Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Kurde mam nadzieję, że ten Kroos zastąpi w środku właśnie Di Marie, zawodnik, który równie wybitnie spisuje się w środku pola jak i na skrzydle byłby prawdziwym skarbem dla Manchesteru United. Coraz głośniej mówi się również o transferze Vidala, teraz gdy nastąpiła zmiana trenera w Juve wydaje się to jeszcze bardziej prawdopodobne. Tak czy tak mam nadzieję, że transfery Herrery i Shawa to dopiero przystawka :D
  • Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Co do Kroosa, to mimo iż wielu fanów ma mu za złe słowa, że "Real jest większy niż Bayern" i życzy mu źle w Madrycie, ja chciałbym, żeby mu się udało, bo po prostu lubię chłopaka. Szkoda, że odchodzi od nas. Pamiętam, jak oglądałem na Eurosporcie jakieś mistrzostwa młodzików i to właśnie tam Kroos był gwiazdą kadry Niemiec. Grał naprawdę fantastycznie i cieszyłem się, że zawodnik z takim potencjałem gra w Bayernie. Problem w tym, że cały czas czułem jakiś niedosyt w grze Kroosa. Zdarzały mu się mecze genialne, ale też miewał bardzo fatalne. Za Guardioli zaczęło to wyglądać jeszcze gorzej i mimo iż Hiszpan mówił, że Toni to ważne ogniwo jego drużyny, to ja uważam, że męczył się przy tej taktyce (widać, że woli wolniejsze rozgrywanie piłki i często spowalniał akcje). Dodatkowo było widać po nim, że jest po prostu wypalony. A z takiego zawodnika niestety niewiele się już wyciągnie. Sprzedanie go było więc jedyną opcją.

Jego braku raczej nie odczujemy, bo już się mówi, że to Alaba wejdzie na środek pola, przez co nowy nabytek Bernat wskoczy do pierwszej jedenastki. Dodatkowo mamy młodego Rode, no i co najważniejsze, do pełnej dyspozycji wróci Thiago, który w przeciwieństwie do Kroosa idealnie sprawdza się w taktyce Guardioli.

Piszesz jakbys był menadzerem, pilkarzem lub trenerem Bayernu, "odchodzi od nas" , "jego braku nie odczujemy" :grin: wiem ze czasami tak sie pisze przy ulubionej druzynie, ale troche smiesznie to brzmi.

Udany transfer Realu, ale z Realem jest jak z WWE, nie kazdy sie tam odnajduje ;-)

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Kurde, wy tu o Kroosach i innych Alegrich, a nasze kluby się kompromitują w pucharach. Myślałem, że Polacy lubią ponarzekać na swoich piłkarzy :twisted:

Ruch 3:2 Vaduz

Jedyny Ruch wygrał swój mecz w 2 rundzie kwalifikacji... i to jeszcze aż 1 bramką u siebie, z najsilniejszym zespołem Liechtensteinu... z beniaminkiem Raifeissen SL. Oby ta zaliczka wystarczyła.

Kelnerzy z Estonii 1 versus 0 Lech

Brawo Lech. Nie znam polskiego zespołu, który się dwa razy z rzędu(w pucharach) skompromitował.

Zulte 2:1 Zawisza

Nadzieja jest, wstydu nie ma. Wystarczy wygrać 1:0 w rewanżu co łatwe nie będzie, ale niewykonalne też nie.

• Urządzenie:  Android

Zawisza i Ruch na plus. Zulte w tamtym sezonie grało w Lidze Europejskiej, a Vaduz jest beniaminkiem ligi szwajcarskiej, która jest o wiele silniejsza od naszej pszenno-buraczanej.

I Miejsce w typerze Ligi Europy 2014/15

I Miejsce w typerze Ligi Europy 2016/17

Brawo Lech. Nie znam polskiego zespołu, który się dwa razy z rzędu(w pucharach) skompromitował.

Pewnie zachowywał siły na następne mecze - Argentynie ta taktyka pykła ;)

• Urządzenie:  Windows

Piszesz jakbys był menadzerem, pilkarzem lub trenerem Bayernu, "odchodzi od nas" , "jego braku nie odczujemy" :grin: wiem ze czasami tak sie pisze przy ulubionej druzynie, ale troche smiesznie to brzmi.

Już kiedyś była rozmowa tutaj na ten temat :P Z początku w sumie też wydawały mi się takie stwierdzenia dziwne, ale po czasie sam zacząłem ich używać i się przyzwyczaiłem do nich ;)

Za to przed chwilą uderzyła wiadomość dnia - Lahm kończy karierę reprezentacyjną! Dla mnie trochę szokująca decyzja, ale rozumiem ją. Philip chciał odejść będąc na szczycie. Szkoda, bo uwielbiam go i chciałem go jeszcze zobaczyć unoszącego puchar mistrza Europy za dwa lata :D

Legia, jeśli awansuje, zagra z Celticiem Glasgow. Piękna sprawa, teraz ściskam kciuki za Legię i jadę do stolicy oglądać w końcu na żywo mecz mojej cudownej drużyny :D

Legia pozornie ma duże szanse z Celtikiem, pamiętajmy my uwielbiamy gdy nie jesteśmy faworytami. Po za tym to dużo gorszy Celtic niż kiedyś, więc szanse są. Najpierw niech się skupią na St. Patrick's.

