Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Arsenal Londyn - Besiktas Stambuł 1-0

Alexis Sanchez 45 + 1'

Czerwona kartka: Mathieu Debuchy (Arsenal Londyn, za dwie żółte kartki)

Latem Arsenal Londyn dokonał naprawdę ciekawych transferów i kiedy głośno było o tym, kogo nie kupi Manchester United, Arsenal po cichu dopinał kolejne transakcje. Nowe nabytki już teraz prezentują się nieźle, a widać, że nie jest to szczyt ich możliwości. Alexis Sanchez w drugiej połowie szalał na boisku. Mathieu Debuchy także mógł się podobać, choć czerwona kartka zarobiona głupio, bo z powodu dyskusji z sędzią...

W pierwszej części meczu wydawało się, że u ,,Kanonierów" brakuje Oliviera Giroud i jego snajperskiego instynktu. Arsenal znalazł jednak inny pomysł na zdobywanie bramki, mianowicie rozgrywanie jeszcze w polu karnym, głównie przez Jacka Wilshere' a. Besiktas Stambuł z kolei grał zbyt bojaźliwie, jakby pierwszy mecz zakończył się ich wygraną 1-0, a na Emirates Stadium utrzymywał się bezbramkowy remis. Brakowało kreatora poczynań ofensywnych. Grający bardzo dobry mecz Atiba Hutchinson takim graczem nie jest. Arsenal Londyn znowu po udanych eliminacjach trafia do Ligi Mistrzów, zaś tureckie kluby wciąż okazują się za krótkie na piłkarskich potentatów...

Arsenal Londyn: Wojciech Szczęsny 3 - Mathieu Debuchy 4, Per Mertersacker 3.5, Laurent Koscielny 4.5, Nacho Monreal 3.5 - Mathieu Flamini 3.5, Alex Oxlade Chamberlain 4, Jack Wilshere 4.5, Santiago Cazorla 4, Mesut Ozil 3 (76. Calum Chambers bez oceny) - Alexis Sanchez 4.5

Trener: Arsene Wenger 4

Besiktas Stambuł: Tolga Zengin 2.5 - Ismail Koybasi 2.5, Pedro Franco 4, Ersan Gulum 2.5, Ramon Motta 2 - Atiba Hutchinson 4.5, Veli Kavlak 3 (77. Necip Uysal bez oceny), Mustafa Pektemek 2.5 (87. Cenk Tosun bez oceny), Oguzhan Ozyakup 3.5, Olcay Sahan 2.5 (63. Gokhan Tore 3.5) - Demba Ba 3.5

Trener: Nikola Jurcevic 2.5

Sędzia: Pedro Proenca (Portugalia) 5

Gracz meczu: Alexis Sanchez (Arsenal Londyn)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/361/#findComment-361519

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

News tygodnia to dla mnie awans Łudogoretsu Razgrad do Ligi Mistrzów po rzutach karnych. Kibicowałem im w LE w ubiegłym sezonie i chciałem żeby teraz dostali się do elity zamiast nudnej Steauy, która od kilku lat nic nie wnosi do LM. Nie mówię, że Bułgarzy zawojują całe rozgrywki, ale zawsze będzie to coś świeżego. Z ich awansu ucieszyłem się nawet bardziej niż z awansu mojego Arsenalu :D
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/361/#findComment-361522

Breaking news: Xabi Alonso blisko Bayernu. Ponoć Bask już zwołał konferencję prasową na jutro. Nie podoba mi się to. Xabi ma swoje lata, ale spokojnie ten sezon mógłby jeszcze pograć w Realu. Źle się zaczyna dziać w Realu. Jeszcze odejdzie Arbeloa to już w ogóle obok Ramosa i CRa nie będzie ani jednego charyzmatycznego zawodnika w szatni.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/361/#findComment-361526

Breaking news: Xabi Alonso blisko Bayernu. Ponoć Bask już zwołał konferencję prasową na jutro. Nie podoba mi się to. Xabi ma swoje lata, ale spokojnie ten sezon mógłby jeszcze pograć w Realu. Źle się zaczyna dziać w Realu. Jeszcze odejdzie Arbeloa to już w ogóle obok Ramosa i CRa nie będzie ani jednego charyzmatycznego zawodnika w szatni.

