Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Gdy tylko zobaczyłem jak Sneijder podchodzi do jedenastki wiedziałem od razu, że tego nie strzeli. Widać było jak go tam od środka zżerają emocje
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/338/#findComment-356630

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Tak i Ci wszyscy co tak jechali Argentyne. A Holandia tez sie przeslizgiwala karne z Kostaryka, pokonanie Meksyku dopiero w koncowce, ale co tam wszyscy widzieli tylko przeslizgujaca sie Brazylie i Argnetyne.

Mimo wszystko trudno beda mieli ze szwabami, a sam mecz nudny, ale to w koncowkach Argentyna miala sytuacje klarowne, w tym jedna 100%

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/338/#findComment-356631

Hmmm, kto tutaj był totalnie pewny wygranej Holandii :) ?
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/338/#findComment-356632

• Urządzenie:  Windows

Argentyna - Holandia 0-0 rzuty karne 4-2

Argentyna: Lionel Messi (+), Ezequiel Garay (+), Sergio Aguero (+), Maxi Rodriguez (+)

Holandia: Ron Vlaar (-), Arjen Robben (+), Wesley Sneijder (-), Dirk Kuyt (+)

Ciężkie chwile przeżywają Brazylijczycy...Najpierw sportowy blitzkrieg w wykonaniu Niemców, a teraz awans Argentyny do finału mundialu rozgrywanego na ich terenie. Obydwa półfinały przypominały trochę mecze fazy grupowej: najpierw łomot jakby naprzeciw siebie grali faworyt do wygrania mundialu i zespół z Oceanii, a potem nudnawe 0-0 między dwójką równorzędnych rywali, którzy nie chcieli przegrać meczu otwarcia. Zazwyczaj kiedy gra ze sobą Argentyna i Holandia, przywoływany jest finał MŚ 1978. Mam nieodparte wrażenie, że gdyby ten rewanż w Sao Paulo odbyli bohaterowie tamtego mundialu, to i tak wypadliby lepiej niż aktorzy dzisiejszego widowiska. Widowiska lichego pod względem emocji, jednak bardzo interesującego pod względem taktycznym. Z jednej strony Nigel de Jong i Ron Vlaar skutecznie opiekujący się system godzinnych zmian Lionelem Messim, z drugiej Ezequiel Garay obrzydzający walki o górne piłki Robinowi van Persiemu. Argentyńska defensywa znowu spisała się na medal. Znak czasów: stereotypowo pragmatyczni Niemcy wchodzą do finału w stylu najzdolniejszej zbieraniny dzieciaków na Copacabanie, zaś kojarzona z widowiskową grą Argentyna otwiera drzwi z napisem ,,finał" w stylu włoskim. Louis van Gaal dzisiaj nie był najlepszym graczem przy zielonej planszy strategicznej. Nie pomogła wymuszona zmiana taktyki na 4-3-3 w drugiej połowie. Nie opłaciło się igranie ze zdrowiem Nigela de Jonga. Nie chciał ponownie zdawać się na umiejętności Tima Krula i wpuścił Klaasa Jana Huntelaara, który ani nie błysnął w dogrywce, ani nie strzelał rzutu karnego. Lepszy okazał się człowiek, który nie będąc pijanym potyka się będąc pijanym i padł ofiarą mundialowego dyngusa...

Argentyna: Sergio Romero 5.5 – Pablo Zabaleta 4, Martin Demichelis 4, Ezequiel Garay 4.5, Marcos Rojo 3.5 – Javier Mascherano 4.5, Lucas Biglia 4, Enzo Perez 3.5 (81. Rodrigo Palacio 3.5) – Lionel Messi 2.5, Gonzalo Higuain 3 (82. Sergio Aguero 2), Ezequiel Lavezzi 3.5 (100. Maxi Rodriguez 2)

Trener: Alejandro Sabella 4

Holandia: Jasper Cillessen 3 – Ron Vlaar 4.5, Stefan de Vrij 3.5, Bruno Martins Indi 3 (46. Daryl Janmaat 3.5) – Nigel de Jong 4 (62. Jordy Clasie 3.5), Georginio Wijnaldum 3.5, Dirk Kuyt 4, Daley Blind 3 -Wesley Sneijder 1, Robin van Persie 2.5 (96. Klaas-Jan Huntelaar 2), Arjen Robben 3.5

Trener: Louis van Gaal 2.5

Sędzia: Cuneyt Cakir (Turcja) 4

Gracz meczu: Sergio Romero (Argentyna)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/338/#findComment-356633

No cóż, Niemcy będą musiały pokazać kolejne drużynie miejsce w szeregu i obnażyć ją totalnie.

