Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

nikt nie stawia na Argentynę - żebyście się jutro nie zdziwili
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/336/#findComment-356544

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Dlatego ostrzegam, że może nie być łatwo Holandii. Belgia też miała się przejechać po Argentynie...........
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/336/#findComment-356545

Co to był za mecz :D Chociaż, czy to był mecz :D To bardziej trening, albo gwałt :D Cudowne uczucie. Tak zniszczyć Brazylię, tak ich ośmieszać. Niemcy po prostu robili co chcieli, a Brazylia mogła tylko patrzeć. Nawet nie wiecie jak bardzo napawałem się tym cierpieniem fanów pokazywanych w trakcie meczu, jak napawałem się smutnym głosem Szpaka (który wyraźnie szedł za Brazylią). Tak bardzo mnie to wszystko cieszyło, że znajoma powiedziała, że jestem jak Sith, który czerpie moc z cierpienia innych :D

Szczerze mówiąc nawet nie chce mi się tego analizować tego meczu. No bo po co? Niemcy po prostu roznieśli Brazylię i teraz trzeba wygrać finał i dołożyć czwartą gwiazdkę do koszulek.

Jedyne czego mi szkoda to Mullera, który mógł nawalić tu goli i zapewnić sobie koronę króla strzelców. A tak? Będzie trzeba strzelić w finale Holendrom :D

PS: Zapomniałbym o kolejnej mega sprawie, a więc Miro Klose został najlepszym strzelcem w historii MŚ! Super sprawa i cieszę się, że do tego doszło, bo miałem momenty na tym mundialu, że wkurzałem się na Loewa i na to, że nie daje Klose szansy na pobicie tego rekordu.

nikt nie stawia na Argentynę - żebyście się jutro nie zdziwili

Dlatego ostrzegam, że może nie być łatwo Holandii. Belgia też miała się przejechać po Argentynie...........

Brazylia też miała roznieść Niemcy ;P

Ja totalnie stawiam na Holandię. Brazylia i Argentyna to bardzo podobne drużyny. Obie wyraźnie stawiają na jedną gwiazdę, obie jak na razie nie przekonywały niczym specjalnym na tych MŚ. Dlatego ja osobiście jestem pewien wygranej Holandii. Nie zdziwiłbym się nawet, gdybyśmy dostali równie jednostronny mecz jak dziś (może nie wynik, ale mecz już tak).

PS2: Jest jeszcze jedna powód dla którego cieszy mnie ten wynik (poza skompromitowaniem Brazylijczyków :D). Przed meczem bałem się, że nawet jeśli Niemcy wygrają, to będą tłumaczenia, że nie było Neymara i Silvy - po prostu gra Niemiec zejdzie na dalszy plan, a ludzie będą skupiać się na tych brakach. Dzięki takiemu wynikowi nikt nie może powiedzieć, że brak Neymara miał tu znaczenie. Przy takiej grze Niemców nawet Ronaldo, Ronaldinho i Roberta Carlos by nie pomogli.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/336/#findComment-356547

Brazylia- Niemcy 1:7

O pierwszej połowie się już wypowiedziałem, w drugiej padły dwie kolejne bramki strzelone przez zmiennika, wiec Loew miał nosa kogo wpuścić. Odnośnie całego meczu można tylko powiedzieć że Brazylia miała szczęście że rywal w drugiej połowie odpuścił. Bo jak Niemiaszkom zachciało się wyjść pod bramkę rywala, tonie dość że grali prawie jak Hiszpania- podając bez końca- to było to na wyższym poziomie, bo kończyło się bramką lub zagrożeniem bramki.

Brazylia nie miała do kogo grać, więc totalnie się pogubiła. Zawsze mieli jednego zawodnika na którego grali, a teraz gdy Neymara zabrakło to Brazylia cofnęła się lata świetlne. Niemcy odbierali im piłkę kiedy tylko chcieli, grali jak chcieli, ogólnie pomimo ich dominacji to mecz był bardzo ciekawy, bo Niemcy nie cofnęli się do obrony, tylko dążyli do strzelenia kolejnych goli.