Nie rozumiem decyzji Xabiego Alonso. Albo magia Pepa Guardioli zadziałała i na niego (w takim razie dlaczego nie przeszedł z Liverpoolu do Barcelony, gdy Guardiola oprócz filozofii miał jeszcze masę trofeów), albo porażka z reprezentacją Hiszpanii na MŚ tak zaburzyła pewność siebie Alonso, że chłop zaczął się bać o miejsce w składzie. W sumie Bayern też nie narzeka na brak pomocników. Tak jak przypuszczałem - za dużo było tych wielkich transferów, żeby tylko płotki zaczęły opuszczać madrycki staw...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/361/#findComment-361532

Łudogorec Razgrad- Steua Bukareszt 1:0 (k. 7:5)

Nie jestem kibicem żadnej z tych drużyn, więc jako osoba której kilka razy przyszło bronić karne w meczach muszę powiedzieć, że Steua została przy jedenastkach dość mocno wyruchana przez sędziego. Bo Moti jest przecież istotą myślącą i jak mu się powie żeby do strzału nie wychodził bo karny będzie powtórzony to powinien zrozumieć. A sędzia postanowił inaczej i za cel obrał sobie akceptowanie wszystkiego co robi obrońca w bramce, a za to że zaakceptował to jak Moti obronił drugiego karnego stojąc ponad metr przed linią należy mu się jakaś kara. Przecież nawet w naszej B-klasie za tak przedwczesne wyjście powtórka byłaby murowana. Zresztą jakby bramkarz z Bukaresztu tak zrobił to pewnie sędzia nie miałby litości. No ale nie ma co rozpamiętywać, w końcu wali mnie los tych drużyn, po prostu dziwnie mi się to oglądało.

Steua miała awans na wyciągnięcie ręki. Niestety dla nich w tym mało ciekawym meczu najważniejsza okazała się ostatnia minuta i Wanderson kopnął piłkę z woleja tak, ze bramkarz Rumunów nawet się nie ruszył. Dobry mecz zagrał Łukasz Szukała, który niczym Łukasz Piszczek udzielał się i w obronie i w ataku, mając nawet szansę na zdobycie bramki.

Realizator meczu często pokazywał ładne dziewczyny na trybunach. Czyli ładne Bułgarki jednak istnieją, a nas przy drogach straszą same paszczury :lol:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/361/#findComment-361538

Pisaliśmy o transferze Khediry, a tu całkowicie inna bomba ;) Tyle, że mnie raczej średnio cieszy. O wiele bardziej wolałbym Khhedirę, który jest młodszy oraz zna niemieckie boiska. Z Alonso może być różnie. To nadal klasowy gracz, ale mimo wszystko wolałbym kogoś innego. Ciekaw jestem jaka będzie jego cena. Mam nadzieję, że Bayern nie zgłupieje i nie sypnie za niego więcej niż 10mln.

[ Dodano: 2014-08-28, 09:24 ]

Leverkusen - Kopenhaga

Oglądałem tylko drugą połowę tego spotkania. Niestety dla widowiska wtedy było już 3-0 dla Bayeru i Aptekarze nie kwapili się do ciekawszej gry, natomiast Duńczycy grali już bez wiary. Bayer dołożył jeszcze jedną bramkę, a mecz zakończył się wynikiem 4-0. Oglądałem potem skróty spotkania i okazało się, że mecz był totalnie jednostronny. Leverkusen dominowało przez cały mecz. Cieszy mnie to, że ekipa z Niemiec potwierdziła dobrą formę z meczu z BVB.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/361/#findComment-361539

Realizator meczu często pokazywał ładne dziewczyny na trybunach. Czyli ładne Bułgarki jednak istnieją, a nas przy drogach straszą same paszczury :lol:

To nawet logiczne. Co będą Stojany czy inne Grigory wysyłać nam najlepsze towary? :D

Muszą mieć coś przyjemnego w tym pełnym korupcji bułgarskim państwie :D . Teraz mają jeszcze Ligę Mistrzów... :D

Znamy już 32 zespoły, które zagrają w fazie grupowej Ligi Mistrzów. Po podziale na koszyki, teoretyczna grupa ,,śmierci" i grupa ,,szansy dla każdego" prezentuje się następująco:

grupa ,,śmierci": Real Madryt, PSG, Liverpool, AS Roma

grupa ,,szansy dla każdego": FC Porto, FC Basel, Ajax Amsterdam, Maribor

Na koniec mojego postu drobna zabawa w typowanie grup... :)

Real Madryt, Juventus Turyn, Olympiacos Pireus, Apoel Nikozja

FC Barcelona, Schalke 04 Gelsenkirchen, Sporting Lizbona, Bate Borisov

Bayern Monachium, FC Basel, CSKA Moskwa, Ludogorets Razgrad

Chelsea Londyn, Borussia Dortmund, Galatsaray Stambuł, AS Roma

Benfica Lizbona, Paris Saint Germain, Bayer Leverkusen, Anderlecht Bruksela

Atletico Madryt, Zenit Sankt Petersburg, FC Liverpool, Maribor

Arsenal Londyn, Szachtar Donieck, Athletic Bilbao, Malmoe

FC Porto, Manchester City, Ajax Amsterdam, AS Monaco

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/361/#findComment-361543

Bedac w Bulgarii czy na Bialorusi, naprawde jest duzo ladnych naturalnych dziewczyn/kobiet.

