Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Mały, mam dla Ciebie coś lepszego, ostatnio to nawet Krychowiakowi zarzucają, że specjalnie mówi z francuskim akcentem. O tym czy zbawi naszą kadrą i czy nie trzeba szukać kogoś innego oczywiście też pojawiają się głosy :lol:

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   364
  • Urządzenie:  Android

Giełda transferowa trwa zarówno wśród piłkarzy jak i trenerów...Antonio Conte nie jest już trenerem Juventusu Turyn. Klan Agnellich po raz kolejny pokazał, że nie bardzo lubi mieć w swoich szeregach charyzmatycznych ludzi ze swoim własnym zdaniem. Conte nie pękał przed byłym trenerem Juventusu Fabio Capello, nie godził się na kolejne ruchy transferowe (odejście gwiazdy ligi Arturo Vidala do Manchesteru United w zamian za podstarzałego Patrice' a Evrę i prawdopodobny transfer Paula Pogby do PSG), więc postanowił odejść. Bardzo możliwe, że poprowadzi włoską drużynę narodową, bowiem ta po dymisji Cesare Prandellego potrzebuje nowego spojrzenia i człowieka z sukcesami, a tymi we Włoszech pochwalić się może jedynie Conte (trzykrotne zdobycie scudetto). Juve natomiast im bliżej było zagrożenia europejskim gigantom, im ta drużyna bardziej nabierała charakteru, tak teraz zostaje regularnie osłabiana. Nowym trenerem ,,Starej Damy" ma zostać ktoś z trójki Roberto Mancini, Massimiliano Allegri i...Zinedine Zidane. Juve raczej nie powierzy prowadzenia klubu komuś tak niedoświadczonemu jak Francuz, choć z drugiej strony Juventus mimo tych osłabień wciąż pozostaje faworytem Serie A i ryzyko zatrudnienia ,,Zizou" byłoby niewielkie. Allegri nie pozostawił po sobie zbyt dobrego wrażenia prowadząc AC Milan, więc padnie prawdopodobnie na Manciniego, który sukcesy ma zarówno we Włoszech (mistrzostwa z Interem Mediolan) jak i poza Italią (mistrzostwo z Manchesterem City)...

Cena.jpg

Cóż lepiej dla innych drużyn. Ciekaw jestem czy skończy się hegemonia Juventusu, która trwa od trzech lat. A pamiętam, jak jeszcze przed tymi trzema latami, jak Juve grało fatalnie, zajmowało miejsca w środku tabeli. Czyżby teraz to wróciło ?

