Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

http://www.youtube.com/watch?v=5JaVx3DYlSE

Co sądzicie o tym? Mecz Serbii z Albanią został przerwany w pierwszej połowie z powodu albańskiej flagi na dronie oraz sprzeczki między piłkarzami...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/374/#findComment-365962

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Takie drużyny nie powinny grać ze sobą. Rosje z Gruzją/Ukrainą oddzielić potrafią, a ich juz nie? Sami są sobie winni, ciekawe tylko jakie konsekwencje poniosą obie federacje.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/374/#findComment-365964

Dokładnie, durnota ludzi z UEFA, Rosję z Gruzją i Ukrainą oddzielili. Tutaj też nie trzeba być jakimś wybitnym historykiem, by wiedzieć, że te kraje od dawna mają ze sobą na pieńku. Co do sytuacji, to według mnie zawinili Albańczycy, gdzieś wyczytałem, że to jakiś brat premiera ponoć wypuścił ten samolocik, zawodnik z Serbii po prostu chciał go złapać i oddać za linię boczną i wtedy rzucili się gracze Albanii. Oliwy do ognia dolali kibice Serbscy, którzy zaczęli rzucać race. Najrozsądniej było by rozegrać ten dwumecz przy zamkniętych stadionach, żeby takich sytuacji nie było, a na przyszłość po prostu nie wrzucać tych drużyn do jednej grupy.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/374/#findComment-365968

"Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma". Mogliśmy zgarnąć 3 punkty, ale równie dobrze mogliśmy przegrać. Reprezentacja idzie w dobrym kierunku, przyznam, że gra w ofensywie w drugiej połowie mi się bardzo podobała. Trzeba popracować nad grą w obronie oraz przede wszystkim znaleźć dwóch dobrych środkowych pomocników. Jeden do kreowania, łączący obronę i atak oraz taki Krychowiak, który mógłby się skupić tylko na defensywie.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kluczowe będą trzy następne mecze: dwukrotnie z Gruzją oraz na wyjeździe z Irlandią.

Nie wiem jak będzie wyglądała gra naszych na wyjeździe, ale jeżeli zagramy w tych meczach na 0 z tyłu oraz poprawimy przynajmniej te najważniejsze mankamenty to 9kt. jest w zasięgu.

Obawiam się Gruzji, która na własnym stadionie mająca fanatycznych kibiców, trochę schowana w obronie może nam poważnie zagrozić, dlatego trzeba będzie zagrać mądrze, rozsądnie w obronie, a zwycięstwo powinno przyjść. Innym słowem: zagrajmy jak Legia z FK Aktobe.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/374/#findComment-365973

Co sądzicie o tym? Mecz Serbii z Albanią został przerwany w pierwszej połowie z powodu albańskiej flagi na dronie oraz sprzeczki między piłkarzami...

Kilka lat wcześniej podobnie ,,zapalny" do tego mecz tak na prawdę przyczynił się to rozpoczęcia wojny na Bałkanach (ściślej stanowił on ,,zapalnik do wybuchu") także coś się w UEFA nieźle popierdzieliło skoro dopuścili do takiego meczu...

Hiszpania z Gibraltarem nie może grać, bo ci pierwsi sobie roszczą prawa do ich terytorium, ale Serbowie, którzy mordowali się z Albańczykami już mogą grać ze sobą mecze.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/374/#findComment-365988

• Reputacja:   1

Prawda, że Bałkany to niebezpieczny teren i ogólnie nie powinny grać ze sobą drużyny z byłej Jugosławii. Z resztą FIFA już kilka razy dopuszczała do takich rywalizacji. W eliminacjach do mistrzostw świata w Brazylii również w jednej grupie grali Chorwaci z Serbami, a przecież to dwie główne strony konfliktu wspomnianego przez rocketa. W tamtych eliminacjach jak i teraz w tej samej grupie są ponownie Węgrzy i Rumunii. Można, by wymieniać wiele meczy, których należałoby unikać: Grecja -Turcja, Grecja - Cypr... Z tym, że w takich rywalizacjach jest spokój i nie potrzeba większej uwagi. Bałkanie za to wciąż ze sobą walczą i długo to się nie zmieni.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/374/#findComment-365997

