Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

To dlaczego w 2006 r. nie doszła ? Tak mówicie, że ta kadra słaba, a zrobili to co nie udało się na dwóch ostatnich mundialach. Nie mówię, że jest ona jakaś super, nie umowa się np. do tej z 2002 r., ale już tą z 2010 niszczy całkowicie.
  • Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Ambrose taka prawda, mimo, że odpadli w 1/4 w 2006 to jednak mieli dużo silniejszą kadrę niż teraz. Obecna Kadra Brazylii jest połączeniem tych starych i tych młodych, jednak mogę powiedzieć może 2 bardzo dobrych zawodników Brazylii w ofensywie na tą chwilę.

Ale co z tego, że mieli silną kadrę, skoro odpadli w 1/4 ? Dzisiejsza kadra jest taka średnia. Według mnie słaba kadra to była 4 lata temu.

W tym roku też trochę szczęście pomogło oraz to, że grali u siebie.

To dlaczego w 2006 r. nie doszła ? Tak mówicie, że ta kadra słaba, a zrobili to co nie udało się na dwóch ostatnich mundialach. Nie mówię, że jest ona jakaś super, nie umowa się np. do tej z 2002 r., ale już tą z 2010 niszczy całkowicie.

Jest różnica w tym czy gra się u siebie mistrzostwa, czy w innym kraju. Anglia i Francja wygrały swoje jedyne mistrzostwo właśnie u siebie. Z resztą wystarczy włączyć dzisiejszy mecz i zobaczyć, że gra tylko Oscar, któremu zagrywa piłki Luiz. Reszta się dosłownie pląta po boisku.

Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

Gdybanie czy kadra z 2006 zaszłaby dalej, czy nie jest bez sensu totalnie, więc skończcie to ;)

Co do meczu, to ułożyło się tak jak chciałem :D Brazylia kolejny raz skompromitowana. Szczerze jestem trochę w szoku, bo Silva i Luiz to jedni z najlepszych obrońców świata. Brazylia miała być drużyną o najlepszej obronie świata, a okazuje się, że w defensywie grają bardzo słabo, a lepsi od nich w tej kwestii są nawet Argentyńczycy, którzy przecież nazwiskami tam nie świecą. I to moim zdaniem pokazuje w czym tkwi problem Brazylii. W trenerze. Bo Brazylia grała totalnie bez pomysłu. Dopóki mieli Neymara coś tam grali, jakiś pomysł był. Neymar się stracił i okazało się że w tej drużynie nie ma żadnej koncepcji.

Jeszcze wracając do meczu, parę słów na temat sędziego tego spotkania. Facet podejmował dużo kontrowersyjnych decyzji, chociaż z większości się wybroni - nie było ewidentnych błędów. No może poza tą pierwszą sytuacją, bo tutaj wyraźnie powinno być czerwo + wolny. Tyle, że w tym przypadku myślę, że czerwona dla Silvy byłaby większym problemem dla Brazylii niż ten karny.

Ogólnie to bardzo się ciesze z takiego rozstrzygnięcia. Oby jutro podobny los czekał Argentynę ;)

