Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Oscar - faktycznie, po pierwszym meczu na turnieju w którym wypadł dobrze, spodziewałem się po nim więcej

Willian - rezerwowy

Hulk - totalnie pozbawiony kreatywności bazujący na sile i szybkości piłkarz, będący obecnie bez formy. Nie róbmy jaj.

Palacio to również tylko rezerwowy. Augero i Higuain także kompletnie bez formy, do tego ten 1 kontuzjowany. Lavezzi szumu narobił w grupie jak wszedł z ławki, wczoraj chyba przyznasz, że zagrał słabiutko. Więc w sumie jak na razie, przynajmniej według mnie, tylko Messi i di Maria grają na solidnym poziomie. Jeśli chodzi o atak, bo wczoraj podobał mi się także lewy obrońca Rojo, szkoda, że z Belgią nie zagra.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/328/#findComment-355915

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Majkel139,

Rozumiem o do czego dążysz, ja piszę tylko, że Argentyna ma o wiele więcej możliwości w zestawieniu ataku. Aguero kontuzja, do tego grał słabo, Palacio wchodzi i nic nie pokazuje, Di Maria bił głową w mur ale ostatecznie zdobył gola, Messi dobrze, ale też tylko z przebłyskami, Lavezzi to świetny zawodnik czujący się w pojedynkach jeden na jeden jak i kombinacyjnej grze jak ryba w wodzie, a widziałem z jego udziałem bodaj wszystkie mecze z poprzedniego sezonu i przez cały rok był świetny. Rojo faktycznie dobrze gra do przodu, ale jeśli zobaczymy ile złego narobił w meczu z Nigerią to już nie będzie tak słodko. Higuain to nie wiem czy jest bez formy, to raczej taki jego standardowy "brak formy" co mu się zarzuca od zawsze, a rolą trenera jest by go tak ustawić aby strzelał gole. Jeśli to on ma być środkowym napastnikiem kosztem innych (a takich jest kilku) to albo trener jest pizdą, albo nie wiem. To jak wygląda dzisiejsza Argentyna to tylko i wyłącznie wina trenera, nie powołał Teveza? ok, podobno psuł atmosferę w drużynie, ale co do cholery robi w pierwszej jedenastce Fernando Gago, skąd wziął się 33 letni Maxi Rodriguez w pierwszym meczu? Co robi Sergio Romero, który przegrał w poprzednim sezonie rywalizacje z do bólu przeciętnym Subasiciem w Monaco?

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/328/#findComment-355916

Higuain to nie wiem czy jest bez formy, to raczej taki jego standardowy "brak formy" co mu się zarzuca od zawsze, a rolą trenera jest by go tak ustawić aby strzelał gole. Jeśli to on ma być środkowym napastnikiem kosztem innych (a takich jest kilku) to albo trener jest pizdą, albo nie wiem. To jak wygląda dzisiejsza Argentyna to tylko i wyłącznie wina trenera, nie powołał Teveza? ok, podobno psuł atmosferę w drużynie, ale co do cholery robi w pierwszej jedenastce Fernando Gago, skąd wziął się 33 letni Maxi Rodriguez w pierwszym meczu? Co robi Sergio Romero, który przegrał w poprzednim sezonie rywalizacje z do bólu przeciętnym Subasiciem w Monaco?

To, że trener jest pizdą to mogliśmy się już na tym mundialu przekonać. Za Gago czy Maxi Rodrigueza mógł powołać chociażby Evera Banege czy Pastore. A Romero to pachoł do tej pory nie rozumiem jak można było zostawić w domu Caballero. No ale co do możliwości obu formacji ofensywnych to się zgadzam.

http://www.youtube.com/watch?v=d3bQDXDHsbo

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/328/#findComment-355919

• Urządzenie:  Windows

Czy ktoś się tutaj 2 lata temu nie oburzał się, że jakiś "Jelcz" wjechał do bramki i "Więcej niż klub" nie mogło awansować do finału LM? Nie było zachwytów nad baśnią "1000 podań i gówna z tego"?

