Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

skąd dorwałeś mecz League One? Odkąd w Notts County grał polak, Bartosz Białkowski, to śledziłem ich poczynania, ale pełnych meczy obejrzałem przez 3 sezony ze 2, reszta to tylko marne highlights na youtube. Znalezienie nawet na streamie czegokolwiek z tej ligi to spore wyzwanie.

Mecze League One transmituje sky sports, wieć linków jest masa.

Jeśli Osvaldo sobie nie poradził, to czemu ma się udać Pelle? :roll:

yyy... bo Osvaldo to leń, "gwiazda" w swoim domiemaniu która w każdej drużynie psuje atmosfere?

Edytowane przez PH93
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/356/#findComment-359526

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Kloze skończył karierę reprezentacyjną, więc Niemcy będą poszukiwać godnego następcy.

Takim kimś raczej nie będzie Volland a status Gomeza w kadrze mi pozostaje nieznany.

Niemcy coraz więcej czerpią z systemu Pepa Guardioli, więc w przyszłości, jeśli nie dochowają się godnego następcy Miroslava Klose, będą grać bez klasycznego napastnika. Na pozycji numer 9 może też występować Thomas Mueller.

Co do napastników ligi holenderskiej to z nimi jak w życiu: jednym wychodzi granie w innych ligach, innym nie. Jedni podążają drogą Ronaldo, Luisa Suareza, Zlatana Ibrahimovicia czy Ruuda van Nisterlooya, a inni drogą Alfonso Alvesa, Ricky van Wolfswinkela czy Mounira el Hamdaouiego. W tym sezonie Holandię opuścili dwaj świetni strzelcy: Islandczyk Alfred Finnbogason zamienił Heerenveen na Real Sociedad, a wspomniany Pelle Feyenoord Rotterdam na Southampton. Zobaczymy jak sobie poradzą.

MdAngel, Blaise Nkufo to trochę inny przypadek. Szwajcar trafił do Twente Enschede w wieku 28 lat po kilku latach przeciętnego grania w Szwajcarii i Niemczech, po czym dla Twente w 223 meczach strzelił 114 bramek. On z racji wieku nie miał szans wypłynąć na szersze wody. Na koniec kariery pojechał do USA, ale po krótkiej przygodzie w Seattle Sounders zakończył karierę.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/356/#findComment-359527

Z najnowszych newsów:

- David Silva przedłużył kontrakt z City o pięć lat

- Vladimer Dvalishvili odchodzi z Legii.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/356/#findComment-359606

• Urządzenie:  Android

I jeszcze news o super meczu: Na kilka dni przed tym wydarzeniem, media informują, że oprócz Realu przyjedzie jeszcze jakaś Fiorentina, ale to chyba jakieś leszcze z Portugalii skoro dopiero o nich mówią.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/356/#findComment-359608

Z najnowszych newsów:

- David Silva przedłużył kontrakt z City o pięć lat

- Vladimer Dvalishvili odchodzi z Legii.

O Davidzie Silvie rozpisywać się nie będę. Napiszę tylko, że kompletnie nie pojmuję tych wszystkich zachwytów nad tym piłkarzem, jakoby był on w ścisłej, światowej czołówce.

Co do Vladimera Dvalishvilego to Gruzin bardzo przypomina Takesure' a Chinyamę. Piłkarz z Zimbabwe przyszedł do Legii Warszawa z innego polskiego klubu (z tą różnicą, że Chinyama z Groclinu, a Dvalisvhili z Polonii, choć mając na uwadze kupienie licencji Groclinu przez Polonię właściwie, te dwa kluby to jedno), strzelali o wiele więcej niż przebierańcy pokroju Eltona, Michala Hubnika, Marcina Chmiesta, jego imiennika Klatta itp. (Chinyama był nawet królem strzelców wraz z Pawłem Brożkiem w sezonie 2008/2009 strzelając 19 goli, czyli więcej niż wychwalany Danijel Ljuboja), a mimo to obydwu chętnie się pozbyto. Poszło pewnie o ich charakterystykę boiskową. Obydwaj byli typami boiskowych ,,stojaków" dokładających nogę, a poza tym marnowali mnóstwo sytuacji. Gruzin ma odejść do Odense, gdzie znając kilka karier zagranicznych graczy odpalonych w polskich klubach, pewnie sobie poradzi...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/356/#findComment-359620

