Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Właśnie, nigdy tego nie zrozumiem Ktoś coś napisze o Messim i od razu sie przytacza Ronaldo, ktoś napisze o Ronaldo i już sie pisze o Messim. Geez :) W ogóle dziś to nawet nie możesz skrytykować Barcy bo jesteś wtedy fanem Realu i na odwrót, do niektórych to nie dochodzi, że nie można gardzić oboma klubami 8)

Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

:D

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Euz napisał(a):
W ogóle dziś to nawet nie możesz skrytykować Barcy bo jesteś wtedy fanem Realu i na odwrót, do niektórych to nie dochodzi, że nie można gardzić oboma klubami

To są jeszcze inne kluby oprócz Realu, Barcelony, Borussi i Bayernu? Pewnie jakieś leszcze...

Co do wyczynu Messiego i Cristiano Ronaldo (ludzie! piszcie o którego zawodnika wam chodzi, bo Ronaldo, którego znam ma tych bramek 15). Wczoraj wiele mediów trąbiło o Messim i sam pan Dariusz "Maszczerano, Marszczerano, Maskerano" Szpakowski, o tym napomniał. Gdyby to działo się podczas meczu Portugalii, to wtedy nie pisałbym o Messim, a o Cristiano R.

I Miejsce w typerze Ligi Europy 2014/15

I Miejsce w typerze Ligi Europy 2016/17

Mamy najszybszego gola na mundialu. Ale USA, tak jak się spodziewałem nie pokazuje nic ciekawego. To Ghana prowadzi grę i ma więcej okazji.

• Reputacja:   2

Niemcy - Portugalia 4:0

Można było się spodziewać. Zachód - Półwysep Iberyjski 9:1. Niemcy zawsze masakrują od początku nieważne kogo, gdzie i kiedy. Po raz trzeci z rzędu wbijają w swoim pierwszym meczu na mundialu 4 gole rywalom. Bezradna Portugalia z dwiema kontuzjami i Ronaldo, który nie miał gdzie się podziać przez dobrze pilnujących go Niemców i wypadł chyba jeszcze gorzej niż Messi. Dodatkowo boiskowy brutal Pepe po raz kolejny pokazał to, co umie najlepiej - dać się ponieść emocjom, nad którymi nie potrafi zapanować. Thomas Müller z Hat - Trick'iem i mamy samodzielnego króla strzelców. Trzeba przyznać po raz kolejny, że z naszymi sąsiadami w nożnej nie ma nudów.

Iran - Nigeria 0:0

Na każdym mundialu przychodzi mecz teoretycznie najsłabszych drużyn albo jednych z najsłabszych, gdzie nie padają bramki. I tak o to mieliśmy jak zwykle przeciętną Nigerię, starającą się na siłę coś ustrzelić ultradefensywnie nastawionej drużynie pod przewodnictwem Portugalczyka. Oboje trenerów jest zadowolonych z występów swoich drużyn, ale ja niestety nie widzę tego zbyt pozytywnie na przeciwko Bośni i Argentyny.