A tirowy u nas, wedlug raportu to 70% ukrainki, 15% polki, wiec malo tych bulgarek.

Bilbao przegrywalo 1:0 ale wyciagnelo na 3:1 i dobrze, bo Napoli sie mozna bylo obawiac. 2 bramki Aduriza, oraz dobicie na 3:1 i Bilbao wraca na salony 8-)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/361/#findComment-361553

że Steua została przy jedenastkach dość mocno wyruchana przez sędziego.

Ale dobra już, ciiiiiii, skoro nikt na mundialu nie wnikał, że Navas wyjął jedenastkę Gekasa przed linią, bo delegatura UEFA może czyta to forum i Ludogorcowi historyczny sukces cofnie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/361/#findComment-361559

• Urządzenie:  Android

A więc grupy Ligi Mistrzów na sezon 2014/15 wyglądają tak:

Grupa A:

Atletico Madryt

Juventus Turyn

Olympiakos Pireus

Malmo

Grupa B:

Real Madryt

FC Basel

Liverpool

Ludogorets Razgrad

Grupa C:

Benfica Lizbona

Zenit St. Petersburg

Bayer Leverkusen

AS Monaco

Grupa D:

Arsenal Londyn

Borussia Dortmund

Galatasaray Stambuł

Anderlecht Bruksela

Grupa E:

Bayern Monachium

Manchester City

CSKA Moskwa

AS Roma

Grupa F:

FC Barcelona

Paris Saint-Germain

Ajax Amsterdam

Apoel Nikozja

Grupa G:

Chelsea Londyn

Schalke Gelsenkirchen

Sporting Lizbona

NK Maribor

Grupa H:

FC Porto

Szachtar Donieck

Athletic Bilbao

Bate Borysów

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/361/#findComment-361611

Grupa A

Atletico Madryt, Juventus Turyn, Olympiakos Pireus, Malmoe FF

Faworyci są dwaj - Atletico i Juventus. I to chyba nawet w tej kolejności. Mistrzowie Hiszpanii udowadniają, że mimo nawet dużych zmian kadrowych są groźni i wierni swojej taktyce, natomiast Juve to w tym sezonie wielka zagadka - stracili silny punkt zespołu, jakim był Conte, jego miejsce zajął człowiek, którego odejścia chciało wielu kibiców Milanu i nie wiadomo, jak to się potoczy, niemniej zarówno Olympiakos, jak i Malmoe to jednak nie są marki, które mogą zagrozić w/w zespołom.

Grupa B

Real Madryt, FC Basel, Liverpool, Łudogorec Razgrad

W tej rywalizacji faworytem do pierwszego miejsca jest Real i tak to się pewnie zakończy, natomiast walka o drugie miejsce będzie między Bazyleą a Liverpoolem. Nie skreślam Szwajcarów, bo stać ich na naprawdę dobrą grę - w ubiegłym sezonie m.in. dwa razy pokonali w grupie Chelsea - i przy odrobinie większej konsekwencji w zdobywaniu punktów mogą wyszarpać ten awans. Liverpool to nadal wielka zagadka, a ich ostatni mecz z City na żadne pytanie nie odpowiedział. Łudogorec to zespół, o którym od roku jest dość głośno w Europie, ale nic wielkiego w grupie LM nie osiągną.

Grupa C

Benfica Lizbona, Zenit Sankt Petersburg, Bayer Leverkusen, AS Monaco

Jedna z dwóch fajnych, bo bardzo wyrównanych grup, gdzie wyniki powinny być na styk i generalnie każdy może zabrać punkty każdemu. Swoich faworytów upatruję w Zenicie, bo przeprowadzili niezłe transfery, a Villasowi-Boasowi kluby z tej ciut niższej półki zdają się służyć - w Porto go chwalono, w Anglii poniósł klęskę, a teraz w Petersburgu może powalczyć o coś więcej. Za drużynę, która może sporo namieszać uważam Bayer Leverkusen - naprawdę dobre transfery poczynili, mają fajną kadrę i namieszają. Nie skreślam Benfiki, jednak ostatnio jakoś bez przekonania ogląda się ich w LM i nie ma pewności, czy wypalą. AS Monaco? Jeszcze rok temu byliby solidnymi kandydatami do opuszczenia grupy, ale odejście Jamesa Rodrigueza, przykręcenie kurka finansowego i bardzo mizerne występy w lidze francuskiej nie napawają optymizmem.