I jeszcze news o super meczu: Na kilka dni przed tym wydarzeniem, media informują, że oprócz Realu przyjedzie jeszcze jakaś Fiorentina, ale to chyba jakieś leszcze z Portugalii skoro dopiero o nich mówią.

To gra w końcu ta Fiorentina? Bo czytałem gdzieś, że Real ma grać z Legią czy tam Lechią, nie pamiętam dobrze

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/356/#findComment-359632

To gra w końcu ta Fiorentina? Bo czytałem gdzieś, że Real ma grać z Legią czy tam Lechią, nie pamiętam dobrze

Gra. Legie wyssali z palca, bodajże Weszło.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/356/#findComment-359633

Mam ostatnio wrażenie, że przez Stanowskiego Weszło wszystko robi pod Legię. Sam jestem kibicem eLki, ale bez przesady... jeżeli mają być poważnym portalem to niech podają poważne informacje.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/356/#findComment-359637

No to sobie wiarygodne źródło znalazłem... :D Dzięki za sprostowanie ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/356/#findComment-359638

Mam ostatnio wrażenie, że przez Stanowskiego Weszło wszystko robi pod Legię. Sam jestem kibicem eLki, ale bez przesady... jeżeli mają być poważnym portalem to niech podają poważne informacje.

Stanowski to kretyn. Wystarczy zobaczyć jakie gimby piszą dla Weszło... Biorą przykład ze swojego guru.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/356/#findComment-359640

A ja tam Weszło lubię. Zawsze to jakaś odmiana dla przesłodzonych, nudnych i zramolałych dziennikarzy. Z Krzysztofem Stanowskim nie zawsze się zgadzam, lecz nie mogę stwierdzić, że jest złym dziennikarzem. No i był współtwórcą dwóch świetnych biografii piłkarskich...
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/356/#findComment-359652

Finał Superpucharu Europy pomiędzy Realem Madryt, a innym hiszpańskim zespołem - Sevillą, zakończony. Pierwsze trofeum dla Carletto i jego gwiazdozbioru piłkarzy. Królewscy dosyć pewnie pokonali drużynę Unaia Emery'ego. Dwa gole Cristiano Ronaldo przesądziły o spotkaniu. Napiszę krótko o nowych piłkarzach Realu. Kroos zagrał naprawdę dobre zawody. Co do Jamesa, to nie był to jakiś wybitny mecz, ale spokojnie. Z tego co pamiętam to w AS Monaco też trochę czasu zajęło mu zaaklimatyzowanie się. Poza tym nie zagrał tragicznie. Miał udział przy pierwszej bramce. Jeszcze słów kilka na temat Krychowiaka, który mi zaimponował. Były piłkarz Reims rozegrał naprawdę niezłe zawody. Szkoda, że te nie zostały uwiecznione bramką, bo sytuacja w końcówce meczu do zdobycia bramki była, ale strzał na bramkę Casillasa był za mało precyzyjny. Mecz toczony w niezłym tempie, głównie nakręcanym przez Real. Teraz czas na dwumecz z Atleti.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/356/#findComment-359675

Real Madryt - FC Sevilla 2-0

Cristiano Ronaldo 30', 49'