14 transferów do klubu zrobili bodajże (bo idzie się pomylić) przed rozpoczęciem sezonu 2014/15 właściciele gdańskiej Lechii. Były też transfery z klubu - ci, którzy nie znaleźli uznania w oczach nowego szkoleniowca z Portugalii zostali po prostu sprzedani. Kadra i tak jest bardzo duża, ale to dobrze, bo szeroka, a przede wszystkim wyrównana ławka na 37. meczów w E-klasie jak najbardziej się przyda. Juskowiak powiedział, że dopinany jest ostatni transfer. Prawdopodobnie chodzi o Piotrka Zielińskiego, który rozważa odejście z Udinese. Tam niedawno zmienił się trener i Zielu liczy na to, że nie będzie grzał ławy. Jeśli jednak dadzą mu w klubie do zrozumienia, że nie ma dla niego miejsca to może na tym skorzystać Lechia, reprezentacja, a także sam Zieliński. Byłby to niewątpliwie hit transferowy w Ekstraklasie. Liczę na to, że trener Machado dobrze poukłada zespół i zgrają się jak najszybciej. Ostatnio w sparingu przejechaliśmy się po Panathinaikosie 4-0. Wiadomo, że to tylko sparing i Lechia zaczęła strzelać, gdy jeden z zawodników Panaty wyleciał z boiska za brutalny faul, ale mimo wszystko wynik robi wrażenie, a i gra wygląda coraz lepiej. Najsolidniej z nowo pozyskanych wyglądają Borysiuk (świetnie przerzuty, jak za czasów gry w Legii) i Bartek Pawłowski, którego Malaga chciała wykupić, ale nie dogadali się z Widzewem. Tam nie miałby takich szans na grę, jak u nas w Gdańsku. Liczę, że stanie się gwiazdą ligi i wraz z Makuszewskim i spółką wprowadzi Lechię do Europejskich Pucharów poprzez zajęcie miejsca na podium TME na koniec sezonu. Ciekawy transfer to także Danijel Aleksić. Nie wiem czy w jakiś sposób to nazwisko kojarzyEuz. Chłopak miał epizod we Francji. Co prawda tam za wiele nie pograł, ale był w kadrze Saint-Etienne, a potem został wypożyczony do Arles-Avignon. Tam też furory nie zrobił. Francuscy eksperci pisali o nim, że jest wielkim talentem, ale nie nadaje się do gry we Francji. Swego czasu Manchester City był skłonny zapłacić za niego 6 mln €. Ostatecznie wylądował w Genoi za 2 mln tej samej waluty. Na testach wydolnościowych w czasie obozu przygotowawczego miał jedne z lepszych wyników mimo, że nie pograł zbyt dużo. Oby to (kiedyś nazywane) "złote dziecko serbskiej piłki" odpaliło to będziemy mieć z niego nad Motławą pożytek. Wierzę w to, że nie zapomniał jak się gra w piłkę, a Lechia będzie zagrożeniem dla Legii, czy Lecha i w zbliżającym się coraz większymi krokami sezonie namiesza w lidze.

Transfery Lechii Gdańsk robią naprawdę spore wrażenie i momentami można było odnieść wrażenie, że to w Gdańsku, a nie w stolicy szykują się do walki o Ligę Mistrzów. Oby jednak Lechia nie zamieniła się w Zagłębie Lubin, które rokrocznie obiecywało walkę o europejskie puchary, a kończyło się rozpaczliwą pogonią w walce o utrzymanie. Do zagranicznych transferów zawsze podchodzę z dużą rezerwą. W Ekstraklasie częściej sprawdzają się piłkarze z klubów egzotycznych niż ludzie z całkiem niezłymi klubami w CV. Najbardziej spośród gdańskich transferów cieszy mnie powrót do Polski Bartłomieja Pawłowskiego. Chłopak potrafi grać w piłkę, a ku temu potrzebna jest gra. Oby Piotr Zieliński również zasilił szeregi Lechii, ponieważ jemu także potrzebny jest rytm meczowy.

Cena.jpg

Oby jednak Lechia nie zamieniła się w Zagłębie Lubin, które rokrocznie obiecywało walkę o europejskie puchary, a kończyło się rozpaczliwą pogonią w walce o utrzymanie.

Te porównania z Zagłębiem - nas, kibiców Lechii zaczynają wkurzać. :P W Gdańsku są ludzie, którzy "ogarniają temat", że tak napiszę. :) Wernze to nie jest przykładowy Wojciechowski, który hurtowo kupował, oczekiwał wyników od zaraz i zmieniał trenerów, jak rękawiczki. Jestem spokojny o to, że Lechii się uda. Oczywiście zawsze są jakieś obawy, ale gorzej niż za poprzedniego właściciela (Kuchara) gorzej nie będzie. Wtedy istniało nawet ryzyko, że znowu kibice będą musieli odbudować klub i zaczynać od A Klasy. Teraz człowiek, który w przeszłości ściągnął do Kolonii samego Podolskiego wie co robi, otoczył się właściwymi ludźmi (może poza Mandziarą i Piekarskim, którzy maczali palce w transferach), a ja zacieram ręce i czekam na sezon. Nie oczekuję od razu mistrzostwa - choć gdyby już od początku zespół "odpalił", to pewnie balonik urósłby jeszcze bardziej. Mi na początek wystarczy najniższe miejsce na podium Ekstraklasy. Wszak byłby to progres nieduży, bo przecież Lechia to czwarta siła w Polsce w poprzednim sezonie, ale jednak. :)

