Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Finally! Brazylia jedzie do domu ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/335/#findComment-356527

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Finally! Brazylia jedzie do domu ;)

A mecz o 3 miejsce? :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/335/#findComment-356529

http://www.decidethis.co.uk/images/52dffe96/02cd47-08168644.jpg

50 MLN EURO

http://cdn.images.express.co.uk/img/dynamic/67/590x/450217861-457056.jpg

25 MLN EURO

Arewułar Braz17.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/335/#findComment-356531

Jezu, ale się cieszę :D Ciekawe co teraz musi czuć Mały :D

Nie ma sensu tutaj się rozpisywać, jutro liczę na podobne lanie sprawione Argentynie :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/335/#findComment-356532

Mi szkoda Brazylijczyków. I chyba będę tym jedynym, bo tutaj na forum sami przeciwnicy canarinhos. Niemcy zagrali genialnie i jeśli nie zdobędą majstra to będzie to kompromitacja na całej linii. A Brazylia ? I tak jest lepiej niż na dwóch ostatnich mundialach. Brawa dla nich, że przynajmniej po tym nokaucie próbowali coś grać.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/335/#findComment-356533

• Urządzenie:  Android

Gangbang! Brak słów... Kibicuje od wielu lat Brazylii, ale to co się dzisiaj stało (a także przez cały turniej - sędzia Hiroshima, fart z Chile itd.). Niemcy zagrali swoje i roznieśli Brazylijczyków. Nie szkoda mi tego, że mój faworyt odpada. Bardziej obawiam się zamieszek w kraju i innych tego typu wydarzeń. Wciąż brakuje mi słów aby opisać to co się stało, ale wiem jedno - na naszych oczach pisze się historia!
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/335/#findComment-356534

• Urządzenie:  Windows

Niemcy zagrali genialnie i jeśli nie zdobędą majstra to będzie to kompromitacja na całej linii

Będzie niespodzianka, a nie kompromitacja. Mecz się fatalnie ułożył Brazylijczykom, i zbyt hurraoptymistycznie podeszli do meczu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/335/#findComment-356535

Ale najbardziej to szkoda mi tych wszystkich kibiców. Oby nie było żadnej tragedii.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/335/#findComment-356536

• Reputacja:   1

Brazylia - Niemcy 1:7

Niezmordowany, niemiecki blitzkrieg miażdży Brazylię w parę minut i ustala cały mecz. Niemcy zaskoczyli słabą Brazylię zdobywając bramkę, która gospdoarzy zszokowała i wprowadziła chaos. Bo innej opcji nie widzę... Ci zawodnicy kompletnie się pogubili i nie wiedzieli gdzie są. Ktoś powiedział w studiu, że ta reprezentacja się skończyła i z jednej strony jestem ciekaw, co teraz będzie z tymi zawodnikami. Czy ta drużyna będzie wstanie jeszcze nawiązać walkę o brąz, bo futbol Brazylijski na pewno się nie skończył i oni jeszcze zagrają lepiej jako drużyna (mam nadzieję).

Bardziej obawiam się zamieszek w kraju i innych tego typu wydarzeń. Wciąż brakuje mi słów aby opisać to co się stało, ale wiem jedno - na naszych oczach pisze się historia!

Niestety, ale są. W Sao Paulo ludzie palą już samochody na ulicach... .

I jeszcze informacja odnośnie Holandii. Van Persie się rozchorował na żołądek i nie wiadomo czy zagra z Argentyną.

Edytowane przez Pavlos
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/335/#findComment-356537

Blitzkrieg w stylu orlikowym. Bardziej przypominało mi to grę na orliku niż półfinał MŚ.

Brazylia zaskoczyła mnie dobrą grą w pierwszych 10 minutach, niestety na więcej ich nie było stać i mecz skończył się bawarskim gangbangiem. Najbardziej zadowolone z takiego obrotu spraw będą zapewne brazylijskie prostytutki, które liczyły przynajmniej na taką podaż niemieckich klientów jaką ich piłkarze dostarczyli bramek, a teraz do Brazylii pewnie przyjedzie sporo Niemców w nadziei, że kupią bilety na czarnym rynku, a pewnie wylądują w jakimś burdelu z kuflem w ręku.