• Reputacja:   2

Brazylia - Holandia 0:3

Była chrapka na złoto, nie ma nic. Zespół Brazylii nie zdołał się podnieść po tragicznym półfinale. Samo dopuszczenie do pierwszej sytuacji, gdzie faulowano Robbena, nie przypuszczam żeby było powodem początkowej dezorganizacji. Drugi gol również jest wynikiem zarówno słabej gry jak i psychiki Canarhinios mimo iż tej bramki również nie powinno być. Troszkę ironia losu, kiedy wszyscy zarzucali Brazylii, że cały czas pomagał im sędzia, a tutaj to właściwie arbiter zapewnia brąz Oranje. Mimo to uważam, że gospodarze nie porwaliby nawet bez straty tych dwóch goli, bo byli gorsi i to dużo. Wciąż zmiażdżeni meczem z Niemcami niezbyt werzyli w sukces. Trudno mi powiedzieć, że jakkolwiek im w ogóle zależało na trzeciej pozycji. Być może tak, ale przegrali z Holandią, sędzią i własnym brakiem motywacji. Mają bardzo dużo do omówienia, bo bez Neymara kompletnie nie istniała. Jaka również przyszłość czeka Scolariego? On odchodzić nie zamierza, ale po tym blamanżu spada na niego krytyka. Miał powtórzyć swój sukces z 2002 mając kadrę złożoną z młodych gwiazd, a nie zdobył medalu z zespołem, który w najważniejszym meczu przestał istnieć wraz ze stratą głównego zawodnika. Pierwszy raz widzę, żeby brak jednego gracza doprowadził do całkowitej katastrofy.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Najsłabsza mundialowa Brazylia, którą oglądam. W sumie, może to i dobrze, że skompromitowali się nawet w meczu o brąz. Trzeba przewietrzyć wszystko od góry do dołu, poczynając w związku (chodzą słuchy, że powołania są z góry ustalane, kto ma grać, a kto nie). Mam nadzieję, że za 4 lata będę mógł cieszyć się z 6 mistrzostwa dla Canarinhos.

I Miejsce w typerze Ligi Europy 2014/15

I Miejsce w typerze Ligi Europy 2016/17

• Reputacja:   44
  • Urządzenie:  Android

Brazylia - Holandia 0-3

Robin van Persie 3' (rzut karny) ; Daley Blind 17' ; Georginio Wijnaldum 90 + 1'

Media próbowały podgrzać temperaturę tego meczu przypominając pełne bramek mecze o trzecie miejsce rozgrywane w XXI wieku na mundialach. W 2014 ujrzeliśmy jednostronne widowisko. Nie dziwię się Arjenowi Robbenowi, że nie chciał grać w tym meczu, ponieważ Brazylijczycy ostro go traktowali. Robin van Persie strzelił w końcu gola w fazie pucharowej mundialu, bo w poprzednich meczach był spalony częściej niż typowa blachara. Jasper Cilessen z kolei chyba cieszy się, że Louis van Gaal meczem w Brasilii skończył pracę z reprezentacją, bo gdyby jeszcze popracował, to bramkarz Ajaxu w końcówce każdego meczu dostawałby nerwicy patrząc w kierunku ławki rezerwowych, czy przypadkiem nie zostanie zmieniony. Holandia przywozi medal z drugiego z rzędu mundialu, choć to pokolenie chyba było stać na coś więcej niż srebro i brąz...

A Brazylia? Jak tak słucham teorii o tym, że kontuzja Neymara pokrzyżowała Brazylii plany w zdobyciu mistrzostwa świata to dochodzę do wniosku, że ,,Canarinhos" są gorsi od...Polski. Kraj Kawy liczy na jednego, my liczymy na trzech, którzy do niedawna grali razem w BVB. Oglądając mecz z Holandią zastanawiałem się, kiedy brazylijscy gracze z wirtuozów przemycających na boiska pełne kamer przemycających bajeczne zagrania rodem z meczów osiedlowych zamienili się w przeciętnych technicznie brutali bazujących jedynie na stałych fragmentach gry...

Europa - Ameryka Południowa 2-1 w meczach o naprawdę wysoką stawkę. Kto jutro wygra mecz rozstrzygający tę rywalizację?

Brazylia: Julio Cesar 2.5 - Maicon 2, Thiago Silva 2, David Luiz 2, Maxwell 2 - Luiz Gustavo 2 (46. Fernandinho 1), Paulinho 2 (57. Hernanes 1), Oscar 3.5, Ramires 3 (73. Hulk bez oceny), Willian 2 - Jo 2

Trener: Luiz Felipe Scolari 2

Holandia: Jasper Cillessen 3.5 (90 + 3. Michel Vorm bez oceny) - Stefan de Vrij 4, Ron Vlaar 4.5, Bruno Martins Indi 3.5 - Dirk Kuyt 3.5, Jordy Clasie 3.5 (90. Joel Veltman bez oceny), Georginio Wijnaldum 4, Arjen Robben 3.5, Daley Blind 4 (70. Daryl Janmaat 3.5) - Robin van Persie 4

