Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Argentyna - Szwajcaria 1:0 pd.

Wciąż nie widać żadnego przebłysku drużyny z Ameryki Płd. i po raz kolejny wymęczają zwycięstwo. Szwajcarzy właściwie zagrozili jedynie przy sytuacjach Xhakiego i Drmica. Ciężko się ogląda momenty kiedy jedna ekipa ma dominację, ale jest bezproduktywna. Ponownie bierze na siebie cały cięża Messi. Zupełnie jak na poprzednich mistrzostwach praktycznie on wszystko wypracowywał z tym, że tam Albicelestes grali wtedy o wiele lepiej. Patrząc wstecz to styl gry tej drużyny jest najgorszy od czasu mistrzostw w Korei. Bramka Ángela rzeczywiście zasłużona, bo również się mocno starał w przeciwieństwie do Higuaína, czy Lavezziego. Belgia będzie trudnym rywalem, bo dzisiaj pokazała potęgę swoich indywidualności, która może grubo przysłonić pojedyńcze przebłyski Argentyńczyków, dzięki którym są jeszcze w turnieju. Nie wykluczam, jednak opcji wyfarcenia nawet finału przez Argentynę, ale to już, by było chyba za dużo.

Belgia - USA 2:1 pd.

Zasłużony awans Belgów. "Czerwone diabły" w końcu pokazały ekfektywność w ataku. Zwłaszcza w drugiej połowie całkowicie zdominowali Amerykanów. Aż mnie trochędziw bierze, że USA było bardziej cofnięte do obrony i nie mogło wyprowadzić groźniejszych akcji. Lukaku, Hazard, Fellani, van Buyten, Kompany, de Bruyne. Tych zawodników było widać. Ten ostatni napracował się niesamowicie i miał wiele okazji na gola, ale swego dopiął dopiero w dogrywce. Dobra postawa Howarda nie wyratowałą podopiecznych Klinsmanna. po raz kolejny najjaśniejszym punktem przegranego zespołu był bramkarz. Zespołu, który odstawał od rywali, ale obudził się po stracie gola. Dogrywka była bardziej zacięta, lecz sukces mógł odnieść tylko jeden.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/326/#findComment-355828

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Windows

P.S. czekam na wiadomo czyj post o tym meczu, chce przeczytać fachową opinie o genialnych Argentyńczykach, którzy zagrali ekonomicznie i nie przemęczali się zbytnio w tych 120 minutach hehe

Proszę bardzo przeszli dalej na podobnym farcie jak Brazylia, Niemcy czy Holandia.

No ale jeśli ktoś widział coś innego to chyba ma problem.

Nigdy nie pisałem o genialnych Argentyńczykach, bo nie są moimi głównymi faworytami, ale są w ćwierćfinale do którego awansowali praktycznie jak 6 innych drużyn po wielkich mękach.

Hiszpania szybko odpadła to nie miał o czym pisać. Zawsze zresztą mógł obronić się tym, że mieli posiadanie

Hiszpania już tyle razy zlała piłkarski świat, że im wystarczy już :D Nawet modły nie mogły ich powstrzymać przed 2 laty :grin:

Nieważne czy awansują Belgowie czy Amerykanie, niech ich ktoś zleje.

Może i zleją, choć chciałbym aby to Brazylia ich zlała.

Ile można cisnąc na takim farcie?

Jakim farcie :shock: Praktycznie każda drużyna poza Kolumbią awansowała dalej na farcie, więc opanuj się człowieku i idź się pomodlić o ich odpadnięcie ( chociaż zaraz zaraz 2 lata temu nie pomogło prawda :lol: )

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/326/#findComment-355835

W końcu Belgia zagrała bardzo dobre spotkanie. Czułem, że po fazie grupowej zaczną grać coraz lepiej. Oby ten rozpęd który nabrali wystarczył na słabiutką Argentynę, bo nie mogę już oglądać tych fartów Messiego i spółki. T

ak, Fox Mulder, bo to był fart. Ekipy o których tak mówiłeś, a więc Holandia, Brazylia albo Niemcy w późniejszych fazach meczu tak bardzo dominowały, że strzelenie przez nich gola było bardziej niż pewne. Za to Argentyna grała strasznie nieporadnie i to Szwajcaria miała lepsze okazje.