Buczenie na Freda było zupełnie niepotrzebne. Cały zespół nic nie grał, a najbardziej środek pomocy. Oby Argentyna przegrała jutro, bo skończy się tak samo jak dziś.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/335/#findComment-356538

Brazylia - Niemcy 1-7

Oscar 90' - Thomas Mueller 11' ; Miroslav Klose 23' ; Toni Kroos 24', 26' ; Sami Khedira 29' ; Andre Schuerrle 69', 79'

To będzie jeden z najbardziej pamiętnych meczów w historii futbolu. Historyczne wydarzenie, w którym Niemcy obnażyli wszystkie mentalne słabości Brazylijczyków. Podopieczni Luiza Felipe Scolariego tak naprawdę sami nakręcali na siebie bat ogłaszając ruch wyzwoleńczy imienia Neymara. Te wszystkie przemowy, listy i akcja z koszulką podczas śpiewania hymnów tylko potęgowały stres u gospodarzy. Żądzy zwycięstwa starczyło na pięć minut. ,,Canarinhos" byli tak sparaliżowani, że zamiast odbierać Niemcom piłkę, patrzyli jak ci kopią ją do bramki. Udało im się strzelić tylko jedną bramkę, choć okazji było więcej, ale tej rzezi Brazylijczycy nie wymarzą z pamięci latami, a na pewno nie w drugiej połowie jednego z najważniejszych meczów w ich karierach. Żenujące próby wymuszania rzutu karnego tylko potęgowały słabość pięciokrotnych mistrzów świata. Brazylia pokaże charakter, jeśli wygra mecz o brązowy medal, bo skoro rozpłakali się jak bobry po wyeliminowaniu Chile w 1/8 finału, to co zrobią po masakrze w Belo Horizonte?

Słów kilka o zwycięstwach, bo to oni pokazali świetny futbol, doskonałe przygotowanie mentalne i ogromny luz w grze. Chęć zdobywania kolejnych bramek udowodniła, że zachłyśnięcie się pogromem gospodarzy w finale raczej im nie grozi, choć te mistrzostwa są tak zaskakujące, że żaden wynik w niedzielę mnie nie zdziwi...

Brazylia: Julio Cesar 2 - Maicon 1, David Luiz 1.5, Dante 1, Marcelo 1 - Luiz Gustavo 1, Fernandinho 1 (46. Paulinho 3), Oscar 3 - Hulk 1 (46. Ramires 2), Fred 1.5 (69. Willian 1), Bernard 3

Trener: Luiz Felipe Scolari 3

Niemcy: Manuel Neuer 4.5 - Philipp Lahm 5.5, Jerome Boateng 4.5, Mats Hummels 4 (46. Per Mertersacker 4), Benedikt Hoewedes 4 - Sami Khedira 6 (76. Julian Draxler bez oceny), Bastian Schweinsteiger 5, Toni Kroos 6, Thomas Mueller 5, Mesut Ozil 4.5 - Miroslav Klose 5 (58. Andre Schuerrle 5)

Trener: Joachim Loew 5

Sędzia: Marco Rodriguez (Meksyk) 4.5

Gracz meczu: Sami Khedira (Niemcy)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/335/#findComment-356539

Coś mi się wydaje, że znowu Europa będzie górą.

Jeszcze co do meczu, to początek nie wskazywał na kompromitację. W pierwszych minutach to Niemcy byli zagubieni, a Brazylijczycy atakowali i kontrolowali grę. Niestety jedna bramka otworzyła worek z golami.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/335/#findComment-356540

