Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Mam nadzieje ze fuks skonczy sie tez dla Niemiec i Belgi 100 strzalow do.. i 2 bramki dopiero po dogrywce w tym po jednej po dobitkach.

Niemcy chcieliby, żeby ich największym problemem była skuteczność :) . Oglądając w ich akcji (szczególnie w meczach z afrykańskimi drużynami) nie mogę oprzeć się wrażeniu, że podopieczni Joachima Loewa dają się wciągać w wymianę ciosów, jakby to oni byli nowicjuszami, a Algieria czy Ghana zdobywała medale na trzech ostatnich mundialach. Kibice się cieszą, bo mecze z udziałem Niemców są otwarte, natomiast sami piłkarze igrają z ogniem. Z Francją pójście na wymianę ciosów i szaleńcze wędrówki z jednego pola karnego do drugiego przy - jak wspomniałeś - kulejącej skuteczności trzykrotnych mistrzów świata, mogą się skończyć bardzo źle...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/327/#findComment-355879

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

A jeszcze coś w sprawie Amerykanów - Tim Howard pobił wczoraj rekord wszech czasów jeśli chodzi o liczbę obronionych strzałów w meczu MŚ. M.in na whoscored dostał ocenę 10.0 co praktycznie nie zdarza się bramkarzowi puszczającemu nawet jednego gola..
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/327/#findComment-355881

Dokładnie tak, ja stawiam znak równości pomiędzy Brazylią a Argentyną.

Ale ciągle piszesz i narzekasz na styl Argentyny, a nie Brazylii.

A co do posty o Kolumbii to nie zgodzę się, Francja także odniosła przekonujące zwycięstwo. Mimo, ze gra się nie układała do przerwy, zmieniony został Giroud i bramka Enyeamy zaczęła bić obijana. Gdyby nie fantastyczna postawa bramkarza Lille oraz dużo szczęścia (strzały w poprzeczkę) to skończyłoby się i wyżej.

Styl Kolumbii był przynajmniej o klasę lepszy niż Francji, a o ich zwycięstwie przesądziły 2 gole w końcówce co nijak ma się do pewnego awansu Kolumbii.

Poza tym, z tą samą Nigerią miała spore problemy Argentyna, a Szwajcarom ich miejsce w szeregu pokazali Francuzi deklasując ich czego nie zrobili piłkarze Argentyny.

Serio chcesz się bawić w takie głupoty kto kogo pokonał jaką różnicą bramek?

Przecież Hiszpanie np rozbili Australię a Holendrzy się męczyli to co Hiszpanie są lepsi?

I o jakich kłopotach mówisz skoro trener zdejmuje najlepszego piłkarza pół godziny przed końcem oszczędzając go przed kolejnymi meczami?

I dla dokładności to kto zapewnił sobie wcześniej wygraną marnie grająca Argentyna czy przekonująco wygrywająca Francja?

Gdyby nie

Twój ulubiony cytat.

Gdyby to gdyby tamto gdyby sramto. :P

Jest jak jest i nic nie wiemy co by było gdyby tylko ty taki mądry i wiesz wszystko.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/327/#findComment-355884

Fox Mulder a może byś tak skupił się nad omawianiem meczy, a nie nad analizowaniem postów Euza i łapaniem za słówka? Mam wrażenie, że na siłę próbujesz szukać konflktu.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/327/#findComment-355886

a i Algieria mogła ich wyeliminować w trakcie 90 minut.

Tak samo jak Holendrów Meksykanie, Argentyńczyków Szwajcarzy i Brazylijczyków Chilijczycy.

Tylko ile razy drużyny mocno atakujące wcale tej bramki nie zdobywają?

Czyli twoim zdaniem Argentyna świadomie atakowała słabiej? Bo nie bardzo rozumiem tego wpisu i co to ma do rzeczy.

Jasne, że atakowały, tylko Holandia to musiała atakować bo groziła jej eliminacja a Niemcy do momentu strzelenia gola wcale mocno nie dominowały jak dla mnie.

Argentynie też groziła eliminacja, a jakoś nie atakowała tak zaciekle jakby się można było po nich spodziewać.

Ale to zdanie idealnie odnosi sie tez do Brazyli :wink:

Brazylia i Argentyna to drużyny siebie warte, także...

Mam nadzieje ze fuks skonczy sie tez dla Niemiec i Belgi 100 strzalow do.. i 2 bramki dopiero po dogrywce w tym po jednej po dobitkach.

Szczerze to wolę właśnie takie dobijanie się do bramki i 100 strzałów niż nieporadność i stawianie na jednego gracza.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/327/#findComment-355889

Tak samo jak Holendrów Meksykanie, Argentyńczyków Szwajcarzy i Brazylijczyków Chilijczycy.

No właśnie mi o to chodziło. Podobny fart u tych ekip.

Czyli twoim zdaniem Argentyna świadomie atakowała słabiej? Bo nie bardzo rozumiem tego wpisu i co to ma do rzeczy.

