Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Wreszcie z Jose Mourinho udało się Realowi przełamać fatum 1/8 finału. Lyon na początku trochę postraszył rywali, ale po przebiegu całego meczu nie było wątpliwości, że Królewscy osiągną awans. Real nie kalkulował z zachowawczą grą i cały czas atakował, nawet po strzelonej bramce. Świetny mecz Marcelo. Zasłużył na wysokie noty nie tylko za bramkę, ale za dobrą i poukładaną grę w obronie. Teraz czekać na losowanie. Jako fan Ligi Angielskiej nie chciałbym, żeby zespoły z Premiership wpadły na siebie już w ćwierćfinale.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/34/#findComment-224942

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Real - Lyon 3:0

Poza początkowymi 20 minutami to Real przeważał cały mecz i zwycięstwo powinno być wyższe,a Benzema miał szanse na hat-trick.W oczy rzucała się brutalna gra Pepe.On chyba nie wyciągnął zadnych wniosków po tym co zrobił graczowi Getafe w 2009r.Teraz licze,ze real trafi na chelsea lub united bo to będzie dobre przetarcie przed gran derbi.Do tego czasu moze Kaka dojdzie do formy(wątpie w to) i Higuain powinien wrócić,a wtedy kadra będzie najmocniejsza od początku sezonu.

Hala Madrid!

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/34/#findComment-224945

Po 1: To Kaka nie jest już w formie od dobrych 3 lat (jak go Królewscy kupowali to już wtedy grał coraz słabiej).

Po 2: to Higuan raczej w tym sezonie już dużo nie zdziała, a przynajmniej nie zdąrzy już odbudować formy fizycznej (dopiero zaczął truchtać po boisku na treningach)na najważniejsze mecze. Myślę, że może wrócić do składu koniec kwietnia/początek maja ;) .

Po 3: Pepe od zawsze grał brutalnie, ale taki już jest jego profil jako zawodnika. Można by powiedzieć, że zabłądził i dziwnym trafem nie trafił do Ligi angielskiej, która była by dla niego idealna wręcz ;) .

Co do meczu to rzeczywiście Real zasłużył na oklaski. Widać już coraz bardziej rękę Mourinho w grze. Na co bardziej jednak zwróciłem uwagę i to od dobrych kilku meczy? A no na to, że Real już nie jest zależny od C.Ronaldo. Staje się DRUŻYNĄ, a nie zbiorem indiwidualistów.

Brawo także dla Interu. Obrońca tytułu zaserwował nam z Bayernem jeden z najciekawszych i najbardziej emocjonujących meczów 1/8 finału. Jak zwykle Eto rozstrzygnął losy spotkania swoją dobrą grą (przykro mi maly619 ;) )

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/34/#findComment-224957

• Urządzenie:  Windows

Tak mi współczujecie, jakbym się miał wieszać :P

Choć nie powiem, po meczu byłem wściekły i po prostu wyłączyłem kompa i poszedłem spać (a po drodze brat dostał opier... nawet nie wiem za co :P). Na następny dzień trochę śmiał się ze mnie kumpel, który napisał mi na GG, że przełącza na Manchester, bo tu już jest po meczu, a ja odpowiedziałem, że za dobrze znam Bayern i że oni mogą to jeszcze zjebać... no i wykrakałem.

Dalej uważam, że Bayern bardziej zasłużył na wygraną, ale cóż, to co powtarzam od dawna, czyli brak transferów i wzmocnień w obronie teraz się mści, no i może dobrze, że dostaliśmy taki zimny prysznic i zaszalejemy w lecie w oknie transferowym.

Co do wczorajszego meczu Realu, to co tu dużo mówić, Real wygrał w pełni zasłużenie, zwłaszcza po drugiej połowie, a mnie osobiście zachwycił Oezil, który w reprezentacji Niemiec nie gra tak dobrze jak w Realu i już wiem skąd te porównania do Zidane'a.

Ogólnie czekam z niecierpliwością na jutrzejsze losowanie.

PS: A jeszcze zapomniałbym, że dziś Liga Europejska. W planach mam oglądać mecz Leverkusen z Villarealem i mam nadzieję, że Bayer dokona zemsty za tą niesprawiedliwą porażkę u siebie i przejdzie dalej.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/34/#findComment-224959

Po 1: To Kaka nie jest już w formie od dobrych 3 lat (jak go Królewscy kupowali to już wtedy grał coraz słabiej).