Prawda, że Bałkany to niebezpieczny teren i ogólnie nie powinny grać ze sobą drużyny z byłej Jugosławii. Z resztą FIFA już kilka razy dopuszczała do takich rywalizacji. W eliminacjach do mistrzostw świata w Brazylii również w jednej grupie grali Chorwaci z Serbami, a przecież to dwie główne strony konfliktu wspomnianego przez rocketa. W tamtych eliminacjach jak i teraz w tej samej grupie są ponownie Węgrzy i Rumunii. Można, by wymieniać wiele meczy, których należałoby unikać: Grecja -Turcja, Grecja - Cypr... Z tym, że w takich rywalizacjach jest spokój i nie potrzeba większej uwagi. Bałkanie za to wciąż ze sobą walczą i długo to się nie zmieni.

Bałkany według mnie to zupełnie co innego niż pojedynki między innymi zwaśnionymi nacjami. Między zaangażowanymi w bałkańskiej wojnie kibicami tak na prawdę cały czas jest ogromne napięcie. Patrząc na temperament ludzi z tamtych rejonów (oraz niewielki czas jaki minął od zakończenia wojny) ten konflikt jeszcze długo się nie skończy. I co najważniejsze nie jest to jakiś tam pojedynek między kibicami. W końcu dojdzie do tragedii w takim meczu i wtedy UEFA albo FIFA pójdą po rozum do głowy.

W sumie to tak naprawdę nie powinno być meczy Serbia vs. jakikolwiek inny kraj bałkański, bo to właśnie Serbowie wtedy najwięcej robili ,,zamieszania".

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/374/#findComment-366009

Ghost - ja byłem zawsze pierwszy do obrażania Lewego, ale trzeba uczciwie przyznać, że dzisiejszy Robert, a Robert, sprzed powiedzmy roku, to dwaj inni piłkarze. Dzisiaj oglądając Lewego w biało-czerwonej koszulce wreszcie widzę zawodnika światowej klasy, grającego sercem, walczącego o każdą piłkę, szukającego kolegów czy pozycji w polu karnym. Za Fornalika czy Smudy, nie widziałem tego u naszego asa. Jestem dobrej myśli, nasza reprezentacja wreszcie przypomina "team", chociaż dalej jest strasznie słaba w bardzo wielu aspektach. Cieszy, że wreszcie mamy już jakiś szkielet tej kadry - > bramkarz (wstawić dowolnego), Glik, Krycha czy Lewy, to piłkarze bez których nie wyobrażam sobie naszej reprezentacji w tych eliminacjach, a do tego liczę bardzo na Grosika, bo co raz śmielej sobie poczyna w drużynie.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/374/#findComment-366011

Southampton spadnie z ligi... Southampton się osłabiło... Pelle sobie nie poradzi bo Eredivisie to co innego niż PL. :twisted:
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/374/#findComment-366213

Southampton spadnie z ligi... Southampton się osłabiło... Pelle sobie nie poradzi bo Eredivisie to co innego niż PL. :twisted:

Biję się w pierś, bo byłem jednym z tych, co nie wierzyli we Włocha. Na szczęście się myliłem. Na osobny komentarz zasługuje także Dusan Tadić. Para sprowadzona przez Świętych z Eredivisie świetnie sobie radzi. Dziś były piłkarz Twente strzelił bramkę i zaliczył 4 (!) asysty. Czapki z głów.

Btw. Ronaldo 15 bramek po 7 meczach. Ma więcej bramek niż 17 drużyn z La Liga, czy też 15 drużyn z BPL.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/374/#findComment-366214

I to wszystko z jednym z najgorszych trenerów w PL obecnie, co jakby ich trenował Simeone albo Rudi Garcia ? 12-0? :)
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/374/#findComment-366216

• Urządzenie:  Windows

Zobaczcie sobie co się dzieje w BVB :D

Niestety przez studia i to jak mam zajęcia spotkania nie widziałem (sobotnich spotkań raczej już nie zobaczę przez najbliższe pół roku :/ ). Widziałem jednak skróty i wygląda to tragicznie. Ilość błędów w obronie popełnianych przez Dortmund jest zastraszająca. I najgorsze jest to, że nie ma alternatyw, bo Klopp nie ważne jaką czwórką z tyłu zagra i tak jest do dupy. Nie wspominam już o Weidefellerze, który rozgrywa chyba swój najgorszy sezon w karierze.

