Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Teraz nie Bereszyński, ale pewnie Vrdoljak pluje sobie w brodę. Bo dzięki jego pazerności przy drugim karnym Legia miała finalnie jedną bramkę za mało do awansu.

Przy walkowerze wynik pierwszego meczu nie ma znaczenia.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/353/#findComment-359267

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Wiadomo, że Celitocowi poszło o pieniążki. Brak sukcesu sportowego, znaleźli kruczek, by go obejść i podniosą swoje konto o drobną sumkę. Dodajmy dobre dla nich losowanie IV rundy, pieniążki za bileciki, transmisję i robiąc z siebie co tu dużo mówiąc szmatę zarobili niebagatelną kwotę.

O ile regulamin jest jasno sformułowany, kara dla Legii jakby nie patrzeć - zasłużona, tak Celtic również powinien znaleźć się poza burtą (przegrał, tfuuu poległ sportowo) i moim zdaniem najbardziej sprawiedliwe byłoby zastąpienie go drużyną, która była najbliżej awansu do tej IV rundy.

Tak przy okazji, orientuje się ktoś, co by było w przypadku wygranej Legii w pierwszym meczu 5-1? Walkower 0-3 w rewanżu dałby w rezultacie awans Wojskowym. Czy należy na to patrzeć w inny sposób?

Ale dostrzegam jeden plus tej całej sytuacji, śrubujemy dalej rekord jakiejkolwiek drużyny z danego kraju bez powrotu do LM. W tym rankingu jesteśmy terminatorami niczym Cena.

Opisanie całej sytuacji jest proste i wymaga jednego słówka - frajerstwo.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/353/#findComment-359268

• Reputacja:   41

MdAngel napisał/a:
maly619 napisał/a: to sami się wyeliminują przez wpuszczanie zawieszonego faceta

W tamtym roku, pewien klub uczynił dokładnie to samo a jednak skutek był zupełnie inny... Myślę, iż legia sama się nie wyeliminowała, a bardziej dała dobry pretekst do tego, by uefowskie bagno pozbyło się polskiej legi.

Oj tak, na pewno UEFA patrzyła na to, że to Polacy. My to zawsze mamy najbardziej przejebane. Nikt nas nie lubi i zawsze robi wszystko przeciwko nam...

Poza tym sytuacja o której mówisz nie była identyczna. Zawodnik tamtej drużyny nie mógł grać z innych powodów niż Bereszyński. Najwyraźniej tam przepisy mówiły o karze finansowej, a w tym przypadku o walkowerze. Proste.

Nie mam zamiaru się mądrzyć, ale śmiem uważać , iż gdyby w dokładnie takiej samej sytuacjii znalazła się nieco lepsza firma, to kara byłaby o wiele łagodniejsza. I tak-na Polskę ma każdy wyjebane, tak jak i na innene mało znaczące państewka... :roll:

Edytowane przez Caribbean Cool
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/353/#findComment-359270

Tak przy okazji, orientuje się ktoś, co by było w przypadku wygranej Legii w pierwszym meczu 5-1? Walkower 0-3 w rewanżu dałby w rezultacie awans Wojskowym. Czy należy na to patrzeć w inny sposób?

Ale dostrzegam jeden plus tej całej sytuacji, śrubujemy dalej rekord jakiejkolwiek drużyny z danego kraju bez powrotu do LM. W tym rankingu jesteśmy terminatorami niczym Cena.

Opisanie całej sytuacji jest proste i wymaga jednego słówka - frajerstwo.

W przypadku zwycięstwa Legii w stosunku 5-1 w meczu na Łazienkowskiej i walkowerze 0-3 dla Celticu w rewanżowym meczu to Legia zagrałaby w IV Rundzie Eliminacji Ligi Mistrzów , więc do awansu Legii zabrakło jednego strzelonego karnego przez Ivicę Vrdoljaka.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/353/#findComment-359271

Kowal napisał/a:

Teraz nie Bereszyński, ale pewnie Vrdoljak pluje sobie w brodę. Bo dzięki jego pazerności przy drugim karnym Legia miała finalnie jedną bramkę za mało do awansu.

Jak to nie ma? Czytałem bodajże na Interii że walkower dotyczy tylko drugiego meczu i ta jedyna bramka strzelona przez Celtic na Łazienkowskiej zadecydowała. Przecież w pierwszym meczu było wszystko w porządku, a za drugi Legia dostała 0:3 i dlatego nie awansowała.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/353/#findComment-359272

• Urządzenie:  Windows

Nie mam zamiaru się mądrzyć, ale śmiem uważać , iż gdyby w dokładnie takiej samej sytuacjii znalazła się nieco lepsza firma, to kara byłaby o wiele łagodniejsza. I tak-na Polskę ma każdy wyjebane, tak jak inne mało znalczące państewka... :roll:

Czyli tak jak myślałem, masz typowo polskie myślenie. Zawsze my mamy najbardziej przejebane, zawsze nam robią na złość, zawsze my mamy pod górkę.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/353/#findComment-359273

to sami się wyeliminują przez wpuszczanie zawieszonego faceta

W tamtym roku, pewien klub uczynił dokładnie to samo a jednak skutek był zupełnie inny... Myślę, iż legia sama się nie wyeliminowała, a bardziej dała dobry pretekst do tego, by uefowskie bagno pozbyło się polskiej legi. :roll:

Oj tak, na pewno UEFA patrzyła na to, że to Polacy. My to zawsze mamy najbardziej przejebane. Nikt nas nie lubi i zawsze robi wszystko przeciwko nam...

