Pierwsza to Lewy. Nie chcę pisać o tym jego pudle, bo pewnie każdy to już widział. Krytykować go nie będę, bo może i statystykami nie zachwyca, ale to ile daje drużynie jest do nie przecenienia (analogiczna sytuacja jak u ans w kadrze). W tym meczu Robert nie grał na pozycji typowego napastnika. Był bardziej takim fałszywym lewym skrzydłowym. Szczerze mówiąc nie wiem co o tym myśleć. Robert gra dobrze, a ta pozycja daje mu jeszcze więcej szans na grę kombinacyjną z Robbenem i Riberym. Tylko czy zn ów chcę oglądać Bawarczyków bez typowego snajpera?

Drugą osoba o której chciałbym wspomnieć to Sebastian Rode. Gdy ogłosili jego transfer zastanawiałem się po co nam kolejny środkowy pomocnik, zwłaszcza tak młody, przez co może się zmarnować. Teraz przy kontuzjach tylu zawodników Seba dostaje więcej szans i zawsze prezentuje się wyśmienicie. Tutaj grał 45 minut, ale to właśnie jego wejście dało Bayernowi kluczową przewagę w środku pola. Szkoda, że gdy wrócą kluczowi gracze Rode prawdopodobnie wróci na ławkę. Facet jest dobry i jestem mega zaskoczony jego postawą jak i rozwojem. Problem w tym, że na ten moment tacy Lahm, Schweinsteiger, Thiago, czy Javi Martinez oferują więcej.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/377/#findComment-369728

Wow, ale szok. Liczyłem, że ASM wyjdzie z grupy, ale to bardziej bylo takie wishful thinking niż racjonalne przypuszczenia. Zostawić za sobą takie ekipy jak Leverkusen, Benfikę czy Zenit, które są przecież zacnie ograne w Europie to już jest coś. Świetna gra w defensywie, wręcz bezbłędna i wykorzystywanie błędów przeciwników, a do tego sporo szczęścia i mamy 1/8! Świetna postawa francuskich ekip, jutro PSG może dojechać Barcę, a w czwartek na wyjście z grupy całkiem spore szansę mają zarówno i Saint-Etienne jak i Guingamp. Jest świetnie!
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/377/#findComment-369859

Nikt tu jeszcze tego nie dodał, a więc możemy pobawić się w typowanie par 1/8 finału Ligi Mistrzów.

Drużyny rozstawione w losowaniu:

Atletico Madryt

Real Madryt

AS Monaco

Borussia Dortmund

Bayern Monachium

FC Barcelona

Chelsea Londyn

FC Porto

Drużyny nierozstawione w losowaniu:

Juventus Turyn

FC Basel

Bayer Leverkusen

Arsenal Londyn

Manchester City

Paris Saint-Germain

Schalke 04 Gelsenkirchen

Szachtar Donieck

Jeśli mam być szczery, to chciałbym aby Chelsea trafiła na Juventus, ale zapewne będzie to wyglądać tak:

Atletico Madryt vs. Schalke 04 Gelsenkirchen

Real Madryt vs. Szachtar Donieck

AS Monaco vs. Manchester City

Borussia Dortmund vs. Juventus Turyn

Bayern Monachium vs. Paris Saint-Germain

FC Barcelona vs. FC Basel

Chelsea Londyn vs. Bayer Leverkusen

FC Porto vs. Arsenal Londyn

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/377/#findComment-369959

W zabawach w typowaniu może pomóc taka tabelka:

B4hmoOpCAAEL4sS.jpg:large

Sam się zastanawiam, czy paru z tych typów nie obstawić u buka ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/377/#findComment-369967

Jeśli chodzi o drużyny, którym kibicuję mniej lub bardziej, to chciałbym, aby pary ułożyły się tak:

Real Madryt - Schalke 04

PSG - FC Basel

Manchester City - Bayer Leverkusen

Prawda jest taka, że Real w obecnej dyspozycji powinien przebrnąć rundę bez względu na kaliber rywala, choć z takim Arsenalem albo PSG nie miałby łatwo.

PSG wczoraj pokazało, że w przypadku wysokiego pressingu mają problem. Najbardziej rozczarował mnie chyba David Luiz. Mam nadzieję, że francuska drużyna wygra swój pojedynek, bo grają przyjemny futbol, którym od poprzedniego - może dwóch poprzednich - sezonu naprawdę się zachwycam.

City bez Aguero będzie miało ciężko. Właściwie to rzutem na taśmę awansowali dalej i sądzę, że mają naprawdę niewielkie szanse na awans dalej. Tak naprawdę inna drużyna niż Basel praktycznie jest w stanie ich wyeliminować.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/377/#findComment-369972

