Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Widocznie był, widocznie go nie zgarneli lub przeciwnie nie dostal jeszcze z flaszki w lep i dlatego ma nieco inny sposób patrzenia na to wszytko, prawda luki
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/36/#findComment-226290

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Jeśli chodzi o huliganów uważam że niech oni sami sie wytłuką bez żadnej interwencji policji. Nawet huligani darzący się agresją przez chwile się zjednoczą by tylko J.P

Niech sie wytłucze to bydło i będzie spokój a jeszcze najlepiej ustawki po prostu w lesie. Jak to ich hobby trudno ale panowie między sobą , niech nie angażują w to rodziny które chcą sobie w spokoju mecze na stadionie obejrzeć

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/36/#findComment-226294

Jeśli chodzi o huliganów uważam że niech oni sami sie wytłuką bez żadnej interwencji policji. Nawet huligani darzący się agresją przez chwile się zjednoczą by tylko J.P

Niech sie wytłucze to bydło i będzie spokój a jeszcze najlepiej ustawki po prostu w lesie. Jak to ich hobby trudno ale panowie między sobą , niech nie angażują w to rodziny które chcą sobie w spokoju mecze na stadionie obejrzeć

Sorry za taką uwagę, ale ten "pomysł" jest dziecinny. Kibole się sami nie wytłuką.

Zezwolenie chuliganom na samowolkę doprowadziłby do burdelu jaki powstał w piłce nożnej w Anglii w latach 90. Potrzeba zmian takich jakie wprowadziła znana brytyjska pani premier (miała kobietka jaja większe niż nasi politycy:) ). Te śmieszne zakazy stadionowe zaczerpnięte (prawdopodobnie jako jedyne sposoby na walkę ze stadionowym chuligaństwem) może by były skuteczne gdyby polskie kluby w ogóle je stosowały. Gdzieś czytałem, że Legia Warszawa wydała przez 2-3 lata chyba ok 20-50 zakazów (dokładnie nie pamiętam jak ktoś czytał podobny artykuł to niech mnie poprawi) i za niedługo je anulowała...

Byłeś, widziałeś? 60% informacji z prasy to kłamstwa, a pozostałe 40% przesadzone.

I to jest argument? Prasa może kłamać, ale filmy jak "polacy" robią rozpierduchę już nie da się sfingować. Taki przykładowy Niemiec, Francuz czy inny jeszcze człowieczek nie będzie się zastanawiać w ilu procentach informacje o tym, że polscy kibice zdemolowali stadion są przesadzone, tylko zauważy sam fakt że znowu nasi rodacy dali popis swoich "umiejętności"...

Meczu nie skomentuje naturalnie ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/36/#findComment-226309

Ogólnie dla mnie tacy ludzie są chorzy. Dobra te bójki i zadymy to jedno, a kibole, którzy powiedzmy w dzień jakiejś rocznicy śmierci wypisują na murach i pomnikach przypiski o tych zmarłych, obraźliwe oczywiście. Albo wymyślają piosenki jak po katastrofie w Monachium. Dla mnie ludzie, którzy nie potrafią uszanować pamieci o zmarłych, ba obrażają ich w ich rocznice śmierci, są dużo bardziej chorzy niż ci, którzy rzucają petardami ...
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/36/#findComment-226310

W Katowicach z uwagi na wyburzanie trybuny przeznaczonej dla kibiców gości, zabrakło fanów Górnika. Fani katowickiej Gieksy stawili się tego dnia w liczbie około trzech tysięcy. Stowarzyszenie Kibiców „SK 1964″ przeprowadziło akcję zbierania podpisów pod petycją przeciwko zmiany nazwy naszego klubu (zebrano prawie 200 podpisów!). Całość dopełnił wiszący całe spotkanie transparent „W Łęcznej tylko Górnik!”. Kibice GKS-u wywalczyli także w klubie to, że na biletach oraz plakatach meczowych widniała jedyna właściwa nazwa – Górnik Łęczna. Ponadto w programie meczowym wydawanym przez Gieksiarzy (Bukowa) znalazł się obszerny artykuł o sytuacji w Łęcznej. Za aktywne działania i ogromną pomoc w walce o powrót do tradycji przesyłamy gorące podziękowania! 

I to jest dowód na to, że nie każdy kibic z klubu kibica się gdzieś napie*dala w lasach z innymi, tylko są jeszcze osoby które wspierają swój klub i kibiców innych klubów ;)

PS.Górnik z Gieksą wcale nie ma jakiś dobrych kontaktów ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/36/#findComment-226314

Ma tzw. "sztame". Lepszych stosunków nie można mieć.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/36/#findComment-226320

Ma tzw. "sztame". Lepszych stosunków nie można mieć.

