Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Jak już poruszony po części został temat komentatorów (Borek), nie wiem czy wiecie, ale A. Twarowski został dyscyplinarnie zawieszony w nc+. Gdy nie komentował meczu Arsenal - City, myślałem, że może coś mu wypadło (np. jakieś weselicho w rodzinie ma), ale na jednym z profili na fb, było napisane, że Twaro został zawieszony. Mam nadzieję, że szybko wróci do pracy, bo nie wyobrażam sobie ligi angielskiej bez owego komentatora.

Może jakiś łowca rasistów lub homofobów dopadł go tak jak przy okazji mundialu Jacka Laskowskiego i stąd owo zawieszenie? W tak wielokulturowym środowisku jak liga piłkarska nietrudno o dwuznaczny tekst, który jakiś przygłup walczący w imię ciemiężonych mniejszości wyłapie i zrozumie na swój sposób...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/368/#findComment-363425

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

A wiadomo za co został zawieszony?
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/368/#findComment-363494

Informacja wrestlingowo-piłkarska :D

http://www.sport1.de/de/fussball/fussball_bundesliga/newspage_953884.html

Podobno Tim Wiese dostał ofertę z WWE :D

Tutaj jego niedawna sylwetka przez którą zapewne zainteresowali się nim ludzie z WWE.

http://fussballupdate.de/wp-content/uploads/2014/06/Bildschirmfoto-2014-06-03-um-16.25.42.png

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/368/#findComment-363528

• Urządzenie:  Android

Nie ma oficjalnych wiadomości, ale na jednym z forum przeczytałem, że prawdopodobnie pokłócił się z nowym szefem sportu w nc+.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/368/#findComment-363529

Liverpool- Ludogorets Razgrad 2:1

Można powiedzieć że wynik spodziewany, ale z przebiegu wyglądało to dla Liverpoolu nieciekawie, bo debiutanci z Razgradu pokazywali już nie raz że potrafią grać w piłkę i zachować spokój, co przekłada się u nich na dobrą grę w obronie i celne wybicia piłek, dzięki czemu nie raz potrafili wyjść z groźną kontrą. Ci którzy liczyli że The Reds zrobią sobie na tym meczu trening strzelecki musieli być mocno zawiedzeni, bo mimom przewagi Anglików ich rywale nie odstawali mocno poziomem i gracze Liverpoolu często musieli ratować sytuację faulami. Piłkarze Ludogoretsa mieli kilka szans na zdobycie bramki, ale jednak w tym ostatnim momencie brakowało szczęścia i odpowiedniego uderzenia piłki. Udało im się w końcu w 90 minucie, zresztą w tej samej co w meczu ze Steuą Bukareszt, ale tym razem nie pomogło im to w zaskakującej wygranej, bo stracili dwie bramki w ostatnich dziesięciu minutach meczu. Jedną z nich zdobył Balotelli, którego ktoś z Razgradu powinien porządnie skosić w nagrodę za jego zachowanie. Kopie po nogach od tyłu, za co dziwne że nie dostał kartki, a jak w innym momencie któryś z rywali chciał mu przybić piątkę po jakimś przypadkowym faulu, nie wiem czy nie nawet Balotellego, to ten jak dziewczyna z okresem zabiera ręce i strzela durne miny. Naprawdę irytuje mnie jak reszta Liverpoolu musi biegać a ten gra jak mu się chce i albo strzeli albo nie, a i tak wygląda jakby go to nie obchodziło.

Obronę Ludogoretsa mogło niepokoić to, że praktycznie nie znają swojego bramkarza, który dołączył do nich ledwie dwa dni wcześniej. No ale Milan Borjan okazał się bardzo dobrym bramkarzem i oprócz niecelnych wybić piłki spisywał się świetnie i kilka razy ratował swój zespół przed utratą bramkijego dobrą Oczywiście można go winić za ten rzut karny z doliczonego czasu gry, ale równie dobrze jego obrońca nie powinien mu podawać w taki sposób, bo w tak kozłującą piłkę może być nawet trudno trafić wybijając ją w momencie kiedy rywal naciera. No ale ta jedna akcja, moim zdaniem nie do końca zawiniona przez niego, nie powinna wpływać na wpływać na dobrą ocenę dla niego za ten mecz.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/368/#findComment-363596

Nie ma oficjalnych wiadomości, ale na jednym z forum przeczytałem, że prawdopodobnie pokłócił się z nowym szefem sportu w nc+.