Mecz bardzo nudny. Przebieg meczu idealnie oddaje ten obrazek:

10393707_10152524422114522_7380561776728008563_n.jpg

Obie drużyny zagrały tak, jakby bały się przejść dalej ;P Zawiodłem się na Holandii która zagrała bardzo słabo w ataku. Praktycznie każdy zawodnik formacji ofensywnej niewidoczny. Szkoda.

Mam nadzieję, że mecz o 3 miejsce wygra Holandia, a w finale Niemcy rozniosą Argentynę.

[ Dodano: 2014-07-10, 01:15 ]

Z jednej strony Nigel de Jong i Ron Vlaar skutecznie opiekujący się system godzinnych zmian Lionelem Messim, z drugiej Ezequiel Garay obrzydzający walki o górne piłki Robinowi van Persiemu.

Zapomniałeś o Mascherano który krył Robbena i nie dał mu za wiele pograc.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/338/#findComment-356634

No cóż mały, Holandia podobno miała roznieść Argentynę. Jak widać nie ma co gdybać przed meczem. Albicelestes zagrali drugi mecz bardzo dobrze w defensywie. Jeśli zagrają tak samo dobrze w obronie, w finale, to Niemcy raczej ich nie rozniosą. Oczywiście Niemiaszki będą faworytami i postawię na nich, ale żadnego lania pewnie nie będzie.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/338/#findComment-356635

No cóż mały, Holandia podobno miała roznieść Argentynę. Jak widać nie ma co gdybać przed meczem.

Łał, człowieku, odkryłeś na czym polega piłka nożna szacun. Tylko wiesz co mnie wkurza? Właśnie takie osoby jak ty. Które po meczu zaczynają się wymądrzać, że wiedziały, że mówiły, żeby nie typować tak itp. Tak jak my gdybaliśmy tak i ty gdybałeś. Proste i nie ma co teraz się z tego powodu wywyższać i robić niewiadmo kogo.

Gdyby Holandia wygrała, to pewnie napisałbyś, że to było pewne, że byli faworytem, dlatego wygrali.

Albicelestes zagrali drugi mecz bardzo dobrze w defensywie. Jeśli zagrają tak samo dobrze w obronie, w finale, to Niemcy raczej ich nie rozniosą.

No widzisz, a ja znów pogdybam i powiem, ze Niemcy wygrają więcej niż dwoma golami ;)

Edytowane przez maly619
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/338/#findComment-356637

A mnie wkurzają takie osoby, które skazują drużyny na pożarcie przed pierwszym gwizdkiem :)
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/338/#findComment-356638

Gdy tylko zobaczyłem jak Sneijder podchodzi do jedenastki wiedziałem od razu, że tego nie strzeli. Widać było jak go tam od środka zżerają emocje

Wesley Sneijder grał dzisiaj beznadziejnie. W ogóle był to słaby mundial Holendra, który wraz z Diego Forlanem zanotował największy zjazd formy w porównaniu do poprzedniego mundialu, z tą różnicą, że Urugwajczyk to już piłkarski emeryt, a Sneijder przy odpowiednim prowadzeniu się może pojechać za cztery lata do Rosji...

Hmmm, kto tutaj był totalnie pewny wygranej Holandii :) ?

Niektórym chyba pomyliło się, że Niemcy grają w obydwu półfinałach. :) Tu nawet nie chodzi o to, że mecz meczowi nierówny, bo to, co we wtorek wydarzyło się w Belo Horizonte jest scenariuszem realizowanym przez życie raz na tysiące przypadków.

Zapomniałeś o Mascherano który krył Robbena i nie dał mu za wiele pograc.

Nie zapomniałem, bowiem nagrodziłem go notą 4.5. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/338/#findComment-356639

A mnie wkurzają takie osoby, które skazują drużyny na pożarcie przed pierwszym gwizdkiem :)

Takie samo gdybanie jak twoje ;)

Zresztą, jak sam powiedziałem. Ty cały czas stawiasz się w pozycji wygranej, bo praktycznie co czytam twój wpis to widzę tekst typu: "postawiłem na X, ale chcę żeby wygrało Y". I teraz jak wygra X to piszesz, że tak stawiałeś i że było to pewne, a jak wygra Y to nagle robisz z siebie super eksperta i szukasz ludzie którzy typowali inaczej.

Ja potrafię przyznać się do złego typu. Ty cały czas stawiasz się w pozycji wygranego.

Edytowane przez maly619
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/338/#findComment-356640

Mały, gdyby miał tak napisać, to również po wczorajszym meczu napisałbym, że ten wynik to przez brak Neymara i Silvy :)
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/338/#findComment-356641

• Reputacja:   1

Holandia - Argentyna 0:0, 2:4 k.