Trener: Louis van Gaal 4

Sędzia: Djamel Haimoudi (Algieria) 1

Gracz meczu: Ron Vlaar (Holandia)

70800448856fb97a41e5eb.jpg

Niestety nie będę miał okazji oglądać dzisiejszego finału i dlatego mam pytanie czy znacie jakąś stację radiową w której będzie komentowany ten mecz? Włączę sobie przez internet w telefonie jak będę jechał, więc może być nawet jakaś zagraniczna.
Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

Ależ ja się umęczyłem na tym meczu! Kolejny fatalny występ Brazylii, którą Holandia pykała jak chciała i jakby od niechcenia. Męczarnie Canarinhos przypominały mi występy naszych Orłów. Jedno wielkie bicie głową w mur, a jak już się udało stworzyć jakąś sytuację, to wykończenie co najwyżej z kategorii rozbudzenia golkipera Pomarańczowych. Gdzieś tak w okolicach 60 minuty doszedłem do wniosku, że nie ma się co biczować i poszedłem spać. Zatem moja ocena meczu jest do tego momentu, ale nie przypuszczam (patrząc na wynik), żeby obraz gry się zmienił, gdy już smacznie spałem.

14453752125651e0a536c69.jpg

Brazylia- Holandia 0:3

Brazylia spodziewanie poległa w meczu o trzecie miejsce, choć i tak ich gra była o niebo lepsza niż w meczu z Niemcami. No ale takie wrażenie mogło być spowodowane także tym, że Holendrzy nie atakowali z takim zapałem jak Niemcy, dlatego Brazylia też miała swoje szanse na strzelenie bramki, a przynajmniej nie straciła ich tak wiele jak poprzednio, choć przyjęcie trzech bramek to też nic przyjemnego.

Można powiedzieć że przy dwóch pierwszych bramkach Holendrom trochę pomógł sędzia, bo faul był na pograniczu pola karnego. No ale jakby Silva dostał czerwoną kartkę to nie mogliby mieć pretensji, bo Holender wychodził na idealnie czystą pozycję. Natomiast w pewnym momencie drugiej akcji był spalony o jakieś pół stopy, a mniejsze spalone zdarzało się sędziom gwizdać.

Oba zespoły miały swoje okazje, choć Brazylijczycy zaczynali przy polu karny rywala mocno kombinować i często z ich akcji nic nie wychodziło, lub pewnie wyłapywał je Cillessen. Cesar też miał kilka okazji do wykazania się, a przy bramkach nie miał szans. W ogóle to przez te kilka dni dostał mocno po psychice i pewności siebie i teraz może mieć problem z odbudowaniem się.

Byłem za Holandia w tym meczu i cieszy mnie że wygrali. Brazylia nie grała dobrze i jakby jakimś cudem udało im się wygrać to na pewno nie można by było powiedzieć że zwyciężyli zasłużenie. Ich zawodnicy się w tym meczu nie wyróżniali, a taki Hulk wchodzący na zmianę starał się biegać za dwóch i strzelać żeby poprawić wynik, a bez wsparcia kolegów nic nie zdziałał.

Dziś trzymam kciuki za Niemiaszków. Nie do końca dlatego że jakoś bardzo ich lubię. Bardziej dlatego że nie lubię zespołu Argentyny jako całości i mam nadzieje że przyjmą kilka bramek :grin:

28054889252fa02dfba372.jpg

Ja chciałbym, żeby Argentyna skopała dupę Niemcom aż miło. Messi mógłby im załadować z trzy bramki. Ale będzie pewnie na odwrót i Szwabusy wygrają ten mecz z 2:0 lub 3:0, a na dokładkę Thomas Müller zostanie królem strzelców. Przerąbane, ale co poradzić. Patrząc obiektywnie to Niemcy grają na tych mistrzostwach po prostu najlepiej.

14453752125651e0a536c69.jpg

No i karma się zemściła.