Skoro mnie cytujesz to pokaż gdzie ja takie coś napisałem.

A jak nie to schowaj się z podkulonym ogonem jak 2 lata temu na Euro.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/328/#findComment-355927

• Urządzenie:  Android

Dlaczego mam się chować? Uznałem, że dalsza dyskusja z Tobą nie ma sensu i zanosi się na to samo i w tym przypadku. Możesz więc świętować swój "sukces", że udało Ci się odprawić jedną osobę, która nie zamierza walczyć z Twoimi argumentami. Ktoś kilka stron wcześniej Luzak idealnie podsumował konwersację z Twoją osobą. Bez odbioru.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/328/#findComment-355931

Dlaczego mam się chować?

Skoro sam zaczynasz komentowanie moich postów to powinieneś przynajmniej je czytać.

Pokaż mi moje posty w których oburzałem się po awansie Chelsea. Proste zadanie.

Uznałem, że dalsza dyskusja z Tobą nie ma sensu

Fakt twierdziłeś, że Francja, czy Niemcy pokonają Hiszpanie, a po finale siedziałeś cicho.

I kolejny fakt sam zaczynasz dyskusje i uciekasz. Brawo.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/328/#findComment-355932

Fakt twierdziłeś, że Francja, czy Niemcy pokonają Hiszpanie, a po finale siedziałeś cicho.

Cud się zdarzył - Hiszpania zagrała najlepszy mecz na tych Mistrzostwach Europy. Nie wiem, jak drużyna, której przez całe Euro nie dało się oglądać, w ostatnim meczu nagle dostała kopa i zagrała bardzo dobrze. Szkoda mi Włochów, którym kibicowałem. Być może, był to ostatni turniej takich graczy jak Pirlo czy Buffon. Kolejna wielka impreza za 2 lata w Brazylii, ale wątpie by Brazylijczycy u siebie, pozwolili wygrać komuś innemu.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/328/#findComment-355935

Ja inne cytaty chciałem zobaczyć.

No ale widać za trudne zadanie dałem. :D

Ja też wrzucę kilka cytatów

Hiszpanie fuksiarsko weszli do finału i zostaną rozbici w nim przez Niemców.

Zarówno i Niemcy jak i Włosi, powinni być w stanie, rozklepać zaklepaną Hiszpanie

Niech pokażą klepaczom, że klepać to mogą w ligach buraczano-błotnych (polskie A,B,C-klasy:)) i zbierać za to pochwały tamtejszej gawędzi :)

Włosi jeśli zagrają jak z Niemcami, nie będą mieli większych problemów, żeby "zaklepać" sobie tytuł.

Zamiast przyznać się, że turniej wygrał najlepszy zespół, wyskakujesz z cudem a to w żaden sposób nie zagłuszyło szczekania hejtera.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/328/#findComment-355940

Wyskoczyłem z cudem, bo Hiszpanie przez cały turniej grali swoją sriki-srakę i zachwycali tym Ciebie i innych zaślepionych fanów Realu i Barcelony, którzy po za swoimi klubami nie widzą żadnych innych. Co złego w tym, że po meczach, które widziałem upatrywałem w końcowym triumfatorze ekipy, które prezentowały się lepiej (Niemcy i Włochy)? Jakbym był kibicem Hiszpanii to przed finałem Euro srałbym po gaciach, bo obie wymienione ekipy grały lepiej, a nie męczyli się jak Hiszpania z chociażby Portugalią. A ojro 2012, wygrał zespół, który w fazie pucharowej zagrał tylko jeden dobry mecz w finale. Ale rozumiem, że grali najmniejszym nakładem sił...
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/328/#findComment-355943

czy Maxi Rodrigueza mógł powołać chociażby Evera Banege czy Pastore.