Jak to mówił F. Kiepski: Są na tym świecie rzeczy, których się fizjologom nie śniło. I ten mecz w zupełności do tego powiedzenia pasuje.

A i jeśli w meczach pucharowych spadła średnia bramek w tym mundialu, to Niemcy mocno ją podreperowali :D

Manuel Neuer 4.5

Weź, co on ci zrobił że nie dałeś mu maksymalnej oceny, skoro zawodnikom grającym ledwo około jednej połowy dałeś piątki? :grin:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/336/#findComment-356558

Przed meczem bałem się, że nawet jeśli Niemcy wygrają, to będą tłumaczenia, że nie było Neymara i Silvy - po prostu gra Niemiec zejdzie na dalszy plan, a ludzie będą skupiać się na tych brakach. Dzięki takiemu wynikowi nikt nie może powiedzieć, że brak Neymara miał tu znaczenie. Przy takiej grze Niemców nawet Ronaldo, Ronaldinho i Roberta Carlos by nie pomogli.

Bo będą. O ile jeszcze brak Neymara, choć widoczny można pominąć, bo jednak Brazylijczycy mieli kilka sytuacji, w których jeśli nie zabrakłoby im zimnej krwi, to mogli mieć bramki, to już brak Silvy w obronie był ogromnym osłabieniem. Ten zawodnik trzymał do tej pory obronę Brazylii w całości, a i potrafił jednym podaniem rozpocząć akcję ofensywną. Bez niego obrona Brazylii była jak dzieci we mgle. No, ale taki jest futbol. Nie raz już reprezentacje przegrywały, gdy zabrakło kluczowych zawodników, jednak dawno nie było to aż tak widoczne.

Gdy w meczu o 3 miejsce wróci Thiago Silva to Brazylia jeszcze może wywalczyć brąz, bo Argentyna (którą typuję jako drużynę, która przegra dzisiejszy półfinał), wcale nie jest od nich lepsza i gra podobnie. Natomiast finału Niemcy - Holandia nie umiem wytypować, ale wierzę, że to może być świetny mecz.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/336/#findComment-356561

Media podają, że ta porażka dla Brazylii to dramat porównywalny z Maracanazo. Gdybym miał sam oceniać, to uważam, że nie było w historii piłki gorszego dnia dla Canarinhos. Gdyby zeszli pokonani 0:3, to byłoby jeszcze do zdzierżenia. Ot, przegrali z lepszymi od siebie i tyle. Ale takie wyniki to padają w sparingach między drużynami na wpół amatorskimi, a pierwszą ligą. Sam typowałem Niemców (od początku uważam, że jebańcy wygrają ten mundial, ale bardzo chcę się mylić), ale liczyłem co najwyżej na jakąś pewną wygraną w stylu 2:0, a nie taki pogrom. Ten wynik jest wręcz... nieprzyzwoity. Nawet ta honorowa bramka padła, bo Niemcy wyraźnie już machnęli ręką. Jak chcieli, to Brazylijczycy mogli im co najwyżej naskoczyć, albo fenomenalny Neuer bronił bezbłędnie. Mi tam akurat żal jest brazylijskich kibiców. Dobili państwowy budżet tymi mistrzostwami, brakuje im na wszystko, a na koniec to w co zainwestowali okazało się wielką klapą. Deprecha narodowa murowana.