• Reputacja:   608

Brazylia powinna się cieszyć z tego, że jakoś doszła do najlepszej czwórki. Gdyby mundial był w innym kraju to ta drużyna mogła by odpaść jeszcze wcześniej. Piłkarze z tej kadry są strasznie słabi w porównaniu z najlepszymi piłkarzami w historii tego kraju. Nie pamiętam nawet kiedy Brazylia była tak słaba w piłkę. Winę ponosi również Scolari, który poprzez swoją selekcję narobił sobie tylko kłopotów. Fred w ataku stał się symbolem słabości tej drużyny. Dzisiaj żaden Neymar czy Silva by nie pomogli. Niemcy zagrali kapitalny mecz i to należy im oddać. Rozegrali najlepsze 90 minut spośród wszystkich drużyn na tym turnieju. Holandia z Hiszpanią jednak w pierwszej połowie miała trochę kłopotów. Niemcy idą na mistrza, może Robben do spółki z Van Gaalem jeszcze namieszają. Brazylia jest i tak wysoko jak na swoje możliwości. Dzisiaj było widać ile dzieli ją w tej chwili od najlepszych. :wink:
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/335/#findComment-356541

Nie wiem jak wy ale znowu czułem brak bezstronności w komentarzu Szpaka. Gdy niemcy strzelili był on tak cicho że pomyślałem o jakim spalonym faulu czy cokolwiek co uniemożliwia zaliczenie bramki. Pewnie gdyby Brazylia strzeliła jako pierwsza to Dariusz tak darłby ryja że wszystkim dziewicom na stadionie pękłyby błony i zostały rozdziewiczone w oficjalny czarny dzień narodu.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/335/#findComment-356542

Ale widzę, że wy tu już widzicie Holandię w finale, a ja myślę, że wcale tak łatwo nie będzie. Jeszcze te informacje, że Van Persie i Vlaar nie zagrają, a więc duże osłabienia.

Wydaje mi się, że Holandia skromnie pokona Argentynę. Raczej nie ma szans na powtórkę z dzisiaj.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/335/#findComment-356543