Nie będę omawiał pojedynczo pozostałych trafień polskich klubów, powiem ogólnie: jest dobrze.

• Reputacja:   364
  • Urządzenie:  Android

Celtic Glasgow może nie produkuje już tak hurtowo graczy, po których później sięgają kluby Premier League, może nie grają już tam tacy zawodnicy jak Henrik Larsson, Artur Boruc czy Shunsuke Nakamura, jednak to wciąż jest solidna europejska firma. Legia Warszawa w chwili obecnej nie jest w III rundzie eliminacji LM, ale po tym wyborze losu można powoli zacząć ją witać w...IV rundzie eliminacji LE...

Cena.jpg

Może przybliżę tutaj trochę rywala Legi, czyli Celtic. The Bhoys nie są już tą drużyną, która 2 sezony temu wyszła z grupy LM, ponieważ młodzi i dobrze zapowiadający się zawodnicy kuszeni są przez drużyny z Premier League. Nie zmienia to jednak faktu, że Celtic to taka mała Borussia i cały czas kupuje tanio, oddaje drożej i znajduje tanie zastępstwo. W bramce dalej stoi Forster, który zatrzymał Barcelonę i pozostaje mieć nadzieję, że klubom z Premier League nie uda się go ściągnąć, walczą jednak podobno zawzięcie. Środkiem obrony rządzi młody Holender - van Dijk - który mimo młodego wieku gra naprawdę na bardzo wysokim poziomie i podobnie jak Forster jest na szczycie listy do odejścia. Jedynym mankamentem jest brak napastnika z prawdziwego zdarzenia, po odejściu Hoopera nie udało się go dobrze zastąpić i w kadrze jest 4 napastników, niestety żaden z nich nie potrafi przekonać do siebie kibiców; wyręcza ich niezawodny Szkot - Commons, skrzydłowy, który został w poprzednim sezonie królem strzelców.

Po ostatnim meczu, gdzie obrona Legii nie potrafiła poradzić sobie z amatorami, myślę, że mimo wszystko ta niezbyt atrakcyjna ofensywa sprawi im dużo problemów, szans na awans polskiej drużyny do Champions League niestety nie widzę.

Mówię wam, jeżeli Legia będzie grała na optymalnym poziomie to mamy szansę na 4 rundę. Rok temu jakoś Śląsk potrafił wyeliminować lepsze Club Brugge.

Ahh Celtic, pamiętam te czasy jak Boruc tam grał. I mecze z Barceloną w LM......

Legia niech najpierw przejdzie amatorów z Irlandii, bo po pierwszym meczu widać, że będą mieli bardzo ciężko.

Jak mozna pisac ze Ruch i Zawisza na plus :D

Vaduz i ten Belgijski z trudna nazwa do zapamietania :wink: to nie sa potentaty, to druzyny poziomem naszej ligi.

Wyrownane spotkania i tyle, pare lat temu, to bylaby kompromitacja po calosci druzyn polskich ( pare lat temu, to juz mam na mysli chyba 10lat- co roku jest rownia pochyla).

Na plus mozna napisac jakby byly wyniki np; remis Zawiszy czy wygrana Ruchu dwoma bramkami, a tak moze kazdy awansowac nic specjalnego ten sam poziom, kolejna runda to juz nikle szanse, jesli tam beda wyniki typu porazka z kims lepszym jedna bramka, albo wygrana i wyrownane mecze, mozna dopiero pisac o plusach ewentualnych, jesli wogole przejda ta runde.

Nie rozumiem tez takiego plusowania ligi belgijskiej, slaba liga na tle europejskich, polskie zespoly przy dobrzej grze, poswieceniu moga ograc tam kazda druzyne, awans Slaska w tamtym roku nie byl zaskoczeniem dla mnie, awans Zawiszy tez mozliwy, poziomem belgijska nie odbiega az tak mocno.

Legia naszczescie nic w tym roku nie zdziala, nawet nikle szanse z taka gra na lige ruropejska :D

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Streetovs, świat się troszkę zmienił, Polska nie znaczy już tyle w świecie europejskiej piłki. Po "tamtym" Lechu czy "tamtej" Wiśle nie pozostały już ślady i trzeba do tego przywyknąć, tak samo jak do tego, że Polska już dłużej nie będzie wyraźnym faworytem w meczu z Estonia, Mołdawią czy jakąś Albanią.

Zulte Waregem to klub, który w poprzednim sezonie grał w fazie grupowej ligi europy gdzie zajął 3 miejsce. Ja rozumiem, że liga belgijska na tle innych lig wypada marnie, ale mimo wszystko jest to przepaść w porównaniu do ligi polskiej i to ten klub był zdecydowanym faworytem meczu z Zawiszą i trzeba się cieszyć z takiego wyniku patrząc na poziom polskiej piłki obiektywnie.

14078636424fdfa1a4c8062.jpg