Swoją drogą - należy skończyć pierdolenie, że narodowy sport Brazylijczyków to piłka nożna. Przecież to jasne jak słońce, że jest nim brazylijskie jiu jitsu. Oss! ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/336/#findComment-356567

]Manuel Neuer 4.5

Weź, co on ci zrobił że nie dałeś mu maksymalnej oceny, skoro zawodnikom grającym ledwo około jednej połowy dałeś piątki? :grin:

Manuel Neuer nic mi nie zrobił :P . Jak Niemcy zostaną mistrzami świata to według mnie będzie jednym z kandydatów do miana MVP turnieju. Po prostu nie dałem się zwariować opiniom Dariusza Szpakowskiego i kilku innych ekspertów uważających, że Neuer wyprzedza epokę. Niemiec jest jednym z najlepszych bramkarzy na świecie, ale we wczorajszym meczu obronił kilka, a nie kilkanaście groźnych strzałów jak Tim Howard w meczu z Belgią, ponadto tylko jedna próba Paulinho było naprawdę groźnym strzałem. Ludziom grającym mniej niż połowę jak np. Andre Schuerrle dałem 5, bo on w odróżnieniu od takiego Ramiresa chciał jeszcze się pokazać, choć losy meczu były już przesądzone. 4,5 to bardzo wysoka nota, 75% :P

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/336/#findComment-356568

Po prostu nie dałem się zwariować opiniom Dariusza Szpakowskiego i kilku innych ekspertów uważających, że Neuer wyprzedza epokę. Niemiec jest jednym z najlepszych bramkarzy na świecie, ale we wczorajszym meczu obronił kilka, a nie kilkanaście groźnych strzałów jak Tim Howard w meczu z Belgią, ponadto tylko jedna próba Paulinho było naprawdę groźnym strzałem.

Hehe. Sam łapię się czasami (podkreślam - czasami) na tym, że przyjmuję opinie telewizyjnych ekspertów oraz komentatorów (nawet takiego Szpaka, którego nie dzierżę i który ewidentnie musi coś jarać przed programem) jako prawdę objawioną, chociaż oczy widzą co innego. Neuer - jeżeli czegoś nie spierdoli w międzyczasie - powinien mieć pewne miejsce w jedenastce turnieju. Skurwiel potrafi napsuć krwi napastnikom. Wczoraj tak właśnie było, ale naprawdę groźnych strzałów, czy też akcji Canarinhos mieli rzeczywiście tylko kilka. Z drugiej strony to nie wina Neuera. Z tego co pamiętam, to bronił bezbłędnie, ale był taki moment, że przełączyłem mecz na kilkanaście minut więc może umknęła mi jakaś jego wpadka, która sprawiła, że dałeś mu 4.5.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/336/#findComment-356570

• Reputacja:   1

Skurwiel potrafi napsuć krwi napastnikom. Wczoraj tak właśnie było, ale naprawdę groźnych strzałów, czy też akcji Canarinhos mieli rzeczywiście tylko kilka. Z drugiej strony to nie wina Neuera. Z tego co pamiętam, to bronił bezbłędnie, ale był taki moment, że przełączyłem mecz na kilkanaście minut więc może umknęła mi jakaś jego wpadka, która sprawiła, że dałeś mu 4.5.

______

Największą zaletą Neuera jest to że on często gra jako stoper, jak nie ma komu rozegrać piłki to on wyjdzie przed pole karne, a nawet do końca własnej połowy. Owszem często broni on znakomicie, lecz jest on także rewelacyjnym rozgrywającym, za to głównie powinien dostać nagrodę najlepszego bramkarza. Chociaż konkurencja na tych mistrzostwach była wielka - Ochoa, Navas (Puścił 2 gole w 5 meczach ! ), Howard czy ten Chilijczyk którego nazwiska nie pamiętam.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/336/#findComment-356571

Skurwiel potrafi napsuć krwi napastnikom. Wczoraj tak właśnie było, ale naprawdę groźnych strzałów, czy też akcji Canarinhos mieli rzeczywiście tylko kilka. Z drugiej strony to nie wina Neuera. Z tego co pamiętam, to bronił bezbłędnie, ale był taki moment, że przełączyłem mecz na kilkanaście minut więc może umknęła mi jakaś jego wpadka, która sprawiła, że dałeś mu 4.5.