Ghana - USA 1:2

Pamiętając poprzednie 2 mundiale z sentymentu dopingowałem po cihcu Ghanę. Być może ktoś ze mną się nie zgodzi, ale po tych wszystkich obiecankach, niemieckiej szkole jaką zaszczepił jankesom Klinsmann oczekiwałem lepszej gry. Początek sprawiał takie wrażenie, ale wszystko się zmieniło. Amerykanie zwłaszcza w drugiej połowie praktycznie osiadli w obronie i zwyciężyli dzięki szczęściu. Drużyna z Afryki była lepsza, ale nie miała wykończenia. Boateng, Asamoah, czy Atsu prezentowali się dobrze, ale ich strzały były kompletnie nie celne i decyzje na nie zbyt pochopne. USA zabłysnęło jedynie dwiema akcjami Dempsey'a. Możliwe, że Amerykanie mieli taki plan, aby się nie przemęczać i co, by nie mówić wygrali "po niemiecku" czyli bramką strzeloną w ostatnich minutach i w krótkim odstępie czasowym od gola rywala, jednak uważam, że piłkarze czarnej gwiazdy mogli mieć 3 punkty. Pierwszy gol dla Stanów to raczej wykorzystanie dekoncentracji przeciwników, którzy właściwie jeszcze ustawiali się na murawie. Drugi, wadomo - stały fragment gry. Dodatkowo zagrali mniej ofensywnie, a mimo to padali na skurcze. Mam przeczucie, czy aby ta, niemiecka szkoła nie była za ciężka dla zawodników gwieździstego sztandaru.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Niemcy-Portugalia - jestem zachwycony :D Wiadomo, że zawsze są obawy, czy twój faworyt nie zawiedzie, czy zagra tak jak chciałbyś. No, a Niemcy tak właśnie zagrały. Ok, karny był kontrowersyjny, ale czerwona kartka w pełni zasłużona. Nie ma o czym dyskutować, to było niesportowe zachowanie i za takie coś wylatuje się z boiska (a czytałem już opinie, że nie powinno być czerwonej kartki, bo Pepe przecież nie jebnął Mullera :D)

A właśnie Muller. Co to jest za gość. Facet nie ma wielkich umiejętności, ciężko wskazać u niego jakąś jedną silną stronę. A mimo to zawsze znajdzie się tam gdzie trzeba i co ważnie nie zawodzi. Aktualnie Thomas jest liderem strzelców i cieszę się z tego podwójnie, bo we wszelkich fantasy ligach mam go w składzie, w typerach jest moim faworytem do korony króla strzelców, a u buka postawiłem parę złotych, że tę koronę zdobędzie (teraz żałuję, że tak mało postawiłem).

Na wyróżnienie zasługuje też Boateng. W Bayernie zdarzają mu się słabe mecze i obawy o jego grę są uzasadnione, ale tutaj będąc odpowiedzialnym tylko i wyłącznie za CR7 zagrał po prostu perfekcyjnie.

Podsumowując, Niemcy nie zawiedli, zagrali bardzo mądrze i mam nadzieję, że zaczynają marsz po tytuł.

Iran-Nigeria

Pierwszy remis i pierwszy mecz bez bramek. Z przebiegu spotkania jest to jednak wynik sprawiedliwy. Iran mocno się bronił, a Nigeria coś tam starała się zrobić, ale często po prostu brakowało im umiejętności. Słaby mecz, choć w końcówce mocno chaotyczny, gdzie obie drużyny dosyć nieporadnie starały się atakować. Z taką postawą nie wróżę im awansu.

USA - Ghana

Nie dałem rady i nie widziałem całego meczu. Cieszę się jednak z wygranej USA. Wprawdzie Ghana pokazała, że jest najlepszą ekipą z Afryki na tych MŚ, ale jakoś nie przepadam za drużynami z Czarnego Lądu i ogólnie im nie kibicuję.

• Reputacja:   57
  • Urządzenie:  Android

Niemcy - Portugalia 4-0

Thomas Mueller 12' (rzut karny), 45 + 1' , 78' ; Mats Hummels 32'

Czerwona kartka: Pep (Portugalia, 37 - za niesportowe zachowanie)

Szkoda, że Cristiano Ronaldo nie czyta Attitude, bo mimo wczorajszego beznadziejnego występu pochwalę go - to on jest Portugalią. W barażach ze Szwecją był genialny, zaś z Niemcami przypominał starego, sfrustrowanego Ronaldo próbującego strzelić gola z kilometra, piłkarza podejmującego decyzję w stylu juniora na podwórku. Koledzy natomiast stali i patrzyli, co zrobi ich przywódca. Niemcy trzeci mundial z rzędu rozpoczynają od strzelenie czterech bramek i chyba znowu będą jednym z faworytów do końcowego triumfu, zwłaszcza, że Hiszpania i Urugwaj w pierwszych meczach pokazały się z bardzo słabej strony. Portugalia z kolei mająca będącego ewidentnie pod formą CR7, kontuzjowanego Fabio Coentrao i zawieszonego Pepe będzie miała cholernie ciężko przejść USA i Ghanę. W Portugalii talenty już nie rosną na kamieniu tak jak wtedy, gdy po Quaresmie pojawił się Hugo Viana, po nich Ronaldo, a następnie Nani, Miguel Veloso czy Joao Moutinho. Nawet ich as za rok będzie świętować trzydzieste urodziny. Coś mi się wydaje, że iberyjski gigant za chwilę może przeżywać trudne czasy i pewnego dnia w barażach ktoś okaże się lepszy...