Podobno Massimiliano Allegri jest nowym trenerem Juventusu(nie wiem czy to już jest potwierdzone, ale przewija się w mediach). Niestety czarno widzę następny sezon dla Juve. Mam tylko nadzieję, że sami zawodnicy będą potrafić się zmotywować, bo ten człowiek nic z nich nie wyciągnie. To jest taka zmiana, jakby Fornalik objął reprezentację Niemiec po Löw'ie. Przypomina mi się mój były nauczyciel z wf, który rzucał nam piłkę, żebyśmy sobie grali, a sam szedł na ploty i patrzyć jak dziewczyny rozciągają się grając w siatkówkę. Z Conte na ławce po cichu liczyłem na półfinał LM w następnym sezonie, ale teraz to top 3 w Serie A to będzie już sukces. Nie wiem jak wygląda sytuacja z reprezentacją Włoch, ale tak mi się wydaje, że ją obejmie w najbliższej przyszłości, tym bardziej, że słabo zagrali na MŚ.
Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

Max Allegri to może nie było najgorętsze wolne nazwisko trenerskie w Europie, jednak to właśnie on dał AC Milan pierwsze mistrzostwo Włoch od siedmiu lat i jak do tej pory ostatnie. Tak jak oceniając kandydaturę Zinedine' a Zidane' a na to stanowisko pisałem, że renoma trenera nie będzie odgrywać aż tak znaczącej roli przy klasie zawodników (Juventus bez Vidala to wciąż będzie główny faworyt do pierwszego miejsca), jaką dysponuje ,,Stara Dama". Niedawno oglądaliśmy zespół, który z trenerskim anonimem doszedł do finału MŚ. Serie A zagrożona nie jest. Ba, Juve już o ligę włoską nie chodzi. Liczy się tylko i wyłącznie nawiązanie do starych dobrych czasów Michela Platiniego i Zbigniewa Bońka lub Alessandro del Piero i Pavla Nedveda. Poza tym jak do tej pory oponenci turyńczyków nie zbroją się bardzo mocno i nic nie wskazuje, żeby miało się to zmienić. Jak do tej pory tylko ustabilizowane ekipy, czyli AS Roma i Napoli oraz krzepnący Inter Mediolan wydają się być na czele peletonu...

Cena.jpg

• Reputacja:   3

Allegri zdobył scudetto gotową drużyną, którą dostał. Ptaktycznie można powiedzieć że Zlatan wygrał serię A, ale gdy część piłkarzy przyszła, część odeszła ten nie potrafił ułożyć sensownie drużyny. Więc tutaj spodziewam się pierwszego sezonu wcale nie takiego strasznego ale potem może być Gorzej.

Damn i ludzie mówili że Legia w Lidze Mistrzów będzie.

ahahahhahaha Bez jaj :D Kompromitacja naszego kraju :cry: .... Nie wiem czy pamiętacie, ale w Eliminacjach LM w 2009 też było 1:1 w meczu Wisły z Levadią i też Wisła wyrównała w 90 minucie...

Nie wiem kto mówił, że będzie w lidze mistrzów ale normalnie się załamałem. Do domu przyszedłem gdzieś około 50 minuty i myślę - OK, Eurowpierdol czas zacząć, katastrofa. Jednak prawdziwe załamanie przeżyłem dopiero jak zobaczyłem kto gra w Legii - Żyro, Kosecki, Brzyski, Saganowski, Vrdolijak, Rzeźniczak... serio z czymś takim do LM? :lol: :lol:

Wisło wróć

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

Legia Warszawa - St Patrick' s Athletic 1-1

Miroslav Radovic 90 + 1' - Christy Fagan 38'