Cieszę się, że Argentyna weszła. Stawiałem, że będą w finale i sprawdziło się. Są takimi, cichymi finalistami, bo styl przez cały turniej pozostawiał do życzenia. Mimo to podchodziłem do meczu z przeświadczeniem, że o złoto będą walczyć pomarańczowi. Było Brak Di Maríi, za to obecność Van Persiego mimo problemów z żołądkiem. Piłkarze z Ameryki świetnie spisali się w obronie. Holendrzy oddali tylko pare strzałów na bramkę. Zupełnie odcięty od kontaktu z piłką Robben, Van Persie nie ma również jak co ugrać, a Sneijdera zauważyłem dopiero przy karnym... Dopiero w tym meczu widziałem, że Argentyna jest zjednoczona. Jak dla mnie złote rady Mascherano dla Romero to jeden z ładniejszych obrazków turnieju. Van Gaal z kolei dzisiaj nie miał wpływu na grę. Zmiany nic nie dały, a wybór Vlaara na pierwszego, strzelającego to był błąd. Przeczuwałem, że nie trafi. Odnośnie bramkarza? Cóż widać było, że Krul chciał wejść. Może lepiej, by było gdyby wszedł. Szkoda mi trochę Cilessena, bo gość mógł się czuć niedoceniany i zapewne chciał być herosem.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/338/#findComment-356642

Mały, gdyby miał tak napisać, to również po wczorajszym meczu napisałbym, że ten wynik to przez brak Neymara i Silvy :)

Takie stwierdzenia po wyniku 7-1 są dla mnie po prostu parodią.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/338/#findComment-356643

A mnie takie, które przed turniejem. Sparafrazuje - Kostaryka????? będą dostarczycielami punktów. Anglia spokojnie ich rozjedzie.

Hehe

Tak to wygląda. Spodziewałem się, że wygra Holandia, ale wygrała Argentyna, cóż. Mecz nie porwał, Argentyna niczym mnie przekonała, więc jeśli wygra finał to byłaby to chyba ekipa, która zrobi to w najgorszym stylu biorąc pod uwagę wszystkie mecze, gorzej niż Hiszpania 4 lata temu. Trzymam kciuki za naszymi sąsiadami.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/338/#findComment-356644

No i stało się inaczej. Pomyliłem się.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/338/#findComment-356645

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• IIL
      @StuPH jak chcesz, to podaj linki do PJC i thebottomline Bottomline to głównie kolekcja kaset FH, jego felietony, newsy, itd. Głównie to jednak kopia pisanego przez FH kontentu z WrestleFans. Pamiętam, że PJC od @ KL  miało taki chat u góry strony i był bardzo aktywny swego czasu.  Było bardzo dużo efedow opartych na forach. Niektóre z nich funkcjonowały bardzo prężnie, ale nie znam niestety linków do nich.  @HeymanGuy złapałem admina RingSkill właśnie, ale niestety nic się nie zachowało...  
    • HeymanGuy
      Nie mam kontaktu z nikim z RS niestety  
    • StuPH
      Jesienią 2007 roku powstał blog, który w swoim czasie był mocno odwiedzany, a sam lubiłem poczytać raporty, które pisał tam KL. Mowa o Przyjacielu Johna Ceny (uwielbiam tę nazwę ). Niestety w archiwum jest tylko wersja od 2011, a więc po tym jak KL oddał bloga jakimś typkom.  Druga strona, która od razu przyszła mi na myśl, a nie została wskazana przez @ IIL  to The Bottom Line autorstwa FH. Najwcześniejsza wersja z archiwum pochodzi z 2003 r., więc to jakaś moja pierwsza klasa podstbazy xD Ja rzecz jasna trafiłem na stronę później, myślę że jakoś w okresie 2008 r. przez buszowanie na WF.  Na BGZ konto założyłem jakoś w czerwcu 2009 r., ale w sumie się nie udzielałem. Pamiętam, bo to okres wakacji przed gimnazjum kiedy spędzałem masę czasu na graniu w SAMP i...  a na pierwszy zaprosił mnie użytkownik attitude o nicku Hrystek.  Matko, ale nostalgłem! Dzięki adminie 
    • IIL
      To ciekawe...  Generalnie wszystkie konta z BGZ zostały połączone z bazą Attitude, także jeżeli pamiętasz swój nick, to mogę je scalić z Twoim obecnym kontem. Wiesz może ktoś był właścicielem RingSkill? Też miałem tam konto i pamiętam, że udzialałem się tam sporo w tematach odnośnie puroresu z m.in. @ Yao . Pisałem kiedyś na ich fanpage na FB, ale chyba nikt z autorów z tego nie korzysta. Fajnie byłoby moc przywrócić te forum do archiwum jeżeli zachowała się kopia bazy danych. Chętnie przejrzałbym swoje stare posty.
    • Kaczy316
      Podczas main eventu Jacob powiedział w pewnym momencie "I love you Solo" Więc w sumie może dalej jest z Solo, ale ciężko stwierdzić, może za tydzień się dowiemy. 
  • Dodaj nową pozycję...