Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Wiem, dlatego pisze ze obecna polska pilka to poziom amatorski.

Zgadzam sie z Twoim postem, oprocz kwesti belgijskiej ligi, ktora to nigdy specjalnie nie byla o 2klasy lepsza od polskiej i nadal uwazam ze tak jest, 3miejse w grupie LE to slaby wynik, to sa nadal zespoly nawet w zasiegu takie polskiej ligi, choc owszem belgijska ma wyzszy poziom od polskiej, chodzi mi o to ze nie jest to jednak roznica klas i z porazki 2:1 mozna by mowic o plusie w przypadku kogos z ligi przynajmniej 2klasy lepszej niz polska np; chodzby taka Ukrainska

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Jak mozna pisac ze Ruch i Zawisza na plus :D

Vaduz i ten Belgijski z trudna nazwa do zapamietania :wink: to nie sa potentaty, to druzyny poziomem naszej ligi.

Ruch i Zawisza mieli najcięższych przeciwników dla siebie i w porównaniu z wyczynami "mocarstw" Lecha i Legii, pokazali się z dobrej strony. Zulte rok temu grało w Lidze Europy i Zawisza był skazywany na wysoką porażkę. 2:1 stawia ich w dobrej sytuacji przed rewanżem, gdzie wystarczy im wygrana 1:0, aby awansować dalej. Co do "Niebieskich" to FC Vaduz, jest beniaminkiem szwajcarskiej ekstraklasy (czy jak to się tam nazywa). Budżetem przewyższają chorzowian pewnie kilkukrotnie, a piłkarsko zapewne też. Polska TeDebile Ekstraklasa <<< Szwajcarska Ekstraklasa.

10-15 lat temu jechało się do Estonii czy Kazachstanu i klepało się tamte drużyny po 5:0, a teraz oni się cieszą jak wylosują klub z naszego zadupia. To pokazuje gdzie jest poziom naszej kopanej.

I Miejsce w typerze Ligi Europy 2014/15

I Miejsce w typerze Ligi Europy 2016/17

UEFA czyta forum Attitude!

Zmieniono przepisy dotyczące zawieszenia za kartki w LM i LE

Zmiana jak najbardziej na +, w końcu zobaczymy finał z drużynami w najsilniejszych składach ;)

Może według Ciebie na plus, ale ogólne nastawienie jest bardzo negatywne do tego pomysłu, wystarczy poczytać komentarze. Ja sam nie mam zdania na ten temat.

• Reputacja:   54
  • Urządzenie:  Android

Maly dopioł swego. :) Ja zdania nie zmieniam. Brak kartek-większa liczba fauli, ostrzejszych fauli...

Dudi ponoć wznawia karierę...

163870508457e2d890447a3.jpg

Dla mnie zmiana na plus. Wg mnie gra się nie zaostrzy, gdyż sędziowie będą szybciej dawać żółte kartki, które owszem nie eliminują z finału, ale jeżeli zawodnik nie uspokoi się to może dostać czerwo i wtedy nie zagra w finale.

Maly dopioł swego. :)

No i bardzo ładnie ze strony UEFA :D

Wg mnie gra się nie zaostrzy, gdyż sędziowie będą szybciej dawać żółte kartki, które owszem nie eliminują z finału, ale jeżeli zawodnik nie uspokoi się to może dostać czerwo i wtedy nie zagra w finale.

No dokładnie. Nie muszę nic więcej pisać w tym temacie, bo mam dokładnie taką samą opinię na ten temat ;)

To jest fenomenalna decyzja. Dla mnie wszystkie te zawieszenia są idiotyzmem, no może nie takie ligowe, gdzie za 5 kartek idzie się siedzieć na jeden mecz, to jest prawie 40 meczów no i 5 kartek to nie 2. Strasznie irytowało mnie to na mundialu, że obrońca, czy środkowy pomocnik, dostał jedną żółtą kartkę w pierwszym czy drugim meczu i musiał potem w kolejnych meczach srać po gaciach, żeby nie osłabić drużyny w jakimś ważniejszym meczu. Ja bym w ogóle z meczów pucharowych te zawieszenia wywalił, albo od jakiejś sensownej liczby kartek, np. 4. Pozostaje cieszyć się z tego, co dostaliśmy, to i tak krok do przodu :)

Wg mnie będzie więcej fauli taktycznych, które pewnie w 1/15 przypadków mogą zmienić wynik meczu. Natomiast w większości będzie to decyzja na plus, w końcu niekiedy te wykluczające kartki są za jakieś głupie sprawy, a eliminowany jest zawodnik bez którego zespół gra zupełnie inaczej.
Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