Po 2: to Higuan raczej w tym sezonie już dużo nie zdziała, a przynajmniej nie zdąrzy już odbudować formy fizycznej (dopiero zaczął truchtać po boisku na treningach)na najważniejsze mecze. Myślę, że może wrócić do składu koniec kwietnia/początek maja .

Po 3: Pepe od zawsze grał brutalnie, ale taki już jest jego profil jako zawodnika. Można by powiedzieć, że zabłądził i dziwnym trafem nie trafił do Ligi angielskiej, która była by dla niego idealna wręcz .

Wiem,że Kaka od 3 lat nie ma formy,ale taki piłkarz jak on w meczu z Barceloną w przypadku niekorzystnego wyniku może się pojawić na boisku i jedną akcją odmienić mecz.Podobnie Higuain,który do meczu z Barceloną nie osiągnie życiowej formy,ale napewno będzie cenniejszym zmiennikiem niż Adebayor,który nie pasuje do Realu.Pamiętaj,że Higuain przed kontuzją miał pewne miejsce w 11.

A co do Pepe to wiem,że gra on brutalnie,ale chodzi mi o to,że często w najważniejszych momentach nie panuje nad sobą(tak jak w słynnym meczu z Getafe).Od takiego Carvalho mógłby się uczyć opanowania bo stoperem jest świetnym.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/34/#findComment-224963

Po losowaniu Champions League.

Liczylem, ze ManUtd trafi na Schalke. Niebiescy to najlatwiejszy przeciwnik, ktorego cwiercfinal jest szczytem mozliwosci. Niestety, "Czerwone Diably" trafily innych niebieskich... Chelsea vs Manchester mozna smialo nazwac najlepsza parą. Teoretycznie, trzy zespoly (Schalke, Shakhtar, Tottenham) odstawaly od stawki, a nie udalo sie moim ulubiencom trafic na zaden z nich. Jestem ciekaw jak ta Brazylijak kolonia sobie poradzi z Katalońską maszyna. To moze byc bardzo dobry, ofensywny mecz. Real vs Tottenham, to kolejne starci na ktore z checia rzuce okiem. Szkoda, ze obecna forma druzyny Redknappa nie daje zbyt wielkich nadziei na niespodzianke. Ostatnia para mnie kompletnie nie interesuje, i nie widze innej mozlwosci, jak awans rozpedzajacego sie triumfatora z zeszlego roku.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/34/#findComment-225029

Po losowaniu.

Real Madryt vs Tottenham

Po odpadnięciu Arsenalu, nie kibicuje już nikomu (może trochę Shakhtar'owi), tylko przeciw komuś, a mianowicie Barcelonie i właśnie Tottenham'owi. Największy rywal Barcelony (Real) i Arsenalu (Tottenham) zmierzą się w pierwszym meczu 1/4 finału. Chciałbym żeby Królewscy bez żadnych problemów rozbili Spursów i podbudowali swoją pozycję przed półfinałem z Dumą Katalonii, bo wątpię żeby piłkarze z Doniecka dali rade Barcie.

Manchester United vs Chelsea Londyn

Mecz mi obojętny, ale w sensie kto wygra. Chciałbym twardej walki z ogromną liczbą kontuzji, szczególnie po stronie Man U. Arsenal miałby wtedy większe szanse na mistrza Anglii.

Shakhtar vs Barcelona

Najciekawsza para ćwierćfinałowa. Będzie to ciekawa dla oka walka w ofensywie, jak i z tyłu. Mimo moich szczerych chęci, Shakhtar polegnie.

