Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Arsenal 0:0 Sunderland

Wynik idealnie odzwierciedla to, co się dzialo w pierwszej polowie. Druga natomiast to byl klasyczny atak pozycyjny Kanonierow. Boli brak skutecznosci - widac, ze gdy brak v.Persiego to z przodu nie ma kto grac (czasem Bendtner blysnie, ale to za malo jak na klub aspirujący do mistrzostwa PL). Mimo to Arsenalowi udalo się wypracowac te dwie sytuacje, przy ktorych sedzia popelnil katastrofalne bledy: raz Arshavin został popchniety od tyłu w polu karnym podczas sytuacji sam na sam, a dwa - i co zwlaszcza - Andriej strzelil prawidłowego gola, ale uznano... spalonego. Bylo ich wiecej, ale nie były to tak kontrowersyjne sytuacje (chociaz pachnialo czerwonym kartonikiem przy faulu taktycznym na wychodzacym na czysta pozycje Bendtnerze) O ile po finale byłlem smutny, to w tej sytuacji jestem podirytowany, bo mecz powinien byc przynajmniej na 1:0 (zakładając pudlo w karnym). Tym bardziej, ze...

Liverpool 3:1 Manchester United

Wielkie derby Anglii, gdzie spotykająa się dwa najbardziej utytulowane kluby na Wyspach. Swietne widowisko wykreowane przez graczy Liverpoolu. Suarez wrecz szalal, co chwile zaskakiwał technicznymi zagraniami i zaliczyl 2 fantastyczne asysty (chociaz przy drugim golu tez mial duzy wklad). W ogole nie czuc braku Torresa! Bezbledny Kuyt wykorzystal 3 sytuacje kompletujac hattricka. W przebiegu calego spotkania druzyna z Merleyside zdominowala rywala. Nie spodziewalem sie tego. Naleza się natomiast brawa za walkę do konca, gdyz gol dla ManUtd padl w doliczonym czasie. Nie obylo sie bez jednej kontrowersji - faul Carraghera. Niesprzyjajaca sytuacji byla osoba sfaulowana - Nani. Jego sygnalizacja wygladala na symulowana i prawdopodobnie dlatego skonczyło się na zoltej, mimo iz widac w powtorkach, ze faul byl na czerwo. Z jednej strony niby powod do zadowolenia, bo prawdopodobnie zabraknie go na Emiratach, ale z drugiej strony duzo wspolczucia, bo naprawde fajnie kreował akcje Diablow, milo się ogladalo jego akcje i jak malo kto ciagnal ta druzyne. A prawdopodobnie wypadnie na dluzej...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/30/#findComment-223727

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

http://img.mobypicture.com/21de0927afce7863fedde73237ae7d0d_view.jpg - uhhh nie przyjemnie, za to powinna być czerwona kartka, bo faul naprawdę brutalny ;/ Bardzo ciekawy mecz na Anfield Road, pewna wygrana gospodarzy, ale trzeba przyznać, że należało im się, zagrali lepiej. Manchester nie mógł zrobić dobrej akcji, nie kleiło im się. Brameczka na 1-0 coś pięknego, to co zrobił Suarez to poezja, skręcił 3 albo 4 piłkarzy i Kuyt dobił strzał z linii. Brawa dla Liverpoolu dzięki tej wygranej mistrzostwo Anglii jest wciąż nie rozstrzygnięte.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/30/#findComment-223745

Live 3 - 1 ManUtd

Koledzy wyżej już wszystko wypisali... Akcja Suareza to był majstersztyk. Minąć 3/4 rywali (w tym jednemu pyknąć siatę) i jeszcze strzelić do bramki to jest wyczyn, szczególnie na 2m kwadratowych. Bramka zapisana dla Kuyta, ale chyba każdy wie, komu 'w głowie' tą bramkę przypisać.

W pierwszej połowie Manchester był niewidoczny poza ładnym strzałem Berbatova. Druga odsłona była już lepsza dla przyjezdnych, ale dalej brakowało wykończenia akcji bramką. Dwie strzelił w międzyczasie Kuyt po błędach przeciwników, a na końcu - w sumie nieważną bramkę - strzelił Hernandez.

Mecz mi się bardzo podobał - szczególnie 1wsza połowa. Bramki, napindalanka/spięcia na boisku... piękny angielski futbol. :D Faul Carraghera powinien zostać nagordzony czerwoną kartką (powód - zdjęcie powyżej). ;) Więcej takich derbów, emocji w Premiership dopiero początek!