Jak w meczu z Meksykiem japoński arbiter sędziował na Brazylię, tak w meczu o 3 miejsce sędzia praktycznie wydrukował wynik dla Holandii. Karny, gdzie faul był jakiś metr od pola karnego i gol ze spalonego (choć interwencji Luiz'a nic nie tłumaczy), a potem brak karnego dla Brazylii.

Fajnie w meczu pracował Oscar i Thiago Silva. Zabrakło Marcelo. Rozczarowali Jo i Hulk. Generalnie gdy nie ma Neymara, to Brazylii brak dobrego napastnika. Dawno już tak nie było. Już nawet Robinho dałby Brazylii więcej niż Fred i Jo.

A Holandia grała średnio, ale poprawnie. Jak zwykle Robben zachwycał szybkością. No i Blind zagrał niezły mecz.

213559901458cecbdd39123.jpg

Ja chciałbym, żeby Argentyna skopała dupę Niemcom aż miło. Messi mógłby im załadować z trzy bramki. Ale będzie pewnie na odwrót i Szwabusy wygrają ten mecz z 2:0 lub 3:0, a na dokładkę Thomas Müller zostanie królem strzelców. Przerąbane, ale co poradzić. Patrząc obiektywnie to Niemcy grają na tych mistrzostwach po prostu najlepiej.

Z ciekawości zapytam, skąd taka nienawiść do Niemców? Myślałem, że z nienawidzenia krajów i ich drużyn ze względów historycznych się wyrasta po gimnazjum. Piłkę Niemcy grają bezdyskusyjnie najlepszą co obaj przyznajemy, do tego moim zdaniem jest najatrakcyjniejsza dla oka.

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 048 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 606 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 896 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: DDT Dramatic Dreams! Vol. 12 ~ Give It To The Clouds The Mountain Cuckoo ~ Data: 17.05.2025 Federacja: DDT Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Osaka, Japan Arena: Sumiyoshi Civic Center Format: Taped Data emisji: 20.05.2025 Platforma: Wrestle Universe Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW TAMASHII: Mayhem Data: 16.05.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Event Lokalizacja: Auckland, New Zealand Arena: Māngere Arts Centre Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • GGGGG9707
      Myślę że zrozumieli swoje błędy i drugi run będzie lepszy. Cody na pewno na to zasługuje bo mimo że jego run mi się nie podobał to dalej uważam, że to nie jego wina i jeszcze dostanie porządny run.
    • Giero
      Po ostatnim odcinku AEW Dynamite jasne stało się, że na Double or Nothing 2025 zobaczymy walkę Anarchy In The Arena pomiędzy teamem Swerve’a Stricklanda a The Elite i Death Riders. Nie było jednak pewne, kto wystąpi w tym pojedynku przez szerokie pole możliwości. „Fightful” poinformował w piątek o prawdopodobnym składzie tego starcia. W drużynie Stricklanda powinniśmy zobaczyć Samoa Joe, Powerhouse Hobbsa, Kenny’ego Omegę… i Willow Nightingale. Tym samym po drugiej stronie będą: Young Bucks, AEW World Champion Jon Moxley, Gabe Kidd oraz Marina Shafir – ze wzięciem pod uwagę opcji powiększenia drużyn do sześciu osób w każdej. AEW Double or Nothing już 25 maja. Dzisiaj na AEW Collision: – Megan Bayne vs. Anna Jay – Upamiętnienie Steve’a “Mongo” McMichaela – Rocky Romero, Lance Archer i Trent Beretta vs. Bandido, Tomihiro Ishii i Brody King – Mike Bailey vs. Blake Christian – Chicago Street Fight: Big Bill i Bryan Keith vs. Gates of Agony – #1 Contender’s Match for AEW Tag Team Championship: Dustin Rhodes i Sammy Guevara vs. Cru – Powerhouse Hobbs vs. Wheeler Yuta
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE Speed #74 Data: 16.05.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: Greensboro, North Carolina, USA Arena: Greensboro Coliseum Format: Taped Data emisji: 21.05.2025 Platforma: X Komentarz: Corey Graves Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
  • Dodaj nową pozycję...