Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Największy ból głowy to będzie miał Carlo w środku, bo przy kapitalnej dyspozycji Kroosa i niewiele gorszej Modrica, ma jeszcze do wyboru przecież Alonso, Khedirę i Illarramendiego.

Klęska urodzaju :D Ale wg. mnie lepiej, że na 2 pozycje jest 5 zawodników, z czego każdy potrafi grać w piłkę. Kiedy jeden złapie kontuzję, to wskakuje drugi i nie ma problemu, a do tego dochodzi rywalizacja świadomość, że jak ja nie będę dawał z siebie 100%, to na ławie jest jeszcze kilku dobrych zawodników którzy tylko czekają na słabszy moment.

Jak powiedział wczoraj jeden z komentatorów, co roku wydaje się, że już nie da się bardziej wzmocnić, i co roku kluby nas zaskakują :D Ligo Mistrzów, z Legią czy bez, zaczynaj się w końcu :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/357/#findComment-359737

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Jak powiedział wczoraj jeden z komentatorów, co roku wydaje się, że już nie da się bardziej wzmocnić, i co roku kluby nas zaskakują :D

Jacek Laskowski był autorem tych słów. :)

Kłopot bogactwa w drugiej linii madryckiego Realu oczywiście jest, jednak jest tam też jeden gracz, który bezsensowne zakupienie najbardziej wychodzi właśnie teraz, gdy ,,Blancos" wzmocnili James Rodriguez i Toni Kroos. Chodzi mi Asiera Illaramanediego - jak na poziom najlepszych klubów jest to piłkarz przeciętny, typowo defensywny, a Real nawet jak na swoje możliwości sporo za niego zapłacił. O zarobieniu na nim nie ma już mowy, poza tym znajduje się na końcu kolejki do grania, choć jeśli sprzedadzą Samiego Khedirę i Angela di Marię, Illara może przydać się jako ten środkowy pomocnik numer pięć na pierwsze rundy Pucharu Króla i mecze ze słabeuszami w La Liga i bez parcia na zmianę klubu...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/357/#findComment-359738

• Reputacja:   607

Szczerze mówiąc obawiałem się trochę tego meczu z Sevillą, która dobrze przepracowała okres przygotowawczy, ale na szczęście Real zagrał całkiem dobrze jak ną tę fazę sezonu. Podobała mi się szczególnie kontrola gry i współpraca zawodników. Obrona miała trochę kłopotów, ale nie ma co się dziwić. Forma jeszcze przyjdzie. Na plus na pewno Iker, który obronił się tym spotkaniem, Kroos i Ronaldo. CR7 to maszyna i nie da się inaczej go określić. Dobrze wszedł w sezon, a co ważniejsze jest już zdrowy. Co do nowych zawodników - Kroos to profesor. Nie wiem jak Bayern mógł puścić takiego gracza. 24 lata, doswiadczenie, kilka lat gry spokojnie przed nim na wysokim poziomie, no i te podania(95% dokładności podań). Nareszcie Xabi będzie mógł także odpocząć, bo w poprzednich latach nie miał zbyt dużo wytchnienia. Jeśli zaś chodzi o Jamesa, to widac było po nim nerwy. Kilka razy odskoczyła mu piłka, był trochę chaotyczny, ale jak na debiut nie było źle. Przy odrobinie szczęścia mógł strzelić gola i mieć asyste. Superpuchar w kolekcji, ale apetyt rośnie w miarę jedzenia. Teraz czas na drugi krok, czyli mecze z Atletico. Tam trzeba skupić się jeszcze bardziej, ale te przetarcie z Sevillą powinno zaowocować. Kto wie czy nie zagra tam Di Maria, który może powtórzyć historię Fabio z tamtego roku i zostać w klubie. Perez pewnie go nie puści za mniej niż 60 mln, a mamy już połowę sierpnia. Myślę, że bliżej odejścia jest Khedira, który zwleka z podpisaniem nowej umowy i Real może go odpalić by jeszcze na nim zarobić. :wink:
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/357/#findComment-359744

Nareszcie Xabi będzie mógł także odpocząć, bo w poprzednich latach nie miał zbyt dużo wytchnienia.

Jak Kroos będzie grał w kolejnych meczach tak samo jak w tym, to Xabi będzie miał więcej wolnego czasu niż mu się wydaje :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/357/#findComment-359748

Kroos to profesor. Nie wiem jak Bayern mógł puścić takiego gracza.