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/30/#findComment-223755

Manchester United przegrał drugi ważny mecz z rzędu i trochę utrudnił sobie drogę do 19 mistrzostwa kraju. Liverpool gra beznadziejny sezon, drugi rok z rzędu nie załapie się do Ligi Mistrzów, ale udało im się rozegrał najlepszy mecz w obecnych rozgrywkach. Bramek Kuyta by nie było, gdyby nie Suarez. To, co on zrobił przy pierwszym golu to majstersztyk, ale on umie jeszcze więcej. W Holandii strzelał wiele wspaniałych bramek po indywidualnych akcjach i z rzutów wolnych. Kibice w Anglii dopiero go poznają i nie widzieli nawet jeszcze 50% umiejętności Suareza. To samo można powiedzieć o obrońcach, na Old Trafford wkręcał ich w ziemię. W przyszłym sezonie będzie gwiazdą. Strasznie szkoda Naniego, bo to najlepszy piłkarz Diabłów w tym sezonie. Zdjęcia nogi nie wyglądały zbyt przyjemnie i obawiam się, że wyniki badań nie będą optymistyczne. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że za to wejście Carragher powinien wylecieć z boiska. Sędzia wprowadził nerwową atmosferę i chwilę potem Rafael w zemście za kolegę też powinien zobaczyć czerwo. Na szczęście w drugiej połowie już kości tak nie zgrzytały.

Arsenal nie wykorzystał okazji do zrównania się punktami z United. Mają jeszcze jeden mecz mecz zaległy i mogliby nawet zostać liderem. Niby w meczu z Sunderlandem wszystko zrobili jak trzeba. Sędzia nie uznał prawidłowego gola Arshavina, mieli sporo sytuacji, ale świetnie bronił Mignolet. Nasz Wojtek Szczęsny też bardzo dobrze się pokazał po wpadce w finale Carling Cup.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/30/#findComment-223781

Ale w sumie też nie ma co tak na Carraghera narzekać, bo chwile później ostro faulował Fabio (chyba on), gdzie sędzia też mógłby pokazać czerwoną. Tak samo Rooney za uderzenie łokciem w meczu z Wigan nie dostał czerwonej to tutaj Jamie'mu też uszło płazem.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/30/#findComment-223814

• Urządzenie:  Windows

No i dziś dostaliśmy informację, że Bayern rozwiązał kontrakt z Bayernem, a dokładniej skrócił go do końca tego sezonu.

Osobiście uważam, że powinni zwolnić go już teraz, a nie czekać do końca sezonu. Trzeba jeszcze ratować, to co zepsuł vG, a nie dawać mu jeszcze czas do końca sezonu. Zresztą jaką on będzie miał teraz motywację do pracy? Przecież i tak odejdzie.

Ja mogę powiedzieć, tylko, że dziękuję mu za poprzedni sezon, gdzie Bayern spisywał się fantastycznie. Niestety, jego zbyt duże ego i błędna wiara z stary skład okazały się gwoździem do trumny, co teraz widać po postawie FCB.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/30/#findComment-223840

Bayern od jakiegoś czasu grał źle (mówię o kilku sezonach), tylko nie zawsze miał dobrą konkurencje. Poprzedni sezon był powiewem świeżości. Przyszedł świetny Robben (który na szczęście dla Bayernu nie odniósł żadnej kontuzji) i stworzył najlepsze "skrzydła" świata wraz z Riber'ym; przyszedł jakby nie patrząc jeden z lepszych trenerów w Europie...W tym sezonie w Bundeslidze pojawiły się nowe drużyny zdolne do pokonania Bayernu (np. Borussia z której Klopp wyciągnął więcej niż jest możliwe, czy stary dobry Bayer). Dodając do tego kontuzję Riber'ego i Robbena mamy powody słabej pozycji w Bundeslidze.

W sumie więc sama zmiana trenera za dużo nie da ;) . Bo według mnie van Gaal dobrze prowadzi Bayern, tylko po prostu drużyna wyrównała poziom z poprzednich sezonów (nie wliczając poprzedniego).Trzeba dograć sezon z van Gaalem u sterów do końca (bo lepszego trenera aktualnie nie znajdą) i to będzie najlepsze według mnie rozwiązanie. Możliwe, że po sezonie działacze będą kusić trenera Borussi ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/30/#findComment-223872

No i dziś dostaliśmy informację, że Bayern rozwiązał kontrakt z Bayernem, a dokładniej skrócił go do końca tego sezonu.

Osobiście uważam, że powinni zwolnić go już teraz, a nie czekać do końca sezonu. Trzeba jeszcze ratować, to co zepsuł vG, a nie dawać mu jeszcze czas do końca sezonu.