Argentyńczycy na pewno nie wygrali przez swoje umiejętności, bo co do umiejętności Argentyńczyków mają strzały Szwajcarów z paru metrów w słupki, albo obok bramki? Po prostu - sam fuks.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/326/#findComment-355838

a więc Holandia, Brazylia albo Niemcy

No sorry, ale poprzeczka w 120 minucie i 3 niewykorzystane karne przez Chile to dla mnie dużo większy fart, niż kilka niewykorzystanych okazji w trakcie meczu, podobnie jak wyrównujący gol bodajże w 88 minucie i karny w doliczonym czasie.

Algieria tez miała swoje sytuacje, podobnie jak Szwajcaria.

bo co do umiejętności Argentyńczyków mają strzały Szwajcarów z paru metrów w słupki, albo obok bramki? Po prostu - sam fuks.

Sam napisałem, że mieli farta, ale na tym etapie to tylko Kolumbia przeszła bezproblemowo, a każda inna drużyna miała farta.

bo nie mogę już oglądać tych fartów Messiego i spółki.

Ilość fartów jest prawie taka sama jak u Niemców, czy Brazylii więc ich też nie możesz oglądać?

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/326/#findComment-355839

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem:

Ekipy o których tak mówiłeś, a więc Holandia, Brazylia albo Niemcy w późniejszych fazach meczu tak bardzo dominowały, że strzelenie przez nich gola było bardziej niż pewne. Za to Argentyna grała strasznie nieporadnie i to Szwajcaria miała lepsze okazje.

i to jest ta zasadnicza różnica przez którą w taki, a nie inny sposób patrzę na Argentynę.

Jasne, że Algieria, Chile, Meksyk miały swoje szanse - tak samo jak Szwajcaria. Tyle, że w przeciwieństwie do Argentyny takie Niemcy, czy Holandia mocno atakowały i bramki dla nich były kwestią czasu (można się było ich spodziewać). Ja oglądając Argentynę o wiele bardziej spodziewałem się gola dla Szwajcarii, bo Messi i spółka grali w ataku nieporadnie i po prostu słabo.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/326/#findComment-355842

i to jest ta zasadnicza różnica przez którą w taki, a nie inny sposób patrzę na Argentynę

Serio widziałeś Brazylię bardzo dominującą?

Bo dla mnie miała na początku lekka przewagę a potem to już był wyrównany mecz z szansami dla obydwu ekip - dokładnie jak wczoraj.

Co do Holandii to może i dominowała dokładnie nie oglądałem meczu ale sam fakt strzelenia gola ratującego przed eliminacją w 88 minucie to spory fart, nie mówiąc już o karnym w doliczonym czasie

A co do Niemców to oni wcale nie mieli wiele lepszych sytuacji niż Argentyna, a i Algieria mogła ich wyeliminować w trakcie 90 minut.

takie Niemcy, czy Holandia mocno atakowały i bramki dla nich były kwestią czasu

Tylko ile razy drużyny mocno atakujące wcale tej bramki nie zdobywają?

Jasne, że atakowały, tylko Holandia to musiała atakować bo groziła jej eliminacja a Niemcy do momentu strzelenia gola wcale mocno nie dominowały jak dla mnie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/326/#findComment-355843

Jaka dobra gra Belgów? tyle spiepszonych akcji to dawno nie widziałem, nie maja wykonczenia, przy paru kontr obrona dziurawa.

Byli 2x lepsi od USA, ale przez swoje spiepszanie akcji meczyli sie do dogrywki.

Wogole te MS pokazuja sredni poziom, przy takiej LM to zjazd 2poziomy. Moze zmeczenie pilkarzy sezonem, Ci co sie oszczedzali w klubach Messi, Neymar graja swietnie, reszta sie meczy zeby strzelic bramke.

Owszem bramkarze na tych mistrzostwach graja dobrze, ale tyle przestrzelonych klarownych sytuajci bylo mnostwo, jak w meczach Belgii czy Niemiec.