Piszecie tak jakby decyzja UEFA miała sprawić że piłkarze się pozabijają na boisku... Spokojnie, gra będzie taka sama. Kartki są zerowane dopiero po ćwierćfinałach, czyli na 3 kolejki przed końcem rozgrywek. Boisko nie zamieni się w rzeźnię, bez obaw. Zawodnik cały czas będzie musiał się kontrolować przez 6 meczów fazy grupowej, 2 mecze 1/8 i jeden ćwierćfinał ;)

"Jeśli mówisz do Boga, jesteś osobą religijną. Jeśli Bóg ci odpowiada, jesteś chory psychicznie"

House M.D. S02E19

211015597452e3a27e841d5.jpg

Sam potwierdził to na twitterze, czy czymś tam. Według mnie dobra decyzja dla jego rozwoju, w Sevilli zwolniło się miejsce na jego pozycji, no i bądź co bądź mamy swojego reprezentanta w zwycięscy Ligi Europejskiej :)

Również uważam, że to jest dobra decyzja dla niego. Jeśli będzie miał wystarczające umiejętności to się wypromuje i trafi do lepszego zespołu. W końcu byli zawodnicy Sevilli grają między innymi w Realu czy Barcelonie. 2 najbliższe sezony będą decydujące dla jego dalszej kariery. Edytowane przez Captain Jerry
Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

• Reputacja:   42
  • Urządzenie:  Android

Kluczowe dla rozwoju Grzegorza Krychowiaka był brak zgody na przesiadywanie na trybunach w Bordeaux. Tam uczył się poważnej piłki jako młody chłopak, potem zdobywał doświadczenie grywając w słabszych klubach (wypożyczenia do Reims i Nantes). Markę wypracował w Reims grając już w Ligue 1, a teraz w odpowiednim momencie, a nie po jednym sezonie czy rundzie rozegranej na wysokim poziomie trafił do Sevilli. Obawiam się, że Krychowiak to trochę zbyt surowy technicznie gracz jak na tamtejszą ligę, jednak Grzegorz będąc w głębokich rezerwach ,,Żyrondystów", że ciężką pracą można osiągnąć wiele. Życzę mu jak najlepiej, bo to jeden z moich ulubionych polskich piłkarzy.

70800448856fb97a41e5eb.jpg

Obawiam się, że Krychowiak to trochę zbyt surowy technicznie gracz jak na tamtejszą ligę

Też się trochę tego boję i liczyłem, że przejdzie jednak do Bundesligi, gdzie w moich oczach pasowałby idealnie. No, ale Sevilla to wielki klub i mam nadzieję, że Krychowiak jeszcze bardziej się w nim rozwinie i będzie podstawowym graczem tej drużyny.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 048 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Nialler
      I świetnie. Na początku dość jej nie znosiłem, ale im dłużej się ją oglądało tym bardziej można się zsympatyzować. Mogłaby ponosić chociaż ze 100 dni główne mistrzostwo kobiet.
    • Kaczy316
      I ta zasada powinna się tyczyć ogólnie zawodników w NXT, ja od początku istnienia tej rozwojówki nie widziałem sensu w dawaniu głównych tytułów kilkukrotnie jednej osobie i zgadzam się, że wszystko przerobione w NXT, nagle wbijamy do MR i brak pomysłów, ale to jest połączone z tym, że wielu zawodników jak przechodzi z NXT do MR jest traktowane totalnie od 0, jakby w NXT nic nie osiągnęli totalnie i nie mieli żadnego star poweru dlatego jedynie obijają jobberów, a wystarczy pójść za przykładem Brona, który fakt na początku obijał jobberów, ale potem pociągnęli za sznurek, poleciał na IC Title, teraz Heyman Guy i dobrze jest, albo teraz Roxanne i Giulia, które w NXT to top topów i w MR też grubo idą z nimi, może nie wygrywają, ale kręcą się mega wysoko jak na dopiero co wejście do MR, Ilja tak samo był traktowany do czasu kontuzji w miarę dobrze, w sensie nie miał większych feudów, ale jak dostawał walki to sztos totalny, do tej pory pamiętam jego walki z Breakkerem w okolicach lata zeszłego roku, świetne starcia i z Ricochetem też chyba miał, a Melo? Dostał chyba na początku starcie z Codym potem z Ortonem, niby coś chcieli, ale nie do końca i tak sami nie wiedzą co robić, a moim zdaniem zasługuję co najmniej na solidny mid card-upper mid card, ale po co, lepiej robić z niego kolejnego cipo heela, bo przecież mało takich mamy w rosterze, ale no jest jak jest.
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW Best Of The Super Junior 32 - Dzień 4 Data: 15.05.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: TV-Show Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Korakuen Hall Publiczność: 1.365 Format: Live Platforma: Samurai! TV Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • KyRenLo
    • KyRenLo
      Walki były na odpowiednim poziomie. Main Event z Paniami był świetny. Otwarcie RAW dobre. Pogadanka od Becky więcej niż dobra. Spokojnie za całość takie 7,5 na 10 można wystawić. 
  • Dodaj nową pozycję...