Jeżeli czytaliśmy to samo forum, to można jeszcze dopisać, że podobno była to reakcja po %. Tak czy owak, nie wiadomo co dalej.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/368/#findComment-363674

Bayern Monachium - Manchester City 1-0

Jerome Boateng 90'

Coraz więcej w niemieckim futbolu wielokulturowości, najlepszy klub w tym kraju został oddany w ręce przedstawiciela katalońskiej filozofii kopania skórzanej kuli, ale dzisiejsze zwycięstwo Bayern Monachium zawdzięcza temu, z czego Niemcy są znani w świecie futbolu od lat - konsekwencji i grze do końca. Joe Hart dwoił się i troił, raz bronił genialnie, raz szczęśliwie, aż w końcu skapitulował po świetnym strzale byłego gracza Manchesteru City Jerome' a Boatenga. Bayern po ,,tylko" niezłym meczu pokonał najsilniejszego konkurenta w grupie E i już na początku rozgrywek wykonał ważny krok ku grze w fazie pucharowej. Manchester City z kolei pokazał dzisiaj dwie rzeczy: solidną grę w defensywie oraz to, że ćwierćfinał Ligi Mistrzów będzie sukcesem tej drużyny...

Bayern Monachium: Manuel Neuer 3 - Rafinha 2 (84. Claudio Pizarro bez oceny), Jerome Boateng 4.5, Mehdi Benatia 4 (85. Dante bez oceny), Juan Bernat 4 - Xabi Alonso 4.5, Philipp Lahm 3.5, David Alaba 4, Thomas Mueller 3 (76. Arjen Robben bez oceny), Mario Goetze 3 - Robert Lewandowski 3

Trener: Josep Guardiola 4

Manchester City: Joe Hart 5 - Bakary Sagna 3.5, Vincent Kompany 4.5, Martin Demichelis 4, Gael Clichy 4 - Fernandinho 4.5, Yaya Toure 3.5, Jesus Navas 3 (88. Aleksander Kolarov bez oceny), David Silva 2.5, Samir Nasri 2.5 (58. James Milner 2.5) - Edin Dzeko 2.5 (74. Sergio Aguero bez oceny)

Trener: Ruben Cousillas 3.5

Sędzia: Alberto Undiano Mallenco (Hiszpania) 1

Gracz meczu: Joe Hart (Manchester City)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/368/#findComment-363678

Bayern Monachium- Manchester City 1:0

Wobec tego meczu były spore oczekiwania i myślę że nie zawiedli, choć brakowało bramek i często akcje nie miały tak dobrego tempa jak powinny. No ale dobrze że wygrał Bayern, bo MC nigdy nie darzyłem wielką sympatią i jedynie Joe Harta z ich drużyny lubię.

Bayern w tym meczu miał o wiele więcej sytuacji i już w pierwszej minucie mieli szansę na zdobycie bramki, ale trafili tylko w boczną siatkę, zresztą nie ostatni raz w tym meczu. Gdyby nie Hart to wynik mógłby być o wiele wyższy i Joe za ten mecz zasługuje na wysoką notę. No oczywiście oprócz niego City pomógł sędzia, który dwa razy nie podyktował karnego za ewidentne zagrania ręką. The Citizens (nie jak mówił Szpaku the blues- to przecież Chelsea) także mieli swoje sytuacje, ale Neuer pracy miał mało w tym meczu.

Trzeba się było mocno rozglądać po boisku żeby w niektórych fragmentach meczu dostrzec Lewego. Wprawdzie miał okazje do zdobycia bramki, ale nie potrafił ich wykorzystać i moim zdaniem to był słaby mecz w jego wykonaniu. Jednak Boateng potrafił zrobić to czego nie umiał zrobić Robert i Bayern wygrał. A szukanie przez komentatorów na siłę pozytywów w postaci tego, że piłka dostała rykoszetu prawdopodobnie od pleców Lewego, dobrze że nie powiedzieli jeszcze że najlepiej to jemu powinni tą bramkę zapisać...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/368/#findComment-363698

No i zaskoczyła mnie Bundesliga :D Chyba muszę bardziej wierzyć w drużyny grające w mojej ulubionej lidze, bo dwa zwycięstwa i remis przeciwko silnym drużynom z Anglii to bardzo dobry wynik.