Już o tym pisałem :P Toni był w Bayernie totalnie wypalony. Widać było też, że męczy go styl gry nałożony przez Guardiolę. Tutaj nie dało się tego inaczej rozwiązać i trzeba było go sprzedać. Wiadomo, że szkoda, bo to świetny gracz, ale co zrobić ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/357/#findComment-359751

Kłopot bogactwa w drugiej linii madryckiego Realu oczywiście jest, jednak jest tam też jeden gracz, który bezsensowne zakupienie najbardziej wychodzi właśnie teraz, gdy ,,Blancos" wzmocnili James Rodriguez i Toni Kroos. Chodzi mi Asiera Illaramanediego - jak na poziom najlepszych klubów jest to piłkarz przeciętny, typowo defensywny, a Real nawet jak na swoje możliwości sporo za niego zapłacił. O zarobieniu na nim nie ma już mowy, poza tym znajduje się na końcu kolejki do grania, choć jeśli sprzedadzą Samiego Khedirę i Angela di Marię, Illara może przydać się jako ten środkowy pomocnik numer pięć na pierwsze rundy Pucharu Króla i mecze ze słabeuszami w La Liga i bez parcia na zmianę klubu...

Też sądzę, że Illara to obecnie obok Moraty najgorsi kandydaci do wychodzenia na boisko. Choć ciekawe jest to, że podobno Asier w meczach przedsezonowych prezentował się...dobrze, nawet bardzo dobrze. Jeśli w trakcie sezonu podtrzyma dobrą passę, to na środku nikną wszystkie słabe punkty :P

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/357/#findComment-359788

Po meczu BVB - Bayern mam jedną refleksję światopoglądową. Otóż w obecnym świecie brakuje komentatorów - dopowiadaczy. Nie chodzi mi o Cole'a, Borka czy Laskowskiego, którzy mają za zadanie relacjonować nam poczynania na placu gry, ale właśnie o takich color commentatorów, którzy wnosiliby do relacji iskierkę czegoś magicznego. Narzekamy na Lawlera, który ordynarnie kłamie i robi z ludzi idiotów, ale w sumie taka jego praca, a wrestling to inny świat. Ale w polskim dziennikarstwie, którego poziom wydaje się być zbliżony do wierności uczestników Warsaw Shore, przydałby się ktoś taki jak Lawler, bo obecnie mamy Marcina Żewłakowa, którego pseudonimem powinno być słowo "pomyłka" i jedynie nazwisko pozwala dalej mu męczyć nas oglądając transmisję; dzisiaj natomiast dość mocno raził mnie Tomasz "Tak?" Hajto, nie tyle przez powtarzanie słowa "tak" na końcu każdej możliwej swojej wypowiedzi, ale przez totalne pierdoły, jakie on gadał, co na człowieka żyjącego klimatem Bundesligi dość dziwne. Kulminacyjnym momentem było chyba pomylenie Gintera przez Rode'a - nie mam pewności, ale w drugiej połowie co 7 minut powtarzał "ale podoba mi się ten chłopak dzisiaj", mając na myśli Gintera, by w pewnym momencie palnąć "świetnie gra dzisiaj... Sebastian Rode... środkowy obrońca". Wiem, że białogłowy to zapchajdziura Bayernu, ale tam go jeszcze nie było.

Poza tym nie wiedziałem, że dożyję czasu, kiedy solidarnie w jednym meczu cała linia obrony coś skopie - zarówno Alaba, Martinez, jak i Boateng bardzo ładnie testowali Neuera, który jest kotem, no ale zamurować bramki nie dał rady. Brawa dla BVB, która gra fenomenalnie tym swoim pressingiem i nie ma innej takiej drużyny na świecie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/357/#findComment-359791

Borussia Dortmund - Bayern Monachium 2-0

Henrikh Mkhitaryan 23' ; Pierre Emerick Aubameyang 62'

Trzeci raz z rzędu o Superpuchar Niemiec walczyły drużyny z Dortmundu i Monachium i po raz trzeci mistrz przegrał. Obydwie ekipy zagrały bez kilku podstawowych piłkarzy i o dziwo bitwę zmienników wygrała Borussia Dortmund. Monachijska młodzież dała się stłamsić BVB. Osamotniony Robert Lewandowski nie mógł wiele zdziałać w ataku. Pomocnicy byli apatyczni, a Xherdan Shaqiri nadmiernie wierzył w swoje umiejętności dryblingu. Piłkarski kalendarz jest bardzo napięty dla największych i w związku z tym trzeba dzielić mecze na ważne i ważniejsze. Superpuchar Niemiec jest obecnie w tej pierwszej grupie...