Niemcy: Manuel Neuer 3.5 - Jerome Boateng 4.5, Per Mertersacker 3.5, Mats Hummels 4.5 (73. Shkodran Mustafi bez oceny), Benedikt Hoewedes 3.5 - Philipp Lahm 4, Sami Khedira 4, Mesut Ozil 4 (63. Andre Schuerrle 3.5), Toni Kroos 4.5, Mario Goetze 4.5 - Thomas Mueller 5.5 (82. Lukas Podolski bez oceny)

Trener: Joachim Loew 5

Portugalia:: Rui Patricio 2 - Joao Pereira 2, Pepe 1, Bruno Alves 2.5, Fabio Coentrao 2 (65. Andre Almeida 2) - Miguel Veloso 1 (46. Ricardo Costa 2.5), Raul Meireles 1.5, Joao Moutinho 1.5 - Nani 2.5, Hugo Almeida bez oceny (28. Eder 3), Cristiano Ronaldo 1.5

Trener: Paulo Bento 2

Sędzia: Milorad Mazic (Serbia) 5

Gracz meczu: Thomas Mueller (Niemcy)

70800448856fb97a41e5eb.jpg

Niesamowicie cieszę się z wygranej Amerykanów. Mimo, że USA nie grało najlepiej przez większość spotkania i ograniczało się do bronienia to robili to na tyle dobrze, że Ghana zupełnie nie miała pomysłu jak pokonać Howarda. Nie ukrywam, że trochę się bałem jak cofnęli się na własną połowę i że skończy się to jak w meczu Japonii z WKS, ale na szczęście grali do końca przez co zrobili milowy krok w kierunku wyjścia z grupy. Paradoksalnie, Ghana zagrała chyba najlepiej ze wszystkich drużyn z Czarnego Lądu oprócz WKS, ale czegoś jej brakowało, taki Andre Ayew był przecież przez znakomitą część widowiska zupełnie niewidoczny i zdołał błysnąć tylko raz. Kto wie jakby to wyglądało gdyby kilku dni temu urazu nie nabawił się będący w fenomenalnej formie Waris.

Man of the match: Jermaine Jones

Dziś wielkie emocje, Brazylia zagra z Meksykiem. Z jednej strony wierzę w El Tri bo Brazylia do tej pory nie pokazała zupełnie nic bo wskazywałoby na to, że są faworytami, z drugiej natomiast, mam wrażenie, że jakby nie grali to i tak sędziowie nie pozwolą na to by w 1/8 Canarinhos spotkali się z Holendrami.

SZkoda mi Ghany. Jankesi zrobili dwie akcje po których padły bramki :(

Z taką grą to USA nie co co szukać u Niemców i Portugalczyków.