Cristiano Ronaldo naprzeciw FC Sevilli oznacza wiele goli...W Superpucharze Europy nie skończyło się na dziesięciu bramkach tak jak w zeszłym sezonie w lidze. W ogóle nie był to zbyt emocjonujący mecz, chociażby w porównaniu do zeszłorocznego meczu o to trofeum, jednak nie można było się tego spodziewać, gdy przeciw Sevilli pozbawionej swojego mózgu (Ivan Rakitic) staje Real Madryt, który ze swoim obecnym składem jest bliżej bycia ,,Galacticos" odkąd jedną szatnię dzielili tacy zawodnicy jak Raul, Luis Figo, Roberto Carlos, Ronaldo, Zinedine Zidane i David Beckham. Jak zawsze wszędobylski Cristiano Ronaldo, ruchliwy Karim Benzema i panujący w środku pola Toni Kroos i Luka Modric. Piłkarze w Cardiff świetni, choć Superpuchar Europy już nie taki sam. Dziwnie się ogląda mecz zwycięzcy Ligi Mistrzów i Ligi Europy rozgrywany w innym mieście niż Monako i w inny dzień niż ostatni piątek sierpnia. Cóż, jednym z grzechów UEFA jest nie tylko karanie klubów łamiących przepisy, ale i uleganie wielkim przedsiębiorstwom takim jak dzisiejszy zdobywca Superpucharu Europy...

Real Madryt: Iker Casillas 4 - Daniel Carvajal 3.5, Sergio Ramos 4, Pepe 4, Fabio Coentrao 3.5 (84. Marcelo bez oceny) - Luka Modric 4 (86. Asier Illaramendi bez oceny), Toni Kroos 4, James Rodriguez 4 (72. Isco bez oceny) - Gareth Bale 4, Karim Benzema 4, Cristiano Ronaldo 5

Trener: Carlo Ancelotti 4

FC Sevilla: Beto 4.5 - Daniel Carrico 3.5, Federico Fazio 3.5, Nicolas Pareja 3, Fernando Navarro 3 - Grzegorz Krychowiak 3.5, Coke 3 (85. Diogo Figueiras bez oceny), Aleix Vidal 3 (66. Iago Aspas 2.5), Denis Sanchez 3.5 (78. Jose Antonio Reyes bez oceny), Vitolo 3 - Carlos Bacca 3.5

Trener: Unai Emery 2.5

Sędzia: Mark Clattenburg (Anglia) 4

Gracz meczu: Cristiano Ronaldo (Real Madryt)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/356/#findComment-359676

Oglądałem tylko drugą połowę meczu o Superpuchar Europy i Real zrobił na mnie spore wrażenie. Nie przepadam za nimi, ale patrząc na skład trzeba powiedzieć sobie jasno - to Królewscy dzisiejszych czasów. Rok temu wszyscy typowali, że to Bayern może być pierwsza drużyną która obroni tytuł LM. Nie udało się i jak patrzę na dzisiejszy Real, to wydaje mi się, że to oni tego dokonają. Paka niesamowita. Jeśli tylko nie będzie żadnych konfliktów, a drużyna zgra się w pełni, to będą oni cholernie ciężcy do przejścia.

Jeszcze słowo o Krychowiaku, który zagrał bardzo dobry mecz. Śmieję się teraz z Kowalczyka, który chyba z zemsty na Grzegorzu (bo ten powiedział w jakimś wywiadzie, że nie wiem kto to Kowalczyk) powiedział, że jego miejsce jest na trybunach.

[ Dodano: 2014-08-13, 08:16 ]

Byłbym zapomniał. Dziś mecz o Superpuchar Niemiec. Rok temu Bayern przegrał z BVB. Dziś liczę jednak na rewanż i choć uważam to trofeum za mało ważne, to fajnie by było wygrać i pokazać Dortmundowi, że w tym sezonie nie mają co liczyc na walkę z Monachijczykami (a Lewy niech przy okazji przywita się z Bayernem paroma golami i nastrzela swoim byłym kolegom ;) )

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/356/#findComment-359710

... staje Real Madryt, który ze swoim obecnym składem jest bliżej bycia ,,Galacticos" odkąd jedną szatnię dzielili tacy zawodnicy jak Raul, Luis Figo, Roberto Carlos, Ronaldo, Zinedine Zidane i David Beckham.