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• HeymanGuy
      A te bany od Boryssa były za wyśmiewanie się z sympatii jego syna do Reya Mysterio?
    • StuPH
      Ale tylko jako cmentarzysko  Będąc przy temacie forum WF, przypomniał mi się fakt, że na wiosnę 2009 r. sporo użytkowników wyłapała bany (chyba nawet od samego Boryssa) i w tamtym okresie wygnani założyli własne forum, którego nazwy w stu procentach nie jestem w stanie sobie przypomnieć, ale coś mi świta, że mogło to być Polish Wrestling Zone. Przez jakiś pierwszy miesiąc (lub dwa tygodnie?) było na darmowym serwerze, później już bardziej profeska. Oczywiście forum nie przetrwało zbyt długo, bo w gruncie rzeczy jedynymi użytkownikami byli ex-WFowcy (SinMaker był adminem na nowym forum i WF - ten to się umiał ustawić ). Ciekawostka - na wspominanym przeze mnie forum pojawił się Wee Man Pawłowski, który nawet dostał moderatora i promował jako swoje jakieś przedsięwzięcie wrestlingowe. Później okazało się, że nie miał z tym nic wspólnego, lecz brnął, że "został wyrzucony z własnego projektu". Ot historia krótko żyjącego forum. 
    • HeymanGuy
      Liczby, choć na pierwszy rzut oka mogą wyglądać spoko, to nie są takie super mega spektakularne, zwłaszcza jeśli chodzi o Stany. 2,6 miliona widzów w US to w sumie niemało, ale trzeba wziać pod uwagę, że USA to gigantyczny rynek, a WWE to marka z ogromnym zasięgiem. Kiedy patrzy się na takie globalne wydarzenia jak Super Bowl, tam leci po 100 milionów widzów. Dla porównania – 2,6 miliona to jakby tylko czubek góry lodowej. No, to tak, jakby się miało Ferrari, ale jeździło się tylko po osiedlu – niby fajnie, ale jest gdzieś z tyłu głowy świadomość, że można więcej. I teraz, serio, rozumiem tych, którzy mówią, że te liczby nie robią wrażenia. To jest Netflix, który ma miliony subskrybentów, a WWE to marka, która ma swoje stałe, mocne grono fanów na całym świecie. Więc na pewno można było liczyć na więcej. Jasne, debiut, trzeba się przyzwyczaić do tej całej zmiany, ale patrząc na potencjał tej współpracy, to spodziewałem się czegoś, co by naprawdę wstrząsnęło rynkiem. Netflix to nie tylko platforma streamingowa, to globalna potęga, więc te wyniki powinny być mocniejsze, nawet jeśli weźmiemy pod uwagę, że WWE to nie jest sport, a rozrywka – coś, co nie zawsze przyciąga aż takie masy ludzi. Ale żeby nie było – ja bym na ich miejscu nie tracił nadziei. To dopiero początek i na pewno te liczby jeszcze będą rosnąć, bo jak na razie to Netflix trochę jakby testuje wodę. Może będą wprowadzać zmiany w sposobie promocji, godzinach emisji, może jakiś dodatek w postaci nowych treści z WWE? Więc w sumie nie ma co skreślać, ale z drugiej strony – jakieś większe emocje i oczekiwania to chyba nie do końca zostały spełnione.
    • StuPH
      Trochę późno ale udało mi się obejrzeć całą galę, choć rozbiłem sobie to na wczorajszy wieczór i dzisiejszy poranek. Przed samym Raw pompa była, co zrozumiałe olbrzymia. Na początek może o kwestiach wizualnych, na które zawsze zwracam uwagę. Sam stage okej, choć do tych sprzed ery HD i tak daleko. Niemniej dużo bardziej podobają mi się takie małe, w klimacie dawnych gal w Madison Square Garden, do których Hunter powoli chyba wraca, niż wielkie telebimy jak np. przedcovidowe Raw. LED-ów niestety nawalone jak dotychczas, ale trzeba przyjąć, że od tego już nie ma powrotu w WWE. Ring – czarna mata okej (choć ta niebieska na SmackDown mi bardzo siedzi), reklamy niech będą. Szkoda tylko, że ciągle stosują białe liny – nigdy mi się one nie podobały. Zdecydowanie wolę gdy są barwy tygodniówki. Akcja. Jest The Rock – theme Final Bossa, look Final Bossa i… pierdololo bez sensu. Czyli co? Cały kozacki okres od heel turnu, super akcje na tym evencie promocyjnym przed WM, sama WrestleMania i oczywiście powrót na Bad Blood, który wzbudził we mnie duże nadzieje… jak krew w piach? Okej, jest Final Bossem, może robić co tylko chce, ale ja tego nie kupuję. Kilka miesięcy temu chciał zamordować Cody’ego na parkingu w deszczu a teraz przyszedł czas na lizanie się po jajkach. Roman vs Solo – szału ni ma, dupy nie urywa. Mnie zaskoczył KO, choć po nim Cody był już oczywistością. Wydarzenia bezpośrednio po walce na chwilkę przywróciły mi złudną nadzieję, że z The Rock przyheeluje ale nic z tego (a mówię to jako osoba, która chyba od zawsze, tak ogólnikowo, wolała face-ów!) John Cena z promami nie schodzi poniżej pewnego poziomu. Fajnie rozpoczął pożegnalny tour. Trochę pokornej gadki, ale koniec końców będzie się starał. To mi się podoba, o to chodzi, jak mówił Bolec. Liv Morgan – Rhea Ripley – dobra walka. Rhea pas musiała w końcu zdobyć i zdobyła. Jestem fanem Liv więc z tego powodu, na moje, szkoda wyniku. Trochę poszmacenia Dominika i American Badass na motorku. Zdecydowanie lepszy powrót był na Raw XXX. Uso vs Drew – solidna walka, Uso sprytnie zakończył i to by było na tyle. Do zapomnienia. CM Punk vs Seth Rollins – sama w sobie bardzo dobra walka, ale i tak największym jej plusem jest fakt, że nie zakończyła się kontuzją któregoś z uczestników. Jedno, ale za to wielkie zastrzeżenie z mojej strony – nienawidzę szmacenia finisherów, a to miało miejsce w tej walce.
    • Mr_Hardy
      Z tej listy to pamiętam, że oprócz Attitude miałem konto na BGZ i RingSkill. No i WF, ale to jeszcze stoi. Nigdy nie byłem aktywny na forach jak teraz. Kiedyś był nacisk na dłuższe posty. A u mnie z pisaniem czegoś to średnio. 
  • Dodaj nową pozycję...