Poza tym sytuacja o której mówisz nie była identyczna. Zawodnik tamtej drużyny nie mógł grać z innych powodów niż Bereszyński. Najwyraźniej tam przepisy mówiły o karze finansowej, a w tym przypadku o walkowerze. Proste.

maly619, też nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, jednak jestem przekonany, że gdyby taki Arsenal Londyn w następnej rundzie popełnił podobny błąd, co Legia Warszawa, skończyłoby się pewnie na karze finansowej i UEFA byłaby usatysfakcjonowana podwójnie. Po pierwsze - kolejne pieniądze wpłynęłyby na ich konto. Po drugie - wpłynęłyby z czasem jeszcze większe pieniądze z racji grania tak renomowanej firmy jak Arsenal w ich rozgrywek. Nie twierdzę, że UEFA polowała na wpadkę Legii, ale gdy nieprawidłowość została wykryta, UEFA żadnych skrupułów nie miała. Celtic Glasgow choć słaby jak nigdy to jednak jest on wielką firmą i stałym bywalcem LM. ,,Wojskowi" to na mapie europejskiej niestety wciąż malutki, niewiele znaczący punkt...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/353/#findComment-359274

Kowal napisał/a:

Jak to nie ma? Czytałem bodajże na Interii że walkower dotyczy tylko drugiego meczu i ta jedyna bramka strzelona przez Celtic na Łazienkowskiej zadecydowała. Przecież w pierwszym meczu było wszystko w porządku, a za drugi Legia dostała 0:3 i dlatego nie awansowała.

Ja spotkałem wersję, że walkower przyznany w którymkolwiek meczu, eliminuję automatycznie drużynę z dwumeczu. Swoją drogą to byłoby bez sensu gdyby było tak jak piszesz. Wyobraźmy sobie, że Legia wygrałaby 5:1 u siebie, i w następnym meczu nie musieliby wychodzić na murawę, bo dostaliby walkower 3:0 i tak by awansowali.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/353/#findComment-359277

Nie przesadzałbym z ta "wielka firma". Liga szkocka jest slaba liga, a Celtic dostarcza punkow w LM.

Jedyne lata dobre mieli 65-75 w tym okresie zdobyli wtedy puchar mistrzow.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/353/#findComment-359278

Holyshit,

The UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body have announced that Legia have been sanctioned for fielding an ineligible player in their second leg against Celtic. The match has been declared as forfeit and Legia have lost the match 3-0. As a consequence, Celtic have qualified for the play-offs on away goals (agg: 4-4) and Legia will compete in the UEFA Europa League play-offs.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/353/#findComment-359279

sebinho właśnie też to znalazłem w sieci, ale nadal jest to dla mnie śmieszne. Drużyna X wygrywa 4:0, na rewanż nie wychodzi, dostaje walkower 3:0, a w dwumeczu wygrywa 4:3.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/353/#findComment-359280

Nie przesadzałbym z ta "wielka firma". Liga szkocka jest slaba liga, a Celtic dostarcza punkow w LM.

Jedyne lata dobre mieli 65-75 w tym okresie zdobyli wtedy puchar mistrzow.

Jasne, że Celtic Glasgow to nie Real Madryt, ale Szkoci to jednak stały bywalec Ligi Mistrzów, z bogatą historią, o której wspomniałeś. Ajax Amsterdam też nie osiąga obecnie w LM genialnych wyników, ale UEFA z mniejszą obojętnością patrzy na to, że mistrzem Holandii został Ajax, a nie np. Utrecht. Szkocka liga choć słaba to przez lata miała w niej dwa solidne w Europie zespoły (Rangers i Celtic), a Legia Warszawa dopiero od niedawna dominuje w Polsce, tak jak od niedawna zdarza jej się pojawiać w fazie grupowej Ligi Europy (2011 i 2013)...

[ Dodano: 2014-08-08, 12:52 ]

sebinho właśnie też to znalazłem w sieci, ale nadal jest to dla mnie śmieszne. Drużyna X wygrywa 4:0, na rewanż nie wychodzi, dostaje walkower 3:0, a w dwumeczu wygrywa 4:3.