Grupa D

Arsenal, Borussia Dortmund, Galatasaray, Anderlecht Bruksela

Nie jestem wcale przekonany co do awansu Arsenalu. Ich gra w 4 rundzie eliminacyjnej z Besiktasem jakoś wcale nie porywała, dodatkowo w rewanżu grali - znowu - w dziesiątkę i Turcy mogli strzelić tę jedną bramkę, dzięki której ludzi Wengera nie byłoby w tej edycji LM. Borussia wydaje się być pewniakiem, wierzę w Kloppa i to, że mimo porażki na starcie Bundesligi, zdobywcy Superpucharu Niemiec szybko załapią swój rytm i pokażą kolejny, dobry występ w LM. Dużo krwi tym drużynom bankowo napsuje Galata oraz Anderlecht - ci pierwsi mogą nawet wskoczyć do LM przy odrobinie szczęścia, natomiast Belgowie mogą na pewno "ukraść" kilka punktów faworytom, bo ogórki to absolutnie nie są.

Grupa E

Bayern Monachium, Manchester City, CSKA Moskwa, AS Roma

Sercem w tej grupie będę naturalnie za powracająca do Ligi Mistrzów Romą, ale fakty są takie, że głównym tematem tej grupy jest ponowna rywalizacja na linii Monachium - Manchester. W ubiegłym sezonie obie drużyny wygrały na wyjazdach, teraz dostajemy kolejny rozdział. Faworytem są Monachijczycy, bo nie jestem sam przekonany do Pellegriniego i jego walki z tymi silnymi przeciwnikami, ale na pewno oba spotkania będą na wysokim poziomie. CSKA raczej skazuję na pożarcie.

Grupa F

FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Ajax Amsterdam, APOEL Nikozja

Pierwsza grupa, w której bardzo bezpiecznie jest stwierdzić, kto awansuje - Barcelona i PSG to waga ciężka, podczas, gdy Ajax i APOEL to może nie piórkowa, ale powiedzmy, że dywizja średnia - mogą zaskoczyć potentata, ale ostatecznie wylądują na deskach. W obu tych rywalizacjach (Barcelona - PSG o pierwsze miejsce, Ajax - APOEL o LE) ciekawi mnie efekt końcowy, bo Paryżanie według mnie są w stanie tę grupę wygrać - wierzę w magię Ibrakadabry, plus ich ostatni dwumecz był bardzo zacięty, dlatego też wynik jest kwestią otwartą. W drugim meczu jestem za Ajaxem, lubię pomysł na ten zespół - stawianie na swoich ludzi - plus gra tam Arkadiusz Milik, więc rodakowi wypada kibicować.

Grupa G

Chelsea FC, Schalke 04, Sporting Lizbona, NK Maribor

Chelsea jest murowanym faworytem do wygrania tej grupy. Jakby nie chwalić młodego pokolenia Schalke (Meyer, Goretzka, Draxler) to w ubiegłym sezonie obie drużyny też się mierzyły na szczeblu fazy grupowej i dwukrotnie to Chelsea wygrała. Teraz będzie bardzo podobnie, a Niemcy o to drugie miejsce powalczą ze Sportingiem. Portugalczycy już bez Jardima, ale z Nanim w składzie są nadal groźni i mogą się pokazać z niezłej strony. Maribor zrobił to, co do niego należało - wyeliminował ukochany w Polsce Celtic - i to na tyle, jeśli chodzi o ich pięć minut w LM.

Grupa H

FC Porto, Szachtar Donieck, Athletic Bilbao, BATE Borysów

Jeśli upatrywać gdzieś czarnego konia, przynajmniej tego etapu Ligi Mistrzów, to ja idę w stronę Hiszpanów. Wyeliminowali bardzo pewnie Napoli w eliminacjach, dodatkowo nie sposób nie doceniać filozofii budowania drużyny, opartej wyłącznie na Baskach. Trzymam za nich kciuki, a kto oprócz nich? Stawiam na Porto, które zatrzymało Jacksona Martineza, dokonało kilku ciekawych wzmocnień (pożyczka Casemiro, kupno Indiego) i powinni utrzymać swój poziom. Szachtar już nie jest tą drużyną, która triumfowała w ostatnim pucharze UEFA, a BATE jest bardzo solidne, może sprawić problemy, ale pewnego poziomu nie przeskoczą.

Edytowane przez demku
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/361/#findComment-361617

Świeżo po losowaniu fazy grupowej Ligi Mistrzów, więc słów kilka na temat poszczególnych grup.

Grupa A: Atletico, Juventus, Olympiakos, Malmö

Przede wszystkim szkoda, że Ibra nie zagra ze swoim klubem, z którego wypłynął na europejskie salony. W tej grupie faworytem jest Atleti. Drugim zespołem, który powinien z niej wyjść jest Juve, ale "Stara Dama" nie może zlekceważyć Olympiakosu, który w tamtym sezonie pokazał, że potrafi grać w piłkę i to na całkiem wysokim poziomie.