Nie będę się rozpisywać o meczu z City. Bayern zagrał dobrze, ale niestety zabrakło skuteczności. Dobrze w bramce gości spisywał się też Hart. Na szczęście udało się zdobyć bardzo ważne 3 pkt.

Dziś LE a w niej Gladbach z Villarealem i Wolfsburg z Evertonem. Dwa ciężkie mecze, ale mam nadzieję, że oba zespoły utrzymają dobrą passę drużyn z Bundesligi i osiągną dobre wyniki. Na pewno stać ich na to.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/368/#findComment-363699

Mały619 czy w Kędzierzynie i Opolu każdy jest "ukrytą opcją niemiecką" ? - pytam bo obojętnie z kim nie rozmawiałem (nawet dziewczyna) to każdy jest tam za Bayernem i niemiecką ligą bez wyjątków.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/368/#findComment-363708

Mały619 czy w Kędzierzynie i Opolu każdy jest "ukrytą opcją niemiecką" ? - pytam bo obojętnie z kim nie rozmawiałem (nawet dziewczyna) to każdy jest tam za Bayernem i niemiecką ligą bez wyjątków.

Jakoś tego nie zauważyłem :D

Musisz akurat trafiać na takich ludzi. Ja zauważyłem, że kibicami Bundesligi albo Bayernu są osoby mieszkające bardziej na obrzeżach tych miast, lub w jakiś wioskach (sam mieszkam na obrzeżach Kędzierzyna). "Miastowi" raczej nie są "ukrytą opcją niemiecką", a już na pewno nie w Opolu, gdzie prędzej dostaniesz za to wpierdol :D

Przynajmniej ja mam takie spostrzeżenia na ten temat.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/368/#findComment-363709

Zastanawia mnie jedna rzecz - niewątpliwie Wenger boi się wejść w konflikt ze swoimi największymi gwiazdami, ale jak długo presja kibiców i mediów będzie pozwalała mu wystawiać Mesuta Ozila w pierwszym składzie? Tak, wiem, że Ozil jest biedny, bo nie gra na swojej najlepszej pozycji, ale nie zwalnia go to z walki na boisku. A on od początku sezonu sobie po nim człapie, a jego spotlightem w meczu z BVB było to, że użyczył Lukasowi Podolskiemu własnego ochraniacza, bo ten w niewyjaśnionych okolicznościach zgubił własny i cała ławka rezerwowych nie była w stanie go znaleźć.

Dziwi to zwłaszcza w kontekście wypowiedzi pomeczowej Chamberlaina, który stwierdził, że... jest w formie. Skoro tak, to po co Wenger nadal uparcia stawia na skrzydło faceta, który się na to nie nadaje i nieliczne powroty do defensywy kwituje wielkim grymasem bólu na twarzy?

Anglia w odwrocie, ale bardzo szybko może się to zmienić. Mecz City z Bayernem w Anglii może pójść w każdą stronę, podobnie Arsenalu z BVB, a jeśli chodzi o Schalke - Chelsea to wiele zależy od terminarza The Blues. Nie jest myślę żadną tajemnicą, że rotacja zastosowana we wczorajszym meczu spowodowana jest spotkaniem z City w weekend i jeśli przed lub po rewanżu z Schalke w lidze The Blues nie czeka żaden klasyk, to powinni sobie powetować utratę punktów.