Chodzi o to, że nie zawsze ciągły atak daje awans( ja ciągle pamiętam Barcelone z Chelsea, czy Interem) a to był podobny przykład jak Niemcy czy Holandia.

A Argentyna nie atakowała mocniej bo zapewne nie potrafiła.

Argentynie też groziła eliminacja, a jakoś nie atakowała tak zaciekle jakby się można było po nich spodziewać.

Jak przy 0-0 grozi eliminacja?

Holandia przegrywała i musiała koniecznie atakować aby coś zmienić.

Brazylia i Argentyna to drużyny siebie warte, także...

To dlaczego piszesz, że była różnica w farcie?

Szczerze to wolę właśnie takie dobijanie się do bramki i 100 strzałów niż nieporadność i stawianie na jednego gracza.

To jak się ma nieporadność i 20 strzałów do dobijania się do bramki i 21 strzałów Niemców? ( za livescorem )

Bo wielkiej różnicy to ja nie widzę?

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/327/#findComment-355890

Jak przy 0-0 grozi eliminacja?

Na pewno grozi bardziej niż przy wygrywaniu 1-0 ;) Poza tym wspominałeś, że Argentyna w fazie grupowej grała tam słabiej, żeby niepotrzebnie nie marnować sił i pokazać więcej w kolejnych etapach MŚ. Jakoś nie wydaje mi się, żeby dodatkowe 30 minut było im na rękę, skoro tak dbają o przechodzenie najmniejszym nakładem sił.

Holandia przegrywała i musiała koniecznie atakować aby coś zmienić.

A Argentyna nie musiała? Jakoś Niemcy mając wynik 0-0 mocno atakowali, żeby nie dopuścić do dogrywki. Dla mnie to pokazuje słabość Argentyny, która nie atakowała z całych sił, bo bała się kontr. No chyba, że jest tam jakiś kolejny masterplan, który zaraz mi wyjaśnisz.

To jak się ma nieporadność i 20 strzałów do dobijania się do bramki i 21 strzałów Niemców? ( za livescorem )

Bo wielkiej różnicy to ja nie widzę?

Różnica jest w przebiegu spotkania. Nie wiem, czy oglądałeś spotkanie Niemców, ale jeśli nie widzisz różnicy między przebiegiem ich meczu, a meczem Argentyny, to chyba nie mamy o czym gadać.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/327/#findComment-355897

Ale ciągle piszesz i narzekasz na styl Argentyny, a nie Brazylii

Wyjaśniłem wyżej, Argentyna ma o wiele bardziej kreatywny przód niż Brazylia więc siłą rzeczy oczekuje się więcej od Lavezziego/Higuaina/Palacio/Aguero/Messiego/kogokolwiek kto tam grał niż od Neymara mającego za kolegę Jo albo Freda. Idiota by to zrozumiał :cry:

Styl Kolumbii był przynajmniej o klasę lepszy niż Francji, a o ich zwycięstwie przesądziły 2 gole w końcówce co nijak ma się do pewnego awansu Kolumbii.

W takim razie o ile klas był lepszy od stylu Argentyny, o miliard? O ile zgodzić się mogę w tym, ze Kolumbia bardziej przekonująco pokonała rywala, tak z tym, że Francja nie przekonała ani trochę absolutnie się nie zgodzę.

Przecież Hiszpanie np rozbili Australię a Holendrzy się męczyli to co Hiszpanie są lepsi?

Ale ci Holendrzy rozjebali Hiszpanów w pył więc nie ma zależności :D Do tego, Holendrzy z Australią grali o coś.. Hiszpanie nawet nie grali o honor bo zdążyli jakiekolwiek resztki tego honoru stracić już po spotkaniu z Chile.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/327/#findComment-355899

Na pewno grozi bardziej niż przy wygrywaniu 1-0 ;)

Ale na pewno mniej niż przy przegrywaniu 0-1.

Jakoś nie wydaje mi się, żeby dodatkowe 30 minut było im na rękę, skoro tak dbają o przechodzenie najmniejszym nakładem sił.

Przecież przyznałem, że awansowali na farcie więc nie wiem o co ci chodzi.

A Argentyna nie musiała? Jakoś Niemcy mając wynik 0-0 mocno atakowali, żeby nie dopuścić do dogrywki. Dla mnie to pokazuje słabość Argentyny, która nie atakowała z całych sił, bo bała się kontr. No chyba, że jest tam jakiś kolejny masterplan, który zaraz mi wyjaśnisz.

Skoro Argentyna dopuściła swoim sposobem gry do dogrywki i jest słaba to jakie są Niemcy skoro swoim sposobem osiągnęli dokładnie to samo?

Może to też był niemiecki masterplan?

Różnica jest w przebiegu spotkania. Nie wiem, czy oglądałeś spotkanie Niemców, ale jeśli nie widzisz różnicy między przebiegiem ich meczu, a meczem Argentyny, to chyba nie mamy o czym gadać.

