Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Roy Hodgson ogłosił kadrę Anglików na MŚ. Selekcja dobra, jest taka jakiej się spodziewałem. Biorąc pod uwagę wszelkie kontuzje i zakończone kariery reprezentacyjne, jest to na dzień dzisiejszy optymalna kadra.

Bramkarze: Joe Hart (Manchester City), Ben Foster (West Bromwich Albion), Fraser Forster (Celtic).

W przeszłości golkiperzy zawalali Anglikom wielkie imprezy. Hart to nie jest klasa światowa na swojej pozycji, ale gwarantuje spokój w tyłach. Gdyby był niedysponowany do bramki wskoczy Forster. Natomiast nr 1 West Brom jedyną okazję do sprawdzenia brazylijskich muraw będzie miał w trakcie treningów i na miejscu Hodgsona powołałbym w jego miejsce 21-letniego Jacka Butlanda ze Stoke, żeby liznął wielkiej piłki i zdobywał doświadczenie.

Obrońcy: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Phil Jagielka (England), Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Manchester United), Luke Shaw (Southampton), Chris Smalling (Manchester United).

Najsłabsza formacja Anglików. Z siedmiu defensorów aż czterech ma opinię graczy ze szkła (Jagielka, Johnson, Jones, Smalling) i Hodgson może mieć z tą formacją spory ból głowy. Liderem defensywy będzie Cahill, który u boku Terry'ego niesamowicie się rozwinął. Szkoda, że kapitan Chelsea jednak nie wrócił do kadry, bo mocno by się teraz przydał. Największa zmora Leightona Bainesa [Ashley Cole] zakończyła karierę reprezentacyjną i ten świetny skrajny obrońca Evertonu wreszcie wystąpi na wielkiej imprezie w podstawowej "11". Równie genialny Shaw jedzie raczej zbierać doświadczenie.

Pomocnicy: Ross Barkley (Everton), Steven Gerrard (Liverpool), Jordan Henderson (Liverpool), Adam Lallana (Southampton), Frank Lampard (Chelsea), James Milner (Manchester City), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Raheem Sterling (Liverpool), Jack Wilshere (Arsenal).

Najbardziej jestem zadowolony z powołań w tej formacji. Wszyscy mają za sobą udany sezon (no może poza Frankiem, ale trzeba wziąć poprawkę na jego wiek i OX'em z uwagi na kontuzję). Z takim połączeniem rutyny (Gerrard, Lampard) z młodością (cała reszta) pomoc będzie kluczowym elementem gry Anglików. Fajnie, że Hodgson nie pozostał obojętny na wysoką formę w tym sezonie prezentowaną prez takich zawodników jak Barkley oraz Lallana i nagrodził ich powołaniami w miejsce Cleverleya i Carricka. Jadą wszyscy najlepsi na swoich pozycjach.

Napastnicy: Rickie Lambert (Southampton), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool), Daniel Welbeck (Manchester United).

Rooney i Sturridge to pewniaki do gry w podstawowej "11". Welbeck walczył o miejsce w kadrze z Jayem Rodriguezem i gdyby nie kontuzja najlepszego strzelca Southampton, pewnie by tą rywalizację przegrał. O dziwo Welbeck jest bardziej skuteczny w kadrze niż w klubie i będzie pierwszym wchodzącym napastnikiem. Wybór tego czwartego padł między Lambertem i Carrollem. Dużym atutem obydwu jest gra w powietrzu, ale angielski Grzegorz Piechna umie jeszcze huknąć ze stałego fragmentu, więc pewnie to zaważyło na nominacji napastnika Świętych.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/281/#findComment-351772

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Jako, że kolejny sezon Premier League dobiegł końca, postanowiłem zrobić drobne podsumowanie.

Najbardziej w tym sezonie zaskoczyły dwie drużyny – Liverpool FC i Manchester United. Nie ma chyba wśród kibiców osób które przed rozpoczęciem sezonu stawiałyby podopiecznych Brendana Rodgersa w roli faworyta do wygrania ligi po raz pierwszy od 24 lat, mało tego, większość nawet nie wierzyła w miejsce w TOP 4 nagradzane miejscem w Lidze Mistrzów. Nikt przecież nie spodziewał się również tak słabej dyspozycji Czerwonych Diabłów, a i Arsene Wenger zawsze potrafił znaleźć sposób, by zachować miejsce w Champions League. Rzeczywistość okazała się jednak brutalna dla kliku klubów, o czym dobitnie przekonali się ubiegłoroczni tryumfatorzy rozgrywek, do końca walcząc o miejsce w mniej prestiżowych rozgrywkach – Lidze Europy.