Tak, nie ma czego szukać u Portugalczyków :lol:

Belgia - Algieria 2-1

Marouane Fellaini 70' ; Dries Mertens 80' - Sofiane Feghouli 25' (rzut karny)

Belgia nie zagrała wybitnego meczu, jednak zwyciężyła dzięki niesłychanej cierpliwości w konstruowaniu akcji i trenerskiemu nosowi Marca Wilmotsa. Tylko były piłkarz m. in. Schalke 04 Gelsenkirchen wiedział, dlaczego wpuścił Marouane' a Fellainiego i Divocka Origiego zamiast np. Kevina Mirallasa i Adnana Januzaja. Brawa należą się również Algierii, która grała bardzo zdyscyplinowanie i mądrze. W końcówce meczu ,,Lisom pustyni" zabrakło już chyba energii. Kto wie czy przy odrobinie szczęścia Afrykanie nie utrą nosa Korei Południowej oraz Rosji (piłkarze ,,Sbornej" znani są z korzystania z uciech życia w najmniej odpowiednim momencie), choć wydaje mi się, że ta porażka może podłamać Algierię. Na przeciwnym biegunie znajdują się z kolei ,,Czerwone diabły", którym wygrana w Belo Horizonte może dodać siły. Wilmots zobaczył dzisiaj, jak bardzo Dries Mertens przerasta Nacera Chadliego, więc z czasem powinno być coraz lepiej...

Belgia: Thibaut Courtois 3 - Toby Alderweireld 3, Vincent Kompany 3.5, Daniel van Buyten 2, Jan Vertonghen 2.5 - Axel Witsel 3.5, Kevin De Bruyne 3.5, Moussa Dembele 2 (65. Marouane Fellaini 4), Nacer Chadli 2 (46. Dries Mertens 4), Eden Hazard 3.5 - Romelu Lukaku 2 (58. Divock Origi 3.5)

Trener: Marc Wilmots 6

Algieria: Rais Mbolhi 4 - Rafik Halliche 3, Carl Medjani 3.5 (84. Nabil Ghilas bez oceny), Madjid Bougherra 4, Faouzi Ghoulam 3 - Riyad Mahrez 3.5 (72. Mehdi Lacen bez oceny), Mehdi Mostefa 3.5, Sofiane Feghouli 3.5, Saphir Taider 3.5, Nalib Bentaleb 3.5 - El Arabi Soudani 2.5 (66. Islam Slimani 2)

Trener: Vahid Halihodzic 3.5

Sędzia: Marco Rodriguez (Meksyk) 4.5

Gracz meczu: Dries Mertens (Belgia)

Ciężka przeprawa dla moich ulubieńców w ostatnim czasie Belgów, ale ważne że wygrana. Mundial pokazuje, że po pierwszej kolejce faworyci nie grają wybitnie. Wynik Niemców może temu przeczyć, ale według mnie mecz ustawiła czerwona kartka dla Pepe i ogólny brak formy Portugalii brak wsparcia dla kontuzjowanego Ronaldo. Dziwiłem się tylko że Szwaby cholernie marnowali w drugiej połowie setki zważając że Loew może rotować składem to każdy powinien pokazywać się jak najlepiej.

Wracając do Belgia vs Algieria wnioskuje, że dla mnie dla takich drużyn jak Iran, Algieria nie powinny mieć miejsca na turnieju kuźwa jeszcze przy wyniku 1:0 rozumiałem "autobus", ale przez 10 minut po bramce wyrównującej to była żenada 10 King Kongów stoi 30 metrów od swojej bramki i tylko wybić. Według mnie powinni walczyć o wygraną, bo co za różnica czy będą mieli 1 cy 0 pkt jeśli ani się nie pokażą a i tak nie wyjdą. Ogólnie jedna sytuacja czyli karny...po debilnym faulu. Podobała mi się pogoń i gra lidera czyli Hazzarda świetnie operującego piłką w drugiej połowie no i współpraca z Mertensem miodzio. Dziwi mnie że Wilmonts robi bląd tak samo jak Moyes w tym sezonie czyli nie wykorzystywanie formy Januzaja. Ciekawe czy też wytłumaczy się jak były trener MAN UTD że chciał chronić młodziaka :roll:

• Urządzenie:  Windows

Od początku wiedziałem ze Belgia jest za bardzo napompowana przez rzesze kibiców i "znawców" futbolu. Z całej kadry tylko Van Buyten ma za sobą mundial a ze to było 12 lat temu to nie jestem pewien czy coś pogral czy tylko był w kadrze. Duża presją i wymagania na nich leżały co nieco spieło graczy i nie wyrabiali. Algieria strzela z karnego po niepotrzebnym faulu Verthongena, później się zamykają, bronią sie 10 a Belgia rozpaczliwie próbuje zmienić wynik. Po przerwie zmieniomy beznadziejny Chadli, a na boisku melduje się ulubiony mój reprezentant Belgii Dries Mertens. Zmiany Wilmotsa zadecydowały bo jeszcze Fellaini z Driesem wpisali się na listę strzelców a Origi mógł na nią trafić.

Najgorsze dla mnie w tym meczu że nie udało się trafić handicapem :sad:

Jeśli Algieria podobnie zagra w innych meczach może urwać coś Korei i być może sprawić problemy Sbornej.

Maxiu napisał(a):
Z całej kadry tylko Van Buyten ma za sobą mundial a ze to było 12 lat temu to nie jestem pewien czy coś pogral czy tylko był w kadrze.

Daniel van Buyten na MŚ 2002 rozegrał cztery mecze po dziewięćdziesiąt minut. :)

• Urządzenie:  Windows

Nie byłem pewien bo z mundialami startuje od Niemiec. A to co teraz wyprawia Ochoa to ładna jazda. A jutro najazdy ze kolejny "pewniak" nie wyrabia.

Świetny mecz, mimo braku goli. To co wyprawiał Ochoa było niesamowite. Jednak Meksyk też miał swoje sytuacje. Ogólnie cieszę się, że taki wynik padł, jest on według mnie sprawiedliwy i można powiedzieć, że żadna drużyna nic nie straciła (lepiej mieć jeden punkt niż zero).

Co jeszcze ? Chyba dzisiejszy mecz powinien zamknąć usta tym, którzy węszyli wszędzie spiski i sędziowanie pod gospodarzy.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• MissApril
      Wiem, że pójdzie dalej, ale czas by wokół niej pojawiła się jakaś nowa postać, która wiązałby się z "potencjalną" "kolejną mistrzynią US". Czas zostawić za sobą trio Alba, Piper i Chelsea. 
    • Nialler
      Truth - fajny jako komediant (oglądam WWE regularnie (w sumie to non stop) od 2010 roku. Zawsze gdzieś był w moim sercu czy to jako komediant, czy jako jeszcze lata temu jako poważny w sumie wrestler. Szkoda mi go mimo wszystko. Nie za takie role i niesłusznie został potraktowany. Carlito - meh. Wyjebne mam bardzo bardzo w niego. Nawet w moim 2K universe nie mam go w rosterze bo typa nie trawię. W ogóle to już nawet JD u mnie nie istnieje tylko solówka. (Finn i JORDAN DEVLIN (!)) mistrzami tag team SD.  Czekam na więcej.
    • GGGGG9707
      Mi osobiście Carlito jest zupełnie obojętny, choć kolejny raz się dziwię że znowu w tym roku żegnają kogoś kto regularnie jest w WWE TV (nawet jako statysta). A przecież mają tyle ludzi (znowu pozdro Omos) którzy nic nie robią a trzymają ich dalej... Czyli Kross też zaraz poleci bo nie dość, że zaraz ma koniec kontraktu to WWE strasznie marnuje jego moment. Przecież ludzie tak na niego reagują, jak na antenie widać go w szatni to cała arena wiwatuje a ci nic, ani walki kwalifikacyjnej do MITB ani żadnej walki w ogóle... Marnować takie momentum
    • MattDevitto
      xDDDDD @ Caribbean Cool  coś dla Ciebie
    • Attitude
      Nazwa gali: AJPW Super Power Series 2025 - Dzień 1 Data: 01.06.2025 Federacja: All Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Sendai, Miyagi, Japan Arena: Sendai Sun Plaza Hall Publiczność: 2.239 Format: Live Platforma: AJPW.tv Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
  • Dodaj nową pozycję...