Z kolei Bayern odradza się w pełni i dziś rozgromili Werder 6-0. Warto zobaczyć gola Xabiego Alonso ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/374/#findComment-366219

Warto zobaczyć gola Xabiego Alonso ;)

Pierwsze co przyszło mi na myśl po zobaczeniu tej bramki, to gol Ronaldo na Allianz. :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/374/#findComment-366224

• Urządzenie:  Windows

Warto zobaczyć gola Xabiego Alonso ;)

Pierwsze co przyszło mi na myśl po zobaczeniu tej bramki, to gol Ronaldo na Allianz. :D

No niestety mi też :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/374/#findComment-366225

Queens Park Rangers vs Liverpool 2:3 (0:0)

Ten mecz tylko potwierdza, że Premiership jest najlepszą ligą do oglądania. Gol w końcówce to niemal codzienność, ale trzy bramki w 90min rzadko się widzi. Szacun dla QPR za to że nie zadowolili się remisem i walczyli o pełną pulę. Skończyło się to dla nich bardzo źle, ale ja taką postawę doceniam. Czuli się mocni i mieli prawo, bo gdyby wykorzystali dogodne sytuacje z pierwszej połowy, to takiej nerwowej końcówki byśmy nie oglądali. Kontry The Reds były zabójcze i pechowe w jednym (w tej decydującej piłka w bilardowy sposób trafiła nadbiegającego Caulkera). Szkoda mi Rangersów. Redknapp to fajny, pozytywny człowiek (polecam jego autobiografię) i dobry trener, piłkarzy nie ma najgorszych (pozbył się darmozjadów pokroju Bosingwy), a jednak coś tam nie chce pyknąć. Liczę na to, że podniosą się jak Sunderland w zeszłym sezonie. Za to początek sezonu w wykonaniu Liverpoolu pokazuje, że zrobili ten sam błąd, co Tottenham w poprzednich rozgrywkach. Masowo naściągani piłkarze nie dają jakości. Szczególnie dotyczy to najbardziej przereklamowanego piłkarza na świecie - Mario Balotellego. Zupełny brak zaangażowania, bezsensowne strzały z dystansu, a pudło na pustą bramkę jest dopełnieniem jego bezproduktywnej gry nie tylko w tym meczu. Kwintesencja piłkarskiego parobka. Żaden zawodnik mnie tak nie irytuje.

Co do Southampton to fajnie ich oglądać w takiej dyspozycji, ale nie będą tak grali do końca. W zimie Koeman musi jeszcze wzmocnić kilka pozycji, bo grając tak wąską kadrą wcześniej czy później dopadnie ich syndrom Aston Villi z czasów Martina O'Neill'a (w dwóch sezonach walczyli o LM, na finiszu złapali zadyszkę i przestali się liczyć).