Kilka słów o tabeli :

1. Manchester City – Po odejściu z klubu kilku charyzmatycznych osobowości (Carlos Tevez, Roberto Mancini, wczesniej Mario Balotelli) do klubu zawitał Manuel Pellegrini, który miał opanować indywidualności i skleić z nich perfekcyjnie grający dream-team, którego nikt nie będzie w stanie zatrzymać nie tylko na ligowym podwórku, ale także na arenie międzynarodowej. Chilijczyk sprowadził na Etihad Stadium kilka nowych twarzy, jednak wystarczyło to tylko na zwycięstwo w rozgrywkach ligowych, o co i tak musieli wałczyć do ostatniej kolejki.

2. Liverpool FC – celem na ten sezon było włączenie się do walki o pierwszą czwórkę. Początkowo wszystko zaczęło się tym, co powoli stawało się tradycją: kibice klubu z Anfield Road mówili że to będzie ten sezon w którym wrócą do piłkarskiej elity, sympatycy innych ekip starali się ich sprowadzić na ziemię pokazując im grę Arsenalu po transferze Oezila i wystrzale formy Aarona Ramseya, mistrzowską fetę Manchesteru United po zdobyciu dwudziestego mistrzostwa w historii klubu czy miliony Chelsea i Manchesteru City. Z biegiem czasu Gerrard i spółka pokazali, ze są w stanie nie tylko wywalczyć miejsce dające upragniony powrót do Ligi Mistrzów, ale także na poważnie włączyć się do walki o pierwszy od 24 lat tytuł mistrzowski.

3. Chelsea FC – Poprzedni sezon zakończony ostatnim miejscem na podium nie przekonał właściciela do przedłużenia umowy z Rafaelem Benitezem. Zaczęło się zatem z przytupem – do klubu powrócił wielki, jedyny w swoim rodzaju niepowtarzalny „the Special One” - Jose Mourinho. W związku z powrotem Portugalczyka kibice stołecznej Chelsea liczyli na zdobycie przynajmniej jednego ważnego trofeum. Sam zainteresowany powtarzał jednak że ten sezon będzie sezonem przejściowym i miał na celu położenie podwalin pod sukcesy w przyszłorocznej kampanii. Jak jednak wiemy, słowne gierki to jedna ze specjalności utytułowanego menedżera, a z takimi zawodnikami brak żadnego trofeum na wyspach jest na pewno zawodem dla wielu ludzi związanych z klubem ze Stamford Bridge.

4. Arsenal FC – Kolejna ekipa, której kibice liczyli ze to będzie ten sezon, w tym przypadku chodziło jednak o przerwanie serii 8 lat bez jakiegokolwiek wygranego trofeum. Juz przed rozpoczęciem sezonu zrobiło się głośniej o drużynie prowadzonej przez Arsene’a Wengera, kiedy to Francuz nieudolnie starał się ściągnąć do klubu Luisa Suareza oferując finalnie za napastnika Liverpoolu 40 000 000 i jednego funta. Z nowego napastnika wyszło ponowne straszenie przeciwników Olivierem Giroud. Zaczęło się od wpadki w pierwszej kolejce z Aston Villą, co walnie przyczyniło się do transferu Mesuta Oezila z Realu Madryt. Nowy nabytek dał kibicom nadzieje, a niespodziewana forma Aarona Ramseya sprawiła, że kibice uwierzyli w walkę o najważniejsze trofea. Sielanka skończyła się wraz z pojawieniem się kolejnych kontuzji. Forma zespołu z początku sezonu mogłaby napawać optymizmem, lecz pojawia się jedno ale – ale walka o cokolwiek skończyła się wraz z przyjściem plagi kontuzji… znowu… Na osłodę należy dodać, że wciąż mają szansę na wygranie Pucharu Anglii, jednak nawet jeśli uda się wywalczyć to trofeum, kibice będą mieli prawo czuć niedosyt.

5. Everton FC – jedna z sensacji sezonu. Po odejściu Davida Moyesa do mistrza Anglii kibice bali się, że może odbić się to na drużynie i rzeczywiście tak się stało. Nikt nie spodziewał się jednak że przybierze to taki kształt: drużyna błyskawicznie pojęła założenia taktyczne nowego szkoleniowca preferującego ładny dla oka, ofensywny futbol. Warto także zauważyć ze klub z niebieskiej części Merseyside jest drużyną, która najdłużej pozostawała niepokonana w lidze. Żeby jednak nie było zbyt milo, najważniejsze filary drużyny nie są w klubie na stale. Zawodnicy tacy jak Romelu Lukau czy Gareth Barry przebywają w klubie na wypożyczeniach, tak samo, jak człowiek który miał odciążyć Belga w ataku – Lacina Traore, który zanim jednak zdołał pokazać się światu złapał kontuzję, podobnie jak jeden z pierwszych transferów Roberto Martineza – Arouna Kone.