Tu musze przyznac racje Foxowi, bo kazdy ledwo przeszedl ta 1/8, oprocz Francji ktora mimo wszystko obeszla dogrywke i Kolumbii, ktora rozwalila Urugwaj, ktory sie zalamal.

W cwiercfinalach bede za Francja, Holandia, Argentyna i Kolumbia.

Za Francja, tylko dlatego ze niemcow nie lubie, ale fakt final Holandia-Niemcy , bylby najbardziej ciekawy z tych wszystkich zestawien.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/326/#findComment-355845

• Reputacja:   608

Tak naprawdę to po tej rundzie nie jesteśmy mądrzejsi ani o trochę. Nikt z całej stawki nie pokazał na tyle znakomitej formy by można mówić o nim w kontekście złota. Brazylia mocno się męczyła z Chile i w żaden sposób nie kontrolowała meczu. Awansowała chyba na największym farcie z wszystkich, bo poprzeczka w ostatniej minucie dogrywki to szczęście jakich mało. Gospodarze z Kolumbią mogą mieć bardzo ciężko, szczególnie jeśli formę utrzyma James, to taka gra Brazylii może nie wystarczyć. Francja chyba mimo wszystko kontrolowała cały czas grę, ale brakowało dokładności, szczególnie na linii Benzema - Giroud. Dopiero po zejściu tego drugiego to zaczęło jakoś funkcjonować. Btw, Varane to jest kot w obronie, podobno nie popełnił jeszcze ani jednego faulu. Algieria pokazała Niemcom, że nie można nikogo lekceważyć i gdyby tylko była bardziej skuteczna to dziś Niemców mogłoby już nie być. Zawiedli chyba najbardziej, bo czy ktoś stawiał przed tym meczem na ich rywali? Francja vs. Niemcy to zdecydowanie hit i chciałbym, żeby Francja sprawiła niespodziankę. Holandia zasłużyła na awans, bo w drugiej połowie Meksyk popełnił typowy błąd i cofnął się do tyłu. Obrona przez tyle minut z taki rywalem po drugiej stronie nie mogła się dobrze skończyć. Kostaryka to ciężki rywal, ale jeśli Oranje zagrają na swoim poziomie i Van Persie wróci do tego co grał na początku turnieju to Holendrzy powinni zawitać do kolejnej fazy. No i zostały wczorajsze drużyny. Argentyna gra poniżej swoich możliwości, ale mimo wszystko w 1/8 pokazała to samo co inni faworyci, czyli słabą grę. Ba, można powiedzieć, że i tak od takiej Brazylii wyglądała lepiej. Dominowała Szwajcarię przez całą drugą połowę, non stop próbując strzelać na bramkę rywali. Jasne, te strzały były dalekie od ideału, ale próby były. Natomiast Szwajcaria to słabiutka drużyna. Mieli swoje sytuacje w pierwszej połowie i grali całkiem nieźle jak na swoje możliwości, ale potem szkoda gadać. W dalszej części meczu nie potrafili nawet wyjśc z dobrą kontrą, bo co akcja to albo niedokładne podania albo dryblingi albo jeszcze niepotrzebne holowanie piłki. Algieria mogła by ich uczyć wyjść z piłką z własnej obrony. Gol dla Argentyny po bólach, ale zasłużony, choć bawi mnie nagroda MVP meczu dla Messiego. Chłop nic nie grał i raczej dałbym ją jak już strzelcowi bramki Di Marii. Szwajcaria sama sobie jest winna, mogli grać cały czas tak jak przez ostatnie kilka minut dogrywki. Belgia natomiast pokazała klasę i naprawdę dobry futbol. Widać, że brakuje jej jeszcze ogrania na takich imprezach i doświadczenia, ale gdyby nie Howard to wynik byłby inny. Kibicowałem USA, bo wolę ich piłkę, ale niestety Belgia okazała się zbyt mocna. Chciałbym zobaczyć półfinały: Brazylia vs. Francja oraz Holandia vs. Argentyna, ale pewnie boisko nas zaskoczy jeszcze nieraz na tym mundialu. Finał Brazylia vs. Argentyna w Brazylii byłby piękny, ale z taką grą obu drużyn jak na razie ciężko na to liczyć. :wink:
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/326/#findComment-355864