Akurat Pastore miał kompromitujący sezon, więc śmiem wątpić w to czy by pomógł reprezentacji, aczkolwiek brak powołania Banagi to już przegięcie wszelkich granic. Zauważ, że ja od samego początku pisałem, że Sabella to ciota, czytając z różnych źródeł jak bardzo łatwo ulega manipulacjom Messiego jestem tylko w stanie zakryć twarz dłońmi, bo ten poroniony pomysł Gago to jak sam Sabella powiedział na konferencji prasowej jest pomysłem właśnie.... Messiego. Maxi to także piłkarz Newell's czyli... no sami wiecie :)

W Europie jest sporo dobrych piłkarzy z Argentyny jak i Brazylii, których ich selekcjonerzy bezczelnie pominęli, o ile u Scolariego mnie to nie zszokowało tak dopiero podczas MŚ zacząłem sobie zdawać sprawę z tego, że nawet taki Ronaldinho dałby o wiele więcej z przodu niż Fred czy Jo.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/328/#findComment-355945

Akurat Pastore miał kompromitujący sezon, więc śmiem wątpić w to czy by pomógł reprezentacji, aczkolwiek brak powołania Banagi to już przegięcie wszelkich granic. Zauważ, że ja od samego początku pisałem, że Sabella to ciota, czytając z różnych źródeł jak bardzo łatwo ulega manipulacjom Messiego jestem tylko w stanie zakryć twarz dłońmi, bo ten poroniony pomysł Gago to jak sam Sabella powiedział na konferencji prasowej jest pomysłem właśnie.... Messiego. Maxi to także piłkarz Newell's czyli... no sami wiecie :)

W Europie jest sporo dobrych piłkarzy z Argentyny jak i Brazylii, których ich selekcjonerzy bezczelnie pominęli, o ile u Scolariego mnie to nie zszokowało tak dopiero podczas MŚ zacząłem sobie zdawać sprawę z tego, że nawet taki Ronaldinho dałby o wiele więcej z przodu niż Fred czy Jo.

To, że Pastore miał słabiutki sezon to wiadomo, tylko, że jego stać na taką akcję jak np: z Chelsea a po Gago to możemy co najwyżej oczekiwać, że celnie poda do Mascherano. Jeszcze co do Gago to ja czytałem, że pomysłem Messiego była rezygnacja z tej 5 obrońców którą wyszli z Bośnią i wprowadzenie kogoś do środka i padło na Gago.

Co do Brazylii to strasznie żałuję, że Scolari nie zabrał Ronaldinho, szczególnie, że mundial w ojczyźnie. I mam jeszcze pytanie do Ciebie. Jak się spisywał Lucas w tym sezonie? Bo szczerze, myślałem, że go zabierze.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/328/#findComment-355946

Skoro Argentyna dopuściła swoim sposobem gry do dogrywki i jest słaba to jakie są Niemcy skoro swoim sposobem osiągnęli dokładnie to samo?

Niemcy z Algierią? Słabi, nawet bardzo. Tylko widzisz, jest jedna różnica między Niemcami, a Argentyną. Bo Niemcy już na tych mistrzostwach udowodnili, że potencjał mają ogromny (mówię oczywiście o meczu z Portugalią). To, że trafiły im się słabsze mecze? To jest turniej, granie wszystkich spotkań na poziomie światowym jest wręcz niemożliwe.

A Argentyna? 4 mecze, 4 wygrane, ale na bardzo słabym poziomie i prędzej od stawiania ich w gronie faworytów typowałbym powtórkę sprzed 4 lat. Oczywiście, jak sam wspomniałem zawsze może się zdarzyć, że nagle zaczną grać dobrze. Tyle, że jak na razie nic na to nie wskazuje.

Póki drużyny grają dalej ich styl jest mało istotny liczy się efektywność.

Ty tak uważasz. Ja, jeśli nie podoba mi się styl drużyny to o tym powiem.