Nie prawda ;) Górnik ( chodzi o Łęczną, może w tym błąd :) ) ma sztame jedynie z Chełmianką Chełm i ugodę z Motorem Lublin :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/36/#findComment-226393

Jestem z Katowic, więc wiem -

Górnik ZABRZE trzyma sztamę z Gieksą Katowicką. Jak napisał Bonkol - lepszych stosunków mieć nie można. 'Pomagają' sobie w kibicowaniu (czyt. kibolowaniu) - nie wiem, nie śledzę tego. Jednak Gieksa nie ma na pewno sztamy z G. Łęczną. :)

Btw, dzisiaj nasi zbiorą baty od Greków. Ciekawe ile w plecy będzie. :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/36/#findComment-226401

Btw, dzisiaj nasi zbiorą baty od Greków. Ciekawe ile w plecy będzie.

Ormer, pewno niemało :D Podejrzewam 0:2 lub 0:3. Mam kilku kolegów, którzy twierdzą, iż po wygranej z WKS pod koniec 2010 Polska ogra wszystkich... A tu porażka z Litwą. Akcja z kibolami jest w Polsce śmieszna. Zakazy? Jeśli kibol chce się polać to zaczeka przed stadionem i po meczu zrobi swoje. Chociaż w Polsce i tak ta sytuacja przedstawia się nieźle. Przywołajmy mecz Legia vs. Vetra kiedy polscy kibole przewracali bramkę a policjanci litewscy stali i się gapili...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/36/#findComment-226407

Jednak Gieksa nie ma na pewno sztamy z G. Łęczną.

Z Górnikiem Łęczna Górnik Zabrze zerwał sztame przez Giekse co mnie bardzo poruszyło, jednak patrzac teraz na wkład jakim udziela sie Gieksa to na meczach wyjazdowych to własnie na ustawkach jest imponujący.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/36/#findComment-226423

Powiem więcej, najchętniej bym tych wszystkich kiboli zebrał w jedno miejsce i rozstrzelał, albo wysadzi w powietrze.
To samo można napisać o was (w sumie nas, bo ja też się w to zaliczam)- hamy i prostaki zachwycające się brutalną i pełną erotyki rozrywce z głupiego USA. Takich to tylko zebrać w jedno miejsce i wysadzić.

A poza tym to lekka hipokryzja- w jednym zdaniu troszczyć się o ludzi na stadionach, żeby wszystko było grzecznie i bezpiecznie, a w drugim życzyć ludziom śmierci.

Nie musiałem być, żeby dostrzec w telewizji czy w prasie ten burdel z udziałem polskich ''kibiców''.
I tu jest pogrzebany przysłowiowy pies. Otóż MUSISZ tam być, żeby później móc się na ten temat wypowiadać. Cały ten burdel, który widziałeś w telewizji i w prasie to wymysły zakompleksionych pismaków.

"Rozpierdolenie polowy miasta" ogranicza się do rozbicia kilku szklanych butelek i zostawieniu kilku puszek obok ławeczki. Większy rozpierdol każdego wieczoru robi pan Zdzisiek z Twojego osiedla, więc teraz idź się nad nim poznęcaj.

"Wybuch agresji z udzialem kiboli we własnym kierunku" jeśli dobrze zrozumiałem Twoją myśl, to krótka sprzeczka kibiców z mazowieckiego (a nie jak jak głoszą media, za kłamstwami rzecznika PZPN(!) "biła się Jagiellonia z Cracovią, ale nie wiadomo, kto na kogo napadł"). Za nic w świecie tego nie popieram, a wręcz takie akcje, tym bardziej, na meczu Reprezentacji potępiam. Podkreślam tylko, że była to chwilowa bójka, której stojąc obok mógłbyś nie zauważyć, więc wywołana afera bardzo mnie dziwi.