______

Największą zaletą Neuera jest to że on często gra jako stoper, jak nie ma komu rozegrać piłki to on wyjdzie przed pole karne, a nawet do końca własnej połowy. Owszem często broni on znakomicie, lecz jest on także rewelacyjnym rozgrywającym, za to głównie powinien dostać nagrodę najlepszego bramkarza. Chociaż konkurencja na tych mistrzostwach była wielka - Ochoa, Navas (Puścił 2 gole w 5 meczach ! ), Howard czy ten Chilijczyk którego nazwiska nie pamiętam.

Manuel Neuer według mnie wprowadził do futbolu coś, co nazwałbym roboczo ,,ekonomia ruchów bramkarskich". Wielu bramkarzy czy to w meczu z Francją czy z Brazylią rzucałoby się do strzałów, które on bronił bazując na doskonałych warunkach fizycznych. Neuer to w ogóle ekscentryczna postać. Dwa lata temu w finale Ligi Mistrzów przeciwko Chelsea Londyn strzelał rzut karny w trzeciej serii konkursu jedenastek, co pokazuje, że gość ma jaja. Bayern przegrał ten finał, co mnie ucieszyło jako sympatyka ,,The Blues", jednak Manuela było mi autentycznie szkoda. Kończąc, co do not dla bramkarza to wystawiając je od blisko roku przekonałem się, że bramkarzowi najciężej wystawić sprawiedliwą notę. Jaką notę dać bramkarzowi zachowującemu czyste konto, który w meczu był bezrobotny? 3? Przecież nic nie zawalił? 5? To tak jakby w szkole stawiali piątki za przyjście na lekcję...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/336/#findComment-356574

ale trzeba spojrzeć prawdzie w oczy, nie daje on tyle Brazylii co kiedyś Bebeto, Romario, Rivaldo, Ronaldo, czy nawet Ronnie.

Oj tam Euz, wcale nie daje Brazylii aż tak wiele jak Ci się wydaje :twisted:

Co do wczorajszego meczu : Nie mogę ukryć satysfakcji :D Bardzo chciałem żeby Brazylia wreszcie dostała porządny nokaut, bo grali padakę podczas tych mistrzostw i Chile przeszli fartem. Bardzo podobała mi się wczoraj gra Khediry, może dlatego, że jestem zaślepionym fanem Realu ( :twisted: ) ale wydawało mi się, że Sami rozegrał naprawdę świetne zawody.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/336/#findComment-356576

Kumpel wrzucił mi to na fb (dziękuję, Mani :-) ), może tu też komuś się spodoba ;)

Jim Ross calling the Germany vs Brazil highlights

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/336/#findComment-356578

Jaką notę dać bramkarzowi zachowującemu czyste konto, który w meczu był bezrobotny? 3? Przecież nic nie zawalił? 5? To tak jakby w szkole stawiali piątki za przyjście na lekcję...

Tylko, że tutaj Neuer nie był bezrobotny. Miał wystarczającą liczbę okazji, żeby móc pokazać swoje umiejętności, swój kunszt. Gdyby naprawdę był bezrobotny, to zapewne nie byłoby nawet tej dyskusji. Zatem porównanie z uczniem, który dostaje piątkę za przyjście na lekcję jest naciągane.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/336/#findComment-356580

Jaką notę dać bramkarzowi zachowującemu czyste konto, który w meczu był bezrobotny? 3? Przecież nic nie zawalił? 5? To tak jakby w szkole stawiali piątki za przyjście na lekcję...

Tylko, że tutaj Neuer nie był bezrobotny. Miał wystarczającą liczbę okazji, żeby móc pokazać swoje umiejętności, swój kunszt. Gdyby naprawdę był bezrobotny, to zapewne nie byłoby nawet tej dyskusji. Zatem porównanie z uczniem, który dostaje piątkę za przyjście na lekcję jest naciągane.