Lekkie zdziwienie przeżyłem widząc skład Barcelony, gdzie sporo nowych twarzy. Wynik - 1:0 z APOEL-em szczytem szaleństwa nie jest, ale przewaga FCB nie ulega żadnym wątpliwościom. Kto by się spodziewał, że to Luis Enrique będzie odpowiedzialny za tę długo wyczekiwaną wymianę pokoleniową w Barcelonie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/368/#findComment-363711

Zastanawia mnie jedna rzecz - niewątpliwie Wenger boi się wejść w konflikt ze swoimi największymi gwiazdami, ale jak długo presja kibiców i mediów będzie pozwalała mu wystawiać Mesuta Ozila w pierwszym składzie? Tak, wiem, że Ozil jest biedny, bo nie gra na swojej najlepszej pozycji, ale nie zwalnia go to z walki na boisku. A on od początku sezonu sobie po nim człapie, a jego spotlightem w meczu z BVB było to, że użyczył Lukasowi Podolskiemu własnego ochraniacza, bo ten w niewyjaśnionych okolicznościach zgubił własny i cała ławka rezerwowych nie była w stanie go znaleźć.

Dziwi to zwłaszcza w kontekście wypowiedzi pomeczowej Chamberlaina, który stwierdził, że... jest w formie. Skoro tak, to po co Wenger nadal uparcia stawia na skrzydło faceta, który się na to nie nadaje i nieliczne powroty do defensywy kwituje wielkim grymasem bólu na twarzy?

Tak to jest, jak się robi transfer nie dla idei czy wizji, lecz dla chęci pokazania, że nas stać i, że my też mamy medialnych, klasowych grajków. Arsenal ma Mesuta Ozila, Real Madryt ma Jamesa Rodrigueza...Arsene Wenger chyba liczył, że Ozil jest tak dobry, że nawet jako bramkarz będzie hurtowo posyłał podania, które na gole zamieniać będą inni gracze. Problem w tym, że w Madrycie Niemiec podawał do Cristiano Ronaldo i Karima Benzemy, a w Arsenalu Londyn do Oliviera Giroud...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/368/#findComment-363712

Legia Warszawa 1-0 (0-0) Lokeren

58' Miroslav Radović

Bardzo przeciętny mecz Legii, ale na szczęście Lokeren okazało się być po prostu słabe. Goście z Belgii nie mieli żadnego pomysłu na grę ofensywną i gubili się, jeśli trzeba było zrobić coś z piłką bliżej pola karnego mistrza Polski, z kolei Legioniści nie porwali, ale jednak byli lepszym zespołem i zasłużenie zdobyli trzy punkty. Warto bić brawo naszym reprezentantom za niezłe pomysły z zagrywaniem długich piłek do Kucharczyka, które mocno wprawiały w kłopoty defensywę Lokeren, zwłaszcza, jeśli to były piłki zagrane na centymetr, jak uczynili to Duda czy Jodłowiec. Świetnie znów czarował Radović, którego gracja i technika na boisku nadal jest dla mnie czymś szokującym, jeśli chodzi o polski klub.

Jeśli chodzi o uwagi techniczne - strasznie razi postawa bocznych obrońców Legii, których nie urażając gra jest po prostu mało inteligentna. Broź w pierwszej połowie się prawie zabił przy kontakcie z piłką, a finałem tego było bardzo dobra okazja bramkowa gości, którą powinni wykorzystać. Jeśli chodzi o Brzyskiego, to w pierwszej połowie mnie zmylił, bo nie miałem zastrzeżeń, ale po przerwie upatrzył sobie strzały z jakiegoś hardkorowego kąta, niecelne dośrodkowania, podania czy dośrodkowania. Liczę na ich błyskawiczne ogarnięcie, bo zespół już klasy Trabzonsporu będzie na nich nakładał dużo większą presję od dzisiejszych rywali i jak wtedy zaczną się gubić, to już będzie pozamiatane.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/368/#findComment-363753

• Reputacja:   1

Legia Warszawa - KSC Lokeren 1:0

Bardziej zerkałem na siatkę, bo jakiś większych emocji nie było. Mecz dwóch drużyn grających na tym samym przeciętnym poziomie. Na szczęście jedna akcja udała się naszymi w końcu zaczynamy europejski puchar od wygranej. Zawieszony trener Belgów mógł tylko się wściekać na trybunach, bo jego podopieczni oprócz nieudanej próby Vanakena nie stworzyli nic nadzwyczajnego. Znowu Radović bohaterem. Bez niego Legia, by była o wiele uboższa w ofensywie. Dobra robota Kucharczyka, który dzięki celnym podaniom pomęczył Belgów. Żyro i Duda również aktywni, chociaż ten drugi sporo dawał się łapać na offside. Z Turkami może być ciężej jeśli nie poprawimy gry zwłaszcza w środku boiska.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/368/#findComment-363760