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• HeymanGuy
      TNA iMPACT! 09.01.2025 The System vs. Eric Young & Steve Maclin & Jonathan Gresham: Dobry opener, dynamiczny i z przyjemnym tempem, jak na 6-Man.  Maclin wypadł tu jak totalny killer, a KIA to zawsze świetne zakończenie. Natomiast powiem szczerze, że ten atak po walce z krzesłami i Greshamem wyglądał dość dobrze, brutalność i dobrze bo Systemu cała federacja nienawidzi, musiało się tak skończyć. Joe Hendry Promo: Hendry umie opowiadać historie, nie ma co. Hendry naprawdę fajnie sprzedaje swoją drogę na szczyt – od judo po bycie muzykiem do bycia jednym z najbardziej over workerów w 2024 roku. Plus, te jego wspomnienia o Kurt Angle vs. Samoa Joe na Genesis idealnie budują hype na jego walkę o pas, która jest na Genesis, 16 lat później. Ten segment był stonowany, ale przy okazji motywujący, mam nadzieję że wygra ten pas bo Nemeth nie jest takim mistrzem jakiego oczekiwałem od zawodnika takiej klasy i doświadczenia.  Léi Yǐng Lee vs. Savannah Evans: Trochę zaskoczenie, że Savannah już przegrała, zwłaszcza że wróciła niedawno. Lee ma ciekawy styl i Thunderstruck to świetne wykończenie, ale walka jakoś szczególnie mnie nie porwała. Spoko na rozgrzewkę, ale bez szału. Mike Santana i gauntlet z The Northern Armory: Santana to totalny badass. Widać, że fani złapali klimat z tym „bald ass head” Alexandera, co jest hitem. Segment z DQ trochę zamieszany, ale działa – buduje dalsze starcie na Genesis. C4 Spike od Josha wyglądał, jakby połamał Santanę, siadło im to. The Rascalz vs. The Good Hands: Rascalz robią robotę. Miguel i Wentz mają świetną chemię w ringu, a to "Feed Him to the Lions" to naprawdę solidne zakończenie. Dużo akcji, dobra energia. Warto było obejrzeć. X-Division Championship Match: Moose (c) vs. Andrew Everett: Fajnie było zobaczyć Everetta znowu w TNA, ale umówmy się – wynik był pewny od początku. Moose to bestia i ten Powerbomb na krawędzi ringu wyglądał niepokojąco że tak powiem. Walka solidna, ale bardziej jako pokaz siły Moose’a niż realne zagrożenie jego pozycji na piedestale X-Div. Joe Hendry & Rhino vs. The Nemeth Brothers: Zaskakujące, jak bardzo skupili się na Hendrym, a nie na Nicu, który przecież jest mistrzem świata. Hendry wyglądał świetnie – Standing Ovation to sympatyczny finisher. Rhino też swoje zrobił, ale można było lepiej wyeksponować World Champa. TNA stawia wszystko na Joe Hendry'ego, co ma sens przed Genesis, ale trochę szkoda Nica Nemetha, który wyglądał jak mid-carder, czyli rola od której w WWE za bardzo nie odchodzil i chyba znamy tego przyczynę. Jordynne Grace vs. Tessa Blanchard to dla mnie zdecydowanie najgorętszy feud, ale smutno, że Jordynne najpewniej odejdzie do WWE, choć może tam pokaże więcej. Genesis budują dość solidnie – ciekaw jestem, co dalej z Moose’em i jego „najbrzydszym pasem świata”, jak nazwał pas przed walką, może zmiana designu? Może totalnie zmiana koncepcji pasa? Przydałaby się bo dywizja X-D w TNA istnieje tylko we wspomnieniach, więc w tej roli teraz bardziej sprawdziłby się pas Global albo Television jak kiedyś.
    • MattDevitto
      Szkoda, bo to moja jedna z ulubionych zawodniczek w Marigold
    • Mr_Hardy
      Kouki Amarei wypada z akcji na długi czas 😞 z powodu zerwania więzadła krzyżowego przedniego.        
    • Attitude
      Śmiało można mówić, iż premierowe Raw na Netflixie to spory sukces, przynajmniej pod względem zainteresowania. Netflix przekazał, że epizod z 6 stycznia międzynarodowo zebrał 4,9 miliona widzów. W samych Stanach Zjednoczonych show oglądało 2,6 miliona osób. Te statystyki robią wrażenie, bowiem to wzrost aż o 116% względem najchętniej oglądanego odcinka Raw z 2024 roku. Trzeba jednak mieć na uwadze, że ostatni epizod poniedziałkowej tygodniówki był mocno promowany. I sporo osób było zainteresowanych tym, jak będzie to teraz wyglądać na Netflixie. Wkrótce przekonamy się, czy te liczby to będzie mniej więcej stały trend. Eric Bischoff w najnowszej odsłonie swojej audycji "83 Weeks" odniósł się do reakcji publiczności podczas wspomnianego Raw na pojawienie się Hulka Hogana. Rzuciło się w uszy, to jak ikona została wybuczana w Intuit Dome. Bischoff próbował wyjaśnić tę sytuację. Zwrócił uwagę, że wiele osób, których nie było do tej pory w Kalifornii nie jest świadome, jak politycznie nastawiony jest ten stan. A po ostatnich wyborach prezydenckich w USA, Hogan i Donald Trump są jakby "zrośnięci" ze sobą w oczach wielu. Bischoff przyznał, iż Hulk może być rozczarowany. Ale nie powinien być zaskoczony czy zszokowany taką, a nie inną reakcją publiczności na jego osobę. Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Spadek w jakości kart niestety już był zauważalny w poprzednich miesiącach - szkoda, że z ciekawej, trochę innej federacji od reszty powstaje kolejny identyczny produkt.
  • Dodaj nową pozycję...