Nie lubie Bayernu, i ciesze sie, ze wykazali sie taka glupota. Skracanie kontraktu? Na dobra sprawe powiedzieli pilkarzom, zeby dokonczyli ten sezon z tym Panem, choc za rok go juz nie bedzie. Morale w druzynie ida w dol. Rozumiem, ze Bundesliga juz jest nie do wygrania, ale co z Liga Mistrzow? Tam maja przewage przed rewanzem z Interem, i moga jeszcze powalczyc, chocby o najwyzsze trofeum. Po wykonaniu takiego manewru, bedzie to o wiele trudniejsze.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/30/#findComment-223873

Możliwe, że po sezonie działacze będą kusić trenera Borussi

Dziś pojawiła się informacja, że Bayern chce skłonić do przyjścia Joachima Loew'a, czyli trenera reprezentacji Niemiec, który ma kontrakt z kadrą do 2012 roku u już zapowiedział, że EURO 2012, to jego ostatni turniej jako trener.

O tym, że Bayern go chce słyszałem już dawno temu i od razu byłem bardzo pozytywnie do tego nastawiony, ale czy uda im się go ściągnąć już teraz? Wątpię.

Innymi kandydatami i według mnie bardziej realnymi są: Heynckes (aktualnie trener Leverkusen) i Guus Hiddink, czyli trener reprezentacji Turcji.

--------------------------

Dziś Liga Mistrzów i mecz, z którym każdy będzie wiązać bardzo duże nadzieje, czyli Barca-Arsenal. Osobiście typuję Arsenal, zwłaszcza patrząc na kłopoty z kontuzjami, czy wykluczeniami w obronie FCB. Arsenal na pewno zaatakuje od początku, Barca nie ma wyboru i musi atakować, dlatego szykuje się nam wspaniały mecz, na który czekam.

Drugi dzisiejszy mecz: Szachtar Donieck - AS Roma. Tutaj typuję łatwą wygraną Szachtaru i mam też nadzieję, że tak się stanie, bo nie ukrywam, że nie lubię Serie A i każda ich porażka mnie cieszy.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/30/#findComment-223925

Dziś pojawiła się informacja, że Bayern chce skłonić do przyjścia Joachima Loew'a, czyli trenera reprezentacji Niemiec, który ma kontrakt z kadrą do 2012 roku u już zapowiedział, że EURO 2012, to jego ostatni turniej jako trener.

To też słyszałem ;) . Bayern wyrażał zainteresowanie zatrudnieniem Kloppa, ale widocznie zrezygnował . Ponoć akcje Kloppa stoją bardzo wysoko jeśli chodzi o objęcie reprezentacji Niemiec.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/30/#findComment-223931

Barcelona - Arsenal

Nie ma co sie wypowiadac na temat tego spotkania, bo w skrocie mozna to okreslic mianem zabawy z dziecmi na podworku. Anglicy nie istnieli na boisku, i nie oddali zadnego strzalu, choc mieli na koncie trafienie. Najwazniejsza kwestia jest taka, ze jesli Arsenal ma kogos obwiniac. Jesli sfrustrowani beda sie czepiac, i zganiac porazke na kogos... to nie powinien to byc sedzia. Fakt, dal ta kartke po zlosci. Nie powinno do takiej szopki dojsc, ale winnego poszukac trzeba w postaci, ktora przed swoim polem karny, w niesamowitym tloku, zagrywa pilke pietka... ... Fabregas sprezentowal bramke Barcelonie, i dzieki niemu Messi blysnal geniuszem.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/30/#findComment-223944

Do kibiców Arsenalu: Tak samo czuli się kibice Chelsea w 2009 roku gdy Londyński klub został "wydymany" w półfinale, po Overbo Show, dzisiaj sędzia też pomógł farsie, łączymy się w bólu z wami [*]
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/30/#findComment-223946

Zawiodłem się na Arsenalu. Mieli grać otwartą piłkę i atakować, a jak to wyglądało każdy widział. Więcej nawet nie chce mi się pisać, po prostu dominacja Barcy w pełni.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/30/#findComment-223947

Do kibiców Arsenalu: Tak samo czuli się kibice Chelsea w 2009 roku gdy Londyński klub został "wydymany" w półfinale, po Overbo Show, dzisiaj sędzia też pomógł farsie, łączymy się w bólu z wami [*]

No tak. Po takim meczu zwalać winę na sędziego to jest sztuka. Chodzą słuchy, że Arsenal dotknął piłkę dopiero w szatni. :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/30/#findComment-223949

• Reputacja:   29
  • Urządzenie:  iPhone

http://img15.imageshack.us/img15/5345/busacca.jpg

No tak. Po takim meczu zwalać winę na sędziego to jest sztuka. Chodzą słuchy, że Arsenal dotknął piłkę dopiero w szatni.