Była różnica, ale efekt dokładnie taki sam i nie rozumiem tej krytyki Argentyny a wychwalania Niemców.

Póki drużyny grają dalej ich styl jest mało istotny liczy się efektywność.

A tutaj Niemcy, Brazylia, Argentyna i pozostałe 5 ekip mają równą i dalej walczą o mistrzostwo, a na krytykę przyjdzie czas jak odpadną, bo nie powinno się krytykować czegoś co jest w trakcie realizacji, bo równie dobrze może Argentyna taką grą zdobyć mistrzostwo jak i polec z Belgami.

Wyjaśniłem wyżej, Argentyna ma o wiele bardziej kreatywny przód niż Brazylia więc siłą rzeczy oczekuje się więcej od Lavezziego/Higuaina/Palacio/Aguero/Messiego/kogokolwiek kto tam grał niż od Neymara mającego za kolegę Jo albo Freda. Idiota by to zrozumiał

Ja oczekuje mistrzostwa świata dla Brazylii lub Argentyny i za to ich będę rozliczał.

A jak kogoś interesuje styl to niech ogląda łyżwiarstwo figurowe bo tam jest ważny a w futbolu nie.

To każdy powinien zrozumieć ale zapewne dla ciebie to za trudne.

Do tego, Holendrzy z Australią grali o coś..

Tak jak dla Argentyny mecz z Nigerią miał małe znaczenie

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/327/#findComment-355901

Tak jak dla Argentyny mecz z Nigerią miał małe znaczenie

LOL :lol: :lol: Miał wielkie, Nigeria przy zwycięstwie wyszłaby przecież z pierwszego miejsca, nikt o zdrowych zmysłach nie wolałby trafić na Francję zamiast Szwajcarii. Do tego, jak wiadomo, wszystkie drużyny, które zajęły drugie miejsca w swoich grupach pożegnały się z turniejem po 1/8 8)

Fuck logic

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/327/#findComment-355902

Mam nadzieję na półfianał Niemcy - Brazylia, to byłby fajny "rewanż" za 2002r. Znowu mielibyśmy pojedynek napastnika z bramkarzem. Wcześniej byli to Ronaldo i Kahn, a teraz Neymar i Neuer(skala umiejętności może nie taka sama, bo pierwsza 2 była dużo lepsza, ale i tak z przyjemnością bym to zobaczył).

Co do drugiej strony drabinki to najprawdopodobniejszy jest pojedynek Holandia - Argentyna. Faworytem wydaje się drużyna Messiego. Mając taki skład w końcu muszą mieć lepszą celność i zacząć strzelać bramki, ale z drugiej strony Argentyna zawsze miała problem z środkiem pomocy i jeśli jakaś drużyna będzie tam dominować to nawet 4 napastników na boisku im nie pomoże.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/327/#findComment-355903

LOL :lol: :lol: Miał wielkie, Nigeria przy zwycięstwie wyszłaby przecież z pierwszego miejsca, nikt o zdrowych zmysłach nie wolałby trafić na Francję zamiast Szwajcarii.

A o czym świadczy zdejmowanie najlepszego piłkarza w 60 minucie? Oba zespoły wiedziały jaka jest sytuacja i dla obu nie potrzeba było się wysilać. Dlatego miał małe znaczenie jedna nie musiała a druga nie potrafiła, więc po jaki czort to porównywać do meczu pucharowego to ja nie wiem.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/327/#findComment-355906

• Urządzenie:  Android

A jak kogoś interesuje styl to niech ogląda łyżwiarstwo figurowe bo tam jest ważny a w futbolu nie.

Czy ktoś się tutaj 2 lata temu nie oburzał się, że jakiś "Jelcz" wjechał do bramki i "Więcej niż klub" nie mogło awansować do finału LM? Nie było zachwytów nad baśnią "1000 podań i gówna z tego"?

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/327/#findComment-355911

Wyjaśniłem wyżej, Argentyna ma o wiele bardziej kreatywny przód niż Brazylia więc siłą rzeczy oczekuje się więcej od Lavezziego/Higuaina/Palacio/Aguero/Messiego/kogokolwiek kto tam grał niż od Neymara mającego za kolegę Jo albo Freda.

Zapomniałeś chyba o takich piłkarzach jak Oscar, Fernandinho, Willian czy Hulk.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/327/#findComment-355912

Zapomniałeś chyba o takich piłkarzach jak Oscar, Fernandinho, Willian czy Hulk.

Oscar - faktycznie, po pierwszym meczu na turnieju w którym wypadł dobrze, spodziewałem się po nim więcej

Willian - rezerwowy

Hulk - totalnie pozbawiony kreatywności bazujący na sile i szybkości piłkarz, będący obecnie bez formy. Nie róbmy jaj.

Fernandinho - czytaj uważnie:

, jest ich w zasadzie tylko dwóch - Neymar i Fernandinho, od biedy Gustavo

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/327/#findComment-355913

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...