Grupa B: Real Madryt, Basel, Liverpool FC, Łudogorec

Dla FC Basel i Łudogorca będzie to fajna sprawa zagrać z dwiema wielkimi firmami jakimi są Real i Liverpool. Mimo braku Suareza drużyna z miasta Beattlesów powinna wyjść z tej grupy obok Realu. Zresztą mecze z LFC zawsze dla Królewskich były ciężkie. Teraz zapewne będzie podobnie. Szykuje się fajny dwumecz. Niech zwycięży lepszy.

Grupa C: Benfica, Zenit, Bayer Leverkusen, AS Monaco

Zastanawiam się, która grupa jest bardziej wyrównana. Czy ta lub grupa H. Wydaje mi się, że jednak ta. Ze względu na to, że drużyny, które są w tej grupie (poza Monaco, ale ci powracają) co roku grają w LM i co roku przeważnie awansują do 1/8 finału. Wg mnie grupę wygrają będący ostatnio w świetnej formie "Aptekarze", a o drugie miejsce premiowane awansem powalczą wszystkie trzy drużyny.

Grupa D: Arsenal, Borussia Dortmund, Galatasaray, Anderlecht

Tutaj sprawa awansu teoretycznie jest już rozstrzygnięta, bo jak dla mnie Galata i Anderlecht są półkę niżej niż "Kanonierzy" i BVB. Arsenal i Borussia powalczą o pierwsze miejsce, trzecie chyba jest już zarezerwowane dla Galaty, a Anderlecht znowu obejdzie się smakiem. Tak to IMO będzie wyglądać.

Grupa E: Bayern, Manchester City, CSKA Moskwa, AS Roma

Zdecydowanie grupa śmierci. Rok temu grupa była prawie identyczna tylko, że teraz w miejsce Viktorii Pilzno wskoczyła Roma. Jestem ciekawy dyspozycji drużyny ze stolicy Włoch, bo Bawarczycy i "Citizens" to drużyny, które przynajmniej na papierze są po prostu lepsze. Mam nadzieję, że rzymianie uprzykrzą życie dwóm mistrzom kolejno Niemiec i Anglii i wyjdą z grupy. Typuję Bayern i Romę, choć piszę tak chyba tylko dlatego z niechęci do City.

Grupa F: FC Barcelona, Paris Saint-Germain, AFC Ajax, APOEL

Oficjalnie: Barca i PSG grają dalej. Tak w skrócie można podsumować grupę F. Jestem ciekawy kto zajmie pierwsze miejsce w tej grupie. Być może Ibra wraz z kolegami dadzą radę i ją wygrają. Będzie o to ciężko, ale póki piłka w grze, wszystko jest możliwe.

Grupa G: Chelsea, Schalke 04, Sporting, NK Maribor

Tutaj także wydaje się, że Chelsea i Schalke awansują z grupy, ale być może Sporting napsuje krwi Niemcom i to on ostatecznie zajmie drugą pozycję w grupie G. Sam jestem ciekawy jak zaprezentuje się Portugalski klub na tle silniejszych rywali. Co do Mariboru to piłkarze tego klubu też przeżyją niezłą przygodę. Zwiedzą fajne miasta, zagrają na dużych stadionach. Wszyscy szczęśliwi.

Grupa H: FC Porto, Szachtar Donieck, Athletic Bilbao, BATE Borysów

Trzymam kciuki za Basków i za to, aby wyszli z grupy. Będzie ciężko, bo Szachtar i Porto to nie są byle jakie drużyny, BATE też może sprawdzić w tej grupie niejedną niespodziankę. Jeśli drużyna z San Mames awansuje to mam nadzieję, że obok FC Porto, bo nie ukrywam, że lubię tą drużynę. Szachtar i BATE są mi obojętni.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/361/#findComment-361619

Kilka zdań komentarza odnośnie losowania grup Ligi Mistrzów...

Grupa A (Atletico Madryt, Juventus Turyn, Olympiakos Pireus, Malmoe FF)

Klasyczna grupa składająca się z czterech drużyn: dwaj faworyci, średniak i outsider, dla którego każdy punkt będzie sukcesem. Myślę, że w tym przypadku podział koszyków prawdę ci powie...

Typ: 1. Atletico Madryt, 2. Juventus Turyn, 3. Olympiakos Pireus, 4. Malmoe FF

Grupa B (Real Madryt, FC Basel, Liverpool FC, Ludogorets Razgrad)

Liverpool po kilku latach nieobecności wraca do Ligi Mistrzów. Los się do nich uśmiechnął, bowiem Basel i Ludogorets są zespołami, które klub aspirujący do mistrzostwa Anglii pokonać musi. Real Madryt z kolei będzie takim prezentem, choć niezbyt stresującym z racji pozostałych przeciwników. Szwajcarzy i Bułgarzy będą walczyć o trzecie miejsce...