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/374/#findComment-366298

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Grins
      Zapomniałem że gala jest u Turbiniarzy, no to obstawiam że Punk wygra w tym roku Royal Rumble już nie będzie lepszej okazji, w zeszłym roku miał wygrać, w tym roku już tego dokona. 
    • HeymanGuy
      TNA iMPACT! 09.01.2025 The System vs. Eric Young & Steve Maclin & Jonathan Gresham: Dobry opener, dynamiczny i z przyjemnym tempem, jak na 6-Man.  Maclin wypadł tu jak totalny killer, a KIA to zawsze świetne zakończenie. Natomiast powiem szczerze, że ten atak po walce z krzesłami i Greshamem wyglądał dość dobrze, brutalność i dobrze bo Systemu cała federacja nienawidzi, musiało się tak skończyć. Joe Hendry Promo: Hendry umie opowiadać historie, nie ma co. Hendry naprawdę fajnie sprzedaje swoją drogę na szczyt – od judo po bycie muzykiem do bycia jednym z najbardziej over workerów w 2024 roku. Plus, te jego wspomnienia o Kurt Angle vs. Samoa Joe na Genesis idealnie budują hype na jego walkę o pas, która jest na Genesis, 16 lat później. Ten segment był stonowany, ale przy okazji motywujący, mam nadzieję że wygra ten pas bo Nemeth nie jest takim mistrzem jakiego oczekiwałem od zawodnika takiej klasy i doświadczenia.  Léi Yǐng Lee vs. Savannah Evans: Trochę zaskoczenie, że Savannah już przegrała, zwłaszcza że wróciła niedawno. Lee ma ciekawy styl i Thunderstruck to świetne wykończenie, ale walka jakoś szczególnie mnie nie porwała. Spoko na rozgrzewkę, ale bez szału. Mike Santana i gauntlet z The Northern Armory: Santana to totalny badass. Widać, że fani złapali klimat z tym „bald ass head” Alexandera, co jest hitem. Segment z DQ trochę zamieszany, ale działa – buduje dalsze starcie na Genesis. C4 Spike od Josha wyglądał, jakby połamał Santanę, siadło im to. The Rascalz vs. The Good Hands: Rascalz robią robotę. Miguel i Wentz mają świetną chemię w ringu, a to "Feed Him to the Lions" to naprawdę solidne zakończenie. Dużo akcji, dobra energia. Warto było obejrzeć. X-Division Championship Match: Moose (c) vs. Andrew Everett: Fajnie było zobaczyć Everetta znowu w TNA, ale umówmy się – wynik był pewny od początku. Moose to bestia i ten Powerbomb na krawędzi ringu wyglądał niepokojąco że tak powiem. Walka solidna, ale bardziej jako pokaz siły Moose’a niż realne zagrożenie jego pozycji na piedestale X-Div. Joe Hendry & Rhino vs. The Nemeth Brothers: Zaskakujące, jak bardzo skupili się na Hendrym, a nie na Nicu, który przecież jest mistrzem świata. Hendry wyglądał świetnie – Standing Ovation to sympatyczny finisher. Rhino też swoje zrobił, ale można było lepiej wyeksponować World Champa. TNA stawia wszystko na Joe Hendry'ego, co ma sens przed Genesis, ale trochę szkoda Nica Nemetha, który wyglądał jak mid-carder, czyli rola od której w WWE za bardzo nie odchodzil i chyba znamy tego przyczynę. Jordynne Grace vs. Tessa Blanchard to dla mnie zdecydowanie najgorętszy feud, ale smutno, że Jordynne najpewniej odejdzie do WWE, choć może tam pokaże więcej. Genesis budują dość solidnie – ciekaw jestem, co dalej z Moose’em i jego „najbrzydszym pasem świata”, jak nazwał pas przed walką, może zmiana designu? Może totalnie zmiana koncepcji pasa? Przydałaby się bo dywizja X-D w TNA istnieje tylko we wspomnieniach, więc w tej roli teraz bardziej sprawdziłby się pas Global albo Television jak kiedyś.
    • KPWrestling
      Rozpoczynamy sprzedaż ostatniej puli biletów na galę Gala Wrestlingu: KPW Arena 27 Gala Wrestlingu: KPW Arena 27 (Gdynia) w dn. 24 stycznia 2025 o godz. 18:00. KPW Arena 27. KPW Arena 27Najlepsi polscy zawodnicy, goście z zagranicy, wielkie emocje, duż...Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
    • PTW
      Współczesny arystokrata nie ma ogłoszonej walki na jutrzejszą galę, ale mało parlamentarnymi słowami wymusił na naszym grafiku zrobienie ogłoszenia zapowiadającego jego obecność na wydarzeniu. Co chodzi po głowie Vincentowi? Istnieje spora szansa, że dowiemy się już jutro! :) Pod wieczór będziemy mieć dla Was jeszcze jedno ogłoszenie - takie, na które wszyscy czekaliście :) Bądźcie więc z nami i tutaj na socialach i jutro na gali! Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
    • MattDevitto
      Szkoda, bo to moja jedna z ulubionych zawodniczek w Marigold
  • Dodaj nową pozycję...