Teraz odnośnie sytuacji w okolicach trybun. Pod bramą wejściową trzech litewskich ochroniarzy na półtorej godziny przed rozpoczęciem spotkania biernie patrzyli się na kilkutysięczny tłum i nikogo nie wpuszczali na stadion. Zdenerwowani ludzie, którzy kupili bilety popędzali ochroniarzy. Ich szef odparł wtedy na to, że jak dalej będą narzekać, to wpuszczanie na sektor zacznie się na 30min przed pierwszym gwizdkiem. Jeśli sobie tego nie wyobrażasz to zapewniam Cię, że wpuszczenie 5 tysięcy ludzi przez dwie bramki w takim krótkim czasie jest niemożliwe. Zdenerwowani ludzie zaczęli napierać i koniec końców weszli "z bramą", dzięki czemu na stadionie znalazło się kilku ludzi bez biletów. Jest to wina tylko i wyłącznie organizatorów, którzy oprócz wyżej wymienionych czynności w pewnym momencie zaprzestali sprzedawać biletów na mecz Polakom, mimo, że PZPN zapewniał, że będzie to możliwe.

Słyszałem również, że Polacy zbezcześcili Polski hymn odpalając w tym czasie race. To oczywiście kolejny farmazon pismaków. Śpiewanie Mazurka Dąbrowskiego przez cały sektor z szalami w górze, baloniki i właśnie race, to elementy oprawy, które uświetniły tą chwilę.

Co działo się za sektorem w drugiej połowie nie powiem, bo tego nie widziałem. Ale po późniejszym pobojowisku trzeba przyznać, że znalazło się kilku niewyżytych idiotów, którzy rozwalili katering i płyty chodnikowe. Nie twierdzę, że takich ludzi nie było, pewnie, że byli. To zapewne ci sami, którzy weszli bez biletów. Gdyby organizacja meczu była poprawna, nie weszliby oni na stadion i nie byłoby całej sytuacji.

Mogę Ci za to opisać co w tym czasie działo się na sektorze. Kibice patrząc na padlinę na boisku przestali dopingować. Ale nie był to jedyny powód. Mianowicie nie mieli jak śpiewać, gdyż dusili się od gazu rzucanego przez litewska policję oraz uciekali od petard rzucanych prze tamtejszych "stróżów prawa". Dusili się wszyscy- ci źli, którym życzycie śmierci, ci normalni, którzy przyszli pośpiewać, ci, którzy przyszli obejrzeć mecz, dziewczyny, kobiety i małe dzieci. Pewnie masz teraz myśl, że zamiast tam siedzieć trzeba było uciekać. I tu są dwa ale. Pierwsze to wyraźne polecenia spikera o pozostaniu na swoich miejscach (głupi argument, co? tylko właśnie grzeczny człowiek, nieawanturujący się, czyli taki, jakiego chcesz zobaczyć na trybunach, słucha poleceń organizatora), a drugi to ciągły (przez 30 minut co 15 sekund) wystrzały z broni gładkolufowej. Nie wiem co było gorsze- dusić się na sektorze, czy dostać kulkę. I tutaj i tutaj oprawcami byli "stróże prawa". Mimo tego Polacy, pomimo okrutnego traktowania przez gospodarzy oraz tragicznej postawie piłkarzy wznowili doping, czym zagłuszyli kibiców litewskich. (Te zachowanie pewnie podziwiasz, ale zmartwię Cię, że byli to ci sami, którym życzysz śmierci.)

Widziałem filmik w necie, jak litewcy policjanci podchodzę bliżej sektora Polaków, ujęcie przechodzi na boisko, a gdy wraca na mundurowych, ci stoją w kupie dymu od racy rzuconej przez kiboli. Tak naprawdę sytuacja wyglądała inaczej. Policjanci w szyku dwóch z tarczami z przodu i trzeci z tyłu podchodzili bliżej sektora i rzucali w kibiców petardy, przez co zapaliła się jedna flaga. Po czwartej serii petard rzuconych w stronę kibiców, ktoś rzucił jedną racę w stronę policji (lekka dysproporcja). W tym momencie ostatni zespół policjantów próbował odpalić kolejną serię, ale zrobił to tak nieumiejętnie, że petarda wybuchła mu w rękach oraz granat z gazem pieprzowym (raczej był to pieprzowy, chodź działał dużo mocniej, niż normalny gaz pieprzowy) wybuchł mu pod nogami. To właśnie była ta kula dymu. Za minutę, gdy opary przeszły na sektor kilku ludzi zwymiotowało. Aż strach pomyśleć co by się stało, gdyby granat wybuchł na sektorze.

Tyle odnośnie moich spostrzeżeń z tego meczu. Jeszcze tylko jedna ciekawostka: grupa kibiców z Białegostoku, która choćby ze względu na wiek (>40) i poważne stanowiska przez nich zajmowane nie może być postrzegana jako chuligani tylko w części obejrzała mecz Reprezentacji. Piętnastu z nich po interwencji litewskiej policji z psami znalazło się w szpitalu, w tym z groźnym pogryzieniem rzecznik prasowy Jagiellonii Agnieszka Syczewska. Zdziwiony, że nie dowiedziałeś się o tym w mediów? Ja także.