Typ: 1. Real Madryt, 2. Liverpool FC, 3. FC Basel, 4. Ludogorets Razgarad

Grupa C (Benfica Lizbona, Zenit Sankt Petersburg, Bayer Leverkusen, AS Monaco)

Ciekawa grupa, bowiem bez wyraźnego faworyta. Benfica Lizbona ma talent do gry w europejskich pucharach, Zenit Sankt Petersburg ma chyba najwięcej gwiazd, AS Monaco głód gry w Lidze Mistrzów, a Bayer Leverkusen wydaje się być najlepszą drużyną i to właśnie ,,Aptekarzy" typuję do zajęcia pierwszego miejsca w grupie, choć myślę, że wszystko rozstrzygnie się w ostatniej kolejce, a zwycięzca grupy uzyska niewiele ponad dziesięć punktów, tak jak i ostatnia ekipa nie pożegna rozgrywek z mizernym dorobkiem...

Typ: 1. Bayer Leverkusen, 2. Benfica Lizbona, 3. AS Monaco, 4. Zenit Sankt Petersburg

Grupa D (Arsenal Londyn, Borussia Dortmund, Galatsaray Stambuł, Anderlecht Bruksela)

Borussia Dortmund i Arsenal Londyn znowu spotykają się ze sobą w jednej grupie. Tym razem nie spodziewam się tak wyrównanego boju między tymi zespołami. Arsenal powinien z takim potencjałem ludzki w miarę pewnie wygrać grupę. 3mam kciuki za młodzież z Brukseli...

Typ: 1. Arsenal Londyn, 2. Borussia Dortmund, 3. Galatasaray Stambuł, 4. Anderlecht Bruksela

Grupa E (Bayern Monachium, Manchester City, CSKA Moskwa, AS Roma)

Najsilniejsza grupa spośród całej ósemki. Rok temu skład tej grupy był niemal identyczny. W tym roku Viktorię Pilzno zastąpi AS Roma mająca swoje ambicje, choć przy całej sympatii dla drużyny Rudiego Garcii, na ambicjach się skończy. Nie twierdzę, że w Rzymie, Roma nie sprawi kłopotu faworytom, jednak siła pieniędzy po raz kolejny okaże się bezlitosna...

Typ: 1. Bayern Monachium, 2. Manchester City, 3. AS Roma, 4. CSKA Moskwa

Grupa F (FC Barcelona, PSG, Ajax Amsterdam, APOEL Nikozja)

Cholernie szkoda mi Ajaxu Amsterdam, bowiem ich plany o zaistnieniu w Lidze Mistrzów znowu spalą na panewce. Może i mistrzowie Holandii raz zaskoczą piłkarską Europę - tak jak w ubiegłej edycji - ale to chyba szczyt ich możliwości. Ja niespecjalnie wierzę w Ajax wiosną w jakichkolwiek pucharach...

Typ: 1. FC Barcelona, 2. PSG, 3. APOEL Nikozja, 4. Ajax Amsterdam

Grupa G (Chelsea Londyn, Schalke 04 Gelsenkirchen, Sporting Lizbona, NK Maribor)

Mój ulubiony klub znowu dostał całkiem przyjemną grupę :) . Sporting Lizbona z kolei tak jak Liverpool wraca do LM po dłuższej przerwie i nie jest bez szans w walce ze zblazowanym Schalke o drugie miejsce w grupie. A i NK Maribor nie powinien zanotować sześciu porażek...

Typ: 1. Chelsea Londyn, 2. Schalke 04 Gelsenkirchen, 3. Sporting Lizbona, 4. NK Maribor

Grupa H (FC Porto, Szachtar Donieck, Athletic Bilbao, Bate Borysow)

Dobrze, że po awansie Athleticu Bilbao do rozgrywek, przed tym unikatowym klubem otworzyła się spora szansa awansu do fazy pucharowej. W Szachtara Donieck z pobudek politycznych nie wierzę. Tak naprawdę grać będą sześć meczów na wyjeździe (mecze u siebie rozgrywać będą we Lwowie), a z tyłu głowy mieć politykę i szukać szansy, aby czmychnąć do bezpieczniejszych rejonów świata...