I jeszcze wtrącę się w twoją wymianę zdać z Holyshitem, bo dla mnie śmieszne jest to, że po tym jak Holyshit przedstawił swoją opinię po finale, to ty mu odpowiedziałeś jego tekstem przed finałem. Przecież to jest kpina :D On Ci pokazuje, że po finale oddał im respekt, przyznał, że zagrali dobrze, a ty i tak wrzucasz coś co mówił przed tym finałem i jeszcze chcesz na tym opierać swoje opinie. No po prostu paranoja :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/328/#findComment-355952

A Argentyna? 4 mecze, 4 wygrane, ale na bardzo słabym poziomie i prędzej od stawiania ich w gronie faworytów typowałbym powtórkę sprzed 4 lat.

Dla mnie 7 zwycięstw po 10-0 ma takie samo znaczenie jak 7 po 1-0.

Ja powtórki nie wykluczam, ale powtarzam kolejny raz Argentyna do ćwierćfinału awansowała na farcie podobnie jak Niemcy, Brazylia czy Holandia.

Bo Niemcy już na tych mistrzostwach udowodnili, że potencjał mają ogromny (mówię oczywiście o meczu z Portugalią)

Niemcy zagrali 1 świetny mecz i 3 przeciętne, a Argentyna 4 przeciętne, rzeczywiście kolosalna różnica.

No po prostu paranoja :D

A jak nazwiesz gadanie o oburzaniu się na awans Chelsea przy mojej wypowiedzi o stylu. Ta wypowiedź ewidentnie się do mnie odnosiła to ja chciałem żeby mi pokazał gdzie ja się oburzałem,ale najwidoczniej to zadanie go przerosło :D

przyznał, że zagrali dobrze,

Przyznał że zagrali dobrze, ale uznał to za cud, dla mnie to żadne oddanie respektu zważywszy na jego poprzednie wypowiedzi.

A ojro 2012, wygrał zespół, który w fazie pucharowej zagrał tylko jeden dobry mecz w finale. Ale rozumiem, że grali najmniejszym nakładem sił...

A przepraszam a o co chodzi na mistrzostwach wygranie finału, czy super gra w grupie lub ćwierćfinale?

Jakbym był kibicem Hiszpanii to przed finałem Euro srałbym po gaciach,

Ja byłem wtedy i nie srałem a co ty robisz jak twoja drużyna gra z trudnym przeciwnikiem to nie moja sprawa :grin:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/328/#findComment-355967

maly619, przestań dyskutować z tym człowiekiem, to nie prowadzi do niczego dobrego

To, że Pastore miał słabiutki sezon to wiadomo, tylko, że jego stać na taką akcję jak np: z Chelsea a po Gago to możemy co najwyżej oczekiwać, że celnie poda do Mascherano

Świetnie to ująłeś, czasem bowiem warto zabrać zawodnika, który nawet mimo, że w całym sezonie nie zachwycał to i tak stać go na coś "z dupy". Pastore grał słabo, ale były mecze gdy potrafił błysnąć nieszablonowym zagraniem. Do gry kombinacyjnej ten piłkarz jest wręcz stworzony, świetnie się czuje w grze na zagęszczonym obszarze, czyli na czymś co w meczach Argentyny jest aż nadto obecne,

Jak się spisywał Lucas w tym sezonie? Bo szczerze, myślałem, że go zabierze.

Moura to bardzo kreatywny piłkarz, bardzo szybki i wręcz nie przegrywający pojedynków sam na sam. Często mu się jednak zarzucało, że brakuje mu tzw. ostatniego podania. Lucas był w stanie na pełnej szybkości w efektowny sposób minąć pół drużyny przeciwnej i gdy już zanosiło się na to, że musi być gol to albo nie potrafił celnie strzelić albo dograł fatalną piłkę. Ale, pojechać powinien według mnie, jest młody i w roli rezerwowego na pewno dałby więcej drużynie niż taki Bernard, który jest zaledwie rezerwowym piłkarzem w Szachtarze. Rezerwa PSG > Szacharu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/328/#findComment-355970

Scolari fatalne powołania zrobił, jak można nie powołać takiego zawodnika jak Fernando? Rządził w środku pola Porto, teraz został sprzedany do City, 100 razy lepszy zawodnik niż Ramires czy Paulinho.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/328/#findComment-355976

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...