Shalke 04 vs Inter Mediolan

Innej możliwości niż wygrana Interu nie widzę, chyba, że kompletnie zignorują Raula i spółkę. Interowi trafił się najłatwiejszy rywal.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/34/#findComment-225035

Zawiedziony jestem losowaniem. Żadnej pary nie można uznać za interesującą, poza starciem Brytyjskim. Każdy zapewne chciał trafić na Schalke, bo to najsłabszy zespół w stawce, a tak obrońca trofeum przepcha się do 1/2. Barca też trafiła nie najgorzej, chociaż Shakhtar z Brazylijczykami na pewno nie podda się bez walki. Real - Tottenham to na pewno interesująca para, ale forma Spurs pozostawia wiele do życzenia i nie widzę dla nich większych szans. Jak już pisałem na wstępie starcie United z Chelsea prezentuje się najbardziej interesująco. The Blues nie mają już szans na obronę mistrzostwa, ale będą zdeterminowani, by wyeliminować Diabły. Jeżeli United wygrają ligę to będą mieli tym większą satysfakcję. Jest wielka szans na Gran Derby w półfinale.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/34/#findComment-225036

Innej możliwości niż wygrana Interu nie widzę, chyba, że kompletnie zignorują Raula i spółkę. Interowi trafił się najłatwiejszy rywal.

oj nie powiedział bym. Inter spisuje się stosunkowo słabo, a Farfan, Raul i spółka umią zaskoczyć, i ten mecz nie będzie taki jednostronny. Bardzo chciałbym aby wygrał Schalke, ponieważ nienawidze interu, a Schalke lubię, a przedewszystkim Raula, który grał w "moim" realu:p.

United i Real to moje ulubione kluby, od dawna już, więc oczywista sprawa że jestem za ManU. Myśle że Manchester nie będzie miał wielkich problemów z pokonaniem Chelsea. Owszem, w ataku Chelsea ma Torresa i Drogbe, ale ten pierwszy ostatnio myśle że nie spełnia wymagań, a Hernandez wręcz przeciwnie. Lecz nie to jest głównym powodem, kolejne starcie tych zespołów w lidze mistrzów, pamiętam finał 2008/2009 gdzie wygrało ManU i mam nadzieje że będzie tutaj tak samo.

Shaktar vs Barcelona

Barcelony to ja nienawidze, więc jestem za tym, aby była niespodzianka, ale wiadomo że dużej szansy na to nie ma ;)

Real vs Tottenham

Mimo iż lubię Tottenham to oczywiście jestem za Realem, którego jestem fanem. Nie wyobrażam innego wyniku jak awans Realu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/34/#findComment-225037

Chyba najgorsze losowanie od lat. Jeden hit, ale możliwe, że tylko pozornie, bo dwa angielskie kluby jak się spotykają w LM to rzadko kiedy jest ciekawe widowisko. W innych meczach są zdecydowani faworyci i liczyłem na to, że będzie jeszcze jedno starcie gigantów i jeden dwumecz z teoretycznie słabszymi drużynami. Pozostaje liczyć na jakieś niespodzianki i przede wszystkim czekać na półfinały, bo tam może się dziać bardzo wiele. ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/34/#findComment-225041

Jeżeli chodzi o losowanie par ćwierćfinałowych to się zgadzam, ale patrząc przez pryzmat półfinałów to wypadło całkiem nieźle. Real z Barcą i Blues lub Man U z Interem.

Mad-Man napisał/a:

oj nie powiedział bym. Inter spisuje się stosunkowo słabo, a Farfan, Raul i spółka umią zaskoczyć, i ten mecz nie będzie taki jednostronny. Bardzo chciałbym aby wygrał Schalke, ponieważ nienawidze interu, a Schalke lubię, a przedewszystkim Raula, który grał w "moim" realu:p.

Myśle że Manchester nie będzie miał wielkich problemów z pokonaniem Chelsea.

Inter będzie problemy z Shalke? Ok. Ale, że Czerwone Diabły bez większych problemów przejdą Chelsea to się nie zgodzę.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/34/#findComment-225046

Po losowaniu mamy hit na wyspach i trzy raczej pewne wygrane.

1/4:

Real Madryt - Tottenham Hotspur

Anglicy mogą sprawić niespodziankę, choć pewnie Real ich 'przeskoczy'. Liczę jednak na potknięcie Królewskich.

Chelsea Londyn - Manchester United

Hit kolejki - może zdarzyć się wszystko w tej parze. Jestem za Diabłami! :twisted: Manchester ma wejść do finału, gdzie spotka Barcelonę. ;)

FC Barcelona - Szachtar Donieck

Mój ulubiony klub vs. 'niespodzianka' w tej fazie. Oby Barca nie straciła wiele sił w tym dwumeczu. Szachtar może jednak sprawić kolejną niespodziankę i zatrzymać Blaugranę, ale jeśli u siebie nic nie ugrają - na Camp Nou nie mają najmniejszych szans.