Borussia Dortmund: Mitchell Langerak 3.5 - Łukasz Piszczek 4, Sokratis Papasthatopoulos 4.5, Matthias Ginter 3.5, Marcel Schmelzer 3.5 (46. Erik Durm 3.5) - Sebastian Kehl 4, Oliver Kirch 4 (85. Sven Bender bez oceny), Jonas Hofmann 3.5, Henrikh Mkhitaryan 4.5, Pierre Emerick Aubameyang 4 (63. Adrian Ramos 3) - Ciro Immobile 3

Trener: Juergen Klopp 4.5

Bayern Monachium: Manuel Neuer 4.5 - David Alaba 2.5, Jerome Boateng 2.5, Javier Martinez bez oceny (31. Dante 1), Juan Bernat 3 - Sebastian Rode 2, Gianluca Gaudino 1, Pierre Hojbjerg 1 (59. Mario Goetze 2) - Thomas Mueller 2 (46. Philipp Lahm 2), Robert Lewandowski 2, Xherdan Shaqiri 3

Trener: Pep Guardiola 2.5

Sędzia: Peter Gagelmann 4

Gracz meczu: Sokratis Papasthatopoulos (Borussia Dortmund)

[ Dodano: 2014-08-13, 20:20 ]

Też sądzę, że Illara to obecnie obok Moraty najgorsi kandydaci do wychodzenia na boisko.

Alvaro Morata jest już graczem Juventusu Turyn... :)

Po meczu BVB - Bayern mam jedną refleksję światopoglądową. Otóż w obecnym świecie brakuje komentatorów - dopowiadaczy. Nie chodzi mi o Cole'a, Borka czy Laskowskiego, którzy mają za zadanie relacjonować nam poczynania na placu gry, ale właśnie o takich color commentatorów, którzy wnosiliby do relacji iskierkę czegoś magicznego. Narzekamy na Lawlera, który ordynarnie kłamie i robi z ludzi idiotów, ale w sumie taka jego praca, a wrestling to inny świat. Ale w polskim dziennikarstwie, którego poziom wydaje się być zbliżony do wierności uczestników Warsaw Shore, przydałby się ktoś taki jak Lawler, bo obecnie mamy Marcina Żewłakowa, którego pseudonimem powinno być słowo "pomyłka" i jedynie nazwisko pozwala dalej mu męczyć nas oglądając transmisję; dzisiaj natomiast dość mocno raził mnie Tomasz "Tak?" Hajto, nie tyle przez powtarzanie słowa "tak" na końcu każdej możliwej swojej wypowiedzi, ale przez totalne pierdoły, jakie on gadał, co na człowieka żyjącego klimatem Bundesligi dość dziwne. Kulminacyjnym momentem było chyba pomylenie Gintera przez Rode'a - nie mam pewności, ale w drugiej połowie co 7 minut powtarzał "ale podoba mi się ten chłopak dzisiaj", mając na myśli Gintera, by w pewnym momencie palnąć "świetnie gra dzisiaj... Sebastian Rode... środkowy obrońca".

W tym meczu Tomasz Hajto rozbawił mnie również zorientowaniem się na początku swojego wywodu, że nie ma on sensu :D . Chciał na przykładzie Erika Durma powiedzieć, że piłkarze nie grający na mundialu lepiej wyglądają fizycznie lepiej niż uczestnicy MŚ. Po chwili ,,Gianni" zorientował się, że Durm był w Brazylii... :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/357/#findComment-359792