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• KL
    • Attitude
    • MattDevitto
    • HeymanGuy
      Mówicie o @ KL ? That makes us two... ROH on Honor Club 09.01.2025 Trish Adora vs. Harley Cameron: No dobra, Trish Adora jest w dobrej formie. Już samo jej wejście z STP w narożniku robiło wrażenie. Harley Cameron próbowała, nie powiem, że nie. Pokazała zwinność i niezły timing, ale kiedy Trish odpaliła swój Lariat Hubman, to było jak... bum, end of story. To jeden z tych finisherów, które robią wrażenie i sprawiają, że czujesz moc przez ekran. Mam wrażenie, że Trish powoli zmierza w stronę czegoś większego – może tytułu? Byłoby przyzwoicie, bo to jedna z tych osób, które naprawdę zasługują na spotlight. Blake Christian vs. Serpentico: Blake Christian jest jak błyskawica w ringu – szybki, techniczny, po prostu niesamowity, od zawsze robił na mnie wrażenie. Serpentico, wiadomo, zawsze daje dobre show, ale tu nie miał większych szans. Ta Meteora na koniec? Coś pięknego. W sumie spodziewałem się szybkiego zakończenia, ale mimo to walka była widowiskowa. Dla fanów lucha libre myślę, że jak najbardziej do polecenia. Boulder vs. Griff Garrison: Powiem tak: jak tylko zobaczyłem Bouldera w akcji, to wiedziałem, że Griff będzie miał ciężki wieczór, przypomina mi trochę Mastiffa z brytyjskiej sceny indy, ale trochę mu do niego brakuje. Griff próbował walczyć sprytem, ale kiedy masz przed sobą człowieka tak dużego jak Boulder, to wiesz, że to się nie skończy dobrze. Boulder Dash to absolutna demolka – oglądając to, miałem wrażenie, że Griff dosłownie wbił się w matę. Z jednej strony szkoda mi Griffa, bo ma potencjał, ale Boulder? On jest po prostu maszyną, którą można lepiej wykreować niż się to robi teraz. Billie Starkz vs. Brittany Jade: Billie Starkz to dla mnie taki powiew świeżości, mimo że trochę już występuje w Tonylandzie (AEW) i Tonylandzie v2 (ROH). Oglądam jej karierę od jakiegoś czasu i za każdym razem mnie czymś zaskakuje. Brittany Jade dała radę, ale Billie... lubię bardzo jej styl. Gładkie, perfekcyjne wykonanie, aż chce się oglądać więcej. Mam nadzieję, że Billie dostanie niedługo większy program, bo dziewczyna ma w sobie to coś, co sprawia, że chce się jej kibicować. Queen Aminata vs. Rachael Ellering: Queen Aminata to ma fajny gimmick, ma spory potencjał – i to widać. Rachael próbowała, ale Aminata od początku wyglądała, jakby miała plan na tę walkę. . Aminata ma ten vibe dominatorki, która może zamieszać w każdej dywizji. Myślę, że to tylko kwestia czasu, aż zacznie walczyć o główne tytuły, czy to w ROH czy AEW. Throwback: Sumie Sakai vs. Hazuki (2018): Nie zwykłem komentować Throwbacków z gal, ale tu zrobię wyjątek, do ROH z tamtych m.in. lat mam spory sentyment, w sumie głównie z tego sentymentu powstaje ten komentarz, dość pozytywny, bo nie potrafię patrzeć na tą perełkę jaką jest ogół Ring of Honor złym okiem, nawet jak Tony Khan robi sobie z tego Velocity, Heat, Main Event, Superstars, nazywajcie to jak chcecie, pewnie rdzennym fanom się nawet nie chce na to patrzeć, bo szkoda sobie psuć pogląd i wspomnienia. Wspomnienia, wspomnienia... jak tylko zobaczyłem, że dostaniemy ten klasyk z 2018 roku, od razu się uśmiechnąłem. Hazuki z Kagetsu i Haną Kimurą