Nie ma przepisów idealnych. W europejskich, klubowych rozgrywkach siatkówki obowiązywał (nie wiem czy obowiązuje) przepis o tym, że przy wygraniu pierwszego meczu 3-0, w drugim wystarczy wygrać seta, by awansować...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/353/#findComment-359281

W tym przypadku byloby by innaczej. Nie bylo by walkowera ale dyscyplinarne wyeliminowanie drugiej druzyny, ktora nie wyszla na spotkanie.

Podobno Legia dostala walkowera przez jakas dupe, ktora teraz sie broni ze to nie ona wysylala pismo ze skladem do UEFA:) Tak to jest jak polskim zwyczajem, zalatwia sie prace poznajomosci ( tak twierdzi znajomy, ktory sie interesuje tym klubem), pustakom.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/353/#findComment-359284

Jeszcze takie coś znalazłem:

BuguOoCCMAAYwRs.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/353/#findComment-359286

wg mnie to UEFA powinna wysyłać pisma do klubów grających w europejskich pucharach kto może grać, a kto nie

lol :lol:

Przecież to klub jest od tego, żeby pilnować takich rzeczy. Zawodnik został zawieszony na 3 mecze, czyli Legia musiała dostać to na piśmie od UEFY. No, ale jak się ma burdel w klubie + nie zna się do końca przepisów (wystarczyło zarejestrować Bereszyńskiego na mecze poprzedniej rundy)to dzieją się takie rzeczy.

Właśnie o to mi chodzi, że małe kluby same nie wiedzą co wolno, a co nie(zawodnik nie grał w 3 meczach). Przepisy są niezrozumiałe. W końcu Legia nie była pierwsza i zapewne nie ostatnia z takim przypadkiem. Teraz się mówi że mogli zrobić to i tamto, ale niestety UEFA lepiej traktuje takie kluby jak Celtic, które są zaliczane dla nich do tej półki co Bayern czy Barcelona itp i są ze względu na historię trochę ponad prawem. Powinni postąpić analogicznie do sytuacji z Debreczynem, ale niestety Litex to nie Celtic.

Edytowane przez Captain Jerry
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/353/#findComment-359287

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• GGGGG9707
      Czyli tak w skrócie żeby całości nie tłumaczyć Fightful podało w zeszłym roku chyba że WWE planuje PLE w Belgii i we Włoszech i że mają robić testy w postaci gal w 2025. Pewne źródła w WWE odpowiadające za organizację gal w Europie potwierdzają tą informację i podają że WWE jest na ten moment bardzo zadowolone ze sprzedaży biletów w Bxl. Do gali zostały 2 miesiące a już praktycznie sprzedano liczbę biletów jakiej WWE oczekiwało.  No i ponoć omawiana była kwestia Elimination Chamber 2026 w Brukseli. Także teraz tylko trzeba dać z siebie wszystko na trybunach i jest szansa na duże PLE 😁
    • Mr_Hardy
      Bardzo mi się podoba to, że TNA na początku przypomina co się działo w poprzednim tygodniu. Często bywa, że nie pamiętam co było w poprzednim tygodniu.. Moose na Genesis będzie miał swoją wersję pasa X-Division czyli TNA zaspoilerowało nam wynik walki. Tak mi się wydaję. Ogólnie bardzo dobry iMPACT dużo dużo lepszy odcinek niż z tamtego tygodnia. Genesis zapowiada się świetnie. Nie mogę się doczekać.   
    • MattDevitto
      Na razie na SD w karcie jest tylko jeden match + ma pojawić się Tiffany
    • KPWrestling
      Ten pojedynek to szansa na rehabilitację przed gdyńską publicznością po nieudanym starcie w turnieju. Zarówno Leon Lato, jak i Eryk Lesak, przegrali swoje walki ćwierćfinałowe w boju o tytuł pretendenta do mistrzostwa KPW. Nie zmienia to jednak faktu, że obaj pozostają w dobrej dyspozycji. Eryk toczył bardzo wyrównany bój z Filipem Fuxem i momentami wydawało się, że przechyli szalę zwycięstwa na swoją stronę. Leon Lato po listopadowej porażce zaliczył z kolei wygraną na włoskiej ziemi, pokonując Lello Boy Jonesa na gali Wrestling Megastars Main Event. Czy Eryk Lesak jako ten większy i silniejszy zdominuje przeciwnika i nie pozwoli mu na rozwinięcie skrzydeł, trzymając go w walce na swoich warunkach? Czy też Leon Lato wykorzysta szybkość, spryt i fantazję, zaskakując Lesaka i dopisując kolejne zwycięstwo do swoich statystyk? Jedno jest pewne - dla obu liczy się tylko zwycięstwo i zrobią w ringu wszystko, by je odnieść. Eryk Lesak vs. Leon Lato Instagram: heelesak leon.lato Gala Wrestlingu: KPW Arena 27 24 stycznia 2025 Nowy Harem Gdynia Ostatnia pula biletów: https://kpw.kupbilecik.pl/ Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
    • KL
  • Dodaj nową pozycję...