Byle tylko wygrali więcej niż ci starzy "Galacticos" ;)

Real rzeczywiście wygląda znakomicie, ciężko tam w tej chwili o jakieś słabe punkty (o ile Navas wygryzie Casillasa), nawet Coentrao śmigał wczoraj aż miło. Szkoda jedynie tego Di Marii, który przy obecnym ustawieniu i natłoku piłkarzy może sobie wiele nie pograć. Co ciekawe, Ancelotti wraca niejako do ustawienia z początków poprzedniego sezonu, kiedy Isco prezentował bardzo dobrą dyspozycję, ale samemu Realowi nie szło najlepiej. Teraz ciężko będzie mu to zmieniać, kiedy gra tam piłkarz kupiony za 80 baniek. Największy ból głowy to będzie miał Carlo w środku, bo przy kapitalnej dyspozycji Kroosa i niewiele gorszej Modrica, ma jeszcze do wyboru przecież Alonso, Khedirę i Illarramendiego.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/356/#findComment-359735

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• GGGGG9707
      Czyli tak w skrócie żeby całości nie tłumaczyć Fightful podało w zeszłym roku chyba że WWE planuje PLE w Belgii i we Włoszech i że mają robić testy w postaci gal w 2025. Pewne źródła w WWE odpowiadające za organizację gal w Europie potwierdzają tą informację i podają że WWE jest na ten moment bardzo zadowolone ze sprzedaży biletów w Bxl. Do gali zostały 2 miesiące a już praktycznie sprzedano liczbę biletów jakiej WWE oczekiwało.  No i ponoć omawiana była kwestia Elimination Chamber 2026 w Brukseli. Także teraz tylko trzeba dać z siebie wszystko na trybunach i jest szansa na duże PLE 😁
    • Mr_Hardy
      Bardzo mi się podoba to, że TNA na początku przypomina co się działo w poprzednim tygodniu. Często bywa, że nie pamiętam co było w poprzednim tygodniu.. Moose na Genesis będzie miał swoją wersję pasa X-Division czyli TNA zaspoilerowało nam wynik walki. Tak mi się wydaję. Ogólnie bardzo dobry iMPACT dużo dużo lepszy odcinek niż z tamtego tygodnia. Genesis zapowiada się świetnie. Nie mogę się doczekać.   
    • MattDevitto
      Na razie na SD w karcie jest tylko jeden match + ma pojawić się Tiffany
    • KPWrestling
      Ten pojedynek to szansa na rehabilitację przed gdyńską publicznością po nieudanym starcie w turnieju. Zarówno Leon Lato, jak i Eryk Lesak, przegrali swoje walki ćwierćfinałowe w boju o tytuł pretendenta do mistrzostwa KPW. Nie zmienia to jednak faktu, że obaj pozostają w dobrej dyspozycji. Eryk toczył bardzo wyrównany bój z Filipem Fuxem i momentami wydawało się, że przechyli szalę zwycięstwa na swoją stronę. Leon Lato po listopadowej porażce zaliczył z kolei wygraną na włoskiej ziemi, pokonując Lello Boy Jonesa na gali Wrestling Megastars Main Event. Czy Eryk Lesak jako ten większy i silniejszy zdominuje przeciwnika i nie pozwoli mu na rozwinięcie skrzydeł, trzymając go w walce na swoich warunkach? Czy też Leon Lato wykorzysta szybkość, spryt i fantazję, zaskakując Lesaka i dopisując kolejne zwycięstwo do swoich statystyk? Jedno jest pewne - dla obu liczy się tylko zwycięstwo i zrobią w ringu wszystko, by je odnieść. Eryk Lesak vs. Leon Lato Instagram: heelesak leon.lato Gala Wrestlingu: KPW Arena 27 24 stycznia 2025 Nowy Harem Gdynia Ostatnia pula biletów: https://kpw.kupbilecik.pl/ Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
    • KL
  • Dodaj nową pozycję...