Powiedział to Bonkol kibic klubu, który gdyby nie 'szczęśliwie' (hahaha) strzelone w 90++ minucie bramki, to Scudetto by nawet ostatnini laty nie powąchał. ;]

Edytowane przez LegendKiller
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/30/#findComment-223950

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• KyRenLo
      WWE And Netflix Claim 4.9 Million Global Views For WWE Raw On Netflix Premiere | Fightful News WWW.FIGHTFUL.COM WWE and Netflix announce viewership for WWE Raw premiere.
    • MattDevitto
      @ Grins pewnie już zacierasz rączki?
    • MattDevitto
    • Grins
      Nie wiem na ile Punk podpisał kontrakt ale wiem że to są jego ostatnie lata w ringu, jeśli nie wygra w tym roku RR Match'u to musi wygrać w następnym nie widzę innej opcji, wiem że na bank Hunter mu obiecał ME WM i wygraną w Royal Rumble Match'u i to w sumie wszystko co Punk by chciał osiągnąć w WWE i zakończy karierę, w zeszłym roku był już takie plany ale kontuzja to wszystko pokrzyżowała, w tym roku nie stoi nic na przeszkodzie aby dać mu wygrać ten mecz. Mamy też Cena który wraca na swój ostatni run, ale on już w sumie dwa razy wygrał ten mecz a nawet i bez tego dostanie walkę o tytuł więc mu ta wygrana w RR Match'u jest do niczego potrzebna.  Kolejny kandydat to Roman Reigns na bank wystąpi w Royal Rumble Match'u i nie zdziwię się jeśli dadzą mu wygrać, wygrał Royal Rumble tylko raz a wątpię żeby pozostał tylko z takim rekordem, prędzej czy później dadzą mu druga wygraną, ale mam wrażenie że tu dojdzie do spięcia na linii Punk-Roman. W sumie Roman, Punk, Cena to są moje typy nie widzę innej opcji jak na razie aby ktoś inny miał szansę wygrać Royal Rumble Match, po tym co się odjebało z The Rockiem na RAW to Rocky odpada jako zwycięzca RR Matchu. 
    • Mr_Hardy
      Spoko pre-show, choć mam wrażenie, że AEW robi lepsze. Mecz kobiet ponownie źle potraktowany – króciutki. Lucha Gauntlet Match – bardzo fajna walka na opener. Dużo się działo, było dynamicznie. Zabawne było, jak wszyscy na raz rzucili się na El Desperado. 🤣 Hiroshi Tanahashi vs. Katsuyori Shibata – szkoda, że był to tylko 5-minutowy sparing. W USA Shibata walczy bez problemu normalnie, a w Japonii takie coś. Mercedes Mone (c) vs. Mina Shirakawa (c) – K**A, jak oni mnie wkurwiają z overbookingiem! Moron tak samo jak z Atheną. Bez znaczenia, czy walka była dobra, czy nie w obliczu wyniku walki. David Finlay (w/ Gedo) vs. Brody King 🔥 Claudio Castagnoli vs. Shota Umino – uff, Shota wygrał po fajnej walce. W pewnym momencie już się bałem, że chcą doszczętnie uwalić Shotę, a przecież miał być przyszłością NJPW. Na szczęście wygrał. Konosuke Takeshita (w/ Don Callis) (c) vs. Tomohiro Ishii – taka przyzwoita walka z tygodniówek AEW. 👍 IWGP Tag Team Title Three Way Match – o cholera, jak mnie zaskoczyli. Byłem pewny, że United Empire wygrają pasy. Myślałem sobie tak: Naito  z tego, co kojarzę ma przejść kolejną operację. Young Bucks to raczej bardziej gościnny występ, a tu taka niespodzianka. Jak dla mnie  jak najbardziej na plus. Fajnie się oglądało braci Jackson ponownie w NJPW. Ahh, aż przypominają stare, dobre czasy. Kenny Omega vs. Gabe Kidd – to było zajebiste! To nie była walka. To nie był match. To była pieprzona BITWA!! Świetny powerbomb na stół poza barierki, dive'y, krzesła itd. Panowie  owacje na stojąco! Ktoś taki właśnie jak Gabe Kidd powinien być mistrzem, a nie ten techniczny nudziarz ZSJ. Jeszcze do tego Tanahashi się popłakał. MOTYC. Nowy theme song Omegi? Kompletnie inny od poprzedniego. Trzeba będzie się z nim osłuchać. Może siądzie z czasem. Reszta walk, o których nic nie napisałem, była dobra, ale nic mi do głowy nie przyszło, by coś o nich napisać. Po tych dwóch galach jestem prawie bliski decyzji by wrócić do oglądania NJPW regularnie. Jeszcze obejrzę New Year Dash i podejmę ostateczną decyzję.
  • Dodaj nową pozycję...