6. Tottenham – Sezon 2012/13 zakończony na piątej pozycji to nienajgorszy rezultat, a przecież do ostatniej kolejki była jeszcze nadzieja na wyprzedzenie znienawidzonego sąsiada i występy w Lidze Mistrzów. Okazało się jednak że zastąpienie Garetha Bale’a nie należy do zadań najłatwiejszych, nawet mając do dyspozycji 100 milionów funtów. Było transferowe szaleństwo - skończyło się zwolnieniem Andre Villasa Boasa po porażce z Liverpoolem 0:5 na własnym stadionie. Tak naprawdę gdyby nie Christian Eriksen (jedyny udany transfer?) i niechciany przez portugalskiego szkoleniowca Emmanuel Adebayor Koguty mogłyby mieć problemy z załapaniem się do pierwszej dziesiątki.

7. Manchester United – Drużyna która w poprzednim sezonie zdobyła mistrzostwo kraju, uzupełniona transferami Marouane Fellainiego i później Juana Maty. Na pierwszy rzut oka nic nie zwiastuje katastrofy. Tak jednak należy nazwać dyspozycje dwudziestokrotnych mistrzów Anglii – katastrofa. Sir Alex Ferguson odchodząc zdobył mistrzostwo, jednak jak pokazał jego następca – obecna kadra nie jest tak silna jak mogłoby się wydawać za kadencji legendarnego Szkota. Drużyna wymaga kadrowej rewolucji. Pożegnać należy się z zawodnikami pokroju Chrisa Smallinga czy Ashleya Younga, ograniczyć liczbę występów zawodników starszych, np. Carrick, Ferdinand czy Giggs ( w tym przypadku może już czas zejść ze sceny?). Pisząc ten tekst za pierwszym razem w tym miejscu zastanawiałem się nad tym, czy David Moyes jest odpowiednia osoba do przeprowadzenia tej rewolucji, ale teraz już wiemy, ze został On zwolniony ze stanowiska zaraz po tym, jak Czerwone Diabły oficjalnie straciły szanse na awans do Champions League . Jego miejsce jako tymczasowy menedżer zajął Ryan Giggs, jednak najprawdopodobniej w niedługim czasie poznamy nazwisko człowieka, który na stałe przejmie stery na Old Trafford i podejmie się przeprowadzenia rewolucji. Kibiców byłych już mistrzów Anglii optymizmem napawać jedynie może postawa w Lidze Mistrzów – teoretycznie odpadli w ćwierćfinale, więc tu także klęska, ale czy odpaść z Bayernem w takim stylu to wstyd? W końcu zawsze to lepiej niż 7 Up.

Sunderland – Uznałem, że także zasługują na kilka slow. W końcu w ostatnich kolejkach sezonu ratując się przed spadkiem nieźle namieszali na szczycie ligowej tabeli. To z Nimi zremisował Manchester City i z Nimi Mourinho przegrał po raz pierwszy w meczu domowym jako menedżer Chelsea. Przed zaległymi meczami skazywani przez wielu na ostatnią pozycję pokazali charakter odbierając punkty kandydatom do tytułu, a później bijąc rywali do utrzymania z Cardiff 4:0.

Postaram się „przydzielić” kilka nagród dla tych „naj…” w tym sezonie:

Najlepszy menedżer; Brendan Rodgers (Liverpool FC)

Najlepszy zawodnik : Luis Suarez (Liverpool FC)

Najlepszy młody zawodnik (U23) ; Eden Hazard (Chelsea FC)

Najlepszy nastolatek ; Luke Shaw (Southampton FC)

Odkrycie sezonu ; Adnan Januzaj (Manchester United)

Najlepszy transfer ; Fernandinho (Manchester City)

Najgorszy transfer ; Eric Lamela (Tottenham)

Największy progres (zawodnik) ; Jordan Henderson (Liverpool FC)

Największy regres (zawodnik) ; Robin van Persie (Manchester United)

Największy progres (klub) ; Liverpool FC

Największy regres (klub) ; Manchester United

Największy pechowiec ; Aaron Ramsey (Arsenal FC)

Najlepszy mecz sezonu ; Everton 3:3 Liverpool FC (23.11.2013)

Najlepsza bramka sezonu; Wayne Rooney (West Ham 0:2 Manchester United 22.3.2013)

Największy pozytyw ; interesująca walka o mistrzostwo do ostatniej kolejki sezonu.