Inter Mediolan - Schalke 04 Gelsenkirchen

Obrońcy tytułu sprzed roku powinni pokonać Niemców.

1/2:

Inter Mediolan - Schalke 04 Gelsenkirchen/Chelsea Londyn - Manchester United

Real Madryt - Tottenham Hotspur/FC Barcelona - Szachtar Donieck

Jeśli mój scenariusz się spełni - będziemy mieli 4x Gran Derbi w 3 tygodnie! :shock: Niech Blaugrana wygra wszystkie. :twisted:

Finał:

FC Barcelona 3 - 2 Manchester United

Losowanie wyszło dość dziwnie, faworyci są poza jednym przypadkiem ewidentnie na lepszej pozycji. Zobaczymy, jak to będzie. 8)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/34/#findComment-225051

Pierwszy mecz, który mi raczej wisi. Dwie drużyny po trafieniu na kogoś innego pewnie by odpadły. Tak to trafiły na siebie i faworytem jednak jest Inter, co nie znaczy że Shalke bez szans. Zobaczymy co z tego wyniknie, jedyne co mnie tutaj interesuje to kto bedzie przyszłym rywalem Manchesteru, gdyby ten przeszedł ^^

Shaktar vs Barcelona

Wielką nadzieje mam, że Shaktar sprawi niespodzianke i awansuje dalej kosztem "faworyta" tegorocznej LM. Licze na ciekawe widowisko, bo obie drużyny grają ofensywnie. Podczas meczy kciuki ściskał bede za Ukraińską drużyne Brazylijczyków ;)

Real vs Tottenham

Bardzo ciekawa para. Zarówno Real jak i Tottenham mogą przejść, tutaj bede raczej za Realem. Ostatni mecz zagrali świetny, ich gra bardzo mi sie podobała, Tottenham też prezentuje dobry poziom i licze na ciekawy mecz.

No i para która mnie najbardziej interesuje, czyli Angielskie starcie. Jestem zadowolony, nawet bardzo. Na początku przyznaje że wiadomość ta lekko mnie zniesmaczyła, ale po chwili przemyśleń. Manchester ma świetną okazje na rewanż za porażke w lidze. Diabły dodatkowo grają rewanż u siebie, co jest wielkim plusem ! Wierze z całego serca w awans i wierze, że rewanż sie uda ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/34/#findComment-225052

Ogólnie patrząc na pary liczę na jakąś niespodziankę, a najbardziej na Schalke, które może wydaje się zespołem najsłabszym, ale Raul, Farfan, czy Huntelaar mają potencjał by sprawić niespodziankę. Dodatkowo zmienił się u nich trener, któremu może uda się jakoś poskładać ten bałagan zrobiony przez Magatha (choć osobiście uważam, że Magath już jakoś to opanował i szło im coraz to lepiej).

----------------

Wczoraj mieliśmy mecze Ligi Europejskiej, no i odpadły z niej teoretycznie najlepsze drużyny, czyli Liverpool i ManCity.

Pary:

FC Porto - Spartak Moskwa

Benfica Lizbona - PSV Eindhoven

Villarreal - Twente

SC Braga - Dynamo Kijów

Ogólnie ciężko wskazać faworyta i każdy mecz wydaje się ciekawy i wyrównany, czego nie można niestety powiedzieć o losowaniu do LM. Ze wszystkich drużyn chyba najbardziej chciałbym wygranej PSV, bo mają oni bardzo fajny skład, a wygrana w LE mogłaby zachęcić Bayern do kupna paru ich zawodników :P

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/34/#findComment-225055

Shaktar vs Barcelona

Niech Barca nie lekceważy Ukraińców bo ci bez problemu poradzili sobie z Romą,a w grupie wyprzedili Arsenal.Dodatkowo na Ukrainie wszystkim gra się ciężko i to od meczu na Ukrainie wiele będzie zależeć.Jako fan Realu chciałbym żeby Barca odpadła(nie zrozumcie mnie źle szanuje ten klub),ale rozsądek podpowiada,że to Katalończycy awansują. Typ:Barcelona