Po meczu BVB - Bayern mam jedną refleksję światopoglądową. Otóż w obecnym świecie brakuje komentatorów - dopowiadaczy. Nie chodzi mi o Cole'a, Borka czy Laskowskiego, którzy mają za zadanie relacjonować nam poczynania na placu gry, ale właśnie o takich color commentatorów, którzy wnosiliby do relacji iskierkę czegoś magicznego. Narzekamy na Lawlera, który ordynarnie kłamie i robi z ludzi idiotów, ale w sumie taka jego praca, a wrestling to inny świat. Ale w polskim dziennikarstwie, którego poziom wydaje się być zbliżony do wierności uczestników Warsaw Shore, przydałby się ktoś taki jak Lawler, bo obecnie mamy Marcina Żewłakowa, którego pseudonimem powinno być słowo "pomyłka" i jedynie nazwisko pozwala dalej mu męczyć nas oglądając transmisję; dzisiaj natomiast dość mocno raził mnie Tomasz "Tak?" Hajto, nie tyle przez powtarzanie słowa "tak" na końcu każdej możliwej swojej wypowiedzi, ale przez totalne pierdoły, jakie on gadał, co na człowieka żyjącego klimatem Bundesligi dość dziwne. Kulminacyjnym momentem było chyba pomylenie Gintera przez Rode'a - nie mam pewności, ale w drugiej połowie co 7 minut powtarzał "ale podoba mi się ten chłopak dzisiaj", mając na myśli Gintera, by w pewnym momencie palnąć "świetnie gra dzisiaj... Sebastian Rode... środkowy obrońca". Wiem, że białogłowy to zapchajdziura Bayernu, ale tam go jeszcze nie było.

Rudzki jest bardzo dobry w tej roli (często wali suche regułki, ale jest bardzo dobrze przygotowany do meczu), Nahorny również nie wypada tragicznie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/357/#findComment-359793

Rok temu (o Superpucharze) napisałem:

Guardiola nie traktował tego meczu jakoś bardzo poważnie. Oczywiście, Superpuchar Niemiec to jest jakieś tam trofeum, ale Pep podszedł do niego bardziej jako kolejny mecz przygotowawczy do sezonu.

Czemu grał Van Buyten a nie Dante? Dante, Gustavo i Martinez nadal nie są gotowi do gry w pełni, bo mieli dłuższe urlopy przez Puchar Konfederacji.

Dziś mógłbym powtórzyć te słowa, a listę ostatnich zawodników zamienić na uczestników MŚ i napisać o dłuższych urlopach przez ten turniej.

Skład Bayernu na ten mecz pokazał, że w tym roku znów będzie to jeden wielki test, a nie poważne spotkanie. Oczywiście liczyłem, że nawet takim składem się uda, no ale niestety. Borussia zagrała bardzo dobrze, a ich pressing był zabójczy. Genialny mecz zagrała też obrona - zwłaszcza Sokratis - dla mnie zawodnik meczu.

Nie mam zamiaru wiele się rozpisywać, bo po prostu nie przejmuję się tym wynikiem. Rok temu było to samo, a potem był rekord w lidze. W tym roku będzie to samo ;) Musi być :P

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/357/#findComment-359794

Nie, kulminacyjnym momentem było to jak powiedział iż ..."Torino w Seria A cały mecz się broniło i mieli jedną okazja albo karnego którego strzelał Immobile" - noż kurwa, tak zjechać drużyne która pod wodzą Ventury grała jeden z najlepszych dla oka futbol, a wiecie co jest najlepsze? Że pewnie ani jednego meczuj AC Torino ten "znawca" nie obejrzał, ale zjechać trzeba tak jak i całą Seria a przy każdej transmisji.

W ogóle myślałem, żebyśmy się skrzykneli i na twitterze rzucili #hajtonienawidziseriaa

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/357/#findComment-359795

Nie, kulminacyjnym momentem było to jak powiedział iż ..."Torino w Seria A cały mecz się broniło i mieli jedną okazja albo karnego którego strzelał Immobile" - noż kurwa, tak zjechać drużyne która pod wodzą Ventury grała jeden z najlepszych dla oka futbol, a wiecie co jest najlepsze? Że pewnie ani jednego meczuj AC Torino ten "znawca" nie obejrzał, ale zjechać trzeba tak jak i całą Seria a przy każdej transmisji.

Hajto jest nie tyle antywłoski, co zakochany we wszystkim, co niemieckie. Jak mówił dziś, że Seria C ,,drepcze" za Bundesligą to tylko czekałem na opinię, że w grupie drepczących są też Premier League i La Liga...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/357/#findComment-359797

A nie ma racji, jeśli chodzi o Serie A ? Niestety, trzeba sobie jasno powiedzieć - włoska piłka idzie coraz bardziej w dół (reprezentacja drugi raz z rzędu nie wychodzi z grupy na mundialu, mistrz Włoch nie potrafi wyjść z grupy w Lidze Mistrzów). Ja sam nad tym ubolewam, bo włoską piłkę lubię.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/357/#findComment-359798

A nie ma racji, jeśli chodzi o Serie A ? Niestety, trzeba sobie jasno powiedzieć - włoska piłka idzie coraz bardziej w dół (reprezentacja drugi raz z rzędu nie wychodzi z grupy na mundialu, mistrz Włoch nie potrafi wyjść z grupy w Lidze Mistrzów). Ja sam nad tym ubolewam, bo włoską piłkę lubię.