Największy negatyw ; Największy pozytyw wynikał z fatalnej pracy sędziów.

Moja „11” sezonu:

--------------Hazard Sturridge Suarez

----------------------Yaya Toure

--------------Henderson Fernandinho

--------Shaw Jagielka Cahil Ivanovic

-----------------------Cech

Dla porównania oficjalna jedenastka sezonu:

----------------Suarez Sturridge

-----Hazard Yaya Toure Gerrard Lallana

-------Shaw Kompany Cahil Coleman

----------------------Cech

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/281/#findComment-351779

• Urządzenie:  Android

To skoro każdy jakieś podsumowanie skrobie, to i ja bardzo krótko o PL.

Niespodzianka in plus: Liverpool, który nie był typowany nawet do Top 4. Rodgers pokazał, że jest jednym z lepszych trenerów na Wyspach (stawiam go na równi z Martinezem) i po transferach w przyszłym sezonie mogą zdobyć mistrzostwo. No, ale YNWA (You'll Never Win Anything) do czegoś zobowiązuje :twisted:

Niespodzianka in minus: Tutaj mam dylemat. Czy postawić na spadkowiczów z Londynu (Fulham), czy na "Europejczyków" z obecnego sezonu czyli Swansea. Po zastanowieniu się uznałem, że lepszym wyborem na to miejsce jest ekipa z Walii. Dlaczego? Widziałem ich w okolicach 7 miejsca w lidze, w szczególności po zakontraktowaniu Bony'ego. Skończyło się klapą i nawet miejsce Mułów mnie tak nie zaskoczyło jak słaba postawa Słonsi w tym sezonie.

PS. Myśleliście kiedyś o założeniu jakiejś strony internetowej dotyczącej stricte piłki? Ostatnio tak myślałem, że można byłoby zebrać kilka osób, które byłyby odpowiedzialne za daną ligę. I np. przed każdą kolejką ligową jedna osoba pisze zapowiedź kolejki itd., a po zakończeniu kolejki jej podsumowanie (może pisać inna osoba, jeśli byłoby więcej ludzi). Oczywiście jeszcze zapowiedzi, podsumowania meczów LM, MŚ itd. Jakieś newsy itepe :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/281/#findComment-351780

Jak coś "zmajstrujesz" to ja do PL chętnie się moge zrekrutować. :) A tak w ogóle to chyba Euz zakładał na Facebook jakiś fanpage o Ligue 1, Ligue 2 itd - nie wiem czy to jeszcze "żyje".
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/281/#findComment-351781

• Urządzenie:  Windows

PS. Myśleliście kiedyś o założeniu jakiejś strony internetowej dotyczącej stricte piłki? Ostatnio tak myślałem, że można byłoby zebrać kilka osób, które byłyby odpowiedzialne za daną ligę. I np. przed każdą kolejką ligową jedna osoba pisze zapowiedź kolejki itd., a po zakończeniu kolejki jej podsumowanie (może pisać inna osoba, jeśli byłoby więcej ludzi). Oczywiście jeszcze zapowiedzi, podsumowania meczów LM, MŚ itd. Jakieś newsy itepe :D

Ja byłbym zainteresowany wejściem w tego typu ,,biznes", ale dyskusje na ten temat prowadziłbym raczej na stopie prywatnej. Nie ma po co zaśmiecać forum. :)

Ja też planuję napisać jakieś podsumowanie, a konkretnie dwa: Serie A po zakończeniu najbliższej kolejki i Ligi Mistrzów po finale w Lizbonie. :P

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/281/#findComment-351782

Na starcie to chciałbym właśnie ogarnąć kilka osób i wtedy można pisać prywatnie. Najpierw trzeba znaleźć chętnych i osoby, które potrafią zająć się tym od strony technicznej (sorry, ale w stawianiu stron internetowych, jestem tak samo zielony jak i flaga Libii kilka lat temu :))

A tak w ogóle to chyba Euz zakładał na Facebook jakiś fanpage o Ligue 1, Ligue 2 itd - nie wiem czy to jeszcze "żyje".

Wiem, że Euz kiedyś dawał tutaj linka na fb do profilu "Lolą Blą", i chyba był (a może i nadal jest) jednym z autorów postów na tymże profilu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/281/#findComment-351784

Tak, nawet wyszedłem z taką propozycją tutaj swego czasu. Chętnych było aż 0 :) Nie chwaląc się, moja wiedza o piłce francuskiej jest nieoceniona. Oglądam wszystko, śledzę nawet wyniki lig regionalnych, więc jeśli jest ktoś chętny na jakąś strone to się pisze, tylko z funduszami nie najlepiej.