Typ: 1. Athletic Bilbao, 2. FC Porto, 3. Szachtar Donieck, 4. Bate Borysow

W fazie grupowej zapowiada się kilka szlagierów, jednak tylko dwa kwartety (C i H) zapowiadają się naprawdę wyrównanie. Część klubów tak naprawdę dopiero wiosną poczuje, że gra w najlepszych rozgrywkach klubowych świata. Kto tym razem wygra Ligę Mistrzów? W mojej opinii najmocniej prezentuje się Real Madryt i Bayern Monachium. Krok za nimi widziałbym kluby dwóch wielkich trenerskich osobowości: Chelsea Londyn z Jose Mourinho i Atletico Madryt z Diego Simeone oraz Barcelonę. Gdzieś za nimi kolejni giganci, tacy jak Arsenal Londyn, Manchester City, PSG, Juventus Turyn, Borussia Dortmund czy Liverpool...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/361/#findComment-361620

• Reputacja:   1

Grupa A

Atlético Madryt

Juventus Turyn

Olympiakos Pireus

IFK Malmö

Rewelacja poprzedniego sezonu będzie najtrudniejszym rywalem... wszystkich. Ekipa z Hiszpanii jeśli nie straci pazurka to powinna wygrać grupę. Juve będzie najtrudniejsze po drodze i mają szansę na wyprzedzenie Rojiblancos, ale póki, co to stawiam na drugą lokatę.

Mój typ:

1. Atlético Madryt

2. Juventus Turyn

3. Olimpiakos Pireus

4. IFK Malmö

Grupa B

Real Madryt

FC Basel

Liverpool F.C.

Łudogorec Razgrad

Trochę mi szkoda Bułgarów. Zasłużyli na ten awans po dzielnej walce z Rumunami. Niestety, ale Real i Liverpool zajmą czołowe miejsca. Szwajcarzy zapewne wypadną do LE.

Mój typ:

1. Real Madryt

2. Liverpool F.C.

3. FC Basel

4. Łudogorec Razgrad

Grupa C

SL Benfica

Zenit Saint Petersburg

Bayer Leverkusen

AS Monaco

Wyrównana grupa. Cieszę się z powrotu Monaco. Klub z księstwa 10 lat temu był sensacją turnieju. Dzisiaj podobnie nie jest faworytem, lecz tym razem będzie ciężko wyjść grupy. Benfica zawsze niebezpieczna i Leverkusen, które ostatnio prezentuje się bardzo dobrze mogą okazać się za silne. Zenit to klub, który grać również potrafi.

Mój typ:

1. Bayer Leverkusen

2. SL Benfica

3. AS Monaco

4. Zenit Saint Petersburg

Grupa D

Arsenal Londyn

Borussia Dortmund

Galatasaray SK

RSC Anderlecht

Mimo iż mamy powtórkę z rozrywki to teraz akcja może potoczyć się inaczej. To nie ta sama Borussia i również inny Arsenal. Mimo to stoją wyżej od rywali, którzy jedynie skradną parę punktów.

Mój typ:

1. Arsenal Londyn

2. Borussia Dortmund

3. Galatasaray SK

4. RSC Anderlecht

Grupa E

Bayern Monachium

Manchester City

CSKA Moskwa

AS Roma

Bardzo silna grupa i przyznam, że bardzo mi się podoba. Oglądając stream zagorzały kibic Citizens na chacie wykrakał, że trafi im się Roma. Włosi mają szansę na zagrożenie Anglikom, a z uwagi, że po drugiej stronie Bayern zawodnicy z niebieskiej części Manchesteru powinni mieć się na baczności. Póki, co typuje jednak wyżej właśnie ich.

Mój typ:

1. Bayern Monachium

2. Manchester City

3. AS Roma

4. CSKA Moskwa

Grupa F

FC Barcelona

Paris Saint-Germain

Ajax Amsterdam

APOEL Nikozja

Też chciałem tutaj Malmö. To byłoby ciekawe ustawienie i doświadczenie w karierze Zlatana - być w grupie z trzema, poprzednimi klubami. Nawet nie wiem czy kiedyś miało coś takiego miejsce. Dwie, pierwsze drużyny powinny zagrać dalej. Również uważam, że PSG może tutaj zająć pierwsze miejsce i nawet na to liczę.

Mój typ:

1. Paris Saint-Germain

2. FC Barcelona

3. Ajax Amsterdam

4. APOEL Nikozja

Grupa G

Chelsea F.C.

FC Schalke 04

Sporting CP

NK Maribor

Więc tu, by trafiła ewentualnie Legia... Chelsea znowu farci i będzie mieć łatwo. Schalke to dobra ekipa, ale raczej za słaba na wyspiarzy. Sporting powraca na Europejskie salony, lecz wydaje się faworytem do trzeciej pozycji.

Mój typ:

1. Chelsea F.C.

2. FC Schalke 04

3. Sporting CP

4. NK Maribor

Grupa H

FC Porto

Szachtar Donieck

Athletic Bilbao

BATE Borysów

Ciekawa grupa, gdzie 3 zespoły powinny powalczyć. Porto zapewne wygra. Ukraińcy z powodu wojny zapewne nie wywalczą awansu. Nie zdziwiłbym się nawet jakby zajęli ostatnią lokatę. Nie ma, jednak tego złego - Mam nadzieję, że Bilbao wyczuwa szansę na wyjście z grupy i ją wykorzysta.