Na Ligę Mistrzów polski klub chyba jeszcze trochę poczeka...Byłbym w stanie zrozumieć, gdyby piłkarze Legii Warszawa nie hasali po murawie jak sarny, ale w takich sytuacjach mecze wygrywa się jakością. Tej u ,,Wojskowych" ewidentnie brakowało. Trochę pokazał jej ten, który zdobył wyrównującą bramkę, czyli Miroslav Radovic. Ten mecz pokazał, że tacy zawodnicy jak Michał Żyro czy Jakub Kosecki nie są warci kilku milionów złotych, nie wspominając o euro. Drużyna marząca o grze w fazie grupowej LM powinna półamatorski klub ograć w pierwszym meczu tyle, by na rewanż jedynie przyjechać. Uporządkowana gra - tyle wystarczyło, aby mistrz Polski ciężko walczył o remis. Co będzie, gdy do porządku dojdą umiejętności? Kto wie czy w ogóle się o tym przekonamy...

Legia Warszawa: Dusan Kuciak 3.5 - Łukasz Broź 1, Jakub Rzeźniczak 2.5, Inaki Astiz 3, Tomasz Brzyski 3.5 - Tomasz Jodłowiec 2.5, Helio Pinto 2.5 (66. Ivica Vrdoljak 3), Michał Żyro 1, Jakub Kosecki 3 (77. Ondrej Duda bez oceny), Miroslav Radovic 3.5 - Orlando Sa bez oceny (16. Marek Saganowski 3)

Trener: Henning Berg 3

St Patrick' s Athletic: Brendan Clarke 3.5 - Ger o'Brien 3, Kenny Browne 3.5, Ken Oman 3.5, Ian Bermingham 3.5 - Greg Bolger 3.5, Killian Brennan 3.5 (76. James Chambers bez oceny), Keith Fahey 3.5, Conan Byrne 3, Chris Forrester 3 (49. Mark Quigley 2.5) - Christy Fagan 3.5 (85. Lee Lynch bez oceny)

Sędzia: Marius Avram (Rumunia) 3

Gracz meczu: Miroslav Radovic (Legia Warszawa)

Cena.jpg

Legia Warszawa- St Patrick' s Athletic 1:1

Po dopiero co zakończonych mistrzostwach świata mecze z tak małą ilością widzów i na tak kiepskim poziomie ogląda się bardzo ciężko. W dodatku jak nasz niby faworyt do wygranej gra tak, jakby trener kazał im przed meczem robić test coopera decydujący o tym kto zagra w tym meczu, to wychodzi z tego denna gra, z którą nadziei na LM nawet nie ma, a może i wstyd by było oglądać taką grę nawet w Lidze Europy.

Zasnąłem oglądając ten mecz po około godzinie gry i dla mnie dobrym wynikiem dla Legii jest remis, bo grali fatalnie, a kwintesencją tego były stracona bramka i akcje typu koledzy wychodzą na pozycje a ja nie wiem jak rozegrać. Najlepszy pokaz tego dał Helio Pinto na początku drugiej połowy.

Niby Legia miała urządzić sobie strzelaninę na bramkę półamatorskiej drużyny, a tymczasem to St'Patrics oddawało groźniejsze strzały. No i to oni są w korzystniejszej sytuacji przed rewanżem. Myślę że Legia ich pokona na wyjeździe, ale z taką grą trudno z nadzieją patrzeć w przyszłość.

28054889252fa02dfba372.jpg

Oficjalnie: Kroos w Realu Madryt. Jakże się cieszę z tego transferu. Toni to jeden z niewielu niemieckich piłkarzy, za którymi naprawdę przepadam. Jest to wielkie wzmocnienie środka pola. Transfer zawodnika, który w Królewskich będzie grał z numerem 8 otwiera przed Carletto i jego sztabem nowe możliwości taktyczne. Sam jestem ciekawy jak to wszystko będzie wyglądać. Wiele wskazuje na to, że Khedira opuści Madryt, więc być może teraz Modrić będzie tym bardziej cofniętym, a Kroos będzie grać klasycznego rozgrywającego. To jedna z kilku opcji. Nie można także zapomnieć o Xabim. Nie wiadomo także co z przyszłością Di Marii i ewentualnym dołączenie do Realu Jamesa. Ostrze sobie zęby na następny sezon. Zarówno na La Lige, jak i na Ekstraklasę. :D