w narożniku – to był ten czas, kiedy Women of Honor naprawdę rozkwitało i się dobrze zapowiadało. Walka była świetna, Sumie Sakai to absolutna legenda, szanuję za uśmiech w stronę starszych (choć są starsi) fanów. MxM Collection vs. The Dawsons: MxM Collection jest kolejnym świetnym duetem, który WWE puściło bez żalu. Mansoor i Mason Madden mają w sobie coś świeżego, co od razu przyciąga moją uwagę. The Dawsons to takie trochę noname'y, ale szczerze? Cieszę się, że MxM wygrali.  Mam nadzieję, że zobaczymy ich w większym programie w tej dywizji w bliższej przyszłości, pewnie skończą w AEW. Red Velvet vs. Jazmyne Hao: Red Velvet to całkiem przyzwoita mistrzyni ROH TV. Jazmyne Hao miała swoje momenty, ale Velvet to zupełnie inny poziom. Jej Right Jab to cios, który wygląda na równie groźny, co skuteczny, choć czy w tej walce nie pomyliła jej się ręka i czy nie użyła przypadkiem Left Jab? Walka była dobra, choć przewidywalna – mam nadzieję, że Red Velvet wkrótce dostanie bardziej wymagającą rywalkę o swój pas, bo obijać placki to każdy może. Shane Taylor Promotions vs. Gates of Agony: Uwielbiam Shane Taylor Promotions, ta ekipa to definicja dobrej chemii w ringu, a zwłaszcza Lee Moriarty. Gates of Agony próbowali zdominować siłą, ale Shane i Lee pokazali, że technika i strategia zawsze wygrywają. O'Connor Roll Bridge? Klasyk, ale działa, i to jak! Mam nadzieję, że Shane Taylor Promotions dostaną większe wyzwania, bo potencjał mają ogromny, a już za długo stoją w miejscu. Jericho/Rock'n'Roll Express: Na koniec – prawdziwa uczta dla fanów nostalgii. Chris Jericho jako część „The Learning Tree”? No powiedzmy, że w ROH nie wygląda to tak źle jak w AEW, mniejsza konkurencja może xD Z pasem ROH wygląda na większy deal w ROH, niż w AEW, niby proste ale Tony chyba tego nie ogarnia. Jego promo było idealnym balansowaniem między arogancją, a czystą rozrywką - typowy Y2J. Kiedy Rock N Roll Express weszli na ring publika nawet się ożywiła, dla odmiany. Ich atak na Jericho i Keitha to ukłon w stronę starej szkoły wrestlingu, który zawsze działa, przynajmniej na mnie. Widok Mortona i Gibsona triumfujących na koniec gali całkiem przyjemny, ale nie ma się co przyzwyczajać. Chris musi zacząć występować w ROH TV jeśli ma być choć trochę wiarygodnym ROH Champem. Co mogę powiedzieć? ROH dało nam wszystko, czego można oczekiwać od takiego formatu gali jaki od nich dostajemy: nie takie złe walki, rozwój jakichś tam historii i trochę nostalgii dla starszych fanów. Każda walka miała coś tam do zaoferowania, a momenty takie jak atak Rock N Roll Express czy nawet ten throwback z '18 roku sprawiły, że to nie był zwykły odcinek tygodniówki typu squashe i wywiady bez celu. Czekam na przyszły tydzień w sumie, bo QT Marshall vs. Komander o bodajże pas ROH TV zapowiada się nawet dobrze. Jeśli ROH dalej będzie trzymać taki poziom i konsekwentnie go podnosić, to może wreszcie coś zacznie się dziać. Sypnę klasykiem w takim razie od kolegi, którego wyżej oznaczyłem. OGLĄDAJCIE RING OF HONOR!
    • Grins
      Zapomniałem że gala jest u Turbiniarzy, no to obstawiam że Punk wygra w tym roku Royal Rumble już nie będzie lepszej okazji, w zeszłym roku miał wygrać, w tym roku już tego dokona. 
  • Dodaj nową pozycję...