Przepraszam, że pytam: czy tutaj rozdają jakieś fanty za ciśnięcie po Argentynie? Gdybym nie oglądał tych mistrzostw, to po postach kilku userów mógłbym dojść do wniosku, że to najgorsze patałachy, które bramki strzelają, bo wiatr powiał w odpowiednią stronę. Założę się, że gdyby to jakiś Argentyńczyk jebnął w ostatnich sekundach w słupek i spartolił poprawkę, to mielibyśmy najlepszy dowód na to, że Messi i spółka, to najgorsi frajerzy, którzy mają rozregulowane celowniki i sami są sobie winni, że wracają do domu. Naprawdę chciałbym wiedzieć skąd bierze się ten pojazd po drużynie, która wygrała jak dotąd wszystkie swoje mecze i chcę wierzyć, że nie tylko ze względu na to, żeby podnieść ciśnienie Foxowi.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/326/#findComment-355867

Przepraszam, że pytam: czy tutaj rozdają jakieś fanty za ciśnięcie po Argentynie?

Niektórzy mają po prostu ból dupy, że drużyna, której nie lubią wygrywa i wylewa tu swoje żale, podobnie jak 2 lata temu w przypadku Hiszpanii, zamiast w spokoju kibicować swoim ekipom.

żeby podnieść ciśnienie Foxowi.

Ciśnienia mi nie podnoszą, bardziej mi się śmiać z nich chce, szczególnie, że to w dużej mierze ci sami co 2 lata temu. :D

Chociaż jak jakieś bezmózgi obrażają tutaj piłkarzy to nie mogę tego pozostawić bez komentarza, ale jak widać niektórym to tutaj wolno więcej.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/326/#findComment-355869

Fajnie, że są teraz 2 dni przerwy - można odpocząć.

4 lipca, Francja-Niemcy - transmisja o godz. 18:00 na TVP 2:

Trudno powiedzieć kto wygra. Niemcy męczyły się z Algierią, Francja z Nigerią. Bardzo ciekawy mecz, w którym gra będzie się toczyć do być może jednego błędu. Plusem Francuzów będzie to, że są w lepszej sytuacji kondycyjnej(nie grali dogrywki). Po za tym Niemcy grali w Porto Alegre, a tam są trudne warunki atmosferyczne. Mimo wszystko to chyba nie powinno mieć wielkiego wpływu na wynik. Stawiam na Niemców po 90 minutach.

4 lipca, Brazylia-Kolumbia - transmisja o godz. 22:00 na TVP 1:

Tutaj wybór jest łatwiejszy i bez zająknięcia się postawię na Kolumbię. Wszystko jest przeciw Brazylii, a za Kolumbią:

1. Zmęczenie. Kolumbia nie musiała za dużo biegać w tym turnieju, to Brazylia męczyła się w grupie i 1/8.

2. Presja. To Brazylijczycy mają nóż pod gardłem.

3. Zespół. Kolumbia ma indywidualności, ale przede wszystkim ma zespół. Pamiętamy akcję na 2-0 w meczu z Urugwajem. Brazylia ma chyba tylko indywidualności.

4. Indywidualności. Może Brazylia ma ich więcej, ale jakością ustępują oni(na mistrzostwach) Jamesowi, Cuadrado, Jacksonowi i innym.

Tych przewag jest znacznie więcej i sami możecie sobie je dopisywać.

5 lipca, Argentyna-Belgia - transmisja o godz. 18:00 na TVP 2

Jednak Belgia. Niektórzy mogą powiedzieć: "Argentyna się rozkręca". Ja nie znam drużyny, która tak się rozkręcała, że w ciągu 4 meczów na MŚ nie zagrała dobrego spotkania. Wyobraźcie sobie ile Belgia miała okazji do gola z bardzo dobrze zorganizowanymi Amerykanami, a co dopiero z dziurawa obroną Argentyny :D Duża szansa dla Belgów.