Jeżeli Ci cos nie pasuje i chcesz zachowac sie bohatersko w stosunku do naszych chuliganów to radze spojrzec na to z perspektywy organizatorów czy tez nas i naszej promocji na Euro 2012.
Promocja EURO 2012 jest z jednej strony dobra (sprawnie budowane stadiony, bezpieczne polskie stadiony), a z drugiej katastroficzna (budowa infrastruktury i sianie paniki przez media). Zachowanie polskich kibiców poza granicami kraju nie powinna być pod to podciągane. Media zamiast prześciganiu się w głupotach typu "polskie kibolstwo", czy "kibice zatrzymani w związku z czerpaniem korzyści z nierządu" (przykład z mojego podwórka) mogliby przedstawiać społeczeństwa kibicowskie takie jakie są, czyli bezinteresowna miłość swojemu klubowi (czy Reprezentacji), organizowane akcje charytatywne, czy (a propo postu luzika) dbanie o zapomniane groby ludzi związanych w przeszłości z piłką nożną i nie tylko. Zamiast tego gonią za byle sensacją, rzadko kiedy prawdziwą, i dlatego mamy wizerunek kibica, jaki mamy.

Wszystkich tych, którzy twierdzą, że policjia jest dobra i sprawiedliwa, a na stadionach tylko się biją polecam oderwanie dupy od fotela i przejściu się po ulicy, i pójścia na mecz. Media kłamią, bo dzięki debilom, którzy im wierzą, mają z tego zysk.

Mam nadzieję, że coś z tego co napisałem do was trafi. Koniec tematu z mojej strony, jak ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości zapraszam na priv.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/36/#findComment-226522

Polsat zamiast hitu następnej kolejki Ligi Mistrzów Manchester United - Chelsea Londyn będzie pokazywać Barcelonę i Szachtar...

Nie wiem jak Wam, ale decyzja o tym, by pokazać mecz do jednej bramki gdzie zostanie przed polem karnym Szachtaru wymienione z około miliard podań zamiast hitu kolejki nie bardzo mi się podoba. Być może nie jestem obiektywny, bo kibicuję Czerwonym Diabłom, ale na Boga... co by obiektywny kibic wolał zobaczyć? Cóż, być może tylko mi się nie udzieliła cała ta gorączka Barcelony (pomijam oczywiście jej fanów) prowadząca do onanizowania się przed ich grą na każdym kroku (ciekawa? co ciekawego jest w posiadaniu piłki przez 80% meczu, wygraniu 3-0 i kompletnej dominacji jednej z ekip?), ale ludzie, są pewne granice zachywacania się nad jakimś klubem. Pomijam już oczywiście fakt, że ci nażelowani dziennikarze powinni zachować w sobie resztki jakiegoś obiektywizmu. Niech po prostu nie będzie takich durnych decyzji! Kto wpadł na pomysł, by odstawić hit kolejki i zapewne przepiękną walkę obu ekip w dwumeczu, gdzie do końcowego gwizdka rewanżu nic nie będzie wiadome na rzecz... Barcelony rozwającej kolejną drużynę?

Dla mnie to skandal i już ludzie złożyli petycję w tej sprawie. Wątpliwe czy to coś da, ale zawsze jest jakaś nadzieja.

http://www.petycjeonline.pl/petycja/prosba-o-transmisje-meczu-chelsea-vs-manchester-united-w-tv-polsat-6-kwietnia/309

A nóż coś to da. Cóż, zachęcam do wypełnienia. No chyba, że ktoś zamiast hitu kolejki woli obejrzeć mecz do jednej bramki.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/36/#findComment-226820

• Reputacja:   29
  • Urządzenie:  iPhone

Z Górnikiem Łęczna Górnik Zabrze zerwał sztame przez Giekse co mnie bardzo poruszyło, jednak patrzac teraz na wkład jakim udziela sie Gieksa to na meczach wyjazdowych to własnie na ustawkach jest imponujący.

What the fuck ? Górnika Zabrze nigdy nic z Łęczną nie łączyło. Co do nagonki na 'stadionowych bandytów'.. o czymś te biedne media trąbić muszą. Ja osobiście przyzwyczaiłem się do manipulacji i wyolbrzymiania. Po chuj wspomnieć o policyjnych, czy też ochroniarskich prowokacjach, nie? Najlepiej z każdego kibica zrobić potencjalnego chuligana i doprowadzić trybuny do stanu takiego jak we wspomnianej wyżej Anglii, gdzie za wstanie z krzesełka jest się opierdalanym przez stewarda, a na Arsenalu kazano ściągnąć Angielską flagę, ponieważ może ona godzić w uczucia mniejszości narodowych. PARANOJA!