Mój typ:

1. FC Porto

2. Athletic Bilbao

3. Szachtar Donieck

4. BATE Borysów

Najwięksi faworyci do wygrania turnieju to na pewno Bayern i Real. Mniejsze szansę dawałbym Barcelonie, Chelsea, może zaskoczenie ze strony Arsenalu, PSG, czy City. Czarny koń pasuje na chwilę obecną najbardziej do Leverkusen, które ostatnio ma zwyżkę formy. Z pomniejszych drużyn ciekaw jestem formy Bilbao, Sportingu i Monaco.

Najlepszym piłkarzem Ronaldo. Wybór w zasadzie nie dziwi. Miło, by było zobaczyć niemieckiego goalkeepera z nagrodą, ale Portugalczyk zapracował na nagrodę.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/361/#findComment-361642

• Reputacja:   41
  • Urządzenie:  Android

Roma , Monaco, Liverpool, Sporting -kluby powracające do lm po dłuższej przerwie, kluby , które mogą trochę namieszać. Zwłaszcza z góry skzywani na pożarcie Rzymianie. City to w dlaszym ciągu w Europie większy chłopeic do bicia. Wątpie by coś zmieniło się tym razem. Myślę, że szanse ma również Monaco, które skupi się właśnie na lidze mistrzów, Jeśli zatrzymaja u siebie Falcao wyjście z grupy jak najbardziej mozliwe. Jakoś nie wierzę w Rusków. Natomiast Aptekarze z roku na rok w lm kompromituja sie coraz bardziej. Ogołocona Benfica znów pewnie stworzy nowe gwiazdy futbolu i dzieki nim awansuje dalej.

Fworyci: Real, Bayern, Arsenal!, Chelsea , Roma! ,Psg, Barca... jak wiele się ,,nie zmienia''

Ps. Już zacieram ręce na dwumecz z Realem. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/361/#findComment-361645

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• GGGGG9707
      Czyli tak w skrócie żeby całości nie tłumaczyć Fightful podało w zeszłym roku chyba że WWE planuje PLE w Belgii i we Włoszech i że mają robić testy w postaci gal w 2025. Pewne źródła w WWE odpowiadające za organizację gal w Europie potwierdzają tą informację i podają że WWE jest na ten moment bardzo zadowolone ze sprzedaży biletów w Bxl. Do gali zostały 2 miesiące a już praktycznie sprzedano liczbę biletów jakiej WWE oczekiwało.  No i ponoć omawiana była kwestia Elimination Chamber 2026 w Brukseli. Także teraz tylko trzeba dać z siebie wszystko na trybunach i jest szansa na duże PLE 😁
    • Mr_Hardy
      Bardzo mi się podoba to, że TNA na początku przypomina co się działo w poprzednim tygodniu. Często bywa, że nie pamiętam co było w poprzednim tygodniu.. Moose na Genesis będzie miał swoją wersję pasa X-Division czyli TNA zaspoilerowało nam wynik walki. Tak mi się wydaję. Ogólnie bardzo dobry iMPACT dużo dużo lepszy odcinek niż z tamtego tygodnia. Genesis zapowiada się świetnie. Nie mogę się doczekać.   
    • MattDevitto
      Na razie na SD w karcie jest tylko jeden match + ma pojawić się Tiffany
    • KPWrestling
      Ten pojedynek to szansa na rehabilitację przed gdyńską publicznością po nieudanym starcie w turnieju. Zarówno Leon Lato, jak i Eryk Lesak, przegrali swoje walki ćwierćfinałowe w boju o tytuł pretendenta do mistrzostwa KPW. Nie zmienia to jednak faktu, że obaj pozostają w dobrej dyspozycji. Eryk toczył bardzo wyrównany bój z Filipem Fuxem i momentami wydawało się, że przechyli szalę zwycięstwa na swoją stronę. Leon Lato po listopadowej porażce zaliczył z kolei wygraną na włoskiej ziemi, pokonując Lello Boy Jonesa na gali Wrestling Megastars Main Event. Czy Eryk Lesak jako ten większy i silniejszy zdominuje przeciwnika i nie pozwoli mu na rozwinięcie skrzydeł, trzymając go w walce na swoich warunkach? Czy też Leon Lato wykorzysta szybkość, spryt i fantazję, zaskakując Lesaka i dopisując kolejne zwycięstwo do swoich statystyk? Jedno jest pewne - dla obu liczy się tylko zwycięstwo i zrobią w ringu wszystko, by je odnieść. Eryk Lesak vs. Leon Lato Instagram: heelesak leon.lato Gala Wrestlingu: KPW Arena 27 24 stycznia 2025 Nowy Harem Gdynia Ostatnia pula biletów: https://kpw.kupbilecik.pl/ Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
    • KL
  • Dodaj nową pozycję...