Angielskie starcie już w 1/4,może to nawet lepiej.Z taką grą jak w tym sezonie Chelsea gdyby trafila na Real lub Barce mogłaby odpaść podobnie Manchester,który słabo gra na wyjazdach.Dzięki temu starcia Anglicy już wiedzą,że mają zespół w półfinale,a gdyby trafiły inaczej żaden z zespołów mógłby nie awansować. Typ:Manchester United

Chyba jedyna szansa dla Interu aby znaleźć się w półfinale co przy ich dyspozycji w tym sezonie będzie takim sukcesem jak zwycięztwo w tamtym sezonie.Schalke bez szans nie jest,ale aby mieć szanse w tym dwumeczu musi wygrać u siebie Typ:Inter

Real vs Tottenham

Najbardziej mnie to starcie interesuje,ale wolałbym aby Real grał z Chelsea lub United bo tak naprawde wciąż nie wiadomo czego oczekiwać po Królewskich.Perspektywa Gran Derbi w półfinale jest możliwa,ale Tottenham to również mocny zespół,lecz jeśli będą grali tak jak w meczu u siebie z Milanem to zbyt dużych szans nie mają i na to licze.Mam nadzieje,ze do meczu wykurują się Kaka i Higuain wtedy Real będzie miał znakomitą kadre,która będzie w stanie wygrać 4 mecze z Barceloną w ciągu miesiąca. Typ:Real Madryt

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/34/#findComment-225057

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Attitude
      Śmiało można mówić, iż premierowe Raw na Netflixie to spory sukces, przynajmniej pod względem zainteresowania. Netflix przekazał, że epizod z 6 stycznia międzynarodowo zebrał 4,9 miliona widzów. W samych Stanach Zjednoczonych show oglądało 2,6 miliona osób. Te statystyki robią wrażenie, bowiem to wzrost aż o 116% względem najchętniej oglądanego odcinka Raw z 2024 roku. Trzeba jednak mieć na uwadze, że ostatni epizod poniedziałkowej tygodniówki był mocno promowany. I sporo osób było zainteresowanych tym, jak będzie to teraz wyglądać na Netflixie. Wkrótce przekonamy się, czy te liczby to będzie mniej więcej stały trend. Eric Bischoff w najnowszej odsłonie swojej audycji "83 Weeks" odniósł się do reakcji publiczności podczas wspomnianego Raw na pojawienie się Hulka Hogana. Rzuciło się w uszy, to jak ikona została wybuczana w Intuit Dome. Bischoff próbował wyjaśnić tę sytuację. Zwrócił uwagę, że wiele osób, których nie było do tej pory w Kalifornii nie jest świadome, jak politycznie nastawiony jest ten stan. A po ostatnich wyborach prezydenckich w USA, Hogan i Donald Trump są jakby "zrośnięci" ze sobą w oczach wielu. Bischoff przyznał, iż Hulk może być rozczarowany. Ale nie powinien być zaskoczony czy zszokowany taką, a nie inną reakcją publiczności na jego osobę. Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Spadek w jakości kart niestety już był zauważalny w poprzednich miesiącach - szkoda, że z ciekawej, trochę innej federacji od reszty powstaje kolejny identyczny produkt.
    • Grins
      Co ten Lauderdale odpierdala... Może do Allie nic nie mam ale Effy to dno a nie zawodnik, nie chciałem tego widzieć może i dobrze że nie ma już tyle czasu tego śledzić, teraz gdy Gage odszedł z GCW raczej już nie będę tak zerkał na ten produkt tym bardziej jeśli ktoś taki jak Effy jest brany pod uwagę jako Main Eventer gali, pojebało totalnie Brett'a że stawia na ten odpad.   
    • Mr_Hardy
      Private Party te panie do świętowania mogli wybrać ładniejsze... Haha, fajny trolling z wejściem Stricklanda. Te zawiedzione miny 🤣. Genialny motyw z przerzucaniem Ricocheta między Archerem i Hobbsem. 🤣 Harley nie dość, że bardzo ładna, to jeszcze przezabawna. Śmiechłem ja Dax Harwood poślizgnął się i wywinął orła. Przewijałem kilkukrotnie. Bardzo fajne Dynamite, pełne dynamicznej akcji. Te niecałe dwie godziny minęły mi bardzo szybko. Super się to oglądało!
    • Mr_Hardy
      EDIT: Oj nie w tym temacie. Proszę skasować.
  • Dodaj nową pozycję...