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/36/#findComment-226824

Cytat:

What the fuck ? Górnika Zabrze nigdy nic z Łęczną nie łączyło. Co do nagonki na 'stadionowych bandytów'

O kurwa ale wpadka :oops: pisząc Górnik Łęczna miałem na myśli Wisłę Płock, ale to troche odbiegło od tematu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/36/#findComment-226828

ale na Boga... co by obiektywny kibic wolał zobaczyć?

Obiektywny kibic chciałby zobaczyć świetny mecz. Ani jeden, ani drugi takim nie będzie, ale wolę już starcie Man U z The Blues. Barcelona będzie, jak napisałeś, wymieniać kupę podań pod bramką rywala, co jest usypiające. Angielskie drużny będą grać zapobiegawczo i prawdopodobnie padnie wynik 0:0. Rozumiem decyzję Polsatu co do wyboru meczu, ponieważ jest szansa, że Ukraińcy twardo ruszą do przodu i coś ugrają. Ogólnie mecze ćwierćfinałowe ciekawe nie będą, dobrze, że półfinały wynagrodzą to nam z nawiązką.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/36/#findComment-226861

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Attitude
      Śmiało można mówić, iż premierowe Raw na Netflixie to spory sukces, przynajmniej pod względem zainteresowania. Netflix przekazał, że epizod z 6 stycznia międzynarodowo zebrał 4,9 miliona widzów. W samych Stanach Zjednoczonych show oglądało 2,6 miliona osób. Te statystyki robią wrażenie, bowiem to wzrost aż o 116% względem najchętniej oglądanego odcinka Raw z 2024 roku. Trzeba jednak mieć na uwadze, że ostatni epizod poniedziałkowej tygodniówki był mocno promowany. I sporo osób było zainteresowanych tym, jak będzie to teraz wyglądać na Netflixie. Wkrótce przekonamy się, czy te liczby to będzie mniej więcej stały trend. Eric Bischoff w najnowszej odsłonie swojej audycji "83 Weeks" odniósł się do reakcji publiczności podczas wspomnianego Raw na pojawienie się Hulka Hogana. Rzuciło się w uszy, to jak ikona została wybuczana w Intuit Dome. Bischoff próbował wyjaśnić tę sytuację. Zwrócił uwagę, że wiele osób, których nie było do tej pory w Kalifornii nie jest świadome, jak politycznie nastawiony jest ten stan. A po ostatnich wyborach prezydenckich w USA, Hogan i Donald Trump są jakby "zrośnięci" ze sobą w oczach wielu. Bischoff przyznał, iż Hulk może być rozczarowany. Ale nie powinien być zaskoczony czy zszokowany taką, a nie inną reakcją publiczności na jego osobę. Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Spadek w jakości kart niestety już był zauważalny w poprzednich miesiącach - szkoda, że z ciekawej, trochę innej federacji od reszty powstaje kolejny identyczny produkt.
    • Grins
      Co ten Lauderdale odpierdala... Może do Allie nic nie mam ale Effy to dno a nie zawodnik, nie chciałem tego widzieć może i dobrze że nie ma już tyle czasu tego śledzić, teraz gdy Gage odszedł z GCW raczej już nie będę tak zerkał na ten produkt tym bardziej jeśli ktoś taki jak Effy jest brany pod uwagę jako Main Eventer gali, pojebało totalnie Brett'a że stawia na ten odpad.   
    • Mr_Hardy
      Private Party te panie do świętowania mogli wybrać ładniejsze... Haha, fajny trolling z wejściem Stricklanda. Te zawiedzione miny 🤣. Genialny motyw z przerzucaniem Ricocheta między Archerem i Hobbsem. 🤣 Harley nie dość, że bardzo ładna, to jeszcze przezabawna. Śmiechłem ja Dax Harwood poślizgnął się i wywinął orła. Przewijałem kilkukrotnie. Bardzo fajne Dynamite, pełne dynamicznej akcji. Te niecałe dwie godziny minęły mi bardzo szybko. Super się to oglądało!
    • Mr_Hardy
      EDIT: Oj nie w tym temacie. Proszę skasować.
  • Dodaj nową pozycję...