Dlatego dałem mu 4.5, a nie 3 :) Ten przykład z bezrobotnym bramkarzem przywołałem, ponieważ naprawdę ciężko jest ocenić poczynania bramkarza :). Neuer wczoraj - że się tak wyrażę - kilkakrotnie zaznaczył swoją aktywność na boisku...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/336/#findComment-356582

Bardzo podobała mi się wczoraj gra Khediry, może dlatego, że jestem zaślepionym fanem Realu ( :twisted: ) ale wydawało mi się, że Sami rozegrał naprawdę świetne zawody.

Bo zagrał ;) Co mnie zaskoczyło w jego grze, to częste włączanie się do ataku. W kadrze raczej rzadko mu się to zdarza i to Schweinsteiger jest tym od ataku i obrony, a Sami skupia się tylko na destrukcji. Tutaj role zawodników się odwróciły, no i wyszło to bardzo dobrze, bo i Khedira zagrał bardzo dobry mecz w ataku i Bastian zagrał bardzo dobrze w obronie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/336/#findComment-356583

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Mr_Hardy
      Z tej listy to pamiętam, że oprócz Attitude miałem konto na BGZ i RingSkill. No i WF, ale to jeszcze stoi. Nigdy nie byłem aktywny na forach jak teraz. Kiedyś był nacisk na dłuższe posty. A u mnie z pisaniem czegoś to średnio. 
    • StuPH
      Tak jest! A konkretniej, jak wskazywał sam autor - "What?!" to felietony mojego autorstwa które ukazywały się najpierw na Wrestling24H, następnie na WF24H, a teraz pisze je na The Bottom Line oraz Attitude.    Tak, użytkownicy forum WF organizowali swego czasu quizy, ale z tego co pamiętam to sporo osób z czatu było konkretnie z PJC.    Linki: The Bottom Line:  THE BOTTOM LINE - Wrestling na vhs i cd WEB.ARCHIVE.ORG najswieÂsze wie¶ci z wrestlingu oraz sklep z kasetami     PJC: spam WEB.ARCHIVE.ORG      
    • IIL
      @StuPH jak chcesz, to podaj linki do PJC i thebottomline Przeglądałem thebottomline autorstwa @ FH gdzieś od 2006 roku. Był tam zbiór jego felietonów, newsów, relacje z wypadów na WM, kolekcja kaset VHS, itd. Głównie to jednak kopia pisanego przez FH kontentu dla WrestleFans. Pamiętam, że PJC od @ KL  miało taki chat u góry strony i był bardzo aktywny swego czasu.  Było bardzo dużo efedow opartych na forach. Niektóre z nich funkcjonowały bardzo prężnie, ale nie znam niestety linków do nich.  @HeymanGuy złapałem admina RingSkill właśnie, ale niestety nic się nie zachowało...  
    • HeymanGuy
      Nie mam kontaktu z nikim z RS niestety  
    • StuPH
      Jesienią 2007 roku powstał blog, który w swoim czasie był mocno odwiedzany, a sam lubiłem poczytać raporty, które pisał tam KL. Mowa o Przyjacielu Johna Ceny (uwielbiam tę nazwę ). Niestety w archiwum jest tylko wersja od 2011, a więc po tym jak KL oddał bloga jakimś typkom.  Druga strona, która od razu przyszła mi na myśl, a nie została wskazana przez @ IIL  to The Bottom Line autorstwa FH. Najwcześniejsza wersja z archiwum pochodzi z 2003 r., więc to jakaś moja pierwsza klasa podstbazy xD Ja rzecz jasna trafiłem na stronę później, myślę że jakoś w okresie 2008 r. przez buszowanie na WF.  Na BGZ konto założyłem jakoś w czerwcu 2009 r., ale w sumie się nie udzielałem. Pamiętam, bo to okres wakacji przed gimnazjum kiedy spędzałem masę czasu na graniu w SAMP i...  a na pierwszy zaprosił mnie użytkownik attitude o nicku Hrystek.  Matko, ale nostalgłem! Dzięki adminie 
  • Dodaj nową pozycję...