Wiem, że Euz kiedyś dawał tutaj linka na fb do profilu "Lolą Blą", i chyba był (a może i nadal jest) jednym z autorów postów na tymże profilu.

yep

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/281/#findComment-351789

Chętnie. Byłbym zainteresowany prowadzeniem czegoś z trójki La Liga/BPL/T-Mobile Ekstraklasa, bo myślę, że i dla niej znalazłby się mały kącik. :D Najbardziej chciałbym naszą polską Eksę. :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/281/#findComment-351792

dobra, to mamy ekipe. Kiedy zaczynamy, Mundial przecież niebawem, można wystartować niczym Maurice Green w Sydney w 2000.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/281/#findComment-351796

Ja też byłbym chętny od czasu do czasu coś napisać, tylko teraz koncepcja. Robić stronę czy fp na Fejsie. Jednak świat tak teraz poszedł do przodu, że do takich spraw często ludzie używają Facebooka, bo jest pod ręką, a i zalajkowana strona, to nie trzeba martwić się o aktualizacje, bo nowe posty same wyskakują.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/281/#findComment-351798

Bez przesady. Strony www nie wyszły jeszcze z użycia :)
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/281/#findComment-351799

Ja też jestem zainteresowany wejść w ten biznes. Ja z kolei mógłbym się zająć ligą hiszpańską , która jest mi najbliższa.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/281/#findComment-351801

• Reputacja:   41

Jeśli nie przeszkadzałyby wam moje cudactwa składniowe to i ja z chęcią bym wszedł w ten biznes.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/281/#findComment-351810

Planowałem zrobić i stronę oraz fp na facebooku. Po dodaniu czegoś na stronę, udostępniamy na face.

Kiedy zaczynamy, Mundial przecież niebawem, można wystartować niczym Maurice Green w Sydney w 2000.
Gdyby to wszystko w miarę szybko ogarnąć to początkiem czerwca można byłoby już coś działać. Ekipa na poszczególne ligi widać, że się zbiera więc z ludźmi problemów raczej nie będzie.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/281/#findComment-351811

Skrobnąć coś to i ja bym mógł, gdyby była taka potrzeba :)
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/281/#findComment-351823

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Aigor
      •MLW World Heavyweight Championship Match: Satoshi Kojima (champion) vs. Matt Riddle •MLW Women’s World Featherweight Championship – Title vs. Hair Match: Janai Kai (champion) vs. Delmi Exo •KENTA vs. Donovan Dijak •Gravity Gamble Ladder Match: AKIRA vs. Mads Krule Krugger vs. BRG vs. Matthew Justice vs. Kevin Knight •CMLL Lucha Libre Showcase: Atlantis & Atlantis Jr. vs. Blue Panther & Dark Panther
    • -Raven-
      Podpowiedź - koleżka nie poprzestaje na podglądaniu parki...
    • MattDevitto
      Kurczę patrząc na te wszystkie strony i  komentarze muszę przyznać, że poza atti to kojarzę jedynie te największe strony typu WF czy BGZ. Inną, którą kojarzę jest niezawodny Przyjaciel wiadomo kogo od której rozpoczęła się moja przygoda w necie z wrs. Tam czytałem pierwsze informacje o tym biznesie i tak też wchodziłem bardziej w ten świat. Wcześniej natomiast z pełnym uśmiechem łykałem wszystko z tv
    • MattDevitto
      Zaczął się czas kiedy to WWE będzie zamieszczać różne RR matche z przeszłości na swoje kanały
    • Mr_Hardy
      Niezbyt dobrze się dzisiaj czuję i obejrzenie Collision zajęło mi z pół dnia. Ogólnie solidna tygodniówka, dobre walki, fajne proma Hangmana i Danielsa. Ciekawe, co będzie dalej z House of Black. Walka Mariah z Harley taka zwykła, bez fajerwerków, ale uczta dla oczu była 😉. Na koniec dostaliśmy klasyczny, fajny brawl. Szczerze, to nie mogę się doczekać, aż Moxley straci pas, lecz Hobbs mu go nie odbierze. Nie ma na to szans, za cienki na ten pas jest. Jakoś mi ta jego grupa Moxa nie przypada do gustu. Ciekawe, kiedy Christian wykorzysta swój kontrakt. Specjalny odcinek Dynamite zapowiada się bardzo dobrze.
  • Dodaj nową pozycję...