Zgadzam się z ,,Giannim" (paradoksalnie gość ma włosko brzmiący pseudonim, choć niemal całe piłkarskie życie spełnił w Niemczech :D ), że Bundesliga jest przed Serie A. To liga z lepszymi stadionami, z lepiej prowadzonymi klubami, ładniej opakowana. Rozchodzi się o ignorancję. Hajto z pewnością wie, jak gra Schalke, Freiburg czy Augsburg. Mam jednak dużą pewność, że nie wie, jak i kim gra Torino, Udinese czy Atalanta. Obawiam się, że myślenie Hajty o ,,Bykach" sprowadza się do tezy, że skoro Polak jest tam wielbionym kapitanem to zespół ten musi być słaby...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/357/#findComment-359799

Alvaro Morata jest już graczem Juventusu Turyn...

Ło Jezuu, jaki fail xD Faktycznie słyszałem o transferze i o kontuzji na pierwszym treningu, ale widocznie miałem zaćmienie :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/357/#findComment-359876

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• GGGGG9707
      Czyli tak w skrócie żeby całości nie tłumaczyć Fightful podało w zeszłym roku chyba że WWE planuje PLE w Belgii i we Włoszech i że mają robić testy w postaci gal w 2025. Pewne źródła w WWE odpowiadające za organizację gal w Europie potwierdzają tą informację i podają że WWE jest na ten moment bardzo zadowolone ze sprzedaży biletów w Bxl. Do gali zostały 2 miesiące a już praktycznie sprzedano liczbę biletów jakiej WWE oczekiwało.  No i ponoć omawiana była kwestia Elimination Chamber 2026 w Brukseli. Także teraz tylko trzeba dać z siebie wszystko na trybunach i jest szansa na duże PLE 😁
    • Mr_Hardy
      Bardzo mi się podoba to, że TNA na początku przypomina co się działo w poprzednim tygodniu. Często bywa, że nie pamiętam co było w poprzednim tygodniu.. Moose na Genesis będzie miał swoją wersję pasa X-Division czyli TNA zaspoilerowało nam wynik walki. Tak mi się wydaję. Ogólnie bardzo dobry iMPACT dużo dużo lepszy odcinek niż z tamtego tygodnia. Genesis zapowiada się świetnie. Nie mogę się doczekać.   
    • MattDevitto
      Na razie na SD w karcie jest tylko jeden match + ma pojawić się Tiffany
    • KPWrestling
      Ten pojedynek to szansa na rehabilitację przed gdyńską publicznością po nieudanym starcie w turnieju. Zarówno Leon Lato, jak i Eryk Lesak, przegrali swoje walki ćwierćfinałowe w boju o tytuł pretendenta do mistrzostwa KPW. Nie zmienia to jednak faktu, że obaj pozostają w dobrej dyspozycji. Eryk toczył bardzo wyrównany bój z Filipem Fuxem i momentami wydawało się, że przechyli szalę zwycięstwa na swoją stronę. Leon Lato po listopadowej porażce zaliczył z kolei wygraną na włoskiej ziemi, pokonując Lello Boy Jonesa na gali Wrestling Megastars Main Event. Czy Eryk Lesak jako ten większy i silniejszy zdominuje przeciwnika i nie pozwoli mu na rozwinięcie skrzydeł, trzymając go w walce na swoich warunkach? Czy też Leon Lato wykorzysta szybkość, spryt i fantazję, zaskakując Lesaka i dopisując kolejne zwycięstwo do swoich statystyk? Jedno jest pewne - dla obu liczy się tylko zwycięstwo i zrobią w ringu wszystko, by je odnieść. Eryk Lesak vs. Leon Lato Instagram: heelesak leon.lato Gala Wrestlingu: KPW Arena 27 24 stycznia 2025 Nowy Harem Gdynia Ostatnia pula biletów: https://kpw.kupbilecik.pl/ Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
    • KL
  • Dodaj nową pozycję...