5 lipca, Holandia Kostaryka - transmisja o godz. 22:00 na TVP 1

Będę kibicował Kostaryce(mimo, że Holandię lubię i fajnie by było jakby wygrała turniej). Dla mnie 2 mecz, którym będę się najbardziej ekscytował(po Brazylii i Kolumbii). Może w 6 dni Kostaryka się zregeneruje, dodatkowo to Holandia będzie grała pod presją. Jednak bez zawahania powiem: Holandia wygra.

Mój ranking:

1. Brazylia - Kolumbia.

2. Holandia - Kostaryka - jeśli nie będzie to "One Team Show"

3. Francja - Niemcy.

4. Argentyna - Belgia

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/326/#findComment-355870

Beka bo każdy ciśnie po Argentynie w tym szczególnie sami Argentyńczycy na czele których stoi ten, który w podobnym stylu prowadził ich 4 lata temu czyli Diego Maradona. Dno, prześlizgnięcie się do następnej rundy w mizernym stylu, ale teraz fuks powinien się skończyć i powinniśmy pożegnać ten zlepek gwiazdek uzależniony od jednego piłkarza .
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/326/#findComment-355871

Ale to zdanie idealnie odnosi sie tez do Brazyli :wink:

Mam nadzieje ze fuks skonczy sie tez dla Niemiec i Belgi 100 strzalow do.. i 2 bramki dopiero po dogrywce w tym po jednej po dobitkach.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/326/#findComment-355872

Dno, prześlizgnięcie się do następnej rundy w mizernym stylu,

Tylko Kolumbia przeszła w dobrym stylu( a i trafili na przeciwnika rozbitego psychicznie ), a reszta na fuksie lub w marnym stylu. Taka jest prawda o tych mistrzostwach.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/326/#findComment-355873

Ale to zdanie idealnie odnosi sie tez do Brazyli :wink:

Dokładnie tak, ja stawiam znak równości pomiędzy Brazylią a Argentyną. Obie drużyny grają poniżej oczekiwań, ale mimo to wygrywają. Problemem jest jednak to, że to Argentyna ma najlepszą na papierze ofensywę a Brazylia defensywę. Argentyna gra tak jak mówi to Maradona - żadnych zmian tempa, wszystko na chodzonego, żadnego zaskoczenie, wszystko uzależnione od Messiego, który jeśli przez 3/4 meczu jest niewidoczny (wczoraj) to przez 3/4 meczu Argentyna klepie sobie piłkę przed 16 rywala a wszystkie strzały czy dośrodkowania zanim dojdą do celu są blokowane. Nie widziałem w tym meczu szaleńczych ataków na bramkę Benaglio tak jak widziałem to np. wczoraj w wykonaniu Belgów na bramkę Amerykanów i odwrotnie czy też w meczu Niemców gdzie obie drużyny nakurwiały jak pojebane by wygrać. Brazylia jest uzależniona od Neymara i w dogrywce też to Chilijczycy byli o krok od wygrania, niestety nie udało się. Brazylię jednak broni fakt, że mają zdecydowanie mniej kreatywnych piłkarzy niż Albicelestes, jest ich w zasadzie tylko dwóch - Neymar i Fernandinho, od biedy Gustavo. Przecież piłkarze typu Fred czy Paulinho w porównaniu do takich graczy jak Lavezzi czy Di Maria to zwykła różnica klas.

A co do posty o Kolumbii to nie zgodzę się, Francja także odniosła przekonujące zwycięstwo. Mimo, ze gra się nie układała do przerwy, zmieniony został Giroud i bramka Enyeamy zaczęła bić obijana. Gdyby nie fantastyczna postawa bramkarza Lille oraz dużo szczęścia (strzały w poprzeczkę) to skończyłoby się i wyżej.

Poza tym, z tą samą Nigerią miała spore problemy Argentyna, a Szwajcarom ich miejsce w szeregu pokazali Francuzi deklasując ich czego nie zrobili piłkarze Argentyny. Nawet te śmieszki z tvp markujące Messiemu mówiły, że to Szwajcaria ustawiła sobie Argentynę tak jak chciała i to ona była bliższa zdobycia gola.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/326/#findComment-355876

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...